Groene Ster
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Groene Ster
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Pieter   22-11-2023 15:35

Zijn er ook mensen die in de winter door zwemmen?
Is heerlijk in buitenwater, maar liever niet alleen.


Rudolf Mulder   23-10-2023 15:10

Net even naar het strandje gefietst. Het was mooi weer en ik had heimwee naar ons strandje. Het is een prachtige fietstocht langs de Potmarge en door de Groene Ster. Het strandje lag er stil en verlaten bij. Toen ik wegging verscheen er toch nog een bezoeker. Het is nu vier maanden na mijn hart operatie en ik ben weer helemaal de oude. Dus ik zie er naar uit om volgend jaar weer mijn baantjes te komen zwemmen.

Rudolf.


Lysbeth   17-10-2023 19:51

Zijn er meer mensen die last hebben van gluurders? Vandaag samen met mijn vriend even gezwommen. Twee mannen die even kwamen “kijken”. Het voelt niet goed. Vorig jaar ook al last gehad van gluurders. Het beperkt mij in mijn vrijheid om even alleen te gaan zwemmen. Ik denk dat ik de volgende keer deze “bezoekers” maar eens ga vragen wat hun motiveert om het strandje te bezoeken...


Frits   07-09-2023 15:46

Leuk, knus en bijna huiselijk naaktstrandje aan de oostkant van Leeuwarden. Het westelijke gedeelte wordt voornamelijk bevolkt door mannen, het oostelijke gedeelte is er voor iedereen die niet per se onder seksegenoten wil verblijven. Daar komen dus ook jongens en meisjes, huisvrouwen,gezinnen met kinderen, stellen en groepen.
Op dagen met mooi weer kan het op dat gedeelte dan ook behoorlijk druk zijn. De badgasten liggen verspreid over de ligweide en eigenlijk nooit op het (vaak omgeploegde) strand zelf.
De voorste linie aan het water wordt steevast ingenomen door een vaste groep hardcore nudisten (of zijn het nou naturisten?), die zich al vanaf het allervroegste voorjaar nestelt op het plekje dat ze al jarenlang lekker voor zichzelf houden. Daar wisselen ze, het hele jaar door, vrolijk koutend de laatste roddel en achterklap uit, alsmede allerlei hapjes en drankjes.
Daarachter is het een komen en gaan van een steeds wisselend en gemêleerd publiek. Een beetje reuring wordt nog veroorzaakt als de Friesche Koe langskomt. Voordat iemand daar verkeerde gedachtes bij krijgt: dat is een ijscokar, die softijsjes verkoopt...Jens   23-07-2023 22:03

Voor het eerst naar dit strandje. Best lekker weer en het water is heerlijk. Ook nog een paar andere bezoekers. Dat was ontspannend


Diederik   21-07-2023 19:01

Beste Sjimmie,

Ah okay, is dat van de ganzen. Tja, dan is het inderdaad wat lastiger.
Jammer ! Ik vind het wel echt storend.

groet,
Diederik


Sjimmie (webmaster)   20-07-2023 09:46

Beste Diederik,

Ik ben bang dat de gemeente weinig kan doen, omdat de poep afkomstig is van de ganzen, die vooral 's avonds op het strandje bivakkeren. Overlast van hondenpoep op het strandje heb ik nog niet gezien. Het verbod op honden wordt over het algemeen goed nageleefd, alhoewel een enkeling hier lak aan heeft.

Gister heeft de gemeente in de hele Groene Ster (en ook op het strandje) borden geplaatst dat de honden buiten het strandseizoen (1 nov-1 maart) ook op de stranden en ligweiden mogen.


Diederik   17-07-2023 15:24

Beste mede nudisten,

Een aantal jaar ga ik met veel plezier naar dit strandje.. sommigen zullen mij wel van gezicht herkennen, maar nog niet van naam. Wat mij helaas steeds meer stoort en ook tegenhoudt is de grote hoeveelheid hondenkeutels/poep voor het zandstrandje.
Ik neem aan dat meer mensen hier zich aan ergeren en er in het verleden misschien ook wel geprobeerd is iets aan te doen.
Inmiddels heb ik een melding gedaan bij de gemeente Leeuwarden. Zij geven aan dat het helpt als meer mensen hierover een melding maken.
Dit kan via de volgende link:
https://meldingen.leeuwarden.nl

Ovv van het nummer: 3399 , bij de omschrijving.
Eventueel via whatsapp nummer 06 43365223. Al geloof ik dat ze een melding fijner vinden.
Er staat dus al een 'zaak' open nu. Hoe meer meldingen, hoe beter.
Het zou fijn zijn als meer mensen even de moeite nemen een melding te maken, zodat we hopelijk het probleem eens een keertje goed kunnen aanpakken.

Uit de gesprekken verneem ik dat er ook een whatsappgroep is, misschien kan dit daar ook gedeeld worden.
Alvast bedankt !
Met zonnige groet en hopelijk een schoner strandje,
Diederik van DijkAnoniem   19-06-2023 23:50

Nudist ik weet wie je bedoelt , het is goed dat je dat even in de groep gooit , hij komt uit sneek hij was ook al bij mij of ik ook wat aan hadtijdens het zwemmen heb daar niet op gereageerd,een andere keer zat hij zich af te trekken bij het homo gedeelte , het is indd niet iemand die je snel aanspreekt om zijn toch wel vit en vitale postuur en je weet niet hoe zoon iemand reageert dan , wat naakte bezoekers begluren en zo jammer dat zulke mensen bestaan want ze verzieken het voor de rest , zorg er de volgende keer voor dat je dan niet alleen bent , want wat hij deed kan natuurlijk echt niet of je nou een man of een vrouw bent hij moet zich gewoon gedragen !!!


Sjimmie (webmaster)   13-06-2023 15:12

@Nudist Ik begrijp niet helemaal waarom dit bericht in het gastenboek moet. Spreek hem direct aan op het strandje, want dit gedrag is niet acceptabel. Bij seksuele overlast kun je ook de politie bellen.


Nudist   13-06-2023 14:28

Hallo hallo ik kom al een tijd met plezier op het nudisten strand. En ben blij gezien dan er ook vrouwen komen. Heerlijk vrij public. Ik heb alleen 1 kanttekening. Er loop een meneer rond slank en wat ouder op geschoren haar en boven op wat langer.

Deze man is steeds aan het rond lopen en staart echt. Valt vooral jongeren lastig. Bij mij heeft hij het geprobeerd. Omdat ik een intiem Piercing heb en tattoos begint hij een gesprek. Hier is niks mis mee maar gaande het gesprek gaat meneer met zichzelf spelen en dwingt zich op. Daarnaast gaat meneer midden op het strand met zich zelf spelen.

Ik kom al jaren met plezier naar het strandje maar deze man zorgt voor een nate sfeer


ESV   12-06-2023 17:12

@jeffrey en @hiej
Er komen heus niet alleen mannen ‘op leeftijd’ op het strandje. De laatste jaren komen er steeds meer jongeren. Misschien wel niet niet 16/17 jaar maar wel bruin 20. Het gemengde publiek maakt dit strandje juist zo leuk. De sfeer is gemoedelijk en als je je onzeker voelt ben je altijd welkom bij ‘vaste gasten’ te komen liggen. Gewoon een keer gaan en proberen!


Hiej   12-06-2023 15:57

Ik zal er eens gaan kijken


Pieter   11-06-2023 20:41

Aannames word er zo moe van.

Beste Emiel,

De man met het petje is 1 van de vrijwilligers die bv de telling van het aantal bezoekers doet die je op deze site terug vind of contact met de gemeente ivm onderhoud etc,handhaving,Omrin of website .

Dus Emiel niet te druk maken en geniet van het strandje en als er wat is, vraag de man met het petje ??


Ben   11-06-2023 18:25

Vond vanmiddag een bankpas van Michiel XXX. Ik misbruik hem niet, maar hij moet wel een nieuwe aanvragen. Jammer dat Emiel zich bekeken voelt. Heb dat helemaal niet. En met die menigte van vanmiddag, gebeurt er niets erg. Vanmiddag wel met iemand gekletst, had ook een petje op, maar die zijn er meer maar dat is sociaal.


Emiel   11-06-2023 14:42

Ik ben vanmiddag ook op het strandje aanwezig maar er loopt hier regelmatig een zeer doorgezonde man rond met een petje op.
Het lijkt wel alsof hij continu rondjes aan het doen is.
Ik voel mij zeer bekeken en geintimideerd hierdoor.


Jan   09-06-2023 13:50

@johan @Hiej @Jeffrey
Jongeren zijn er altijd vrij weinig. Je kan er maar beter van uitgaan dat er enkel 50 mannen zijn.
Er is geen leeftijdsbeperking want gezinnen mogen ook gewoon.
De eerste keren zijn altijd wat wennen maar daar moet je u gewoon over kunnen zetten.
Hoe je er uit ziet en beharing maakt totaal niet uit want dat is juist het principe van naturisme dat we allemaal gelijk zijn.
Gewoon rustig een plekje zoeken, daar als je er klaar voor bent uitkleren. Naakt zonnen en zwemmen is gewoon zalig. Voor erecties moet je helemaal niet bang zijn want die gebeuren zelden en als het gebeurt dan ga je gewoon op je buik liggen tot het over is.johan   08-06-2023 20:11

Hiej en jeffrey dat vraag ik mij ook af. ik als 17 jarige jonge wil eigenlijk ook eens voor het eerst gaan naakt zwemmen. maar ben bang dat er alleen maar ouderen zijn wat ik wat ongemakkelijk vind. zou het leuk vinden of er meer jongeren zijn. om niet alleen te zijn

ik ga misschien morgen of in het weekend.


hiej   08-06-2023 13:19

Komen er ook wel jongeren naar het strandje? Dit vraag ik mij al geruime tijd af.


Jopdehaan1@hotmail.nl   02-06-2023 14:29

Zojuist een heerlijke duik genomen! Blijft een heerlijk strandje en vooral leuk dat er zoveel jongeren komen. Ook dames en mannen alleen.

Dame die een aantal keer heen en weer zwom.. wat een geweldig figuur heb jij!


Lars   29-05-2023 23:17

Iemand zou @Jeffrey echt even moeten beantwoorden maar zelf weet ik het antwoord op zijn vraag niet, ben wel benieuwd geworden nu zelf.


Sjimmie (webmaster)   29-05-2023 12:10

@G.h leegstra Op het strandje mogen geen honden, bij de beide ingangen is een verbodsbord geplaatst. Ook op de overige recreatie stranden in de Groene Ster zijn honden niet toegestaan, uitgezonderd het hondenstrandje.


G.h leegstra   28-05-2023 17:43

Hey vraag maar mogen er honden op strand??


Sjimmie   28-05-2023 08:52

Bedankt voor je bericht, veel sterkte toegewenst Rudolf.


Rudolf Mulder   27-05-2023 15:00

Even een update, vanmorgen kwam Isolde Marijke tegen. Zij vroeg haar af waar ik, als trouwe bezoeker van het strandje, toch bleef.
De reden is, dat ik begin dit jaar hartklachten kreeg. Sinds de afkeuring door de duikarts, zo'n vijf jaar geleden, sta ik onder periodieke controle bij de cardioloog. Vanwege mijn klachten werd er een uitgebreid onderzoek opgestart.
De onderzoeken zijn nu zo'n beetje afgerond. Binnenkort volgt er een afspraak met de hartchirurg. Daar krijg ik te horen wat er allemaal gaat gebeuren. Een spannende tijd.
Groet Rudolf.


Jeffrey   27-03-2023 20:18

Hee luitjes, Mag ik hier als 16 jarige ook komen? Ik ben erg nieuwsgierig naar de vrijheid en lekker zwemmen


jelco   01-03-2023 16:54

vandaag weer geweest was super weer lekker op het bankje gezeten heerlijk waren meer mensen


Flix   15-12-2022 23:37

Hey hoi, ik zocht dus dit al een tijdje op en vroeg me af wat nou de precieze locatie en tijden zijn dat je er naakt aanwezig mag zijn en de bepaalde huisregels die er zijn. Als iemand me het even kan laten weten zou ik het enorm waarderen


Lysbeth   06-11-2022 19:14

Ik geniet van de zwemmomenten en probeer het zo lang mogelijk vol te houden. Gistermiddag (zaterdag) rond drie uur liep ik het terrein op. Er kwam een man, lichte broek donkere jas, mij tegemoet lopen langs de hoge wal. Toen ik bij het strandje was en achterom keek, bleek deze meneer achter mij aan te zijn gelopen. Hij ging op het bankje zitten. Ondanks mijn twijfel besloot ik toch te gaan zwemmen. Meneer bleef op de bank zitten en rookte een sigaretje. Op een gegeven moment kwam er nog een man en die ging op het andere bankje zitten. Op dat moment ben ik het water uitgegaan en heb mijn kleren aangetrokken. Heb geen aandacht aan ze geschonken en toen ik de kleren aanhad waren ze beide vertrokken. Misschien waren dit wel vaste bezoekers van het strandje en wilden ze even een oogje in het zeil houden, maar het voelde voor mij niet prettig. Je voelt je toch bekeken. Vandaag dus maar samen met mijn vriend gezwommen. Koud, maar geeft wel een kick!


onne   01-10-2022 21:20

ik had een vraag is er ook weer naturisten zwemmen in de joure in het swimfun


Rudolf   22-09-2022 17:08

Vanmiddag nog een keertje gezwommen bij het strandje. Het was nog lekker zonnig weer, het lachte mij wel toe. Het water is al aardig afgekoeld. Zwem ik normaal een half uur, nu had ik het met een kwartier wel bekeken. Volgens Sjimmie zat de watertemperatuur rond de 14°.
In het boek "Buiten zwemmen" van Susan Houbraken, geeft de schrijfster als richtlijn: "Per graad watertemperatuur, 1 minuut zwemtijd aan te houden".
Daar voldeed ik met mijn 15 minuten aardig aan.
Overigens denk ik dat deze keer voorlopig de laatste keer dit jaar voor mij is, dat ik in het buitenwater zwem. Voorlopig maar weer het zwembad in.


Edwin   18-08-2022 18:04

We wonen nog niet zo lang in de buurt van Leeuwarden.
Blij verrast door dit strandje met zijn relaxte sfeer!
Inmiddels al meerdere keren geweest om lekker in de zon te liggen en er zullen zeker nog vele keren volgen.
Tot dan!


Gelske   17-08-2022 12:35

sinds kort op naaktstrand geweest
nu ontdek ik dat er dichterbij ook 1 zit.
die wil ik graag ontdekken
nu al druk aan kijken op de websiye
is het wat makkelijk te vinden. zie dat naakstrand wat verder af ligt
parkeren kan redelijk dichtbij?

tips???


Rudolf Mulder   15-08-2022 16:32

Vanmorgen weer even heerlijk gezwommen. Ik was er vroeg bij, lekker rustig. Het vaste paartje futen met hun 3 jongen zwom ook weer in het zelfde gebied waar ze steeds zijn te vinden. Ze laten zich steeds beter door mij benaderen. Ze zullen wel door hebben dat dat kale koppie met dat gekke zwembrilletje geen kwaad in de zin heeft.
Op een gegeven moment zwom er een ander paartje futen, deze met 4 jongen, hun gebiedje binnen. Ze begonnen gelijk te bakkeleien. Ze waren er duidelijk niet van gediend dat er indringers in hun territorium kwamen. Ineens kwam het vertrouwde stel met hun 3 jongen mij tegemoet zwemmen en gingen vlak naast mij met me mee zwemmen.
De indringers hielden het toen voor gezien en zwommen naar het midden van de plas. Toeval??? Ik vond het heel frappant. Maar ik genoot, dat ik ze nu van zo dichtbij kon bekijken. Wat zijn die jonkies mooi getekend met hun zwart-witte streepjes.


jelco   15-08-2022 13:16

trees dat zou geen probleem
zijn lijkt me ook mannen met een piercing in hun piemel
kunnen er liggen toch


Pieter   11-08-2022 16:45

Voor Trees: Ik let nooit op dit soort sieraden. Zal mij er dan ook niet aan storen.

Het was vanmiddag ook weer heerlijk en prettig druk. Ik lig altijd op de helling bij het gedeelte met het strandje.
Even lekker in het water geweest en weer een stapje bij kunnen kleuren....
Ook weer wat nieuwe (voor mij dan) gezichten gezien. Leuk!
De ijsman kwam nog even langs.

Groeten,
Pieter


Robert   10-08-2022 09:41

Hoi Trees,

er zal verschillend over gedacht worden. De nieuwere/jongere generatie naturisten of nudisten zal er waarschijnlijk geen probleem mee hebben.

De "klassieke" naturist zal er zijn of haar bezwaren/bedenkingen over hebben.

Het belangrijkste is om er niet (te veel) mee te gaan showen, dat kan als aanstootgevend en provocerend worden ervaren.

Gewoon gaan en genieten.


Trees   08-08-2022 23:53

Graag hoor ik van jullie of klit en tepel piercings acceptabel zijn. Ik heb ringetjes in mijn tepels en 10 ringetjes in mijn schaamstreek.


Rudolf Mulder   07-08-2022 14:43

Twee weken geleden ontdekte ik tijdens het zwemmen een broedende fuut in het riet. Even kwam het in mij op er een foto van te maken, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om het dier te storen. Er staan al genoeg foto's van futen op het internet.
De dagen er na genoot ik elke keer weer van dat mooie tafereeltje. De fuut volgde mij dan argwanend. Eens trof ik het dat het mannetje haar een visje op het nest kwam brengen.
Vanmorgen was het nest verlaten. Het futen echtpaar zwom verderop op de plas. Ik zwom wat in hun richting. Toen ik goed keek zag ik bij moeke op de rug, een aantal jongen. Wat een mooi gezicht.
Wat is het toch een voorrecht om in zo'n mooi natuurgebied te mogen zwemmen.


Jan   06-08-2022 21:22

Een rustig compact strand in een mooi natuurgebied. Gelukkig geen geklede gluurders en ook geen cruisende mannen. Verhouding man-vrouw ongeveer 2:1, dus redelijk normaal. Wij, man-vrouw, voelden ons beiden op ons gemak. Leuk dat de ijsboer af en toe langs rijd.


Henk Gosse Buwalda   04-08-2022 12:37

Laatst een heerlijke frisse duik genomen in dit prachtige gebiedje. Ik ben er nog niet vaak geweest. Het was niet druk maar voelde me erg welkom. Iedereen was heel hartelijk. Fijn om zo lekker in je blootje een lekkere duik te nemen met allemaal gelijkgestemde mensen.


Rudolf Mulder   30-07-2022 22:05

Vanmiddag ben ik wat vroeg naar het strandje gegaan. Volgens buienradar zou er rond 2 uur een wolkenveld het land binnentrekken. Toen ik na afloop thuiskwam keek ik naar de lucht om te zien of er al wolken in aantocht waren. Geen wolken te zien maar ik zag wel wat anders. Rond de zon was een "halo" te zien. Een verschijnsel dat niet vaak te zien is en wordt veroorzaakt door ijskristallen hoog in de atmosfeer.
Ik heb er een fotootje van gemaakt. Het heeft dan wel niet zo veel met het strandje te maken, maar ik wilde toch het fotootje even laten zien.Halo


Tjipke Tasma   17-07-2022 13:54

Kijk even op: https://www.naaktstrandje.nl/friesland/groenester/GroeneSterRoute.php


Wieke   17-07-2022 13:34

Waar kan ik t strand vinden voor naakt recreatie?
MvgRudolf Mulder   17-07-2022 09:10

Thuis heb ik nog het e.e.a. uitgezocht. Door de grote brede visstaarten die af en toe boven water kwamen, kwam ik uit bij de Zeelt. Dus volgens mij zijn het paaiende Zeelten, ofwel in het Fries "Mudhûnen".


Rudolf Mulder   16-07-2022 19:40

Vanmiddag weer even gezwommen bij het strandje. Het was rustig, er stond dan ook een frisse wind. Het water was gelukkig goed op temperatuur. Toen ik na afloop terug zwom naar het strandje, zag ik vlak voor het strandje steeds wat boven water komen. Dichterbij gekomen, zag ik dat het paaiende vissen (baarzen?) waren. Steeds weer kwamen hun vinnen boven water. Af en toe kwam er zelfs een staart boven water.
Toen ik mij weer aankleedde bleven ze maar doorgaan. Vlug pakte ik mijn camera erbij. Het was nog niet eenvoudig er een foto van te maken. Steeds drukte ik wat te vroeg of te laat af.
Zie bijgevoegde fotootjes.Paaiende vissen.paaiende vissen.


jelco   28-06-2022 20:22

was vanmiddag heerlijk weer en even gezwommen het water was heerlijk en waren nog wel een paar mensen op na de volgende keer


Rudolf Mulder   11-06-2022 21:53

Vanmiddag weer even lekker gezwommen bij het strandje. Er stond een stevige wind en de visdiefjes plonsden geregeld vlak bij mij in het water. Toen ik er wat meer op ging letten ontdekte ik een patroon in hun vlieggedrag. Ze vlogen voor de wind steeds met een bocht om mij heen zonder te duiken. Dan keerden ze en vlogen tegen de wind in, in mijn richting, zodra ze in mijn buurt waren gingen ze weer duiken. Zou ik door mijn zwemmen visjes naar het wateroppervlak drijven?
Toen ik weer terugzwom naar het strandje zag ik gele bloemetjes tussen het riet. Dat was niet de gele lis, die nu volop bloeit. Maar eens beter bekijken en een fotootje maken. Thuisgekomen bleek het de gele maskerbloem te zijn, was voor mij onbekend. Bij het foto's maken ontdekte ik ook nog een orchideetje, de gevlekte riet orchis.Gele maskerbloem.De gevlekte riet orchis


Peter   09-06-2022 13:13

Lekker strandweer. Warm met afentoe een heerlijk windje. :-)


Rudolf Mulder   03-06-2022 19:26

Vanmiddag weer even heerlijk gezwommen bij het strandje. Het kon gelukkig weer, het was al weer een tijdje geleden. Er stond aardig wat wind, maar daar had ik bij het zwemmen geen last van.
Aan de overkant van de plas zwom een koppeltje Canadese ganzen, die wilde ik wel even op de foto zetten. Ik zwom erheen. Al gauw kregen ze mij in de gaten en gingen er vandoor. Ik versnelde mijn slag, maar ik had geen schijn van kans. Toch maar even een fotootje gemaakt, daarop komt de massa water die ik voor mijn neus heb, mooi tot zijn recht.
Rudolf Mulder   18-04-2022 19:57

Vanmiddag voor het eerst dit jaar bij ons strandje gezwommen. Toen ik er in ging was het even slikken, ik was de zwembad temperatuur nog gewend, maar het wende gauw. Uiteindelijk heb ik het nog een kwartiertje volgehouden.
Ik had mijn onderwater cameraatje (nog uit mijn duiktijd) meegenomen. Kwam dat ook weer eens van pas.
Het was weer genieten, heerlijk weer eens in het buitenwater te zwemmen.
Een gezegde uit mijn nieuwe boek "Water pakken" van Karsten van Santen, kwam meteen bovendrijven:
Baantjes zwemmen is bewegen.
Buiten zwemmen is beleven.
Heel toepasselijk.
Jammer dat ik hier niet wat foto's kan bijvoegen.


pieter   04-02-2022 13:27

Wat leuk dat er ook nu nog gezwommen wordt!
Misschien de komende tijd ook maar eens.

Verder zie ik weer uit naar het mooie weer.
Heerlijk ontspannen van de zon genieten op het strandje.


jelco   21-01-2022 16:44

was vandaag nog even in het water brr best koud meer wel lekker even moest eerst even blazen op mn duim zo koud was het water
moet maar eens vaker het water in


Rudolf Mulder   10-12-2021 10:24

Leuk die updates met foto's, over ons strandje!


Sjimmie (webmaster)   29-11-2021 11:25

@Ealse Johan en ik zwemmen nog dagelijks. Zo af en toe komen we ook nog andere zwemmers tegen. Ook op het geklede strand zie ik regelmatig zwemmers.


Ealse   24-11-2021 20:50

Zijn er mensen die gedurende de winter ook zwemmen?


jelco   23-11-2021 18:06

jetty is er iets waar jij je voor schaamt dan
als je op de andere kant rijd is niemand die ziet
dat jij het bent


JETTY   10-11-2021 18:05

Kunnen we terug
naar het Naaktstrandje
zoals het was
lees 2010
met een beetje beschutting.


jelco   24-08-2021 19:57

was heerlijk weer vandaag dus na werk even lekker gezwommen en gezond heerlijk


Rudolf Mulder   12-08-2021 18:03

Vanmiddag, tussen de middag bezocht ik weer het strandje. Het strandje was druk bevolkt met meer dan 30 bezoekers (ik raakte de tel kwijt). Het was een koppel Canadese ganzen. Prachtige dieren. Ik heb ze maar weer de plas opgedreven. Viel nog niet mee, de groep splitste zich en ze probeerden zo achter mijn rug terug te zwemmen naar het strandje. Uiteindelijk is het toch gelukt. Ik heb ze niet weer gezien.


Rudolf Mulder   05-08-2021 15:01

In mijn artikeltje over de ganzen bij het strandje vergiste ik mij in de naam. Het was niet Johan die de ganzen terug dreef in de plas, maar Michiel.
Sorry voor de vergissing.Rudolf Mulder   03-08-2021 16:57

Ganzen bij het strandje.

Vanmiddag heb ik weer even gezwommen
bij het blootstrandje. Op zeker moment kwam
er een groepje Canadese ganzen laag over
het strandje aanvliegen en streken neer op
de plas. Een prachtig gezicht. De dieren
zwommen meteen weer terug richting het
strandje, met de bedoeling aan land te gaan.
Gelukkig was Johan net aangekomen en
begon ze terug te drijven de plas weer op.
Ze gingen het water weer in en bleven vlak
voor het strandje zwemmen.
Ze waren duidelijk van plan meteen het
strand weer op te gaan zodra Johan weg zou
gaan. Ik had m’n half uurtje nog niet vol
gezwommen en bood mij aan als ganzen
hoeder om de ganzen naar de overkant van
de plas te begeleiden. Dat werkte prima.
Rustig zwom ik achter de groep (15 stuks)
Canadese ganzen aan en stuurde ze zo naar
de overkant van de plas. Een machtig gezicht.
En ik was weer even één met de natuur.
Heerlijk. Toen ik weer naar huis ging, waren de
ganzen nog steeds uit zicht.


Rudolf Mulder   26-07-2021 15:54

Vanmorgen heerlijk gezwommen bij ons blootstrandje. Om 11.00 uur ging ik het water in. Het was heerlijk weer. Ik was de vierde bezoeker. Ik had verwacht dat het in de bouwvak wel wat drukker zou zijn. Helaas hebben we nu net een dikke regenbui. Dat lokt natuurlijk niet echt aan.
Het keerpunt van mijn zwembaantjes lag vlak bij het riet. Elke keer als ik daar in de buurt kwam had de gnop het op mijn kale koppie gemunt. Zal wel door de warmte komen denk ik. Afijn, door mijn hoofd geregeld even onder water te doen, was ik ze weer gauw kwijt 😄.


jelco   22-07-2021 18:09

vanmiddag voor de 2e keer naar het strandje geweest
ook even lekker gezwommen heerlijk en was nu niet zo
spannend meer was aan het einde een man die heel dicht naast me ging staan en begon te spelen was niet echt leuk maar niet veel aandacht aan besteed, op maar se volgende keer


Rudolf Mulder   22-07-2021 12:16

Kijk eens op "Blootkompas-NFN"


Duvel   22-07-2021 11:53

Hallo,

Wij willen een paar dagen naar Schiermonnikoog, weet iemand of daar ook iets van een naturistencamping is?

Groet, duvel


Yme   21-07-2021 14:22

@mark Goed punt. Ik zal eens googlen op dergelijke verenigingen!


Mark   21-07-2021 11:59

@Yme In dit gastenboek al zeker niet.
Als je echt oprecht nette mensen wil leren kennen dan moet je u in een naturistenvereniging inschrijven.


FD   20-07-2021 21:48

Hallo allemaal!

Vandaag voor het eerst een naaktstrand bezocht. Dit strandje had een leuke en relaxte sfeer met reapectvolle mensen. Ik hoop hier zeker nog eens terug te komen!


Yme   19-07-2021 17:18

Hoi allemaal, ik heb sinds kort het strand ontdekt en ik vind het er heerlijk! Helaas is er in mijn omgeving niemand die net als ik graag bloot gaat recreëren. Zou het leuk vinden om wat contact op te doen met mensen van mijn leeftijd (32). Weten jullie hoe ik met hen ik contact kan komen?
Zonnige groet!


Rudolf Mulder   18-07-2021 14:03

Vanmorgen was ik al om half elf bij het strandje. Het was nog lekker rustig. Ik was de vijfde bezoeker. Toen ik voor mijn vaste zwem half uurtje in het water lag, verscheen er een buizerd boven de plas. Daar waren de visdiefjes niet van gediend. Onder luid misbaar deden ze schijn aanvallen naar de arme buizerd, die er rap vandoor ging.
Wat is het zwemmen bij ons blootstrandje midden in de natuur toch een heerlijke bezigheid. We boffen toch maar dat we zo'n locatie in Leeuwarden hebben.


jelco   03-07-2021 19:03

vandaag voor het eerst naar het strandje geweest was best spannend eerste keer maar voor herhaling vatbaar het was eerst mooi weer maar daarna werd het bewolkt dat was jammer anders had ik langer gebleven dan zou ik ook zwemmen tot de volgende x


T&M   29-06-2021 20:03

Prachtig plekje, heerlijk relaxt recreëren publiek fijn divers en sfeer is er heel aangenaam 😊
Een aanrader om te bezoeken.


Johan   27-06-2021 18:35

@ Gerard Bos, je heb toch je mond bij je daar op strand ? Had ik gelijk wat van gezegd als iemand op 2 meter afstand komt liggen, terwijl hele strand verder leeg is. Ik was zeker niet na een half uur weggegaan. Gebeurd mij trouwens nooit zoiets, want je krijgt gelijk lik op stuk. Ik zie dat bij stellen soms ook gebeuren, wanneer er iemand te dicht bij hun komt liggen, men zegt niks,maar verhuis stukje verderop, waarop die persoon dan even later ook die richting op verhuisd. Dat is dus paard achter de wagen spannen, alleen je mond opendoen helpt in dit soort situaties.


058lwd   27-06-2021 10:10

Beste mensen

Van de week even lekker gezwommen was nog vrij fris en was als enigste wat ook wel is lekker is totdat er een andere bezoeker kwam en echt 2 meter van mij af gaat liggen heb me er niks van aangetrokken en na half uurtje ben ik weg gegaan en is hij ook gelijk achter me aangegaan het is toch geen ontmoetings plek voor sex mensen dat doe je thuis maar of op de gedoog parkeerplekken maar niet op een naaktstrand jammer dat het zo moet

Gr Gerard bos


ESV   16-06-2021 20:50

Wat heb ik vandaag genoten van een heerlijk dagje op het strandje. Fijn zonnetje en lekker water. De diversiteit aan mensen, jong en oud, maken dit strandje zo bijzonder. Ik hoop dat er nog vele mooie dagen mogen volgen.
ESV


Hippie   13-06-2021 21:27

Leuk strandje afgelopen week bezocht
Heb echter geen behoefte aan social talk heb ik genoeg dus
Laat elkaar gewoon met rust en niet onnodig dichtbij gaan liggen in de hoop op een praatje


Rudolf Mulder   07-06-2021 16:39

Zie zo, mijn eerste half uurtje zwemmen van dit seizoen bij het blootstrandje zit er weer op. Het was weer heerlijk, lekker weer, lekkere watertemperatuur. Als het de rest van de zomer zo blijft, hoor je mij niet meer klagen over het koude voorjaar.


Sjimmie (webmaster)   03-06-2021 10:50

Hallo Herman,

Je kunt gewoon parkeren langs het Alddiel. Zet de auto wel zoveel mogelijk in de berm.
De doorgetrokken streep geeft de rijbaan aan.
Tijdens festival is het even opletten welke parkeerverboden er gelden.


Herman   03-06-2021 10:16

vraagje: Mag je eigenlijk parkeren langs het Alddiel? ik zie op google maps een doorgetrokken witte streep?
Tnx Herman


Rudolf Mulder   20-04-2021 17:25

Vanmiddag voor het eerst dit jaar weer gezwommen bij het strandje. Heerlijk, dat het weer kan. Zelfs nog twee dagen eerder dan vorig jaar. Had ik niet gedacht met dit koude voorjaar. Mijn vaste half uurtje zwemmen maakte ik nog niet vol, ik had het met tien minuten wel bekeken. Maar afijn, het begin is er. Was weer puur genieten.


   04-02-2021 00:02

Ik verheug me op t komende strandje seizoen 😊. Ik kan niet wachten 😊. Ealse


Rudolf Mulder   22-08-2020 09:39

Gisteren weer even wezen zwemmen bij het bloot strandje. Ik mag dan altijd graag kijken naar de jagende visdiefjes. Zo volgde ik een visdiefje dat steeds hing te fladderen bij de rietkraag. Plotseling dook hij naar beneden, toen hij het water raakte, sprong er naast hem een vis uit het water omhoog. Die was duidelijk te groot voor hem.
Het gebeurde in een fractie van een seconde, maar het stond meteen op mijn netvlies gebrand.


cestmoi   19-08-2020 22:29

Vandaag voor het eerst dit mooie strandje mogen bezoeken.
Wat een heerlijk plekje om te verblijven en te genieten van zon rust en ruimte.
Watertemperatuur was heerlijk.
Mis alleen wel de mogelijkheid tot een toilet bezoek.


   16-08-2020 14:15

@Alex
Ik kom al jaren op het naaktstrandje en sta altijd aan de zijkant van de weg geparkeerd. Als je maar goed in de berm staat dan is er niks aan de hand 😊


Alex   13-08-2020 22:53

Vanmiddag voor het eerst even geweest op het strand. Wat een mooi gebied,superlekker water en je wordt ook niet overdreven in de gaten gehouden. Helaas werd ik gebeld voor een probleem op het werk en moest na 10 min. weer weg. Volgende keer wil ik langer blijven.
Ik wist alleen niet waar ik mocht parkeren en heb wel 15 min. moeten lopen... Mag je nu wel of niet langs de weg parkeren bij de ingang van het naaktstrandje?


Appie braam   06-08-2020 23:02

Is er in 2021 ook een nieuwjaars duik bij het naaktstrandje? En moet je je daar ook voor opgeven?


Theo Abbi   31-07-2020 12:32

Vroeger kon je op het hele eiland naakt zitten dus ook voor het type mens die totaal niet sociaal is ergens rustig wil zitten zonder verplicht leuk sociaal doen of groepsvorming met kwetterende mensen naast je. Ook genoeg schaduw plekken. Nu moet je verplicht op 1 klein veldje in de volle zon sociaal gaan zitten doen en zonder oordoppen heb je geen rust.


Rudolf Mulder   18-07-2020 17:53

Vanmiddag weer even heerlijk gezwommen bij het strandje. Ik was ongeveer in het midden van de plas toen ik ergens tegen aan trapte. Wat is dat nu, vroeg ik mij af. Onmiddellijk ging ik terug. Nu stootte er iets tegen mijn knie. Ik graaide er naar en voelde de gladde staart van een snoek tussen mijn vingers door glippen. Dat het een snoek was, concludeer ik door mijn twintig jaar duikervaring. Ik ben al heel wat snoeken tegen gekomen en alleen een snoek gedraagt zich zo eigenwijs. Elke andere vis was er allang vandoor gegaan.


JB   30-06-2020 17:19

Beste Irene,
Ik neem aan dat het om dit bericht gaat en om de vader van Sybrand Buma:
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/969477-oud-burgemeester-bernhard-van-haersma-buma-88-overleden

'Buma werd vrijdag onwel bij het zwemmen in het recreatiegebied de Groene Ster. Omstanders hebben hem uit het water gehaald, en probeerden hem te reanimeren. Buma is overgebracht naar het MCL, waar hij overleed. Hij is 88 jaar oud geworden.'


Irene Brandsma   29-06-2020 17:31

Weet iemand ook wat er van die oudere heer geworden is, die vrijdag de 26e juni in het water in problemen is geraakt en bij wie twee dames hartmassage en mond-op-mond beademing hebben toegepast? Ziekenhuis noch ambulance mogen me dat vertellen i.v.m. de privacywetgeving.


Sjimmie (webmaster)   21-06-2020 22:07

@Marko Het strandje is zelf wel goed bereikbaar per handbediende rolstoel. Om een beetje uit het zicht van het fietspad te komen zul je wel een stukje over ligweide moeten. Hoe gemakkelijk dat gaat is voor mij moeilijk in te schatten.


Marko   21-06-2020 13:05

Even een vraagje. Is het strandje ook goed per handbediende rolstoel te bereiken? Ik hoef niet te zwemmen maar lekker zonder kleren in de zon zijn is ook lekker.


Rudolf Mulder   18-06-2020 15:58

Vanmiddag na een regenachtige ochtend gezwommen bij het blootstrandje. De vrouw wilde de film van Barbara Drijfzand op Nederland.2 zien. Dan ga ik maar even zwemmen, dacht ik. Het was lekker zwoel weer en de watertemperatuur was heerlijk. Helaas ik was er moederziel alleen. Wat meer bezoekers is toch wel prettiger. Afijn ik heb weer even heerlijk gezwommen.


Rudolf Mulder   16-06-2020 15:48

Zopas even heerlijk gezwommen bij het strandje. Het was helemaal perfect. De watertemperatuur en de temperatuur boven water waren uitstekend. Het zandgedeelte van het strand was keurig geharkt. Alle ganze keuteltjes waren ondergeharkt. Netjes gedaan Gemeente Leeuwarden, een dikke pluim.
Een vrijwilliger had in het afgelopen weekend al een gedeelte van het grasveldje ganzepoepvrij gemaakt. Zag er keurig uit.
Laat nu de zomer maar komen.


Rudolf Mulder   27-05-2020 16:49

Vanmiddag was ik weer voor mijn "dagelijkse" zwemhalfuurtje bij het blootstrandje. Het was lekker zonnig weer en het water komt steeds beter op temperatuur. Op een gegeven moment zwom ik vlak langs een paartje Fuuten. Ze hadden geen angst voor mij, ze zagen ook alleen mijn koppie maar. Wat zijn dat toch prachtige vogels. Ik kon ze dan ook mooi op ooghoogte bekijken. De Grutto is uitgeroepen tot de nationale vogel van Nederland, eigenlijk zou de Fuut dan de nationale vogel van Friesland moeten zijn.
Tijdens mijn zwemtochtje plonsden er geregeld visdiefjes om mij heen in het water. Het was weer puur genieten daar bij het blootstrandje.


Rudolf Mulder   22-05-2020 15:15

Net even een half uurtje gezwommen bij het blootstrandje. Boven water en in het water, was de temperatuur uitstekend. Gisteren ben ik niet geweest. Ik verwachtte teveel drukte. Dat kwam ook wel uit, bijna 120 bezoekers. Trouwens je zag er helemaal niets van terug. Alles was keurig opgeruimd. Zelfs de gemeente reiniging was aan de bandensporen te zien, vanmorgen al langs geweest om de afvalbakken te legen. Top!
Er wordt maar goed op het strandje gepast!


Rudolf Mulder   18-05-2020 16:25

Vanmiddag weer even wezen zwemmen bij het blootstrandje. Het was prachtig zonnig weer, echter er stond een stevige bries. Gelukkig was de wind niet zo koud als gisteren. Bij het zwemmen had ik daardoor te maken met aardig wat golfslag. Tegen de wind in zwemmen, leverde af en toe een overslaande "boeggolf" op. Ik was bijna aan de overkant toen er opeens ganze koppen uit het hoge gras omhoog kwamen. Eerst eentje, later steeds meer. Bleek dat er zich een ganzencrech bevond. Vele moederganzen hadden ontelbare ganzen kuikens onder hun hoede. Een mooi gezicht.
Na zo'n twintig minuten was ik aardig afgekoeld (ik schat het water op ongeveer 14 graden C.) en hield ik het voor gezien. Het was puur genieten, morgen maar weer.


Rudolf Mulder   10-05-2020 07:35

Gistermiddag weer even wezen zwemmen bij het blootstrandje. Ik zwom ongeveer in het midden van de plas, toen ik twee eendjes op mij af zag komen. Ze waren zeker nieuwsgierig naar wat voor gek ding daar nu aan het zwemmen was. Dichterbij gekomen zag ik dat het geen gewone eendjes waren. De woerd was matgrijs en de snaveltjes waren wat kleiner van formaat. Toen ze vlakbij waren gingen ze voor de veiligheid toch maar op de wieken. Thuis maar eens opzoeken met wat voor eendjes ik te maken had.
Het zijn Krak eenden.
Heerlijk toch? Om in zo’n mooi natuurgebied te kunnen zwemmenRudolf Mulder   08-05-2020 18:22

Vanmiddag al weer even naar de overkant van de plas gezwommen. Heen en terug schat ik een dikke 400 meter.
Luchttemperatuur was ca. 25 graden C.
Watertemperatuur in het ondiepe gedeelte bij het strandje ca. 20 graden C.
Verderop in het midden van de plas ca. 18 graden C.
Het was weer heerlijk. Een rijk bezit voor Leeuwarden.


Rudolf Mulder   07-05-2020 17:15

Net even wezen zwemmen bij het strandje. Watertemperatuur 17 graden C. Luchttemperatuur 20 graden C. Heerlijk, ik ben naar de overkant gezwommen. Goed te doen.
Ik heb mijn stekje gevonden.


Rudolf Mulder   22-04-2020 17:47

Vanwege de sluiting van de zwembaden, was ik opzoek naar een alternatieve zwem gelegenheid in de omgeving van Leeuwarden. Ik had al vaker gehoord over het blootstrandje aan de Kleine Wielen. Wij zijn al jaren lid van de NFN en brengen onze vakanties altijd door op naturisten campings. Dus mijn keus was snel gevallen op dit blootstrandje.
Vanmiddag dus mijn eerste duik in de Kleine Wielen. Ik had een thermometertje meegenomen.
De luchttemperatuur was rond ca. twee uur 13 gr. C.
De watertemperatuur was ook 13 gr. C.
Ik ben maar een paar minuutjes in het water geweest. Afijn het wordt elke dag beter. Ik vond het heerlijk, vanaf nu kom ik zeker vaker.


Ella   14-12-2019 11:14

Helaas ontving ik het bericht dat op veel te jonge leeftijd is overleden Paulus Beimers. Mijn gedachten gaan uit naar Michiel en zijn kinderen


vera   09-09-2019 10:44

25 aug er geweest met mijn vriend
komen zeker weer eens leuke mensen daar


Jan   25-08-2019 16:31

@ Willem, de wandeltocht in Undeloh staat al heel lang op mijn verlanglijstje, jammer dat het bijna 4 uur reizen is er naar toe. Hoe was de natuur en de omgeving? Was het er druk?


Tjipke Tasma   22-08-2019 22:33

In principe is P1 open voor (naakt)recreanten, hier is wel beperkt parkeerruimte. Kijk even op strandje.nl voor meer info.


Jagersma   22-08-2019 19:36

Waar kunnen we nu parkeren, gedurende het evenement?


willem   11-08-2019 00:33

afgelopen woensdag heb ik 'die nacktwander'route in Undeloh gelopen: leuke ervaring of voor herhaling vatbaar.Aan het begin is het nog wat twijfelen ( zeker in mijn geval want ik bleek de route van achter naar voor te lopen)maar echt een aanrader vanaf het moment dat je gele ziet staan is er geen twijfel meer.


Marcel68   02-08-2019 21:17

Ben binnenkort van plan om voor de eerste maal een naaktstrand te bezoeken maar hoor veel verhalen over “vieze mannetjes” is dat bij jullie strand een veel voorkomend iets? En waar kan ik het beste parkeren? Is de loop route goed aangegeven? Wat word van mij verwacht? Dat ik mensen aanspreek of met rust laat? Komt men nieuwe bezoekers begroeten?


Geert058   01-08-2019 17:55

Hallo hallo. Ik heb een vraagje en hoop hier op een antwoord. Ik zou een keer naar Sneek willen naar het naakt strand gewoon wat anders proberen. Maar is dit nu echt zo slecht wat de mensen schrijven op internet? Qua overlast enzo?


Tjipke   29-07-2019 12:22

Hier de foto: Om 18 uur brak het noodweer los op het .@strandje, maar dat is natuurlijk veel te vroeg om al naar huis te gaan, zeker als het daarna weer mooi opklaart. Maar de ligweide kan wel wat water gebruiken.
   28-07-2019 20:22

Ik heb vandaag tegen zessen een foto gemaakt van een aantal recreanten die onder een paraplu aan het schuilen waren voor de regen. Wellicht leuk om deze foto ergens te plaatsen (op de site)? De gezichten zijn niet herkenbaar.
Ik hoor het wel als er belangstelling is voor de foto.Christiaan Musch   04-07-2019 19:29

(zaterdag 6 juli is er geen fietstocht)
WNBR Amsterdam is verplaatst naar zaterdag 31 augustus


Jop   28-06-2019 18:24

Vandaag (jop 25jaar) voor het eerst op een naaktstrand geweest.
Wat was het heerlijk.
Ziet er mooi uit op groene ster.

Stelletjes en veel mannen alleen (ik ook)

Naast mij kwam een wat jonger stel liggen. Man normaal postuur vrouw Rubens figuur. Op gegeven moment gingen we gelijk het water in en kwamen daarna er weer uit. Tijden eruit komen groeide de jongeheer totdat ik toen ik bij mn handdoek was in stijve stand. Mijn excuus als u hier aan gestoord hebt. Het ging niet expres. Heb het snel opgelost door op mn buik te gaan liggen. Graag tot ziens.
Student   25-06-2019 23:24

Vandaag voor het eerst naar een naaktstrand geweest. Wat is het heerlijk om zonder plakkerige zwemkleding te zwemmen en te zonnen. Ik voelde mij al snel op mijn gemak. Mannen, vrouwen, jong en oud, iedereen voelt zich hier thuis en men gaat met respect met elkaar om. Mooie ligweide en goed zwemwater. Hier ga ik zeker vaker heen.


Mark   24-06-2019 14:29

Zondag 23 juni samen met mijn vrouw en dochter (1,5) voor het eerst op dit strand geweest. Wat een zeer netjes, mooi ingericht en gelegen strand! Pareltje waar iedereen trots op kan zijn.

Het enige kleine nadeel is de hoeveelheid ganzenpoep in het gras en op strand. Maar voor de rest is echt alles perfect.

Maandagochtend 24 juni nog even samen met mijn dochter geweest. Maar ik had alles mee: eten, drinken, doekjes etc. (mensen met kinderen herkennen dat), behalve de tas met badlakens en speelgoed. Daarom toch maar iets eerder vertrokken. Maar we komen zéker weer langs!


Beginneling   18-06-2019 12:54

Hoi Lampaert Luc, het is nieuw niet meer verkrijgbaar, misschien op Marktplaats.


Lampaert Luc   17-06-2019 19:05

Waar kan ik het bloot boek
Kopen of bestellen bol.computer heeft het niet meer
GroetjesAlex Heerema   02-06-2019 17:43

Ik was vandaag ook voor het eerst op het strandje. Was even zoeken maar toch gevonden.. Mooie locatie, was er rond 12 uur.
Enige nadelige opmerking, vlak langs de waterkant tegen het zandstrandje aan veel -gedroogde- hondenkeutels.
Niet zo fris om daar je handdoek neer te leggen.


Geert058   02-06-2019 16:42

Ik ben naar leeuwarden verhuist sinds kort. Vandaag voor de 1e keer op het strandje gelegen! Maar Wat een mooi en groot lig weide hebben ze hier. Was positief verast. Naaktstranden heb ik wel vaker meegemaakt maar niet zoals hier super! En wat een volk van jong tot oud en zeker niks met sexuele gedragingen te maken gehad of wat dan o okk! Ik kom hier zeker vaker terug. Ben een blij mens 😋


Jan   19-05-2019 16:24

Heerlijk gelegen wat een leuke locatie en ook veel dames echt gezellig.


Jagersma   27-12-2018 23:41

Het strandje is flink gesnoeid,
Alle bosjes zijn weg op het strand.
Weinig beschutting komend jaar


ben15   03-11-2018 17:27

wie gaat er vanavond ook naaktzwemmen in tropiqua?


Brown   28-09-2018 15:17

Dit jaar heb ik samen met mijn vrouw het naakt recreëren ontdekt. Heerlijk hebben wij genoten van het zonnen op het strandje waar we absoluut geen “last” gehad hebben van andere gasten. Voor ons is het echt een blijvertje en we hopen ook volgend jaar weer vaak langs te kunnen komen.


Appie   02-08-2018 19:21

Vandaag even naar het strandje in Leeuwarden geweest. Ons prima bevallen, behoorlijke lichweide en een prima strandje. Niets van ongure types vernomen.


Polleke   20-07-2018 18:54

Nu voor de 2 de x @naaktstrandje groenester heerlijk zo en wat lekker ff geen kleren . Ik Was altyd sceptisch maar nu niet meer .I love it


w   19-07-2018 13:53

dat is bij heerenveen, bij de knipe


   16-07-2018 15:42

Waar is dat naaktstrandje ‘Zestienroeden’ dan?


Peenvogel   15-07-2018 20:42

De ganzenpoep was weg! Een schoon strandje...bedankt!


peter   15-07-2018 02:24

vandaag lekker wezen zonnen, bij de bosjes, lekker uit de wind,daar hou ik van,en geen vreemdigheden gezien,valt best allemaal mee, lekker gezwommmen nog, het strand lag er mooi bij, ik kom er zeker weer


Peenvogel   06-07-2018 09:38

Wat meer bomen zou wel fijn zijn! Je ligt in een knetterende zon aan te schroeien als het warm is, dus wat meer schaduw is welkom. Van mij mogen die bosjes ook wel weg.
Maar heerlijk om zo te kunnen zonnen en zwemmen hoor. Ik moest er eerst even aan wennen maar Pjotr heeft me zijn goeie gewoonte geleerd ;-) Eindelijk helemaal bruin worden :-)


Pjotr   05-07-2018 10:09

Dan hier nog ook nog een positief bericht...

Het naturisme herontdekt. In mijn kinderjaren heb ik naturisme leren kennen als een heerlijke manier van vrij leven en gelijkheid tussen mensen. Uiteindelijk zijn we toch gewoon van het zelfde soort. Donker / blank / hetero / homo enz.

Ik heb altijd wel enige argwaan gehad jegens het naakt bij de kleine wielen. Het strandje vroeger (lang geleden) meer richting oosten en voor de herinrichting vond ik altijd wat besloten en niet uitnodigend. Maar dit (voor ons) nieuwe strandje is een waar paradijsje.

De sociale controle is sterk merk ik en kennelijk ook nodig. Ik heb het nog niet mee gemaakt tijdens onze bezoeken (en hoop dat het ook niet gaat plaats vinden), maar hier lezende, jammer dat er mensen zijn die hun driften niet kunnen beheersen en niet het onderscheid kunnen maken tussen liefde volle aanraking en seks.

Wat mij betreft mag dat besloten bosje/struik weg en wat meer losse bomen er op. Dat zou het voor mij echt af maken.

Chapeau richting een ieder die heeft bijgedragen aan dit mooie stukje Leeuwarden.Marcel   04-07-2018 19:31

Lydia. Ik heb lang getwijfeld of ik op jouw bericht zou reageren maar het laat mij niet los. Ten 1e: Ik begrijp uit jouw verhaal dat jij denkt dat iemand met een piercing in of ring om zijn geslachtsdeel homo is. Als je vaker op het strandje komt zal je zien dat er meerdere heteromannen liggen (met vrouw/vriendin en soms kinderen) met piercings en ringen op die plek. Dat heeft niks met homo zijn te maken. Ten 2e stoor jij je aan mannen die even een wandelingetje maken. Ik maak regelmatig een wandeling of zit even op een bankje omdat ik het liggen op de harde grond niet zo prettig vind en omdat ik door de jaren heen zoveel mensen daar heb leren kennen dat ik even ga kijken of er bekenden liggen voor even een gezellig praatje.Ten 3e snap ik niet dat je dan bewust achter het bosje langs loopt en dingen ziet die je liever niet wilt zien. Loop voortaan een eindje verder en ga in de buurt van de 4 boompjes liggen en je hebt nergens last van. Neem een voorbeeld aan het verhaal van Nathanja
Eindelijk een positief verhaal in het gastenboek.Ik geniet elke keer weer van het heerlijke strandje en de sociale contacten en zo velen met mij dus ik hoop dat er meer bezoekers zijn die eens wat positiefs schrijven dan altijd maar weer dat negatieve.Er is al genoeg ellende in de wereld. Groeten Marcel.


Nathanja   02-07-2018 19:01

Hallo naaktstrandfans,
Ik woon sinds kort in Leeuwarden, was al fan van naaktrecreatie (heerlijk geen natte/koude kleding aan je lijf) en heb in het naaktstrandje bij de Groene Ster een hele fijne plek gevonden. Ik word er elke keer meteen welkom geheten door menig vaste bezoeker (Hallo ik ben Die en Die, jij bent nieuw hier zie ik?), dus doe ik elke keer weer leuke nieuwe contacten op. Zo kan je gerust je spullen achterlaten voor stukje zwemmen in het heerlijke water. Zelfs mijn zoon van 15 die noodgedwongen bij gebrek aan zwembroek bij zich, toch heel graag een duikje wilde nemen met dit hete weer, is gezellig (met ondergoed weer aan natuurlijk) even blijven zitten/liggen/zonnen terwijl ik zat/lag te praten met mijn nieuwe contacten op dit mooie, groene, puur-natuurlijke stukje Groene Ster. Heerlijk was het.


Lydia   01-07-2018 14:17

Vandaag op het strandje geweest met mijn vriend.
Omdat er meer losse mannen waren (gok 20) waarvan een met een knots van een eikel piercing en een ander met een zilveren ring om zijn ballen en piemel ging ik opzoek naar info op het internet of het een homo ontmoetingsplek was. Dat is het niet? Wel inderdaad info over het bosje. Er liepen in de tijd dat wij er waren 5 mannen rond om. Na afloop liepen wij er achter langs en inderdaad. 2 mannen met een irrectie. En een aantal andere mannen die daar lagen te zonne baden. Ik vind het niet erg dat er veel mannen zijn maar ik vind het niet prettig dat er zo gegluurd word na elkaar en dat je een zilveren rond om je zaakje hebt hangen?! Jammer dat dit soort dingen gebeuren. Liever in iemand zijn achtertuin. Ik vind het een heerlijk plekje maar stoor mij aan het gewandeld van de mannen. Als je meer naar de achterkant loopt heb je er minder last van denk ik.


wouter   28-05-2018 10:24

De vaste groep mannen die altijd in en rond het bosje ligt, gebruiken het als sexplek. Bij het door de gemeente aangekondigde onderhoud zal het bosje dus wel met de grond gelijk worden gemaakt. Of je nu homo of hetero bent, zorg er voor dat je het discreet (ergens anders) doet. Vorige week zaten er 2 mannen zich open en bloot op een bankje af te trekken, dwz op het bankje aan de oostkant.


Teake Kloosterman   27-05-2018 23:34

Tja wat moeten we er van zeggen,zo worden natuurlijk de groep mannen houden van mannen van de ene plek naar de andere plek gejaagd.Heb gehoord dat achter het golfterrein ,gebied met wilde paarden en runderen veel naaktlopers zijn bekeurd door politie[5 of 6 man sterk]70 tot 150 euro,dit is een homo ontmoetingsplaats.Natuurlijk moeten we het niet gedogen dat sex wordt bedreven op en bij het naaktstrandje ,maar de gemeente zou een gebied moeten aanwijzen waar het wel gedoogd wordt.Ook het gebied bij de grote wielen,wat ook veel werd bezocht door mannen die van mannen houden,is nu verboden gebied [wordt veel gebruikt door sportende schoolklassen].En dan natuurlijk de parkeerterreinen van de groene ster langs de groningerstraatweg,hier is ook al veel bosschages gesnoeid en uitgedund,om de mannenontmoetingen hier te ontmoedigen.Dus ik roep de gemeente op een gedooggebied voor homo en bimannen aan te wijzen,ben je van alle ellende verlost ,iedereen tevreden toch?Heb ook gehoord mocht het sexgebeuren bij het strandjesbosje toch nog geconstateerd worden,ook dit bosje met de grond gelijk worden gemaakt.Zou jammer zijn ,want het bosje gaf enige luwte en schaduw ,en dat zijn we dan ook kwijt.groetjes T. uit B.


Tjipke Tasma (Webmaster)   21-05-2018 11:10

@Marco

Ook in de Groene Ster is er voor bepaalde mensen niets meer aan. Overlast wordt ook hier streng aangepakt.


Jesse   14-05-2018 14:50

Hallo Allemaal.

Het mooie weer is er al weer en heb er ook weer zinin lekker naar het strand lekker zonnen (bruinbakken)
en natuurlijk een leuke babbel afentoe :)

hoe is het veld nu in leeuwarden is dat al goed begaan baar? en begint de drukte al wat te komen daar
aangezien een lekker open persoon ben en het leuk vind om gezellig babbeltje te hebben.

Deze week is eindelijk mn scooter weer klaar na 4 weken dus kan dan weer vanuit sneek naar leeuwarden toe.

kortom zinin!

Groetjes Jesse


De Jong   08-05-2018 17:59

Wat een heerlijke zonovergoten dag was dit weer op het strandje.samen met mijn man heerlijk genoten.De sfeer was uitstekend en veel stellen dit keer!Nooit last van vervelende "mannetjes" hier! Tot de volgende keer weer mooi strand...;)Remco   20-04-2018 00:20

Vandaag weer heerlijk genoten van t heerlijke weer samen met mijn vrouw. Laten we hopen dat t een mooie zomer wordt zodat we vaak lekker kunnen genieten van de zon op onze blote huid.


Pieter   11-04-2018 19:33

Heerlijk strandje! Kom er regelmatig om bij te bruinen.
De helling ligt heerlijk, en aan de oostkant, bij de paar bomen in een kringetje, ook.
Prima, ruim strand! Een aanrader.


teake kloosterman   05-04-2018 23:10

Komt er dit weekend toch een einde aan al die kou [stormachtige winden uit het oosten]onweersbuien in april en nu ineens dit weekend 20 graden? Eindelijk het warme zonnetje op je blote huid ,zou de eerste dag van het nieuwe jaar 2018 zijn dat we het strandje met een bezoek kunnen vereren ,ben benieuwd.Jullie ook? zonnige groetjes van teake uit burgum.


Jongen&meisje   12-01-2018 07:19

Komt er dit jaar weer naakt zwemmen in sneek?


rein 1962   29-10-2017 08:59

Een naaktstrandje bij Dokkum?
Waar en wanneer?
In de gemeente Dongeradeel?
Verklaar je nader,jongen van 32.


Zestienroeden knipe   11-10-2017 21:23

Beste lezers

Ik jongen van 32 jaar ging vaak naar dit naaktstrand en naar Sneek nu is ook Zestienroeden voor mij een nieuwe plek bij Heerenveen in de buurt krijgen we er ook nog een naaktstrandje bij in Dokkum

Hopen dat we dit weekend nog even kunnen genieten van het strand


Teake   05-10-2017 00:09

Nou sjimmie bloot op het strandje kunnen we ook in oktober wel vergeten morgen krijgen we weer een storm over ons heen.Temperatuur is ook dalende de komende dagen dat wordt dus bloot bij de kachel ,tis niet anders.Komend weekend zon 13 14 graden brrr. Zou hier misschien een koude winter ?elfstedentocht op kunnen volgen wie weet ,afwachten maar ,mvgr teake uit burgum.


Sjimmie (webmaster)   01-10-2017 19:22

@Onne

Helaas is er dit jaar geen blootzwemmen in Sneek.
Voor meer info kijk hier


onne   01-10-2017 15:38

hallo weet iemand wanneer er weer bloot zwemmen is in sneek.het zwemmen in het buiten water is gebuurt


Teake   30-09-2017 17:27

Ook september erg teleurstellend wat het weer betreft.Veel regen heel veel regen.En wat zal oktober ons brengen?Misschien toch nog een paar stranddagen? Wie weet.Over het algemeen springt deze zomer er niet uit wat het aantal stranddagen betreft.Beetje jammer.Maar we weten allemaal dat het klimaat verandert ,zolang we doorgaan met onze mooie aarde lucht en water te vervuilen ,zullen de weersverschijnselen steeds extremer worden.Ook europa kan getroffen worden door orkanen daar het steeds maar warmer worden van het zeewater een voedingsbron is voor het ontstaan van orkanen.We hebben het gezien wat zich daar afgespeeld heeft op sintmaarten ,het zeewater was daar meer dan 30 graden.Moet er niet aan denken wat de gevolgen van zon orkaan hier zou veroorzaken.T,is zo langzamerhand vijf voor 12 en dat beseft lang niet iedereen.mvgr teake uit burgum.


   12-09-2017 23:03

Is dit nu het einde van zomer 2017? Waaien morgen de enkele bomen ook nog om op het mooie strandje?[13 sept].September leverde voorgaande jaren nog prachtige zonnige dagen op ,maar het lijkt nu anno 12 sept. 2017 eerder herfst.Maar wie weet heeft sept. nog wat in petto wat betreft warme dagen ,dus houdt moed.September is nog jong.


Jeanette   11-09-2017 17:52

@Peter,
Het gebeurde juist op het strandje en bij nader inzien waren het 2 mannen.
Ik heb ook vermeden de kant van de bosjes op te kijken....


Sjors   31-08-2017 15:29

Hoi Wilco,

Zie de (kleurige) dagfoto van die dag....


Wilco   29-08-2017 17:57

Beste strandgangers, ik ben er vandaag geweest, topdag leuke gesprekken gehad met een mede strandganger,maar ik had nog een vraag, er was ook een man met een camera daar in het begin, hij sprak ook met mede strandgangers, maakte deze een reportage ofzo?ben wel benieuwd eigenlijk.


Remco   24-08-2017 08:26

Ik ga niet heel vaak maar geen last gehad. Mijn vrouw ging laatst voor de eerste keer mee en vond sfeer beter dan op textielstrand.


Hallo   23-08-2017 22:38

Is er veel seksueel overlast op het strandje? Twijfel of ik dan zal gaan


Peter   17-08-2017 21:35

Hallo Jeanette,
Ik ben nu al een paar keer op het strandje geweest en ga altijd in de buurt bij het strand liggen en niet bij de bosjes wat daar gebeurt weet ik niet en wil het ook niet weten. In de buurt van het strand is het opener en zullen deze mannetjes dit niet snel doen.


Jeanette   02-08-2017 20:30

Vanmiddag helaas te laat voor de zon.
Ik was gelukkig met iemand samen, want er waren alleen maar mannen en één moest zonodig met zijn piemel spelen. Ik zou er niet alleen heengaan.


Teake Kloosterman   29-07-2017 21:54

Even over dat bramenplukken bij het bosje op het strandje.Wat een onzin over boetes als je die lekkere vruchten zou plukken.Vroeger plukten we de bramen bij emmers vol en maakte moeder er bramensjem van ,heerlijk toch? En wat een kolder dat ze alleen voor dieren zijn ,onze lieve heer laat ze groeien voor mens en dier ,niemand uitgezonderd Het zijn toch geen VERBODEN VRUCHTEN? Dus mensen pluk en eet ze naar hartelust en geniet ervan.


   19-07-2017 22:22

hallo mevr. [10-07-2017] .Je schrijft hoe de sfeer is als je als alleengaande vrouw het strandje gaat bezoeken.Nou de sfeer is gemoedelijk ,vriendelijke mensen en goede sociale controle ,wordt echt wel in de gaten gehouden dat niemand lastig wordt gevallen.Dat is het voordeel van het open karakter van het strandje.Eigenlijk zouden er wat meer vrouwen het strandje kunnen bezoeken,de mannen zijn ietwat oververtegenwoordigd.En s,morgens is het vaak vrij rustig nog maar s,middags wordt het vaak wel drukker ,t,is maar net waar je van houd,maar je bent van harte welkom en er komen echt wel meer vrouwen hoor ,maar zoals ik al schreef er zouden wat meer kunnen komen ,je maakt ook gauw een praatje met iemand ,kortom best gezellig.mvgr. teake uit burgum [man op witte scooter].


Pete   18-07-2017 10:29

Heel regelmatig rukkende mannetjes, kijkers en pijpers in de bosje gezien op jullie strandje. Zeer ongepast in een voor iedereen towgankelijk gebied. Zal Gemeente Leeuwarden vanaf nu elke geconstateers incident melden.


Mvr   10-07-2017 16:43

Goedemiddag,

Ik zou binnenkort graag naar het strandje willen gaan, hoe is de sfeer als alleengaande vrouw? Zijn er wel meer vrouwen alleen?
En wat is de leukste tijd? S ochtend of middag?


Peter   09-07-2017 21:59

Vandaag voor het eerst op een naaktstrand geweest (de Groene Ster), na een paar keer erlangs te zijn gereden toch de moed gehad om het naaktstrand op te gaan. Ik moet zeggen dat het mij prima bevallen is, ik heb heerlijk in mijn blootje liggen zonnebaden (nog wel een beetje apart) maar ik zal de volgende keer geen gêne meer voelen om er heen te gaan. De hele sfeer was lekker gemoedelijk, geen herrie en geen rotzooi.

U zult mij hier nog vaker zien.


Henk   31-05-2017 10:09

In antwoord op het verhaal van Steve.

Bijzonder betoog wat je in jouw verhaal zo neer zet, ik wil toch hierop reageren en wel omdat je een persoons beschrijving weergeeft in jou verhaal.
Dit lijkt mij niet juist om een persoon beschrijving weer te geven op dit gastenboek, anderen ook strand bezoekers kunnen daarmee met het door jouw gestelde verhaal geïndiceerd of zelf daarmee worden aangesproken, lijkt mij heel vervelend als een persoon door iets wordt aangesproken terwijl diegene daar niets mee van doen heeft.
Ik vind ook dat beledigende taal gebruik naar een persoon zoals jij dat benoemt naar homo’s geweerd/verwijderd moet worden van dit gastenboek.

Verder ben je nogal trots op het feit dat je een hetero bent, nou dat mag maar hetero zijn is meestal niet verschoond van het hebben van een dubbele agenda. Zo een 2 jaar geleden was er een documentaire op tv, ik meende SBS 6 waarin onderzoek werd gedaan wat er zoal gebeurde betreft seksuele handelingen door mannen op strandjes en ook andere gebieden zoals parkeer plaatsen.
Daarin kwam duidelijk naar voren dat de daar aanwezige noem ze maar op vertegenwoordigers, installatie monteurs, bouwvakkers, chauffeurs, directeuren, percentage zeker 98 % allemaal getrouwde mannen zogenaamd hetero zijn/waren. Een Homo was daar niet te vinden op die plaatsen.
Ik ben tegen het discrimineren van personen die anders denkend zijn dus jou intrigeerde uitlating ten aanzien van homo’s is ook mede gezien het bovenstaand verhaal een zeer bekrompene gedachte/uitlating.
Veel Hetero mannen wijzen als dekmantel voor hunnen eigen daden plaatsen als strandjes en parkeer gebieden aan als homo plaatsen, echter moet dat zijn dat daar komen vaders (huichelaars, dubbel leven hebben) die als ze thuis komen om 18:00 uur bij hun gezin het vlees snijden.

Met vriendelijke groet.Steve   29-05-2017 18:51

Hallo mede zonaanbidders,

Vandaag heb ik uiteindelijk (na lang wikken en wegen) de stap genomen om mijn ongebruinde delen te matchen met de rest. Omdat ik toch in Leeuwarden woon leek het mij nu het moment om het gewoon te doen bij de Groene Ster.
Het was rustig toen ik er kwam en heb mezelf direct uitgekleed ondanks dat er nog een gekleed persoon zat. Ik had een plek uitgezocht verder weg van de andere bezoekers om zelf te wennen wat prima ging.
Fijn om gewoon in je blootje te zonnen, luisterend naar goede muziek append met een vriendin enjoying the summer right?

Too bad, op een gegeven moment kwam een man
(Grijs, kort stekelig haar, begin 50, pafferig buikje, desalniettemin gebruind) op een paar meter van mij af liggen.

Hij probeerde mijn aandacht nog te krijgen door me aan te spreken maar ik negeerde het beleefd het was mij inmiddels al duidelijk met welke intenties deze man hier was.

Mijn punt is ik ben zelf hetero en het was al een hele stap om naar een naaktstrand te gaan, ik wist zelf natuurlijk ook wel dat er mannen verderop elkaar ontmoeten als ze andere mensen daar niet mee lastig vallen fine!!! Maar als ik gewoon mijn billen wil bij laten kleuren dan wil ik niet door zo'n gefrustreerde nicht lastig worden gevallen!

Ik weet dat de getrouwe bezoeker, naturist/nudist/zonaanbidder deze types het liefst ziet verdwijnen mijn Hulde voor jullie!
Dankzij deze ervaring kom ik er helaas niet weer, een ander strand zonder sexuele freaks dan. Die viespeuken hebben genoeg andere plekken beat it


teake   04-05-2017 11:42

Hoi ben je schrijft dat je tips nodig hebt om schaamte te voorkomen? Allereerst wat bedoel je met schaamte ? Dat je op het strandje zou rondlopen met een erectie? Misschien zou je je thuis vantevoren kunnen bevredigen.En bang dat je je voelt bekeken ? Nou we lopen en liggen daar allemaal bloot en weet je dat mensen [vaak gluurders] die daar gekleed rondlopen veel meer opvallen.Die worden pas echt bekeken ,dus beste jongen kom gerust en je zult zien dat het snel went ,van harte welkom en soms is het ook nog gezellig ook we zijn hier allemaal gelijk of je nu arbeider of directeur bent het maakt niks uit .mvgr. teake.


teake kloosterman   26-04-2017 23:27

Sjimmie schrijft dat sexrecreanten zich niet meer thuisvoelen op het strandje ,maar er gebeurt nog wel degelijk wat ,vooral door mannen rondom de voorste bosschage vanaf de ingang van cammingaburen .Ook is het op het strandje bij wat wind niet prettig vertoeven tenzij de temperatuur de 30 gr nadert.Er zouden wat heggen kunnen worden geplant wat enige luwte zou verschaffen.En de ingang vanaf cammingaburen zou beter afgesloten kunnen worden [sloot doorgegraven kunnen worden]om de ergernis van doorlopende en fietsende gluurders en mensen met honden te laten stoppen.Enkele nieuwe bomen geplant zou ook prettig zijn om bij flinke warmte toch wat in de schaduw te kunnen zitten of liggen.Die armetierige boompjes die er nu staan heb je niks aan ,ze zijn meer dood dan levend.Erg prettig zou zijn voor mensen die graag op een bankje zitten om nog enkele bankjes bij te plaatsen ,2 stuks is wel ietwat weinig.Tuurlijk is het open karakter van het strandje veiliger [sociale controle]en men treft vaak wel iemand waar je een leuk praatje mee kunt maken ,kortom vind altijd wel wat gezelligheid op het strandje en dat is ook wat waard.


Ben   24-04-2017 01:22

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Be, 21 jaar oud en nog geen ervaring met openbaar naakt zijn.
Thuis loop ik het liefst de hele dag zonder kleding rond.
Iemand tips om schaamte te voorkomen?
Want ik wil graag de stap nemen richting leeuwarden!
Heerlijk alles van mij af kunnen zetten en een stukje zwemmen en zonnen!

Groetjes Ben!
Alex   23-03-2017 21:17

@ Sjimmie
Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat, en wat je ergernis is. Ik heb op 't vroegere strand nooit sociale controle nodig gehad, maar dit open strandje vind ik juist benauwend... Een fijne lente en zomer toegewenst! :-)


Sjimmie   23-03-2017 20:11

@ Alex
Het is inderdaad erg jammer dat het strandje kleiner is geworden en dat veel beschutte plekjes zijn verdwenen. Gelukkig zijn de voordelen van een meer open terrein veel groter. De sociale controle is hierdoor vergroot, waardoor seksrecreanten zich niet meer thuis voelen op het strandje en elders een plekje hebben gevonden.

Wel schande dat de gemeente Leeuwarden een toiletgebouwtje heeft vergeten, maar verder ben ik erg blij met het nieuwe strandje.Alex   23-03-2017 14:41

Wat is er nog weinig over van het naaktstrand, in vergelijking met toen ik hier in 2008 en 2009 recreëerde! Het postzegeltje van nu geeft geen enkele privacy meer ten opzichte van het vroegere gebied met van links tot rechts vrije uitloop... Kortom naaktrecreanten zijn in de Groene Ster nu zo goed als opgehokt. Schande!


Boer   12-01-2017 17:14

Als voormalig lid van de in 1999 opgeheven Friese zwemclub Niets Om 't Lijf werd ik begin deze maand aangenaam verrast door het bericht dat er in Sneek opnieuw mee wordt begonnen. Te hopen is dat de proef slaagt. Maar... dan moeten de vele saunagasten en bezoekers van Groene Ster of Pottenstrand wel weten van dit initiatief. Tot nu toe niets in de kranten gelezen of gehoord op de Omrop.


Sjimmie   28-11-2016 17:57

Bedankt Onno voor de info.

Erg jammer dat het naaktzwemmen in Heerenveen stopt.
Friesland heeft nu de twijfelachtige eer van de eerste provincie zonder een naaktzwem mogelijkheid.
onne   26-11-2016 20:16

helaas is het in 01-01-2017 niet meer bloot zwemmen meer in heerenveen in verband met te weinig bezoekers


janet   19-09-2016 20:50

Ik ben dinsdag 20september om 11 uur bij de molen met de sleutels


pieter   16-09-2016 20:10

ik kan ze dinsdagmorgen wel ophalen om 11:00 bij de molen.


janet   14-09-2016 21:21

14/9 Om 19.15 uur heb ik sleutels gevonden bij een boom. Ze zaten ergens in. Je kan ze ophalen op 15 september tussen 10.30 uur en 11.30 op het terras bij de Molen op het Vliet (vlakbij rotonde de Centrale)
Ik geef geen telefoonnummer omdat ik niet door Jan en alleman gebeld wil worden.
Mocht de eigenaar op die tijden niet kunnen dan graag een bericht plaatsen wanneer en waar wel.
Groet,
Janet


pieter   14-09-2016 19:15

Het strand is een paar jaar geleden geheel opgeknapt. ik heb het nu een paar keer bezocht en ik ben heel erg positief over het resultaat. Er zijn helaas geen voorzieningen zoals toilet of douches.
De bezoekers die er komen zijn heel erg aardig en komen om gelukkig alleen om bloot te zonnen.
aanrader voor de naturist


teake   17-07-2016 23:00

Vandaag leuke stranddag wel een fris windje .Komende dagen wordt een tropische temperatuur verwacht 30 graden en hoger .Lekker vakantieweer voor de vakantievierende medelanders. .Toch nog zo ik hoorde een 50 tal bezoekers overdag op het strandje..Weinig last van welcome to the village ,muziek niet storend.Vanavond wordt het afgesloten en keert de rust weer terug in de groene ster.


teake   14-07-2016 23:21

Hoi klaas ,inderdaad wat jij zegt komen er meer mannen dan vrouwen ,maar als het lekker warm is zo rond de 25 26 graden dan komen er ook wel vrouwen hoor ,ook stellen wel en gezinnen met kinderen zijn dan vertegenwoordigd .Jonge meiden niet erg veel maar effe afwachten jong wat de zomer ons brengen zal.Wie weet wordt het toch nog een hete zomer [30 graden en meer?] pffffffffffff.


klaas   07-07-2016 16:23

ben er vandaag ook geweest zie er meestal alleen mannen komen er wel eens vrouwen. of zitten die ergens anders...


Frans Swart   07-05-2016 08:11

Heb 3,5 jaar in ZO-Spanje gewoond en ben nog niet zo lang terug in NL. In ZO-Spanje heeft de populatie nudisten de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De groei in het aantal nudistenstranden en faciliteiten voor naaktrecreatie heeft daar gelijke tred mee gehouden. Leuk om te zien dat de groei vooral vanuit de jongeren komt, terwijl de populatie in NL veroudert, afneemt en van onderaf nauwelijks toeneemt. Sinds ik terug ben ik geschrokken vaan het beperkte aanbod van nudistenstranden in Friesland aan de kust op het vaste land. Kan mij nauwelijks voorstellen dat dit alles is. Kunnen echte Friezen mij informeren over waar nog meer buiten nudisme worden bedreven? Alvast bedankt!


teake   03-05-2016 21:49

Afgelopen zondag voor het eerst dit jaar naar het mooie strandje geweest ,nog een beetje frisjes door de noordenwind ,maar het zonnetje was lekker warm en het was ook gezellig met oude bekenden.Wordt aankomende dagen warmer dus strandje weer,heerlijk toch oant sjen teake ut burgum.


teake   26-02-2016 12:36

Gezien strandje ligt er mooi bij ,hoop dat ik er deze zomer weer kan komen ,heb weinig last meer van de rugwervelslijtage.Zag dat jij sjimmie ook al gezwommen en geschaatst hebt ,jij bent echt een rasechte naturist ,prachtig.Hoop tot ziens in april? Of misschien eerder ? Wie weet hoi.


Teake   21-01-2016 21:55

Hallo strandjegangers ,wie heeft het programma over het nudistendorp "SPIELPLATZ" gezien in engeland.Prachtige reportage van LAUREN op npo 3 maandag 11 januarie.Lijkt mij ook wel wat in zon dorp te wonen ,wie wil hierop reageren? Misschien een idee om met alle strandjegangers zon dorp op te richten ,wie weet.Zonnige groetjes van teake uit burgum.


Hendrik Post.   19-01-2016 07:17

Ik verwacht hierbij een nog Warmere Hetere Zomer in 2016,dan in 2015,met een nog fijner,groter, heter, gezelschap dan in voorgaande jaren op het strandje.
Heel veel Geluk en Gezondheid voor iedere bezoeker in 2016.


Teake   24-12-2015 08:29

WENS ALLE STRANDJEGANGERS LIEFDEVOLLE KERSTDAGEN EN EEN HOPELIJK ZONNIG 2016.GROETJES TEAKE UIT BURGUM.


   16-11-2015 14:18

Hallo cees heb gelezen wat jou overkomt als je het naaktstrand bezoekt ,je zegt dat je dan een stijve krijgt ,volgens mij kan dit alleen als je een masturberende vrouw of eventueel een masturberende man zou aanschouwen.Of sterk je gedachten daaraan ,gefixeerd dus.Loop over het terrein [het strandje] en denk dan es aan een mooi glas wijn of een prachtige auto ,wedden dat jou piemel gewoon slap blijft?Of gewoon thuis jezelf bevredigen zou ook al kunnen helpen.Succes cees .


J   14-11-2015 21:41

Als je bang bent dat je onverwacht op het strand een stijve krijgt: ga vooraf thuis (en niet op het strand!) masturberen.


cees   11-11-2015 21:10

dankje giovanni

ik ben bang dat ik dan telkens op mijn buik zal liggen ik kan er niks aan doen en wil ook niet iemand lastig vallen
helaas val ik wel op oudere vrouwen maar wil niemand lastig vallen
naakt ben ik vooral tegen exseem in mijn liesen
ik kan niet eens gewoon met een dame praten dan heb ik het al
wat ik ook probeer en ik heb al veel geprobeerd om dat te voorkomen en dan met kleding aan
tegen mannen die bi zijn heb ik niet maar ik hoop niet dat ze me gaan lastig vallen dat is mij al een op een parkeerplaats gebeurt in de zomer
ik hoop dat ik iets vind zo dat het niet gebeurt dan kom ik zeker op het strand


Giovanni   09-11-2015 22:30

Hallo Cees,

Je hoeft daarvoor niet te schamen. Vind je het vervelend als je een stijve krijg? Dan ga je toch op je buik liggen. Mocht je tijdens het lopen een stijve krijgen, (komt wel vaak voor) tja .. daar kan je er niets aan doen. Maar je wordt echter niet weggestuurd. Of de politie er bij komt, nee, dat gebeurt het ook niet. Wel, als je de mensen lastig valt.
Groet,

Giovanni


cees   07-11-2015 21:38

hallo iedereen
ik heb een vraag als ik naar een naaktstrand zou gaan ben ik bang dat ik een stijfe piemel krijg
denk dan ook dat ik me schaam en niet meer welkom ben ik zoek geen seks ik vind het gewoon fijn om naakt te zijn
en ik heb geen controle over mijn piemel/penis op internet zie je genoeg filmpjes van sex op het strand
dat zoek ik dus niet
hoe zit dat als het mij overkomt word ik dan weg gestuurd komt de politie er bij ?
groetjes een onzekere 30 plusser


teake   30-08-2015 17:04

Dank je wel harmen voor je bemoedigende woorden ,hoop ook van harte dat het enigzins door de synofit pillen te reduceren is.Al vaak op het strandje geweest ,wel mooi he maar wat winderig ,verder allemaal leuke mensen .Wens je veel plezier op het strandje geniet maar van de zon en zomer is zo weer voorbij.Dag gr. teake uit burgum.


Harmen   28-08-2015 19:55

Hoi teake, jij kent mij niet, ik ken jou niet, maar ik las je berichten hier en wilde je toch even langs deze weg sterkte, beterschap en herstel toewensen. Desondanks een mooi weekend toegewenst.

Groeten Harmen


teake   23-08-2015 14:46

Hoi sjimmie fijn dat je gereageerd hebt op mijn berichtje ,heb ook een natuurpil ontdekt op internet nml. synofit ,deze pillen hebben mij wat jaren geleden ook geholpen bij slijtage aan mijn nekwervels ,is helemaal met wat fysiotherapie en rugspier versterkende oefeningen goed gekomen ,hoop dat ze nou mij ook niet in de steek laten ,is puur natuurmiddel op basis van de groenlipmossel ,kijk maar es op
de site van synofit.Zitten jullie nou weer in die hokjes met die afscheidingen ?Net zoals vorig jaar.Mooie video van jou over de naked bike ride in amsterdam lijkt mij ook wel wat om mee te doen zoiets ,lekker bloot door amsterdam ,prachtig toch?Wil wat bestellen op bol.com kan ik dat gewoon doen op de link hier te klikken?Hoe is,t met het mannetje uit oudega of was het nijega [wordt beetje vergeetachtig ,ja jong we worden ouder en dan komen de kwaaltjes]en de anderen ook nog gezond ?Doe je ze de groeten? En wie haalt nou het bikkesement[eten] voor jullie? Vond het altijd gezellig bij jullie zal het missen ,maar hoop dat ik gauw weer op de scooter kan stappen ,breng ik vast weer bezoekje aan het mooie strandje en jullie.Nou stop ik hoor anders wordt het een boekwerk ,fijne zondag verder ,hoi hoi van teake uit burgum.


Sjimmie webmaster strandje.nl   22-08-2015 23:35

Beste Teake,

Erg om te horen dat je door gezondheidsklachten het strandje(voorlopig)niet meer kunt bezoeken. Ik hoop dat met medicijnen of eventuele fysiotherapie de klachten verminderen, zodat je weer een beetje de dingen kunt doen zoals je dat gewend was. Stil zitten is eigenlijk niets voor je. Veel sterkte en ook bedankt voor je betrokkenheid bij het strandje gebeuren.teake   22-08-2015 11:37

Hoi sjimmie en bekenden van jullie groepje ,je had het al gehoord dat ik rugwervelslijtage heb? Ben dus hele poos niet geweest had erge pijn in rechterbeen huisarts dacht dat het een ontsteking was maar in z huis is rugwervelslijtage geconstateerd.Kan moeilijk zitten op scooter en fiets ,jammer met dit mooie weer maar is niet anders veel plezier jullie daar ,groetjes teake uit burgum.


remco   15-08-2015 22:30

Vandaag heerlijk genoten op het strandje, het water was heerlijk. Hoop snel weer eens erheen te kunnen. Jammer dat er niet veel mensen waren, dus weinig aanspraak


k.de Jong   09-08-2015 20:18

Wat een super dag was dit !blij verrast waren wij ..mooie ligging en niét te veel mannen alleen ...gelukkig best veel vrouwen en was écht een gezellig sfeertje maar wel gewoon normaal ! Na half 5 bleven er veel mannen alleen over en toen vonden we het wel tijd om weg te gaan .Maar mensen ga er gewoon naar toe ..prachtige ligging ook !hoewel we wel even moesten zoeken naar de kortste route ...maar dat weten we nu voor de volgende keer .

Mvg.K & T


Ton de Bruin   07-08-2015 00:25

Met een 'zware' delegatie naar het Noorden afgereisd om het pareltje van de Groene Ster te aanschouwen. Heel fijne dag beleefd, met reuze aardige mensen ervaringen uitgewisseld, met name Sjimmie en de 'Naked Bike Rider' die we op de valreep nog ontmoetten. :-)
Impressie: De ogen van de kikker bewaken de omgeving en de nieuwe boomaanplant gaat het aanzien wellicht nóg verbeteren.
We genoten van rust en ruimte, zelf bivakkeren we ingeklemd tussen bosschages en het rumoer van de A73 - daar wen je wel aan, toch waardeer je dat het ook anders kan..
Maar als je ook vissen en buizerds wilt spotten gaat er niets boven ons eigen plekje, de Berendonck bij Nijmegen..
Weest welkom, als je in onze contreien verzeild raakt!

Ton, Wim en Hanneke.


   06-08-2015 08:26

Voor iedereen die niet weet wat Psy-Fi is, hier wat leuke beelden van vorig jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=H36xoL2W0_0

Groet Peter. (regelmatige bezoeker van het strandje.)Jimmys R. Art   21-07-2015 11:10

Hoi mensen,

Zoals Jullie reeds enige tijd weten,
Is het eind augustus PSY-FI naast Jullie mooie strandje...
Wat wij doen tijdens een goa-evenement,
als d'r een meertje is aan de locatie,
dan is dat "blootgewoon" daar gaan zwemmen,
als de temperatuur het toe laat.
Zelfs al is er daar 100 meter verderop een naaktstrand,
wij zwemmen op slechts 50 meter van het hoofdpodium in "aangepaste" natuur kledij ...
En er is niemand van de organisatie of bezoekers,
die er gaan opmerkingen over maken :-)
Dus ook aan Jullie vaste blote strandgangers,
laat Jullie niet kennen en vervoeg ons.

Mag ik Jullie allen nog een leuk naakt verlof en vele zonnige dagen toewensen.

Groetend
Jimmys


Ben   06-07-2015 13:51

Klopt het dat de borden verwijderd zijn waarop staat waar je precies naakt zijn op het strandje?


teake   08-06-2015 10:13

Hallo sjimmie heb jij gisteren waar we zaten ook een bankpas gevonden ,ben hem kwijt ,weet niet zeker of ik hem daar verloren heb,heb hem laten blokkeren en nieuwe aangevraagd ,alvast bedankt


teake   14-05-2015 13:34

hallo strandjegangers ook zo zat dat koude weer,wat is er aan de hand ,krijgen we de ijstijd terug?


Jan   10-04-2015 22:36

Jazeker het strandseizoen is inderdaad weer geopend.
vandaag ca. 3 uurtjes heerlijk in de zon gelegen.
het windje was nog wel wat fris maar het de toon is gezet.
zelfs het water voelde de eerste 30 cm zowaar enigszins warm aan. maar iets dieper werd het wel fris, we zijn niet allemaal zo gehard als Sjimmie die uiteraard wel een frisse duik nam. hopelijk gaan we nog veel zonnige uurtjes tegemoet.


hunter   01-01-2015 18:53

Happy new jear en op naar een mooie zomer�😉😉😉😉 😉 😉 😉😉😉😯😜


Sjimmie (Webmaster)   20-09-2014 01:44

@Peter Leuk om vandaag kennis te hebben gemaakt op het strandje.
Ik ben ook bij Psy-Fi geweest en heb vooral genoten van de goede sfeer op het festival.
Dus wat mij betreft mogen ze volgend jaar weer onze buren zijn. Het zou wel goed zijn dat de gemeente wat meer rekening houdt met de schaars geklede recreanten.
Niet iedereen vindt blootgewoon.Peter   19-09-2014 12:38

Ja Sjimmie, Psy-Fi heeft er zin in en Ik ook. Het beste Festival dat in Leeuwarden is geweest. Hoop dan op zeer zonnig weer zodat we tijdens het festival ook lekker op het Strandje kunnen liggen. :-)


teake   14-09-2014 23:42

Ben vandaag nog naar het strandje geweest ,was 1 iemand aan het zwemmen ,heb onder wat bomen nog geschuild voor de regen [bah].Heb ook geconstateerd dat er nog veel zwerfvuil ligt ,vooral op de parkeerterreinen.Lag ook nog een buis met een klem midden op de weg ,heb hem daarom aan de kant gelegd.Hoorde van alex dat ze nogal wat spullen kwijt waren ,waaronder 800 meter aan schuttingen ,misschien staan ze mettertijd op marktplaats ,kunnen wij ze gebruiken om uit de wind te liggen ,want het was de laatste dagen erg winderig op het strandje.De belofte dat ze de groene ster schoner zouden achterlaten dan toen ze waren gearriveerd zijn ze bij lange na niet nagekomen.En onze gemeente [tietjerksteradeel] heeft ook nog een appeltje te schillen met leeuwarderadeel wat geluidsoverlast betreft ,met dien verstande dat er nog veel valt te bepraten voor leeuwarden weer beslist over het komende festivaljaar.


Teake   09-09-2014 00:24

Hoi sjimmie ,hebben jullie nog meer ijzerwaren gevonden op het strandje? Heb het ook nog gemeld dat er nog klemmen en buizen op het strandje nabij een bankje [door ons gevonden]op zondag,gedeponeerd zijn ,zou doorgegeven worden ,maar is dat alles nu weggehaald? Dinsdag wordt er geschouwd [of alles netjes is opgeruimd]mij dunkt dat dat wel goed zit zo ik dat heb gezien op zondag.Complimenten aan jullie opruimers erg goed jullie best gedaan hoor.Schade? Ach er moet hier en daar wat nieuw gras ingezaaid worden maar verder valt het reuze mee hoor,En verder vond ik dat magische bos geweldig nabij de kinderkabelbaan even wegdromen in een sprookjesbosje.Werd op zondag zo ik zag ook druk bezocht.


Ikke   08-09-2014 12:24

Komen er veel mensen van tussen de 20 en 40 jaar of is het meestal boven de 40 jaar?


Peter   02-09-2014 21:00

Thanks :-)


Peter   31-08-2014 12:54

Het Psy-Fi festival is zeer mooi en voor velen door de vele nationaliteiten een bijzonder feest. Het geluid is minder dan bij, into the city. Voor die gene die wil weten wat er voor muziek er is op dit feest, hier een link. http://www.mixcloud.com/MrPsychedelic/mrpsychedelic-the-backyard-session-live-recorded-groene-ster-leeuwarden/ Veel plezier en ik hoop op een mooie nazomer met veel strandje bezoek. Groet Peter.


Rennie   27-08-2014 13:08

Hoeveel decibel word er geproduceert op de Groene Ster? Zie http://pieptoon.multiforum.nl/viewtopic.php?p=7&mforum=pieptoon#7 waarop u op elke bladzijde kunt klikken om het uit te vergroten. Als er asbest ergens ligt worden we er voor gewaarschuwd. Maar wanneer er te harde muziek wordt afgespeeld en hiervan gehoorbeschadiging krijgen dan is het opeens de verantwoording van de burger. En voor asbest beschermen we wel de mensen. Dat is toch raar? Waarom het ene wel en het andere niet?


Teake   26-08-2014 22:33

Vandaag met een heerlijk zonnetje naar het strandje geweest .Veel praivitsie door al die boxen.Kun je lekker niet zien wat buurvrouw en buurman uitspoken.En ook minder last van de n.o. wind .Hadden al een idee geopperd om ze straks in de winter te bekleden met huishoudfoli ,kunnen we de hele winter [tot volgend jaar maart?]door zonnen.[grapje].Maar al met al was een heerlijk [zon] dagje.Hoop maar dat er nog meer mogen volgen.


Rennie   24-08-2014 17:53

24 uur per dag muziek? Vaak staat het volume van deze dergelijke festivals VEEL TE HARD. Mensen krijgen gehoorbeschadigingen hiervan! Waarom moet het altijd zo hard staan? De muziek van festivals kan wel kilometers verdragen zelfs wel 10! Zet 'm maar HARD genoeg, dan wordt het vanzelf wel stil? Of juist niet me een levenlang pieptoon in je hoofd!


Tjipke Tasma (Webmaster)   24-08-2014 17:00

@Rennie,

Het strandje is gewoon open.
Bij de ingang staat sinds kort ook een bord dat het nudistenstrand open is. Het is wel iets kleiner, doordat het hekwerk aan de kant van het strandje is geplaatst. Maar met dit weer is er volop ruimte.
Rennie   24-08-2014 16:52

Vandaag was ik bij het strandje maar alles is afgesloten zelfs het naaktstrand! Terwijl hierop de website staat dat het wel open zou moeten zijn?


teake   21-08-2014 14:08

Lijkt wel herfst ,is de zomer voorbij? Nou hoop toch dat we nog wat nazomer krijgen ,vaak is het zo in nederland dat na een warme droge periode er een natte koude periode op volgt. Deze prijs betalen we met een zeeklimaat wat we hier in nederland hebben.Het zeewater is sterk opgewarmd ,en bij een koude bovenlucht en verdamping vormen zich gemakkelijk zware buien wat we gemerkt hebben. Hoge druk boven scandinavie en lage druk boven zuideuropa en draaing van de stroming naar oost tot zuidoost kunnen we vast nog een nqazomertje krijgen ,wie weet nog even nabruinen op het strandje .


GraAst   05-08-2014 18:27

Zondag 3 augustus zijn we samen voor het eerst naar een naaktstrand(je) geweest. Het is ons reuze meegevallen en errug goed bevallen. Wij gaan cker vaker langskomen.


Geert vd Hut   04-08-2014 19:45

Ben hier vorige week voor de eerste keer geweest, leuk strandje.
Ik lag heerlijk op de zonneweide, na een poosje kwam er een oudere heer die notabene bijna bij mij op de handdoek ging liggen, terwijl er echt genoeg plek was.
Heb maar niks gezegd mijn boeltje bijelkaar gepakt en een eind verderop gaan liggen.
Geen last meer gehad


Teake   31-07-2014 00:28

Zo dit sound flavours festival gaat niet door ,was ook wel te verwachten ,het is toch krankzinnig op z,n zachts gezegd vier festivals in zo,n korte tijd.Organisatoren konden wel denken dat de mensen het geld op de rug groeit .Veel jeugdwerkloosheid en nu met de dure vakantietijd.We hebben dit in burgum ook meegemaakt met waldrock ,in het begin kwamen er wel 12000 bezoekers op af ,maar de laatste amper meer de helft bezoekers.Dus einde waldrock.Ook omdat er in het land de laatste jaren steeds meer festivals [zeg maar een festivaltsunamie ]worden gehouden wordt de spoeling steeds dunner en zullen vele festivals een stille dood sterven [amen].


Arnold   29-07-2014 15:40

Vandaag heerlijk wezen zonnen en zwemmen! Het weer was top, en het water niet te koud. Heerlijk!


Tjipke Tasma (Webmaster)   23-07-2014 00:25

@Boer Mijn bericht was gebaseerd op de digitale versie van de krant, hierin wordt het naaktstrand niet genoemd. In de papieren versie, die ik later kocht, staat mijn verhaal gelukkig wel goed weergegeven. Dus toch niet zo'n keurige krant..


Boer   22-07-2014 11:24

..."maar geen woord over het naaktstrand. Het blijft natuurlijk een keurige krant...", staat op de website (22 juli).

Het klopt niet; ik lees in het FD van vandaag:

"Ook de afsluiting van het naaktrand zint hem niet. "Met veel moeite konden we voorkomen dat het tijdens Welcome to the Village onbereikbaar was, maar ik vrees dat dat bij festival Psy Fi niet lukt..."Robert   19-07-2014 23:04

Vandaag het strand weer met een bezoekje vereerd! Dit keer redelijk vroeg gegaan vanwege de verwachte hitte. Ben op het strand geweest van 10:00uur tot 13:15uur. Heerlijk genoten van het mooie weer en strand en van het lekkere water!

Groetjes,
Robert


Wietse   19-07-2014 07:58

Het strandje is gewoon vanaf het westen bereikbaar. Met de muziek viel het vrijdag in de namiddag reuze mee. Muziek is een kwestie van smaak, bij Welcome to The Village zeer wel te pruimen. Kom gerust, hoe meer zielen hoe meer vreugde zeker met een muziekje op de "achtergrond".


Robert   18-07-2014 20:54

Hallo allemaal,

Hoe was het vandaag op het strandje?? Was het goed te doen of stiuter je door de muziek van het strandje af? Of was het strandje niet bereikbaar? Ik wilde morgen namelijk weer nasr het strandje gaan, maar als het niet open is of de "muziek" staat knalhard, dan kan ik de rit er heen besparen.

Alvast bedankt voor de reacties!

Groetjes,
Robert


Peter   18-07-2014 11:18

Ok 15 dagen zonder strand is niet fijn maar hier dan maar ff een link naar de betreffende muziek die er ten gehore word gebracht. http://www.mixcloud.com/MrPsychedelic/mrpsychedelic-live-place-des-naturistes/
en niet vergeten, maak een dansje. :-)


Tjipke Tasma (Webmaster)   17-07-2014 11:32

@Teake @Peter Het is maar zeer de vraag of het Phy-Fi festival wel door kan gaan. In de Groene Ster is het (juridisch) mogelijk om 3 grootschalige festivals te houden. Omdat de gemeente hier dit jaar 4 festivals wil toestaan, heb ik de rechter gevraagd om de regels (bestemmingsplan) te toetsen die gelden voor het recreatiegebied.

Hopelijk weet ik op deze manier de festival tsunami die, in aanloop naar de Culturele Hoofdstad in 2018, de Groene Ster overspoeld te stoppen.

En mocht de rechter zwichten voor het grote geld, dan zullen we zelf wel een plekje vinden dat evident geschikt is voor ongeklede recreatie. Met de uitspraak in de Delftse Blootloopzaak wordt het zoeken naar een geschikt plekje in een voor “schaars geklede recreatie” bestemd gebied niet zo heel erg moeilijk.Teake   16-07-2014 23:34

Niet getreurd peter ,zoeken we toch een mooi plekje bij de grote wielen ,is vast wel te vinden en als het geschikt is om bloot te recreeren wie doet ons wat.


Peter   14-07-2014 13:28

Bedankt voor de reactie. Dat is heel erg jammer. Heb zelf een te gekke achtertuin maar kan me voorstellen dat het voor menig bezoekers een probleem zal zijn. 15 dagen zonder strand Pffff.


   13-07-2014 21:42

@Peter @Wietse Tijdens het Psy-Fi festival wordt ook het strandje gebruikt. Mogelijk kunnen we dan 15 dagen niet op het strandje terecht. Uiteraard heb ik (persoonlijke titel) bezwaar aangetekend tegen het gebruik van het strandje. Ik zal binnenkort iets meer info op de site plaatsen.


Robert   13-07-2014 01:52

@Sjimmie
Dank je wel voor je reactie! Het strandje is ook gewoon mooi, dus ik denk dat ik er wel vaker lekker zal komen te zonnen!

Groetjes,
Robert


Willlem   12-07-2014 22:19

leuk strand goede sociale controle, ik mis echter wel de toiletvoorziening.


Sjimmie (Webmaster)   12-07-2014 22:03

@Robert Er geldt geen parkeerverbod, dus als je de auto in de berm parkeert is het gewoon toegestaan.

Blij om te horen dat je het nieuwe strandje mooi vindt.


Robert   12-07-2014 13:37

Nog wel een vraagje.
Mag je je auto parkeren langs de weg die het fietspad kruist? Ik heb daar gisteren wel geparkeerd omdat er al meerdere auto's stonden. Ben toen via het fietspad naar het strand gelopen.

Ik zou het namelijk jammer vinden als je een boete onder de ruitenwisser vindt na een heerlijk dagje strand!

Groetjes,
Robert


Robert   12-07-2014 10:29

Hallo allemaal,

Gisteren (vrijdag 11 juli) voor de eerste keer op het "nieuwe" naaktstrand geweest. Het ziet er mooi uit! Ik ben van 17:00 tot 19:00 geweest en het was gezellig druk! Heerlijk op de bult gelegen en af en toe even lekker gezwommen! Het was genieten!

Groetjes,
Robert


Wietse   12-07-2014 08:07

@Peter Er is nog niet veel bekend over dat festival dus een antwoord moeten we schuldig blijven. Ervaring met Welcome to the Village heeft geleerd dat Sjimmie als belanghebbende in de zin van de Algemene Wet Bestuursrecht kan worden aangemerkt en hij kan eventueel een bezwaarschrift indienen tegen het verstrekken van een evenementenvergunning. Sjimmie kennende gaat hij dat zonodig zeker doen. Krijgt een vervolg.


Peter   10-07-2014 14:46

Is het strandje ook te bereiken als het, Psy-fy festival, op de groene ster gehouden word?

Groet, Peter


Sjimmie van het Strandje   30-06-2014 22:27

Teake gefeliciteerd met de goede voorspelling. Je heb het eerlijk verdiend, bij de volgende poule win ik het wel weer terug…


Teake   29-06-2014 23:14

Heb niet zoveel verstand van voetbal ,maar toch het poultje gewonnen wat we met 5 mensen hadden opgezet NEDERLAND MEXICO 2 -1 HOI HOI.Prijzengeld wou ik maar aan sjimmie doneren als jullie geen bezwaar hebben ,kan ie het gebruiken voor de mooie website strandje . nl.Goed?


André   13-06-2014 09:15

Hallo,
Ik was hier gisteren ook. Wat een mooi strandje / gebied is dit. Het was mijn tweede ervaring op een naaktstrand, de eerste dit jaar. Ik zat/lag vooraan, durfde nog niet verder te lopen. Niet wetende als newbie hoe eea gaat op zo’n strand, maar achteraf zag ik dat dat niet nodig was geweest. Anderen liepen ook gewoon door en gingen op gepaste afstand tussen de overige gasten liggen. Voornamelijk mannen, maar dat is geen probleem. Er was ook een man met mijn zijn kindje. Ook leuk. Super om zo ook je kinderen groot te kunnen brengen.
Zoals gezegd vind ik het een mooi terrein. Goed beschut door de aarden wal, maar open genoeg om niets te verbergen. Mooi ook dat er gewoon een openbaar fietspad achterlangs loopt. Er was wel wat brommer jeugd die kwamen gluren, maar daar heb ik me niet aan gestoord. Ik moest er wel om lachen.
Durfde later ook nog even te gaan zwemmen. Goed te doen. Bodem loopt langzaam af, alleen op een gegeven moment is het geen zand meer. Dat is even wennen die zachte drab onder je voeten.
Ik kom niet uit de buurt, helaas, maar was wel in de buurt voor mijn werk. Ik zal hier dus niet veel vaker gaan komen. Volgende maand heb ik weer een afspraak, hopelijk is het dan weer zulk mooi weer.
Wat moet dat heerlijk zijn als je zo’n mooi naaktterrein in de buurt hebt, dat je gewoon even op de fiets er naar toe kan. Daar waar ik vandaan kom, moet ik minstens een uur rijden om iets openbaars te vinden. Helaas moet ik het hebben van de ‘verloren’ uurtjes na werktijd.Wietse   12-06-2014 21:39

@Jasper Of het er veel zijn durf ik niet met zekerheid te zijn maar ze komen wel en we zien er graag meer komen.
Dus neem gerust je hele gezin mee en wellicht zien we elkaar. Nu even niet want ik moet nog wat kilometers maken voor de eerste Mar.athon van Sneek. Die voert overigens langs het naturistenstrandje aldaar. Deelnemen in adamskostuum is niet toegestaan, ik ben derhalve herkenbaar is Cambuur blauw met geel. En dit jaar maar een beetje bruin.jasper   11-06-2014 20:15

hallo allemaal komen hier ook veel gezinnetjes met kinderen.
mijn vriendin was hier nieuwsgierig naar anders komen wij ook deze zomer kijken.


durk   24-05-2014 15:26

hoi,ben van plan om ook naar het naaktstrand te gaan 1 dezer dagen,is het gewoon om een andere bezoeker te vragen om je rug in te smeren?


Sjimmie   10-03-2014 23:21

Teake helaas was er gister toch te veel wind voor aangenaam zonnen, dus heb ik het kleinste strandje maar opgezocht (mijn tuin).

De grote schoonmaak heeft niet zoveel met zwerfvuil te maken, maar meer met het snoeien van de zwerfboompjes.
teake   09-03-2014 21:55

Vandaag zondag 9 maart op het strandje geweest ,winderig ,maar achter een windscherm had het best gekund [zonder kleren] want het zonnetje was best wel lekker warm .Was geen kip eh bedoel mens te bekennen. Sjimmie die tekst van jou onder die dagfoto ,waar je sprak van een voorjaarsschoonmaak ,bedoelde je het zwerfvuil of die kaalslag ? Het strandje was behoorlijk schoon ,ben weinig zwerfvuil tegengekomen ,in de rest van de groene ster lag veel meer ,vooral op en rond parkeerterreinen en hier en daar volle afvalbakken .Dus de gehele groene ster is wel weer toe aan een voorjaarsschoonmaak dunkt mij.Verder was het overal behoorlijk druk ,ook bij de kiosk waar menigeen een ijsje of patatje enzv.op het gezellige terrasje verorberde.Schrijver incluis.Nou hoop maar dat het gauw [eind maart -begin april ] warmer wordt ,kunnen de tenen weer in het water en de bibs weer in de zon HOI HOI.oant sjen.


jan   08-03-2014 23:11

Vanmorgen de zon even uitgeprobeerd op het strandje maar het windje was nog wel erg fris. Vraag mij af of die jongelui op het textielstrand het water in zijn geweest, want dat durf ik nog niet aan.
Hopelijk wordt het snel iets warmer. Gr. Jan.


Wietse   24-12-2013 11:09

Eerder dit jaar werkte ik op een koude vrijdag in januari op verzoek van het Friese waterschap mee aan een filmpje over de herinrichting van de Groene Ster.
In minder dan een jaar tijd is het filmpje - zeer verrassend - zo'n vierduizend keer bekeken. Navraag bij de maakster leert mij dat de meeste kijkers afkomstig zijn van strandje.nl Vrijwel zeker ben ik nu de bekendste strandjeganger.
Sterallures zijn mij vreemd, ik hoop een deel van de kijkers volgend jaar in levende lijve aan te treffen op het strandje en wens bij deze iedereen:
Geweldig fijne feestdagen en een gelukkig en zonnig 2014!ad   29-11-2013 17:21

Ik heb een vraag
Zijn er ook personen in de driekoek dokkum Leeuwarden en drachten
Die naar het zwembad in veendam gaat om daar naskt te zwemmen
Ik zou daar graag naar toe willen maar heb zelf geen vervoer
Zou graag willen mee rijden
Ik hoop op een reactie
Alvast bedankt
Gr ad


Wietse   14-10-2013 19:09

Samen met Sjimmie naar de hoorzitting geweest van de adviescommissie voor bezwaarschriften van de gemeente Leeuwarden. Na toezeggingen van de 'andere' partij dat we ook volgend jaar gebruik kunnen maken van het strandje hebben we ter zitting besloten ons ingediende bezwaarschrift in te trekken.
Vanaf februari volgend jaar zitten we om tafel met de organisatie van het muziekfestival 'Welcomwe to the Village.
Ondanks alles een mooi resultaat. Kunnen we zorgeloos van de hoogtezon gaan genieten.
Ik zie jullie graag volgend jaar weer massaal verschijnen.teake   07-10-2013 00:09

Vandaag en gisteren het nieuwe strandje bezocht [5en6 okt] ,zaterdag een lekker zonnetje ,beide dagen niet veel bezoekers en ik denk dat meerdere bezoekers het met mij eens zijn dat het open en winderige van het nieuwe strandje een storende factor zijn.Heb dit ook al meermaals van bezoekers kunnen horen.Het oude strandje kon je bijna bij elke windrichting uit de wind gaan liggen achter struikjes .Zou fijn zijn dat er wat haagjes geplant konden worden ,maar dit zal wel niet kunnen en het maaien kunnen belemmeren.Ook viel ons op dat er verscheidene mensen met honden liepen ,groene ster is zo uitgestrekt dat er genoeg ruimte is om uw hond uit te laten ,maar waarom nou juist op het naturistenterrein [heb ook niemand gezien met een hondenschep].Of zijn het nieuwschierigen naar bloot ? MENSEN NOG AN TOE HET INTERNET EN TV STROOMT ER VAN OVER.POSITIEFE VAN DIT STRANDJE IS WEL DAT JE GAUWER EEN PRAATJE MAAKT MET JE BUURMAN OF VROUW ,KORTOM HET IS SOCIALER GEWORDEN.Geen afgescheiden gedeeltes meer met hoofdzakelijk mannen ,mannen vrouwen en gezinnen ,maar nu alles doorelkaar op 1 strand.KORTOM OPEN EN BLOOT.


de dichter   17-09-2013 08:09

wie heeft pareltjes twee geplaaatst onder mijn naam . slaap verwekkend


Pietje Snits   16-09-2013 03:19

Man, wat is dit terrein verziekt. Nu moet je "gezellig" met zijn allen verplicht bij elkaar liggen. Het is nu veels te aangelegd. Echt lelijk met die helling.. Het lijkt wel of er een hetze aan de gang is in NL. Veel terreinen verdwijnen of worden zo onaantrekkelijk gemaakt dat je er niet meer wil komen (bv Hoek van Holland en dit terrein ook al) of het wordt zo geherinricht dat je in de kijker ligt van de geklede wandelaar of fietser door een voet of fietspad dwars over een terrein aan te leggen. Met dank aan de verrechtsing van de maatschappij ! Er vind gewoon een ontmoedigingsbeleid plaats...


Wietse   07-09-2013 08:18

Het paradoxale aan het nieuwe strandje is dat het qua omtrek kleiner is geworden maar dat de effectief bruikbare oppervlakte is toegenomen door de aanwezigheid van de aarden wal. De aanwezige bezoekers vallen minder op, de tellingen van de aanwezigen zijn ook nogeens momentopnamen. Hoeveel mensen er tussen de tellingen komen en gaan is niet bekend. De strandjegasten die af en toe de koppen tellen, maar gelukkig voor ons niet snellen anders houden we niemand over, kunnen in algemeen tenminste tot tien tellen.
Er zijn over het algemeen meer bezoekers op het nieuwe strandje dan in het verleden op het "oude" strandje (op deze plek).
Nu Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is kunnen wij strandjegasten ons in het kader van Frei Körper Kultur (FKK) niet onbetuigd laten. Suggesties voor iets meer cultuur dan gezeur worden alhier op prijs gesteld.Arnold   07-09-2013 01:40

Gisteren was voor mij dan eindelijk mijn eerste bezoek aan een nudisten strand. Het was maar van korte duur ivm een stevige regenbui, maar de rust en vrijheid was erg fijn. Ik hoop volgende week nog een kans te krijgen om wat langer te blijven.


matheus   05-09-2013 21:43

het bezoekers aantal word wel een beetje veel overdreven


siegrid   05-09-2013 21:29

Vandaag met mijn man weer naar het strandje geweest. Ondanks dat ik het water wel wat koud vond toch heerlijk gezwommen. Gezellig gekletst met een mede strandganger ( van wie wij helaas de naam niet weten). Hopen op nog meer zonnige dagen, super fijne sfeer.Wietse   03-09-2013 19:00

Als het weer het weer toelaat gaan we inderdaad weer lekker zwemmen.
Voorlopig even niet, achter de schermen moet er bestuurlijk gelobbied worden om volgend jaar op een nog mooier strand in een goede sfeer daarvan te genieten.
En mocht de politie van Leeuwarden dit lezen: jullie zijn in een verzorgd uniform ook in 2014 van harte welkom. Normaal is bij ons de dress code bloot ... maar voor sommigen maken we een uitzondering.   31-08-2013 00:44

Wat een kut sfeer op dit strand. Allemaal gezeik om een een paar hondjes en een succesvol festival.

Geen reclame mensen... Ga toch lekker zwemmen!


Wietse   29-08-2013 07:58

@Wim Als je een en ander goed hebt gevolgd dan kun je weten dat het bezwaarschrift betrekking heeft op de gang van zaken rond het festival(terrein). D.w.z. het gemak waarmee de festivalorganisatie voorbij gaat aan de belangen van andere gebruikers van de Groene Ster.
In zekere zin vertoond de organisatie van Welcome to The Village opmerkelike overeenkomsten met hondenbezitters: als wij ons dingetje maar kunnen doen dan moet de rest zich maar aan ons aanpassen.
In de Groene Ster is ruimte genoeg voor een driedaags festival waarbij overige activiteiten gewoon door kunnen gaan mits vantevoren duidelijk is gecommuniceerd wie wat waar wel of niet gaat doen.
De festivalorganisatie heeft wat ons betreft onvoldoende oog gehad voor de belangen van andere gebruikers van het gebied en vandaar het bezwaarschrift.
Van sommige strandjegasten zou je echt out-of-the-box denken verwachten. Kijk, als er een drijvend podium voor het strandje verschijnt en zaterdag- en zondagmiddag is het strandje gratis toegankelijk voor mensen (inclusief festivalgangers) in dresscode bloot, dan valt er wellicht met ons te praten.
Helaas kon je dit niet zelf bedenken. Het strandje is tegenwoordig fysiek en figuurlijk geen eiland meer, als wij met anderen rekening moeten houden dan stellen we het omgekeerde ook op prijs. Desnoods moet dat respect met een juridische stap afgedwongen worden.Sjimmie (webmaster strandje.nl   28-08-2013 23:47

@Wim Oh, was het niet op het strandje? Dan heeft ons protest toch geholpen!
En zo te lezen, weet jij ook al geen goede reden voor een klerenfestival op het strandje. Of mankeert het mij aan de ogen?Wim de Jongh   28-08-2013 18:30

@Sjimmie. Dat ik één van die okselfrisse vrijwilligers was bij het festival zij bij dezen vermeld en het is ook niet iets wat ik probeer te verbloemen. Maar, nergens om hoor, volgens mij was het hele festival niet op het naaktstrand, of ik moet ziende blind zijn geweest. En Wietse, als je niks tegen het festival hebt, waarom dien je een bezwaarschrift in? (Haha, lekker wel een discussie.)


Sjimmie (webmaster strandje.nl   27-08-2013 21:00

@Wim. Strandje.nl komt op voor de naturistische belangen en laat zich niet in een hoekje drukken door de algemene gangbare opinie, want als we daar aan toegeven komt de broek niet meer uit.

Een beetje jammer dat je er niet bij vertelt dat je één van die okselfrisse vrijwilligers was bij het festival. Dus voor jou was 3 dagen in de broek niet zo’n probleem. Misschien heb je meer inside informatie en kun je ons uitleggen waarom het festival zo nodig op het naaktstrand moest plaatsvinden? Was er verder geen ruimte? Om nu het strandje op te offeren, omdat de organisatie lijdt aan een Szigetcomplex?

Ik heb er juist bij de gemeente op aangedrongen het festival te legaliseren, omdat we met ons protest het hele festival gemakkelijk (per ongeluk) hadden kunnen opblazen.
Ik wacht nog steeds op een bedank je van de organisatie en de gemeente.
Dus wij hebben niks tegen het festival, maar willen ondanks de klerenherrie wel graag in ons blootje in de zon kunnen liggen.
Zie verder ook het commentaar van Wietse.

Ik heb deze tekst gemist op het sponsorbord van het festival:

Welcome to the Village legalised by strandje.nlWietse   27-08-2013 19:06

@Wim Sjimmie en ik hebben het bezwaarschrift op persoonlijke titel ingediend en niet namens de strandjegasten want dat kan juridisch niet. Spijtig voor jou kan er derhalve geen discussie zijn.
Als je de quasi-discussie op http://www.liwwadders.nl bij het onderdeel columns getiteld "Opnieuw elastieken regels muziekfestival -- raad muisstil" gelezen zou hebben dan had je geweten kunnen hebben dat we ... niets tegen het festival hebben.
Wel een beetje opletten a.u.b.Michiel   27-08-2013 19:04

Ella. Vanmiddag hebben wij op het strandje e.e.a met elkaar uitgesproken.Ik ben te grof geweest in mijn commentaar naar jou toe.Nogmaals sorry daarvoor.Je wou ook graag dat ik dit dan even in het gastenboek zou zetten. Bij deze.


Wim de Jongh   27-08-2013 11:56

A, daar dient zich al het volgende discussiepunt aan: ik sta namelijk (geheel onverwacht?) niet achter een bezwaarschrift tegen het muziekfestival Welcome to The Village. Laten we wel wezen; het was een leuk festival, een opsteker voor Leeuwarden en dat gefulmineer ertegen is in mijn ogen eerder kleinzielig dan opbouwend en zet ons, naturisten, neer als een stelletje zeikerds die niets beters te doen hebben dan elk leuk initiatief de kop in te drukken. Zelfs als dat in zou houden dat we een paar dagen níet in onze blote kont kunnen lopen. Daar gaan we toch echt niet dood aan, dacht ik zo.


Wietse   26-08-2013 19:25

Wat mij betreft is deze discussie gesloten, we zullen elkaar toch niet weten te overtuigen. De verbodsbordjes verschijnen er op enig moment.
Bovendien besteed ik mijn tijd liever aan de fysieke vervolmaking van het strandje, het kost al moeite en energie genoeg om een en ander in de lucht te houden. Veel mensen onderschatten de tegenstand die we in de loop van de jaren tot op de dag van vandaag ervaren.
Half oktober gaan Sjimmie en ik naar de hoorzitting i.v.m. het ingediende bezwaarschrift tegen het muziekfestival Welcome to The Village. Weliswaar is dat al geweest, maar regeren is vooruitzien naar volgend jaar.

JB   26-08-2013 12:36

Je kunt hier over blijven discussiëren, maar dat vind ik volstrekt zinloos. Het enig wat ik wil voorstellen is dat iedereen als volwassene met zulke kleinigheden omgaat.


Wietse   26-08-2013 08:13

@JB Het vervelende is dat het een buitenstaander zo lastig duidelijk te maken is dat er van een gerechtvaardige uitzondering sprake is. Van een blindengeleidehond is voor iedereen duidelijk dat die hond een erkende maatschappelijke rol voor de bezitter speelt. Ik neem niet aan dat je voorstelt dat de mevrouw in kwestie een bordje meeneemt met de tekst "Ik ben een probleemgeval, hond hulpmiddel"
Kortom, de kern van het probleem is:"Hoe maak je buitenstaanders duidelijk dat sommige vaste bezoekers wél een hond bij zich mogen hebben en zij nieuwe bezoekers de hunne niet?
Ik zou het niet weten, vandaar toch maar een verbodsbordje. Dat is voor iedereen duidelijk.JB   25-08-2013 22:54

Helemaal waar, en dat geldt ook voor andere plaatsen waar het voor honden verboden is. Maar overal is ruimte voor serieuze uitzonderingen. We leven hier immers niet in een politiestaat. Een heel duidelijk voorbeeld vormen geleidehonden, niemand die het in z'n hoofd haalt om daar te gaan staan zeuren.
Welnu, er kunnen situaties zijn die als gelijkwaardig aan geleidehonden kunnen worden beschouwd, zoals deze mevrouw van een paar berichten eerder. Ik ken die mevrouw en weet daardoor dat zij begrip voor haar situatie waard is!


Wietse   24-08-2013 08:25

@Arie De ervaring leert dat op zekere dag er mensen met een hond verschijnen waar anderen wél last van hebben. Is in het verleden gebeurd en dan kan niemand daar meer iets van zeggen: andere strandjegasten mogen hun hond toch ook meenemen? Waarom ik dan niet? Om dit soort situaties te vermijden zijn er (helaas) regels nodig, lang niet iedereen is uit zichzelf geneigd rekening met een ander te houden.
Strandjegasten kunnen er vanuit gaan dat op enig moment honden op het strandje nadrukkelijk worden verboden zodra er een bordje van die strekking wordt geplaatst.Arie   21-08-2013 14:59

Waarom maakt iedereen zich zo druk over een ander
En over een hond waar niemand last van heeft
Als de mensen nu meer energie steken in zaken die er echt toe doen
Daar is een ieder meer bij gebaat
Een over fatsoen wil ik het maar niet hebben
Er zijn dus op dit strantje mensen die mede strantjegangers de togang willen ontzeggen die afhakelijk zijn van een die om zich te kunnen verplatsen en een onspanende dag tekunen hebben
Dat over fatsoen
Ella van de meeste mensen die wel fatsoen hebben en zich niet verschuilen achter één of twee letters van hun naam je bent welkom ook met hond
De mensen die er een probleem mee die gaan toch gewoon een stukje verderop liggen
Een ieder veel plezier toe gewenst op het strantje
Arie


Ella   20-08-2013 19:26

Dank je Michiel


Michiel   20-08-2013 11:32

Ella.Jullie hond is rustig daar heeft niemand last van maar het gaat om het principe.Rustig,wild,groot of klein het is verboden voor honden.Dat zijn de regels,daar heeft iedereen zich aan te houden.Doe je dat niet dan ben je idd onfatsoenlijk en dat is dan nog zacht uitgedrukt.


Wietse   19-08-2013 07:52

Afgelopen zondag tijdens het karperweekend even wezen buurten bij de vissers. Een karper was zo vriendelijk tijdens mijn korte aanwezigheid te bijten. Maar goed dat strandjegasten niet weten hoe groot dergelijke vissen (kunnen) zijn, je zou bijna niet meer durven zwemmen.
Mooi moment voor informeel overleg met onze collega-gebruikers van het gebied, we zijn het eens over de plaatsen waar de afscheiding van de rietvelden doorbroken moet worden en ook de vissers hebben problemen met honden.
E.e.a krijgt richting de gemeente Leeuwarden een vervolg.Ella   18-08-2013 15:43

Erg jammer dat hondebezitters als onfatsoenlijk worden bestempeld. Wij zijn juist erg fatsoenlijk en zorgen ervoor dat geen mens last heeft van onze hond. Daarbij komt dat onze hond een hulp is voor mijn man die Alzheimer heeft. In tegenstelling tot andere landen heeft ons land respect voor mens en dier. Dat er mensen zijn die zich ergeren aan het laten rond rennen en overal hun behoeften doen begrijp ik heel erg goed.
Ik hoop dat de mensen hun ergenissen voor meer belangrijke dingen bewaren.
Boer   10-08-2013 13:58

'Let op. Naaktrecreatie'. De bezoekers van het zogenaamde Pottenstrand bij het Sneekermeer zal het de afgelopen dagen niet ontgaan zijn dat er bij het gebied voor naaktrecreatie nieuwe bordjes zijn geplaatst. Voor de naturisten is daarmee een einde gekomen aan de jaarlijks weerkerende discussie: mag het of mag het niet? In 2005 verscheen namelijk de tekst 'Van 1 mei t/m 1 oktober' op de borden. Maar het kan zowel in april als in oktober strandweer zijn. Tijd voor een blote Nieuwjaarsduik in de Potten?


Michiel   07-08-2013 12:24

Om even op jouw verhaal terug te komen "F"de poep die op het strandje ligt komt van de ganzen die
's avonds het strandje in bezit nemen, zie dagfoto
van 5 augustus.Wat jouw mening betreft over de honden ben ik het volledig met jou eens.Ik erger mij al jaren aan mensen die hun hond mee nemen.Iedere hondenbezitter dient te weten dat je op kinderspeelplaatsen,strandjes en ligweides niet
met honden mag komen maar dit zijn vaste bezoekers
van het strandje die menen meer rechten te hebben.
Ik ken mensen die er iets van gezegd hebben maar dan krijg je ruzie want hun hond is heilig daar mag je niks van zeggen.Ik hoop met jou dat er zo
gauw mogelijk duidelijke borden komen en dat er dan ook forse bekeuringen worden gegeven als men
zich niet aan de regels houdt.


F   06-08-2013 22:20

hallo,wij zijn op het strandje maandaggeweest , gezellig. al zo veel jaren kom ik er. .. nu zijn we er weer geweest. heerlijk gezwommen.lekker water. maaaaaar,,het viel ons op dat er allemaal poep op het zand lag.en er waren twee honden met de baasjes aan het zwemmen, en het is voor menssen. niet voor honden. verboden.dus ,.niet aangegeven .wij vinden dat niet netjes.er staat nog geen bord,wat er voor heen wel was ,,,, waar blijft dat nu dan.de menssen moeten zelf dat fatsoen hebben vind ik. maar dat is ver te zoeken. jamer is dat. en er lopen menssen in bikinie en ook te zwemmen , terwijl er een grootstuk stand is voor gekleed zwemmen. en niet fkk dat is het verschil. dat moeten jullie maar goed doen,,,,,,,,wand dan hebben we straks niets meer . wand het is nu veranderd, erg mooi,,,,,, maar als dit zo doorgaat is het straks weg .daar hebben we niet voor gezocht dat het er jaren geleden is gekomen.dus hoop ik dat hier overna gedacht word met de vriendelijke gr.

* G r o e t e n , F


Paul   05-08-2013 23:09

Het is heel mooi geworden. Samen met mijn vrouw geweest vandaag en heerlijk gelegen en gezwommen. Er kwam zelfs nog een ijsverkoper langs die goede zaken deed. Het strandje is er in mijn ogen met sprongen op vooruit gegaan. Het naaktstrand is nu veel overzichtelijker, wat de sfeer echt ten goede komt.


ad   03-08-2013 19:33

Ik ben vandaag voor het eerst naar het strandje geweet
Het was een hele fijne ervaring
Kom zeker weer terug
Groetjes ad


ad   31-07-2013 22:30

ik heb een vraagje
als ik alleen naar het strandje ga
zijn er dan mensen die mijn rug met zonnebrandcreme
in willen smeren want ik verbrand zomaar
groetjes ad


Wietse   24-07-2013 08:44

Strandjegasten die met de auto en het openbaar vervoer komen doen er verstandig aan de gsm-mast in het visier te houden.
Bushalte op Groningerstraatweg is vlakbij, uitstappen, linksaf, rechtsaf en parkeerplaats P4 verschijnt. Ook de aangewezen plek voor automobilisten met parkeerplaatsen in de schaduw.
Volgens mij is de te lopen afstand ietsje groter dan in de oude situatie.


GERBEN   22-07-2013 19:21

GEM LEEUWARDEN

Bedankt voor het aanlegen van dit mooie NIEUWE
Naaktstrand GROENESTER LEEUWARDEN

een mooi bescheiden Strandje een GEWELDIGE LIGWEIDE
GROOT GENOEG
iedereen kan zijn Fiet.s hier kwijt
op zijn eigen manier onder de BOOMPJE.s
of lang.s de aangelegede FIET.s voorziening

GEWELDIG GEM LEEUWARDEN

GERBEN


albert   21-07-2013 23:21

hoi

vandaag voor het eerst op het strandje geweest vond het super leuk mensen


Theo   21-07-2013 22:40

Morgen tussen de middag even een frisse duik nemen. En dan weer naar het werk. Ben benieuwd of dit gaat lukken. Ben ook benieuwd hoe "Het Strandje" er uit ziet. Eerste keer dus. Ben wel vaak in Zandvoort-Zuid geweest. Ben erg benieuwd of het bevalt!


Elles   16-07-2013 15:52

Wij zijn gisteren met onze 2 kinderen lekker naar het strand geweest. Er waren redelijk wat mensen. Wat wij zo prettig vinden, is dat iedereen op elkaar let. Niet overdreven, maar op een goede manier.
Jammer dat er alleen nooit zoveel kinderen komen. Maar de meiden vermaken zich kostelijk. Ze praten met Jan en Alleman. Wat wil je nog meer.

Het enige nadeel vind ik wel, dat het een flink stuk lopen is naar de bushalte. Dat het bruggetje nu weg is, is niet echt makkelijk. Men gaat er snel vanuit dat je met de auto komt.
Het strandje is niet groot, maar heerlijk vertoeven.
Deze zomer, als die het toe laat, gaan we zeker vaker (met de bus) naar het naaktstrandje. En met onze meiden. Die er telkens om vragen wanneer we naar het "blote billen" strand toe gaan.


Peter   08-07-2013 21:12

Was goed bezocht vandaag. Water temp.ok. Ziet er zeer goed uit het nieuwe strandje.


D. Lexie   16-06-2013 15:26

Waarom plaatst iemand hier een muziektop 100 ?echtnuttige info ?!SPAM !! Wat een dombo..


Nico   11-06-2013 19:38

kan je niet meer van parkeerterein 2 op het naaktstrand komen, en is het naaktstrand niet veel kleiner, naakte groet Nico


Tom   06-06-2013 12:10

Beste mensen,

Ben afgelopen dinsdag voor het eerst naar de Groene Ster geweest. Het was wel even zoeken :)

Ik lees veel negatieve berichten mbt mannen die zicht niet weten te gedragen e.d. Vandaar dat ik toch even een berichtje wilde plaatsen dat ik dinsdag niets van dit alles heb meegekregen. Het was zonnig, een lekker briesje en rustig. Er waren nog vier andere mensen aan het zonnen. 2 vrouwen en 2 heren. Ze leken elkaar te kennen en dat gaf een heel gemoedelijke sfeer. Ik voelde me zeker op mijn gemak. (wat dan alleen weer een beetje in je hoofd spookt is dat je hoopt dan deze mensen dan weer niet denken dat ik een van de mannen ben etc.)

Al met al dus een positief bericht over een mooi (moet nog wat groeien :) strandje waar ik vrijdag hopelijk weer naar toe ga.

Zonnige groet,
TomKip   01-05-2013 14:36

Kan je er al liggen en hoe moet je er tegenwoordig komen, want ik zag dat het bruggetje weg was


Kees   09-04-2013 13:16

Aanstaande zondag schijnt het heel mooi weer te worden. Mag je dan al op het strandje komen? Ik zie dat dit strandje tot half april 2013 is gesloten, maar half april is een beetje vaag.


Sjimmie   16-03-2013 13:17

Beste IB, je bent toch wel op de hoogte van de dresscode op het strandje?


IB   13-03-2013 18:41

Het strandje is van de Gem. Lwd.
Heb zin in het festival!


boer   13-03-2013 18:22

Afgezien van de modderboel is het strandje toch veel te klein voor een festival dat zo groot wordt opgezet. Laat je toch niet opjutten. M.i. is er sprake van een publiciteitsstunt van de organisatoren. En als ze toch doorzetten met hun rare plan... dan met z'n allen als naturisten 'ons' terrein bezetten.


GERBEN   11-02-2013 11:53

Goede morgen
Leeuwarden 11-02-2013


Even een vraag los van al het gedoe rond het Muziek Festival het is maar een weekend
beste mensen´
GEM LEEUWARDEN zal toch beide partijen
tot elkaar brengen zullen wij hopen

Een andere vraag wat ook net zo belangrijk is

is er wel een Groene ligweide dit jaar op het Nieuwe Naaktstrand. GROENE STER dit lijkt mij toch ook belangrijk vraagstuk.
of moeten wij in de Modder liggen dit Seizoen
2013

GERBEN
P.v.Leeuwen   07-02-2013 14:39

Mischien toch niet zo gek van de gemeente. Zie het als DE mogelijkheid ons naturisme meer bekendheid te geven en wellicht is de dresscode tijdens het feest kleren uit. Immers ieder bezoeker kan zien dat dit een naturistenplaats is.
Piet v.L.


Meer naturistensite   18-01-2013 17:48

Volgende naturiste websites:

www.klerenuit.nl
www.dutchvoyeur.nl
www.naturismegids.nl
www.naturismetotaal.nl
www.naaktstrandje.nl

http://blootisnormaal.blogspot.nl/2013_01_01_archive.html
Alleen voor BIKKELS!!!   17-01-2013 15:14

The Iceman daagt Friezen uit voor mentale proef ter voorbereiding op een Elfstedentocht

Gepubliceerd op 16 januari, 2013

HEERENVEEN – Het lichaam kan veel meer kou verdragen dan we denken en Friesland gaat dat bewijzen. Wim Hof, beter bekend als The Iceman, roept alle Friezen op om samen met hem de kou te trotseren en een nieuw wereldrecord te vestigen. De uitdaging is gezamenlijk een kilometer op blote voeten te lopen over het ijs van ijsstadion THIALF tijdens Friesland Post Ice Challenge.

Voor fanatieke schaatsers is de voettocht een goede voorbereiding op een Elfstedentocht. ‘Iedere Fries maar natuurlijk ook iedere ander inwoner van Nederland gaat deze memorabele uitdaging– een kilometer op blote voeten over het ijs lopen- succesvol doorstaan. Geen onderkoeling- of bevriezingverschijnselen; een opname in het Guiness Book of Records daar gaan we voor. Koude voeten? Dat zal na deze tocht aanzienlijk verminderen.’ De Friesland Post Ice Challenge vindt plaats op 26 januari om 15.30 uur in het ijsstadion Thialf te Heerenveen. The Iceman zal de deelnemers mentaal en fysiek voorbereiden en ondersteunen bij deze tocht.

Naast de plek in het Guinnes Book of records treft deze uitdaging een veel groter doel. Namelijk een bijdrage leveren aan het medisch onderzoek waarbij Wim Hof tracht te bewijzen dat niet alleen hij, maar iedereen de controle over zijn autonome zenuwstelsel kan krijgen. Het beïnvloeden van het immuunsysteem zorgt ervoor dat iemand weerbaarder is voor ziektes. Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen zullen aanwezig zijn om metingen te verrichten

In zijn jonge jaren rende Wim Hof al met een tevreden gevoel in zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een serie confrontaties met de kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. The Iceman is tot buitengewone prestaties in staat. Hij houdt het 1 uur en 50 minuten lang uit in een grote bak met ijsklontjes, beklimt blootsvoets besneeuwde bergen en loopt een halve marathon op blote voeten boven de Poolcirkel bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden onder nul. Wereldwijd staan mensen voor een raadsel, de wetenschap voorop, maar volgens The Iceman is het allemaal niet zo ingewikkeld: ‘Wat ik kan, kan iedereen.’

Deelnemen aan Friesland Post Ice Challenge kan via ww.icechallenge.nljeannet bijleveld   31-12-2012 10:33

Wat een prachtige foto's hebben jullie op jullie site staan van de kleine wielen en de herinrichting.
Excuses voor de tijdelijk overlast , maar ik hoop dat we volgend jaar met elkaar kunnen constateren dat het weer het mooiste strandje is geworden met schoner water en dan zonder overlast van ongewenste bezoekers.

Ik heb een verzoek gekregen van een landelijk project om filmpjes met betrokkenenen bij krw-waterkwaliteitsprojecten projecten te maken.
http://www.stowa.nl/Nieuws__Agenda/Nieuws/index.aspx?rId=431

Gezien jullie intensieve betrokkenheid bij het gebied vroeg ik me af of er iemand mee zou willen werken aan zo'n interview

zo ja neem dan even contact op met jbijleveld@wetterskipfryslan.nl


Naturist   22-12-2012 18:37

Ik weet een manier om toch een het naturistisch manier in de winter voort te zetten! Als gezinnen maximaal 2 of 3 met elkaar afspreken bij ieder thuis, heb je al contacten en kan je bv. dineren thuis enzo?

Als dat niet zou lukken of je wilt in een neutrale omgeving zijn, bespreek iets af om naar een sauna/zwembad te gaan?

Als we roepen van jongens ik heb een bar en komen jullie maar. Dat gaat niet en dan komen er alleen maar mannen en geen gezinnen. Ook het jonge publiek moet ook aantrekkelijk wezen want dat is nog altijd in de minderheid.

Omdat het naturisme een beetje uitsterft moet je nooit iets afspreken zoals poolen, biljarten, bioscoop, bowlen of een café opzoek. Daarbij heb je gewoon je kleren aan. Als het bv. dus sauna, zwembad (waar je naakt mag zwemmen), bij iemand thuis of naar weet ik het wat? Dan blijft het in de winter instand naturisme.

Stap 1:
Zoek het ergens op een site waar oproepen/gastenboek/prikbord vermeld staat, waar je kan aangeven wat je wilt waar je woont.

Stap 2:
Vermeld je emailadres desnoods een fictie email mocht je het eng vinden of gescheiden wilt houden.

Stap 3:
Mocht je reacties krijgen of andersom je wilt reageren op iemand. Leer elkaar kennen door te chatten en misschien telefonisch contact?

Stap 4:
Mocht het niet om de hoek liggen die gene met wie je hebt, ga iets afspreken naar het middelpunt van de afstand van jullie beide. Bv tussen Leeuwarden en Heerenveen heb je Grou.

Hoe simple hoe moeilijk kan je doen? Voor gezinnen is er even iets anders en voor jongeren ook. Dit kan sowieso 1 op 1 afspraak.

Ik zou het wel fijn vinden als ik met iemand of een gezin samen ergens naar toe kan gaan of iets doen bij mij thuis of bij hun thuis.
Op het gebied van naturisme.

Zijn er nog meer suggestie's of is dit iets wat ook niet gaat werken?
Naar een datingsite heb je 21% kans van slagen, niets dus, kost alleen maar geld.


Mega Top 100 allertijden 2012   08-12-2012 09:14

Ik maak nog een naturiste Top 20 hits, dat zijn sowieso zomerhits o.a. maar ook te maken heeft met kleding! Mooi Wark - in de blote kont?

Nr. (2011) Artiest - Titel:

01. (01) Whitney Housten - I Will Always Love You
02. (03) Het Goede Doel - Met open ogen
03. (Nieuw) Silvia Nay - Golemiyat
04. (07) Dire Straits - Brothers In Arms
05. (28) Dire Straits - Walk Of Life
06. (Nieuw) Rihanna - Diamonds
07. (Nieuw) Khaled - C'Est La Vie
08. (04) Deep Purple - Child In Time
09. (09) Stef Bos - Papa
10. (Nieuw) Annelieke Merx - Zoete inval
11. (17) Sean Paul & Zaho - Hold My Hand
12. (Nieuw) Major Lazer - Get Free
13. (36) Candy Dulfer - Lily Was Here
14. (02) Jay-Z - Forever Young
15. (Nieuw) Mika - We Are Young
16. (06) André Hazes - Het is koud zonder jou
17. (08) Boudewijn de Groot - Avond
18. (10) Marianne Weber - Ik doe wat ik wil
19. (Nieuw) Asaf Avidan & The Mojo's - One Day
20. (12) Peter Koelewijn - Kom van dat dak af
21. (14) Queen - Bohemain Rhapsody
22. (41) DJ Quicksilver - Ameno
23. (24) Billy Jo Spears - Blanket On the Ground
24. (33) Diggy Dex & Jenny Lane - Dezelfde spijt
25. (Nieuw) Train - 50 Ways To Say Goodbye
26. (Nieuw) R.I.O. & Nicco - Party Shaker
27. (Nieuw) Newkids & Scooter - Friends (Turbo)
28. (57) ATB - Let U Go
29. (43) Celine Dion - My Heart Will Go On
30. (16) The Cranberries - Zombie
31. (31) Jennifer Lopes & Pittbull - On The Floor
32. (Nieuw) Dire Straits - Tunnel Of Love
33. (45) John Denver - Annie's Song
34. (44) Bellamy Brothers - Let Your Love Flow
35. (Nieuw) Gossip - Perfect World
36. (60) Nadieh - Windforce 11
37. (61) Johnny Jordaan - Een pikketanusie
38. (Nieuw) Oesch's Die Dritten - Jodeltime
39. (68) Madonna & Isaac - Paradise
40. (13) Groove Coverage - God Is A Girl
41. (70) Het Goede Doel - Hou van mij
42. (89) Henkie - De fiets van pa
43. (Nieuw) Joan Franka - You And Me
44. (Nieuw) Helemaal Hollands - Ga met me mee
45. (86) Sebastiaan - Ik ben een vrijgezel
46. (46) Mark Knopfler - Silvertown Blues
47. (53) Kelly Clarkson - Because Of You
48. (Nieuw) Christina Perri - Jar Of Hearts
49. (72) CCR - I Put Spel On You
50. (Nieuw) DJ Quicksilver - Cosmophobia
51. (25) Paul de Leeuw - Ik heb je lief
52. (Nieuw) Lenka - Everything At Once
53. (73) Nick & Simon - Deze avond loopt ten einde
54. (22) Debut De Soiree - Nuit De Folie
55. (Nieuw) Eagles - Take It Easy
56. (81) Normaal - Godverdomme
57. (19) Chicago - You're The Inspiration
58. (Nieuw) Normaal - Heidi
59. (Nieuw) Anneke Douma - Bonkefeart
60. (34) Hanny - Peter, ik vertrouw je voor geen meter
61. (47) Freddie Mercury - Living On My Own
62. (69) DJ Babayaga - Prepaire To Qualify
63. (38) Desireless - Voyage voyage
64. (Nieuw) De Kast - Nije Dei
65. (18) Groove Coverage - Million Tears
66. (27) Hanny - Liefde is lekker
67. (56) Gebroeders Ko - Roe koe koe
68. (77) Willeke Alberti - Samen zijn
69. (Nieuw) Train - Drive By
70. (Nieuw) Birdy - Skinny Love
71. (35) CCR - Have You Ever Seen The Rain
72. (37) De Kast - Hart van mijn gevoel
73. (40) Adele - Set Fire To The Rain
74. (98) Cliff Richard - Living Doll
75. (93) Herman van Veen - Hilversum 3
76. (Nieuw) Sebastiaan - Wâldsang
77. (Nieuw) Sean Paul - She Doesn't Mind
78. (Nieuw) Jan Smit & Gerard Joling - Echte vrienden
79. (20) James Last - Biscaya
80. (26) Jolanda Zoomer - Het kan me niet schelen
81. (Nieuw) Mon Amour - Sing Me A Song
82. (Nieuw) The Mavericks - Dance The Night Away
83. (Nieuw) Groove Coverage - Angeline
84. (Nieuw) Alex C - Du bist so
85. (54) Vaya Con Dios - What's A Woman
86. (63) Neil Diamond - Song song blue
87. (59) Darlene Love - All Alone On Christmas
88. (65) Lady Gaga - Alejandro
89. (75) Roxette - Listen To Your Heart
90. (49) Charlene - Als straks de avond valt
91. (Nieuw) Birdy - People Help The People
92. (52) Thake That - The Flood
93. (92) Ome Henk - Chinees
94. (39) Delerium - Silence
95. (55) Miami Vice - Crockett's Theme
96. (48) Frans Bauer - Hé lekkerding
97. (29) Tol Hansse - Big City
98. (21) The Shadows - Quartermasters Stores
99. (Nieuw) Mirana & The Diamonds - Power Of Controle
100. (15) Diggy Dex & Eva de Roovere - Slaap lekkerWim de Jongh   03-12-2012 16:17

Gaan we nog wat doen op het gebied van een nieuwjaarsreceptie?


Naturist   03-12-2012 14:03

Op 1 Januari staat er op NFN website naakt nieuwjaarsduik. Bij meer dan 100 aanmeldingen ging het door wat ook het geval was.
Echter lopen de deelnemers af en toeschouwers op. Organisatie ook bij gekleed duiken stoppen ermee. Ik las welleswaar dat het in Leeuwarden gehouden werd maar in Sneek weet ik niet.

Zelf heb ik daar geen enkele moeite mee dat er meer kijkers dan deelnemers zijn. Maar eigenlijk zouden de toeschouwers er ook zo bij moeten staan om te kijken en voelen. Soms heb ik het idee dat men meer naar blote mensen kijken dan dat ze zelf uit de kleren gaan.

Ik ben in me tuin al aan het oefenen naakt daar gaan staan. Heb het al direct koud en dan nog het water in terwijl iedereen naar je kijkt en juigd.


teake   17-09-2012 00:25

Denk dat veel strandjegangers de afbraak van het mooiste strandje in friesland[groene ster]inmiddels al hebben gezien.Al het mooie groen dat uit de grond is gerukt ,vermorzeld en versnipperd ,nooit zal het weer worden zo als het was.Jullie vaste bezoekers en bezoeksters van de punt zijn zeker nog wel enkele keren geweest ,kwam enkele dagen terug loekie nog tegen [zou naar jullie toe]maar kon het niet aanzien.Loekie zei dat jullie mij hadden gemist]snik!!!!!!!!!]Vandaag dus toch nog even kijken ,was niemand op het strandje ,ja toch ,kwam een vreselijk versuterd konijntje tegen ,bibberend en met grote plukken haar uit zijn vacht keek ie me aan als wou ie zeggen HELP MIJ waar moet ik nu naar toe !!!!!!!!!!!!!!.Ik had echt medelijden met dit arme diertje.Te voet kan je nog over het strandje [het pad is uitgegraven] de westelijke brug is verdwenen en daarmee ook de mooiste ontmoetingsplaats voor ons naturisten op het groenste strandje van friesland ,en natuurlijk het schoonste.Volgend jaar? op een kale winderige vlakte ,denk dat ik maar een jaartje oversla ,wens alle strandjegangers veel sterkte met dit gemis en oant sjen toch mar. goeie en de groetjes van teake ut burgum.


Tom   10-08-2012 19:53

Ik ga vaak naar De Potten in Sneek naaktzwemmen. En ja er zijn mannen die heen en weer lopen maar was er net zoveel vrouwen, was het ook. Heen en weer lopen mag zolang je geen mensen lastig valt wat ik hier af en toe lees.
Als er jeugd door het naturiste gedeelte lopen staat niet ergens dat het verboden is. Iedereen mag geniet op hun manier. Echter maakt voor mij niks uit als ze heen en weer lopen of dat andere steeds heen en weer fietsen. Zolang ze me niet lastig vallen.


daneila   08-08-2012 15:05

voor het eerst met mijn vriend naar het naakstrand we komen zels uit de buurt van drachten
leuk strandtje.........alleen ja kerels lopen heen en weer.ik gaf mijn vriend een paar zoenen waren er gelijk 2 kerels die vroegen of ze mee mogen doen,ziekelijk ook mensen op fietsen/brommers die wat heen en weer gingen,jammer is verder mooi strandtje


Jonathan   28-07-2012 12:14

Hej, ik ga geregeld alleen naar het strandje,ik ben al meer dan tien jaar een naturist,waarom ik alleen ga is omdat minn huidige vriendin een zonneallergie heeft dus op minder zonnige dagen komt ze ook wel eens mee.in het begin vond ik hhet ook raar om alleen te gaan maar ik kom hier maar voor 1ding en dat is naakt te genieten van de natuur.gewoon doen zou ik zeggen
Grtz. Jonathan


Johan   27-07-2012 19:16

Hallo,
Ik 18 jaar maar opzich lijkt het me heel leuk en spannend om eens een keer naar het naaktstrand te gaan.
Alleen is het zo dat ik niet echt durf..
Is er ook een manier voor dat ik wel durf? Moet ik er gewoon heengaan? Is dat niet raar?
Ik zou graag een antwoord hierop willen krijgen hoe ik hier het beste me kan omgaan of wat dan ook..


   05-07-2012 00:02

@ Henk

Je kunt altijd mailen naar:

info@naaktstrandje.nl


henk   04-07-2012 15:30

tjipke heb je even email voor mij??belangrijke zaak


Hans   21-06-2012 21:45

Vandaag op aanraden maar eens naar deze 'mooie' stek gegaan ... de temperatuur was goed, de zon weliswaar wat gesluierd maar dat was geen belemmering.

Aangekomen mocht ik een prachtig terrein ontdekken verdeeld in meerdere velden; ik had snel een mooi plekje gevonden.

De "feestvreugde" was echter van korte duur want in het uurtje dat ik daar heb gelegen werd ik op zowat alle sexuele 'heren'-activiteiten getracteerd die je je kan bedenken.
Tot 3 keer toe heb ik verzoeken gehad van opdirngerige mannetjes die wel 'zin' hadden.
Mannen op racefietsen die bij een 'vriendje' op een bankje gaat zitten en hem eens openbaar wijdbeens uitgebreid gaat afrukken ...

Het spijt mij, maar dit moet er even uit:

G*DV*RD*MM* ... is er niets meer normaal tegenwoordig? Zo lijkt er op geen enkel naturistisch terrein nog iets normaal te kunnen of te zijn. Zo langzamerhand is elk terrein vergeven van dit soort zieke mensen.

Beseffen dit soort mensen zich wel dat ZIJ het zijn die het voor alle andere naturisten verpesten. Zo gaan alle terreintjes op de schop ... en weg is weg ... dat zie je steeds vaker gebeuren.

ZIEK ... meer kan ik er niet van maken !

En hier hoef ik dus ook niet meer heen ... :(


Sjimmie   21-06-2012 20:10

Bedankt Henk, ik heb de info aangepast.
Wel jammer.


henk   21-06-2012 07:13

geen bbq op de laatste zwemavond ,wij zelf de laatste keer gevraagd of het zo was dus niet
en volgens mij was jij er niet sjimmie

groetjes henk


Anonym   29-05-2012 12:21

Over sexende mannen.
Tot voor een paar jaar geleden waren wij, mijn vrouw en ik, regelmatige bezoekers, door een nare ziektegeschiedenis is daar een einde aan gekomen.
Niettemin zijn we nog steeds belangstellend en voelden we ons gisteren niet bezwaard om (gekleed) een wandelingetje over het eilandje te maken om poolshoogte te nemen van de verandereringen.

Onze ervaringen waren ronduit schokkend. We werden gedurende onze hele wandeling getalked door een rukkende man die steeds maar dicht langs ons heen liep.
Zelfs buiten het eiland was hij ons vooruitgelopen en zat hij gekleed en wel met z'n broek op halfzeven toen wij hem passeerden opnieuw af te rukken. Walgelijk, niet op reageren uiteraard, maar wij vinden dat zoiets toch niet zou moeten kunnen.


Roelof   27-05-2012 01:26

Hallo bezoeker, dat maakt toch niks uit dat je een erectie krijgt? Dat is de natuur! Ook wel logisch, als er een lekker zacht briesje over je penis gaat, is dat ook wel een erg prettig gevoel en anders ( als je er zelf mee zit) ga je toch gewoon even op je buik liggen...


bezoeker02   19-05-2012 11:40

hallo,
ik krijg geregeld een erectie als ik op strandje lig
heeft iemand tips om dit te voorkomen verhelpen oid?bvd


Rick Nakken   09-05-2012 08:57

Heeu,
Leuke site is dit! Ik kom vaak lekker poedel naakt naar het strand. Soms kom ik dan terug met een lekker kleurtje (ook mijn kont is dan lekker bruin (: )

Gr.
Rick nakken


fries   11-01-2012 17:44

Hallo,

Leuke site!
Ik zie dat er regelmatig nog 1 bezoeker komt, op het strandje. Is dat niet te koud?

Groeten


webmaster Delta-Natuur   27-12-2011 13:53

Op de pagina http://www.strandje.nl/2007/BloteNieuwjaarsduik/BloteNieuwjaarsduik.html staat helaas een foutieve link naar de nieuwjaarsduik/Delta-Natuur. De juiste link is: http://www.delta-natuur.nl/agenda.html

Met vriendelijke, naturistische groet,
De webmaster Delta-Natuur:wink:


DR88   22-07-2011 06:00

ik was hier vandaag voor de eerste keer
en zo rond 12 uur was het al bloedje heet (zweten!)
gelukkig was er wat bewolking en een koel briesje, want de schaduw is beperkt. die blauwalgwaarschuwing zag ik pas op internet en ik heb er gewoon gezwommen...
beetje jammer van al die cruisende homo's, (lees: vieze ouwe mannen) en ohja ik heb zelfs ook nog een cockring voorbij zien komen, is dat ook een soort kledingstuk? dat past niet echt in de dresscode :wink:

maar al met al viel het me niks tegen
en is zelfs voor herhaling vatbaar
misschien ga ik dit weekend weer!

ps:kijken en bekeken worden hoort er natuurlijk ook een beetje bij -naaktstrand of niet -


flip   25-04-2011 12:03

Waarom moet het aangepast worden zo is het lekker en mooi aangelegd en wat beschutting tegen de windt en de kinderen aan de overkant toch uitdunnen is ook een mogelijkheid maar die plannen is het pesten van de recreanten daar op het strandje trouwens een mooi gedicht :cool:


Andries   20-04-2011 13:22

Dit mag de webmaster wel weghalen Is niet meer actueel. Ik weet niet hoe dat werkt.


Naam:
Andries.

Plaats:
Drachten.

Bericht:
Eigenlijk weet je het zelf ook wel. Door al je bezigheden houd je veel te weinig tijd over voor jezelf. Om gewoon eens lekker te ontspannen. Ook een gezonde lunch of gevarieerd avondeten schiet er steeds vaker bij in. Sporten doe je nog wel maar te weinig...een regelmatige massage kan je ondersteunen om de energie op peil te houden en de fut erin te houden. Lichaam en geest komen weer in evenwicht. Van massage wordt je fit en energiek.
Anne   01-04-2011 20:07

Morgen 22 graden!!
Morgen ga ik eindelijk weer (de eerste keer van 2011) heerlijk naakt bruin worden in de zon!!
Ik neem aan dat het morgen weer gezellig druk ga word voor het eerst van dit jaar.

Groetjes en veel plezier mede naturisten.


keesje   18-02-2011 22:39

Wat doen naturisten in de winter?


frits   24-12-2010 09:22

Ik zie het naaktzwemmen niet op de site van Sportstad Heerenveen staan, zijn ze er mee gestopt??


Johan   18-11-2010 17:52

ik durf wel, maar vind het nu te koud


Andries.   15-10-2010 23:52

Eigenlijk weet je het zelf ook wel. Door al je bezigheden houd je veel te weinig tijd over voor jezelf. Om gewoon eens lekker te ontspannen. Ook een gezonde lunch of gevarieerd avondeten schiet er steeds vaker bij in. Sporten doe je nog wel maar te weinig...een regelmatige massage kan je ondersteunen om de energie op peil te houden en de fut erin te houden. Lichaam en geest komen weer in evenwicht. Van massage wordt je fit en energiek.


jange   01-08-2010 15:45

ik wil ook gaan, maar durf niet :P

Reply Webmaster
Mocht je toch nog de moed vinden, kies dan een mooie stranddag en ga bijvoorkeur op het middelste veldje liggen. Maar je neemt wel een risico, want na één keer wil je nooit weer anders.


Bezoeker   27-07-2010 01:34

Ik bekijk de website mensen, maar de helft van de foto's werken niet! ;)
misschien een goed punt om eens bij langs te gaan.

succes.
mzl


Anonieme jongen   20-05-2010 18:21

Hallo ik ben een jongen uit leeuwarden,
welk meisje/vrouw heeft eens zin om samen met mij naar het strandje te gaan.


Sjors van het Strandje   23-04-2010 18:33

Morgen Patrice, morgen begint de lente :cool:


patrice   04-04-2010 15:29

:happy: dank voor de prachtige muziek ,mooi ook bij de foto's
dat helpt bij het wachten op de echte lente .
toch een vrolijke paas voor jullie.
groet patrice


S   10-12-2009 21:52

Hallo soms reis de vraag wel eens waarom er alleen grof gezegt er alleen naaktstranden voor valide mensen en niet voor mindervalide mensen of bestaan die wel in nederland?Bernd Huijser   01-07-2009 13:39

Naaktstrandje niet verplaatst. Uiteraard moeten de plannen nog worden goedgekeurd door de gemeente. Maar tot zover is er een mooi resultaat bereikt. De Naturisten Federatie Nederland feliciteert alle bezoekers met het resultaat tot zover!


Dave   20-05-2009 19:51

@anoniem

Er zijn toch wel ergere dingen dan dat? Verder is er veelal meer respect voor elkaar dan op een textiel strandje. Trek je stoute schoenen uit en ga een keer zelf kijken. Gewoon doen!
anoniem   08-05-2009 19:21

hallo het lijkt mij ook wel leuk om naar het strandje te gaan maar ik denk dat ze me zo aan kijken :sad:


Ruud   01-04-2009 16:53

Mooie en heldere beschrijving over naturisme maar uitgaande van de vrouw/man situatie. Wij als 2 homo mannen, getrouwd en al jaren naturist lopen wel eens tegen vooroordelen aan. Het zou goed zijn om ook op te nemen dat homo of hetero geen verschil maakt zolang je je maar aan de geldende spelregels houdt want die zijn er voor iedereen.
Groetjes,
Ruud


Sjors van het Strandje   01-01-2009 01:09

Sjors wenst alle strandje(nl) bezoekers een zonnig 2009 toe en dat ons strandje behouden mag worden en dat de Leeuwarder ambtenarij en politiek het beste voor heeft met leukste en aardigste bezoekers van De Groene Ster.


Rutgers   13-09-2008 14:26

Ik had me een week of wat geleden (4 of 6) aangemeld op jullie site en zou "binnenkort" toegang krijgen. Die toegang heb ik nu nog steeds niet en wat mij betreft, laat ook maar zitten, het hoeft niet meer.


zwemmers   07-09-2008 12:32

wij zijn gisteren naar veendam geweest om te zwemmen ,wat os opvalt dat je voor 4 euro de hele avond kunt zwemmen
wie weet kunnen we eens carpoulen ??


puzzelaars   01-09-2008 10:58

31 augustus was een prachtige dag om in jullie gezelschap te zijn ,we hebben ons prima vermaakt en de sfeer was gezellig en "warm" het resultaat was dat de SCRIPTO af is!!!!
tot de volgende keer.


hallo   09-08-2008 16:20

hallo ik ben vandaag naar het strandje geweest het was lekker weer ik heb genoten helaas voelde mijn dochtertje van 7 zich wat minder op haar gemak dit kwam door dat ze het enige kind was daarom wil ik iedereen op roepen ga eens met je kind(eren) naar het naaktstrand


Isolde   03-08-2008 19:45

Dag lieve mensen, ik heb eindelijk mijn commentaar gegeven op Forum over kwetsbaar zijn en hoe ermee om te gaan, het regent nl. al een tijd, dus nu even tijd en zin om op jullie, ri-an, te reageren op FORUM, het is gelukt! Liefs, van Isolde.:happy:


alternatiefje   27-07-2008 13:20

Hallo allemaal, ik ben met mijn partner nog nieuw op het strandje maar moet zeggen dat ik het daar geweldig vind. Lieve mensen met veel respect voor elkaar en erg gezellig. Ikzelf was niet gewend om naakt te zonnen maar moet zeggen, het werkt verslavend. We komen zeker weer en doen iedereen de groetjes daar en hopen nog op veel mooi weer.


Sjors van het Strandje   15-07-2008 22:41

De pyjamavlieg is te vinden op 4 juli en de foto van de vogelpoepjesrups is wel redelijk gelukt maar ik weet de naam niet en zonder de juiste naam kunnen we het moeilijk publiceren op de altijd volledige site strandje.nl. Wat ik wel heb gevonden is een artikeltje van het tv-programma Noorderlicht over de vermomming van een rups als vogelpoep. http://noorderlicht.vpro.nl/noorderlog/bericht/39286570/
Ik moet Linde natuurlijk nog danken als attente oeverlibelspotster en Steffen als professioneel rupsenspotter.michael   15-07-2008 20:23

Trouwens Sjors, heb je ook een mooie foto van die 'vogelpoeprups"?


Michael   15-07-2008 20:19

Hey Sjors, Ik zoek je pyamavlieg, staat die er niet meer op?


I&R   14-07-2008 12:45

Misschien zal ik het ook kunnen gaan opbrengen om vaker alleen te komen gezien de ontvangst toen, maar dat is een stap die ik nog moet leren zetten!

Verder onze complimenten voor deze site, die is super! Als ik een verbeterpunt zou mogen aandragen....... het zou het in mijn ogen afmaken als het "lifereport" van bijvoorbeeld een week terug te zien was.

Tot hopelijk snel ziens!

R


I&R   14-07-2008 12:42

Het is alweer 2 mnd geleden dat we, voor de 1e keer, op het strandje waren en ik moet zeggen............ het beviel ons opperbest!
Daar het weer niet super was, was het redelijk rustig. Opvallend was dat wij ons meteen opgenomen voelde. Bij toeval hadden we blijkbaar de juiste plek getroffen (de punt?) daar waar voornamelijk stellen en/of vrouwen/gezinnen schijnen te komen naar ons werd verteld.
Wat wij wel als hinderlijk ervaarden waren de geklede mannen die rondstruinden en liefst vanachter de bosjes mensen begluurden. Jammer dat daar niet tegen opgetreden wordt/mag worden.
In ieder geval was het zo gezellig en voelden wij ons zo thuis, dat wij zeker vaker gaan komen! Helaas komt mijn vriendin maar 1x per maand naar het hoge noorden en is het weer dan niet altijd goed, maar als dat het wel is, dan komen we zeker weer!!!!!!!!!!Sjors van het Strandje   10-07-2008 22:18

Ja jongh, speciaal voor jou. Ikzelf ben niet zo’n liefhebber van de lompe harige hommel, geef mij maar de delicate vormgeving van een schorpioenvlieg (m/v).


Wim de Jongh   08-07-2008 20:09

Dus toch een hommel, Sjors. Speciaal voor mij?


Johan   09-06-2008 17:24

vandaag voor de tweede keer samen met mijn vrouw naar dit strand geweest gisteren stapten we voor het eerst een naaktstrand op en we waren eind van de dag helemaal verkocht geen polonaise aan je lijf en een uitstekende sfeer het viel op dat er geen verschil is tussen mensen of je nu dik of dun ben ,jan modaal of veel centen heb we hopen dat als er andere mensen zijn die al een tijd twijfelen of ze dit willen net zoals wij dat ze dit een klein steuntje geeft bij die beslissing


joyce   09-06-2008 15:25

Zo wat is het warm:crying: jammer dat ik niet naar het strandje kan het is net ff iets te ver voor me op de fiets....
Maar als het in het weekend weer mooi weer is zijn wij ook weer van de partij...:happy:
Ik zal het nu achetr huis moeten doen al is het daar erg warm....:indifferent:
tot snel


Sjors van het Strandje   15-05-2008 21:08

Je hebt helemaal gelijk Frans, Kar is inderdaad sneeuw in het Turks en yol weg.


Dave & Sabrine   01-01-2008 10:42

Vanuit een zwaar bewolkt Den Haag wensen wij jullie het komende jaar veel warmte toe. En de nieuwjaarsduikers een behouden terugkeer:cool:


Sjors van het Strandje   01-01-2008 01:47

Sjors wenst vanuit een heel erg mistig Leeuwarden iedereen een goed nieuwjaar.
(het zicht is alhier momenteel circa 3 meter dus pas op)


Peter   31-12-2007 14:44

Wil via deze weg de bezoekers van het strandje, als het strandje in Rotterdam het Kralingse bos een prettige jaarwisseling toewensen. En op een zomers naturisme 2008.
http://www.allesuit.nl:happy:


Sjors van het Strandje   12-12-2007 15:01

Het is een makkie, die GROTE NAAKTSTRANDEN QUIZ dus niets staat jullie in de weg om deze prachtige puzzel optelossen. En bedenk eens hoeveel reflecterende matjes je voor 100 euro kunt kopen en voor dat bedrag kun een hele mooie strandtent kopen of ......:wink:


Sjors van het Strandje   10-12-2007 22:45

Ben ik de enige die manisch bezig is met de Grote Naaktstrand Quiz of zijn er nog meer gekken in Nederland?
Anders koop ik nu alvast nieuwe schoenen en als er nog geld overblijft een aantal reflecteren matjes en misschien een CD van Bach.


Theo   22-11-2007 09:01

Wat een ontzettend leuke site.
Ik heb de uitleg over naturisme helemaal gelezen. Wat goed uitgelegt. Ik denk dat ik van nature een naturist ben. Ik loop graag thuis in mijn blootje. Mijn vrouw niet. javascript: addSmiley(':sad:')
javascript: addSmiley(':sad:') Ze gaat wel naar de sauna met een vriendin(ik weer niet) maar wil niet buiten in de vrije natuur in haar blootje lopen. Ik moet die neiging altijd onderdrukken als ik ergens ben in een stil, mooi plekje. Dat soort plekjes hebben we hier zat. Een strand bezoeken doen we zowiezo al zelden. Dus een naaktstrand al helemaal niet. Ik denk nu ik deze site bezocht heb volgend jaar maar gewoon alleen naar een strand te gaan. Daar is niet veel voor nodig.javascript: addSmiley(':happy:')
javascript: addSmiley(':happy:'):crying::sad:
Goede tip van het stand bij Almere,daar kom ik vaak langs en zal ik nu maar mijden.


...   10-11-2007 21:38

alemaal gasten ver boven de dertig :S


Sjors van het strandje   08-11-2007 17:47

Stormvloedwaarschuwingsdienst, mooi woord voor scrabble. Is ook kustbewaking op het strandje?


Naek Hutakaloum   01-11-2007 23:14

Jaa jongens! Deze zomer zijn we weer van de partij hoor :happy:
Ik zat te twijfelen of ik weer naar Chersonissos of Sunnybeach ga, maar het word toch het strandje dit jaar! Lekker rondsnuffelen in je blote billen tussen het riet..! Dit is puur genieten:cool:


Jeltsje en Fokke   16-10-2007 22:16

Dag Sjimmie,

Wij hebben vandaag via het web jullie strandje.nl bezocht. Het ziet er omzoomd met een bosrand heel mooi uit. Je kan er zeker lekker in de luwte van de zon genieten. Wij vinden de foto’s “avondrood” van 24 juli indrukwekkend.
Wij wensen jullie veel plezier en zonneschijn op het strandje.nl.

Jeltsje en Fokke
Sjors   07-10-2007 22:33

Ja heerlijk die bananenpannenkoeken in de zon op het strandje. Schreef Maarten Luther al niet in 1524 na een dagje FKK mit speckkuchen “Wir essen und leben wohl”.


Sabrine   07-10-2007 19:53

Hi Sjimmie,

Bedankt voor de mix en pannen enzo, het pannenkoekenbakken was geweldig:wink:

En dat in oktober op het strandje de punt. Heerlijk!

Groetjes,

Sabrine


flint   16-09-2007 21:59

Hallo mensen,

Wat ik even kwijt wil. Ik ben sinds vorig jaar een aantal keren op het strandje geweest, als naturist. Op zich beviel het goed. Maar wat ik niet leuk vind, zijn de mannen die daar 'toevallig' rond struinen en je aan staan te gapen. Dus mensen met de kleren aan. Daar voel ik me ongemakkellijk bij, ook al ben ik een kerel van bijna 2 meter lang. Dat heb ik niet alle keren ondervonden, maar toch vaak genoeg.

Verder is het er prima.

Groeten,

Flint


Roland   11-09-2007 09:13

Nou gaat er mij meer om, dat andere mensen op moeten passen. Gelukkig hebben ze mijn broek niet mee genomen. De onderbroek hoef ik niet meer terug, je weet niet wat daar allemaal mee gedaan is!


Sjors   10-09-2007 22:57

Ik heb je onderbroek niet gevonden Roland maar misschien kun je de vermissing even doorgeven aan webmaster Sjimmie, het lijkt mij typisch iets voor de rubriek verloren/gevonden, dus even aan Sjimmie melden; de plaats van vermissing het merk (bijv. Björn Borg of Wibra) de maat en de kleur. Wie weet komt hij nog eens boven water.


Roland   10-09-2007 19:21

Ik ben trouwens een andere Roland. Afgelopen maandag (vorige week) is mijn onderbroek tot mijn grote verbasing verdwenen. Mijn beurs en ander geld zat er gelukkig nog wel in.


Isolde   02-09-2007 21:24

Roland, natuurlijk word iedereen, die nog niet bekend is, bekeken. Er zijn namelijk ook ongewenste types met ongewenste praktijken, daarom is men op het strandje ook alert. Als iemand enkele keren komt en eens een praatje maakt verdwijnt die nieuwigheid vanzelf en wordt het gewoon gewoon. Dus dan hoef je daar geen dame voor uit te nodigen, je kunt ook gewoon alleen komen, tenzij het je om andere dingen gaat?? Het is een fijn strandje, het middelste gedeelte, heel vertrouwd en veilig, juist door die sociale controle !!!! Groetjes, Isolde.


Roland   28-08-2007 18:47

Hallo,
Was afgelopen vrijdag op Ut Strandje, voor het eerst!!!, maar werd aangekeken door iedereen, of ze wilden zeggen: wat moet die hier? Volgens mij is het een hecht clubje daar...jammer...

Is het niet zo, dan wil ik wel met 1 van de dames er een keertje naar toe!:sad:


Ko van Dijk   24-08-2007 17:11

Leuk dat je mijn weblog link van de week hebt gemaakt. Dank voor alle hits.

Groet van Ko vanaf een zonnig naakstrand Zandvoort


Sjors   18-08-2007 23:57

Beste Anna en man.
Cock-ringen?
Nu let ik daar niet zo op maar ik heb in al die jaren (vanaf 1980) nog nooit een cock-ring gezien op misschien wel het leukste strandje van Nederland. Goed, zo nu en dan wat bling bling wat er flonkert in de zon maar op de stranden in de buurt van Dord zal het niet veel anders zijn .
Ik weet niet op welk strandje jullie zaten (west, midden, de punt of oost) maar op ieder naaktstrand zijn mensen die meer willen dan allen in de zon liggen. Volgende keer maar in de nabijheid van o.a. Sjors, Sjimmie, Edith, Isolde, Rinse, Tietsje, Wytse, Claire, Sjouke, Meinte, Bram, Anne en Eelco gaan liggen (de punt)anna   18-08-2007 11:31

wij waren daar voor het eerst en het strand was wel leuk.... maar al die mannen daar die met Cock-ringen om bah een ontmoeting s plek voor homo's ..... niet dat ik iets tegen homo's heb want dat zijn ook mensen maar daar nee dat niet leuk.het gaf mijn man een onprettig gevoel en wilde daar al snel weer weg....:surprised::surprised::surprised::cool::angry:


Sjors   08-08-2007 22:59

Het is tegenwoordig (= vaak) de gewoonte om de stranddag gezamenlijk (de overgeblevenen) af te sluiten met een koud biertje, dus ik met een tas vol Grolsch naar het strandje, niemand, er was helemaal niemand die ik wat aan kon bieden zelfs geen struiner of een visser in overtreding. Ik geef toe, het was geen zwoele zomeravond maar waar zijn de diehards gebleven het was tenslotte droog en het vroor niet. Morgen beter?
Tip: in de winterzon is het ook best te doen op misschien wel het leukste strandje van Nederland.Edith   06-08-2007 20:08

Verslaafd aan een strand? Kan dat? Volmondig zeg ik JA! Heb de laatste week van mijn vakantie vollop liggen bakken en genieten op het mooiste strandje die ik ken, nl. strandje.nl. Je ziet het zichtbaar populairder worden, zondag zelfs 170 bezoekers...wat een aantal! Van jong tot oud, gezinnetjes, mannen en vrouwen alleen (vorige week waren de vrouwen zelfs in de meerderheid, tjakka!!). Allen hebben wederzijds respect voor elkaar. Als je als vrouw, alleen komt en er loopt toch zo'n verdwaalde ongewenste "bezoeker" rond dan weet je dat je veilig bent! Heb dat nog nooit meegemaakt c.q. gevoeld toen ik nog ging zonnen op het textiel gedeelte! Geen wonder dat het steeds drukker wordt....Complimentjes!!

Voor iedereen die morgen nog kan genieten van het strandje.....veeeeeeeeeel plezierrrrrrrrr!!De bezoekers v/h strandje   04-08-2007 22:32

Welkom thuis Sjimmie,
wat een wereldreis.


Harm   03-08-2007 10:16

Ben er een paar keer alleen geweest maar er liepen helaas wat te veel mannen langs die meer wilden. Graag zou ik daarom eens met een dame willen gaan.


bas   30-07-2007 22:19

he mijn complimenten met deze mooie site. Ook ik ben enkele keren op het strandje geweest en het beviel me prima. helaas kan ik n u niet meer zo snel dr heen (geen vervoer meer) en enidgszins gehandicapt. (rolstoel) maar ik hoop dr toch weer eens heen te kunnen gaan. wat me vooral opviel op het strandje dat de meeste mensen zo vriendelijk zijn en het is dr erg schoon.


Sjors   17-07-2007 21:25

Mooi, heel mooi, de ransuil dus.


Sjors   17-07-2007 21:18

Ik zit te popelen, waar blijven die uilen foto’s


wiebe   08-07-2007 11:03

hoi claire ik wil graag met je naar het naakt strand toe groetjes wiebe


Claire   08-07-2007 10:33

Veel zin om vandaag te gaan zonnen, maar heb zin om er samen met iemand naar toe te gaan. Wie gaat ook vandaag en wil me meenemen?


leo   06-07-2007 22:18

ik kom nu al 5 jaar op het strandje 2 en vind het reuze gezellige mensen
ps een hele mooie site sjipke:happy:


bezoekster groene ster   02-07-2007 15:04

Jeetje "tseerd en de friesland bonk" of hoe je jezelf ook noemt
:crying:

Wat een flauw grapje, die hebben we al vaker voorbij zien komen. Verzin wat leukers en originelers dan kan ik er misschien ook nog om lachen...

De GROENE STER is gewoon SUPER. En geweldige site ook Tjipke!:cool:


Ruud Kwast   06-06-2007 06:38

Op jullie sitepagina www.strandje.nl/naturistenmap/html/html261.htm staat bij ons zwemuur in zwembad de schots te Den Helder ten onrechte de vereniging Chamavi vermeld. Het moet feitelijk Geminat zijn.

m.vr.gr. Webmaster Ruud Kwast


pieter   31-05-2007 13:17

ik kom binnen kort ok ff langs met me vriendin meestal gaan we naar de sauna maar nu maar eens naar het strandje :wink:


Mike   29-05-2007 18:44

Wat een informatieve site! Chapeau! Die mag je toch wel ophouden? :wink:


Claudia   25-05-2007 14:51

Wat een beeldschone meerkoetbabyfoto, Sjimmie! Ik hoop tot straks maar alvast groetjes van Claudia.


Albert Bolink   24-05-2007 12:10

Ik kreeg via Tjipke een prima tip. En dat ging dus over het strandje. Enorm leuke website hebben jullie! Ik heb dus via een deel van mijn Homepage ( klik dus maar eens ) daar melding van gemaakt. Dus nu maar zien dat het een perfecte zomer wordt. Maar ook voor ons naturisten geldt het advies smeer U goed in tegen zonnebrand ! :angry:


Sjors   21-05-2007 21:29

Ik bedoel natuurlijk foto 4
(zie onder)


anoniem   20-05-2007 15:02

het lijkt me een gezellige boel daar misschien dat ik eens langs kom


Sjors   18-05-2007 22:44

Wat een belevenissen op zo’n Vrijdag, een dood lammetje (zie foto’s) en het meerkoetkuikentje (zie foto’s),
foto nr.3 van het kuikentje is van wereldklasse, world-press-photoklasse SjimmieMees   07-05-2007 16:29

Hier hebben we gelukkig ook naaktstranden. De sfeer is daar een stuk toleranter dan op geklede stranden. Hoe dat komt kun je lezen in de reacties van de mensen die zo spastisch reageren hier op naturisme. We zijn allemaal naakt geboren hoor!!


Richard   03-05-2007 00:31

Ik ben een regelmatige (homofiele)bezoeker van het strandje en ook ik ben blij om te zien dat de strandwachten en/of politie zich regelmatig laten zien. Alleen zou het prettig zijn als men wat meer zou optreden tegen de luidkeels roepende opmerkingen makenden "VIEZE HOMO'S", overlast gevende jeugd, die het ook nodig vinden om met brommers/fiesten en scooters over het grindpad te rijden. Ik kom hier om van de ZON te genieten en stoor me er mateloos aan. Wat betreft de zgn cruisende homomannen valt het nogal mee hoor. Het zijn meestal veel gekleede "BI" mannen die overlast veroorzaken.


Stef   29-04-2007 23:17

Hoi ik heb een vraag ik ben net 17 en min vriendin is 16 mogen wij ook naar het strandje?


bram   10-04-2007 11:36

een paradijs op aarde nooit weer anders
hoop dat het gou weer zomer word:happy:


Han   18-03-2007 23:11

De zwemtijden van de vereniging Niets om 't Lijf in Groningen (in zwembad De Parrel) zijn veranderd. Nu wordt er gezwommen van 12.15-13.15 uur, op zaterdagen.
mvg,
Han (hoofdredacteur Niks-an):angry:


Theo   08-03-2007 18:14

Ben al heel lang niet meer op het strandje geweest, maar als het nu mooi weer wordt zal ik er weer zijn. Ik heb, in tegenstelling tot anderen, geen last van overvliegende homo's. Zolang ze langslopen vind ik het best, maar ze sexen maar ergens anders. Hoop dat dit jaar het weer gezellig wordt, dan heeft iedereen plezier!
Groetjes, Theo:


Dave   06-03-2007 11:10

Het Sodom en Gomorra van Nederland...? Kom Gelderland-stel, laat je niet afschrikken door de wereldvreemde angsthazen, die weerhaakjes in balletjes stoppen, door de enkeling die zich graag toont, door bezoekers die vanuit onzekerheid hun normen en waarden zo graag anderen opleggen, door regeltjes of door de geuitte afgungst.
De groene ster is een schitterend gebied en er zijn ook mensen te vinden die niet in dit gastenboek schrijven;)


gelderland-stel   04-03-2007 05:15

PS we hebben nog even jullie gastenboek verder doorgelezen maar schrikken van een hoop reacties in dit gastenboek... Jemig wat een waanzinnigen!!! sodom en gomorra? Whahah... na kort overleg toch maar besloten het blijkbaar achtergebleven friesland voorlopig nog maar een paar jaar te mijden, jammer want voor waterliefhebbers als wij een pracht provincie... Helaas kunnen wij ons niet vinden in de in- en opstelling van veel recreanten... Bij deze nodigen we jullie dan ook uit om eens een zonnig weekend deze kant op te komen om te zien dat naturistenstranden en zgn. normale stranden gerust naast elkaar kunnen bestaan... Voorbeelden bij de vleet hier... Veel sterkte en wijsheid toegewenst...


Jaap   10-02-2007 19:42

Als alleenstaande oudere vind ik dit strandje een uiterst geschikte plek om op zoek te gaan naar wat gezelligheid en vertier. Je moet je niet laten afschrikken door mannen die aanvankelijk wat afstandelijk doen en even door de zure appel heen bijten. Op die manier kan je hier een prima dag hebben en goed aan je trekken komen!

Groet,
De man met de groene hoed :wink:


stel   08-02-2007 09:50

hoi allemaal,ook wij zijn op onze vakantie toevallig ook op dat strandje gekomen en ja wij houden ook van naturisme en ja wij hebben ook de homo,s gezien ,en ik kan jullie vertellen het zijn niet alleen de homo,s die er sex hebben,ook gewone stellen en waarom niet??wel 1 ding waar ik het helemaal oneens mee ben en er ook tegen ben houd kinderen hier weg dan,en verder moeten er meer strandjes komen in nederland


M&R   30-01-2007 14:23

hoi luitjes, via via zijn we op de site terecht gekomen en et ziet er allemaal netjes uit dus komende zomer zullen mijn vrouw en ik ook zeker op het naaktstrand te vinden zijn.
hopelijk heb je bij jullie niet teveel last van (eenzame) mannen, maar dat zullen we allemaal wel meemaken.
we willen binnenkort al een keerje er heen rijden om te kijken hoe alles er uit ziet.
en de mensen die ik hier allemaal hoor mopperen op naturisten, blijf er dan lekker uit de buurt, dan stoor je je zelf er ook niet aan.
hopelijk tot komende zomer.:happy:


Margriet   28-01-2007 19:49

Heb veel ghoord in de sauna, over dit strandje, kom zeker dit jaar even langs. Mooie web site....


zonaanbidster   28-01-2007 18:16

ik vind het heel erg jammer dat er mensen die vooroordelen hebben op het naturisme.
leven en laten leven !!!!
ik zelf kom al jaren op het naaktstrandje voor mijn plezier en heerlijk te zonnen en te zwemmen en NIET voor sex.
jammer dat sommige mannen (bi en of homo) dat verknallen voor vele mensen om toch sex te hebben, wat toch wel kan storen, doe het na zonsondergang heeft niemand er last van.

groetjes zonaanbidster


Rob   15-01-2007 20:31

interesse om het strandje te promoten, mail ons met telefoonnummer en we besteden er aandacht aan in ons radioprogramma.
webterras@gmail.com


D. Fisker   15-01-2007 17:21

Ik ben er eens verdwaald toen ik voor het eerst in dit water aan het vissen was en werd door de naturisten voor van alles en nog iets uitgemaakt wat ik hier weiger te herhalen. Ik hield mijn fatsoen,verontschuldigde mij zelfs nog(waarvoor, weet ik ook niet); wel dacht ik dat sommigen een paar zittingen bij de psychiater konden gebruiken.:wink:


Michael D.   01-01-2007 05:03

dag allemaal ik heb met kerst een kerstboom opgetuigt op het strandje. Maar daar zijn een paar kerstballen van zoekgeraakt. Heeft iemand misschien deze kerstballen het ware rode met glitters gevonden neem dan aub contact met me op peer_de_wroeter@hotmail.com alvast bedankt lieve mensen groetjes:kiss:


Chris D   27-12-2006 16:01

Je begrijpt inderdaad niets van naturisme! Ik kom in de zomer weer naar De Ster toe, tot dan!:cool:


sjonnie   26-12-2006 12:52

wat een onzin, met je kinderen naakt zwemmen, stel pedofielen


Zielig   24-12-2006 21:57

sneu diep sneu.... "Lekker met de hele familie in je nakie zwemmen" ik hoop dat dit hele zielige gedoe eens wordt afgeschaft! ga maar lekker naakt in je tuin lopen ofzo weet ik veel. dit is gewoon te gek voor woorden!!
Nederland DOE HIER IETS AAN!!!!


Miranda   18-12-2006 15:53

Hallo,
Ik ben via waldnet op jullie site terecht gekomen en m'n complimenten voor de mooie site. Ik heb zelf niks met naturisme maar wel met de groenester. Ik kom daar al jaren met enige regelmaat met m'n honden en ik kan me er dus niks bij voorstellen dat mensen last hebben van het naakt strand. Het recreatie gebied is groot genoeg voor ons allemaal. Het enige wat iedereen zou moeten doen is rekening houden met elkaar. Ik kom niet in de gebieden waar mijn honden niet mogen komen dus als mensen nu niet van naakt rekreatie houden zoek het dan ook niet op er is echt ruimte genoeg!!!!
Veel succes verder met jullie site.
Groetjes Miranda:happy:


Isolde   01-12-2006 18:58

Beste mensen, wanneer zal het nu eindelijk duidelijk worden, dat de ongewenste seksuele handelingen van het eerste stuk naturistengebied (men noemt ze ook wel homo's, maar 80% is gewoon brave huisvader......), de vredelievende, voor de rust, ruimte en zon komende naturisten op het 2e gedeelte van het naturistengebied, en de gedoogzone ten noorden van het naturistenterrein drie!!!!!! verschillende dingen zijn en op het 3e gedeelte van het naturistenterrein vindt men van alles wat, dus als u zich veilig wilt voelen, kom dan gerust naar het middengedeelte, strandje "De Punt". Met vriendelijke groeten, een naturiste.


alie   29-11-2006 16:33

hee sjors en sjimmi ook wij willen wel mee uit eten maar om je op te kunnen geven moet je toch op de lijst kunnen komen en wat betreft de mevrouw die zo,n hekel aan blote mensen heeft DE rest natuurlijk daargelaten Mevrouw het groene stergebies is zo groot en het net wat je je kids aanleert als jezelf voortdurend loopt te roepen hoe erg het is maar wel steeds kijkt. dan doen je kinderen wel mee op den duur .steek uwe hand in eigen boezem en zoek een plekje ver bij het naaktstrand vandaan hebt u ook nergens last van groet een zonaanbidster


annemarie   09-11-2006 15:21

hallo,
ik ben voor het programma op zoek naar een naturist of een naturistengezin die lekker alles in hun blootje doen en daar ook open en bloot over willen vertellen.
mensne die hun huishoudelijke klusjes graag i hun blootje doen.

als iemand iemand kent of zelf geinteresseerd is zou ik het erg op prijs stellen als u mij zou bellen/mailen.
bij voorbaat dank

annemarie bouwman
035-6719058:wink:


mirjam   01-11-2006 19:58

Nou..ik ben er anders niet zo blij mee. Als ik er kom op een minder warme dag, word je van de ene kant bestookt met homo's ..(wat daar gedoogt wordt, ik begrijp er niks van!! iedereen voelt zich daar toch geintimideerd door! Ik vind het vreselijk) en als ik de andere kant op kijk zie ik allemaal naakte mensen. Dat klopt niet met mijn gevoel en ik voel me er ongemakkelijk bij. Jullie naakt recreanten mogen in dat andere water recreeeren maar vinden het vaak toch nodig om aan de kant te gaan zitten tegenover de kinder(!!!) speeltoestellen. ik denk niet dat je kinderen zomaar out of the blue moet blootstellen aan blote naakte mensen en cruisende homo's. Het is een recreatie gebied, dit houdt in dat ook wandelaars, fietsers, kinderen en dagjesmensen zich er prettig moeten kunnen voelen. Ik wordt er nu vaak overspoeld door naakte mensen, homo's en verslaafden die daar tippelen. ..belachelijk, voor zo'n duur recreatiegebied.!


hovenier   23-10-2006 00:05

ik vindt het smerig als je op een strandje ligt en je rolt je handoek uit terwijl er een hondenpoep er ligt echt lekker dus niet.maar de gemeente en de mag ook wel de parkeer plaatsen en de wel maaien onkruid vrij maken en minder lui wezen en de mensen die op de homo parkeer plaats staan mogen wel ons met rust laten vriedelijk groeten de tuin mannen op de groene ster en de politie moet maar de werk beter en zo als ons beloofd is meer politie op paard is nog maar 3 x geweest meer blauw op de groene ster puur voor de veiligheid bescherming gaat voorMarjan   17-10-2006 09:11

Hee hoi ook ik vind het een heerlijk strandje vriendelijke mensen die zo nu en dan een praatje komen maken erg gezellig en nu maar hopen op nog een mooie zomer:cool::cool:


Marjan   17-10-2006 09:11

Hee hoi ook ik vind het een heerlijk strandje vriendelijke mensen die zo nu en dan een praatje komen maken erg gezellig en nu maar hopen op nog een mooie zomer:cool::cool:


Edith   14-09-2006 19:04

Hallo,
Deze week bijna elke middag gesnipperd om maar weer snel naar het strandje te sjeesen op m'n fietsie en goh...wie had dat gedacht aan het begin van deze zomer...Edith op het naaktstrandje :surprised: hihi
Maar beste mensen...ik vind het fantastisch en mij, ha.., mij zul je niet meer vinden op het textielgedeelte, waar ik nooit alleen naartoe ging omdat ik me dan niet prettig en op m'n gemak voelde. Das nu wel anders!! Als echte zonaanbidster kan ik alleen maar zeggen "Eureka"! I found my strandje.nl!!!
Thanks!
Maáár...ja ja er is altijd een maar: "een toilet tja, dat zou de feestvreugde nog meer vergroten." Hopelijk komt de Gemeente over de brug!

groetjes en hopelijk nog meer mooie (na)zomer dagen toegewenst van
Edith :happy:


nathalie   01-09-2006 11:20

hallo alle maal
wij ik en henk komen al 3jaar wij vinden het fijn op de naakt strand
maar ik zoek mijn vriend johan die komt ook altijd ik zal leuk vinden dat we kontat hebben groetjes nathalie


test   23-08-2006 12:03

Gisteren ben ik op het strandje geweest waar lichtelijk paniek ontstaan was omdat er blauwalg op het water dreef. Onze Sjimmie heeft meteen informatie op de bekende website geplaatst (zeer attent). Tot mijn verbazing zie ik avonds T.V. omrop Fryslân en zie ik de gemeentelijke oppas Eelkje Boersma die met droge ogen verklaart dat alle stranden zijn afgesloten en mensen uit het water zijn gehaald om de aanwezige blauwalg een gezondheidsrisico met zich meebrengt. Ze vergeet er bij te zeggen dat zij niet op het naturistendeel is geweest en dat de stranden daar niet zijn afgesloten. Mogen naturisten wel een gezondheidsrisico lopen vraag ik mij dan af.
Verder heb ik een verslag gelezen van de gemeente Leeuwarden met betrekking van een overleggroep over het recreatiegebied Groene Ster met Isolde als een soort vertegenwoordigster van naturisten. Fijn om te kunnen meepraten maar het zal verstandig zijn om een stem te zijn van een groep belanghebbenden (wij als naturisten dus) en niet op persoonlijke titel vergadering bij te wonen. Om namens een groep te spreken heb je een steun in de rug, er zijn genoeg punten die ingebracht kunnen worden zoals plaatsen van voldoende (mobiele) toiletten en beter toezicht op de (sociale) veiligheid en hygiëne waarbij er geen uitsluitingen zijn zoals hierboven beschreven.

Groetjes, Nicomarianne   20-08-2006 15:26

Mooi stukje Isolde, hartstikke goed. Zo ik heb dan nu ook eindelijk het gastenboek gevonden, leuk.
Ter overweging: Grenzen zijn persoonlijk en kunnen van moment tot moment verschillen. De ene dag wil ik lekker bijkletsen, de andere dag met rust gelaten worden. De ene dag is te dicht bij dichterbij dan een andere dag. Voorstel: Laten we er niet te moeilijk over doen. Mensen die kwaad willen denken zullen dat gewoon doen, anders vervelen zij zich. Als je iets niet bevalt ,zeg het gewoon, met de nadruk op gewoon! Het is gewoon om aan te geven dat je iets niet wilt, net zo gewoon als aangeven wat je graag wilt.
We hebben een geweldig strandje en door de jaren heen wordt het steeds gezelliger. Laten we niet teveel mopperen over 'mensendingen, maar het gewoon corrigeren als je er last van hebt. Tot ziens!


isolde   19-08-2006 22:32

Hallo lieve mensen,
Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn, die bloot lopen verwarren met seksualiteit (zie "overleg Groene Ster") en de naturisten, homofielen en de cruisende mannen met hun zedendelicten op een hoop gooien. Wij, gewone, veilige naturisten (wij liggen op het middenveld) willen niets liever dan dat die seksuele overlast verdwijnt, maar door het gedoogbeleid van gemeente en politie is dit probleem nog steeds niet opgelost...., al jaren ergeren wij ons eraan en dat wij naturisten erop aangezien worden. Laten wij a.u.b. elkaar een beetje respecteren en met rust laten en meld de excessen bij meldpunt overlast: 058-2338888. Naakt recreeren schijnt nog steeds niet gewoon gevonden te worden en allerlei vragen, excessen, onbegrip en hilariteit op te wekken. A.U.B.: gun ons onze rust en als er vragen zijn, men mag die altijd stellen!!!!!!! Overigens 80% van de cruisende mannen zijn gewoon brave huisvaders.... Als vrouw kom ik al enige tijd op het middenveld, daar voelt het wel goed en veilig, er is een vaste kern aanwezig. De enige oplossing is toezicht en handhaving, maar de Groene Ster schijnt niet de prioriteit van de politie te hebben, allang blij dat het niet meer zo erg in de Prinsentuin en het Rengerspark is... Ik hoop, dat er nu eindelijk wat begrip onderling ontstaat. Als je nog suggesties hebt, gaarne. Alle goeds en groetjes, Isolde.


Claudia   18-08-2006 01:47

.......en inderdaad konden Patrice en ik gisteravond onze nieuwe parasol inwijden tijdens de gezamenlijk maaltijd. Dit keer lijkt het een buitengewoon hecht exemplaar in de modieuze modekleur limegroen! (zie foto, die toch wel degelijk op ons naaktstrandje is gemaakt!)Nienke   18-08-2006 01:29

Ja als niet zo regelmatige bezoekster van 'het strandje' wil ik toch wel even in het gastenboek schrijven. Leuke site Sjors!! Geen woord te veel gezegd.
Het was druk toen ik vandaag weer even kwam kijken. Maar toch heerlijk rustig. Van niemand last. Beetje lezen, beetje zwemmen, beetje kletsen. Over boeken bijvoorbeeld. Ben altijd benieuwd wat mensen lezen. Sjors raadde Houellebec aan: 'Platvorm'; ikzelf lees Laxness: 'Het visconcert' en van Wietse weet ik het echt niet meer. Wel interessant maar het ging behoorlijk boven m'n pet.
Lekkere middag gehad in de zon.


Sjimme (Webmaster)   14-08-2006 22:03

Best Geert,

Het naaktstrandje Groene Ster Leeuwarden is er voor de naaktrecreatie, niet voor het uitlaten van de hond.

Het strandje heeft hoofdzakelijk van twee dingen last:
De naar seks zoekende mensen, en mensen die hier de hond uitlaten.
Voor de naar seks zoekende mensen bestaat er een gedoogplek, en ook voor het uitlaten van de hond zijn er speciale terreinen aangelegd. Het zou mooi zijn dat beide categorieën overlast veroorzakende mensen naar hun eigen plek gaan.

Het uitlaten van de hond op het strandje, is asociaal en getuigt van weinig fatsoen.

We willen graag beide categorieën van het strandje weren; zo houden wij ons strandje schoon.
Geert   14-08-2006 15:30

Het wordt hoognodig tijd om dit viezerikken strand open te stellen voor honden.
Honden maken er geen troep van.
Weg met dit Sodom en Gomarra.


bob en alie   25-07-2006 19:42

hallo tjipke en sjors en de rest natuurlijk ook wij zijn vandaag weer ff op strandje geweest het was er warm en gezellig ik voel me er altyd erg veilig hahaha niemand die commentaar op mn omvang heeft iedereen is gelijk op het strandje >Sjors bedankt voor het al jaren schoon maken van het vlondertje en tjip het word tyd dat je je rondjes weer gaat zwemmen.We zouden morgen naar callandsoog maar bij nader inzien zeiden we tegen elkaar we zijn gek om zo,n eins te ryden we gaan naar onze familie op het strandje groetjes bob en alie


gerrit   21-07-2006 11:38

dag strandje.nl

leuke site ziet er netjes uit, ben nu een paar keer bij jullie op het strandje geweest en het ligt daar lekker, er zijn gezellige en altijd vrolijke mensen. Vanmiddag kom ik nog even aan waaien, want met zulk mooi weer moet je er bij zijn.

groetjes van een genietende zonner.
Gerrit


Nico   18-07-2006 12:07

Gisteren ben ik op het strandje geweest waar lichtelijk paniek ontstaan was omdat er blauwalg op het water dreef. Onze Sjimmie heeft meteen informatie op de bekende website geplaatst (zeer attent). Tot mijn verbazing zie ik avonds T.V. omrop Fryslân en zie ik de gemeentelijke oppas Eelkje Boersma die met droge ogen verklaart dat alle stranden zijn afgesloten en mensen uit het water zijn gehaald om de aanwezige blauwalg een gezondheidsrisico met zich meebrengt. Ze vergeet er bij te zeggen dat zij niet op het naturistendeel is geweest en dat de stranden daar niet zijn afgesloten. Mogen naturisten wel een gezondheidsrisico lopen vraag ik mij dan af.
Verder heb ik een verslag gelezen van de gemeente Leeuwarden met betrekking van een overleggroep over het recreatiegebied Groene Ster met Isolde als een soort vertegenwoordigster van naturisten. Fijn om te kunnen meepraten maar het zal verstandig zijn om een stem te zijn van een groep belanghebbenden (wij als naturisten dus) en niet op persoonlijke titel vergadering bij te wonen. Om namens een groep te spreken heb je een steun in de rug, er zijn genoeg punten die ingebracht kunnen worden zoals plaatsen van voldoende (mobiele) toiletten en beter toezicht op de (sociale) veiligheid en hygiëne waarbij er geen uitsluitingen zijn zoals hierboven beschreven.

Groetjes, NicoNienke   16-07-2006 22:51

Ja als niet zo regelmatige bezoekster van 'het strandje' wil ik toch wel even in het gastenboek schrijven. Leuke site Sjors!! Geen woord te veel gezegd.
Het was druk toen ik vandaag weer even kwam kijken. Maar toch heerlijk rustig. Van niemand last. Beetje lezen, beetje zwemmen, beetje kletsen. Over boeken bijvoorbeeld. Ben altijd benieuwd wat mensen lezen. Sjors raadde Houellebec aan: 'Platvorm'; ikzelf lees Laxness: 'Het visconcert' en van Wietse weet ik het echt niet meer. Wel interessant maar het ging behoorlijk boven m'n pet.
Lekkere middag gehad in de zon.


Claudia   16-07-2006 10:22

"Never a dull moment"
Eindelijk was het zover! Ook Patrice en ik hadden besloten om onze eigen parasol aan het gevarieerde arsenaal aan zonneschermen op het strandje toe te voegen. Patrice had bij de Formido een laatste uniek exemplaar bemachtigd en omdat zij ook nog in het bezit was van een, weliswaar miniscuul maar professioneel hamertje, stond niets een geslaagde schaduwrijke pic-nic in de weg.
Al bij het uitpakken werd het doekje geroemd om zijn sprekende en vrolijke kleuren en onder luide bijval van de omstanders opende Patrice dan ook uitgelaten onze parasol!
Foto 1 toont het onmiddelijke débacle van deze Formidowinkeldochter.
Zelfs de niet aflatende inspanningen van Sjors "Superglu" en de creatieve uitspanningen van Tjipke ( zie foto 2) hebben niet kunnen verhinderen dat onze eerste echte parasol aan het eind van de dag roemloos in de prullenbak is beland.( zie foto van Tjipke)
Echter.........wij komen terug!Nico   16-07-2006 10:22

Gisteren ben ik op het strandje geweest waar lichtelijk paniek ontstaan was omdat er blauwalg op het water dreef. Onze Sjimmie heeft meteen informatie op de bekende website geplaatst (zeer attent). Tot mijn verbazing zie ik avonds T.V. omrop Fryslân en zie ik de gemeentelijke oppas Eelkje Boersma die met droge ogen verklaart dat alle stranden zijn afgesloten en mensen uit het water zijn gehaald om de aanwezige blauwalg een gezondheidsrisico met zich meebrengt. Ze vergeet er bij te zeggen dat zij niet op het naturistendeel is geweest en dat de stranden daar niet zijn afgesloten. Mogen naturisten wel een gezondheidsrisico lopen vraag ik mij dan af.
Verder heb ik een verslag gelezen van de gemeente Leeuwarden met betrekking van een overleggroep over het recreatiegebied Groene Ster met Isolde als een soort vertegenwoordigster van naturisten. Fijn om te kunnen meepraten maar het zal verstandig zijn om een stem te zijn van een groep belanghebbenden (wij als naturisten dus) en niet op persoonlijke titel vergadering bij te wonen. Om namens een groep te spreken heb je een steun in de rug, er zijn genoeg punten die ingebracht kunnen worden zoals plaatsen van voldoende (mobiele) toiletten en beter toezicht op de (sociale) veiligheid en hygiëne waarbij er geen uitsluitingen zijn zoals hierboven beschreven.

Groetjes, NicoClaudia   16-07-2006 10:22

.......en inderdaad konden Patrice en ik gisteravond onze nieuwe parasol inwijden tijdens de gezamenlijk maaltijd. Dit keer lijkt het een buitengewoon hecht exemplaar in de modieuze modekleur limegroen! (zie foto, die toch wel degelijk op ons naaktstrandje is gemaakt!)Marjanne   15-07-2006 20:53

hallo allemaal.
het was vandaag weer een lekkere dag, om eens lekker bruin te worden.
(zo kan mijn arm van het gips weer ff bijkleuren)
was het eten lekker???
de groeten van Marjanne, en een hele dikke natte zoen van Annemarie :)


Nienke   15-07-2006 20:53

Ja als niet zo regelmatige bezoekster van 'het strandje' wil ik toch wel even in het gastenboek schrijven. Leuke site Sjors!! Geen woord te veel gezegd.
Het was druk toen ik vandaag weer even kwam kijken. Maar toch heerlijk rustig. Van niemand last. Beetje lezen, beetje zwemmen, beetje kletsen. Over boeken bijvoorbeeld. Ben altijd benieuwd wat mensen lezen. Sjors raadde Houellebec aan: 'Platvorm'; ikzelf lees Laxness: 'Het visconcert' en van Wietse weet ik het echt niet meer. Wel interessant maar het ging behoorlijk boven m'n pet.
Lekkere middag gehad in de zon.


Marjanne   15-07-2006 20:53

hallo allemaal.
het was vandaag weer een lekkere dag, om eens lekker bruin te worden.
(zo kan mijn arm van het gips weer ff bijkleuren)
was het eten lekker???
de groeten van Marjanne, en een hele dikke natte zoen van Annemarie :)


Majo   12-07-2006 22:13

Jammer dat ik de foto's van Claudia niet kan openen... Een volgende keer?


Majo   09-07-2006 10:04

Ik ervaar het naturisme als een onderdeel van mijn libertijnse levensstijl. En ik ben erg blij dat dit zo dicht bij mijn woonstad is gelegen. Bijna iedereen houdt de veldjes schoon en er klinkt nooit luide muziek. Als dat wel kilinkt dan komt het van het textielstrand gewaaid. Ik ontmoet er leuke mensen met een verhaal. Een echte aanrader dus.


Claudia   09-07-2006 10:04

"Never a dull moment"
Eindelijk was het zover! Ook Patrice en ik hadden besloten om onze eigen parasol aan het gevarieerde arsenaal aan zonneschermen op het strandje toe te voegen. Patrice had bij de Formido een laatste uniek exemplaar bemachtigd en omdat zij ook nog in het bezit was van een, weliswaar miniscuul maar professioneel hamertje, stond niets een geslaagde schaduwrijke pic-nic in de weg.
Al bij het uitpakken werd het doekje geroemd om zijn sprekende en vrolijke kleuren en onder luide bijval van de omstanders opende Patrice dan ook uitgelaten onze parasol!
Foto 1 toont het onmiddelijke débacle van deze Formidowinkeldochter.
Zelfs de niet aflatende inspanningen van Sjors "Superglu" en de creatieve uitspanningen van Tjipke ( zie foto 2) hebben niet kunnen verhinderen dat onze eerste echte parasol aan het eind van de dag roemloos in de prullenbak is beland.( zie foto van Tjipke)
Echter.........wij komen terug!Dinie en Nico   05-07-2006 23:55

Op het strandje, van vandaag 5 juli 2006

Het zou een snikhete dag worden en wij waren er al om 7.00 uur om onze nieuwe tent voor de eerste keer op te zetten. Geweldig, die stilte en wat is de belofte voor deze dag? Met de tent en ons humeur ging het erg goed! Er wordt heel wat besproken op het strandje van vandaag. Het weer is erg belangrijk; moet de parasol in of uit, moet het strandtentje gedraaid worden of valt het wel mee met die wind? Wat zie ik daar, donderkoppen in de lucht? Sjors zet dan zijn donderkoppenzonnebril op en kan ons gelukkig geruststellen, de bui gaat ons voorbij. En niet te vergeten, de temperatuur van het weer maar ook krijgen we informatie over de temperatuur van het water. En waar krijg je informatie over het aantal bezoekers? Sjors weet het te vertellen! Dus als je denkt dat je er voor je rust komt, vergeet het, je bent druk in de weer bij mooi weer en we komen gauw weer!rinze   30-06-2006 10:04

culiair strandje 1e keer pannenkoeken en nu 2e keer chinees 3e keer amerikan- sparerib schotel met gebaken aardappelen ?
dit blijft toch wel het strandje van nederland
leuk , gemoedelijk, vriendelijk ,apart ,culinair.
hou dit zo dan zijn wij ook eens in de zoveel tijd van de partij
helaaszijn wij er zaterdag niet ,maar eet smakelijk

ps.sambal er bij ?? het word al zulk heet weer


Claudia   18-06-2006 10:47

Wat was het weer gezellig gisteravond!
Na de aankondiging: Pannekoeken!.......verzamelden de her en der over het strandje verspreide gasten zich rond de diverse kooktoestellen en kon het schransen aanvangen. De kwaliteit van de koeken was ondanks de primitieve omstandigheden professioneel en er wordt dan ook nagedacht over het thema van een volgende repas commun!


John   17-06-2006 13:00

Kom regelmatig op het strandje. Vindt het er fijn. Lekker rustig over het algemeen en men laat je er in je waarde!


tuula   16-06-2006 09:51

regards from Finland, i was there in may it was nice


Nico   16-05-2006 21:46

Kom regelmatig bij mooi weer op het strandje. Ben het met Isolde eens dat het strandje er alleen maar is om de recreëren. Dus laten wj het strandje leuk en gezellig houden.


JanWillem   16-05-2006 11:00

Goed initatief deze web-site.
Ik kwam in de jaren 70 in aanraking met naakt recreatie. Rond mijn tiende ben ik voor het eerst met een vriendje en zijn ouders naar het naaktstrand van Callandsoog geweest. Zij gingen daar zomers regelmatig naartoe. Ook liepen zij in hun grote tuin bloot rond. Als wij zomers met water of bij de slootjes speelden konden we dat het best maar bloot doen zodat onze kleren droog bleven. In die tijd vonden we bloot spelen niet vreemd.
Later ben ik naar Leeuwarden verhuisd. Zomers met vrienden en vriendinnen naar de kleine wielen. Stiekum wel eens op naaktstrand gekeken, maar niemand durfde bloot te gaan, tja we waren pubers. Nu, nadat de kleine wielen helemaal verbouwd zijn, kom ik weer regelmatig op het naaktstrand. Jammer dat er niet veel schaduw is op warme dagen. Verder een prima strand met ontspannen sfeer. Wil je een praatje maken dan kan dat, wil je rust dan kan dat ook. Op rustige dagen vallen de cruisende mannen soms wel op. Op drukkere dagen heb je daar geen last van.
In het verleden hing er wel eens geklede jeugd rond (turks/marocaans?) te gluren. Met de komst van de stadswacht is dat hopelijk over.
Deze web-site is een mooie kans om met bezoekers van de wielen in contact te komen en/of te blijven.


JW   15-05-2006 15:55

Mijn eerste ervaringen met naturisme deed ik op toen ik een jaar of tien was op het strand van Callandsoog in de jaren 70.
Jaren later zo rond mijn 25ste heb ik het nudisme herontdekt op het naaktstrand van de kleine wielen. Mooi schoon terrein (het eigenlijke zandstrand is maar klein) maar helaas weinig bomen die schaduw geven. Je kan er lekker ontspannen in de zon liggen en lekker zwemmen. Het water is bruin van de turfgrond maar wel schoon. Soms na lange tijd van warmte kans op blauwalg. Als man aleen ben ik nog nooit lastig gevallen, en ook samen met een vriendin nooit problemen gehad.
Deze web-site is echt een geweldige aanwinst mbt info over het 'terrein voor vrije recreatie' zoals het officieel heet.


sjouke jorritsma   14-05-2006 22:33

Het is een ontspannend gebeuren op het strandje met breed denkende, ontspannende mensen. Voor mij is het een genoegen om op het strandje te zijn!


Isolde   13-05-2006 11:11

Lieve Tjipke, een prachtig idee van jou, als vaste bewoner van het strandje samen met Sjors, om de saamhorigheid nog meer te vergroten, om je samen sterker te maken tegen ongewenste praktijken op het strandje misschien?, om het strandje veiliger te maken, aangenamer, gewoon omdat contact fijn is, om statistieken te bekijken, de temperatuur van het water te weten te komen, voor de gezelligheid, om je hart te luchten?, om onze trots op, blijheid over het strandje te tonen, om naturisme uit de taboesfeer te halen......... Honderdduizend redenen, die benoemd kunnen worden. Ik was/ben altijd blij als ik het vertrouwde gezicht van jou, Tjipke, Sjors en anderen zie, dan voel ik me weer op mijn gemak... Liefs, Isolde.


Jacob   12-05-2006 10:36

Eergisteren was het weer erg mooi weer en vond ik het niet al te druk. De meeste luitjes waren weer aanwezig. Alleen het losse gras, dat net gemaaid was moest nog opgeruimd worden. Sjors en anderen hebben zich daarvoor ingezet. Vele handen maken licht werk. Ik hoop dat ik vandaag nog wat tijd vrij kan maken om nog even langs te komen.


Michael   11-05-2006 23:30

N.a.v. het berichtje van Dave en in het bijzonder n.a.v. het adres van zijn site dat hij achterliet, vraag ik mij af wat de bedoeling van het gastenboek eigenlijk is. Misschien is het goed om daar voor de duidelijkheid iets over op de site van het strandje te zetten. Ik heb in ieder geval de indruk dat Dave strandje.nl gebruikt voor gratis reclame voor zijn haptonomie-praktijk en dat vind ik ergelijk. Ik kan ook wel allerlei sites op strandje.nl dumpen en een heleboel andere mensen ook wel, denk ik zo. Welke relatie heeft dat met het strandje? Geen, volgens mij. Persoonlijk vind ik dat het gastenboek uitsluitend gebruikt moet worden voor zaken die direct te maken hebben met het strandje, dan wel relevant of leuk zijn voor bezoekers van het strand, zonder dat daarbij commercie om de hoek komt kijken.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13-05-2006:
re: webmaster Sjimmie:
Het gastenboek van strandje.nl, is inderdaad bedoeld voor het wel en wee van het strandje(.nl)

Het vermelden van je eigen homepage/site is een optie van het gastenboek, en kan dus gewoon worden gebruikt.
Dave   10-05-2006 15:27

Mooi domein, erg leuk initiatief, gaat
zo voort....


Harry en Jaap   07-05-2006 22:18

hallo allemaal

Als we dan toch ons hart aan het luchten
zijn, dan weten wij ook nog wel iets.
Het is niet Sjors en Sjimmie, maar
Tjipke en Sjors.


Michael en Brigitte   07-05-2006 22:14

Hoi Tjipke

Zo dat lijkt er meer op hé.
Sorry voor de spelfout.
p.s. michael zijn oren zijn ook niet wat
het moet zijn.
Hij heeft dus ook altijd gedacht dat je
zo heet.
Maar ik weet wel beter hoor!Michael en Brigitte
   07-05-2006 22:10

Hoi Sipke


Claudia   01-07-2001 11:48

Een briljant idee zeg! en zo gemakkelijk! Tot vanavond! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend