Nederland


Algemeen Gastenboek

Elk naaktstrand heeft een eigen gastenboek. Op deze pagina staan de laatste 20 berichten die in het gastenboek zijn geschreven.
Voor het schrijven van een bericht, ga naar het naaktstrand en kies gastenboek.


Naaktstrand Laakse Strand
Ismael   07-06-2023 11:46  Twitter Google+ Facebook Email

Vraagje hoe kan ik mij het beste voorbereiden om als beginnend nudist zo bii te lopen?

Ik ben nogal behaard…dien ik mijn bilharen lichaamsharen te scheren? Met of zondrr borstharen?


En wat als ik plots stijfjes wordt omdat het zo overweldigend is ?


Naaktstrand Vlietland
Hans   07-06-2023 10:41  Twitter Google+ Facebook Email

Behoorlijk grote ligweide, rustig. Goed gemaaid. Door een aantal bomen op de weide kun je ook schaduw opzoeken. Prettige sfeer, gemêleerd publiek. Je kunt het water in, maar dat is wat minimaal. Genoeg om even af te koelen. Het wc huisje is te vies om te gebruiken of zelfs om in de buurt te komen. Bij de snack op het surfstrand (gekleed) is een schone wc.


Naaktstrand Delftse Hout
Jan   06-06-2023 15:46  Twitter Google+ Facebook Email

@Rob K. Daar heb je wel gelijk in. Eigenlijk hetzelfde als dat geklede mensen op het naaktstrand ook storend zijn. Als er borden stonden dan vind ik het wel helemaal anders en daarom de vraag.
Uw suggestie is ook zeker interessant maar dan zit je ook nog met dat deel dat in principe niet mag.
Ik was eigenlijk al van plan naar Oostkapelle te gaan en dan is het maar heen en weer wandelen als ik het volledig volgens de regels wil doen.
Ik zoek nog wel een alternatief om het in een bos te kunnen doen.Naaktstrand Vuren
Joris   06-06-2023 13:09  Twitter Google+ Facebook Email

Hallo allemaal. (Vooral mannen) hihi. Is het weer mogelijk om via het fort te komen? Ik zette mijn moter altijd onder aan het draaideurtje. Ik hoor het graag van iemand.

Groetjes Jorisje1990@hotmail.com


Naaktstrand Delftse Hout
Rob K.   06-06-2023 12:34  Twitter Google+ Facebook Email

“Het mag” volgens de website van de Gemeente. Maar om dan meteen ook maar overal in de Delftse Hout bloot te paraderen, getuigt naar mijn mening van weinig respect voor de overige bezoekers, zelfs indien er bij alle ingangen borden geplaatst zouden zijn. Ik hou zelf veel van lang naakt wandelen, maar ik doe dat dus niet hier.
Regelmatig maak ik een urenlange naaktwandeling, vanaf het begin van het naaktstrand bij het Zwarte Pad in Scheveningen helemaal naar het (gedoog)strand van Katwijk. Je komt niet veel mensen tegen. Alleen bij de strandafslag Meijendel en Wassenaarse Slag bedek ik mij even. Ik wandel meestal bij laag water. Doordat het strand breder is, kun je meer afstand houden; bovendien loopt het makkelijker.
Misschien zou er eens een gidsje moeten komen “Wandelen in je blootje" ?Naaktstrand Isabellagriend
   06-06-2023 11:43  Twitter Google+ Facebook Email

Hoi Roy.
Jij bent net als die andere die niet begrijpend lezen kunnen. Rene heeft het over het poortje en dan ben nog ongeveer 650 meter van het terrein. Dus jou vergelijking slaat nergens op. Of hoor je ook tot de groep bedorven appels die het terrein verkloten.


Naaktstrand Isabellagriend
Roy   06-06-2023 10:31  Twitter Google+ Facebook Email

@rene Steek jij altijd de weg over over het zebrapad of ook wel eens ervoor of erachter? Als je weet dat je een stukje nudistenrecreatie nadert dan kan je er rekening mee houden dat men het 'zebrapad' mist, ofwel, je kan rondom het gebied mensen tegenkomen die naakt zijn. Niet helemaal volgens de regels, maar dat is met alles zo, ook jij houd je niet altijd aan de regels. Een grote mond terugkrijgen na reactie is sowieso niet netjes van die meneer. Maar, als we minder zeuren dan hebben we keer tijd voor leukere dingen. Fijne dag mensen.


Naaktstrand Hedelse Bovenwaard
Piet   06-06-2023 10:13  Twitter Google+ Facebook Email

Gister voor het eerst geweest. Er was helemaal niemand. Parkeerplaatsje was ook leeg. Geen idee of ik wel op de juiste plek was.


Naaktstrand Isabellagriend
Den Teuling   06-06-2023 09:55  Twitter Google+ Facebook Email

Bedankt. ivm zakelijke verplichtingen wil vriendin alleen of met enkele vriendinnen genieten van een relaxte dag op isabellagriend. Las hier en daar onprettige opmerkingen? Hoe ervaren andere vrouwen dit, wat is de verhouding man-vrouw


Naaktstrand Ellerstrand
Jongere   06-06-2023 06:42  Twitter Google+ Facebook Email

Gistermiddag was het heerlijk weer. Helaas was ik de enige jongere, maar desondanks genoten.


Naaktstrand Geestmerambacht
Emilio   05-06-2023 23:51  Twitter Google+ Facebook Email

Ik ben een man en ik ga alleen naar deze plek. Omdat ik geen vrienden heb die dit met mij willen doen. Ze willen zich niet blootgeven. Dat maakt mij dan ook een man alleen en dat voelt steeds vaker alsof ik dan een of andere perverse man ben. Wat niet zo is. Ik zie wat er in de bossages gebeurt. Zolang ze mij er niet mee lastig vallen vind ik het oké. Als het maar niet zichtbaar is. Wat ik een beetje mis is dat mensen die niet de bosjes in willen elkaar niet wat meer omarmen. Elkaar uitnodigen om bij elkaar te zonnen, kletsen. Ik mis het sociale een beetje hier. Ieder voor zich en als ik hoi zeg, dan draait diegene zich af, alsof hij/zij zich schaamt. Waarvoor? En inderdaad, dat toilet gebouw… zullen we dan zelf een emmer en een mop meenemen om het eens uit te chlooren? ?


Naaktstrand Zevenhuizerplas
   05-06-2023 23:32  Twitter Google+ Facebook Email

Er is hier een harde kern die denken dat ze de baas zijn. Toen ik kwam aanlopen en liep naar het einde van het naaktstrand omdat ik daar wilde gaan liggen werd ik door een “meneer” met intimiderende toon aangesproken : JE KAN DAAR NIET DOORLOPEN !! JE MOET DAARHEEN !! Nou MOET ik niks en zeker niet als een vreemde snuiter dit op zo’n onbeschofte toon dit tegen mij zegt ! Hij vulde al in dat ik een glurende passant was ?! Ik wou gewoon het strandje bezoeken zal ik toch even naar mijn plek moeten lopen ? Tevens zit ik niet te wachten op ongevraagd advies en zeker niet op zo’n toontje! Toen ik er wat van zei vond hij het ook nog nodig om zo breed mogelijk (pffff…Triest) voor me te gaan staan en een beetje te gaan staan dreigen alsof hij me wou gaan slaan.. gezellige sfeer daar … btw de politie is ingelicht. Als ik nou weer daar kom laat me lekker met rust ik kom niet voor een praatje pot! Praat NIET tegen mij aub, ik wil rust. Bemoei je met je eigen zaken aub!


Naaktstrand Velsen
Anita   05-06-2023 21:21  Twitter Google+ Facebook Email

Vanaf het parkeerterrein ijmuiden is het me niet erg duidelijk hoe je boven (in de duinen) komt. Het pas loopt naar beneden, naar het strand. Iemand een idee ?


Naaktstrand Loenensche Buitenpolder
Theo   05-06-2023 19:35  Twitter Google+ Facebook Email

Savonds kom ik er regelmatig parkeren in elijk en dan lopend naar het pondje en dan het strand op helaas nog nooit iemand gezien


Naaktstrand Paulinapolder
Jean-Bob   05-06-2023 18:57  Twitter Google+ Facebook Email

Gisteren weer geweest en inderdaad is het met een windschermpje erbij zeer aangenaam daar.


Naaktstrand Gaasperplas
kenneth   05-06-2023 14:35  Twitter Google+ Facebook Email

@Frits: Jouw reactie is precies zoals ik ook al zat te denken en te vermoeden. Ook iets van de pot verwijt de ketel....


Naaktstrand Bussloo
Erik   05-06-2023 12:42  Twitter Google+ Facebook Email

Mag er alstublieft een wc komen tegen de bosrand. Want ik vind het vies om al die plassende mensen te zien! En wat doen ze in het water.....bah ! En een extra douche is ook wel zo fris !

Naaktstrand Breskens Groede
Peter   05-06-2023 09:36  Twitter Google+ Facebook Email

Voor alle correctheid: mijn vorig bericht was te vlug getypt en niet tijdig meer nagelrzen. Het moet art. 430 SR zijn. Voor zij die het even willen nagaan.


Naaktstrand Paulinapolder
   04-06-2023 23:30  Twitter Google+ Facebook Email

We zijn er vandaag geweest en inderdaad is het met een scherm uit de wind prima te doen.


Naaktstrand Gaasperplas
Frits   04-06-2023 22:45  Twitter Google+ Facebook Email

Bizar, absurd en griezelig. Zo laat het kommentaar van Zuidoostenaar zich het best omschrijven. Gelardeerd met racistische slogans als 'witte oude mannen'.
Tijdens mijn laatste bezoek aan het naturistenstrand Gaasperplas was het publiek zeer gemengd, mannen, vrouwen, stellen, single, groepjes vaste bezoekers, jongeren. En niet-westerse allochtonen die op een prachtige warme middag in mei gekleed naar de blote mensen kwamen staren als in een dierentuin, zelfs een hele familie.
Stel je het omgekeerd eens voor: naturisten mengen zich tussen de bezoekers van de textielstranden. De afloop voorspelbaar.

Op het naturistenstrand van het Twiske komen zo nu en dan marokkaanse scooterjongens het terrein op rijden om naakte mensen onder te spugen. Vandaag en gisteren liepen er geklede turkse en marokkaanse mannengroepjes rond om uitgebreid 'kutjes te kijken'. Dit gebeurd vrijwel dagelijks.
Dat, Zuidoostenaar is de echte werkelijkheid anno 2023.

Nergens in Nederland bepalen omwonenden van een naturistenstrand de mores die er gelden. Wanneer je om welke reden dan ook een aversie hebt tegen naaktrecreatie dan zijn er andere strandjes genoeg om te bezoeken.

Diversiteit kan alleen gedijen indien groepen zich niet langer tegen elkaar laten uitspelen. Anders houden we als samenleving niets meer over van wat ons dierbaar is. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend