Bussloo
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Bussloo
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Stefan   17-09-2020 12:03

@hagel: zoals de webmaster van deze site al heeft aangegeven op de hoofdpagina voor Bussloo zijn we bezig met een Beroep bij de Raad van State. Het gaat nu dus wel een stap verder dan een handtekeningenactie.
Veel mensen zijn inderdaad ongerust dat de verschillende bezoekersgroepen op een te klein oppervlak hun plek moeten vinden.


hagel   16-09-2020 20:40

Nu de gemeente Voorst het bestemming plan heeft gewijzigd ben ik bang dat we weer een leuk strandje moeten gaan missen ten gunste van asfalt voor de sauna. Als ik zie dat op dat gedeelte wel 300 mensen recreëren dan vraag ik me af waar Leisuren al die mensen laat op een mooie zomer dag.
Het publiek wat er ligt zijn volwassen jonge mensen die je niet tussen de andere badgasten zou moeten hebben. Zij hebben hun eigen plek gevonden. Dat er wel eens iets onoorbaars gebeurd mag niet de reden zijn om het stuk grond te verhuren aan sauna. Waar is de term van Leisuren op gebaseerd dat er voldoende plek is als deze 300 mensen een andere plek moeten zoeken.
Er zij zeker te weinig zwem strandjes dan. Ik zou zeggen Leisuren probeer het maar eens uit het volgende seizoen. Dan kun je kijken hoe het gaat. Ik heb begrepen dat bezoekers een handtekening actie zijn begonnen. Ik hoop dat Leisuren deze mensen serieus neemt het zijn tenslotte hun klanten.R&B   16-09-2020 13:20

En ondanks dat het op het naaktstrand altijd vele malen drukker is dan op het textielstrand aan de overkant, hoor je altijd veel meer herrie van het textielstrand komen. Gelukkig is dat zo ver weg dat we er geen last van hebben.

Ik denk dat dat is wat Marije en Hendrik bedoelen. De rust is juist wat ons strand op Bussloo zo fijn maakt. Het is er vaak druk en gezellig, maar tegelijkertijd qua geluid rustig. En dat moet vooral lekker zo blijven.

Ik heb er trouwens nog nooit mensen zien volleyballen. Misschien dat dat op het gedeelte met het speeltoestel is. Daar blijven wij altijd ver uit de buurt. :-)


Stefan   14-09-2020 15:38

Natuurlijk wil ik niets verpesten :-) Zeker niet hoor.
Maar zoals vandaag is het echt weer druk op het naaktstrand. Ik vind het wel gezellig als het goed bezocht wordt.


Marije   13-09-2020 20:10

Lijkt me beter dat Stephan naar Engelenmeer gaat en niet mijn bussloo verpest. En ga zelf naar het textielstuk P, want daar zijn allerlei activiteiten.


Stefan   12-09-2020 20:56

Misschien zijn kano's en sup's niet het beste voorbeeld (hoewel er momenteel best vaak naaktstrandbezoekers een sup meenemen). Bij het Engelermeer bij Den Bosch is bijvoorbeeld een jeu-de-boules veldje. Bij Bussloo heb ik al regelmatig mensen met een volleyballnet gezien op het naaktstrand. Ik denk dat er nog wel wat bedacht kan worden.
Als ik rust zou zoeken dan zou ik zelf naar het textielstrand gaan want daar zijn meestal minder mensen :-)


Hendrik   08-09-2020 20:07

Hoi marije
Ik ben het eens met je. Als mensen als Stefan activiteiten willen, dan moeten ze naar de Efteling of Julianatoren.


Marije   05-09-2020 22:32

@peter: de meeste mensen komen hier voor hun rust en juist daarom is het hier zo druk. Als hier allerlei activiteiten gaan plaatsvinden, dan zullen velen een rustigers strand elders gaan zoeken.


Stefan   03-09-2020 22:25

Ik kom regelmatig op het naaktstrand (kiosk De Kuiter) en ook op het strand aan de overkant (kiosk Withagen). Het valt me op dat de uitbater van Withagen meer activiteiten onderneemt en vaker open is dan de uitbater van De Kuiter. Withagen heeft bijvoorbeeld kano's en SUP-planken te huur. Ik denk dat er meer mogelijk is op het naaktstrand. Vooral omdat daar toch vaak relatief veel bezoekers zijn.


Rianne   16-08-2020 22:50

@Chantal, echt niet nodig hoor. Iedereen is naakt en er is ruimte zat en ze moeten toch op 1.5 mtr afstand blijven;)
Gisteren lag ik aan de linkerkant samen met mijn man voor het eerst en we hebben een heerlijke middag gehad. We komen vast en zeker weer terug!Chantal   15-08-2020 20:22

Dank voor jullie tips, ik denk dat ik dan maar achter een heuveltje ga liggen! :)


Michael   15-08-2020 00:47

Hallo Chantal
Je kunt ook een strandje verder gaan liggen is minder druk om te beginnen is dat misschien nog wel wat het is het oude naaktstrand richting de middelburg


Rinus   14-08-2020 13:01

Gisteren kwamen 3 politie agenten op het strand bij de sauna, ze zochten wat aan de zijde van hotel, ze liepen gelijk door, op terugweg deden ze heel leuk, ook was een jonge agent een beetje zenuachtig. Maar alle lof hoe de agenten mee deden, zo kan het ook.


Nudist65   13-08-2020 22:13

Zal best een keer lukken, was er vandaag ook, niet erg druk, was weer genieten. Succes met de volgende keer.


Chantal   13-08-2020 21:36

Hartelijk dank voor jullie berichten, ik ben er langs gefietst maar durfde het toch niet aan. Moet nog even wat meer moed verzamelen.


Wout   13-08-2020 08:58

@Chantal wat ook een rustige plek is, na de kiosk rechts bij de heuveltjes. Geniet ervan.


Nudist65   12-08-2020 22:29

Hallo Chantal
Het is zeker heerlijk om textielloos te recreeren, doe dit al ca. 25 jaar. Als je het naturistenstrand bij Bussloo oploopt, bij de kiosk meteen naar rechts lopen, hier liggen vaak oudere stellen en singles.
Er wordt zeker niet naar je gekeken want de meesten komen al jaren hier. Je hoeft je er dus echt niet ongemakkelijk bij te voelen. Sterkte ermee, als je één keer geweest bent ben je om en ga je vaker.


chantal   12-08-2020 20:54

Ik ben nog nooit op een naaktstrand geweest maar het lijkt me heerlijk om bikiniloos te recreëren. Als 40+ vrouw alleen wil ik liever niet tussen de gezinnen liggen maar op een heel rustige plek, ook zodat ik eerst kan acclimatiseren en aan het idee kan wennen dat anderen me eventueel naakt kunnen zien. Het terrein oplopen en zoekende zijn houdt me tegen en voel ik me ongemakkelijk bij.

Wat is de rustigste plek om te liggen?


Reinier & Nicole   09-08-2020 07:07

Beste Marc,

Helaas is dat echt zo, ook niet als veel bezoekers het terein verlaten.(voor die dag: eenmaal dicht blijft dicht, waarbij alleen uitrijden mogelijk blijft) Daar hebben wij eerder vragen over gesteld bij de beheerder Leisurelands. Maar we moeten zeggen dat er de afgelopen 2 dagen, met naar ons inziens topdrukte er voor de Kuiter toch geen afsluiting is geweest. Leisurelands raad aan zelf aan om op tijd te komen. Wat die tijd precies is, is moeilijk aan te geven. Wij zijn er deze dagen rond 11:00, maar zouden eigenlijk liever rond 16:30 willen komen als het (meestal) rustiger wordt. Zeker in coronatijd! Maar het risico om ineens bij aankomst met een afsluiting geconfronteerd te worden, na een lange autorit, willen we liever niet nemen. Let op de informatie over de afsluiting op de website kan verouderd zijn voor en tijdens vertrek.


Marc   09-08-2020 00:34

Even over het afsluiten. Dit heb ik ook gemerkt bij de eerste slagboom maar de tweede ging gewoon open. Er reed toen wel iemand uit. Misschien hanteren ze een maximum waarbij er een uit gaat en er dan weer een in mag? Ik kan me niet voorstellen dat ze een parkeerplaats voor de rest van de dag sluiten...


Niels   07-08-2020 23:56

Hendrik ik ben het volkomen met je eens de mensen nemen het steeds minder met de regels van het naakt zijn. hier is jaren voor gevochten en wat maken ze er nu van? Als dit zo daar gaat is er over een paar jaar niks meer over van het naturisme. Aan pakken bij de wortel. en als je gekleed wil ga je ergens anders liggen en dan respecteer je het naturisme


Hendrik   07-08-2020 20:47

Mooi terrein.
Meer en meer geklede gasten.
Ja hele gezinnen schuiven aan, gekleed en wel.
Ze vernielen het naturisme want dat gedrag is aanstekelijk. Ze doen elkaar na.
Als je een opmerking maakt, dan moet je met je eigen zaken bemoeien.
Ze zijn nog brutaal ook.
Nou, het zijn mijn zaken want het naturisme wordt bedreigd door dit soort gasten.

Wrijving ontstaat binnen gezinnen want ze willen ook een broek aan.
Tsja, laat je eigen kinderen maar eens in hun eentje, of in de minderheid, naakt rondlopen.
En zo verdwijnt het naturisme.

Aan het begin staat er een bord met regels.
Die dienen gehandhaafd te worden want ze zijn er niet voor niets.

Meerdere mensen ergeren zich eraan, maar die zeggen liever niks, om hun dagje niet te verpesten.

Waar blijft het toezicht?
Waar blijft de nfn?
Reinier & Nicole   06-08-2020 10:27

Beste Harry en Joke,

Het is moeilijk te zeggen, wij komen uit Wageningen en houden zelf aan om met warme dagen er rond 11:30 – 12:00 te zijn. Mocht er toch een afsluiting zijn (= jammer genoeg mogelijk voordat er iets over op de site vermeld staat). Dan kan er mogelijk nog wel op een anders parkeerplaats worden geparkeerd. Wel vooraf omrijden om de plas: Parkeerplaats “De Middelburg”. Dat is het ongeveer 20 minuten lopen tot het terrein van De Kuiter. Voor fietsers en voetgangers blijft het gebied toegankelijk, daarvoor wordt niet afgesloten, adus Leisurelands.
Jullie kunnen dus overwegen om de fiets mee te nemen, wat meer vrijheid geeft tot parkeren in de buurt. Pas wel op dat de auto niet geparkeerd staat langs de openbare weg waar het niet mag, daar wordt scherp op toegezien.

Goede reis.Regina   06-08-2020 00:23

Hoi Harry en Joke. Ik zou er zeker rond elf uur zijn. Als je veel later komt heb je toch meer kans dat het maximaal aantal bezoekers bereikt is. Het wordt erg warm dus wordt vast druk. Geniet ervan.Harry en joke   05-08-2020 17:12

Wat is de beste tijd om er heen tegaan wij moeten komen vanaf wierden moet ik daarbij denken aan in de ochtend uur of 11.00 uur of 12.00 uur?


Reinier & Nicole   04-08-2020 06:35

Wij willen iedereen waarschuwen die met de auto naar "De Kuiter" komt. Bij warme dagen is het vaak druk en Leisurelands kan besluiten om het parkeerterrein af te sluiten vanwege drukte in corona tijd. Daarover hebben we begrip, maar helaas kunnen/willen zij hiervoor vooraf niets aangeven op hun website. En eenmaal afgesloten blijft dat ook zo, zelfs als het eind middag avond rustiger wordt.
Leisurelands geeft zelf aan om op warme dagen vroeger te komen om de afsluitdreiging te voorkomen. Wij zijn van mening dat hiermee er een totaal verkeerd signaal wordt afgegeven aangaande de corona maatregelen: Juist in een tijd van corona willen wij op rustiger (avond) momenten komen, maar worden nu helaas gemotiveerd om er al veel eerder op de drukker wordende momenten te komen. We weten dat velen van ver komen. Onze rit heen en terug is totaal 100km. En dan is het wel zuur om op de website te vernemen dat het terrein nog geopend is, maar dat de feitelijke afsluiting net 5 minuten te voor heeft plaats gevonden. (is ons al 2x overkomen)Henk   06-07-2020 21:23

De sauna mag van de gemeente gaan uitbreiden ten koste van het naaktstrand. het wordt trouwens tijd voor een groot onderzoek naar Leisureland. De club wordt betaald door ons (gemeente), maar doet alleen maar diffuus comme4cieel zaken met vriendjes... Van natuurbeheer is geen enkele sprake meer.


John   06-07-2020 16:53

Quote : Seksuele handelingen in het openbaar zijn verboden, ongeacht op wat voor strand je ligt.

Dat is niet waar: http://platform-keelbos.org/misverstanden

430a : naakt recreëren mag overal mits “redelijk” indien geen locatie expliciet is aangewezen of verboden door de gemeente. Zie de website www.artikel430a.nl

239SR : alleen strafbaar indien er sprake is van opzet mensen te confronteren die daar niet mee instemmen ofwel redelijkerwijs niet verwachten er mee geconfronteerd te worden, en dat is d.m.v. een verklaring “ik waande mij onbespied” goed te weerleggen wanneer het gebeurt op een afgesloten, omheind, aan het zicht onttrokken gedeelte.

Ik ben van mening dat er ruimte voor moet zijn, echter niet pal in het zicht van iedereen. Zeker geen kinderen! De gemeente Zoetermeer heeft er een prima oplossing voor gemaakt. Het is namelijk niet tegen te houden en krampachtig handhaven heeft geen zin, het verplaatst het probleem.

Voor mij hoeft het allemaal niet, kom voor mijn rust maar ik ga mij er niet aan storen


naaktstrandbezoekers   04-07-2020 18:50

ik ben benieuwd waar dat stukje dan wel staat . kan het niet geloven. kom zelf op veel naaktstranden maar heb dit nog nooit gehoord


Kirby   04-07-2020 09:25

Een kennis van mijn stuurde mij een link naar een recent blogstuk van swingers die Bussloo deze zomer veel willen gaan gebruiken voor sex. In het stuk wordt geschreven dat openbare seks gedoogd is hier.
Onzin natuurlijk, maar dat weten niet alle lezers. En dit stuk wordt nu veel verspreid op de swingers site.

Daarom is het extra van belang, wanneer je mannen of vrouwen ziet de zich ongepast gedragen: Politie bellen. Niet (alleen) hier klagen, gewoon de politie bellen.

Seksuele handelingen in het openbaar zijn verboden, ongeacht op wat voor strand je ligt. En we willen Leisureland niet nog meer redenen gegeven om stukken Bussloo te verkopen. Als je iets ziet: politie bellen.
De naturisten zijn hier in de meerderheid, dat mogen de swingers leren ook.


pepijn -)   02-07-2020 13:34

het is maar een kleine groep deel die zich wel eens misdraagt En daar moet de overgrote meerderheid natuurlijk weer onder lijden!(dit zijn trouwens mensen die hier normaal niet of bijna niet komen alleen in deze tijd omdat er bepaalde gelegenheden waar dat kan mag gesloten zijn vanwege de corona maatregelen)En overal zijn er altijd wel mensen te vinden die het voor andere verpesten Maar als je je er niet aan stoort is er ook niks aan de hand .ze kunnen zich beter veel meer zorgden maken op het midden aan de overkant bij de brug waar grote groepen jongeren er echt een zooi van maken zelfs tot diep in de nacht !over het algemeen gaat het er bij ons op dit deel van het strand en super gemoedelijk en rustig aan toe !! en heerst een top sweer !!!


R&B   02-07-2020 09:06

De woordvoerder van Thermen Bussloo heeft tijdens de behandeling door de gemeente dit gezegd over de locatie waar de parkeerplaats gaat komen: ,,Het gaat om een klein deel ervan. Het gaat met name om het deel waar een bosje zit. Wat onoverzichtelijk is. En waar toch veel over te doen is geweest de afgelopen jaren. Met name overlast door, nou ja, dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Om het zo maar even te zeggen. Dus we hebben het niet over de gewone naaktrecreant die aan het zonnebaden is.’’

Ik volg het even niet meer. Het gaat toch juist om het grote open veld naast het saunaterrein? Dat is juist heel ruim en overzichtelijk. Wij lagen voorheen altijd in de buurt van de douche, maar sinds de Coronacrisis zijn we verhuisd naar dit deel van het naaktstrand, juist omdat het er zo open en ruimtelijk is. Social distancing is hier, juist door de ruime opzet, makkelijker dan op het terrein bij de douche, waar je op drukke dagen vaak hutje mutje ligt. En het is er qua geluid ook nog eens rustiger.

Het irriteert me wel dat de mensen die zich niet weten te gedragen (en die zijn er op het terrein naast de sauna wel degelijk, hebben we helaas zelf moeten ervaren) die Thermen en Leisurelands types een prachtig argument hebben gegeven om dit deel van het naturistenterrein af te sluiten. Een argument waar de gemeenteraad zeker gevoelig voor zal zijn.


Kevin   01-07-2020 22:43

Ja Frans als je langs de sauna bij dat strandje terecht bent gekomen dan ben je vlak langs het gebruikelijke naaktstrand gefietst. Want die ligt pal naast de sauna


Bas   01-07-2020 15:37

Leisurelands en de familie Dolman spelen onder één hoedje. Zo wilde de familie Dolman een sauna in Groningen overnemen daar hadden ze heen geld voor. Leisurelands heeft de grond voor hen gekocht zodat de deal door kon gaan. Zo gaat het ook met het stukje grond naast Thermen Bussloo. Eerst worden er onjuiste berichten verspreid door Leisurelands en de familie Dolman. En vervolgens wordt dát stukje grond aan de sauna over gedaan.
De vorige directeur van Leisurelands is niet voor niks in alle stilte vertrokken hè.

Leisurelands is ooit opgericht als publieke dienst, RGV, om de stranden te exploiteren. Inmiddels een keiharde partij die lukraak in den landen stukken grond opkoopt, vage projecten opzet die niet bij de doelstelling passen, etc. Sla de berichten in de Stentor er maar eens op na.


Alf Redo   30-06-2020 21:06

Wat is dat toch met die saunacomplexen die overal midden in de mooie gebieden opduiken? Het zijn gewoon grote betonnen verwenkolossen die een fors stuk waardevolle grond voor altijd onder beton en parkeer-asfalt laten verdwijnen. Die dingen horen op een bedrijventerrein want het zijn bedrijven.


Frans   30-06-2020 16:51

We wilden op vrijdag 26 juni dit strand (voor het eerst) bezoeken. Dit was een erg warme dag.
We waren op de fiets en kwamen vanaf de sauna via het fietspad. Helaas staat dan het naaktstrand niet aangegeven (of we hebben het volledig gemist).

Uiteindelijk zijn we bij de volgende inham neergestreken. Dit was een weiland (met nog een paar runderen erin). Er waren hier naar schatting zo'n 50 naakt recreerende mensen.

Geen zandstrand, wel een paar trapjes om in en uit het water te gaan. Ook een paar bomen voor schaduw. Verder geen voorzieningen.

Ik weet niet of dit als overloop gebruikt wordt (al of niet legaal). Het veld ligt wel gedeeltelijk in het zicht van het fietspad en er liggen op sommige plaatsen wat koeienvlaaien.


harry en joke   30-06-2020 14:48

ik kom hier ook met mijn vriendin al een aantal jaren voorheen altijd rutbeek maar ik denk dat ze het gedeelte links tegen bussloo aan willen inpikken om de mensen die daar dingen doen die het dachlicht niet kunnen verdragen in pikken om het te verkomen wij zien ook wel dingen daar maar trekken ons er niets van aan ze moeten maar doen wat ze niet laten kunnen ik heb wel problemen met oude mannetjes die zich daar zo nodig zitten te mastruberen


Harry   30-06-2020 14:02

Ja,belachelijk. Die sauna is groot genoeg ! Handen af van de mooie natuur,want anders krijg je nog meer vreemde virissen.


pepijn -)   30-06-2020 13:01

Ik zeg handen af !! van dit unieke!! sfeervolle, super gemoedelijke,relaxte,super gezellig.stuk naaktstrand van Bussloo.Ik kom hier al ruim 15 jaar met heel veel plezier sterker nog ik kijk er vanaf na de zomer al weer naar uit naar de volgende zomer! En ik niet alleen! Dit gedeelde word zeer druk bezocht.(tegen andere berichten in dat de als excuus zeggen dat dit gedeelde weinig bezocht word!)dus best weg zou kunnen! Grote onzin! Het moest dit jaar zelfs twee keer afgesloten worden vanwege de grote toestroom van mensen !! dit is zelfs het best bezochte stuk naaktstrand misschien wel alle stranden van Bussloo!dat zegt toch wel wat ? En dit weet de gemeente toch ook wel . thermen Bussloo is al groot genoeg!heeft al genoeg natuur ingepikt het grote geld slokt de natuur beetje bij beetje op.en dat moet stoppen!!Nederland is de laatste jaren overspoelt met mega Sauna s het zijn bijna fabrieken Ik ga zelf heel graag naar de sauna hoor kom er regelmatig maar dan graag bij kleinere en gemoedelijke sauna s Nogmaals handen af van dit unieke stuk naaktstrand waar heel veel mensen heel veel plezier aan beleven !! waar geen harde muziek is geen geschreeuw iedereen netjes mee om gaat en netjes zn rotzooi opruimt en niet gestolen word heel veel sociale controle is .Dit stuk strand is uniek in heel Nederland deze sfeer vind je nergens !


Henk   29-06-2020 23:10

Er zijn weer plannen om de sauna uit te breiden ten koste van het naaktstrand. Naturistje pesten’’, zo ervaart Eppo Gutteling (63), bezoeker van sauna’s en het naturistenstrand, de plannen van Thermen Bussloo om een nieuwe parkeerplaats aan te leggen. Het plakkaat asfalt, onderdeel van de toekomstige uitbreidingsplannen, zal volgens hem ten koste gaan van een stuk naturistenstrand. ,,En doordat het bestemmingsplan wijzigt, kan Leisurelands de grond voor heel veel geld verkopen.’’ Zo schrijft de Stentor


Bas   27-06-2020 13:08

De uitbaatster van de kiosk heeft ook een sociale functie daar. Ze houdt veel meer in de gaten op en rond het strand dan je denkt Harry. Al jaren lang.


Harry   27-06-2020 02:37

Zeker. Doe ik ook,maar ik douche me graag voordat ik ga zwemmen en ook nadat ik heb gezwommen. Toch dank voor je reaktie ! Prettig weekend,Henk !


Henk   26-06-2020 21:20

Of ga ergens anders zitten Harry, strand is groot genoeg


Harry   26-06-2020 14:04

Kan die frietkiosk een eind naar achteren verplaatst worden? Het hele strand stinkt naar de frites. Ook als je in het water bent en zwemt. Bah !! En dat in de natuur....! Neem een broodje mee en/of ga na afloop ergens warm eten. Hoeven die mensen in de kiosk ook niet zo te zweten in dat hok.


paul   14-06-2020 10:22

@stel. honden zijn alleen buiten het warme seizoen toegelaten. ongeveer van oktober tot eind april. Dus nu zijn honden niet toegelaten!


Harry   14-06-2020 01:48

Waar komen al die pluisjes vandaan,die op het water drijven?


Harry en joke   13-06-2020 20:35

Volgens ons is het wel gedoogd stel als ie maar aangelijnd is


Stel   13-06-2020 13:22

Hallo wij gaan normaal naar Spanje maar zoeken nu in NL naar leuke rustige plaatsen om naakt te creëren. Kan iemand ons vertellen of ons hondje (boerenfox) toegelaten is op naaktstrand Bussloo ?


Gerard   13-06-2020 00:15

Wat een groot naturistenterrein en wat een grote hoeveelheid mensen. Tot nu toe zelf na Zandvoort niet zoveel bezoekers gezien. De voorzieningen zijn wat mij betreft prima. Het water is heerlijk en het publiek leuk gevarieerd. We komen er graag nog een keer terug.


Marijke   09-06-2020 20:03

Dit naaktstrand wordt duidelijk te klein. Waarom wordt dit niet uitgebreid? verder laat het beheer door Leisureland flink te wensen over: te weinig toiletten en douches en ook de parkeerplekken zijn vaak bomvol.


Harry   04-06-2020 02:55

We hebben zo een parkeerpas. Maar konden met hemelvaartsdag en met pinksteren de parkeerplaats niet op. Gesloten wegens drukte. Misschien is het een idee om het strand uit te breiden? Bijvoorbeeld die koeien naar een weiland,zodat daar ook weer mensen kunnen liggen en kunnen zwemmen. En ook weer toiletten natuurlijk !


Michel   03-06-2020 23:23

Helaas mag ik hier geen mening hebben.
Mijn naam wordt misbruikt.
Andere stranden gaat alles goed?


Harry   03-06-2020 04:11

Tja,die ganzenpoep....en de vele ganzen. Tuurlijk een paar van die beestjes is juist ook wel leuk zelfs,maar het zijn er zo veel geworden. Als het er volgend jaar nog meer zijn geworden....zou het niet uit de hand lopen dan? Misschien/hopelijk spoelt de voorspelde regen de poep een beetje weg.


Reinier & Nicole   02-06-2020 07:40

Gisteren zijn we weer geweest en een heel fijne sfeer. Ook erg prettig dat de douche en toiletten weer geopend (mogen) zijn. (daar hadden we eerder al zorgen over vanwege vervuiling en hygiëne: juist met COVID-19 nu!) We hopen dan ook dat iedereen het netjes houdt en 1,5 meter aanhoudt. Dat blijft toch steeds de boodschap. Omdat er nog veel gesloten is blijven dit soort gelegenheden toch de pareltjes om even te ontsnappen aan de realiteit. Daar moeten we met een lange zomer voor de boeg echt zuinig op zijn. Daarom nemen wij het aantal ganzen, wat er inderdaad veel meer zijn dan vorige jaren maar voor lief. Wij gaan meestal niet direct aan het strand zitten, maar op wat afstand, daar is nauwelijk poep van deze dieren.


Rob   02-06-2020 07:08

Harry ganzen horen bij een meer dat is gewoon de natuur. En ik heb er totaal geen last van.


Harry   01-06-2020 13:08

Is geopend,maar kijk uit voor de ganzenpoep !!


Michel   01-06-2020 10:30

Is het naaktstrand geopend vandaag?


Harry   01-06-2020 04:29

Kunnen die ganzen met al die ganzenpoep ook ergens anders naar toe? Ik denk dat er wel 40 stuks op het strand en in het water? poepen !! Lijkt me erg ongezond voor de gasten. Bovendien is het gewoon vies en smerig. Je trapt er zo in met je blote voeten. Bah !!


Rob   31-05-2020 22:20

Waarom lopen er volwassen mannen rond in een zwembroek?


Pieter   30-05-2020 10:17

Weet iemand of de kiosk geopend is met de pinksterdagen ?


John Zutphen   28-05-2020 21:24

Michel op Hemelvaartsdag was s 'middags het parkeerterrein bij het Kuitert strand afgesloten daar de parkeerplaatsen vol waren en het strand te vol werd van wege de Corona perikelen maar de afzet hekken staan al klaar als het tijdens de Pinksterdagen weer zo druk gaat worden De sauna is niet geopend de parkeerplaatsen zijn daar al weken helemaal leeg alleen auto 's van auto 's van bedrijven die daar onderhoud verrichten


Michel   21-05-2020 23:57

Raar dat het strand gesloten wordt, en de Sauna gedoogd open blijft.


Reinier en Nicole   09-05-2020 10:07

Wij, mijn vrouw en ik zijn dit jaar alweer 10x geweest op dit mooie terrein. Gelukkig houdt iedereen wel rekening met corona, maar wat ons wel zorgen baart is dat sanitair en de stranddouche gesloten is.
Zeker als het straks nog warmer wordt en we bang zijn dat de grote plas als wc wordt gebruikt. Niet bepaalt hygienisch! Juist nu in een tijd van corona. Ik heb hierover ook contact gehad met de provincie Gelderland (die inderdaad een risico beaamde, maar de taak had om de opdrachten van de overheid uit te voeren)
Ook hebben we Leisurelands (email) gevraagd naar waarborgen van de veiligheid op en in het water. Het is toch belangrijk dat dit terrein open kan blijven. We moesten toch juist nu met corona letten op hygiene? Daarom zou het naar ons idee erg wenselijk zijn om tenminste de stranddouche weer aan te zetten en een mogelijkheid te bieden voor toilet. Is het niet tegen ziektekiemen, danwel tegen de brandharen van de processierups (zo wie zo gaan wij zoveel mogelijk thuis naar de wc. Maar met kinderen en ineens zelf moeten is dat toch een ander verhaal.)


Harry   07-05-2020 14:54

Jammer en lelijk dat je nog steeds de auto s kan zien vanaf het strand/grasveld,vanachter de kiosk langs. Een klein stukje struiken vanaf het bosje tot aan bijna de betaalautomaat,langs de greppel, zou heerlijk zijn. Een gevoel van privacy geven,bovendien het aanzien van al dat blik...afschuwelijk !


Harry   30-04-2020 15:12

Wout,ik bedoelde waar ik die parkeerpas gewoon kan kopen ipv bestellen. Vorig jaar kocht ik het bij de kiosk. Ook een keer bij de ijssalon in Posterenk en een keer bij pitch en putt op Bussloo. Maar dank voor je bericht !


Wout   25-04-2020 07:20

@Harry de parkeerkaart is te verkrijgen via Leisureland. Volgens mij kost die 45 euro, tevens te gebruiken bij alle plassen die onder hun beheer vallen. Dus even naar hun site en bestellen maar.


Harry   24-04-2020 04:05

Weet iemand waar ik gewoon een parkeerpas kan kopen?


Stefan   14-04-2020 10:51

Het strand ligt er netjes bij. Afgelopen weekend toch heel wat mensen aanwezig door het mooie weer. De afstandregel wordt netjes gevolgd: iedereen zit minstens 5m uit elkaar. Er is ook ruimte genoeg natuurlijk. De kiosk en de toiletten zijn dicht tot 28 april. Hoe het daarna wordt opgelost is nog niet duidelijk.


jasper   04-11-2019 13:28

Wel erg jammer dat kleine meisjes daar niet kunnen zeemeermin zwemmen! Of wordt het dragen van kleding dan door de vingers gezien?


jasper   28-10-2019 15:45

Een bankje of wat bankjes op het naaktstrand zou niet mistaan.


Joost   27-10-2019 22:10

Ik heb hier afgelopen zomer 3 mooie dagen beleeft, lekkere broodjes gekocht bij de kiosk, leuke mensen die daar werken
Verder lekker naakt gezwommen en genoten van het mooie weer
Lekker aan de linker kant bij de sauna gelegen van vroeg in de ochtend tot in de avond, wel enige activiteiten gezien, maar niet echt schokkende dingen.
Tot volgend jaar.


jasper   21-10-2019 13:02

@Anoniem 19-07-2019 21:21

Helemaal niet erg, ik zie ook wel mannen daar lopen met een erectie, dat hoort er juist bij.
Niets om je voor te schamen hoor!


jasper   20-10-2019 16:43

@Richard

Mischien gaan deze naar het naaktstrand voor meer rust? minder/geen groepjes jongeren, (harde) radio's, tiener meisjes gegiebel, (luidruchtig) geleuter etc. Ik zelf ga om deze reden naar het naaktstrand (op de gewone stranden wordt je aan alle kanten bestookt door (harde) bass geluiden uit Bluetooth speakers, wat ik erg onprettig vind), heb verder niet zoveel met dat naakt. Overigens ga ik dan wel gewoon naakt, en niet met kleren daar lopen.
Ben het dus wel met je eens prima als je om andere reden(nen) liever naar het naaktstrand wilt, maar accepteer dat dan en ga ook gewoon daarin mee. Anders naar het gewone strand en het voor lief nemen of thuis blijven. (of prive zwembad regelen)


peter   25-09-2019 18:55

Het is weer voorbij die mooie zomer van 2019 we kunnen weer naar de sauna wat ook heerlijk is,maar niets is lekkerder als naaktzwemmen in Busloo.


John   23-09-2019 23:02

Ook oppassen voor Bereklauw, dit jaar op meerdere plekken tegengekomen. Verder twee keer geweest dit jaar, het was erg fijn.


Peter   03-09-2019 22:12

God wat een vermaak om dit gastenboek te lezen! Vooral 2018 was een jaar waarin iedereen aan het zeiken was!

Hou het voor iedereen leuk mensen! Op het strand en online.


Rene   30-08-2019 21:29

Hello allen Groundzero festival start savonds 22.00

dus Henk geen oordoppen nodig overdag lekker genieten

fijne zonnige zaterdag


Henk   29-08-2019 20:10

Dit weekend, vrijdag middag, zaterdag en zondag is er veel geluidsoverlast vanwege een evenement. Advies: oordoppen mee of niet gaan.


   26-08-2019 23:19

Goed idee ! Kunnen die koeien niet naar die golfbaan?


Harry   24-08-2019 13:13

Mag de plek waar nu die koeien lopen ook weer bij het naturistenstrand horen? Fietspad dan stukje omleggen en een dijk ervoor plaatsen? Want wat hebben we daar destijds genoten !! Je waande je in het buitenland,zo ontzettend mooi was dat ! De sfeer was toch heel anders als nu op het huidige naturistenstrand ! Aub de koeien weer naar een gewoon weiland en niet bij een zwem cq recreatiegebied. Al die poep bij het water? Bah !!


Harry   24-08-2019 00:41

Hallo allemaal,het was weer heerlijk om te zwemmen,maar we missen een tweede douche,rechts van de kiosk,in de buurt van die hoge bomen. Laatst met die enorme hitte stond er wel 10 man te wachten bij de douche. Trouwens,jammer dat je al die auto s kan zien vanaf het strand. Ze zouden daar wat bomen of struiken voor moeten planten,zodat alles om je heen groen is. Groen geeft rust ! Zomers weekend iedereen ! !


Henk   29-07-2019 20:34

@stef
Wat een leuk en goed bericht. Ik ben het helemaal met je eens. Ook van ons de complimenten voor de service van de mensen van de kiosk.


Stef   27-07-2019 12:06

De afgelopen week was tropisch, vele van ons hebben naar hartelust kunnen genieten op die fijne strand. Met veel respect heb ik gezien hoe de medewerkers van de kiosk alle zeilen bij gezet hebben om toch, de altijd zo vriendelijke service te verlenen. Buiten was het dan weliswaar 40 graden, daarbinnen in die kiosk was het wel 50 graden denk ik. En toch uitstekende service, niks tropenrooster voor hun ! Ik wil in dit forum mijn dank uitspreken voor die mensen die zich uit de naad werken om ons te voorzien van uitstekende koffie en andere versnaperingen. Ook met die supper warme dagen. De prijzen die men hanteert zijn bescheiden, en als ze dan, nadat de kosten betaald zijn, iets overhouden is dat meer dan gegund voor deze geweldige service. Denk daar maar eens aan als u uw waterflesje weer vult in het toiletgebouw...

stef


Ronnie   21-07-2019 19:05

Vanmiddag heerlijk genoten op Bussloo. Wat een gemoedelijke sfeer op het strand


   19-07-2019 21:39

Daar kun je soms zo maar ineens last van hebben, niets vreemds aan, gebeurt bij elke man wel eens.
Als je al in het water bent geeft het al helemaal niet, anders gewoon op je handdoek gaan liggen zonnen en wachten tot het over is.
Overigens was het bij mij de eerste keer op een naaktstrand al gewenning na een minuut of tien.
Nu daar geen enkele last meer van.


Anoniem   19-07-2019 21:21

Als het rustig is zwem ik graag op Bussloo.
Maar laatst was het drukker en dan raak ik in paniek als de mensen mij naakt zien ik ben dan bang voor een erectie en door dat ik daar bang voor ben is mij dat over komen.ik heb mij toen aangekleed en ben meteen weg gegaan ik durf niet goed meer bij drukte te zwemmen daar wat kan ik hier aan doen en hebben meer mannen dit in wat als mij dit overkomt hoe reageert men


peter   03-07-2019 19:09

ik vindt het maar raar dat er mensen zijn die naar een naaktstrand gaan en dan niet naakt gaan,ga ook niet naar een textielstrand en ga dan in mijn blootje lopen.Weet zeker dat ik hierover word aangesproken.


Richard   02-07-2019 20:17

Wij liggen doorgaans in de buurt van de douche, maar we zwemmen ook regelmatig naar het gedeelte bij de sauna en lopen dan terug. Dus we kunnen het overal hebben opgelopen, inclusief in het water ja. Maar aangezien die rupsen momenteel een nationale plaag zijn, lijkt het me wel voor de hand liggend dat daar de oorzaak ligt.


Nico   01-07-2019 22:16


Zaterdag ook een dagje strand gedaan, geen hinder ondervonden.
Over welkdeel van het strand gaat het, aan de zijde van het hotel.


Bas   01-07-2019 17:05

Onder de bulten. Jeuken. Zoveel eiken staan er niet, dus toch Zwemmersjeuk dan? Ik was er zaterdag


Richard   01-07-2019 15:59

Er is overigens nog steeds een probleem met eikenprocessierupsen op Bussloo. Mijn vrouw en ik zijn afgelopen zaterdag en zondag geweest en we zitten beiden onder de bulten. Bij mij zijn ze niet groter dan muggenbulten, dus dat is te doen. Maar bij mijn vrouw zijn het echt blaasjes geworden. Ze wordt helemaal gek van de jeuk. Ik had ineens ook hooikoorts-achtige verschijnselen en dat blijken ook mogelijke symptomen van die rups te zijn. Dus wees gewaarschuwd.


Richard   01-07-2019 09:25

@ Rob: dat soort dingen valt ons ook steeds vaker op. Dat er vrouwen zijn die af en toe iets aan hebben in verband met maandelijkse ongemakken snappen we. Maar sommige gasten zijn gewoon altijd gekleed. Wat kom je dan doen op een naturistenstrand. Ga naar een gewoon strand. Je weet wel, die 99% van de overige stranden in Nederland.


Rob   30-06-2019 19:53

Een heel gezin totaal gekleed de hele dag. En dat al de 2 de keer. Snap niet wat ze komen doen.


Michel   30-06-2019 15:08

Afgelopen vrijdag de stoute schoenen aangetrokken en voor eerst bloot gegaan op busloo. Het was heerlijk rustig. Heb van de vrijheid genoten. Ga dit zeker vaker doen. Mooie plek


Rob   26-06-2019 19:43

De processie rupsen zijn al weggehaald geen paniek.


Albert   26-06-2019 12:25

Hallo,
Ik ben maandag 24 juni op het strand geweest, en hoorde dat er meerdere mensen uitslag van de processie rups hadden.
Heb nu zelf ook uitslag van deze rups, dus pas op, en vermijd de eiken.
Al heb ik niet eens onder een eik gelegen
Groetjes Ap


Stefan   23-06-2019 17:40

Vandaag de drukste dag van het jaar op Bussloo! Tot nu in ieder geval :-)


Reinier   21-06-2019 17:15

Beste Bas en Stefan,

Ik denk dat jullie gelijk hebben. De symptomen passen inderdaad bij irritatie door de brandharen van deze rups. Goed dat er actie is ondernomen.


Stefan   21-06-2019 13:57

Er zijn een paar bomen gemarkeerd met een lint ivm de eikenprocessierups. Dat zou het kunnen zijn.


Bas   20-06-2019 11:09

Ik heb dat ook Reinier. Kan ook de Eikenpocessierups zijn. Dat was vorige zomer ook het geval. Die haartjes waaien overal heen.


Reinier   20-06-2019 08:32

Het is mij nu in juni tot 2x opgevallen dat ik binnen 24 uur na een middagje luieren en zwemmen een flink aantal jeukende bultjes verspreid over mijn lijf heb, die overigens na een paar dagen vanzelf verdwijnen.
Het kan natuurlijk van alles zijn. Misschien dat dit toch op zwemmersjeuk kan duiden, gezien de vele watervogels daar? Ik kan daar overigens geen uitspraak over doen, maar ben wel benieuwd of er meer mensen hier last van hebben (gehad).


Marijke   06-06-2019 21:41

Ik kan hetgeen peder petersen zegt wel onderschrijven en hieraan toevoegen dat je op nogal wat delen van het terrein berenklauw op de velden groeit. Voor je het weet het je brandwonden. Zelfs op het gras waar kinderen lopen groeien berenklauw plantjes. Ouders met kinderen opgelet dus en Leisureland: misschien kunt u even maaien. Vroeger werden we er al voor gewaarschuwd als we buiten gingen spelen. De plant ziet er helemaal niet uit alsof-ie zo gevaarlijk is, zeker niet met zijn mooie bloemetjes als de plant in de bloei staat. Toch is hij dat wel. Als de huid in aanraking komt met het sap van de bereklauw, kun je daar flinke brandwonden aan overhouden.
Heel veel mensen weten niet dat het bij inname dodelijk is, als het in je oog komt, Loop je kans op blindheid.


Pieter   04-06-2019 00:22

Onze complimenten aan Leisurelands het ligt er heel mooi bij! Marijke en ik hebben leuk gekletst met vnl twee oudere blote mannen die bij ons kwamen liggen. Tot de volgende keer!


Stefan   01-06-2019 22:20

Het strand ligt er netjes bij. Ik heb geen rietresten gezien op het stuk waar ik was. Het water is mooi helder. Heerlijk gezwommen!


peter   31-05-2019 13:31

Heel simpel,lekker goedkoop werk afleveren.


Pederpetersen   30-05-2019 22:46

Recent waren wij voor het eerst op Bussloo. Allereerst passeer je een enorm hotel/sauna waardoor we dachten verkeerd te zijn en een toeristisch centrum leken in te rijden. Na op de parkeerplaats te zijn gekomen, hadden we zin in een beetje water en een toiletgang. Helaas was alles gesloten, ondanks het entreegeld. Gelukkig waren er bosjes. Het vinden van een plekje bij het water was niet makkelijk door de enorme hoeveelheden poep (ganzen?) en het water ingaan was een hele toer door de sompige bodem door het achtergelaten gekapte riet. Al met al: een zo-zo dag en eerlijk gezegd snap ik niet dat je hiervoor moet betalen (aan Leisureland.)


Stephan   23-05-2019 17:28

Bussloo is dit voorjaar goed onderhouden, dit jaar kunnen mensen het naaktstrand gebruiken voor recreatie zonder dat er sprake is van ongewenste handelingen. Op deze manier wordt naaktrecreatie meer getolereerd en geaccepteerd.Marijke   08-05-2019 08:39

Gelukkig doet het waterschap het beter dan Leisurelands. Zo lees ik vandaag in de Gelderlander: “Waterschap maait de oevers minder vaak, om de natuur te helpen” . Leisurelands heeft aan de natuur geen boodschap helaas.
Jacob   24-04-2019 21:19

Fantastisch strand en heerlijk groot. Gelukkig voldoende privacy en aardige mensen! Ik kom er al jaren en hoop nog jaren hier te genieten. Negatieve mensen heb je overal. Negeren is het beste zodat ze geen grip op je krijgen.


Mensen, Geniet!


Marijke   21-04-2019 07:07

@Stefan: Dat is het precies. Bussloo is een natuurgebied en geen tuintje.......... bovendien zijn tegelijk alle struiken weggekapt waardoor er kaalslag is en de waterdieren en vogels geen nesten meer kunnen maken. Deze beheerder is een slechte natuurbeheerder. Trouwens dat laatste is goed te zien aan de ontwikkkeling van Bussloo de laatste tien jaar. Bussloo verandert van natuurgebied naar recreatiegebied voor sauna en hotelgangers, festival liefhebbers, etc. Het motto van Leisureland is : meer geld en minder natuur.

Stefan   20-04-2019 21:22

Het lijkt me niet zo vreemd om de rietkragen te onderhouden in het voorjaar. Dat groeit toch wel weer aan? Anders woekert het maar door.


Marijke   19-04-2019 17:04

Leisureland heeft bij het water al het riet, struiken gekapt. de waterhoentjes, eenden en zwanen kunnen zo geen nesten meer bouwen, de Libelles zijn gelukkig ook weg, de koude wind over het water staat nu recht op je kop, flora en fauna heeft weer een flinke deuk gekregen. Dat is het natuurbeheer van leisureland. Dit zou strafbaar moeten zijn. Wat een waardeloze beheerder.peter   18-04-2019 21:02

jippie,we kunnen weer heerlijk naakt recreeren er komen een paar mooie dagen aan met veel zon en prima temperatuern.


peter   07-03-2019 12:12

Nu maar weer hopen dat we een gezellige zonnige warme zomer 2019 mogen krijgen,gewoon heerlijk genieten met zijn allen.


peter   07-03-2019 11:10

Nu maar weer hopen dat we een gezellige zonnige warme zomer 2019 mogen krijgen,gewoon heerlijk genieten met zijn allen.


John   11-01-2019 15:11

Wat een berichtgeving zeg, ik kan er kort in zijn, veel op Bussloo geweest dit jaar! In vergelijking tot eerdere jaren is het veel zedelijker geworden. Tuurlijk zal er wel wat gebeuren maar niet meer zo opzichtig als voorheen. Prima zo. Fijne plek, we willen toch ook geen moraalpolitie te patrouilleren de hele tijd?


Karel en Anne   14-10-2018 22:15

Vandaag was het erg mooi weer en erg druk. Jammer dat er baasjes lopen met zeer agressieve honden. Ook komt het voor dat de honden poepen op plekken waar kinderen spelen. De poepAkjes worden echt niet gebruikt. Jammer ......


JosK   13-10-2018 23:01

Het was erg mooi weer vandaag en gezellig druk :) ik kom niet zo vaak, maar ik vroeg me af waarom er aan de kant van de sauna zoveel mensen dicht bij elkaar lagen? Er was nog genoeg ruimte even verderop..


Bart (25)   13-10-2018 16:04

Waarschijnlijk de laatste dag echt goed weer, dus ik dacht daar moet ik van genieten :) het was weer gezellig druk! Nog poging gedaan om te zwemmen maar het water is toch al flink afgekoeld! Was erg koud. Wel heerlijk liggen zonnen, daarvoor was het perfect!


Albert   13-10-2018 11:19

Links voor de kiosk is een paal geplaatst met daaraan een kastje waar hondenbezitters een poepzakje uit kunnen halen. Voor wat betreft de mollenklemmen, op 5-okt heb ik een mail gestuurd naar Leisurelands en een telefoontje gepleegd naar de beheerder, er is snel aktie ondernomen, de klemmen zijn weg.


Peter   06-10-2018 23:37

Naturisten opgepast: er zijn weer drollen van honden. Het is beter na 1 oktober niet meer hier te komen. Zeker kinderen die in het zand spelen, moeten goed opletten. De komende week is het nog mooi weer, maar mijn advies is om niet in zo n hondenuitlaat terrein op de grond te gaan liggen


Albert   05-10-2018 12:37

Hondenbezitters opgepast, er zijn her en der mollenklemmen geplaatst op Bussloo.


R&B   01-10-2018 08:19

Ik heb het artikel waarnaar hieronder wordt verwezen gelezen, maar ik zie het verband niet tussen deze kerel en het naaktstrand. Misschien heb ik iets gemist...


Agneta   27-09-2018 23:25

https://www.destentor.nl/apeldoorn/bewindvoerder-waarschuwt-rechtbank-voor-ongeleid-projectiel-uit-apeldoorn~a7adc4fb/

Donderdag werd in de rechtszaal duidelijk dat hij eerder is veroordeeld voor bloot lopen. Al sinds de jaren 80 komt de verdachte regelmatig in aanraking met politie en justitie. Zijn strafblad telt inmiddels vijftien pagina’s.


Pepijn   24-09-2018 11:09

Hoi Stefan,

Ik denk dat de meeste Naaktstrand Bussloo bezoekers
Vooral op een leuke en gezellige manier van het naturisme
willen genieten op Bussloo.En dat kan daar zeker want de sfeer is daar in het algemeen altijd super relaxt gemoedelijk sociaal en gezellig ons kent ons kan het weten want is was er afgelopen jaar bijna iedere dag -)
Is is ook een kwestie van leven en laten leven .
Ik zeg het nogmaals het is echt een unieke plek!
Afblijven!

Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn als het linker deel van het strand bij die Sauna fabriek betrokken gaat worden.Laat ik er wel bij zeggen dat ik niks tegen sauna s in het algemeen heb .ik kom er graag Maar de groten worden groter en worden er niet gezelliger en leuker op!

mvg Pepijn


Stefan   17-09-2018 23:39

Voor geïnteresseerden heb ik een Facebook groep:
'Bezoekers van naaktstrand Bussloo'.
Bestemd voor de mensen die op een rustige manier van het naturisme willen genieten.


bezoeker   11-09-2018 19:29

Gisteren heb ik nog even het strand bezocht. Het was een beetje fris. Maar dat was ook het enige vervelende. Er was geen overlast, wel waren er een paar vriendelijke mensen. Het is dus een prettige, rustige en prachtige plek. Ik zou hier niet veel aan veranderen!


Henk en Tinie   10-09-2018 17:30

Afgelopen zondag hebben wij heerlijk gewandeld om bussloo heen. We zijn vertrokken vanaf het naaktstrand en daar was alles keurig netjes, schoon en de mensen erg vriendelijk. Tot we bij het textiel gedeelte kwamen: de restanten van ground zero waar bij de bosjes goed Zichtbaar: blikjes, condooms en drugsrestanten. Bah wat smerig daar. Iets verder werd gevolgen met vliegtuigjes en drones (wat een herrie) en op het laatste textielstrand lagen de drollen en klonken de bassen uit de speakers van groepen jongeren. Toen we weer terugkwamen om het naaktstrand hebben we nog weer even lekker genoten van hoe het ook kan zijn: schoon netjes en rustig.


Jannie   10-09-2018 16:24

Nou stephan ik weet noet wat jij bedoeld het is bij het naaktstrand altijd keurig netjes geen troeo en als je doelt op overlast dat heb ik nov niet meegemaakt zag wel bij textiel gedeelte condooms liggen dus ga daar eens meer controleren ipv naaktgedeelte lees alleen jou negatieve reaktie nergens is het zo schoon als hier en sociale controle mensen helpen elkaar daar waar nodig is groetjes


Bezoeker Bussloo   08-09-2018 19:37

Bezoekers van naaktstrand Bussloo:

Gaan jullie door met mensen lastigvallen en dit vervolgens keihard ontkennen? Of zeggen wij STOP! TOT HIER EN NIET VERDER!


Dennis   08-09-2018 10:57

Volledig met Stephan eens. Mensen moeten zich overal netjes gedragen dus ook op Bussloo. Ik zie vaak dat bepaalde types mannen het normaal vinden om op het naaktstrand andere mensen lastig te vallen.

Ik begrijp niet waarom veel mensen iets tegen de waarheid van Stephan hebben en hem zien als een ''medewerker van Leidsurelands''. Blijkbaar zijn ze bang voor sluiting, iets wat uiteraard niet gebeurd als iedereen zich netjes gedraagt.

Er moet niet alleen harder worden opgetreden op het naaktstrand, maar ook het millieubeleid op textielstranden, daar waar mensen hun afval bijvoorbeeld niet opruimen.


   07-09-2018 18:49

Het is weer voorbij die hete zomer van 2018 heerlijk van genoten hoefde niet naar Spanje hier was het net zo warm.


Stephan   06-09-2018 00:22

Ondanks er geen politiecontrole was er tijdens Ground Zero zijn er geen incidenten geweest.
Kunnen de bezoekers van het naaktstrand van Bussloo hier een voorbeeld nemen tijdens hun eerstvolgende bezoek a.u.b.? Dit geldt niet alleen voor dit jaar, maar ook de komende jaren.


JosK   23-08-2018 18:05

Vandaag was het nog best te doen, qua temperatuur :) max 20 graden en ook zo'n 20 relaxte mensen, zelfs het water viel me alles mee. Mijn eerste keer hier en ik kom vast nog terug!


peter   15-08-2018 18:40

Komt de hete zomer van 2018 nog terug,hoop het wel heb nu pas vakantie en heb er zin in om op het sauna gedeelte te vertoeven.


Maurice   15-08-2018 15:51

Zullen we meneer Stephan voortaan negeren?
Wij zijn inmiddels behoorlijk "Stephan-moe"...
Voor ons ( levensgenieters ) is het werkelijk onvoorstelbaar dat iemand zich zo druk kan maken om de triviale dingen des levens.
De sfeer op dit forum wordt inmiddels enorm gedomineerd door welles-nietes berichten en onvriendelijkheden over en weer.
Met vriendelijke groet,
M & I.Karen   15-08-2018 14:30

In mijn eerdere berichtje schreef ik dat we tijdens ons bezoek aan het strand in Bussloo later in de middag geen last hebben gehad van geklede mannen zoals op andere stranden vaak het geval is. Stephan probeert dit om te draaien en mijn uitspraak juist te betrekken op het strand in Bussloo.

Mijn vraag hoe hij in staat is uitspraken te doen over wat er volgens hem aan beide uiteinden van het strand voorvalt, blijft onbeantwoord. Gezien de behoorlijke onderlinge afstand zal hij hard heen en weer moeten rennen voor zijn observaties.

Bussloo heb ik ervaren als een sociaal en relaxed naturistenterrein waar geen niets ontoelaatbaars gebeurt. Iemand die anders beweert, moet hier een belang bij hebben.


Jannie   14-08-2018 21:20

Idd thermen bussloo wordt veel te groot en moeten maar eens een halt toegeroepen worden het is een van de mooiste naturisten gebied van nederland laten we dat aub zo houden dus thermen bussloo AFBLIJVEN !!


Marije   13-08-2018 21:03

Oproep aan de gemeenteraad van Voorst: STOP DE UITBREIDING VAN DE SAUNA TEN KOSTE VAN DE NATUUR

Maart 2018 heeft de gemeenteraad Voorst
Thermen Bussloo toestemming gegeven voor een extra sauna, toiletgebouw en zoutwaterbad realiseren. Met circa 300 vierkante meter is het zoutwaterbad de grootste van de nieuwe faciliteiten. Deze uitbreiding komt nu op de plek waar eerder was gevraagd om kap van bomen ten behoeve van noodzakelijke uitbreiding van parkeerplaatsen (2016). Je kunt er op wachten dat dit najaar het besluit valt op verder uit te breiden omdat er dus weer te weinig parkeerplaatsen zullen zijn. Ze kunnen dan maar 1 kant op: Juist: die van het naaktstrand. Zo wordt er dubieus samengewerkt tussen Gemeente Voorst, Leisureland en de Sauna. Ik roep de gemeenteraad van Voorst op een eind te maken aan dit handjeklap ten kosten van het Natuurgebied Bussloo.


stel   12-08-2018 19:52

@stefhan . wat ben je hier of wat heb je te maken met de sauna.

als wij het lezen lijkt het wel of je de eigenaar bent , wat betreft de regels die bestaan al jaren ,dus ga nou niet doen of je de beheerder of admin bent


Mark   12-08-2018 19:04

Stephan; heb je zelf de beheerder en/ of politie gebeld? Waarom meld je de overlast dan hier als je de regel van het gastenboek kent? Deze regel staat er overigens als jaren, dat het je nu pas opvalt geeft alleen maar aan hoe slecht je zelf leest. Wanneer geef je uitleg over de “de laatste kans” van dit strand waar je het over hebt? Waarom negeer je deze vraag consequent?
Verder ben ik het met Marije eens. En ik vind dat jij hier loopt te stoken met als enige doel dit fijne strand kapot te maken, al dan niet vanuit Leisurelands of de sauna.


Stephan   12-08-2018 12:51

Speciaal voor de Bussloo bezoekers en voor de zekerheid voor alle naaktstranden heeft deze website het volgende toegevoegd:

Seksuele overlast niet melden in het gastenboek maar bij de politie (112) of de beheerder van het recreatiegebied.

Marije: Zijn er nog mensen die in jouw onzin geloven? Jij komt hier blijkbaar op voor de daders, ik voor de slachtoffers die zich niet veilig voelen. Schandalig!


Marije   11-08-2018 17:48

Bizar dat namens Leisurelands en/ of de directie van de sauna een persoon die zich uitgeeft als Stephan het beeld van BUssloo zo negatief kan maken. Niet gebaseerd op feiten helaas.

Maar de belangen zijn groot omdat de sauna wil uitbreiden ten koste van het naaktstrand. Verder ben ik ook erg benieuwd naar de plannen voor het rechterdeel: een huisjespark of waterski? Mensen als Stephan zijn gewoon ingehuurd om het beeld van het naaktstrand negatief te maken.


Mark   11-08-2018 11:20

@beheerder; Stephan roept hier zaken zonder bron, zoals dat het strand nog één kans heeft. Verschillende mensen hebben verschillende keren om uitleg gevraagd, dat negeert hij. Stephan zet hier een negatief beeld neer van een fijn strand. Verzoek zijn reacties te verwijderen.

@Stephan; het is mij bekend waar het mannengedeelte is. Kennelijk lees je zelf mijn reacties niet goed.


Stephan   10-08-2018 19:31

@Mark, gewoon goed lezen en even oude berichten terug kijken.

Het mannengedeelte waar mijn nieuwste bericht over ging waar veel seksuele en andere ongewenste activiteiten zijn zoals het lastig vallen van andere bezoekers ligt namelijk NIET tussen de sauna en kiosk.

@Sien, 100% mee eens. Plekjes waar mensen zich NIET kunnen gedragen moeten verdwijnen. Er is op Bussloo genoeg plek waar mensen zich gelukkig goed kunnen gedragen.

@Karen
Bericht klopt inderdaad. Er zijn soms erg gezellige mensen die elkaar begroeten. na 18:00 komen er inderdaad veel mannen aan die andere bezoekers lastig vallen. Erg jammer.
Mark   08-08-2018 19:14

@Stephan; ik zei niet waar ik lag, jij maakt ervan dat ik tussen de sauna en de kiosk lag.

@Stephan; verschillende keren is je nu gevraagd uitleg te geven over die ‘ene kans’ die het strand nog heeft. Waarom negeer je dit?

Juist het naaktstrand levert Leisurelands veel op. Omdat juist deze vaste bezoekers een jaarkaart kopen. Of de zomer nou goed of slecht is, de kaarten zijn in maart verkocht. De inkomsten van de dagjes mensen wisselen veel meer, omdat deze afhankelijk zijn van net weer. In tegenstelling tot wat Stephan beweert gedragen de nudisten zeg wel, al het vuil gaat in de prullenbakken. Kijk eens op de textielsteanden van Bussloo; dar moet Leisurelands allemaal opruimen waar kosten mee gemoeid gaan. Ook andere naaktstranden in Gelderland zijn schoner dan de textielstranden.


sien   08-08-2018 09:53

Komen hier vaak en is fijn vertoeven. TOP idee om de `linkerkant`af te sluiten en het naturisme gedeelte aan beide kanten in te krimpen .SUPER IDEE LEISURELANDS en voor de rest lekker blijven genieten.


Karen   08-08-2018 00:52

Vorige week dinsdag en donderdag zijn we na lange tijd weer eens komen zonnen en zwemmen in Bussloo.

De indeling van het strand was nog net als in het verleden. Aan de kant van de sauna liggen de stellen, in de overgangszone naar de kiosk liggen de stellen die wat meer op leeftijd zijn. Rond de kiosk zelf is een familiestrand, terwijl aan het andere eind vooral mannen liggen.

Omdat we er ons het beste thuis voelen, zijn we nabij de sauna gaan liggen. Wat ons direct opviel is dat je er zonder luchtbed niet echt meer meedoet ;)
Ook zie je hier meer groepjes van vier tot acht mensen en lijken de bezoekers elkaar veelal onderling te kennen omdat ze elkaar groeten wanneer ze naar huis gaan. Al met al een hele leuke en ontspannen sfeer. Beide dagen zijn we tot later in de avond gebleven en van seksuele handelingen of ander ontoelaatbaar gedrag is geen enkele sprake geweest.

Op andere stranden hebben we meegemaakt dat we om een uur of 6 moesten vertrekken omdat geklede mannen het terrein overnamen en de sfeer grimmig werd. Ik begrijp de bewering dat er zelden problemen zijn op andere naaktstranden en overlast alleen voorkomt op Bussloo dan ook helemaal niet. Daarnaast moet je wel een fanatieke en nieuwsgierige wandelaar zijn om over beide uiteinden van het uitgestrekte terrein van Bussloo uitspraken te kunnen doen.

Wij komen hier zeker weer terug!


Stephan   07-08-2018 20:24

Als bezoeker kom ik graag op andere naaktstranden in Gelderland.

Er zijn zelden problemen op andere naaktstranden, daar kan iedereen zich blijkbaar wel netjes gedragen. Klachten bij andere stranden m.u.v. Bussloo gaan vooral over overlast op ''textielstranden''.

Marije, voor een beter wereld begint u met uzelf en laat u al uw berichten verwijderen, ze zijn toch nep. Nog beter, schrijf geen nieuwe berichten.

Mark: Er was afgelopen zondag in de avond daadwerkelijk sprake van overlast door mannen op het naaktstrand van Bussloo. Tussen de kiosk en de sauna was er inderdaad geen overlast.


R&B   07-08-2018 18:25

"In een eerder bericht schreef je dat het strand nog één kans krijgt. Hoe kom je aan deze info? Wat is je bron?"

Daar ben ik ook benieuwd naar. Maar het lijkt me eerlijk gezegd onzin. Het inkrimpen van het naaktstrand ten behoeve van uitbreiding van het saunacomplex is duidelijk ingegeven door commerciële belangen. Die overlast wordt alleen maar als excuus aangevoerd.

Ik kan me overigens niet voorstellen dat Leisurelands helemaal van het naaktstrand af zou willen. Ik heb de indruk dat dit strand drukker is dan alle andere stranden op Bussloo bij elkaar, dus qua omzet zal het naaktstrand echt wel interessant blijven voor Leisurelands. Tenzij we worden opgeslokt door het saunacomplex natuurlijk, want het is duidelijk in welke richting ze willen uitbreiden. En wie zegt dat die expansiedrift voorbij is nadat ze dat eerste stuk strand van ons hebben ingepikt. Daarom is het zaak alert te blijven op vergunningaanvragen, zodat we daar tijdig tegen kunnen opkomen.


Wout   07-08-2018 14:37

@Stephan jij en Leisureland proberen overal bij de plassen waar jullie het beheer hebben om naaktstranden de nek om te draaien. Hou er rekening mee dat ik en vele met mij er voor gaan zorgen dat wij Leisureland de nek gaan om draaien.


Marije   06-08-2018 23:09

Ik zou graag zien dat mewerkers van leisureland die FAKE nieuws posten, zoals ene STEPHAN, van dit forum worden verwijderd.


Mark   06-08-2018 22:08

Stephan; ik was er zondag tot 21:15 u, dus tot een tijdstip nádat je je bericht schreef. Er was geen ‘seksuele activiteit’. Je kletst dus. Net zoals in meer berichten. Als medewerker van Leisurelands, of iemand die graag stookt, probeer je hier het fijne naaktstrand zwart te maken. Heb je de beheerder gebeld toen je deze activiteiten zag? Heb je de politie gebeld? Heb je deze mensen aangesproken? Je schrijft in het gastenboek alsof je een soort beheerder van het strand bent.

In een eerder bericht schreef je dat het strand nog één kans krijgt. Hoe kom je aan deze info? Wat is je bron?


Stephan   05-08-2018 21:07

Zondag: Overdag was het opnieuw een leuke dag met veel variatie in leeftijden van de bezoekers. Helaas was er
deze avond was er opnieuw sprake van seksuele activiteiten op het naaktstrand bij de bosjes op het mannengedeelte. Dichtbij de sauna waren er geen bijzonderheden.


Reinier   05-08-2018 13:17

Intussen is het water zo warm geworden dat het mogelijk om gemakkelijk rond te zwemmen in de grote plas. Zeker 's avonds als het wat rustiger is met bootjes en surfplanken. Het is mijzelf, vanuit het water, ook al diverse keren opgevallen dat op de andere stranden (textiel) er ook erg intiem ogende taferelen afspelen. In dit geval deel ik dezelfde mening als Marije en ik denk daarom dat het niet juist is om alleen "de Kuiter" onder een vergrootglas te leggen.
Wilde ik even kwijt.


Mark   05-08-2018 10:49

Ik kom hier al jaren en de overlast op het gebied van seks is de laatste 2 jaar juist veel minder. Dát is gelukt door oa controles. De overlast nú gebruiken als argument om het voorste stukje aan de sauna te geven is dan ook kletspraat. Leisurelands verdient gewoon aan de verkoop. Stephan probeert het beleid van Leisurelands goed te praten als ‘vaste bezoeker’ maar is gewoon een van de BOA’s die er rondrijdt. Stephan; waarom lopen jullie daar niet? Dan zie je meer, kun je een praatje maken met de vaste bezoekers en is er vele meer interactie en communicatie mogelijk. Nu zit je hier anoniem te typen. Mails en Tweets worden door Leisurelands niet beantwoord. Zoals de rel rondom wel/ geen zwemmerrsjeuk. Dát irriteert meer mensen dan de geveinsde seksuele overlast.


pieter   05-08-2018 10:36

Volkomen met jou eens geniet van deze fantastische zomer Jannie maken we niet gauw meer.Ik kom hier al jaren en af en toe zie je wel eens wat maar om er hierover druk te maken vind ik zonde van je wel mooie stranddag.gr pieter.


Jannie   05-08-2018 06:51

Nou ik lig op verschillende plekken op bussloo zoals gisteren bij het sauna gedeelte het was er keidruk en totaal geen overlast van sex of muziek ik denk wel eens mensen zeuren om te zeuren ik zeg hou daar eens mee op en geniet gewoon van het leven


Marije   04-08-2018 22:05

@stepahn leisureland: blijkbaar zijn er klachten bij jou, bij leisureland dus, binnengekomen. Ook knap dat jij kans hebt gezien deze bij de Stentor te laten publiceren. Doel blijft overduidelijk: opheffen naaktstrand of veel kleiner maken ten gunste van uitbreiding sauna bussloo. Zeer laakbaar allemaal deze stemmingmakerij. Het blijft voor mij een fijn strand ondanks leisureland. Deze club vergeet dat ze namens de samenleving en subsidie helaas bestaansrecht hebben.


Stephan   04-08-2018 17:13

Vanmiddag was het gezellig en waren leuke groepjes mensen tussen 18 en 45 jaar. Geen bijzonderheden en ook geen problemen. Als bezoekers hopen wij dat iedereen zich ook de rest van het weekend zich netjes kan gedragen. Let erop dat een succesvolle middag geen garantie geeft op andere momenten.


Stephan   04-08-2018 09:15

De klachten waren zo ernstig en overtreden onze normen en waarden en tevens ok de Nederlandse wetten, zodat deze gepubliceerd zijn in diverse media als De Stentor en bij Omroep Gelderland. Seks en lastig vallen van personen is bij wet namelijk verboden.

In het verleden zijn diverse bomen gekapt, u begrijpt toch ook dat niet alle bomen gekapt worden? Het probleem is niet opgelost
Er zijn plannen om naast een klein stukje annexatie door de sauna ook om het homogedeelte te sluiten. Dit omdat klachten nog steeds niet voorbij zijn.

Echter is er gekozen voor extra controle om het naaktstrand nog één kans te geven. Mocht blijken dat ondanks de controle geen vermindering zijn, dan kan sluiting een feit worden. Persoonlijk ben ik voorstander om het naaktstrand te houden, vooral het deel bij de kiosk. Het zou zonde zijn voor de bezoekers die zich netjes gedragen dat er definitief een sluiting zou plaatsvinden.

Het is namelijk de schuld van de overlastgevers dat deze maatregelen er snel zullen komen.

In de provincie Gelderland zijn er diverse andere naaktstranden waar iedereen zich netjes gedraagt.


Marije   04-08-2018 07:01

@stephan Leisureland: incidenten vinden overal plaats,ook op het textieldeel. Ik ben niet voor niets op het prettige en rustige naaktstrand gaan liggen. Op het textieldeel werd ik zeer vaak lastig gevallen. Ondanks klachten van mij is daar nooit tegenop getreden.
Het is erg spijtig dat elk incident op het naaktstrand wordt aangegrepen om negatief te communiceren. Hetzij via dit platform, hetzij via de Stentor. Voor Leisureland en de sauna wordt zo een aardig belang gediend met als gevolg ongebreidelde commerciele uitbreiding. Helaas doe dij daar aan mee. En met succes blijkbaar, gelet op de uitbreidingen van de sauna aan beide kanten. Overigens zie ik deze aanpak en ontwikkelingen op andere naturistenterreinen.


Stephan   03-08-2018 15:48

@ Mark + Marije

Ik ben een bezoeker en geen medewerker van Leidsurelands.

Ik constateer dat op het mannengedeelte regelmatig seks is en dat ook veel jongeren en jong volwassenen die rustig bij de bomen liggen lastig worden gevallen door mannen en dat er dichtbij de sauna vaak seks is.

Van Leidsurelands had ik begrepen dat er veel klachten zijn en ook sinds vorig jaar op diverse momenten controle plaatsvind door zowel medewerkers van Leidsurelands als door politieagenten.

Een deel van het naaktstrand wordt geannexeerd door de sauna omdat deze uitbreid. Hopelijk zouden de problemen vanaf die tijd afnemen.

Noem mij geen medewerker van Leidsurelands, want ik ben er geen één van.

@Bas. Dichtbij de kiosk op het familiestrand kunt u rustig liggen en zwemmen, daar zijn zelden problemen.

Ten slotte:
Seksuele handelingen en het lastig vallen van mensen is overal verboden, ook op het naaktstrand van Bussloo.

Ik begrijp dat bezoekers helaas niet meer terug willen komen en vind dit erg jammer. Het zijn juist de overlastgevers die het voor deze bezoekers verpesten. Daarom is er dus gekozen voor extra controle.


bas   03-08-2018 14:36

Sinds een tijdje kom ik in sauna's en vroeger kwam ik met mijn ouders ook op het naaktstrand. en later met mijn ex, die werd op het textielstrand constant aangestaard begluurd en zelfs betast door dronken jongeren (ze zag er goed uit) ;-) waren we naar het naakstrand verhuist. Heerlijk rustig geen vuil muziek en zuipende 'vervelende' jongeren.
Er gebeurde wel wat toen ter tijd wel wat maar enkel in de avonduurtjes.

Ik was van plan om vandaag of morgen te gaan sinds lange tijd Maar als alleenstaande vrijgezelle man van 30+. Ik kwam toevallig op het forum terecht omdat ik de waterkwaliteit wilde checken maar ik schrik een beetje wat ik lees hier allemaal.
A: om zelf een stempel te krijgen omdat mensen je niet kennen bijvoorbeeld.
B:Om zelf lastig gevallen/begluurd te worden door vage figuren.
Sex hoort gewoon niet thuis op een naturistenstrand en bij wet ook nog verboden! Toch wel een drempel om te gaan eigenlijk. In een goede sauna gebeurt dit niet snel. Er zijn genoeg andere plekken waar cruisende mannen/stellen terecht kunnen clubs/sexsauna's/cinnema's e.d.
Mja, ik denk er nog maar eens over of ik ga of niet.


Mark   03-08-2018 14:20

@ Stephan Leisureland:
"Een klein stukje wordt binnenkort geannexeerd door de sauna". Dat is precies wat jullie graag willen. Echter de NFN is mordicus tegen en dit zal tot de nodige actie leiden. Bovendien hoe krijgen jullie het voor elkaar om de politie steeds in te huren?

Stephan   03-08-2018 08:16

Als iedereen zich netjes gedraagt, is er geen controle nodig. Iedereen is het zat dat er seksuele activiteiten zijn en mensen lastig worden gevallen door mannen. Het kappen van bomen voor meer zicht vanuit de kiosk heeft niet geleid tot afname van seksuele activiteiten en het lastig vallen van andere bezoekers. Ik vind het zeer goed dat er af en toe politieagenten zijn die controleren. Ze doen geen vlieg kwaad, dit in tegenstelling tot seksrecreanten en cruisers.


Een klein stukje wordt binnenkort geannexeerd door de sauna, maar ik zou er niet vreemd van opkijken als ook het homostrandje wordt ingekort of wordt opgeheven. Ik ben geen voorstander van sluiting van het naaktstrand en hoop dat in het ergste geval alleen nog een klein stukje naaktstrand over zou zijn bij de kiosk.
Ik heb er geen bezwaar tegen als het gebied voor families met kleine kinderen groter wordt en er meer speeltoestellen voor kinderen komen.

Een klein deel van de bezoekers verpest het voor iedereen, als iedereen zich gewoon gedraagt is er geen controle nodig en zou het strand niet worden ingekort.

Marije, heeft u iets tegen politieagenten?


Marije   02-08-2018 23:04

@stephan: ik kom al 20 jaar op bussloo en wat je zegt is volslagen onzin. Je doet aan stemmingmakerij. Ben jij in dienst van Leisureland soms?
Ik heb al langer het vermoeden dat leisureland zelf berichten zoals die van Stephan publiceert


Stephan   02-08-2018 15:44

Een reactie op berichten van de afgelopen week.

Het klopt dat mannen cruissen in en langs de bosjes van het mannengedeelte op het naaktstrand en dat er in het verleden seksuele activiteiten zijn dichtbij de sauna. Dichtbij het water waar geen bomen staan kan je wel rustig liggen en komt iedereen waarvoor het naaktstrand voor bedoeld is namelijk lekker genieten van de zon en het water. Ook dichtbij de kiosk zijn er bomen, en daar wordt niet gecruised. Seks is overal op het naaktstrand niet toegestaan en lastigvallen is zeer ongewenst. Misschien kan je degene die jou of iemand anders lastig vallen hier op aanspreken, evt. met hulp van andere mensen. Ik ben er bang voor dat het lastig vallen van andere mensen er voor zorgt dat er dan mensen niet meer terug willen komen en dat het naaktstrand in het ergste geval wordt gesloten.

In ernstige gevallen de politie bellen. Waarschijnlijk heeft controle door de politie te maken met de klachten. Ondanks dit negatief voor komt heeft dit grotendeels te maken met de mensen die het verpesten voor anderen.

Zoals ik eerder heb beschreven in dit bericht: Geniet van de zon en het water. Laat iedereen met rust en val nooit iemand lastig. Zo voelt iedereen zich veilig en wordt er niemand weggejaagd door lastige mensen op dit naaktstrand.

Ik kom hier al 10 jaar, maar het was leuk tot 2017. Sindsdien komen er minder mensen en lopen er veel mannen rond die andere nudisten seksueel lastig vallen.


   02-08-2018 14:41

Een reactie op berichten van de afgelopen week.

Het klopt dat mannen cruissen in en langs de bosjes van het mannengedeelte op het naaktstrand en dat er in het verleden seksuele activiteiten zijn dichtbij de sauna. Dichtbij het water waar geen bomen staan kan je wel rustig liggen en komt iedereen waarvoor het naaktstrand voor bedoeld is namelijk lekker genieten van de zon en het water. Ook dichtbij de kiosk zijn er bomen, en daar wordt niet gecruised. Seks is overal op het naaktstrand niet toegestaan en lastigvallen is zeer ongewenst. Misschien kan je degene die jou of iemand anders lastig vallen hier op aanspreken, evt. met hulp van andere mensen. Ik ben er bang voor dat het lastig vallen van andere mensen er voor zorgt dat er dan mensen niet meer terug willen komen en dat het naaktstrand in het ergste geval wordt gesloten.

In ernstige gevallen de politie bellen. Waarschijnlijk heeft controle door de politie te maken met de klachten. Ondanks dit negatief voor komt heeft dit grotendeels te maken met de mensen die het voorpesten voor anderen.

Zoals ik eerder heb beschreven in dit bericht: Geniet van de zon en het water. Laat iedereen met rust en val nooit iemand lastig. Zo voelt iedereen zich veilig en wordt er niemand weggejaagd door lastige mensen op dit naaktstrand.Marije   02-08-2018 13:24

Leisurelands is nog steeds bezig een negatief beeld te ontwikkelen ten aanzien van het naaktstrand. Politie werkt hier fors aan mee in opdracht van ?
Ik ben erg benieuwd door wie Bussloo op de lijst is gezet om te kuisen. Ik vind dat de politie wel betere dingen te doen heeft.

P.s. Beste Politie Ik heb nog steeds niets gehoord van de inbraak!


Beertje 55   02-08-2018 09:30

Gisteren heerlijk genoten. Heb geen bijzondere 'dingen'gezien.Echt een naturisten strand waar het goed vertoeven is. Tegen de avond kwamen twee agentes te paard nog even controleren of alles kuis was. Zou het dan ook jammer vinden dat een naturistenstrand als deze verpest werd door mensen die zich niet weten te gedragen.


Martijn 25   01-08-2018 22:57

Het valt op dat er in het gastenboek alleen recente klachten te lezen zijn over een stukje dichtbij de sauna. Het komt mij als jongen van 25 vaak voor dat oude mannen heel erg dicht bij mij langs lopen terwijl er genoeg ruimte is om te lopen en mij of andere mannen in het ergste geval lastig vallen. Vooral als iemand dichtbij de bomen in het schaduw ligt. Ik kom hier om te genieten van de zon en het water, moet dit echt verpest worden? Ik zie steeds minder leeftijdsgenoten en dertigers terugkomen.

Als er een dertiger of veertiger op dit strand is, ga ik er het liefste dicht in de buurt liggen om te voorkomen dat oude mannen mij lastig vallen. Erg zielig dat dit nodig is. Zo wordt iedereen weggejaagd vind ik.geert   01-08-2018 12:56

nee rob het water na het afgezette stuk loopt snel af naar een meter of 20


Rob   30-07-2018 14:15

Dag mensen, een vraagje:
Is het water overal maar max. 1,4 meter? (Zo staat het beschreven). Het lijkt mij dan met dit weer behoorlijk lauw/warm of valt dat mee?


R&B   30-07-2018 08:49

Ik vind het altijd zo grappig als mensen die anderen beschuldigen van bekrompenheid zelf in de meest extreme stereotypen vervallen.


Annie   29-07-2018 19:10

De mensen die klagen over het strand bij de sauna hebben ze achter de elleboog zondag 2 keer na de kerk en de vrouw is doorlopend zwanger
10 kinderen is geen uitzondering


Sir74   28-07-2018 18:12

ik zit nu is al die reacties te lezen en de discussies tussen nudisten/naturisten en de "swingers/overigen" die meer zoeken dan alleen naaktrecreatie. Ik zelf denk ieder zijn ding en klaarblijkelijk is er behoefte aan swingerslocaties, anders zou het niet overal gebeuren als ik het zo lees.
Misschien dat de overheid is een paar stranden / delen ervan specifiek hiervoor kan aanwijzen. Dan is deze hele discussie niet nodig en los je het probleem op. Zij blij, jullie blij. Vrij simpele oplossing lijkt me dus, want ik vind die swingers enz geen "criminelen" en zo worden ze wel aangeduid door de naturisten.. En misschien kan NFN hierin een voorbeeld rol nemen / stellen richting de overheid. Zo vrij/liberaal als we in NL zijn zo moeilijk/bekrompen doen we misschien wel over een van de normaalste zaken op deze wereld(sex). Toch wel apart en bekrompen.


Jack en Ellen   28-07-2018 14:33

nou R&B en Truus en vele anderen die weten hoe Nudisme hoort te zijn,
Sex hoort niet thuis op een openbaar terrein .En dan kan iedereen zeggen moet je voor de kiosk gaan liggen maar het telt voor het hele terrein om je netjes te gedragen . het gekke is dat ze allemaal tentjes, grote matrassen , drugs en drank en de nodige pillen mee nemen. Vlak naast de sauna.
wij hebben ons vreselijk geërgerd afgelopen zondag . en het maakt niet uit mensen met kinderen worden er gewoon weg gestuurd onder de mom dat het een swingers strand is . heb opgelet staat nergens een bordje, en ook vele mensen op aan gesproken op hun gedrag (,in de vorm van sex.) Maar daar trekken ze zich niets van aan, sommige mannen gaan zich met of zonder vrouw nu ook gewoon op het fam. strand liggen om zich te bevredigen , dus die gewoon maar met een zeer grote mond weg gestuurd, kreeg wel te horen waar of ik me mee bemoeide
foto"s en misschien kentekens opschrijven en doorsturen naar de politie zal zeker helpen. zijn grote groepen, en ik vind persoonlijk als je al zo op pad gaat met tent en matras dat je dan beter thuis kunt blijven of naar de club toe moet gaan, en zeker niet een ander mee lastig moet vallen dat deze hier getuige van moet zijn, deze mensen maken alles stuk voor een ander en inderdaad kijken ze niet verder dan hun lichaamsdeel groot of lang is. het is erg storend . sex hoort niet op een naaktrecreatie.Het is schennis pleging dus inderdaad een misdrijf.


R&B   28-07-2018 12:12

En daar gaan we weer... mensen die seks op het naaktstrand goedpraten. Dit betreft gewoon schennispleging en dat is een misdrijf. Maar sommige mensen vinden dat ze boven de wet staan. En de mensen die er aanstoot aan nemen worden weggezet als een stelletje braveriken die maar elders hun heil moeten zoeken.

Wat zal Thermen Bussloo blij met jullie zijn, want jullie geven hen en Leisurelands het perfecte argument om het betreffende deel van het strand af te sluiten en vol te bouwen t.b.v. de sauna. Het zal nog een zware strijd worden om dat tegen te houden en we (de liefhebbers van het naaktstrand, inclusief het deel naast de sauna dus) hebben daarbij alle sympathie en steun van partijen zoals de gemeenteraad en NFN nodig. Dat gaat niet lukken als het betreffende deel van het strand het huidige imago blijft houden. Maar de mensen die dat imago met hun gedrag veroorzaken kunnen blijkbaar niet verder kijken dan hun neus (of willekeurig ander lichaamsdeel) lang is, of het interesseert ze simpelweg niet.

@ Jan en Rita: de politie Voorst heeft vorig jaar opgeroepen schennispleging direct bij hen te melden (gewoon via het landelijk meldnummer van de politie, 0900-8844). Dat lijkt me de beste tactiek om dit gedrag uit te bannen en ons nog een kleine kans te geven dat we het strand kunnen behouden.


Truus   28-07-2018 11:42

Dan ben ik niet met Pieter eens, lag hier een maand geleden en had binnen 10 min. 2 trekkende mannen om me heen. Snap niet dat hier niet wordt gecontroleerd. Volgende week ga ik weer heen en zet alle rukkers op de foto met de sexende stellen en ga dan aangifte doen.

Groet Truus


Willem en Danitia   28-07-2018 09:34

Pieter wij zijn het met je een gisteren na Bussloo geweest bij de sauna
niets gezien allemaal nette en vriendelijke mensen


pieter   26-07-2018 19:27

Ach weetje jullie weten dat het hier bij de sauna wel wat eens gebeurt.ik zou zeggen ga bij de kiosk liggen want daar liggen allemaal brave mensen en weetje we plassen allemaal wel eens in de bosjes dat mag ook niet .


Jan en Rita   26-07-2018 14:45

Vandaag heerlijk op het strand gelegen aan de kant van de sauna, jammer dat er openlijk de liefde wordt bedreven daar. Niet dat wij er wat op tegen heben maar doe dat dan tegen de avond zodat niemand last van heeft. Ook jammer van die drugskikkers op de grote luchtbedden met die plakplaatjes die stoned rondlopen met van wij zijn hier de baas. Hoop dat politie eens goed gaat controleren nabij de sauna. Wij gaan voortaan bij de kiosk liggen waar het wel veilig is. Gr Jan en Rita


   21-07-2018 01:57

voor mijn laatste bericht. ☺


Michel   20-07-2018 00:00

Vandaag weer een rondje gemaakt over de stranden en ik kan zeggen dat de boer van de koeien op het Kikkergat maatregelen heeft genomen om de koeien van vers water te voorzien. Er is een mechanische pomp geplaatst voor de koeien en ik zag emmers met water staan. Wel zag ik nog veel rommel op de textiel stranden en lagen er weer hulsjes lachgas op de parkeerplaats van de Middelburg.


Michel   18-07-2018 00:36

Klopt Adriaan, ik ben een regelmatige bezoeker van het naaktstrand en ervaar dat er de laatste tijd met 2 maten wordt gemeten. Zelf loop ik ook regelmatig een rondje om of over de andere stranden. Op de (textiel) stranden heb ik gezien dat hier wordt geïnfesteerd in voorzieningen voor de bezoekers en op het Naaktstrand niet. Op het naaktstrand wordt alleen maar gesnoeid en komt er controle en worden er bordjes geplaatst. Als je op de bordjes die geplaatst zijn kijkt zie je dat er respect naar elkaar moet zijn. Ik denk zelf dat dat op het Naaktstrand aan de orde is alleen niet vanuit Leisure Lands, want ik voel mij eigenlijk gediscrimineerd t.o.v. de andere stranden. Doordat ik weleens een rondje over de stranden maak zie ik genoeg. Lege bierblikken en Red Bull op de parkeerplaats van de Middelburg met ballonnen en Hulsjes lachgas. Zelf ben ik hier zeer op tegen en weet dat het op het naaktstrand ook voorkomt en daar ben ik ook op tegen. Vooral de groep uit Utrecht die openlijk loopt te gebruiken en het raar vind als je er naar kijkt.
Ik vind zelf dat het allemaal wat overdreven is wat er gebeurd, Onlangs las ik in de krant dat er overvallen waren in Apeldoorn, en dat dit kwam door een tekort aan Politie. Laten we elkaar wat meer in waarde houden en respect voor elkaar hebben i.p.v. een betuttelige samenleving te creëren. Praat eens met elkaar bijvoorbeeld, en ga niet allerlei onzin plaatsen. En Ray waaraan ben je te herkennen? Daarnaast vind ik de koeien die op het Kikkergat lopen ernstig, zelf heb ik de boer nog aangesproken op verwaarlozing gezien het groene water waar ze van moeten drinken in de poel, en het verbrande gras, hoorde ook dat er een koe te water was geraakt omdat zij blijkbaar vers water wou drinken. Om af te ronden zou ik graag aan Leisure Lands willen vragen wat de reden is dat de controles alleen gericht zijn op het naaktstrand terwijl er op de andere stranden ook van alles gebeurd, zelf 2 jonge mannen de liefde zien bedrijven onlangs, toen ze mij hoorden heb ik mijn duim opgestoken, ik dacht en denk dat we vrij zijn in Nederland, natuurlijk tot op bepaalde hoogte, maar ik vind dat je best elkaar mag liefhebben en dat daar geen onderscheid in wordt gemaakt op welk strand je ligt.Adriaan   17-07-2018 23:48

Aan het begin van de avond (rond 7 uur) lag ik nog op het "mannengedeelte" van Bussloo. Het was niet druk meer. Ineens zag ik dat twee politieagentes te paard over het strand reden. De paarden gingen stapvoets. De agentes te paard maakten geen agressieve indruk en waren dus alles behalve stiekem. Ik denk dat ze op zoek waren naar mensen die iets te intiem met elkaar bezig waren.


Groen   17-07-2018 11:25

De groep die hier bedoelt wordt veroorzaakt zelf ook overlast. Als aapjes zitten in een kring en voortdurend kijken van links naar rechts (uiltjes gedrag) en behoorlijk wat kabaal makend (je hoort de vogels niet meer) en mensen toch wel zeer belettend aanspreekt (ook als deze met een hond lopen) roept eerder ergenis op. Je zal bijna gaan afvragen of groepsverband niet verboden moet worden.

Wij komen ruim 10 jaar op Bussloo naakt recreëren, aangezien het grootste gros van de mensen aldaar de zelfde insteek hebben word het eens tijd ons te verenigen, en daar bedoel ik mee dat als we ongewenst gedrag waarnemen, hier ook wat van zeggen, we liggen regelmatig als groep bij elkaar en spreken mensen ook aan op hun gedrag, en ik kan melden dat dat helpt. en anders melden bij de kiosk.
Het word tijd dat we eens saamhorig optreden, en niet wachten tot de gevestigde orde ingrijpt.Bas   15-07-2018 22:15

@jans; voor 5 euro kun je parkeren en de rest van de dag is alles gratis op dit schitterende terrein. Ook gehandicapten mogen naakt zonnen, ik zie niet in waarom jij dat niet kan (tenzij je geen 5 euro kan missen....).


jans   14-07-2018 16:47

Ik ben er jaren geleden ook geweest en kon toen gratis parkeren omdat ik gehandicapt ben. dat is nu verleden tijd dus kan ik niet meer komen. Jammer of is er een andere oplossing om toch te zonnen daar. (naakt)


Ray   13-07-2018 14:24

Wij komen ruim 10 jaar op Bussloo naakt recreëren, aangezien het grootste gros van de mensen aldaar de zelfde insteek hebben word het eens tijd ons te verenigen, en daar bedoel ik mee dat als we ongewenst gedrag waarnemen, hier ook wat van zeggen, we liggen regelmatig als groep bij elkaar en spreken mensen ook aan op hun gedrag, en ik kan melden dat dat helpt. en anders melden bij de kiosk.
Het word tijd dat we eens saamhorig optreden, en niet wachten tot de gevestigde orde ingrijpt.


Achterhoeks stel   07-07-2018 11:45

@ wim we zijn het helemaal met je eens. Het enige waar Leisureland op uit is is geldelijk gewin. Ze zijn druk bezig om de naaktstranden dat onder hun vallen de nek om te draaien.


Wim   06-07-2018 10:03

Ik heb het vermoeden dat er gezien de belangen die spelen zaken anders gebracht worden. Het strand aan de linkerkant wordt namelijk veel intensiever dan het strand aan de rechterkant gebruikt. Aan de rechterkant is het zelfs in drukke dagen, als we aan de linkerkant zowat op elkaars handdoek liggen, tamelijk rustig. De berichten van overlast en dergelijke kunnen natuurlijk redelijk eenvoudig door mensen met andere belangen geplaatst worden. Ik kan bijvoorbeeld ook van alles gaan verzinnen over de sauna. Hoe kom je erbij om te stellen dat er nu spraken van verkeerd gebruik is. Waar is dit op gebaseerd ?, wie bepaalt dit ?, welke norm word gehanteerd ? Hoe kan je dit objectief meten? Kortom slaat nergens op, het gaat puur om de commercie en het grote geld en er wordt alleen een excuus verzonnen door leisure lands om dit te kunnen verkopen. Ik kom er al ruim 10 jaar en het is een van de mooiste stukjes van Nederland en overlast heb ik nog nooit ervaren daar waar de medewerkers van leisure lands dit vanachter hun bureau kennelijk wel ervaren.


   05-07-2018 22:01

Afgelopen zondag zijn wij nog op het thermengedeelte geweest,en wat is nou mooier een strand vol genietende mensen op 1 van de mooiste stranden van Nederland of een grote betonvlakte vol met auto`s?


Lia   05-07-2018 20:18

Wij komen al jaren op bussloo op het strand tegen therme bussloo aan en hebben het altijd gezellig. Nooit hebben wij last van iemand gehad, al die jaren niet.laten wij dat ook zo houden, gewoon gezellig!

Zonnige groetjes,

LiaBart   04-07-2018 19:49

Ik kom al heel veel jaren met heel veel plezier op dat gedeelte van Bussloo en heb er nog nooit vreemde dingen meegemaakt. Wel jammer dat Gerrit en Mary zo’n slechte ervaring hebben.

Groetjes van een happy Bussloo ganger.


ray1987   03-07-2018 11:10

Hoi Gerrit en Mary,

As je wat verder naar de Kiosk gaat liggen heb je nergens last van... daar lig ik altijd alleen of samen met mijn vriendin en zie daar nooit gekke dingen.

Groetjes
B (25 jaar)   29-06-2018 18:07

Vandaag voor de tweede keer naar dit prachtige naaktstrand geweest. Ik vond het weer geweldig! Het was gezellig druk en heb heerlijk gezond en gezwommen. Tot de volgende keer!


Chiyin   14-06-2018 16:04

Ik vond deze onfo over busloo sauna uitbreiding: Z_16_04361_2016_51980_inpassingsplan_Thermen_Bussloo.pdf

Op huidige naturistengedeelte komt hoteluirbreiding en parkeerplaats...


rob   09-06-2018 12:56

Ik wil vandaag voor het eerst naar dit naaktsrand. waar kan ik het beste gaan liggen, wil niet bij kinderen in de buurt


Marije   09-06-2018 00:18

Vandaag las ik dat Leisurelands ook grote commerciële plannen had bij de slingplas in Bredevoort. Maar door toedoen van 500 bezwaren heeft de gemeente Aalten nee gezegd tegen leisureland. Nu Apeldoorn en voorst nog......

Gemeenteraad Apeldoorn en Voorst toon ballen en zeg nee tegen leisureland en stem voor de natuur


marcello   08-06-2018 15:49

Hallo mede strandgangers.
Ik ben het volledig eens met R@B ,Het slaat nergens op wat hun als rede opgeven om het strand gedeelte aan de sauna kant van de hand te doen !Hoezo het word weinig gebruikt?
Ik was er dinsdag middag toen was het rustig Woensdag was het heel erg druk lag er bijna vol! En gisteren was het ook weer druk en super gezellig ! De prullenbakken zaten zo goed als vol! hoezo word het strand aan die kant amper gebruikt! En oke ongewenst gedrag is wel eens voorgekomen Maar op dit gedeelte strand staat voor 99 procent de super relaxte open gemoedelijke sfeer die je nergens anders in Nederland en daarbuiten vind op eerste plaats!ik blijf het zeggen ik kom hier al ruim 12 jaar alleen of met vriendin en gezellig met vrienden en heb hier zelfs een hoop mensen leren kennen ! het is echt een uniek strand !het zou echt super jammer en heel erg zonde zijn als dit verloren gaat!
De mensen die hier komen zijn erg relaxt en toegankelijk
mensen lopen naar elkaar toe of gaan gezellig bij elkaar zitten ,Er is nooit gezeik of gezeur of problemen geen agressie en iedereen ruimt zijn eigen rommel op en zelfs ook nog van andere ! hier kan de rest van Nederland zelf de wereld nog een voorbeeld aan nemen .
Gisteren hebben we daar met een groep van 12 personen heerlijk ge bbq tot 22 uur waar kan dat nog-) Trouwens op dit gedeelte strand komen de gasten als eerste en gaan als laatste ook weer weg !dit strand en mooie natuur mogen ze eigenlijk niet van ons afnemen !!
Nou laten we hopen dat het toch nog even blijft of nog mooier voor altijd! laten we er met zijn allen er deze zomer extra nog van en mogen genieten !

groetjs Marcel


R&B   06-06-2018 22:26

Oké, de reactie van Leisurelands staat nu op Naaktstrandje.nl. Het gedeelte naast de sauna wordt in de toekomst dus bij het saunacomplex betrokken. Als reden wordt opgevoerd dat dit gedeelte van het strand nauwelijks wordt gebruikt en dat als het al wordt gebruikt, er sprake is van ongewenst gedrag.

In welke realiteit wordt het gedeelte naast de sauna nauwelijks gebruikt? Het gedeelte rondom de kiosk is het drukst, maar het gedeelte naast de sauna doet daar qua drukte niet heel veel voor onder. Dit is echt een non-argument.

Verder kan ik me voorstellen dat Leisurelands met het gedrag van een aantal bezoekers van dat gedeelte van het strand in hun maag zit, maar denken ze nou echt dat het afstoten van dat gedeelte van het strand het probleem oplost? Ligt het niet veel meer voor de hand dat het probleem zich dan gewoon verplaatst naar een ander deel van het strand? Of is het juist de bedoeling dat die types op 'ons' gedeelte van het strand gaan zitten, zodat er meer sociale controle is? Gezellige boel zal dat dan worden...

Er staat dat ook NFN van oordeel is dat het inkrimpen van het gebied eerder een positieve dan een negatieve impact zal hebben. Kunnen ze dat ook toelichten?

Ik zou ook wel eens willen weten welke alternatieve oplossingen zijn bekeken voor het oplossen van het genoemde probleem. Het lijkt er nu vooral op dat het ongewenste gedrag gewoon als drogreden wordt opgevoerd om de sauna te kunnen uitbreiden.


R&B   31-05-2018 09:25

Marije, zou je kunnen aangeven waar je die reactie van Leisurelands ziet? Ik kan hem niet vinden.

Ik heb nog even wat speurwerk gedaan en ik kwam het volgende tegen. Ten eerste een artikel uit De Stentor van 13 maart 2018. Hieruit blijkt dat Thermen Bussloo inderdaad gaat uitbreiden, met onder meer een groot zwembad: https://www.destentor.nl/deventer/thermen-bussloo-krijgt-nieuwe-sauna-en-zoutwaterbad~a37a3642/

Vervolgens vond ik de door het college van B&W van de gemeente Voorst afgegeven ontwerpomgevingsvergunning van 1 maart 2018. Die heeft vanaf 8 maart gedurende zes weken ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Ik heb slechts even vluchtig gekeken, maar uit dit ontwerp maak ik op dat de uitbreiding aan de andere kant van het saunacomplex plaatsvindt, dus niet aan de kant van ons strand: https://www.voorst.nl/fileadmin/user_upload/documenten/actueel_documenten/Ontwerpbesluiten/Bloemenksweg_38_in_Voorst_bouwen_en_ro.pdf

Vervolgens is op 2 mei 2018 de omgevingsvergunning daadwerkelijk afgegeven: https://www.oozo.nl/bekendmakingen/voorst/voorst/verspreide-huizen-appensche-veld/omgevingsvergunning/1633528/omgevingsvergunning-wet-algemene-bepalingen-omgevingsrecht-wabo-bloemenksweg-38-in-voorst

Ik heb geen tijd om me uitgebreid in deze materie te verdiepen en het is niet mijn expertise. Maar ik ben bang dat sprake is van een zogenaamde uitgebreide voorbereidingsprocedure, wat betekent dat er geen bezwaar open staat tegen de inmiddels afgegeven vergunning. Wel rechtstreeks beroep bij de rechtbank, maar dan moet je volgens mij aantonen dat je redelijkerwijs niet in de gelegenheid bent geweest een zienswijze in te dienen tegen de ontwerpomgevingsvergunning. Er is overigens geen enkele zienswijze ingediend. Als het inderdaad de bedoeling van Leisurelands en Thermen Bussloo was geen slapende honden wakker te maken, zijn ze daar denk ik goed in geslaagd.

Maar nogmaals, uit de ontwerpomgevingsvergunning maak ik zo niet op dat de nieuwbouw van de sauna ten koste gaat van ons strand. De vraag blijft dan wat er wél met het linker en rechter gedeelte van ons strand gaat gebeuren.


Marije   28-05-2018 17:16

Zojuist heb ik het bericht van Leisurelands gelezen. Deze reactie is uitermate vaag en dat voorspeld weinig goeds.
Ik wil bij deze oproepen om leisureland te dwingen geen enkele aantastingen meer te doen van natuurgebieden.
Leden van de gemeenteraden, doe uw plicht en het dwing het af via uw gemeenteraad/college.
Voortstel/oproep
Leisurands te dwingen geen enkele meter natuur aan te tasten en over te gaan tot de kerntaak: het beheren van natuur.
Tevens Leisurands te dwingen inzichtelijk te maken hoeveel hectare een niet natuurgebruik heeft gekregen sinds de oprichting. Hiermee doelen we ook op kappen, realiseren van parkeerplaatsen, gebouwen sauna hotel e.d.Marije


BBW   23-05-2018 09:20

In het hele land worden mooie en natuurlijke recreatieplekjes opgeofferd aan winstbejag. Leisurelands is daar een grote speler in. In 2016 heb ik er met de hulp van een aantal andere mensen een zwartboek over geschreven, in de strijd om de Berendonck bij Nijmegen te behouden. Dat zwartboek is helaas niet meer via internet toegankelijk, maar als jullie er belangstelling voor hebben kan ik proberen het weer toegankelijk te maken, of aan Tjipke doormailen.


Michel   21-05-2018 23:22

Ik ben gisteren weer even naar Bussloo geweest. Er hangt daar inderdaad een unieke sfeer en het is er heel druk. Dat betekent dat er dus veel animo voor dit naaktstrand is en als je dat gaat verkleinen zul je een hoop mensen teleurstellen want dat gaat nooit meer passen.


Reinier   19-05-2018 13:25

Beste Marije,

Ik heb ook vragen gesteld bij Leisurelands en hou ook nauw contact met webmaster Tjipke hierover. Leisurelands heeft mij onlangs gemeld om eind volgende week meer uitleg te geven omtrent de plannen van het terrein. Dit omdat de verantwoordelijke persoon van Leisurelands dan pas weer aanwezig is. (kennelijk kan niemand anders eerder reageren op alle ontrust die nu ontstaat). Ik denk dat het inderdaad goed is om verder navraag te doen bij de omliggende gemeenten. Mocht ik concrete antwoorden krijgen van Leisurelands dan stuur ik die direct door naar de webmaster.

Met vriendelijke groet,

ReinierMarije   18-05-2018 22:30

Een keiharde commercieel bedrijf gesteund door 22 gemeenten. Hoe kan het bestaan?
FF googlen en het wordt al wat duidelijker
Een zwaar commercieel bedrijf met een directie die top salarissen verdient (ver boven de balkenende norm) met (oud) wethouders die ook meedoen.Uit de Gelderlander:

RGV beheert 20 recreatie­plassen in heel Gelderland. De aandelen zijn geheel in handen van 23 gemeenten; Nijmegen be­zit daarvan 17 procent. Al sinds be­kend werd dat RGV-directeur Droogh in 2011 een salaris van 314.000 euro ontving, is er beroe­ring over diens beloning

Ik denk dat we lang kunnen wachten op antwoord op de mail. Die gaat echt niet komen. Dan ook maar eens vragen stellen via de gemeenteraden?
peter   18-05-2018 20:21

Kan iemand mij vertellen wanneer deze belachelijke idee gaat plaats vinden,gaat weer een mooi stukje natuur verdwijnen omdat thermen Busloo zo nodig moet uitbreiden en zo meer geld wil verdienen.Marije   18-05-2018 19:24

Ik heb ook een mail naar Leisurelands gestuurd, maar ook hier geen enkele reactie. Tijd om echt wantrouwend te worden.
Voor de Stentor en de Gelderlander gaat het hier om een zeer interessante kwestie. Zeker als de relatie wordt gelegd naar de merkwaardige bestuursstructuur van Leisurelands, de belangenverstrengelingen met commerciële bedrijven en de top salarissen van het management.
Ook de rekenkamer kan wat mij betreft hier aan de slag.

Gaat het hier om zinvolle en transparante bestedingen van overheidsgeld? En welke doelen, belangen worden nagestreefd?
Hoeveel geld verstrekken de aangesloten gemeenten en wat krijgen ze hiervoor terug? Etc


R&B   18-05-2018 09:03

Ik vind het zorgwekkend dat inmiddels elf dagen zijn verstreken sinds Tjipke (de webmaster) Leisurelands om nadere info m.b.t. de verkleining van het strand heeft gevraagd en er kennelijk nog geen reactie is gekomen. Vragen over de douche wisten ze wel snel te beantwoorden, dus ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Leisurelands en Thermen Bussloo in dit stadium helemaal geen informatie willen verstrekken. Met de uitbreiding van het saunacomplex en de aanleg van faciliteiten zullen de nodige vergunningen gemoeid zijn en misschien hopen ze, door zo veel mogelijk onder de radar te blijven, bezwaar- en beroepsprocedures te voorkomen. Wij zijn zelf niet lid van NFN en ik weet ook niet in hoeverre die organisatie iets voor ons recreanten kan betekenen, maar het lijkt me wel tijd dat NFN-leden deze kwestie daar aankaarten. Bij langer uitblijven van een reactie van Leisurelands lijkt het mij ook zinvol dat de media worden geïnformeerd.


marcello   16-05-2018 20:28

Hallo ,misschien kunnen jullie iets met deze link?

http://www.naaktstrandje.nl/gelderland/Bussloo/Z_16_04361_2016_51980_inpassingsplan_Thermen_Bussloo.pdf

Ik heb vernomen dat de sauna het eerste deel van het strand naast de sauna tot de p plaats al reeds heeft aangekocht!!!
Jaja Het mooie stukje zo niet het mooiste stuk naakt strand ! moet weer eens wijken voor het kapitaal! alle natuur moet wijken voor het geld!

Het is belachelijk voor worden .Het naaktstrand in Bussloo is echt een uniek naaktstrand in Nederland Ik denk zelfs dat het het mooiste naaktstrand van Nederland .

En op het stuk strand wat de sauna gaat inpikken hangt zelf een zeer unieke, relaxte en gemoedelijke sfeer !die je nergens anders in Nederland vind!En de afgelopen twee jaar is er veel gezeur geweest van overlast van dat stuk strand . Maar dat kwam voor 90 procent bij de sauna vandaan !Het personeel van de sauna parkeerde hun auto s op de p plaats van het Naaktstrand en had de opdracht om op alles te letten als ze via het naaktstrand naar de sauna liepen ! Alle zogenaamde klachten werden aangedikt om het strandje maar een slechte naam te kunnen geven .Zodat de gemeente Leisureland het zat werden, Zodat de sauna het dan uiteindelijk zou kunnen kopen ! vriendjes politiek!

Trouwens Thermen Bussloo breid maar uit en word steeds maar groter .Terwijl ze de sauna alleen maar vol krijgen via aanbiedingen en hotel veiling enzo en dan zitten ze nog steeds niet vol < En eenmaal binnen is alles heel erg duur!!!

Ik ga nooit meer naar Thermen Bussloo .Ik hoop dat vele zullen volgen en als je wel gaat neem een fles Dreft mee-)

Zo dat moest ik ff kwijt


Henk   14-05-2018 20:36

Leisureland is voortgekomen uit recreatiegemeenschap oost Veluwe. Alles is betaald, gefinancierd met geld van burgers. Nadien is er een vage, semi private club van gemaakt. Nog steeds met geld van ons, inwoners van omringende gemeenten. Het ondernemen van leisureland gaat ten koste van de natuur van de betreffende gebieden. En zeker zo erg: straks gaat de boel failliet en wie gaat dan dan betalen: juist wij dus. directie en bestuur/ wethouders van Leisurelands stop svp met deze waanzin en keer terug tot het oorspronkelijk doel. Natuurbeheer van deze hele mooie natuurgebieden. En maak er geen commerciële bende van!


Ronnie   12-05-2018 15:38

Vanmiddag voor de eerste keer dit jaar naar Bussloo geweest het was heerlijk. Ik kom zeker nog eens terug een fijn Naturistenstrand.


Tjipke Tasma (Webmaster)   12-05-2018 11:09

@Reinier Ik heb ook Leisurelands gevraagd om opheldering.
Helaas nog geen antwoord ontvangen. Kun je de plaatsje uit Google Maps ook naar mij mailen?

info@naaktstrandje.nl


Reinier   12-05-2018 10:52

Ik heb vorige week via e-mail Leisurelands om tekst en uitleg gevraagd (Dit geïllustreerd met plaatjes uit Google maps die de suggestie op het mededelingenbord goed inzichtelijk maakt). Omdat ik gisteren nog geen antwoord heb gekregen, heb ik Leisurelands hierop opnieuw aangespoord om spoedig antwoord te geven, vanwege de vele geruchten. Leisurelands is de enge die antwoord kan geven op evt. veranderingen in het terrein. Ik wacht het nog een week af. Komt er dan geen (bevredigend) antwoord, dan denk ik dat het verstandig is om NFN in te lichten.
Marijke   11-05-2018 14:22

Het meest simpel lijkt me om de weg naar de sauna te blokkeren. Dit tot Leisurelands antwoord geeft op hun plannen korte en lange termijn.


Mark   09-05-2018 12:36

Het zou wel erg zonde zijn als dit unieke naaktstrand, met kiosk en toilet, met de helft verkleind wordt. Op drukke dagen is het volledige strand toch in gebruik? Juist dat je niet heel dicht op elkaar hoeft te liggen maakt dit strand zo fijn! Kunnen we als bezoekers iets doen om aan te geven dat we dit liever niet willen?


Marc   08-05-2018 09:17

Tis me inderdaad een afgrijselijk club de leisurelands. Te zot voor woorden dat de overheid op deze manier de natuur als een leasemanier wegzet. Overal alles hetzelfde, dat walgelijke idote parkeerbelasting die ze overal invoeren met slagboom. Ze communiceren ook zo slecht en min mogelijk over de naaktstranden valt me op. En overal die achterlijke feesten waarbij alles word afgezet. Ze vissen in elkaars vijver want er is een overkill aan dit soort evenementen vlgs. mij.


Henk   07-05-2018 22:53

Leisureland streeft onder bestuur van diverse gemeenten en wethouders commerciële belangen na. Evenementen, sauna,s , hotels, paintball, dancefeesten, etc. De natuur en naturisten moeten verdwijnen, dat is duidelijk. Wie roept dit idiote beleid een halt toe?


Tjipke Tasma (Webmaster)   07-05-2018 21:42

Dank voor de info over het verkleinen van het naaktstrand.

Ik heb de beheerder Leisurelands per mail gevraagd om opheldering.
Zodra ik meer weet plaats ik het op de site.

Groeten Tjipke.


R&B   07-05-2018 19:55

Naar aanleiding van de berichten hieronder heb ik vandaag even het infobord bekeken en inderdaad, het (met een blauwe stippellijn aangegeven) gedeelte van het strand waar naaktrecreatie is toegestaan omvat niet langer het grote veld naast de sauna en het gedeelte helemaal rechts (vanaf de bossage). Ik kan dat niet anders opvatten dan dat de mensen die nu nog van die gedeelten van het strand gebruik maken om naakt te zonnen, nu al in overtreding zijn. Deugdelijk communiceren over dit behoorlijk ingrijpende besluit vindt Leisurelands kennelijk niet nodig. Niet erg respectvol naar met name de vele vaste bezoekers.

Aangezien het op De Kuiter doorgaans behoorlijk druk is, vraag ik me af hoe de toekomst er voor ons uit gaat zien zodra ons strand min of meer is gehalveerd (volgens het infobord is dat nu dus al het geval, maar er komt een moment waarop de naaktrecreanten ook daadwerkelijk van die gedeeltes naast de sauna en rechts van de bossage afgeschopt gaan worden). Misschien dat hele naaktstrand maar opdoeken Leisurelands? Want ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat is waar ze langzaam maar zeker naar aan het toewerken zijn. Dat krijg je dus als je niet communiceert...


peter   07-05-2018 19:03

Zou het erg jammer vinden als het naaktstrand aan beide kanten word verkleind,ben juist hierheen gekomen omdat het zo lekker ruim is en voor ieder wat wils.Ik hou er niet van om hutje mutje te gaan liggen zoals in Zandfoort of Scheveningen,en het water is zo lekker schoon.Helaas zalik weer naar een andere naaktstrand moeten zoeken waar je nog ruimte om je heen hebt.


Albert   05-05-2018 18:15

Het was weer een mooie middag, er is nieuws te melden en helaas niet alleen maar goed nieuws.
1 - de douchepaal is terug
2 - Het informatiebord, een stukje voorbij de douchepaal aan de rand van het 2e zandstrandje is een stukje verplaatst en staat nu voor de bomenrij waar je zowel voor- als achterlangs kan lopen.
3 - Het slechte nieuws is dat op het info bord d.m.v. een blauwe stippellijn zichtbaar word gemaakt dat het deel waarop naaktrecreatie mogelijk/toegestaan is verkleind gaat worden. Het deel wat tegen Thermen Bussloo aanligt zal bij Thermen Bussloo aangetrokken worden t.b.v. een zwembad volgens andere bezoekers die ik vanmiddag gesproken heb, volgens hen zal er als afscheiding een zandwal komen. Aan de andere zijde zal het "mannengedeelte" opgeheven worden, over de invulling daarvan wisten de andere bezoekers echter niets te melden. Over de verkleining van het naaktstranddeel heb ik op de website van Leisurelands niets aangetroffen.peter   03-05-2018 13:59

En toen werd het zomer in Nederland heerlijk e laat het maar tot december maar duren.


Nudist65   29-04-2018 21:50

Hallo B,
Kom al meer dan 25 jaar op naturisten stranden en al 10 jaar op Bussloo. Prachtige plaats om te zijn.
Je bent echt niet de enigste jongere die er komt.
Gewoon blijven komen als je dat wilt en genieten van het naturisme.


B   24-04-2018 16:54

Dus ik heb afgelopen zaterdag voor de allereerste keer het naaktstrand bezocht. Ik vond het echt een geweldige ervaring bij Bussloo! Het was er super mooi en heb genoten daar. Was wel in het begin een beetje eng om alles uit te trekken, maar aangezien iedereen naakt was wende het snel. Ik wil zeker vaker langskomen!

Ik vroeg me alleen af, zijn iets jongere mensen zoals ik ook welkom? Ik ben zelf 25 jaar, en merkte dat ik wel 1 van de jongste was daar. Ik wil niet overkomen als iemand met verkeerde bedoelingen of zo. :p


Rick   22-04-2018 13:33

Hoi Thomas,

Ik kom ook regelmatig op Bussloo. Ook aan de linkerzijde. Zou graag in normaal contact komen met andere naturisten.


Albert   22-04-2018 09:30

John,
Als je op deze pagina doorscrolt naar 10 april : Leisurelands heeft aan de beheerder van deze website laten weten dat de douche teruggeplaatst zal worden.


John   22-04-2018 07:07

Vermoedens gingen rond dat de Gendarmerie potloodventer aan het bekeuren waren, dat was du niet het geval, zag er wat knullig uit met de politie op mountainbikes (Halt! Stop!) deed me denken aan een Louis de Funes film met naaktlopers in Saint Tropez hahaha.

Fotograferen kun je ook met een telelens op de andere zijde van het meer zonder dat iemand het ziet. Er is zo weinig begroeing over dat enige vorm van privacy weg is. Maar ook de wind heeft vrij spel.

Douche is ook weg bij de kiosk, dat is nog het grootste gemis.


Albert   21-04-2018 19:33

Het was weer een mooie middag vandaag, wel werd er iemand betrapt op stiekem fotograferen de man werd betrapt door de beheerster van de kiosk, zij heeft het toestel van de man afgenomen, de politie gebeld, een andere bezoeker gevraagd om te voorkomen dat de man er vandoor zou gaan, de man is door hen overgedragen aan de politie. De enige juiste handelwijze lijkt mij. Het zal me niet weerhouden om Bussloo te blijven bezoeken, ik heb me er nooit onveilig gevoeld, de onderlinge sociale controle op het naaktstrand Bussloo is dusdanig dat ongewenst gedrag snel herkend en in de kiem gesmoord word.


thomas   21-04-2018 17:13

ik kom regelmatig bij bussloo op het naakt strand met mooi weer.
het is er fijn of ik lig ergens in het midden of links bij de stellen of vrijgezellen.
ik zou graag meer in contact willen komen met andere nudisten.Jeroen   17-04-2018 20:04

Vandaag lekker genoten van de zon. Temp. was goed en gelukkig waren er meer mensen. Zowel stellen als mannen en vrouwen.


Nudist65   15-04-2018 19:50

Kom al meer dan 10 jaar achtereen alleen op Bussloo. Heb al op vele plaatsen gelegen, nooit echt last gehad van opdringerige mannen, loop graag een rondje en maak dan her en der een praatje met mensen die ik er al langer ken. Er zal best eens wat gebeuren, maar ik merk er niets van en zoek het ook niet op.
Hoop op een heerlijke warme zomer.
Fijn strand, voor mij het beste van Nederland.


Jan   15-04-2018 09:25

Als je alleen op Bussloo ligt komen er ook wel eens gluurders naar je toe, of je nou man of vrouw bent. Als man word ik ook wel eens lastig gevallen door zo’n viespeuk maar dan kijk ik de andere kant op of ga zwemmen. Dan gaat die gluurder meestal vanzelf weg. Het is maar een keer voorgevallen dat ik zelf ben opgestapt. Dus ik begrijp Theo wel maar het maakt niet uit of je man of vrouw bent. Een keer werd de man van een stel zo boos op een gluurder en begon tegen die kerel te schreeuwen zodat iedereen het kon horen; die gluurder maakte zich toen snel uit de voeten dus dat hielp wel. Kortom: los het zelf op en ga niet iedere keer de beheerder of de politie erbij halen. Die gluurders verjaag je daar niet mee.

Het ligt er ook aan waar je ligt. Sinds vorig jaar ga ik soms op het rechter gedeelte liggen in de buurt van twee vrienden waarvan ik weet dat je daar geen ruzie mee moet krijgen. De laatste jaren liggen daar ook steeds vaker stellen m/v. ik word er niet meer lastig gevallen.

Deze week wordt mooi weer voorspeld. Ik ben het met Peter eens om het vooral gezellig te houden. Laten we genieten en respect voor elkaars lijf hebben: uit dat textiel en mooi bruin worden. Bussloo is wat mij betreft het beste naaktstrand dat er is in Nederland. Tot ziens!


peter   12-04-2018 18:24

laten we er een mooie gezellige stranddagen van maken met zijn allen we moeten niet zo op elkaar letten.Kijk eerst naar je zelf en mocht je er toch last van hebben kijk gewoon de andere kant op.Zou zo zonde van je vrije dag zijn als je eraan irriteert we zijn allemaal volwassen genoeg om elkaar een beetje in hun waarde laten.


Johan   11-04-2018 18:59

Merkwaardig Theo ,kun je uitleggen wat je dan precies voor last van die mannetjes heb ? En ik neem aan dat je die mannetjes kent, omdat U weet dat het alleen standen zijn ? Misschien een idee om ze op hun gedrag aan te spreken ? Politie heeft wel belangrijker zaken, dan lastige mannetjes kan ik me zo voorstellen.


R&B   11-04-2018 14:25

@ Theo: Vreemd, wij (ook een stel) komen er nu al voor het vierde jaar (en heel regelmatig) en we zijn nog nooit door iemand lastig gevallen. Ook niet als ik (man) er in mijn eentje ben trouwens. Misschien zien wij er gewoon heel gemeen uit. Maar we zijn ook nooit getuige geweest van dergelijk gedrag. Wel lopen er soms wat van die gluurtypes rond te scharrelen (zoals op ieder naaktstrand), maar dat is dan ook de enige kleine ergernis. We hebben wel eens ongepast gedrag op het meest linker en het meest rechter gedeelte van het strand gezien. Ik denk dat als je die stukken van het strand als plekje kiest, er ook een groter risico is dat je wordt lastigvallen (wat evengoed niet zo zou moeten zijn natuurlijk). Op het grote middendeel van het strand hoef je hier in mijn beleving echt niet bang voor te zijn. Veel te veel sociale controle ook.


Theo   10-04-2018 22:04

Super plek, mooi schoon en mooie natuur. Wel jammer dat je als stel niet rustig kunt liggen maar steeds last hebt van aleenstaande mannetjes. Hier zou de politie wat aan moeten doen!R&B   10-04-2018 19:41

Super!!


Tjipke Tasma (Webmaster)   10-04-2018 07:56

Goed nieuws van Leisurelands:

De douche komt op korte termijn terug.


R&B   09-04-2018 15:35

Wij hebben gistermiddag voor het eerst dit jaar weer even ons favoriete strandje bezocht. We kunnen niet wachten tot het zwemseizoen weer begint en alle faciliteiten weer beschikbaar zijn. Over faciliteiten gesproken: tot onze schrik en teleurstelling (en daarin stonden we niet alleen, gezien de commentaren die we om ons heen hoorden) bleek Leisurelands de enige douche te hebben weggehaald. Inclusief de gehele vloer, dus kennelijk is het definitief. Waarom? Het lijkt me dat de omzet van de parkeerplaats en de kiosk van het drukst bezochte strand van Bussloo toch wel hoog genoeg moeten zijn om een enkele douche te kunnen faciliteren? Wij vinden het in ieder geval geen frisse gedachte dat je je na in de plas gezwommen te hebben nu niet meer even onder de douche kan afspoelen. Natuurlijk wordt de waterkwaliteit gecontroleerd en zo, maar toch... Een toelichting van Leisurelands zou fijn zijn.


peter   08-04-2018 18:22

vandaag voor het eerst naar busloo geweest was redelijk bezet alleen de zon viel een beetje tegen al met al een lekkere dag .


Stef   02-04-2018 18:57

Misschien is het volgende week weer warm genoeg!
Er is nu ook een facebook groep voor geïnteresseerden die hun ervaringen of informatie willen delen:
'Bezoekers van naaktstrand Bussloo'


peter   30-03-2018 12:46

hebik nog nooit gezien een naakte wolf hoop weldat je niet mij bijt op het strand.


wolfgang   28-03-2018 13:08

het is heerlijk om gewoon naakt te zijn. gr. v. naakte wolf


   17-03-2018 23:55

Ik doe het maar even zo maar hoop eigenlijk dat dit landelijk gelezen word. Er is volgende week zondag een recordpoging om naakt te gaan midgetgolfen in Tilburg. Dit is tot 40 jaar. Ik ben zelf 23 en vroeg me af of meer mensen gaan.


Lange66   08-03-2018 18:11

Zou het dit weekend dan de 1ste keer worden om naakt te gaan in 2018?


Achterhoeks stel   04-12-2017 20:49

Ook wij vragen ons af of er een nieuwjaarsduik is?


...   08-11-2017 19:02

Weet iemand of er bij bussloo nog iets gedaan wordt met een nieuwjaarsduik?


Nudist65   27-10-2017 22:42

Nou ja voorbij die mooie zomer?
We mochten maandag 16 oktober samen met anderen nog één keer op Bussloo genieten van heerlijk weer.


peter   10-09-2017 17:48

Het is weer voorbij die mooie zomer die zomer die begon in mei..............


Johan   31-08-2017 00:37

Gaat van zelf weer over. Kan tot 3 weken duren. Is een parasiet die onder je huid is gegaan. Maar niks om druk over te maken


Nudist65   30-08-2017 21:40

Heb afgelopen maandag, 28 aug., net als veel andere mensen toen, nog in de plas gezwommen, helemaal niets gemerkt van jeuk of bultjes tot nu toe.


peter   30-08-2017 19:52

ook ik heb hier gezwommen,en heb bij thuiskomst kleine jeukbultjes ontdekt.vraag? moet je hiervoor naar de huiarts of gaat het vanzelf weer over.het jeukt behoorlijk.


Djamiro   29-08-2017 17:51

Het is ook al bekend bij de leiding van Bussloo want als je bijvoorbeeld via deze site op de link klikt van de website van Bussloo dan staat het daar ook. Ook staat er op hun site een nummer die je kunt bellen als je last krijgt van de zwemmersjeuk.


Frank   29-08-2017 11:04

Het is maar net hoe de wind staat en waar je zwemt volgens mij. Ik heb laatst ook in een plas gezwommen en zat onder de jeuk. Je kunt het in ieder geval melden bij de provincie. Dan kijken ze of er meer meldingen binnen komen en onderzoeken ze het water indien nodig.


Wij   28-08-2017 20:36

Hallo,
Mijn vriendin en ik hebbennafgelopennzaterdag onze eerste nudistenervaring opgedaan hier bij Bussloo. We zijn erg enthousiast en willen dit vaker!

Helaas hebben we beiden echter ook gezwommen in het water en blijkbaar hierbij zwemmersjeuk?? opgelopen. Bij deze dus een waarschuwing aan toekomstige recreanten.

Groetjes, wij
Willem   22-08-2017 17:44

Beste Henk

Bedankt voor je commentaar. Ik kom zeker een keer genieten, tot ziens
Willem.


   22-08-2017 08:51

@Willem

Willem mogelijk is Bussloo groter dan dat je je nu kunt voorstellen. Als je halverwege bij de Kiosk staat kun je de uiteinden niet zien. een rondje lopen op Bussloo is niet bepaald voor mensen die wat minder ter been zijn. Geniet van de zon, het water, het gras en de vrijheid.

Groeten

HenkWillem   22-08-2017 08:13

Ik lees veel lovende berichten over dit strand. Zelf wandel ik graag, ik verveel me als ik ga liggen. Mijn vraag is, of dit strand een beetje groot is om te wandelen. Bij een klein strandje staat dat een beetje raar.

Hoor graag jullie commentaar.


Henk   17-08-2017 08:36

Het was heerlijk op Bussloo. Niet erg druk en niet al te warm. Lekker bij de kiosk in het gras gelegen. De sfeer was goed en heerlijk genoten. Krijgen we nog warme dagen?


JJ   15-08-2017 14:10

Gisteren voor de eerste keer dus maar eens op het naturistenstrand van Bussloo geweest. Aan de linkerzijde van de kiosk. Erg veel auto's geparkeerd, het was er dus behoorlijk druk. Maar op het terrein zelf heerste een weldadige rust met meer dan voldoende plek in de zon of schaduw. Eerste bezoek is goed bevallen. We gaan zeker vaker!


Benjamin   08-08-2017 20:53

Anderhalf jaar geleden besloten we ons in het nieuwe 'avontuur' te storten en een naaktstrand te bezoeken. Dat gebeurde vorige zomer voor het eerst op Bussloo. We kozen hier voor om dat daarover de beste reacties lazen. Dichtbij de kiosk maakten we kennis met het gemoedelijke naaktstrand. Maandag waren we er voor de vierde keer, nu lagen we aan de kant van de sauna. Ook dat is ons prima bevallen.
Blij met deze nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding hopen we nog vaak naar Bussloo af te reizen.


JJ   07-08-2017 12:35

@Stefan en @Albert: dank voor jullie reactie! Binnenkort gaan we er maar eens naar toe...


Albert   05-08-2017 17:22

JJ, heel soms is er sprake van ongewenst gedrag, maar als je de beoordelingen van het naturistenstrand Bussloo over een langere periode bekijkt, o.a. op naaktstrandje.nl / naturismegids.nl / nfn.nl dan komt Bussloo best als positief naar voren. Zelf kom ik er al zo'n 20 jaar, als het me niet zou bevallen zou ik er niet naar toe gaan. Ik durf Bussloo dan ook best aan te bevelen.


Stefan   04-08-2017 21:42

Hallo JJ,
Op het naaktstrand bij Bussloo is het meestal heel rustig. Het is ook ruim opgezet en netjes.
Zelfs op de drukkere dagen is er plek genoeg.
Stefan


JJ   03-08-2017 17:18

Wij zijn een stel van in de vijftig en we hebben net een paar weken terug het bloot recreëren ontdekt en vinden dat heerlijk. We zijn een paar keer naar een naaktstrand aan de kust geweest waar het erg rustig was en we zijn twee keer in de thermen van Bussloo geweest waar het veel drukker is maar waar een uiterst beschaafde sfeer hangt. De eerste keer dat we daar waren hebben we ook even gekeken op de parkeerplaats van het Bussloose naaktstrand. Ook behoorlijk druk zo te zien. De kust is natuurlijk geweldig maar erg ver rijden voor ons, we wonen namelijk redelijk in de buurt van Bussloo. Het naaktstrand lijkt ons wel wat omdat de thermen toch aardig prijzig zijn elke keer.
Nu lees ik hier en daar in dit gastenboek alleen wel iets over “ongewenst” gedrag. Mannen alleen die lopen te loeren en dat soort dingen. Kan mijzelf niet zo veel schelen maar ik wil mijn echtgenote daar dan weer liever niet mee confronteren.
Kan misschien een van de vaste bezoekers daar wellicht iets over zeggen? Over hoe het nu, augustus 2017, is daar? Dank!Nieuw stel   30-07-2017 10:58

Dankje Alain, en Bert, maak je geen zorgen hoor..we waren aan het googelen en kunnen er niets aan doen dat dit strand dan naar voren komt


Mariek   28-07-2017 19:20

Fijn dat er politie is. Maar laten ze ook even naar de overkant gaan, dat textiel deel. Vliegen met drones (tot boven het naaktstrand) harde muziek, gelal van dronken mensen, etc. En Oja, en dan de snelheid op de wegen rond bussloo. Snelheidscontrole zou ook mooi zijn.


Albert   28-07-2017 09:10

Bert, onlangs heeft de politie in samenwerking (terecht) opgetreden tegen ongewenst/verboden gedrag. Zie ook De Stentor, het Voorster Nieuws van deze week of de facebookpagina van Politie Voorst, het heeft dus zeker aandacht. Ik ervaar het naturistenstrand van Bussloo als een omgeving waar ik me prettig/veilig voel en dat moet natuurlijk zo blijven.Angelique   27-07-2017 01:24

22-7 daar voor de eerste keer geweest en het was super! Het enigste waar wij ons aan stoorde waren de mannen die met hun cockring liepen rond te paraderen.., ze moeten dat zelf weten maar dat hoeft niet op een strandje waar alle kinderen zijn!!


Bert   26-07-2017 21:51

Wat een goede zet om duidelijk aan te geven wat er van de bezoekers wordt verwacht.Sommige mensen meende en dachten dat alles daar maar kon. Nu hopen dat de handhaving goed toegepast wordt in samen werking met de bezoekers,en dat er meteen gebeld wordt. Als ik hier nu kijk naar de vraag van het nieuwe stel,ik kom er voor de ontspanning je kan er al vraagtekens bij zetten met welke bedoeling het nieuwe stel naar het Busloo gaan


Alain   23-07-2017 17:21

Dag nieuw stel,

Het Bussloo is een der betere naaktstranden van Nederland. En het grootste naaktstrand niet gelegen aan de kust.
Ik kom zelfs ieder jaar van ver in Vlaanderen naar het Bussloo.
Het water is er proper om in te zwemmen.
Maar iedereen is er naakt en dat een geruststelling.
En geen doorgaand wandelverkeer langs het water.

Vlaamse groeten en wacht op jullie reacties.

Alain

nieuw stel   23-07-2017 15:11

Wij zijn nieuw en een beetje zoekende...zoeken een strandje met spanning..uiteraard zonder dat we mensen tot last zijn en zich aan ons storen..is dat mogelijk hier?


peter   10-07-2017 18:52

wat de boer niet kent,eet hij niet.


Albert   10-07-2017 18:00

Henk, ik kom al 20 jaar op het naaktstrand van Bussloo en ben er nog nooit ergens bang voor geweest, ook nu niet.


henk   10-07-2017 17:47

Beste mensen
Ik kom al jaren op bussloo, maar wat ik dit weekend heb gezien is ronduit belachelijk. Het stikt ineens van verbodsborden met allerlei regels. Deze staan alleen bij het naaktstrand. Vreemd, omdat de teksten als niet gluren, geen sex, e.d. 1 op 1 ook toepasbaar zijn op het textiel deel. Er wordt zo de suggestie gewekt alsof het hier niet pluis is. Verder stikt het ineens van politieauto's op de parkeerplaats..... Worden hier misdrijven gepleegd? Ik werd er bijna bang van.


Alain   09-07-2017 10:25

Hallo,

Naar jaarlijkse gewoonte ben ik terug op bezoek geweest.
Wel tof dat er vanaf dit jaar een bord staat met gedragsregels.
Maar met de moderne middelen van nu is het moeilijk onopvallend een foto te maken met de GSM.

Veel Vlaamse groeten,

Alain en tot volgend jaar.


peter   03-07-2017 19:50

wie heeft er nog eenparkeerkaart te koop van het jaar 2017?


P&L   03-06-2017 08:29

Gisteren een dagje naar het naaktstrand in busloo geweest.
Wat een schitterend naaktstrand is dit.
alle faciliteiten zijn aanwezig,. In de kiosk kan je vanalles krijgen zelfs een frietje.
Mooie ligweide en strandjes.
Complimenten busloo.
Groeten P&L


Arjan   02-06-2017 10:27

Wat zijn de openingstijden van de kiosk?


   01-06-2017 08:42

@Mark Als je een beetje in het midden gaat liggen dan heb je van niemand last. Lig zelf altijd links naast het familiestrand of op de weide er voor bij de grote boom in de buurt. Nooit ergens last van gehad en weggestuurd wordt je er niet. Wel je ogen dichtdoen als er dames voorbijkomen hè ;-)


Mark   31-05-2017 23:15

Voor de dames en stelletjes ik ben single en ga graag naakt zonnen ik kom niet op jullie te bekijken of wat dan ook dus accepteer mij aub als is mijn handdoek uitrol. Ik wil wel ergens in een hoekje liggen maar krijg ik teveel aandacht van oude vieze ventjes. Afgelopen weekend weer mee gemaakt helaas maar waar! Ben zelf 25 en niet zoekend! dus mag ik gewoon er bij liggen ? Alvast bedankt ;)


Jeroen   29-05-2017 20:27

Yesssss.. vandaag eindelijk tijd gevonden voor een paar uurtjes recreëren op Bussloo. Zoals altijd heerlijk in de schaduw van de grote boom gelegen en genoten van het heerlijke weer en de mooie omgeving!Benjamin   29-05-2017 20:07

Vandaag, ondanks zo nu en dan vervelende insecten, weer heerlijk genoten. Het blijft een mooie omgeving en wat een rust. Wij komen beslist vaker.


Wim   28-05-2017 08:39

Wat een ontzettend mooi en groot gebied is dit!
In het Westen waar ik woon, lijkt het naturisme terug te lopen, dat is hier duidelijk niet het geval: ouderwets en gezellig!
Ik ben heel blij dat ik hier een middag geweest ben!


Tjipke Tasma (webmaster)   28-05-2017 00:45

Beste Thijs,

Helemaal mee eens. De bijdrage van het Polystel is verwijderd.


Thijs   28-05-2017 00:38

Beste Polystel,

In Nederland is er geen "vrijheid" om van elkaar te genieten. We noemen dat openbare zedenschennis. De beheerder is hier waakzaam op. Volgens het wetboek van strafrecht (a.239) staat er een gevangenisstraf op van maximaal 3 maanden, maar meestal wordt het afgedaan met een geldboete.

Fijne dag!


Jochem25   26-05-2017 09:42

Ik ga misschien vandaag of komend weekend voor het eerst eens kijken! Het lijkt me erg leuk om lekker te relaxen en misschien wat te kunnen kletsen met andere bezoekers. Ik ben heel benieuwd of dat ook gebeurd.


Tietsia   24-05-2017 23:43

Dinsdag was het inderdaad wat frisjes. Maar met een natuurlijke windscherm wel uit te houden ;)


Wijnger   24-05-2017 08:21

Dinsdag weer na 10 jaar op Busloo geweest. Wat 's het hier opgeknapt zeg.Er was niet heel veel zon. Maar wel genoten. Kom vaker terug.


Thijs   22-05-2017 00:48

Weet iemand of het volleybalnet er is komend weekend? Groet Thijs


Ruben   16-05-2017 16:14

Ben 27, ik woon al jaren in de buurt maar was hier nog nooit geweest, dit voorjaar toch maar eens gedaan en het bevalt me uitstekend. Het is mooi en er is veel ruimte. Ik merk dat ik als jonge verschijning wel eens word aangestaard maar kan me daar niet zo druk om maken. Als het zonnetje weer komt ga ik weer.


Tietsia   12-05-2017 20:19

Gisteren heerlijk genoten. Bedankt! Lfs tietsia


Paul   11-05-2017 23:42

Vorig jaar voor het eerst gedurfd hier te komen, later ook met vrouw en kids.
Volgende week met het mooie weer ook maar weer lekker genieten!
Wat ik vorig jaar niet durfde was een praatje maken met anderen, wil niet mezelf opdringen ofzo.
Wie gaat er volgende week ook en staat open voor een praatje?Bert45   30-04-2017 07:21

Was laatst op het Bussloo wat is het naaktstrand prachtig geworden. Het riet netjes bijgewerkt,de struiken en de bomen verwijderd. Laat nu de zomer maar komen, voor die gene wie echte nudisten zijn. Misschien telefoon nummer plaatsen waar de overlast kan worden gemeld.Vooral aan de rechterkant bij de sauna gedeelte.


henk   27-04-2017 17:12

Het toiletgebouwtje op het gedoog-naaktgedeelte (bij de runderen)is deze maand afgebroken.


ron   28-03-2017 21:40

vandaag de aller eerste keer op naaktstrnad Bussloo geweest. heb er genoten.


paul   27-03-2017 18:59

Het is overal zo, de groep onder de 30 jaar is de kleinste groep. Heb daar voor een project eens een enquete over gehouden en 49% naaktrecreanten is boven 50 jaar,30% van 40 tot 50 jaar dus onder de 40 maar 20%.

Laat dat je niet tegenhouden, het blijft volgens mij gewoon leuk, en ze zijn er dus wel, de niet zo ouderen.


Albert   19-03-2017 09:37

Djam, zie de reacties van 5 (Stef) en 22-feb (ik).


Djam   15-03-2017 23:21

Hallo ik vraag me af gezien de berichten die ik hieronder een beetje gelezen heb of er eigenlijk ook meerdere jongeren naar het strandje gaan. Niet dat er iets mis is met het feit dat er ook oudere mensen kunnen liggen maar het lijkt mij toch leuk om een beetje op te trekken met mijn eigen leeftijdsgroep, ik ben zelf 22 en ik vroeg mij af of er meerdere tussen de 18 en 25 van plan zijn deze zomer te gaan zodat we eventueel iets af kunnen spreken. Voor mij is het niet nieuw ik ben 2 keer eerder bij het rutbeek geweest dus ook als je zoiets hebt van: he ik wil het eens proberen maar je bent toch een beetje bang dan wil ik ook wel mee gaan.
Gr. Djam


Tjipke Tasma (webmaster)   28-02-2017 18:36

Beste Marcel,

Leisurelands, de eigenaar en beheerder van het recreatiegebied, heeft laten weten dat de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen bij het sauna complex geen gevolgen heeft voor het naaktstrand. Het naaktstrand blijft ongewijzigd en wordt dus niet kleiner.

Voor meer info kijk hier


marcel   24-02-2017 11:27

hallo,

Weet iemand hoe het strand er nu voor staat? Want ik heb gehoord dat de sauna een parkeer plaats aan het maken is aan de linker kant sauna kant dus en dat zij een groot deel van het strand hebben ingepikt!!!


Albert   22-02-2017 12:04

Beste 24-j, ik sluit me aan bij Stef. Elk jaar neemt het aantal jongeren op Bussloo toe. Ik kom er zelf al zo'n 20 jaar. En nee, het is niet raar als je alleen komt.


Stef   05-02-2017 00:39

Beste 24j, gewoon gaan!Als het niet leuk is dan heb je het tenminste geprobeerd.


   04-02-2017 22:41

Hallo allemaal,

Ik zit er al een tijdje aan te denken om eens een naturistenstrand te bezoeken. Ik ben een jongen van 24, dus nog redelijk jong.. is het raar als ik hier alleen een keer kom? Ik heb namelijk geen gelijkgezinden met wie ik een keer samen kan gaan. Ben ook verder absoluut niet op zoek naar iets "extras" of zo, alleen benieuwd of naak recreatie iets voor mij is.


Max   31-10-2016 16:45

Wij, mijn man en ik, zijn voornemens om in Apeldoorn te komen wonen, en hopen net zo positief te zijn als de meeste gasten op deze site, over Bussloo. Echter één ding moet mij van het hart; waarom toch vaak klachten over het gebrek aan jongeren en of leeftijdgenoten. Is dit toch vanwege het zoeken naar (sex) partners? Zelf zijn wij ruim 60+ en zijn wij dan als ouderen niet meer welkom ?
Ik hoop van niet !


Nico   24-09-2016 23:17

Ach, laat iedereen in z'n waarde. Als hij piercings wil, lekker laten gaan. Ik hoop alleen dat hij niet gaat zwemmen want dan moeten we hem van de bodem halen.

Verder is wat mij betreft Bussloo de fijnste locatie voor naaktrecreatie. Hoop er nog veel te komen ondanks de reisafstand (300 km uit en thuis).

Groetjes en tot ziens.


   23-09-2016 14:23

zag laatst een man die had had wel 20piercings rond zijn penis zitten geen gezicht leek welopeen wandelende kerstboom.hij vond het prachtig als hij aandacht kreeg wat een zielepoot zeg kan hij niet wachten tot het kerst is.


Stel   16-09-2016 00:20

Wij zijn een stel ( man en vrouw) en zijn nu een paar keer hier op dit geweldige stuk van Bussloo geweest. Prima sfeer, gemoedelijk, fijne kiosk . Geen onregelmatigtigheid tegen gekomen, alleen maar gezellige mensen die van bloot zijn genieten. Zeker een aanrader voor gezinnen met kids. Veel gezinnen gezien die gewoon genieten.


vaakkomer   15-09-2016 23:37

Zoals de naam al zegt vaakkomer, ja ik kom vaak op het naakstrand op Bussloo.
Wat ik graag zou willen zeggen, is dat er weinig gezegd word over de mensen in de kiosk, die altijd en voor iedereen klaarstaan.
Deze mensen verdienen een hele dikke duim.

Vaakkomer


Piet   08-09-2016 16:43

Prima locatie. Opvallend dat er vrijwel alleen 40 - 50+ aanwezig was. Terwijl op de geklede stranden ook andere leeftijden aanwezig waren. Veel gras. Jammer dat de strandjes vrij klein zijn, ook dit weer in tegenstelling tot de geklede stranden. Geen gegluur oid gezien, redelijk wat mannen én vrouwen alleen. Dus dat is geen issue hier.


Hattem2016   31-08-2016 23:00

31-8-2016 Vandaag voor het eerst naar Bussloo geweest.
Wat een mooi groot gebied voor ons als naaktrecreanten.
Ging altijd naar de Wythemerplas bij Zwolle maar dat is verleden tijd.
Voor mij is de reistijd hetzelfde maar het parkeren makkelijker.
Een zeer mooie en schone locatie.
Morgen maar weer gaan denk ik.


Hattem2016   31-08-2016 17:15

31-8-2016 Vandaag voor het eerst naar Bussloo geweest.
Wat een mooi groot gebied voor ons als naaktrecreanten.
Ging altijd naar de Wythemerplas bij Zwolle maar dat is verleden tijd.
Voor mij is de reistijd hetzelfde maar het parkeren makkelijker.
Een zeer mooie en schone locatie.
Morgen maar weer gaan denk ik.


   28-08-2016 19:21

@ Marieke,
Hoi wij waren er ook op de 25e wij waren er nog nooit geweest, was heerlijk daar. We zaten aan het strandje met speel toestellen, maar dan rechts met het gezicht naar het water toe. Ik ben niet alleenstaand maar ga wel eens alleen naar naaktstrand als mijn lief moet werken. Ja en je hebt van die personen die komen echt aan je voeten liggen om te kijken, jammer, ik heb vriendinnen die er voor weg blijven. Maar ik nooit! Nogmaals wij vonden het hier een echt gaaf strand. Laatste 2 dagen weer heerlijk in Zeeland op het strand, helaas het weer vandaag minder. Overigens wel leuk om eens op van die binnenstranden te komen.


Stefan   28-08-2016 01:32

Vandaag weer een keer op Bussloo geweest. Heerlijk weer en een fijne sfeer. Omdat ik graag teken heb ik een paar mensen gevraagd of ik een schetsje van ze mocht maken. Meteen een positieve reactie gehad. Echt aardig.


Rene   27-08-2016 11:46

Het is waanzinnig super plek en voor de rest maak je niet zo druk kijk een andere kant op of doe je ogen dicht, er zijn ergere dingen in het leven


Marieke   25-08-2016 17:44

Vandaag weer heerlijk genoten aan de rand vh strand bij de kiosk. Als alleenstaande vrouw voel ik me hier veilig en tja...... helaas heb je altijd wel mensen die zitten te gluren, naar stoor me daar niet zo aan. Ik kom hier voor mezelf de zon en natuur. Ik geniet iedere keer weer. 😉


Marco   24-08-2016 16:41

Vandaag en gisteren op Bussloo geweest. Wat een heerlijke plek! Ik kom vaker op naaktstranden maar mijn ervaring (ik ben 27) is dat ik toch vaak door voornamelijk heren bekeken wordt. En omgekeerd krijg ik ook vaak het gevoel dat ik voor zo'n heer aangezien wordt aangezien ik alleen ben. Niks van dit alles op Bussloo. Een heerlijke relaxte sfeer. Alles ongedwongen. Bij de ingang liggen veel jonge gezinnen met kinderen. Mij iets te druk dus ik ben wat verder gelopen. Hoewel hier voornamelijk mannen lagen heb ik nergens last van gehad. Ik weet niet of hier echt minder sextourisme is maar het is zo groot dat het een stuk minder opvalt! Ik kom hier vaker!


Richard   20-08-2016 11:55

Helemaal eens Hans. Die gefrustreerde stellen die zichzelf niet kunnen gedragen en vervolgens ook nog eens gaan klagen kunnen we missen als kiespijn. Doe je ding thuis in de slaapkamer, heb je van niemand last en hebben wij geen last van jullie.


Hans   20-08-2016 06:52

Heerlijk naaktstrand waar ik al heel lang kom. Ruim, schoon en lekker rustig. Maar naturisme heeft natuurlijk niets met sex te maken. Dus iedereen is welkom, maar ben je op zoek naar een buitenlocatie om heerlijk uit je sexdak te gaan? Blijf dan vooral hier weg. JE BENT DAN NIET WELKOM


J en H   20-08-2016 02:03

Fijn strand, prima plek, prima voorzieningen, goede sfeer echt een aanrader. Tuurlijk loop je het risico dat je bekeken wordt maar dat is op een gewoon strand, op een terras of eigenlijk overal het geval en eigenlijk heb je dit voor een groot deel ook zelf in de hand door je eigen gedrag en waar en hoe je gaat liggen. Wij zien ook vrouwen en stellen die smeken om aandacht.
Wij komen er nu al jaren en hebben nog nooit ergens last van gehad...wij blijven dan ook vooral deze fantastische plek bezoeken.


R & M   18-08-2016 23:27

Samen met vriendin bezoek ik al jaren Bussloo.
Vanaf de eerste keer zo`n 6 jaar geleden proberen wij elk jaar een aantal keren daar heen te gaan omdat het ons overkwam als een stukje paradijs op aarde.
Groots, ruim, schoon en hartelijk vriendelijk volk waarvoor wij best een eindje moeten rijden, maar dat hebben we er graag voor over.
Vandaag ook weer een heerlijke dag gehad met veel zon en weer heerlijk genoten, maar toch voor de eerste keer een minder prettige ervaring.
Aangezien mijn vriendin wat minder goed ter been is ga ik op zo`n dagje handdoek liggen graag een keer de benen strekken door een keer het terrein rond te lopen van het ene einde naar de andere kant einde naaktstrand.
Terwijl ik halverwege was aan de kant van de sauna kwam ik schijnbaar te dicht bij een grotere groep die meteen in de aanval gingen en schijnbaar ruzie zochten.
Misschien hadden ze dat stuk prive afgehuurd maar in ieder geval toegeeigend maar in de buurt komen was dus niet toegestaan.
Ben dan ook maar snel doorgelopen en ga nog steeds wel even de benen strekken als ik daar ben , maar dat laatste stuk bij de sauna in de buurt laat ik maar links liggen want in tegenstelling tot de rest van het strand was het daar niet zo vriendelijk.
Verder is Bussloo echt nog wel het mooiste en fijnste naaktstrand waar wij ooit geweest zijn, en blijven voor enkele vijandige ruziezoekers niet weg.


Moontje   17-08-2016 21:55

Vandaag heerlijk dagje op het strand gehad, wel erg vervelend dat alleen de eerste parkeerplaats was geopend, tweede en derde waren afgesloten, waardoor we dubbel moesten parkeren, kleine moeite dat Leisureland de paal even weg haalt, temeer omdat ze toch bezig waren met de slagbomen.


Jeroen   17-08-2016 13:23

Nu drie dagen geweest op Bussloo. Kan mijn draai er niet helemaal vinden. Vind de sfeer bij de gezinnen het beste, maar als man alleen voel ik mij hier niet altijd op mijn gemak.

Echter op de mannenkant is het veel staren en stoer staan met het gereedschap vooruit en over de saunakant zwijg ik maar helemaal...

Lig natuurlijk netjes op de heuvels en niet vooraan het strandje.


John   11-08-2016 21:43

Ik zie heel wat berichten over sexueel getint gedrag. Daar heb ik geen moeite mee..maar.. 2,5 week terug was ik er met mijn vriendin , voor de verandering ging ze naakt. Ik zag diverse figuren overduidelijk de hele tijd gluren en kijken naar haar. Gelukkig had ze het niet in de gaten anders wil helemaal niet mee. Jammer dat dat soort gasten niet snappen dat ze het zo verprutsen voor een ander.

Van de week was ik op doorreis en onverwachts lekker het zonnetje erbij, dus ik dacht even een uurtje twee de zon pakken. Het was heel rustig. Echter zoals te verwachten viel moet er weer zo een oudere viespeuk steeds bij me komen staan om zgn. vogeltjes te kijken. Terwijl ik ook achter het heuveltje uit het zicht lag. Ik heb die kerel er even flink de oren gewassen, 50 hectare gebied en dan op 7 meter afstand gaan staan.

Moe wordt ik er van, de politie auto was net langs gereden anders had ik ze aangehouden.


vaakkomer   30-07-2016 14:40

Iedereen is welkom op het naaktstrand van Bussloo als men zich normaal gedraagd, en uitkleden bij de auto zou ik niet doen, je mag niet naakt over de parkeerplaats lopen.
En een plekje zoeken is ook geen probleem, gewoon gaan zitten waar het jullie gezellig lijkt ( hans en grietje ).
En voor de rest gezelligheid maak jezelf


Albert   27-07-2016 11:41

Hans & Grietje, iedereen die zich normaal gedraagd is welkom op het naaktstrand van Bussloo. Wat Harm zegt dat je bij de kiosk een plaats zou moeten bespreken waar je wil gaan liggen is flauwekul, je kunt gaan liggen waar je wil.


Benjam   26-07-2016 23:17

De vraag van Hans&Grietje lijkt mij normaal als nieuwe bezoeker van een naaktstrand. Ik sta ook versteld van het eerste antwoord.
Is Bussloo alleen voor mensen uit de streek? Dat hebben wij onlangs niet zo ervaren, en we hopen ook dat het niet zo is.
Wij hebben de auto geparkeerd en op het terrein een plek gezocht. Daar hebben we ons uitgekleed en vervolgens heerlijk genoten van onze kennismaking met het gastvrije naaktstrand.
Juist omdat Bussloo niet in ons woongebied ligt, vinden wij het uitermate geschikt voor een 'discreet' bezoek aan een naaktstrand.
We hopen snel weer eens terug te keren!


harm   26-07-2016 19:27

Hoi Hans en Griekse je kan bij de kiosk één plaats bespreken waar je wilt gaan liggen daar kan je omkleden en genieten van het Busloo maar zulke gasten als jullie kunnen beter in je eigen streek blijven daar zitten de meeste vaste bezoekers niet op te wachten


Hans & Grietje   26-07-2016 18:02

Hallo.Wij stel willen graag een keer die kant opkomen,maar zijn nog nooit op naaktstrand geweest.Wij willen graag weten hoe het ongeveer gaat als je de auto hebt geparkeerd.Moet je bij auto omkleden of kun je eerst een plek zoeken.Wij zijn graag een reactie.


   26-07-2016 12:08

Maandag een heerlijke dag gehad op Busloo. Ondanks dat het weer wat tegen zat.
Bij een buitje gezellig met een groepje onder de bomen geschuild.
Jammer dat Busloo zo ver rijden is voor mij, anders zou ik er veel vaker komen!


20-07-2016   21-07-2016 23:49

Woensdag naar dit strand geweest met mijn vriendin.
Geweldig. Mooi terrein en leuk gemengd publiek.
Voldoende bomen voor schaduw en genoeg ruimte voor iedereen
Geen gekke dingen gezien.
Gewoon een leuke plek


Benjam   10-07-2016 20:24

Vandaag zijn we voor het eerst op het strand bij Bussloo geweest. Het was heerlijk om naakt te zonnen. Ondanks de drukte was het erg rustig en netjes. Bussloo is een fraai gebied waar de bezoekers elkaar in hun waarde laten. We zijn dsn ook vastbesloten vaker terug te komen.


Benjam   10-07-2016 19:24

Vandaag zijn we voor het eerst op het strand bij Bussloo geweest. Het was heerlijk om naakt te zonnen. Ondanks de drukte was het erg rustig en netjes. Bussloo is een fraai gebied waar de bezoekers elkaar in hun waarde laten. We zijn dsn ook vastbesloten vaker terug te komen.


herwig   08-07-2016 11:57

Natuurlijk is er niks mis met seks. Net zomin als met naar de WC gaan. Maar noch het ene noch het andere moet je vlak voor mijn neus gaan doen. Dat heeft niks met bekrompenheid te maken, maar met elementair fatsoen.paul   28-06-2016 11:27

Weer heerlijk ontspannen op Bussloo. Jammer dat het ondanks het lekkere weer zo rustig is...


Jack   26-06-2016 19:07

Hallo, wil binnenkort keer naar bussloo, waar kun je als man alleen het best gaan liggen, gewoon lekker zonnen boekje lezen of een goed gesprek is ook mogelijk. Je leest diverse ervaringen.
Wie heeft er tips


Anne   26-06-2016 10:01

@Chris
Bussloo is zeker geschikt voor gezinnen. Wij gaan er ook wel eens heen. Je kunt met het gezin ook goed naar Rhederlaag bij Arnhem. Hier hangt ook een zeer gemoedelijke sfeer en er komen ook andere gezinnen. Je moet er alleen wel tegen kunnen dat het naaktstrand niet is afgeschermd van het gewone strand.


Erik   24-06-2016 05:02

LET OP !!!! gisteren 23-06-2016 een oudere man rond de 50/60 jaar
grijs zwart haar half lang krullen haar
tussen de 175-180 lang
gezet postuur met zwarte rugzak,
doet of hij een boek aan het lezen is maakt film opname's naak recreanten met rechterhand camera onder handdoek'op de grond. SD kaart eruit gehaald doorgebroken en terug gegeven.
KIJK GEREGELD OM HEEN.


T   23-06-2016 16:28

Ik ben nu paar keer in busloo geweest met een vriendin en de keren daar was echt heerlijk en prima bevallen er gebeurde wel is wat maar beetje gefriemel aan elkaar moet ook gewoon kunnen vindt ik daar maar gisteren leek het eerder op een film gisteren lagen met elkaar te neuken midden op het open veld zo dat iedereen er van mee kon genieten zoek dan iig nog een plekje uit in de beschutting lijkt me nou zijn daar genoeg mannen die er als een haas naar toe sprinten om er in een circle om heen te gaan zitten ik vindt dit best storend daar als me vriendin een kus geef of leg me hand op der zie gelijk mannen kijken of er meer gaat gebeuren kan zeggen dat deze mannen zeer storend zijn daar al moet je er denk maar niet te veel op letten is zonde van de prachtige locatie


T   23-06-2016 08:56

Ik ben nu paar keer in busloo geweest met een vriendin en de keren daar was echt heerlijk en prima bevallen er gebeurde wel is wat maar beetje gefriemel aan elkaar moet ook gewoon kunnen vindt ik daar maar gisteren leek het eerder op een film gisteren lagen met elkaar te neuken midden op het open veld zo dat iedereen er van mee kon genieten zoek dan iig nog een plekje uit in de beschutting lijkt me nou zijn daar genoeg mannen die er als een haas naar toe sprinten om er in een circle om heen te gaan zitten ik vindt dit best storend daar als me vriendin een kus geef of leg me hand op der zie gelijk mannen kijken of er meer gaat gebeuren kan zeggen dat deze mannen zeer storend zijn daar al moet je er denk maar niet te veel op letten is zonde van de prachtige locatie


Max   22-06-2016 15:14

Er komen hier vrij veel gezin, ook met jonge kinderen. Meestal zitten ze in de buurt van de kiosk. Ik denk dat dit wel 1 van de betere naaktstranden is voor gezinnen met jonge kinderen.


Chris   22-06-2016 14:57

Hello,

We zijn van plan om tijdens onze zomervakantie dit strandje te bezoeken.
Met wij bedoel ik mijn vrouw, ik en onze twee dochters (7 & 8).

Maar als ik onderstaande verhalen lees begin ik wel te twijfelen.
Wat is jullie ervaring om als gezin dit strand te bezoeken?
Komen hier meer gezinnen of gebeurd dat niet zo vaak?


R&B   10-06-2016 10:50

Ik wil ook even reageren op het bericht van Anna. Het beschreven gedrag zie je niet alleen op het meest linkse strand, maar ook op het strand helemaal rechts. Wij besloten afgelopen zaterdag om eens een wandelingetje die kant op te maken. Daar zagen we dus twee ouwe kerels die elkaar zaten af te trekken. Midden op de dag. Wel op een afstandje van het pad, tegen de bosrand, maar evengoed vol in het zicht. Ze hadden er ook duidelijk lak aan dat wij, en anderen, het zagen. Helaas geldt juist voor dit soort zaken het adagium: 'what has been seen, cannot be unseen'. Yuck!!

Ik heb er overigens helemaal geen probleem mee dat homo's en swingers een bepaald deel van het strand gebruiken om gelijkgestemden te ontmoeten. Prima, zo lang ze daar geen mensen mee lastig vallen die er niet op zitten te wachten. En in dat laatste zit hem dus het probleem, want dat doen ze wel met hun ge-seks in het openbaar (wat overigens gewoon strafbaar is). Waarom niet elkaar ontmoeten op het strand en dan ergens anders, waar ze privacy hebben, hun gang gaan met elkaar? Iedereen blij, lijkt me (behalve de glurende mannetjes dan). Maar ik ben bang dat de kick er voor deze mensen juist in zit het wél in het openbaar te doen en bekeken te worden.

Op zich is het natuurlijk een prima idee de overtreders op hun gedrag aan te spreken en het desnoods te filmen en aan de politie door te spelen. Op het middendeel van het strand (rondom de kiosk en de douche) zou dat werken, omdat je daar naar mijn idee op back-up van andere gasten kan rekenen. Maar daar zie je dergelijk gedrag dan ook niet. Juist op de stukken strand waar het wel gebeurt ben je als gewone recreant naar mijn idee in de minderheid. En daarom kunnen die mensen daar ongestoord hun gang gaan...

Ondanks het negatieve onderwerp, wil ik nog wel even benadrukken dat wij dol zijn op Bussloo. Het middenstuk is in onze ervaring volstrekt veilig voor normale recreanten (die geen getuige willen zijn van strafbaar gedrag) en we gaan er tegenwoordig ieder mooi weekend heen (komt helaas niet vaak genoeg voor). Een prachtige en heerlijke plek om tot rust te komen.


   08-06-2016 06:58

Inderdaad, ik denk dat de enige oplossing is dat wij onze mond durven open te trekken tegen mensen die zich zodanig gedragen dat anderen er last van hebben. Afwachten tot er van hogerhand wordt ingegrepen kan nog lang duren vrees ik. Is ook erg moeilijk te controleren. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en ook ieder ander die iemand aanspreekt op zijn gedrag steunen. Als mensen merken dat er weerstand komt van meerdere badgasten en je niet kunnen afschilderen als een preutse enkeling die maar moet verkassen, heeft het misschien wel effect.


Paul   07-06-2016 10:24

Mocht ik deze tegenkomen vandaag dan zal ik hem eens wat vertellen :-) Laten we niet toestaan dat het ervan komt dat we niet meer durven te komen vanwege dit soort gasten...


hans   07-06-2016 09:56

Hoi Ellen bedoelde je dat jonge mannetje die constant zich op lag te geilen door naar andere te staren ?


Paul   06-06-2016 22:11

Wil toch aanhaken op de berichten van Anna: Het is inderdaad jammer dat mensen zich denken te kunnen veroorloven zich sexistisch te kunnen gedragen op naaktrecreatie, helaas heb ik dit ondervonden op ander strandje vorige week. Inderdaad, laten we als we dit soort zaken zien een filmpje hiervan maken en publiceren. Goede actie Anna!!


Evert   06-06-2016 20:42

Als vervolg op Anna's stukje. Wij lagen heerlijk rustig aan het strand enigzins achteraf en in eerste instantie dachten we ver van de vaste groep westelingen die zich regelmatig nogal luidruchtig presenteren.
Maar na niet al te lange tijd werd duidelijk dat dit een kleine misvatting was. Klaarblijkelijk had een stel het idee om een openbare voorstelling te houden waarvan iedereen getuige moest worden. Volledig ongewild werden meerdere badgasten getuige van wat ik volledig ongepast gedrag vind. De volgende maal dat dit gebeurt zal ik niet twijfelen om de ordehandhaving te waarschuwen.
Laat een ieder kunnen genieten van relaxen in vrijheid en een ander niet lastig vallen met dergelijke extremiteiten.


Anna   06-06-2016 13:23

Nog even terugkomend op mijn bericht: Ik vind het enorm jammer dat deze groep swingers zich, alleen maar omdat zij toevallig naakt zijn, menen zich zo respectloos te mogen gedragen naar de andere badgasten. De associatie naakt=seks vind ik juist erg bekrompen, maar goed… Ik zou het fijn vinden als mensen die zich net als ik storen aan dit gedrag hen op hun gedrag durven aaspreken (al begrijp ik dat dit behoorlijk lastig is).Als men zich daar niets van aantrekt eea vastleggen op video melden dit naar de politie sturen. Misschien dat dat helpt


Anna   05-06-2016 21:17

Ik stoor me enorm aan het feit dat swingers zich op een bepaalde manier menen te mogen gedragen op "hun" stuk strand. Om maar duidelijk te zijn: pijpen, vingeren, neuken en met een enorme butplug met paardenstaart in je reet naar de prullenbak paraderen..... WTF!!??? Ik lig daar graag vanwege het fijne stfandje en heb geen zin om genoegen te nemen met een minder stuk omdat ik dan maar "ergens anders moet gaan liggen". Mij kun je verre van preuts noemen. Ik ga zelf naar parenclubs en thuisdates maar anderen ongevraagd jouw seksualiteit opdringen vind ik ronduit irritant. Ik ben benieuwd wat anderen daarvan vinden...:-)


Paul   30-05-2016 21:30

Vorige week vrijdag voor het eerst hier geweest, uberhaupt voor het eerst op een naakt recreatie. Prachtig gebied, goede voorzieningen! Ik heb me vanaf minuut een op mijn gemak gevoeld en lekker boek gelezen! Af en toe wel wat heen en weer lopende mannen, maar absoluut geen last van gehad! Veelal wat oudere stellen, enkele alleen gaande vrouw en mannen. Binnenkort zeker nog een keer hier heen!


Daan   23-05-2016 12:20

Veruit beste naturistenstrand van Nederland. Fijn een kiosk erbij waar je wat eten kunt halen en bloot opeten


Eric   11-05-2016 19:01

Ik woon sinds kort in Gelderland en wilde, zoals ik gewend ben in mijn vorige woonplaats naar een naaktstrand. Ik schrik van het gastenboek!
Wat een gemopper en gezeik! Als hetero's affectie tonen is het schattig en lief en als 2 homo's dat doen verwerpelijk en vies, hou toch op! Ga ergens anders liggen, maak een andere keuze, kijk een andere kant op, weet ik veel maar dit is idioot.
Ik weet genoeg, op dit strand liggen vervelende bekrompen mensen die graag aangeven hetero te zijn, daarmee last je kennelijk zien "keurig" te zijn. Bah! Vreselijk!


Mark   09-05-2016 23:51

Afgelopen weekend ook maar weer eens geweest.
Ben een hetero man die al jaren rechts van de kiosk ligt.
Kom er om van een goed boek en de zon te genieten.
En heb eigenlijk nooit ergens last van.
Weet wat er gebeurd aan de sauna kant maar stoor me er niet aan.
Echter afgelopen weekend kwamen er afzonderlijk van elkaar twee echtparen bij mij in de buurt liggen die beide hetzelfde aangaven.
Het lijkt daar wel een openluchtparenclub is dat altijd zo hier??!!

Ik vind dat hier wat aan gebeuren moet het kan toch niet zo zijn dat dit mooie gebied dit STEMPEL krijgt naar de buiten wereld toe.


wim en jolanda   09-05-2016 15:46

Wij zij van dit weekeind er een paar keer op bussloo geweest en hebben heel veelgenoten van de zon,en liggen vaak tegen de sauna aan.
Hoe meer mensen er zijn des te minder last van trekken de mannetjes.
Zondag 1 mei waren we er ook, en er waren daar toen niet veel mensen en dan zie je ze lopen.
De kiosk was toen ook nog dicht en wie weet heeft dat ook invloed op deze mannen.
Van het weekeind was het gezellig druk en hebben we niet meer gezien als een paar stellen die elkaar lief vinden en dat is geen schande toch,wij zien dat liever dan ruzie.
Dus gewoon een mooi strand voor iedereen en het is 10 ha groot zat.


Cor en Andrea   09-05-2016 07:43

We, mijn vrouw en ik, zijn hier dit weekend voor het eerst dit jaar weer voor onze rust gekomen. Ofschoon het water nog wat aan de frisse kant was, was het voor ons zeker genieten. We liggen altijd in de buurt van de kiosk, soms links, soms rechts en rare dingen hebben we tot nu toe nog nooit meegemaakt. De dame die de catering van de kiosk runt, houdt de boel ook goed in de gaten en is zeker niet te beroerd om types die hier niet thuis horen weg te sturen. Het hele gebied is discreet afgeschermd. Pas helemaal vooraan op het parkeerterrein, dat overigens direct grenst aan de ligweiden, is er pas iets van bloot recreatie te zien. Je kijkt overal in het groen (en water). Bebouwing is eigenlijk nergens te zien. We vinden de sfeer ongedwongen, met aan de rechterzijde van de kiosk veel gezinnen met kinderen die zich voornamelijk in en om het water vermaken. Er is een voortdurende gezellige loop van en naar de kiosk , waar ze volgens mij goede zaken doen met dit warme weer.

Iucundum nudum in natura

Cor en AndreaR&B   05-05-2016 08:03

Monica, vermoedelijk zijn jullie dan op het meest linkse deel van het strand gaan liggen. Dat hebben wij vorig jaar ook een keer gedaan (omdat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers daar een stuk lager ligt dan bij ons vaste plekje, dus dat leek ons leuker), maar we zagen inderdaad het nodige gefriemel om ons heen. Wij voelden ons daar niet prettig bij, dus dat was een eenmalig uitstapje. Rond onze 'eigen' plek (in de buurt van de douche) hebben we nooit onzedelijk gedrag gezien, en we komen er best vaak.

Dat gezegd hebbende, van die glurende single mannetjes zijn, vrees ik, een realiteit voor ieder naaktstrand, waar je ook gaat liggen. Afgelopen maandag zagen we ook weer zo'n engerd, die eerst een hele tijd vanaf de parkeerplaats het strand aan het observeren was en vervolgens nog een tijdje (gekleed) op het strand liep rond te scharrelen. En ik zag nog wel meer 'verdachte' types.

Op mooie dagen kom ik wel eens in mijn eentje naar het strand (als ik vrij heb en mijn vrouw niet) en het irritante is dat ik me, door het gedrag van dat soort figuren, als man alleen dan vaak nog opgelaten voel ook. Ik troost me dan maar met de gedachte dat de vaste bezoekers wel weten wie ik ben.

En op dat laatste punt inhakend: er zijn dus veel vaste bezoekers en ik heb het idee dat de sociale controle (in ieder geval op ons deel van het strand), best groot is. Zeker zodra het weer wat drukker is. Dus laat je vooral niet wegjagen door het handjevol vage types!
ido   03-05-2016 17:18

Maria,als je máár bij de kiosk gaat liggen is er niks aan de hand. Vanaf de P plaats links van de kiosk stellen zonder bedoelingen en rechts van kiosk gezinnen met kinderen


nudist55   01-05-2016 11:49

De stellen of personen die het hardste schreeuwen dat er niks aan de hand is spreken voor zich. Er is veel overlast van mensen die menen dat ze daar sex kunnen bedrijven. Mag ook hopen dat er in 2016 er heel wat aan wordt gedaan vooral aan de kant van de sauna gebouw, en dat er wordt opgetreden op onzedelijk gedrag.


Maria   01-05-2016 08:31

Ik wil vd zomer voor het eerst een x naar strand maar als ik dan het bericht lees van "stel die vaak komt" vraag ik me af of het wel verstandig is, voor een vrouw alleen !??


Stel die vaak komt   01-05-2016 01:58

Wij komen al jaren op het naakt strand maar waar wij ons aan ergeren is dat als je gaat liggen er vaak alleenstaande / alleengaande mannen om je heen gaan liggen en die zich zelf gaan aftrekken mijn man is al zover dat hij ze gaat aanspreken op hun vertoning de volgende stap van hem.... dat wil ik niet weten ook heb ik het zelf mee gemaakt dat als ik alleen ben er direct een kudde kerels om mij heen gaan liggen ik voel hier bij niet echt lekker en of veilig bewaking en of politie heb ik nog nooit gezien

wat gaan jullie hier aan doen de komende zomer van 2016 ??????

Monica


Dick   17-04-2016 19:16

Hallo Benjamin, Bussloo is het hele jaar open, vanzonsopgang tot zonsondergang, als het weer en de temperatuur je naar de zin is kun je daar gewoon bloot zijn. Vanaf 1 mei tot 1 oktober worden honden er niet toegelaten, dus als je in die periode gaat heb je daar geen last van.Benjamin   01-04-2016 22:13

Nu we samen de wens uitspreken komende zomer eens een Nederlands naaktstrand te bezoeken zijn we op zoek naar een geschikte locatie. Door de reviews en reacties in dit gastenboek is onze keuze gevallen op Busslo. Weet iemand wanneer het seizoen begint?


Max   01-04-2016 18:07

vanaf wanneer mag je hier weer naar toe? Is dat in Mei of mag dat nu weer


bert   29-01-2016 16:47

het is zo weer maart oor en misschien wordt het wel een prachtige strand zomer, verlang er echt naar


Me   29-01-2016 04:02

Maandjes!! Wat klinkt dat lang


John   28-01-2016 20:36

Ah nog een paar maandjes dan kunnen we weer.


Leukstel   06-09-2015 22:17

Hallo recreanten. Wij komen sinds dit jaar regelmatig op Bussloo. Waarom? Omdat wij de plek super vinden! Schoon, goede sfeer, leuke strandtent met leuk personeel etc. En inderdaad er is een zekere verdeeldheid op het strand van links naar rechts. Alleen maar goed volgens ons! Niemand heeft last van iets wat hij of zij niet leuk zou vinden! Gewoon lekker genieten van de zon en het water. En inderdaad er ligt wel eens een stelletje lekker tegen elkaar aan en daarbij soms wat friemelen. So what? Wij doen dat ook maar goed we doen geen gekke dingen en zien ook niet echt gekke dingen. Politie en bewaking hoeven zich niet druk te maken over hetgeen er op het naaktgedeelte gebeurd volgens ons. Wij vinden het een super plek en blijven daar heerlijk zonnen zolang er geen iri bewaking en of camera's zijn ivm privacy en gezelligheid! Tot volgend jaar.


Alfred en Sandra   23-08-2015 01:32

Camera`s hangen op een naaktstrand.. jij bent lekker Piet! wij komen hier regelmatig, dit jaar al zeker 10 keer in dit prachtige gebied ook de 21e en hebben nog nooit iets gezien wat ons stoorde, als je niet tegen wat friemelende stelletjes kunt kun je beter bij de kiosk in de buurt gaan liggen en laat de stelletjes lekker hun gang gaan, zolang het niet te ver gaat natuurlijk, en/of kinderen in de buurt zijn.


Piet   21-08-2015 20:29

Jammer dat leisurelands niet zwaarder optreed tegen overlast gevende sexende mensen naast busslloo sauna.
Kinderen zien ook hoe de sex daar bedreven word. Maybe camera`s neerhangen en politie mee laten kijken.
Zonde hoor want bussloo strand is zo mooi.


Ja @ So   03-08-2015 22:21

Ja @ So,

Zondag 2-8 weer heerlijk naar Bussloo geweest.
Bij aankomst leek het vrij druk gezien de vrij volle parkeerplaats.
Maar (privé) ruimte genoeg zeer zeker als je iets verder wegloopt.
Totaal maar dan ook totaal niets van gemerkt, van opdringerige types e.d.
Eigenlijk ook niets van de "verdeeldheid" gemerkt waar "men" het over heeft.
En.... wel speciaal op gelet.
Bij de kiosk zeer vriendelijke bediening.
Een aanrader: Tot volgend weekend (mits het weer goed is)Tjipke Tasma (webmaster)   19-07-2015 21:43

@Dirk, de houding leven en laten leven is niet de juiste en zal op termijn leiden tot de sluiting van steeds meer naaktstranden. Het gedogen van seksrecreanten is een slechte zaak.


Dirk   19-07-2015 21:26

Sinds jaren weer eens op Bussloo geweest, wel even wennen na maanden in Frankrijk te hebben gebivakkeerd. Even kijken waar je gaat (Wilt) liggen en het is er prima toeven. Links stellen, midden families, rechts meest mannen. Leven en laten leven dan gaat alles goed.


Jeroen   17-07-2015 01:09

Naaktstrand is voor mij nieuw. Maar lijkt mij geweldig. Ben dus van plan om binnenkort naar Bussloo te gaan. Maar welke gedeelte komen de meeste jongeren, volwassen tot 45 en de singles. En niet de homo's. Want heb geen zin als single geen zin in homo's. Met alle respect voor hun.


Jan   11-07-2015 23:00

Vandaag geweest. Ik kom niet zo vaak op het strand maar als ik dat doe ga ik de laatste jaren naar een naaktstrand. Voelt vrij het is rustiger en je wordt met rust gelaten. Bussloo is een prachtig groot strand waar je genoeg ruimte voor jezelf hebt. Was wel even zoeken naar waar je het water in kon (veel riet).


Jongstel   08-07-2015 13:16

Wij hebben vorig weekend heerlijk genoten van het mooie weer op het naaktstrand. Nu is het feitelijk zo dat het strand verdeeld is in 3 gedeelten (stellen+, gezinnen, homo's). Nu viel het ons op dat er vooral ouderen stellen om ons heen lagen, en de jongeren verspreid over het gehele strand lagen. Zou het geen optie zijn om er een jongeren gedeelte te 'maken'. Dat past namelijk meer in ons straatje ;-)

Groetjes Jong Stelletje


Bas   06-07-2015 23:27

@bert; waar kwam de politie dan voor? Als er dingen gebeuren die niet mogen ( m n 's avonds zie ik dat daar) dan vind ik het juist prima. Soms is het namelijk meer een cruiseplaats dan een naaktstrand.


Bert   06-07-2015 16:46

Afgelopen zaterdagavond weer een razzia van de politie geweest op het naaktstrand. Jammer dat ze die zelfde aandacht niet besteden aan de andere stranden en dan zeker bij de houten brug, waar jongeren een groot kampvuur maken en enorm veel afval op de ligweiden laten liggen. Reeds vorig jaar geklaagd over de enorme Bereklauwen op met name het naaktstrand.......hier wordt niets aangedaan terwijl je smerige brandplekken kunt krijgen. En met de grasmaaier lekker hier en daar de kleine plantjes afmaaien..komen vanzelf weer omhoog.


Gerard   02-07-2015 23:37

Ik kom er al vele jaren met veel plezier. Wel wat te dratisch gesnoeid, maar dat levert wel weer mooie schaduwplekken onder de bomen. In het voorjaar maar even een windschermpje tussen de bomen plaatsen.


Erik   12-06-2015 19:42

Hoi allemaal,
Ik kom al vanaf mijn achttiende op naaktstranden omdat ik me dan vrij voel, geen strepen op mijn lijf heb en het zand zo van mijn kont veeg. Mijn favoriete strandjes zijn Bussloo en strand bij de Lathumse plas. Soms kwam ik daar met partner en nog eens met een partner en nu al 4 jaren alleen als man. Ik heb nergens last van, als je je maar gewoon gedraagt. Er zijn plekjes waar de “open minded people” op zoek zijn naar een avontuur. Dat is meestal ergens ver weg in de bosjes of achter de heuvels. Als je gewoon op het strand gaat liggen heb je daar geen last van. Ik geniet elk jaar van genoemde strandjes en zou ze voor geen goud willen missen.Kas   07-06-2015 11:45

Zonde, de beplanting weg. En onzedelijk gedrag? Kom er al jaren en werkelijk nog nooit iets meegemaakt van die strekking. Beschouw Bussloo juist als 1 van de meest veilige, vrij toegankelijke naaktstranden. Vooral omdat het vrij groot is en er dus altijd genoeg medestanders zijn wanneer iemand eens ergens op aangesproken zou moeten worden.

Mijn ervaring is overigens dat het gebied rond de kiosk het meest prettig is wanneer je alleen bent (man / vrouw). Daar is veel sociale controle (op een niet hinderlijke manier!). Moet je wel tegen gillende/spelende kinderen kunnen... Persoonlijk vind ik dat juist wel gezellig.

Wil je meer rust dan kun je het beter verderop zoeken, maar rust betekent ook dat je er meer alleen voor staat mocht er eens iets minder prettigs gebeuren....


Wim   25-05-2015 09:46

Tja, als je bang bent voor onzedelijke gedrag in het bos kan je half Nederland wel kappen, sommige mensen hou je toch niet tegen, de enige manier is hen aanspreken op hun gedrag. Verder zou ik zeggen leven en laten leven. Ondertussen hopen dat het weer snel aangroeit of op weinig wind dit jaar...


Leisurelands   21-05-2015 13:05

@Lotte en @Wim; dank u wel voor het doorgeven van uw bevindingen op het naturistenstrand op Bussloo. Het is vervelend dat u niet meer prettig kunt recreëren. Graag lichten wij het groenonderhoud toe. Enerzijds valt dit onder het reguliere groenonderhoud. Anderzijds is dit gedaan omdat wij veel klachten kregen van onzedelijk gedrag. Dat is dan ook de voornaamste reden. Het blijft in die zin een locatie voor ongewenst gedrag. We proberen dit nu tot een minimum te beperken door de boel zo open mogelijk te maken. De insteek is om te kijken of dit het gewenste effect heeft. Hopende op uw begrip voor deze keuze zodat we het met zijn allen een veiliger Bussloo kunnen creëren.

Met vriendelijke groet,
Leisurelands
info@leisurelands.nl


Wim   14-05-2015 10:14

Idd, wat een mongolen!
Ik zou zeggen bedankt maar weer Leisureland!
Nou kun er helemaal niet meer lekker liggen met een beetje wind...


lotte   11-05-2015 23:32

RGV is weg en nieuwe eigenaar Leisureland heeft de botte bijl gehanteerd. Waar ik eerst in het voorjaar heerlijk uit de wind kon liggen, heerlijk beschut achter de struiken en jonge boompjes, heeft men dit radicaal weggehaald. Eén grote kaalslag meteen rechts van de kiosk. Mijn vriendin en ik zijn - samen met anderen- ons beschutte plekje kwijt. Waardeloos !


Erik   11-03-2015 13:37

En? Is het vandaag hier nog een beetje lekker zonnen?


Man 26   10-12-2014 11:15

Hallo iedereen,
Ik las dat sommige van jullie als nog in zijn voor het creëren van een jongeren plekje op bussloo.
Misschien kunnen we eventueel via e-mail of wat anders een plek aanwijzen? Het is maar een idee,Anne leek het ook wel wat en volgens mij waren er nog meer personen? Laat even wat horen leeftijdscategorie 18 tot 40??
Ik ben zelf 26.
Groetjes

Jason


Harry   20-09-2014 15:44

Ik vind dit strand echt een aanrader.
En lekker groot, als je het ergens niet bevalt schuif je gewoon een paar honderd meter op.
Misschien wel een van de meest relaxte naaktstranden.
Gewoon super genieten hier.


Mart   08-09-2014 13:26

Lief....

Ik heb dit jaar ook mijn eerste naaktstrand ervaring gehad en het was voor mij een bevrijding. Jammer dat de zomer bijna ten einde is had langer willen genieten.
Wat betreft gekleden man(nen) Miss volgende keer iets meer in het midden gaan liggen bij de kiosk daar heb ik geen gekleden personen gezien.
En weerhoudt het je er niet van hierdoor niet meer te gaan


lief   03-09-2014 17:51

ben vanmiddag voor het eest naar het naaktstrand geweest, leuk stuk volgens zeggen voornamelijk voor stellen. Alleen vond ik het een raar idee dat er de hele middag een man gekleed naar je zit te kijken. Zaten achter of tegen hek met de Wellness scheiding aan.


ralph   04-08-2014 22:48

Deze 2 personen tegen 17 uur zien wegrijden in blauwe mazda sedan oud type. Een blauwe korte broek en grijs shirt, de ander beige korte broek grijs overdwars gestreept grijs wit lichtbruin T-shirt aan. Beide zware zonnebrillen op hun gedrag was mij ook opgevallen. Derde persoon kocht blikje bier kon amper genoeg betalen want bestelde ook wat eten kwam geld tekort. Ging in blauwe auto zitten. Deze stond schuin achter de kiosk met uitzicht precies op het naaktstrand.ralph   04-08-2014 22:46

Deze 2 personen tegen 17 uur zien wegrijden in blauwe madame sedan oud type. Een blauwe korte broek en grijs shirt, de ander beige korte broek grijs overdwars gestreept grijs wit lichtbruin T-shirt aan. Beide zware zonnebrillen op hun gedrag was mij ook opgevallen. Derde persoon kocht blikje bier kon amper genoeg betalen want bestelde ook wat eten kwam geld tekort. Ging in blauwe auto zitten. Deze stond schuin achter de kiosk met uitzicht precies op het naaktstrand.


daan   04-08-2014 21:12

Laten we met z'n allen uitkijken naar (vermoedelijk) Indonesische types (in ieder geval uit die regio) rijdend in donkerblauwe Mazda Xedos oud type uit periode 1994-96 kenteken NF-BL-68.

2 vrij kleine mannelijke personen gespot die gekleed ronddwalen op naturistendeel van Bussloo. Eén liep rond te dwalen bij personen die lagen te zonnen en had continu zijn mobiele telefoon in de hand die op camerastand stond. Deze persoon werd erop aangesproken maar meneer "niet begrijp, niet verstaan".

Andere gast zijn handlanger zat op het terras constant naar dames te gluren. Derde persoon wilde wat eten en blikje bier bestellen bij kiosk de Kuiter maar had alleen wat kleingeld. Kocht alleen blik bier en ging in de auto zitten die zodanig achter de kiosk stond dat hij uitzicht had op het veld.

Wie dus een oude blauwe Mazda ziet met Indonesisch lijkende types moet op ze hoede zijn!


japie   02-08-2014 19:17

Vandaag op de fiets vanuit Twente voor de eerste keer naar Bussloo geweest. Lekker gelegen bij dit Naaktstrand. Jammer dat de zon gauw weg was. Wel een best ruim terrein! Dus ruimte genoeg. Opvallend was ook dat het schoon was. Wil volgende week wel weer, weet niet of er meer gasten uit Twente of Salland komen.Mart   25-07-2014 16:38

Bedankt!!

Beste zon genieters die het heerlijke strandje van bussloo bezoeken.
Ik ben zelf een 35 jarige man die er al jaren over nadenkt om eens een nudistenstrand te bezoeken. Het leek mij heerlijk om vrij van kleren te kunnen zonnen bewegen en zonnen. Nu had ik mezelf op de nodige forums ingelezen hoe of wat en kwam tot mijn verbazing nogal wat negatieve geluiden tegen over mannen alleen wat ik dus ben en wat mij nogal angstig maakte. Maar heb toch de stap genomen om het toch maar gewoon te doen. In eerste instantie was ik bij het betreden van het strand vanaf de kiosk nogal zenuwachtig en al helemaal als je daar als man alleen tussen al die naakte mensen loopt met je kleren nog aan. Ik ben rechts enkele meters achter de ergste drukte gaan liggen en toen ik mijn kleren uit trok en naakt was vloeide de ergste spanning al weg. Ik heb heerlijk op mijn handdoek een boek gelezen me met mezelf bezig gehouden en naar mate de tijd verstreek en het zelfvertrouwen toe nam besloten wat te gaan zwemmen. Onderdanig omlaag kijkend heb ik me na het water begeven en heerlijk gezwommen. Naarmate de dag vorderde en ik meer ging zwemmen nam het zelfvertrouwen toe en durfde ik gewoon recht te lopen. En het viel me op dat de mensen op het strand dan gewoon vriendelijk na je kijken en soms even glimlache. Zolang je maar normaal doet. En heb ik genoten van een heerlijke naakte dag op bussloo het was lekkerder dan ik gehoopt had en ben de afgelopen tijd al vaker geweest.

Mijn conclusie is. Pas je aan aan je omgeving. val niemand lastig. Geniet van het vrij zijn. Maar laat een ander op zijn eigen manier genieten en een ieder in zijn waarde. En dan is het als man alleen ook goed te doen en zal je gewoon geaccepteerd worden...

Nogmaals bezoekers van bussloo bedankt!!!


ray   24-07-2014 08:04

Hoi Lotte,

Daar heb ik nog nooit last van gehad, niet als ik samen met mijn vriendin en en ook niet als ik er alleen ben. Ook wij zijn nog ee n jong stel van 25 en 19.

Ook ik heb wel eens gehoord dat het deel aan de linker kant voor stellen en mensen is die wat meer willen. En dat het rechterdeel voor mannen die iets met mannen willen is. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, wij liggen altijd op het middelste deel bij de kiosk.

waar hebben jullie gelegen?

Gr Ray


lotte   24-07-2014 01:42

Hallo luitjes, vandaag voor de derde keer dit seizoen met mijn vriend naar Bussloo geweest. We zijn een jong stel van 19 jaar en mijn vriend is totaal niet naturistisch opgevoed (ik wel)Eén ding wil ik eens vragen aan ervaren Bussloo gangers.

Ik heb hem overgehaald met mij mee te gaan en hij heeft er nog steeds wat moeite en gêne om naakt te gaan zonnen en zwemmen. Het overkomt hem eigenlijk elk bezoek daar wel paar keer dat zijn mannelijk lichaamsdeel wat grotere vorm aanneemt zeg maar. Niks mis mee puur natuur.

Wat ons dan ergert is die mannen die dan langslopen en net bij ons aangekomen blijven staan en ons bekijken.
Eentje vond het zelfs nodig aan zijn geslachtsdeel te gaan friemelen, een ander hoorde ik tegen me vriend zeggen "zozo kerel wat heb jij een enorme lul". Wij vinden dit zeer storend.

Nu hoorde ik dat het nogal verschilt waar je gaat liggen enzo, bedoel qua bekijks en rondwandelende mannen.
Wie kan mij vertellen waar we minst last hebben?

lottevanderstruik@hotmail.com


Ray   23-07-2014 17:32

Hoi Lien,

Vandaag ben ik er geweest, het was er heerlijk heb genoten!
Heb geen koeievlaai gezien..... heb je denk ik op en verkeerd stukje gelegen.

Zou zonde zijn als dit je weerhoud om van dit straand te genieten

Gr Ray


   21-07-2014 11:31

Mooie locatie, heerlijke rust, geweldig zwemwater, alleen........het liggen tussen de koeienvlaaien en de stank ervan, is voor mij een reden om niet meer teug te komen.
Gr Lien


Mike   18-07-2014 22:08

Ha mensen,
Vandaag voor het eerst op het naturistenstrand van Bussloo geweest. En ik kan zeggen: Wat een verademing, veel van alle soorten en maten mensen door elkaar heen en door de grootte van het terrein viel het helemaal niet op. Heerlijk water en genoeg gras om op te liggen.
Ga ik zeker vaker komen!

gr Mike


Hetty   12-07-2014 23:46

Huub Damman uit Heino ga zo door


Theo   11-07-2014 12:48

Kunje als man zijnde wel alleen op het strand gaan liggen links waar spannende dingen gebeuren


Dinand   10-07-2014 23:48

Vandaag heerlijk op bussloo geweest. Ook al leek het op de parkeerplaats redelijk druk, de bezoekers vond je op het grote terrein niet terug. Lekker rustig kunnen genieten van de zon en de aangename tempratuur van het zwemwater.
Morgen nog zo'n lekkere dag.


Alain   08-06-2014 12:12

Ik kom om de 2 jaar naar dit naaktstrand.
Veel publiek komt er op af.
Geen gluurders te bespeuren noch lastige oudere heren.
En iedereen naakt wat ook de bedoeling is.
je kan zwemmen in natuurwater wat ook heerlijk is.
Zelf kom ik uit België en daar bestaan dergelijke plassen waar je naturisme kan beleven niet.
Dus ook een aanrader zelfs voor Belgen die een mooi voorbeeld willen zien van een mooi naaktstrand.
Ook zijn accommodaties uitstekend. Met natuurlijk een friettent waar iedereen naakt besteld.
En een ruime parking met een prijskaartje van 4€.
Je mag zeker je vrienden en vriendinnen overhalen om mee te gaan. Zij gaan ook naakt lopen.

.
Dick   01-06-2014 19:29

PAS OP VOOR TEKEN!! Afgelopen vrijdag naar Bussloo geweest, overigens weer prima bevallen.
Maar pas op voor teken, ze zijn er weer, er liep er eentje over m'n voet, meteen verwijderd en platgedrukt.
Kijk je goed na als je thuis komt!!


Bert grobben   12-05-2014 20:31

Hallo,ik ben Bert Grobben en ik wil even laten weten wat ik van Naaktstrand het Bussloo vindt.Ik ben er al een paar keer geweest en dat is me goed bevllen.Als het weer beter wordt/is dan ben ik er weer te vinden.Het is altijd weer lekker om naakt te lopen.De groetjes van Bert.


Dennis   05-05-2014 07:40

Hoe kan ik mijn vriendin overhalen om hierheen te gaan?


Paul   02-05-2014 22:48

Ik heb zin om lekker bloot op het strand te liggen. Hopelijk gaat het weer komend weekend meevallen. Het eerste weekend van mei zou toch moeten kunnen. Zijn er ook mensen op dit strand als het twijfelachtig weer is? Is het dan toch de moeite waard om te proberen?

dank, misschien tot op het strand?
Peter


Kas   01-04-2014 21:18

@Man28, ben er zondag geweest, was toch echt nog net te fris hoor.... Heb het er niet heel lang vol gehouden. Gewoonweg niet lekker. In de zon uit de wind prima! Maar zon weg of een briesje en je zit met kippenvel!

Denk dus niet dat het heel druk zal zijn. Zondag waren er wel enkele tientallen mensen. Maar op een doordeweekse dag met (lichte) bewolking in het weerbericht....?

Kan niet wachten tot het echt weer lekker zomerweer is...


Man 28   01-04-2014 13:48

Ook morgen belooft het prachtig recreatie weer te worden, ik ga denk wel even genieten van de zon op bussloo. Hopelijk ben ik niet de enige naturist recreant.


Henry   09-03-2014 15:42

Was vandaag al druk op Bussloo! Gemengd publiek van geklede hondenbezitters en blote naturisten. Alles in goede harmonie. Lekker op en neer kunnen wandelen om de rug te helpen helen. Smaakt naar meer, als dit toch eens de voorbode van een mooie zomer zou worden!!


Kas   25-02-2014 21:05

Zo'n zin om deze zomer weer naar Bussloo te gaan!
Vorig jaar regelmatig geweest en dit is 1 van de weinige naaktstranden waar ik als man alleen met plezier heen ga. Heb niet het gevoel aangekeken te worden, ook niet wanneer ik in de buurt van het familie strand lig (want met name geluid van spelende kinderen is voor mij toch wel HET ultieme strandgevoel!).


S.   18-09-2013 16:01

Ja hoor darren, ook als je 14 bent mag je er heen. En een erectie krijgen kan, zeker op jou leeftijd. Maar probeer dit te verkomen. Groet S.


darren   06-09-2013 16:32

hallo

ik wil graag kijken hoe het is op een naakt strand.
maar er is een probleem ik ben 14 en mag ik er dan wel komen?
ik wil graag samen met mijn vriendin gaan maar ik ben bang dat me dinges steeds omhoog komt

darren


Johan   22-08-2013 03:14

Gisteren naar Bussloo geweest, is goed bevallen!!!
Was met de fiets en ben even het water ingegaan om af te koelen. Morgen ga ik weer!!!


j.   05-08-2013 22:41

sommige mensen zijn erg respectloos, parkeren hun fiets, motor scooter of brommer gewoon op t stran d in plaats van op de parkeer plaats.
ook is er n stel die tegen alle regels in hun hond mee neemt naar t strand en dan laten ze m ook nog gewoon los tussen het publiek lopen.
het word hoognodig tijd dat hier ns tegen opgetreden word.
jammer dat deze mensen zelf niet meer fatsoen hebben


m27   03-08-2013 23:38

ik ben een paar weken geleden (voor het eerst) alleen gegaan, het is wel fijn, maar niet echt gezellig ofzo. ook ik zou graag een keer met iemand gaan.Een jongeren plek, een goed idee! ik sluit me er graag bij aan! m. 27.


Serkan   03-08-2013 13:16

Hey Anne zijn er meerdere plekjes dan ?


Anne   03-08-2013 13:15

Gister weer hele dag naar het strand geweest. Begon even wat minder. Toen ik net een halfuurtje in de zon lag kwam er een man van 40-50 naar me toe 'Jongedame je bent wel erg wit, moet ik je even insmeren' Nu ben ik inderdaad wel wit, maar ik had me al goed ingesmeerd en lag er pas net. Voelde me behoorlijk opgelaten, vooral ook omdat ik gewoon tussen de gezinnen lag en iedereen het kon horen. Snapte ook echt niet wat hij er nou mee hoopte te bereiken?? Dus vriendelijk bedankt en toen ging hij ook wel gewoon weg, maar toch vond ik het vervelend.
Daarna wel leuke dag gehad, heerlijk genoten van de zon, lekker gezwommen (ja ik durfde!) en nog gezellig gekletst met een vrouw die er ook voor de tweede keer was :)
Jongerenplekje vind ik een leuk idee, maar de komende twee weken ben ik op vakantie,,

Anne (26)


Serkan   02-08-2013 12:17

Wie weet of ik vanaf station Apeldoorn met de ov naar naaktstrand bussloo kan gaan ?
Gezellige mensen die samen met mij willen gaan naar de naaktstrand bussloo ook welkom
ben best benieuwd hoe t er aan toe gaat daar ...

29 jaar M


Tom   02-08-2013 11:58

HI,
Ik ben jonge man van 32 alleen.... wie gaat er vandaag ook? Alleen is ook maar alleen he...

Groet
Tom


T26   02-08-2013 11:33

Hey,

@ Anne, wat goed dat je het gedaan hebt en dat je er van genoten hebt! Misschien zie ik je vandaag nog. Ik ga ook genieten van de zon op bussloo.

@ Jeroen, ja er gaat een busje naar thermen bussloo. Vanaf daar is het nog maximaal 5 min lopen.

Gr. T 26


Serkan   02-08-2013 08:59

Hallo allemaal ! Ik ben n 29jarige jongeman uit Amsterdam en ben van plan om een keertje in mn eentje naar naakstrand bussloo te gaan. Komt t welis voor dat mensen daar gezellig dichtbij elkaar liggen en ook kennis maken enzo ?


rene   01-08-2013 23:52

denk dat we morgen ook maar een gaan we zijn er wel al in de buurt geweesr


Anne   01-08-2013 22:01

Jaa ik heb vanavond mn zenuwen overwonnen en ben alleen naar het naaktstrand geweest (dankzij de reacties op mijn berichtje hieronder durfde ik het aan, thanks!) Vond het heerlijk, wel superspannend, durfde eigenlijk alleen nog maar op mn buik te liggen haha. Morgen ga ik weer, maar nu overdag, dan wordt het waarschijnlijk zo heet dat ik wel moet opstaan om in het water af te koelen haha!

@jeroen, het strand ligt inderdaad naast de sauna en volgens mij gaat er een bus naar de sauna


jeroen26   01-08-2013 19:17

morgen lekker naar bussloo. Iemand een idee of het vlakbij een bushalte is? en ligt het naast de sauna?

groetjes


Milo   31-07-2013 23:43

Morgen weer mooi weer!!! Woohooo!!!

Ricardo, ik heb echt geen flauw benul? wie weet kan je dit beter op een visforum vragen? :)

de 40-er graag bij het oude mensen gedeelte, vermaken wij ons wel met je 25 jarige vriendin ;) Groetjes en wie weet tot morgen! Inderdaad leeftijden zijn niet zo boeiend. Niet praten over zonnen, maar gewoon doen :)!


ricardo   26-07-2013 20:31

Hallo
ik ben 13 en ik wil graag vissen ( midden van het meer niet zijkant)maar mag het ? Met vriendelijke groeten van Ricardo


LeGa   26-07-2013 17:37

Wij zijn een een stel van 40 en 25, waar moeten wij liggen..... Jongeren of ouderen ;-)


24 jaar   25-07-2013 08:09

Hallo Renee,
Tuurlijk is het naaktstrand voor iedereen! Het ging ons er alleen om dat we erg weinig jongeren zien en dat we daarom een plekje zouden kunnen creëren waar jongeren bij elkaar zouden kunnen liggen.
En het gaat er inderdaad niet om hoe je eruit ziet!
Ik ga na mijn werk nog even naar het strand :)
Groetjes
Jong stel 24


Renee   25-07-2013 00:20

Hallo allemaal,

Jong of oud, dun of dik, donker of blank. Het naaktstrand is er voor iedereen. Of je nu single, stel of man of vrouw alleen bent. Het is en blijft een mooi en rustig gebied waar iedereen elkaar respecteert. Het klopt dat het naaktstrand het schoonste gedeelte is en je het minst last hebt van herrie zoals vaak bij andere stranden. Enige nadeel vind ik persoonlijk dat er weinig schaduw is door het wegnemen van bomen en bosschages. Verder is het zeer relaxed.


24 jaar   24-07-2013 12:17

He Tim,

Nouja helaas.. goed van je dat je gaat! Gewoon DOEN!
In het begin zal het even wennen zijn.. maar dat gevoel is zo weg hoor.
Idd alleen is ook minder. Ik ga ook liever samen maar ik ben ook vaak verplicht om helaas alleen te gaan..
Anders kun je ook een account op nfn aanmaken heb ik ook :) bekijk dan gelijk het onderwerp jongeren naakstrand bussloo.
Groetjes!


Tim   24-07-2013 11:15

He 24 jaar,
Bedankt. Ik denk echt niet dat mijn vriendin het leuk vindt. Ze heeft liever een bikini aan. Ik denk dat ik vanmiddag maar een gokje ga wagen. Ik was liever met iemand anders erbij gegaan, is toch gezelliger.
Groetjes


24 jaar   24-07-2013 11:08

Hey Tim
Misschien dat je vriendin het eens moet proberen! Ze zou het ook leuk kunnen vinden toch?
Onzeker? Mensen kijken toch wel daar ontkom je niet aan, ik zet dat gewoon van me af en ga gewoon lekker liggen en genieten.
De eerst keer is altijd lastig en een beetje moeilijk maar daarna is het eigelijk de normaalste zaak van de wereld.
Succes en groetjes!


Tim   24-07-2013 10:08

Mijn vriendin vindt naaktstrand niets. Ik heb het nog nooit aan een vriend gevraagd. Als ik alleen ga heb ik het gevoel dat iedereen me aankijkt en dat maakt mij onzeker.

groeten,
Tim


24 jaar   24-07-2013 10:02

Hey Tim,

Heb je geen vriend/vriendin die met je mee wil?
Misschien dat het vandaag ook wel rustig is hoor.
En waarom vind je het lastig als ik vragen mag?

Groetjes


Tim   24-07-2013 09:06

Ik hoopte dat het minder druk was. Wil niet meteen in het diepe gegooid worden. Ik ga namelijk alleen en vind het al lastig om alleen naar een gewoon strand te gaan.

Groeten,
Tim


24 jaar   24-07-2013 08:39

Ray ben je nog actief op nfn/fb?

@ Tim, ik denk dat het wel druk is ja, maar dat maakt toch niks uit? Gewoon gaan en lekker genieten.

Jongeren 18/30 blijf reageren zodat we samen een jongeren plek kunnen creëren op Bussloo.

Groetjes


ray   24-07-2013 08:12

Hoi Tessa,

Ook ik denk dat het erg goed is voor je zelfvertrouwen en zelfrespect. Op dit strand wordt niemand raar aangekeken ie s ereen is het zelfde.
De eerste stap zal moeilijk zijn alleen daar moet je even doorheen als je eenmaal de stap gemaakt hebt zal je het super vinden. Is er niet een goede vriend of vriendin die met je mee wil. Denk dat het dan miss wel wat makkelijker wordt.

Zelf ben ik ee nieuwe jongen van 25 en heb 2 jaar geleden voorhet eerst de stap gemaakt en daar ben ik erg blij mee!

Succes ermee, hoop dat je het snel eens gaat proberen.


Groetjes ray


Tim   24-07-2013 08:05

Ik ben 28 jaar en wil vandaag voor het eerst een naaktstrand proberen. Weet iemand of het druk is op woensdag of zullen nu de meeste thuisblijven vanwege de slechte weersverwachting.

groet


24 jaar   23-07-2013 21:11

@ tessa, gewoon doen!
Wat maakt het uit wat de wereld van je vind!
Ik ben 24 en ik lig er toch ook.
Gewoon lekker jezelf zijn en genieten!

Groetjes

Stel 24


tessa   23-07-2013 20:32

hallo allemaal

ik ben 21 jaar en transgender
ik denk heel snel dat mensen me raar aan kijken
en durf ijgenlijk niet uit de kleren te gaan
maar het werd aangeraden om mijn zelfvertrouwen op te krikken heeft iemand misschien nog tips voor mij

vriendelijke grotjes


Nico   23-07-2013 20:26

Vandaag weer op dit mooie stukje Nederland geweest. Wij lagen bij de kiosk aan het strandje, en wat ons opviel was de zeer gemoedelijke sfeer. Een man alleen, een vrouw alleen, stellen met of zonder kinderen...iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Chapeau voor alle mensen die hier komen


   23-07-2013 17:25

Hey 24 jaar,

Ik leef nog. was op het strand aan het genieten van het weer!
Het was er weer fijn! Ga zo even kijken op nfn.

@ Anne het naaktstrand is dan zeer aan te reden iedereen is hier welkom en niemand wordt raar aangekeken.. Denk dat het zelfs erg goed is voor je zelfvertrouwen!

Over een tijdje hebben we daar een jongeren plekje! ;p

Groetjes Ray
24 jaar   23-07-2013 17:03

Ray leef je nog? Haha.
Groetjes


24 jaar   23-07-2013 13:50

Ray ik heb gereageerd op je bericht op nfn, laat ff wat van je horen als je tijd hebt.

Groetjes


24 jaar   23-07-2013 12:25

@ Anne,
Ten eerste vind ik niet dat je voor je lichaam moet schamen.
We zijn allemaal mensen toch!
Tuurlijk kun je daar alleen heen gaan, schaduwplekken zijn er niet zo heel veel.
Ook een optie is het water om af te koelen :)
Het zou mooi zijn als we een plek voor jongeren kunnen creëren. . 18 tot 30 bv.

Groeten
Jong stel 24


Anne   23-07-2013 12:15

Hoi allemaal,
Is het naakstrand van bussloo ook geschikt voor een vrouw alleen (26)? Ik heb geen ervaring met naakstranden, maar lijkt me heerlijk gewoon lekker vrij. Ik ben wat voller en voel me op textieltstranden niet altijd even prettig, hoop eigenlijk wat meer acceptatie op een naakstrand.
En wat ik me ook af vroeg, zijn er plekken om in de schaduw te liggen? Vooral met deze hitte denk ik niet dat ik het lang uithoud in de zon..


24 jaar   23-07-2013 11:01

Hallo Ray, ik zal straks even kijken! Mijn vriendin moet zaterdag helaas ook werken. Maar ik ga waarschijnlijk wel.
@Stefan, hier kan ik geen antwoord op geven. Ik lig persoonlijk wel graag een beetje prive. Ik leg me handdoek gewoon ergens neer. Zolang ze me maar met rust laten vind ik het prima.
Groeten

Jong stel 24


Stephan   23-07-2013 10:33

Ik lees hier een aantal berichten over homo gedeelte op het naaktstrand...daar wil ik niet terecht komen..! Het middengedeelte is dat voor gezinnen en het linker gedeelte voor stellen zonder kids..?? Ik ga alleen maar wil niet ergens terecht komen waar ik me ongemakkelijk voel en waardoor andere zich misschien ook wel ongemakkelijk voelen door mijn aanwezigheid..! Is de LINKER-kant ook voor single mensen...? Als er spontane mensen zijn die mij aanstaande donderdagmiddag 25-07-2013 enigszins wegwijs willen maken..of willen vergezellen dan lees ik graag jullie interesse..

Groetjes Stephan


Ray   23-07-2013 10:14

Op NFN heb ik een bericht geplaatst op het forum! http://www.nfn.nl/forum/viewtopic.php?f=2&t=2609

daar kan je ook pb sturen. kijken of we een jongeren hoekje kunnen creëren!

Helaas moet m'n vriendin zaterdag ook weer werken #klotenvakantiebaantjes!
Weet dus niet of ik zaterdag ga. niet zo veel zin om altijd maar alleen te gaan.

Groetjes ray


24 jaar   23-07-2013 09:28

Hallo stel28enschede,

Wij gaan waarschijnlijk zaterdag ook weer, volgens mij lagen wij vrij in het midden van het strand. Vlakbij een klein inhammetje met zand.

Groeten
Jong stel 24


Stel28Enschede   23-07-2013 09:24

Hallo allen,

Ook wij, 27 & 28, zijn afgelopen week 2x op Bussloo geweest. Zoals jullie al zeiden, zijn er weinig jongeren. We lagen aan de linkerkant en gaan zaterdag weer.

We komen uit Enschede.

Stel28Enschede


ray   22-07-2013 22:59

Miss via het nfn forum. Ik zal daar eens een profiel maken. Volgens mij kan je daar een pb sturen
Gr. R en N


24 jaar   22-07-2013 22:10

Hey
Ja idd goeie vraag haha.. jij enig idee??
Morgen moet ik helaas ook werken.
Zucht.. lastig dit.

Groetjes S & M


ray   22-07-2013 21:45

Hey

Ik ga morgen overdag. Ik ga dan helaas alleen mijn vriendin moeten werken.

Fb is wel goed idee alleen maak ik die niet bekend hier..
Net als ray niet mijn echte naam is alleen een internep naam.

Dus hoe gaan we dat doen?

Groetjes ray :p


   22-07-2013 21:05

Hoi Ray,
Jazeker! En jullie ook? Wij komen uit Deventer.
Waarschijnlijk dat we deze week nog een keer gaan alleen dan wel in de avonduren rond half 7.
Misschien is fb een idee?

Groetjes S & M


ray   22-07-2013 20:36

Hoi,

Wij komen uit Arnhem. En als we er zijn liggen we altijd op het middelste gedeelte bij de kiosk. Steeds beetje ander plekje.
Waar komen jullie vandaan?

Binnen kort nog plannen om te gaan?

Groetjes R en N24 jaar   22-07-2013 19:04

Hallo Ray,
Het was voor ons de eerste keer op bussloo.
We hebben de auto geparkeerd bij ingang 5 als ik het goed heb, wij lagen bij een inhammetje aan het water. Ik vind het een goed idee om misschien een plekje voor jongeren te creëren. Komen jullie zelf uit Bussloo? En waar liggen jullie graag?

Groet van ons


ray   22-07-2013 17:51

Hallo stel 24,

Wij zijn een stel van bijde 24, en vinden het ook heerlijk om op bussloo te liggen. En ja wij zien ook weinig jongeren helaas.
Waar gaan jullie altijd liggen? miss moeten we proberen een jongeren plekje te maken.

Het was trouwens weer heerlijk vandaag! helaas was ik alleen vriendin moest werken......

Groetjes ray


24 jaar   22-07-2013 11:27

@ Harry.
Dat zou inderdaad een reden kunnen zijn, maar in het algemeen vindt ik persoonlijk dat maar weinig jongeren op het naaktstrand zijn. Misschien dat ze het ook wel niet durven? Ik snap alleen niet waarom mensen het naturistenstrand zo "raar" vinden. Wij vinden het in ieder geval super!
Mvg jong stel


Harry   22-07-2013 10:50

@24jaar: ben dit jaar 3x naar Bussloo geweest en gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar Zeumeren bij Barnveld/Voorthuizen(geen naaktstrand!).

Op Zeumeren alleen maar jongeren/heel veel radio's/ echt overal troep/afval. Troep en lawaai is geen combinatie met een naturistenstrand. Dat is mogelijk de reden dat jongeren wegblijven van het naaktstrand.

Vandaag ga ik lekker weer naar Bussloo!


24 jaar   22-07-2013 10:21

Gisteren voor het eerst op het strand geweest. Beviel ons erg goed alleen viel het ons op dat er weinig jongeren zijn. Heeft iemand enig idee waarom dat hier zo is?
Mvg jong stel


Renee   21-07-2013 05:15

Natuurlijk was er seks in het verleden, maar na het kappen van alle bomen en bosschages is dat echt niet meer mogelijk. Heb niets tegen wat seks als men het niet ziet, maar mis de schaduwplekken wel nu. Eén grote oppervlakte met alleen zon is ook niet echt geweldig, en ja , je kunt je insmeren, maar de privacy van de naturist is ook hier ver te zoeken. Net als in Enschede kan iedereen je zien. Vanaf de parking en vanaf de kiosk. Bij het Rutbeek hebben ze zelfs een loop/fietspad aangelegd door het naaktstrand. Dat is respectloos en deze kant gaat het ook op met bussloo; iedereen kan je zien.


lieve jonge 18 jaar   21-07-2013 01:30

Hoi henkjan hoe oud ben je ge angelo


Henkjan   20-07-2013 21:04

Kom rustig, je bent welkom


lieve jonge 18 jaar   20-07-2013 01:02

Hoi ikbben 18 jaar en ik zou daar graag een keer gaan ligen is dat raar of ben ik welkom hoor graag van julie denk dat ik mandag of dinsdag ga dan tot dan hoop dat iemand reageerd


Tjipke Tasma (webmaster)   19-07-2013 12:11

@roos.

Bedankt voor je opmerking. Deze site wordt wel bewaakt, maar af en toe glipt er wel eens een berichtje tussendoor. Soms geef ik de mensen ook wel eens (misschien te veel) het voordeel van de twijfel.


roos   19-07-2013 11:44

zijn van plan vandaag n. het naakstrandje te gaan.
Hoe zit het met dat sekstoerisme, want berichtje van onderstaande Marcel van 18/7 bevalt mij niets.
wordt deze site nu wel bewaakt of niet.
misschien kan er eens gepost worden.

Roos


arnold   18-07-2013 22:36

hoi ben vandaag eindelijk weer eens naar het naaktstrand geweest met mijn vriendin was leuk en gezellig
en lekker weer het beviel mij goed kom er zeker vaker arnold


S   18-07-2013 00:57

Hallo D. sorry lees bericht nu pas. ik ben dus de 16e geweest, en het beviel mij prima! Ik ben zelf trouwens 27. Wat is jou leeftijd? Misschien volgende keer dan? Gr. S.


arnold   17-07-2013 19:05

hoi ik ben ook van plan om een keer tegaan naar naaktstrand 2 jaar geleden voor het laatst gewees veel te lang geleden het beviel mij prima
toen met vriendin geweest was leuk
alleen dit jaar helaas nog niet geweest wil wel weer
ik vind het ook best wel spannend om alleen tegaan
hoop dat ik deze zomer er een paar keer ga liggen


Jeroen   17-07-2013 09:06

Zaterdag ben ik van plan om voor het eerst naar een naaktstrand te gaan. Vind het ook best wel spannend. Hopelijk zal het bevallen zodat ik vaker kan gaan!


D.   15-07-2013 21:22

Hoi S, ga al 20 jaar naar naaktstranden, ga ook altijd alleen net als jij. Zoek ook iemand om samen te genieten van het naakt zijn en van een praatje. Ga morgen ook naar Bussloo. Als je dit leest en interesse hebt geef dan even aan hoe ik je kennen kan.


S.   15-07-2013 21:06

Morgen ga ik voor het eerst (alleen) naar het naaktstrand bij bussloo. Het is tevens ook de eerste keer dat ik naakt ga. Spannend dus. Meer mensen die morgen alleen gaan?


alida   14-07-2013 20:04

hoi.

morgen onverwacht een vrije dag. en met mooi weer in vooruitzicht. dus ik ga het doen.....voor het eerst alleen naar naaktstrand in bussloo. stoel en boek mee. heb er zin in!!
Ton   14-07-2013 12:07

Zaterdagmiddag, 20 juli, ga ik voor de eerste keer naar Bussloo. Deze keer ga ik alleen, waar kan ik dan het beste liggen? Misschien ook anderen die alleen gaan?

O ja ik ben 50


CDijk   11-07-2013 18:35

Wat een geweldig strand! Wat verder voor moeten rijden maar dat was het zeker waard. Ik kende tot zover eigenlijk alleen maar naaktstrandjes die ergens in een hoekje weg gestopt zijn. Maar hier is zelfs een snackhoek, toiletten en een erg leuk speeltoestel voor de kinderen en het terrein is heel erg groot. Publiek is zeer gemengd. Mannen, vrouwen, kinderen. Jong, oud, dik, dun. Ik kom hier snel weer.


Jack en pat   09-07-2013 18:10

Jack en pat
Wij waren er voor t eerst. We hebben helemaal links gelegen. Eerst keken we rechts. Daar zijn alleen maar mannen!!! Toen terug langs het middenstuk. Met recht een middenstuk, daar zit van alles ook kids. Wij zochten een kindervrij stukje dus door naar de linkerkant. Veel openminded mensen. Links en rechts word er wel wat gefrummeld door stellen. Sommige zijn iets te uitbundig aanwezig. Voor de rest is het er relaxed. Alleen die kijkende mannen..... Das wel even wennen. Maar zeker voor herhaling vatbaar. (Stel eind 30)


Harry   08-07-2013 20:07

Verlegen,

Niemand zal raar van jou opkijken. Ben hier drie weken geleden voor het eerst geweest. Mijn ervaring is dat je de meest uiteenlopende lichamen tegenkomt. Het klinkt misschien raar, maar juist omdat iedereen naakt is, bestaat er eigenlijk geen verschil tussen jong en oud, dik en dun of welk ander verschil. Het duurde maar een moment of ik voelde mezelf geheel op mijn gemak daar.


Verlegen   08-07-2013 15:45

Hey, ik ben een jongen van 20 jaar. En ik zou graag eens naakt willen zonnen. Maar nu zit ik met 1 ding. Ik ben zelf wat dikker (115kg) en nu vraag ik mij af of mensen daar raar van opkijken als ze zo'n iemand daar naakt zien liggen?

Groetjes.


extran   06-07-2013 20:48

Eindelijk mooi weer!.
Heb helaas nog geen tijd gehad om naar deze mooie plek te gaan.
Maandag 8 juli ben ik vrij en ga dan zeker even genieten van de zon op bussloo.
Wie zijn er nog meer?
Denk dat ik er vanaf 13.00 uur ben.   04-07-2013 10:13

Hoi Saunabezoeker,

Bedankt voor de uitleg. Dan wordt het a.s. zaterdag maar eens kijken in Bussloo...

Thnx


Saunabezoeker   04-07-2013 08:29

Beste Michael28,

Als bezoeker van Thermen Bussloo, direct naast het naaktstrand gelegen, weet ik dat er bussen stoppen voor de sauna.

Zie bijgaande link voor meer info:
http://www.thermenbussloo.nl/nl/openbaar-vervoer

Succes en veel plezier


robert en jacky   02-07-2013 15:23

Wij stel willen een keer naar bussloo.
Waar kunnen we het beste gaan liggen.Michael28   02-07-2013 11:58

Weet iemand of er een bushalte vlakbij het naaktstrand is en hoe ik dan moet lopen? Wil er zaterdag gaan zonnen. Alvast bedankt:))


Dirk   21-06-2013 13:31

Hoi,

Gaan er vanmiddag nog mensen gezellig een duik nemen? Mn vrouw en ik gaan wel, lijkt ons gezond met dit weer.

Groetjes


Harry   18-06-2013 23:12

Vandaag voor het eerst een naaktstand bezocht en wel in Bussloo. Dit had ik al jaren eerder moeten doen.

Prachtige omgeving, rust en heel veel vriendelijke mensen. Met het weglaten van kleding krijg ik de indruk dat mensen ook hun air/status weglaten. Voor mij was dit een kleine openbaring!

Ook mij lijkt het wel prettig om wat gezelschap te hebben (man/vrouw). Ben morgen, woensdag, ook aanwezig. Vind het alleen lastig om bij iemand te gaan liggen. Ik wil me namelijk niet aan een ander opdringen.


arjan   18-06-2013 08:05

Zijn er vandaag nog mensen (mannen en vrouwen) die ook net als ik alleen hier naar toe gaan? Ik ga dan wel alleen maar wil toch wel graag samen met u iemand gaan.Ray   18-06-2013 07:11

Hallo Gerda,

Volgens mij maakt dat niet zo veel uit. In het midden voor rondom de kiosk is het altijd erg gezellig met gemengd publiek.
Ik ga er woensdag ook heen! Hopen op een eerlijke dag!

Tot woensdag!Gerda   17-06-2013 23:01

Hoi, ik ben een getrouwde vrouw van bijna 42 jaar, volslank. Ik hoop woensdag voor het eerst zonder mijn man naar bussloo te gaan. Waar dan het beste gaan liggen als vrouw alleen?


Tom   11-06-2013 11:47

Ik ben er gisteren vroeg in de avond nog even geweest. Was goed te doen. In het zonnetje heerlijk kunnen liggen.
Wel ontzettend rustig.


A & M   11-06-2013 11:36

Zou het vandaag weer zijn om te zonnen?
Aan de kust nog wat te koud.


Tjipke Tasma (webmaster)   08-06-2013 11:19

Vandaag eens een dagje Bussloo. Het is al redelijk druk op het strand. Prima strandweer en de kiosk opend de deuren.bart   08-06-2013 11:06

Hallo allemaal

Wil vandaag naar Bussloo gaan en hoop op een een gemengd publiek, iemand tips waar je het best kan gaan liggen, ben zelf hetero en heb weinig ervaring met naaktstranden.
Las hier onder ergens dat je bij de kiosk kan gaan liggen voor meer variatie?
Wil eigenlijk niet zo in de picture liggen.
Ik ga in ieder geval straks heen en zoek een rustig plekje op, gaan er meer mensen vandaag?


Ray   07-06-2013 16:43

Het was vandaag weer heerlijk!

Misschien moeten we eens met de jongeren bij elkaar gaan zitten!
Er zijn wel wat jongeren op Bussloo alleen zitten denk ik erg verspreid over het grote terrein.

Wat is een goede plek?Stefan   07-06-2013 15:30

Hallo Eva,
Vandaag ook geweest, voor de eerste keet, spannend!
Weinig jongeren, wel veel mensen die over hun pensioen aan het praten waren, haha! Wij mogen nog ff!
Morgen ga ik weer, vond het super!
Ben geen 20 meer maat nog wel een twintiger-:)
Misschien zie ik je morgen?
Anders lig ik weer zo alleen;(

Gr. Stefan


Ruud   07-06-2013 10:57

Ook ik ben een jongere (21)en ik ben van plan om vandaag aan het eind van de middag langs te komen. Ik kom niet vaak jongeren tegen maar dat kan ook aan mij liggen ;)


Ray   07-06-2013 10:15

Hey Eva,

als het mooi weer is zijn er mensen van alle leeftijden!

De jongeren zijn wel in de minderheid, Zelf ben ik 25 dus haal het gemiddelde ook weer wat naar beneden.

Misschien ga ik zondag ook nog met m'n vriendin, vandaag helaas alleen.

groetjes Ray


Eva   07-06-2013 10:05

Hallo allemaal,

Ik ben best nieuwsgierig naar dit strand en denk dat ik van het weekend ook kom de weersverwachtingen zijn goed dus moet helemaal goedkomen !! Zijn er toevallig ook mensen rond de leeftijd van 20 ?

Groetjes Eva


Tom   07-06-2013 09:44

Ben gisteren voor het eerst op het naaktstrand geweest. Toch wel een beetje zenuwachtig, maar wat een mooi vrij gevoel is dat zeg!
Misschien dat ik de volgende keer ook van mijn handdoek af durf :)


Ray   07-06-2013 09:06

Gezellig Mora! Ik ga er ook heen! weer de eerste keer van het jaar....
Lekker met de witte billen in de zon.
Het respect-niveau op bussloo is altijd goed!

Tot vanmiddag!


Mora   07-06-2013 09:03

Ik ben voornemens vanmiddag voor het eerst gebruik te maken van het naakstrand. Ik ben benieuwd! Als naturist ben ik gewend met naakt. Ik hoop dat het respect-niveau op het strand gelijk is als bij de naturistenterreinen in ons land.
Op naar een lekkere middag....


Renee   02-06-2013 13:55

Jammer dat er totaal geen privacy meer is. Het is één grote vlakte zonder bosschages. Den dat veel mensen dit niet leuk vinden en andere plekken opzoeken.


Danny   13-05-2013 21:07

Vorige week even heerlijk gelegen daar smiddags. Genoten van het weer en van de mogelijkheid om je even lekker vrij te voelen.

Wat hieronder gezegd wordt, over de stellen die wat meer willen, kan ik niet bevestigen helaas. Ik kom altijd alleen op het linkergedeelte en heb daar nog nooit iets gezien. Zou daar eerlijk gezegd geen probleem mee hebben. Ook niet met de erectie van een vent trouwens, mits men er idd niet mee te koop gaat lopen.
Zelf heb ik daar regelmatig 'last' van en ik geniet er gewoon van. Niemand die je daarmee lastig hoeft te vallen toch?!

Opdringerigheid vind ik wel een bizarre eigenschap overigens. Mannen die heen en weer blijven lopen, liefst zelfs even achter een vrouw blijven staan om te zien wat voor 'vlees' ze in het kuipje 'heeft'... En zelfs niet te beroerd zijn om even bij mijn vlees inspectie te komen verrichten. Jammer jongens. Laten we het leuk houden en maken voor iedereen. Denk dat ik voor vele vrouwen spreek als ik zeg dat dit de reden is om te vertrekken of zelfs helemaal niet meer te komen.

Ik hoop op een hete zomer en op een gezellige drukte.


   05-05-2013 15:49

Al iemand geweest vandaag?
Ray   30-01-2013 08:31

Op Bussloo is het erg mooi!, groot naaktstrand met zelfs een kiosk!

Op warme dagen is het er lekker druk met alle soorten publiek.
Bij de kiosk liggen veel gezinnen, en aan de rechterkant over het algemeen het homo gedeelte en aan de linkerkant de paren die wat meer willen en doen dan zonnen... (gezien vanaf de kiosk met je gezicht naar het water)

Hoop dat je er wat mee kan en dat je deze zomer ook komt genieten van het heerlijke naaktstrand!


Day-Pat   29-01-2013 01:49

Hee Ray!

Bedankt voor informatie.
Hoef ik me daar geen zorgen over te maken.
Maar hoe is het verder daar eigenlijk?
Kwa mannen en vrouwen?
En de leeftijds grens gemiddeld?
En stel dat ik er heen ga waar kan ik dan beste liggen?
Als hetero zijnde.

Alvast bedankt!


Ray   23-01-2013 13:44

Hey Day-pat!

Kom gerust eens kijken op Bussloo! Je zal merken dat je puur aan het genieten bent en dat je van een erectie geen last zult hebben!

Tjha en gebeurd het toch dan is dat de normaalste zaak van de wereld... als je er maar niet mee te koop gaat lopen vind iedereen het prima!

Wachten is op de eerste heerlijke zomerdag!


Day-Pat   21-01-2013 18:37

Hee mensen!

Heb een vraagje!
Heb nog nooit op een naaktstrand gelegen.
Maar lijkt me wel is fijn omdat te doen.
Maar ben alleen bang voor 1 ding.
Dat hij wil gaan groeien.
Is dat een probleem daar?
Of hebben meer mensen daar last van?

Groetjes!


bas   16-10-2012 13:37

Bas en Jos
Afgelopen zomer hebben we voor het eerst naakt gerecreeerd op het naaktstrand van Bussloo. We hebben er geweldig van genoten. Wat een rust op dat naaktstrand. Er hing een heel gemoedige sfeer waar we ons direct thuisvoelden en het naakt zijn was voor ons snel gewend. We gingen al regelmatig naar de sauna.
We hebben op het gedeelte gelegen voor families en hebben geen nare ervaringen gehad.
We gaan er zeker in de toekomst vaker heen. Het is zeker een aanrader, voor de twijfelaars, gewoon doen, super lekker.
wilana   06-09-2012 17:42

joepie zondag... lekker warm, bussloo weer... tijd om lekker te chillen...

iemand nog tips waar ik het beste kan gaan liggen?(mail me dan ff... wilana@live.nl)
lees nogal verschillende reacties... ivm mannen die voor mannen komen, en die wil ik niet in de weg liggen... ;-)
x


Luuk   02-09-2012 07:29

Gisteren voor het eerst op Bussloo geweest. Heerlijk genoten van een rustige middag in de zon.
Ik ga hier zeker vaker komen.


André   29-08-2012 10:31Hoi Bert,

Gewoon gaan man kom op 2012 !!! En je gewoon normaal gedragen mooi boek mee flesje drinken en klaar is Bert

Succes


Bert   28-08-2012 11:59

Hoi, wil vanmiddag gaan, maar durf niet zo goed, man 35jr, wil niet als gluurder gezien worden of last hebben van mannen, Help?


Leon   28-08-2012 11:22

Ga morgenmiddag, woensdag de 29e, nog even lekker genieten, misschien wel de laatste keer dit jaar.....


Hanne   18-08-2012 10:55

Wij gingen eerder altijd naar de naturistenplek bij de gehandicaptensteiger. Is die er nog. Ik dacht ergens gehoord te hebben dat deze op de schop is gegaan. Wie weet dit?
Groetjes, Hanne


Ray   16-08-2012 07:17

Hoi Karin,

Het is er zeker gezellig! Vaak lekker druk en nooit gekke dingen. Erg afwisselend publiek van jong tot oud.
Vooral bij de kiosk in de buurt is het altijd goed vertoeven.

Volgens mij word het prima weer vandaag, ik ga zoizo even lekker op bussloo genieten.

Misschien tot vanmiddag dan!

Groetjes Ray


karin   15-08-2012 22:03

hallo,
hoe gezellig is het op dit naakstrand en word het morgen wel warm genoeg?
zo ja graag tot morgen dan,
groetjes karinArie   12-08-2012 20:26

Vandaag weer geweest en het was heerlijk weer. Geen rare dingen gezien. Heb trouwens ook ff heerlijk liggen pitten... Ook nog kennis tegengekomen. ''k zag haar kijken: jij hier???? jazeker, al jaren en iedereen is hier toch welkom. Zwemmen was ook heerlijke afkoeling...


gERard!   10-08-2012 22:43

24 graden morgen, nou, ik twijfel om naar Bussloo te gaan. is 24 graden niet een beetje te fris voor een dagje naaktstrand?


R-etje   27-07-2012 20:43

Hoi allemaal;

Het was afgelopen maandag 24-7-2012 heerlijk op het strandje, zeker in de namiddag/avond toen de zon langzaam onder ging. We lagen op het rustige linker gedeelte. Lekker relaxed met zijn tweeen genieten van een rose-tje en een paar tomaatjes. Niet al te veel kijkers die zich prima op afstand vermaakten en genoten van het mooie uitzicht. Hetty en Freek gezellig dat jullie even kwamen kijken de volgende keer kun je er rustig bij komen zitten achter ons strandtentje er is genoeg lekkers.


babolat   26-07-2012 14:49HoiHoi

Wij ga morgen denk ik ff lekker voorbakken voor Italië, wie weet komen er nog bekenden

doei

A&N


freek en hetty   24-07-2012 20:14

Het was heerlijk toeven vandaag op de Kuiter. Het is lijkt het veel drukker op het naaktstrand dan op het gewone strand. Zijn wij blij van.

Groetjes Hetty en Freek


gastje   29-05-2012 21:51

Was hier begin mei een tweetal keer, jammergenoeg niet echt mensen rond mijn leeftijd (25), vooral oudere mannen die benadering zochten. Misschien nog eens proberen aangezien ik lees dat er toch ook jongeren komen.


Nico   26-05-2012 19:27

Vandaag hier voor het eerst geweest. Mooi gebied, geen rare wantoestanden, maar gewoon lekker naakt genieten van de elementen. Ons zien ze hier vaker. Vanmiddag gelijk maar even een parkeerabonnement besteld via internet, na 8 x heb je die er uit.


Ray   24-05-2012 09:31

Ik ga vandaag op bussloo genieten!
Hopen dat ik niet verbrand eerste keer dat mijn gehele lijf weer zon ziet....

Gaar er meer jonge mensen? ben zelf 24


ron36   23-05-2012 09:06

Hoi allemaal.
Hier ron van 35 uit Arnhem
Gisteren 23-05-2012 op de terugweg van mijn werk maar eens wezen kijken op het naturistenstrand in Bussloo.
Ben al jaren nieuwschierig en wilde het dan toch eens meemaken.

Parkeren is duur maar om zo de gluurders zo veel mogelijk weg te houden is dit voor mij geen probleem.

Na bij de kiosk rechts te zijn gelopen, mijn kleding uit gedaan, en moet eerlijk bekennen dat mijn penis het opmerkte en dus begon te groeien. Maar goed dus snel gaan liggen. Ach het is natuurlijk ook voor hem zijn 1ste keer geheel naakt te zijn bij al die andere mensen.

Mijn indruk van het geheel is super en het publiek varieerde gisteren van jong tot oud, en van dik tot dun.

Wat mij wel echt opviel (*zonder te gluren) dat de meeste naturisten geheel geschoren zijn. Ikzelf trouwens ook.Dit zal geen toeval zijn denk ik.

De kiosk heeft n grote keuze uit drank en eten, en ziet er erg verzorgd uit. Helaas viel het niet bij iedereen goed dat ik mijn zwembroek aantrok toen ik drinken ging halen. Sommige keken echt of ik wel goed snik was. (* kan het me wel voorstellen omdat ik gisteren als man alleen daar was)

Bussloo is wat mij betreft echt n aanrader!! En heeft er n naturist bij.Frank   21-05-2012 12:52

hallo allemaal,

Ik ben een jongen van 26 en heb geen ervaring met naturisme. Maar ik wil aankomende zaterdag naar bussloo gaan om mijn eerste ervaringen op te doen. zijn er nog meer gezellige mensen die dan die kant op gaan?

Hoop wat te lezen van jullie.
Tot zaterdag!


marko   10-05-2012 06:28

Goedemorgen,

Zou graag willen weten of dit naaktstrand nog
aktueel is .
Wanneer kan men daar terecht ??
Zou graag met mijn vrouw naar busloo willen .
Hoor graag nog van u .

Marko


Rooky   07-05-2012 14:17

Hoi heerlijk plekje om even helemaal tot rust te komen;) Wij komen er regelmatig meestal iets later op de dag. We liggen meestal links als je met je neus het water staat. De families blijven lekker in het midden wat de rust ten goede komt. Flesje rose iets te knabbelen een beetje olie en het feest kan beginnen. Alleen gaande mannen het is geen enkel probleem lekker te komen genieten van de zon en het prachtige uitzicht, maar houd een beetje afstand van stellen en alleengaande dames dat verhoogt de feestvreugde voor iedereen.


Sjons.   02-05-2012 09:30

Ben er 4 a 5 jaar geleden vaak geweest, echt een topper. Mijn nadeel is dat ik afhankelijk ben van het openbaar vervoer. Zo'n 4 a 5 jaar geleden nam ik de trein van Nijverdal naar Apeldoorn, en van uit Apeldoorn nam ik de bus richting Zutpen, die bus heeft/had dan ook een stop halte redelijk dichtbij het naaktstrand. Ongeveer 10 min. lopen. Ik weet niet of dat nog steeds zo is....

Zeker dat ik dit jaar weer een paar keer langs kom!


Bojo   10-07-2011 11:06

This a very nice place! Not only a beach, but big area where you can walk or ride on bicycle. Nice atmosphere, many places where you can stay alone or with a group of another people.


Rob1987   05-07-2011 07:50

Ga hier vandaag weer even heen! heerlijk even genieten van de zon en rust...! Nog meer mensen die vandaag gaan tussen de 20 en 30?

Groetjes Rob


rob1987   28-06-2011 12:00

Hallo,

Was vandaag aan het fietsen op de race fiets...was oververhit, toen maar even naar het naaktstrand geweest! even lekker zwemmen en afkoelen!

Het is me erg goed bevallen misschien ga ik er wel vaker heen!
beau   03-05-2011 19:22

homonaaktstrand?


rolf   28-04-2011 20:16

Op het naakstrand van Bussloo komen alle leeftijden, op het homonaakstrand meer jongeren. Ga eens een maandagavond naar thermen Bussloo, daar is het dan ook heel gezellig...


beau   26-04-2011 18:23

Hey Hey, Ik ben een Jongeman van 20 en Zou graag keer naar bussloo willen, zijn hier nogmeer jongeren of is het waar dat er veel ouderen liggen. hoor graag reactie van iemand..

groetjes


G O   23-04-2011 08:53

Ben er regelmatig in Busloo komen.Ben alleenstaande hetero naturisten vind fijn en gezellig terrein in Bussloo. Daar is een schone en netjes naaktstrand en lekker om te genieten van de zon. Naturisten zijn vriendelijk elkaar begroeten.


Ewald   09-07-2010 15:57

ben er gisteren geweest samen met een vrouwelijke collega (ja ja, we zijn beide naturisten) en was erg leuk....heerlijk gezwommen en het terrein is erg groot en netjes..ik ga hier vaker komen!!!!


Theo en Atie   04-07-2010 19:58

Helemaal gewellig hoor zo'n strand raad het iedereen aan wie eens naakt gezwommen heeft wil nooit meer anders


erwe   21-08-2009 09:20

nu een paar dagen achter elkaar geweest, wat een heerlijke plek. Genoeg te zien en te beleven. Ga er zondag gauw weer heen.


hans   16-07-2008 08:07

wat is het op de kuiter toch steeds weer heerlijk rustig.en kun je er genieten van de rust.
schoon.netjes,stil.ondanks dat ik een huid aandoening heb. voel ik me niet bekeken ,
wand . ik vind naturisten .een heel tolerant soort mens
die niet kijkt hoe iemand er uit ziet.
op en textiel strandje ben je al snel en attractie .dus als naturist .is bussloo een geweldige plaats om te genieten van de zon

hans .v .h 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend