Spaarnwoude
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Spaarnwoude
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Fred C   02-02-2023 19:57

Dat ons aller naturisme ons verhoede. De gloriedagen van het naturismeforum. Het was een soort van amusement voor mij, tot ik voor de rechter diende te verschijnen.

En glansrijk won. Maar die vrijheid /blijheid die ik sindsdien kwijt ben.

Dat je moet "vechten" voor iets wat in de wet verankerd is. Zo iets onschuldigs.


michel0810   01-02-2023 08:45

Beste Fred,

Ik zal het doorgeven aan Wil D. van het Recreatieschap dat zijn Nederlands niet aan jouw eisen voldoet. Verder wachten we het gewoon af.


Fred C   31-01-2023 15:58

Beste Michel,

Wat ik van de afdeling Communicatie van Recreatie Noord-Holland gewend ben is dat daar vriendelijke mensen werken die de Nederlandse taal een stuk beter machtig zijn, dan dat dat uit jouw email blijkt.

Je zult inderdaad maar net de verkeerde treffen. Overigens is er al twee jaar geleden tenminste één aannemer langs geweest om die klus op te nemen. Het betreft trouwens standaard sanitaire units zoals die over heel Spaarnwoude verspreid zijn.

Een apart soort kunstwerk is niet nodig, zelfs niet voor ons naturisten.


michel   31-01-2023 10:25

hier een update wat bereft het WC gebouw en de douche!

Beste Michel ,Graag wil ik even reageren op jou mail.Wij weten dat het toiletgebouw op het terrein van de naakt recreatie aan zijn einde is . Daar op zijn wij bezig er een nieuwe te krijgen .Ik heb de opdracht gekregen om een ontwerp te laten maken en te laten uitvoeren.

Alleen het ontwerp moet aan bepaalde eisen voldoen. Zowel voor mens en dier. Tevens moet hij duurzaam uitgevoerd moeten worden.

Ik heb nu contact met een ontwerper die aan de slag gaat , daarna zal er een bouwtekening gemaakt worden waarmee een aannemer aan de slag kan gaan .Het verloop hiervan weet ik niet maar we doen ons best. Betreft de Douche we zullen kijken of we hier water op kunnen krijgen.
(Afzender bij mij bekend)


Fred C   17-01-2023 18:07

Ik heb zo'n zin in de zomer, waarmee geen kwaad woord over de lente. De firma Spaarnwoude baggert nu het gebied Buitenhuizen uit. Dat ze ons officiële zwemlokatietje maar niet mogen vergeten en al.

En die nieuwe sanitaire gelegenheid. Houden we die grote Canadeze ganzen over. En de afdeling Toezicht. Ergens dweilen met de kranen open.

Maar die baggeroperatie. Ik wens Spaarnwoude heel veel praktische wijsheid.michel   08-11-2022 15:19

@Fred , Helaas zijn het geen naturisten die in de bosjes zitten.
Maar de vunzige rukkers op seks beluste mensen. En ik geef toezicht groot gelijk je moet seks en naakt recreëren gescheiden houden.
Waarom denk je dat de gezinnen weg blijven?


Rene   01-11-2022 19:20

@Fred,

Het is niet de naturist die zich in de aanpalende bossages zitten maar de palende niet naturisten. Dat maakt het voor de soms overijverige Toezichthouders natuurlijk wat lastiger. Echter het is de onmacht van de Toezichthouder die de macht misbruiken om gezag uit te stralen. Wij zouden daar het hele jaar moeten kunnen verblijven in ons naakte lijf echter is het klimaat nog niet zou veranderd dat het ook aangenaam zal zijn.
Ik wens je een mooie winter en laten we hopen dat we weer zo een geweldig mooi voorjaar en zomer gaan krijgen !


Fred C   01-11-2022 15:43

Het seizoen zit er ondanks de klimaatproblematiek weer op. Ook deze winter zit er voor ons aan ons eigen landje gebonden naturisten weer op. Ons leven gaat desalniettemin verder.

Maar de afdeling Toezicht van de firma Spaarnwoude. Het is nog veel te vroeg voor kerstgedachten, maar hun mandaat. Artikel 430a van het et boek van Strafrecht is in hun beleving nog niet eens uitgespeeld. Het is verboden om je bloot in de aanpalende bosjes te bevinden, ondanks de uitspraak (!) dat de rechter geen beperkingen accepteert

Wat ik hoop voor ons aller welzijn als mensen die zich niet wensen te schamen voor hun (al dan niet door god gegeven) lichaam. Een beetje meer verdraagzaamheid. Daar speelt artikel 239 van het Wetboek van Strafrecht zeer beslist een rol.

Na een kleine 40 jaar ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Driekwart daarvan eerst en vooral op Spaarnwoude. Vrijheid en blijheid gaan feilloos samen. Het is dat een beetje rekening met elkaar houden. Maar laten wij als naturisten de volwassenen zijn. Met alle autoriteit van artikel 430a van dien.

Wij, in al onze verscheidenheid, doen niets verkeerd. Het is vooral buitengewoon jammer dat wij slechts 10% van de bevolking uit maken.

Daar sta je dan in je blootje, gewoon als mens. Je moet het maar durven.

En vergeet niet: na de winter volgt het voorjaar. Tot dan!


Rene   20-09-2022 16:59

@Ik ja het sociale contact moet je zelf ook maken. De einzelgangers die er zijn willen dat niet. Ik ben er ook regelmatig en maak gewoon contact hoor. De sexgangers …. ik laat ze maar gaan als ze maar van elkaar genieten zonder dat het stoort. Het meertje is een mooie afscheiding toch ?


Michel   02-09-2022 13:34

Update over de douche , 2023 voorjaar weer in bedrijf. Het WC/Douche gebouw is veroudert en word waarschijnlijk helemaal vernieuwt! Daarom dat ze dit jaar helaas niks meer gedaan hebben.


Koen   28-08-2022 22:55

Die douche: wat zou het fijn zijn als die het weer doet!
(daar zou ik een vrijwillige bijdrage voor over hebben)


Ik   24-08-2022 21:23

Vandaag weer even gelegen, was de 1e rond half 10 en bleef liggen tot 2 uur.

Jammer dat er weinig sociaal contact is. Vooral einzelgangers die vooral op zoek zijn naar seks.
Rene   22-08-2022 23:03

Was een goede temperatuur vandaag , zon en een biertje (was op de fiets vandaag) Het blijft een fijne plekje, vriendelijke mensen en een praatje gemaakt met wat anderen. Sommige hebben misschien wat anderen ideeen als ze rond lopen maar ach … ik zie het niet als overlast.
Morgen een gesprek met beheer in de planning staanwant de douche zou toch wel fijn zijn, wie weet ?
Veel plezier en geniet allemaal, wie weet zien we elkaar deze week noged   22-08-2022 18:29

gezellig vandaag op Spaarnwoude geweest.mooi weer,was weer gezellig. gezellig met een oudere man zitten praten en lachen. lekker hoor


Ik   16-08-2022 07:12

Ik lag er zaterdag een paar uurtjes, fijn om een parasol mee te hebben vanwege de intense hitte dus lag lekker in de schaduw.

Er waren nog 2 boa's die moeilijk deden om een hond, daarna 2 motoragenten zelfs.

Verder erg lekker gelegen


ed   15-08-2022 22:27

gisteren bij het naaktstrand geweest.was er gezellig.je heb er snel aanspraak,een ouder man zat snel naast mij.gezellig hoor


Denmar   11-08-2022 20:14

Heerlijk gehad zonde van de douche na 19 uur is het beter om te gaan te veel dingen gebeuren er dan die niet voor jonge kinderen zijn!


Boudewijn   11-08-2022 10:19

Afgelopen dinsdag en woensdag geweest. Was heerlijk. Opvallend veel stelletjes gezien. Top.jammer van die douche.


Chris   05-08-2022 18:13

Wat jammer dat de douche niet meer werkt. Ik heb me daar vaak heerlijk staan inzepen.


Rene   04-08-2022 13:12

Gister weer geweest en volgens mij gaat de douche niet meer gemaakt worden.


Kevin   21-07-2022 10:33

Gisteren weer geweest, was even vergeten of de douche al weer werkt. Temperatuur was heerlijk maar het was behoorlijk rustig.

Twee of drie keer even tijdens korte regenval even onder de bomen gestaan met wat anderen, meteen een praatje kunnen maken al was het kort.


Michael   18-07-2022 18:25

Niet gemaakt en die ganzen zijn tof.


Hans   18-07-2022 13:55

Weet iemand of de douche gemaakt is? Ik heb een maand geleden een melding gemaakt bij Spaarnwoude park. Die ganzen mogen ze van mij ook afschieten oo


Fred C   18-06-2022 21:49

Afgelopen donderdagavond sprak ik met twee medewerkers van de afdeling Toezicht van Recreatie Noord-Holland over de douche. Op meerdere locaties in Spaarnwoude hebben koperdieven hun slag geslagen. De opbrengst van hun buit zal amper hun brandstofkosten hebben gedekt.

Nog los van de totale veroudering van de sanitaire gelegenheden, wetende dat er bendes koperdieven door ons land trekken, waarom heeft het schap die leidingen al niet veel eerder door kunststof vervangen? Dat is een fluitje van een cent.

De toiletten en fonteintjes doen het gelukkig nog.
Dan nog even over dat roedel grote Canadese ganzen. Die mogen als invasieve exoot gewoon afgeschoten worden. Beide boswachters zijn fervente jagers: "als het aan ons had gelegen..." Zonder ingrijpen kan dit ernstige hygiënische gevolgen hebben.

Werk aan de winkel dus, Spaarnwoude! Overigens was het er verder heerlijk vertoeven de afgelopen dagen. Wat mij opviel is een toename van jongere bezoekers. Dat geeft hoop voor de toekomst.


Peter   12-06-2022 21:08

Hoi Chicco,
Ik ben er vandaag en de afgelopen weken diverse keren geweest om heerlijk van het zonnetje te genieten. Net als trouwens veel anderen, het was ook vandaag weer aardig goed gevuld.
Je moet inderdaad beetje uitkijken waar je loopt als je bijvoorbeeld naar het WC gebouw loopt. De WC en het kraantje daar zijn momenteel wel te gebruiken hoor, al hangt dat briefje er nog wel.

Het is nog steeds een mooi strandje hoor. Enige wat ik wel kan bedenken is dat ze waterkwaliteit eens wat omhoog zouden mogen krijgen, zodat er ook weer lekker gezwommen zou kunnen worden.


Chicco   11-06-2022 20:53

Vandaag voor het eerst dit jaar op het naaktstrand geweest. Het strand ligt vol met poep van de eenden. Het lijkt wel of de eenden aan de schijterij lijden. Ik heb dit nog nooit meegemaakt op dit strand. De WC en douche zijn ook buiten gebruik omdat koper dieven d de kraan in de wc en van de douche gestolen hebben staat er in een briefje. De beheerder van Spaarnwoude mogen wel in actie komen om het strandje in oude glorie te herstellen


Rene   28-04-2022 18:53

Vandaag weer langs geweest, net te doen maar als de zon achter de wolken was …. Brrrr

Druk was het niet maar wel gezellig zitten praten met een dame die een oudere man toch echt duidelijk moest maken dat hij weg moest gaan. Hij bleef maar staan dus heb de dame in nood geholpen en toen droop hij af.

Sanitair is weer fris en gras gemaaid, nu de zon nog


Rene   28-04-2022 17:51

Vandaag weer langs geweest, net te doen maar als de zon achter de wolken was …. Brrrr

Druk was het niet maar wel gezellig zitten praten met een dame die een oudere man toch echt duidelijk moest maken dat hij weg moest gaan. Hij bleef maar staan dus heb de dame in nood geholpen en toen droop hij af.

Sanitair is weer fris en gras gemaaid, nu de zon nog


Fred C   19-04-2022 21:36

Het recreatieschap is er weer vroeg bij: het sanitair is geopend en vanochtend is voor de eerste keer het gras gemaaid (keurig opgeruimd ook, niet meer die vieze plakken van de voorgaande jaren). Dank daarvoor!

Wat is het toch een zaligheid: met dat dappere aprilzonnetje uit die frisse wind lekker bakken.

Geen beter leven dan een naakt leven.


Peter   18-04-2022 21:06

Vandaag hier weer even langsgewipt op doorreis, was zulk heerlijk weer dat ik echt even de kleren uit moest. Had maar klein handdoekje mee maar kon lekker in het hoge gras liggen.
Was niet te druk maar genoeg anderen, waaronder iemand met donkere huid die zowaar nog een soort mutsje op had. Zou mij veel te warm geweest zijn.
Omdat ik op doorreis was had ik geen zonnebrandcrème bij me. Kon hierdoor niet al te lang blijven liggen, zeker niet met onbeschermde private delen. Jammer want het weer werkte echt goed mee!


The sun   11-04-2022 11:53

We kunnen weer. Veel zon voorspelt. Laat die naakte lichamen maar bakken.


Rene   22-03-2022 16:34

De afgelopen twee dagen geweest. Ik vind het een mooie locatie, goed bereikbaar en weet ook dat er behoorlijk wat mannelijke intresse is voor andere mannen. Ik stoor me er niet aan, soms is het zelfs zielig grappig om te zien hoe iemand zijn best doet om met een klein #### aandacht te trekken.

Ik begrijp wel dat anderen zich er aan storen maar ik spreek ze aan en dan houden ze vanzelf op.


SV21   13-03-2022 08:09

Hai Rosalie,
Haarlemmer bos? Bedoel je soms Haarlemmermeerse bos? Wist niet dat daar een officieus naaktgedeelte was. Ik hou ontzettend van naakt zin (het naakte leven) maar wens daar persoonlijk niet van die oude vieze mannetjes die bij alles wat beweegt hopen dat ze er een piemel in kunnen schuiven. Bah. Fijne zondag! :)


Joey   13-03-2022 02:07

ik blijf in de buurt en ben al een tijdje geïntrigeerd om te gaan. Enige suggestie voor new comers?


Fred C   12-03-2022 18:59

Beste Niels,

dat mag je uiteraard het hele jaar, zie artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht. Zoals je wellicht gemerkt hebt, vermeldt de officiële website van het natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude de mogelijkheid tot naaktrecreatie op het officiële terrein niet. Als je zoekt op die website vind je alleen de APV waar de rechter een jaartje of tien geleden al gehakt van heeft gemaakt.

Ons prachtige terreintje kun je vinden als je de borden Zorgvrij volgt. Op het betreffende parkeerterrein hou je die boerderij links en ga je recht vooruit. Na 100 meter ben je op je plaats van bestemming.

Wees welkom. Ik kom er al meer dan 30 jaar voor mijn ontspanning.


Rick   09-03-2022 22:07

Ha Rosalie,

Mag ik vragen waar het onofficiële naakt gedeelte is in het Haarlemmerbos?
Ben die vieze mannen in Spaarnwoude namelijk ook een beetje zat!

Gr Rick


Rosalie   08-03-2022 13:14

Hoi Robert,

Jij bent een man dus ze stappen niet zo snel op jou af als op een vrouw alleen dus je vergelijking is een beetje krom (no hard feelings).
Ik was afgelopen zomer 3 zaterdagen geweest met +25 graden die dagen en was er aangenaam druk , maar het lastig vallen van alleen gaande dames is dan net zo erg, stellen laten ze met rust (behalve veel kijken en stiekem met telefoon filmen).
Wat ook stoort is het openlijk masturberen bij de boomstam aan de overkant van het water , het zogenoemde gay gedeelte , doe dat lekker uit het zicht zou ik zeggen.
Mij ga je hier niet meer zien , dan liever naar het onofficiële naakt gedeelte in het Haarlemmersebos wat een verademing heerlijk afgelegen en niet zo seks belust.


Robert   08-03-2022 10:25

Hoi Rosalie,

jammer dat je het zo negatief ervaren hebt. Ik herken het wel, als man die er alleen heen gaat heb ik er ook wel eens last van.

Hierdoor laat ik me niet tegenhouden, maar kan me voorstellen dat het voor een vrouw alleen lastiger is.

Nu moet ik wel zeggen dat mijn ervaringen positief zijn als het drukker is. Dan heb ik er minder last van, denk dat ze dan bang zijn om "betrapt" of door anderen aangesproken te worden op hun gedrag.


Rosalie   08-03-2022 09:17

Hoi Niels,
Deze week geweest en er word volop naakt gelegen en rondgelopen! helaas alleen mannen rond deze tijd!


Niels   07-03-2022 18:31

Hai goedendag,

Ik heb weer zin om lekker op dit strandje te zonnen maar van wanneer tot wanneer is het naakt seizoen toegestaan? Hoor het graag groetjes niels


Rosalie   07-03-2022 15:03

Afgelopen zaterdag op een prachtig zonnige middag geweest (5-3) ! was de enige dame , helaas alleen maar mannen voelt je dan niet lekker na 30 min weer gegaan. Er jammer dat mannen opeens opstaan en vlakbij je gaan liggen , was van de zomer ook al zo , vroeger was dit strandje relaxer!


Ron Skylark   02-03-2022 16:06

Vandaag voor het eerst dit jaar weer bloot op dit fijne strandje geweest.
10 graden en uit de wind is goed te doen, 5-10 man vandaag aanwezig!


Rogier   27-02-2022 19:56

Bijzonder toch: het was vandaag 10 graden maar als je uit de wind lekker bloot in de zon ligt onder een strak blauwe hemel, is het heerlijk. De bleke wintertint is weer van mijn billen af.


Fred C   02-01-2022 16:47

Lieve medebezoekers van ons poeltje: een heel mooi naaktseizoen 2022 gewenst!


Johan   25-09-2021 22:03

@ Jos , kijk onder Route op het kaartje, dan zie je de bushalte , aan de Amsterdamseweg, op 25 minuten lopen, van strandje


Jos   25-09-2021 20:43

Is dit strandje per OV enigszins te bereiken?


Boudewijn   09-09-2021 07:54

Van de week weer is op het naaktstrandje geweest (op dinsda
g). Wat een topdag.Was redelijk bezet.5a6 stelletje totaal ongeveer 40 mensen. Heb er van genoten.zo gauw als ik weer kan en het mij weer uitkomt zal ik er weer met plezier heen gaan. Was een heerlijk en gemoedelijk sfeertje. Zal het een ieder aanraden ondangs de vervelende opmerkingen die hier wel eens langs komen.voor een ieder veel zon en natuur plezier.


JD   04-09-2021 21:42

Mij ongevraagd filmen betekent dat je mobiel zonder waarschuwing ongevraagd gaat zwemmen.


Stel   02-09-2021 02:15

Wat is dit toch een heerlijke naakstrandje wij hetero stel komen er al heel lang. We kunnen de meeste mensen op het strand bij naam groeten. Wat anderen doen moeten zij weten als wij er maar geen last van hebben.

Maar nu zijn we al ongeveer 3 maanden niet geweest omdat de laatste keren dat we er waren er altijd wel iemand was die gekleed ging staren. Wat nog erger was iedere keer was er ook wel iemand die ineens van alles moest bespreken op het naaktstrand dat deden ze dan met een telefoon in de hand tegen hun oor. Dus de camera wees onze kant op. Volgens ons waren ze aan het filmen.

Er zal toch wel een wet zijn die zegt dat dit strafbaar is? Wat denken jullie als we ooit nog eens naar dit strandje komen meteen de politie en boswachters bellen als we dit soort vreemd gedrag zien? Of meteen de filmers filmen en dan de politie bellen?

Wij horen graag wat jullie ervan denken. En nee vriendelijk vragen om te stoppen dat werkt niet want dan ben je al lang gefilmd.Rogier   29-08-2021 22:49

Nou J, helemaal eens. Er is inderdaad een legertje geklede gluurders, de meesten met een hand in de broek. Voor de rest een lekker strandje, maar dit is wel irritant. Als ik er last van heb, laat ik dat wel duidelijk weten en dat werkt tot op heden gelukkig wel goed. En als ik het weerbericht mag geloven, komen er gelukkig nog wat zonnige dagen aan.


J   27-08-2021 16:30

Was vd week even op dit strandje. Ik ben er vaker geweest. Ik denk, stoeltje mee en lekker ff genieten van misschien de laatste zonnestralen. T was rustig. Een stuk.of 6 mensen maar. Links aan het eind ga ik even zitten, komt er een vent op een scooter aanrijden. Pet op, zonnebril, volledig gekleed komt ie UITGEREKEND vlak bij mij zitten op een houtstronk. Hele tijd omkijken naar me. Heel sneaky. Staat ie op, loopt ie vlak langs me om de bosjes te gaan "bekijken", loopt weer terug, gaat weer zitten gluren. Hij heeft al zn kleren gewoon aan. Super irritant. En ik heb ook duidelijk gemaakt dat ie op moest rottem. Na een uur droop ie af. Wat is dat voor doorzichtig ziekelijk gedrag?? Zwaar irritant, ik zou m zo een klap voor zn bek willen geven. Leuk strandje maar vieze ouwe mannetjes die zoooo doorzichtig lopen te paraderen. Is gewoon vet irritant. Vooral deze eikel


Dan 31   11-08-2021 11:45

Ben er geweest en was een top plek op de dag toen ik er kwam, mijn vraag qua homo-vriendelijkheid was niet gedoeld op zoekende naar sex, maar meer wetende hoe de balans is. Ik kwam er zeker om fijn naakt te zonnen en niet om te worden weggekeken of overdreven te bekeken worden, maar voor de rust en natuur.


Boudewijn   26-07-2021 09:50

Prima recreatie plek. Zal hier vaker komen.wel veel oudere mannen waar onder ik zelf ook val. Zou nog leuker zijn als er meer stellen en vrouwen zoude komen.


Joost   24-07-2021 17:54

Gister voor het eerst op dit strand geweest. Er waren ongeveer 15/20 mannen en een stelletje. Ik vond het een heerlijke omgeving, het zwemwater heb ik mij niet aan gewaagd. Persoonlijk vond ik er best wat oude mannetjes rondkijken, die toevallig op het strand belanden. Aangezien ik onbekend was, heb ik mijn spullen verplaatst en heb ik nog even gelegen. Toen ik naar huis ging kwam er nog een stel, voor mij is dit voor herhaling vatbaar, er lopen wat vreemde mannen rond maar zolang ze mij en de andere gasten met rust laten is het prima. Ze zullen het wel erg interessant vinden.


luudje   09-07-2021 20:59

heerlijk blootzonnen naakt geen kleren aan ben een oudere man zie vaak cruisende mannen lekker laten gaan verder heb ik weinig hinder van geniet van de zonnige dagen ja rand debielen heb je overal hier of in de supermarkt in het park of waar dan ook geniet van je vrijetijd in de zon


Jan   05-07-2021 19:25

@Frits
Beste heer Frits, het begint er een beetje op te lijken dat u Fred C. niet kunt velen.
Waarom zo negatief over mensen niet iedereen is hetzelfde en het siert u niet om zo denigrerend over andere mensen te schrijven.
Geniet gewoon van Spaarnwoude en laat andere mensen in hun waarde.
Hopelijk komen er nog een paar mooie dagen aan.
Meneer Frits hoop dat u een beetje tot rust komt en nog een beetje kunt genieten van het leven.
Het is voorbij voor je er erg in hebt.


Frits   05-07-2021 18:10

Nondeju mede-naturisten, die bijdrage van Fred C is weer spot on!
Het aantal badpakken en zwemshorts van Armani, Gucci en Tommy Hilfiger is niet meer aan te slepen voor de badgasten die een verfrissende duik willen nemen in het kristalheldere water van naturistenstrand Spaarnwoude.

Beste Fred C, als je je ergens uit wilt lullen, bedenk dan iets beters. We zijn echt niet allemaal achterlijk.
Maar goed, antwoord D heeft gewonnen en dat glas wijn komt dus jouw kant op :) Even oppassen dat we er niet je laatste nog werkende hercencel mee wegspoelen.


Fred C   02-07-2021 17:25

Verdorie luitjes, is het vandaag eindelijk weer een beetje zomer, heb je geen tijd. Maar er liggen ongetwijfeld nog de mooie dagen in het verschiet. En vergeet niet, het is een naaktrecreatieterrein. Heb dus de beleefdheid om je "badkleding" thuis te laten.

Zul je zien dat je je vooroordelen ook ineens voor een belangrijk deel kwijt bent. Tot binnenkort!


Michel   21-06-2021 09:25

Na aanleiding van de berichten hier zijn wij (M/V) in week 24 hier 3 x geweest.
Wat opvalt is dat bij de ingang de stellen liggen en gezinnen. Wat ook opvalt is dat aan de overkant de meeste sex zoekende mannen zijn. Het gebeurt ook echt opvallend (Staand trekken , uitdagen , en vooral gluren).
Wij zelf zijn zeer open minded maar wij komen niet voor de sex naar een naaktstrand .. we hadden een gesprek met een jonge jongen die homosekueel was en naast ons lag, die ergerde zich ook dood aan de cruisende mannen.
Onze conclusie is meer eens sexstrandje dan een plek om lekker naakt te recreëren met je gezin.
Wij gaan liever naar Adam en Eva in zandvoort.


Frits   20-06-2021 20:34

@Vaste Bezoekers
Met stomheid geslagen na de reactie van Fred C, die in antwoord op Dan 31 zelf kennelijk ook al nattigheid voelde: "Als je maar niet vergeet waarom een naaktrecreatieterrein naaktrecreatieterrein heet".

Wat gemeenschapszin kan op Spaarnwoude geen kwaad en dus leg ik het voor aan u, vaste bezoeker, in de vorm van MC.

A. Fred C heeft moeite met begrijpend lezen.
B. Fred C is in de war.
C. Fred C is getroffen door het nieuwe normaal.
D. Stelling A,B,C zijn allen juist.

Met de respondenten die vallen onder de hoogste score (A,B,C,D) hoop ik binnenkort op Spaarnwoude een mooie fles Rosé du Var te drinken en eens goed na te lachen.


Fred C   20-06-2021 17:31

Als antwoord op @Frits op 15 juni j.l. Mijn beste Frits, heb je zelf wel helemaal door waar jouw "afkeer" van homoseksualiteit precies vandaan komt? In het verlengde van je gesublimeerde verlangens op het meest inclusieve volkje van Nederland, naaktrecreanten? Je zegt zelf dat al je kennis en ervaring over naakt recreëren van deze website komt, waarover uiteraard niets ten kwade, maar jouw vereenzelviging van bloot en seks?


Een van de mooiste aspecten van het naturisme is het accepteren van je zelf zoals je bent. Onder dergelijke gelijkgestemden is het accepteren van de ander zoals deze is, niet meer dan de volgende logische stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Ik hoop oprecht voor jou dat je deze stap zelf ook eens in je eigen leven durft te zetten.

Moge het ook jou heel goed gaan!


Rogier   18-06-2021 09:25

@Frits in tegenstelling tot hetgeen je impliciet beweert: uiteraard ben ik fel tegenstander van seksueel lastigvallen. Nu is het alleen zo dat ik daar zelf nooit last van heb gehad op dit strand. Eén keer meegemaakt dat iemand wel heel dicht bij kwam liggen en daar heb ik iets van gezegd. Direct daarop vertrok de betreffende persoon.
Ik ben het ook geheel met je eens dat op een openbaar terrein iedereen zich aan de fatsoensnormen moet houden en dat overtreding daarvan moet worden aangepakt. Maar goed: een Feyenoord fan gaat ook niet bij de F-side zitten.
Tenslotte: ik heb ook meer dan eens meegemaakt dat twee bij elkaar liggende mannen (stel) werden lastiggevallen op een naaktstrand. Misschien wil Dan 31 wel samen met zijn partner op het strand liggen. Voor homohaters (ook daar zitten kortzichtigen bij) reden om te concluderen dat het wel homoseksuelen zouden moeten zijn. In dat geval heeft Dan 31 het niet van de daken geschreeuwd.
Ik hoop echt van harte dat je net als ik ook gewoon in alle rust kunt genieten van de zon op Spaarnwoude en dat je ook in dit gastenboek wat kunt ontspannen, want dit is echt niet goed voor je humeur, hart- en bloedvaten.


Alex   18-06-2021 02:46

Afgelopen week 2 keer geweest en het was er lekker rustig. Nergens last van gehad. Lekker van de rust genoten!


Jan   17-06-2021 21:51

@Frits
Jaren geleden was er wat ik me nog herinner een bos met paadjes en plekjes waar mannen lagen en ook contact konden zoeken dit was niet zichtbaar vanaf het hetero naaktstrand, maar dat is toen tot verboden gebied verklaard met als gevolg dat alles nu op het hetero strand ligt.
Indien men dat gebied tot gedoog zone had bestempeld had de overlast voor u tot een minimum beperkt gebleven
Maar momenteel worden er zoveel ontmoetingsplaatsen afgesloten, zodat je inderdaad de door u genoemde vieze oude mannetjes ook nu hier vindt.
Overigens doet u voorkomen alsof oude mannen zich niet wassen en stinken, wat erg denigrerend overkomt.
Maar goed ik hoop ondanks al uw frustraties voor u dat u nog een lang en gezond leven beschoren is


Frits   17-06-2021 20:00

@Dave, Jan, Rogier
De laatste drie bijdragen geven een ontluisterend beeld van de vaste bezoekers dat de conclusie in mijn vorige post ruimschoots bevestigd.

Dave vindt het geen probleem dat er gecruised wordt en mannen soms te kennen geven dat ze seks met je willen.
Jan beaamt dat er veel (getrouwde) mannen op Spaarnwoude komen om daar seks te hebben met andere mannen. Hij vindt dat prima want seks is niet vies en recreanten die er niet van gediend zijn noemt hij intolerant en kneuterig.

De grootste lariekoek komt van Rogier die in 2016 zelf al melding maakte van een toename van geklede seksrecreanten, rukkers en seks bedrijvende hetero-koppels.
Ik ben zelf nog jong en homo en op alle naturistenstranden in binnen- en buitenland die ik inmiddels bezocht, alleen en met vrienden, nooit een probleem ervaren. Niemand kent daar immers mijn seksuele oriëntatie en ik lig niet op een regenbooghandoek.
Als je toestanden wilt moet je je nadrukkelijk gay gedragen op een textielstrand waar veel niet-westerse scouterjeugd komt.

Seksuele oriëntatie en leeftijd zijn net als bij een bezoek aan de supermarkt niet relevant op een (naturisten)strand. Wanneer iemand aangeeft kennelijk homo te zijn en 31 jaar oud kun je derhalve met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid concluderen dat het voorgenomen bezoek een andere reden heeft dan zonnen en zwemmen.

De bijdragen in dit gastenboek, niet alleen van jongeren en gezinnen, tonen een eindeloos lange klachtenregen over alsmaar vlak langslopen, gluren en staren naar geslachtsdelen, rukkers, cruisers en seksende koppels. Er is structureel sprake van een uit de hand gelopen situatie. Voor jongeren is een normaal ongestoord bezoek aan Spaarnwoude niet mogelijk. Als je oud en versleten bent wordt je natuurlijk minder lastiggevallen.
Het advies van Rogier om maar ergens anders heen te gaan als het je niet bevalt is de wereld op z'n kop. Ik zou pleiten voor een gebiedsverbod voor mensen die bezoekers keer op keer seksueel lastigvallen.Dave   16-06-2021 23:32

Geweldige locatie,heb geen last van heren die rondjes lopen, ik lig daar voor mezelf,en ja er wordt soms iets tegen je gezegd, of komt een ander een praatje maken, nou ik zeg goh wat erg, en als je duidelijk zegt dat je niet op welke seksuele uitspatting dan ook helemaal niet uit bent, dan is er niks aan de hand,als we nu eens elkaar respecteren op basis van geloof geaardheid of huidskleur, dan zijn we zo wie zo al een goed stuk op weg, er is al narigheid genoeg op deze aardkloot, dus geniet hoe je wil en scheld elkaar niet de huid volgen leven is al kort genoeg


Rogier   16-06-2021 22:54

@Frits: Hoe weet jij nou wat Dan 31 met zijn vraag bedoelt? Zoals je wellicht weet is homo-acceptatie nog lang niet voltooid in 'tolerant' Nederland. Ook op naaktstranden hebben homo's daar last van. Als je de vraag letterlijk leest met dit in je achterhoofd zou je wellicht je scheldkanonnade achterwege hebben gelaten. Als ik zo door het gastenboek blader ben je niet zo positief over dit strand. Ik raad je voor je eigen levensvreugde aan op zoek te gaan naar een locatie die beter bij je past. Ik bruin mijn billen graag in Spaarnwoude en ben nog nooit onheus bejegend.


Jan   16-06-2021 21:44

@Frits
Dit voorjaar ben ik een paar keer naar Spaarnwoude gegaan en vond het er erg fijn.
Het is wel erg eenzijdig van uw kant om het weer over homos en vieze oude mannetjes te hebben, terwijl ik vrouwen met mannen heb zien wezen, maar daar hoor ik nooit iemand over.
Mij zul je daar niet over klagen, maar om het altijd maar over vieze oude mannetjes te hebben vind ik min.
En er zijn inderdaad veel mannen in een relatie die hier andere mannen kunnen ontmoeten, omdat zij die thuis niet kunnen ontvangen.
Het wordt tegenwoordig steeds erger met de intolerantie van mensen.
Het wordt allemaal steeds kneuteriger en men doet net alsof sex vies is. Topless gebeurt al niet meer, zwembroeken tot aan de knie, voetballers met nog net geen lange broek enz enz


Frits   15-06-2021 21:35

@Fred
Ik vrees dat je de semantiek achter Dan's vraag onjuist hebt opgevat.
Vgl: "Is de Albert Heijn van Spaarndam homovriendelijk?"
De juiste duiding is als volgt: "Kunnen homoseksuele seksrecreanten ongestoord hun gang gaan op dit naturistenstrand?"

Tijdens mijn laatste bezoek aan dit strandje enkele weken geleden op een warme middag was het aantal (vieze) ouwe mannetjes -op weg naar het homo-hoekje tegenover de vijver- dat vlak langs me kwam lopen gluren niet meer te tellen.

Dit probleem wordt veroorzaakt door de zogenaamde sluimernichten. Mannen -niet zelden getrouwd- die zeer kleinburgerlijk zijn grootgebracht en daardoor naakt met seks vereenzelvigen. Voor hen zijn naturistenstrandjes en parkeerplaatsen een uitlaatklep.

Om een antwoord op de laatste vraag te geven, ja, seksrecreanten kunnen hun gang gaan op dit naaktstrandje. De vaste bezoekers maken een apatische indruk en stellen geen grenzen aan wat toelaatbaar is. Het evenwicht op een naaktstrand is heel labiel, normale recreanten verdwijnen naar elders en wanneer het terrein gesloten wordt verplaatsen de seksrecreanten zich naar de volgende parkeerplaats.


Fred C   15-06-2021 13:29

Beste Dan 31, iedereen is van harte welkom, als je maar niet vergeet waarom een naaktrecreatieterrein naaktrecreatieterrein heet. Als het je ding blijkt te zijn, wil je nooit meer wat anders!


Rogier   14-06-2021 21:49

@Dan 31: volgens mij wel. Gewoon een keer proberen.


Dan 31   13-06-2021 21:30

Is het een homo vriendelijke plek?


Sergio 24 jaar   31-05-2021 19:26

Vandaag voor de tweed keer op naaktstrandje geweest , heerlijk genoten van het gebied . Best druk . Maar met namen oudere mannen die dan meerdere malen langs je lopen .. ,


Koen   30-05-2021 18:06

Als het weer en m'n werk het toelaten ben ik hier. Dat is alles bij elkaar redelijk vaak. Cruisen komt hier inderdaad voor, maar voor mij op een niet-storende manier, op sommige stukken van het terrein en pas later op de dag. Ik zou zeggen: kom langs en ervaar het zelf!


Luuk S   16-05-2021 20:14

Kijk er naar uit om voor het eerst van dit recreatiegebied gebruik te maken! Weten andere recreanten toevallig of er veel last is van 'cruisende' mannen?


Fred C   03-05-2021 13:54

Hoi Peter, dank voor je reactie. Het gaat om de erkenning als officiële zwemlocatie. Dat is ons poeltje, maar de firma Spaarnwoude doet nog steeds of haar neus bloedt. Het bericht ging over een hondenverbod op officiële locaties en het naaktrecreatieterrein wordt weer doodgezwegen.

Het probleem is uiteraard dat ik de enkele naaktrecreant met een hond het plezier niet wens te bederven. Wat de dringend noodzakelijke vervanging van het sanitairblok betreft, worden we nu al drie jaar aan het lijntje gehouden. Vandaar het belang van erkenning als zwemwaterlocatie van de Provincie.

Komend weekend waarschijnlijk mooi weer, dus zal ik er eerst de afdeling Toezicht op aanspreken. Wordt vervolgd!


Peter   21-04-2021 13:15

Hallo Fred,
Ik was er vandaag, het oude sanitair gebouw staat er nog gewoon. Weet jij genoeg?

Ben wel benieuwd welk nieuwsbericht jouw woede heeft gewekt?


Fred C   03-04-2021 15:40

Beste medebezoekers,

Met de twee mooie dagen van afgelopen week was ik helaas verhinderd om lekker streeploos vitamine D te tanken. Het zal, er zullen nog genoeg mooie dagen volgen. Echter lees ik net op spaarnwoude.nl een bericht dat mij de stoom uit de oren doet komen.

Maar voor ik voor de zoveelste keer de strijdbijl opgraaf vanwege ons aller recreatieschap, heb ik een dringende vraag: is, zoals vorig jaar van twee kanten beloofd, inmiddels het totaal versleten sanitaire blok vervangen?

Zo nee, dan kan ik voluit. Zo ja, voel ik me niet de aangewezen persoon om een zeer beperkt aantal bezoekers hun plezier te vergallen.

Met excuses voor de wat cryptische benadering.

Ik hoor graag van iemand.


henkie   31-03-2021 18:05

Vandaag was het heerlijk weer om te genieten van de zonnestralen. Er waren best wel veel mensen die ook kwamen om te genieten. Iedereen op gepaste afstand natuurlijk.


Chicco   30-03-2021 20:25

Zijn de toiletten en de douche open?


Rogier   03-03-2021 12:54

Het was gisteren zo maar een knalzonnige dag zonder al te veel wind. Daarom lekker genoten van de eerste zonnestralen van het jaar. Wat een vrijheid!


Peter   02-03-2021 14:08

Zo, eerste nudisten minuten dit jaar al gemaakt! Nota bene in winterjas met shawl erheen maar eenmaal daar bleken er al meerdere in hun nakie te liggen wat ook (netaan) kon.
Dus even lekker broek uitgedaan, alleen shirt aangehouden en heerlijk met de zon op mijn private delen geluncht. Had helaas geen tijd om nog langer te blijven. Maar ik kijk uit naar de lente!


Robert   25-02-2021 11:35

Hoi Remco,

je mag op het naaktstrandje in Spaarnwoude gewoon het hele jaar door naakt genieten. Daar is een gerechtelijke uitspraak over geweest.


Remco   24-02-2021 17:56

Geen sauna open maar wel weer lekker weer na 24/2. Verboden naaktrecreatie of maakt de gemeente een uitzondering?


Rogier   15-02-2021 13:21

Als ik het weerbericht mag geloven, kunnen we een week na het schaatsen alweer de eerste zonnestralen op ons hele lijf laten schijnen..... Ik ben er klaar voor.


Yvette en Mark   24-11-2020 22:21

Wij komen met enig regelmaat met mooi weer op naaktrecreatie terrein Spaarnwoude. Het kan er soms druk zijn met stellen, gezinnen met kinderen, een enkel vrouw alleen en veel mannen maar gaat het met een enkele begroeting er vrij gemoedelijke aan toe.
Deze zomer was het vanwege de corona virus rustig en was er voldoende afstand! Natuurlijk wordt er wel altijd even wederzijds naar elkaar gekeken, wat wij niet als hinderlijk beschouwen zolang het kijken geen staren en of ongewenst gedrag wordt.
Soms signaleren we ook helaas ongepast gedrag waarvan één keer in bijzijn van een gezin met kinderen wat voor ons en mede recreanten te ver ging en ook werd geuit. Het cruisen op een naakt recreatie terrein is onfatsoenlijk en respectloos en geeft het naturisme onnodig een slechte naam naast het risico dat het verboden gaat worden!

Voordelen: het terrein is voorzien van sanitair en een paar prullenbakken. Tip: Neem altijd toiletpapier en een plasticzakje voor het afval mee! Nadelen: in vijvertje zit blauwalg dus geen verkoeling en rond dwarrelende puisjes van
de populieren bomen bij aanhoudend mooi weer, het terrein lijkt dan deels op een winterlandschap, blijven de pluisjes aan de huid plakken en geven kriebels in de neus.Rogier   24-08-2020 15:42

Het was weer een heerlijke middag in de zon. In ieder geval een stuk beter dan het weerbericht :-). Ik heb nog nooit zulke bruine billen gehad als dit jaar! Heerlijke plek is Spaarnwoude.Robert   11-08-2020 14:46

Gisteren weer even op dit strandje geweest. Heerlijk, leuk gemengd publiek vrouw/man/stel en relaxte sfeer.

Er waren zelfs 3 jonge vrouwen, deze hielden echter wel een slip aan. Maar wie weet durven ze volgende keer ook helemaal uit de kleren.

Het zwemwater is heerlijk, helaas kon ik niet te lang blijven wegens andere verplichtingen.

Geen ongepaste/aanstootgevende zaken gezien.


Sven   20-06-2020 18:46

@beheer: er hangt een groot wespennest aan de vuilnisbak aan de overzijde van het water. Verschillende mensen zijn de laatste dagen lelijk gestoken. Kan dit worden verwijderd? Dank!


Stel   01-06-2020 19:37

Wat een heerlijk weer hebben we afgelopen weken gehad. We hebben dus heerlijk en veel kunnen genieten van dit heerlijke strand. lekker even discreet naakt zijn of toch niet zo discreet? Want nu al een paar keer meegemaakt dat er mannen rond lopen en zitten met een telefoon in de hand. Dat mag natuurlijk maar wat wij niet fijn vinden is dat de lens onze kant op wijst en telefoon zo in een rare houding word vastgehouden. Zijn we al fatsoen dan kwijt? Vreemde en erg zielige figuren zijn dit dus politie en boswachters lezen we mee? Vooral heel veel controleren hier! Het zijn mannen die niets bij zich hebben niet eens een baddoek of mat om op te liggen, dat doen ze namelijk op hun jas. Maar nogmaals politie en boswachter jullie zijn zeer welkom.


Rogier   24-05-2020 08:27

Afgelopen vrijdag was het niet zo heel zonnig, maar wel warm. Heerlijk genoten van de vrijheid. Af en toe de zon door de wolken heen die je lijf lekker verwarmt. Een heerlijke plek is Spaarnwoude en de laatste tijd ook zonder veel vliegtuiglawaai.


Fred C   22-05-2020 13:03

Wat een heerlijke dag gisteren, Hemelvaartsdag. Prachtig weer en een publiek dat zich wel aan de coronaregels houdt. Dat is wel meteen heel dubbel: je gunt iedereen een plezierige zonnige dag, tegelijkertijd hoop je dat het relatief rustig blijft, want dan is het waarschijnlijk snel over met de pret. Al was het maar omdat ik de firma Spaarnwoude de naaktrecreatiefaciliteiten niet zo gauw zie uitbreiden :-)

Maar wat een verschil mensen. Geen boswachter te bekennen en op het strand van IJmuiden slaan ze een BOA in elkaar! Wel de politie die even langs kwam, terwijl die zich beter op de textielstranden van de IJmond kan concentreren naar nu nog maar eens blijkt.

Hopelijk volgende week wel weer op patrouille Afdeling Toezicht, want ik ben erg nieuwsgierig hoe het nu zit met de vervanging van het sanitair. Onder de huidige regels, verplichte sluiting wegens landelijke regels (?), een wat theoretische uitgave. Maar op de lange termijn daarom nog niet minder prettig. Van jullie collega's van Communicatie krijg ik als naaktrecreant toch geen antwoord, dus hopelijk ende nogmaals: tot volgende week! Ik weet dat jullie dit lezen.

En bel eens met de Provincie: 3 sterren en tegelijkertijd een negatief zwemadvies? Hoe dan?


koen   17-05-2020 22:04

Het bericht van Frits vind ik wat kort door de bocht, het verhaal van Rogier van 26 maart komt wel overeen met de realiteit.
Zelf kom ik al jaren op deze plek en heb slechts een heel enkele keer iets ongemakkelijks gezien (wat mij betreft zelfs ontoelaatbaar en zeker geen reclame voor het naturisme, maar dat kun je bijna overal tegenkomen). Het is voor mij een fijne, ontspannen plaats met respect voor iedereen (en inderdaad wat A9 geruis op de achtergrond). Met wat tolerantie over en weer een aanrader waar we zuinig op moeten zijn!


Frits   09-05-2020 08:39


Bermtoerisme. Bezocht: 8 mei 2020 middag.

Ter afwisseling weer eens naar het naakt"strandje" van Spaarnwoude gefietst. Gezien het mooie weer ditmaal een gemêleerd gezelschap, gemiddelde leeftijd 65+.

Elke keer toch weer schrikken, het denderende verkeer van de snelweg die vlak langs het veldje ligt!
Zelfs de meest desolate Aire de Péage in Frankrijk steekt er gunstig bij af.
Hier echter geen Poolse truckers die op een campingstoel een blikje bonen opwarmen, maar een niet aflatende parade van seksrecreanten op weg naar het homogedeelte, afgewisseld met al dan niet geklede (vieze) glurende oude mannetjes. Sommigen liepen wel meer dan vijf keer vlak langs.

Verkoeling zou gevonden moeten worden in het plasje dat de scheiding tussen het hetero- en homogedeelte vormt. De waterkwaliteit van het plasje doet denken aan reportages uit verre exotische landen waarin een schandaal aan de kaak wordt gesteld. Niemand heeft zich er aan gewaagd ook maar tot de enkels het water te betreden. Erg veel dieper is het ook niet.

Het verbaast me telkens weer hoe naturisten genoegen nemen met dit soort inferieure en marginale locaties die feitelijk niet geschikt zijn voor welke vorm van recreatie dan ook.

We zullen zelf initiatieven moeten nemen om de situatie rond naaktrecreatie te verbeteren en dat geldt voor heel Nederland.
Van de overheden hoeven we niets te verwachten. Voor hen is naaktrecreatie één van de volgende zwarte pieten.piet   19-04-2020 10:27

17 april heerljk naakt kleren uit zacht windje langs je lijf heerlijk weinig kijkers serene rust


Ron   27-03-2020 16:13

Het seizoen is geopend, uit de wind is het heerlijk genieten!
Inmiddels voor de tweede dag achter elkaar een paar uurtjes zo’n opdoen, was vandaag niet de enige nudist die het er even van nam, totaal wel 10-15 bezoekers.
Hopelijk volgen er meer...


Rogier   26-03-2020 23:49

De voorjaarszon is de mooiste en de fijnste. De lucht is nog een beetje fris maar als de zon op mijn gezicht of billen schijnt, wordt mijn hele lijf warm. Vandaag ben ik voor de vierde dag achter elkaar geweest, wat een heerlijkheid in deze vervelende tijd. Bijkomend voordeel is dat je gewoon met rust wordt gelaten. En werken kan ook als de zon niet schijnt. Er wordt wel flink gekeken, maar daar heb ik geen last van. Niemand zit aan elkaar. Dat is ook wel eens anders. Kortom, volmaakt gelukkig met Spaarnwoude. Komt allen maar niet tegelijk.


Robert   25-03-2020 16:04

Hopelijk ben ik eerdaags ook weer eens in de gelegenheid om dit lekkere strandje te bezoeken.

Het blijft een lekker plekje. :-)


Rogier   22-03-2020 15:55

Op het naaktstrand is het nog erg rustig.... en als de zon schijnt en je zit uit de wind, is het HEERLIJK. Maximize vitamine D! Wat een genot om alles uit te trekken en van de zon te genieten. Gisteren weer gedaan :-)


Henk   26-09-2019 14:39

Heerlijk rustig naaktstrandje. Alleen jammer dat er steeds meer mannen komen om alleen maar te kijken en te scoren. Zitten gewoon met kleren aan en wachten tot er een vrouw of echtpaar komt en gaan dan daar zo dichtbij mogelijk lopen of zitten. Beetje zielige figuren vind ik.JB   03-09-2019 00:01

Het strandje is geschikt. Alleen sommige bezoekers niet.


W   30-08-2019 15:52

Is het strandje ook geschikt voor vrouwen alleen?


Erik   02-06-2019 23:34

Vandaag geweest super strandje met dit weer


Erik   02-06-2019 22:21

Was vandaag weer super lekker ik hoop dat er nog veel van dit soort dagen komt dit jaar


Rogier   22-04-2019 23:04

Vandaag in Spaarnwoude geweest. Prima strandje met het geruis van de A9 op de achtergrond. Het was betrekkelijk rustig maar nog net genoten van de laatste zonnestralen van vandaag. Alles is weer voorgebruind.


Ron   22-02-2019 09:48

Afgelopen zondag (17-2) al weer anderhalf uur op het strandje lekker bloot genoten van de zon.
Was niet de enige bezoeker, zeker 6-8 man aanwezig.
Boven de 13 graden en zonder wind is het prima te doen als de zon schijnt!


Newbie42   08-08-2018 10:58

Afgelopen tijd regelmatig Spaarnwoude bezocht. Een enkele keer zie je wel eens mannen zich achter de boomstam aan de overzijde terugtrekken maar dat ervaar ik niet als overlast want je ziet er verder niets van. Hooguit de aangeklede types (zonder handdoek) die naar de overkant lopen en vervolgens succesloos weer afdruipen. Er lopen inderdaad ook wat oudere mannen rond te wandelen maar ik heb daar nog geen overlast door gezien. Ook wel een enkele dames gezien die (tegen een vergoeding?) mannen een handje helpen maar ook dat vind ik geen grote storende factor.
Ook heb ik de kleine vos een keer voorbij zien komen. Deze liep rustig tussen alle bezoekers door om nabij het toiletgebouwtje weer in de struiken te verdwijnen. Helaas zijn de dames nog steeds in de minderheid.
En het wordt tijd dat het gras weer groen wordt, dat stugge dorre gras is een stuk minder aangenaam.Fred Castricum   06-08-2018 09:01

Als al die berichtjes van de afgelopen dagen niet zo zielig waren, zou ik er smakelijk om moeten lachen. Een simpel voorbeeldje: de "bosjes" zijn al 10 jaar niet meer toegankelijk, iets waar de natuur trouwens volop van profiteert, laat staan dat er hele hordes mannen in duiken.

De sfeer is vrijwel altijd zeer gemoedelijk en alle gezindten liggen rustig door elkaar. En als er al eens een keertje iemand een faux pas maakt: gewoon duidelijk aangeven dat je daar niet van gediend bent. Dan heb je de rest van de dag om ongestoord van de zon, schaduw en de koude douche te genieten.

En voor de echte medebezoekers: tot zo meteen!Soccer_boy   05-08-2018 16:28

Als jonge hetero man is dit toch niet echt een super aangenaam strand... Veelal oudere mannen die constant rond lopen en maar blijven kijken. Elke keer als er dan wel een mooie dame is worden die vrijwel meteen gebombadeerd met cruisende mannen....


Derk   05-08-2018 13:22

Monicarai op het gehele naaktstrand is er geen apart gedeelte voor homoseksuelen die zelf verspreid over het hele strandje liggen. Er ligt ook een chick with a dick naast de ingang die niemand lastig valt. Als die dikke weer lastig doet moet je gewoon de politie bellen. Ik lig ook wel eens aan de overkant als het druk is, anders tussen de ingang en de toiletten in de buurt van de normale bezoekers. Ik vind het heel vervelend om door de homoseksuelen benaderd te worden omdat ik alleen ben.


Monicarai   04-08-2018 23:53

Derk ik wilde het niet opschrijven hier maar gezien je ervaring. Moet ik dit toch ook even melden. Wij komen nu al ruim 10 jaar op dit strand en meestal met plezier. Maar vorige week hadden we al contact met onze nieuwe gast de zomers getinte gast met ketting, cockring en eikel piercing en opblaas bed. Toen we wandelden naar het achterste gedeelte kreeg we te horen van deze gast of we weg wilden gaan en weer naar het eerste gedeelte want dit achtste gedeelte was alleen voor homo's.


Derk   04-08-2018 14:17

Nee John ik heb het over Spaarnwoude. In het Amsterdamse bos kom ik niet. Vergeet niet dat het bos, spaarnwoude en twiske dicht bij elkaar liggen. Het ligt allemaal op fietsafstand (dus ook makkelijk bereikbaar met de scooter, auto en scootmobiel) van elkaar dus die homoseksuelen kan je overal tegenkomen. Jammer dat ze denken dat naaktstranden een cruisegebied zijn, misschien helpt het als de politie elke dag voor hun gebeld gaat worden.John   04-08-2018 03:31

Derk als jij het hebt over een dikke walrus met goude ketting en een kerel in een scootmobiel. Dan heb ik het idee dat je het hebt over het Amsterdamse bos en niet Spaarnwoude. Beide hele irritante kerels en een reden om daar nooit te lang te blijven, helaas.


Derk   04-08-2018 01:03

Mag er gezegd worden dat de groep meiden die vanmiddag (vrijdag 3/8) op het naaktstrandje lagen een veel fijner uitzicht boden dan de homoseksuelen die dagelijks aan de overkant de bosjes induiken om elkaar op een of andere manier te bevredigen? Die twee dikke walrussen, een vrij bleek met een brilletje en de ander zomers getint met een gouden ketting om zijn nek, en die ouwe kerel met een scootmobiel zijn in dat hoekje het meest actief. En een kale malloot met flaporen denkt dat het normaal is om met een stijve lat op een andere man af te stappen op het moment dat je nietsvermoedend even in het zonnetje ligt. Met zo een groep meiden op het strandje voelt de sfeer een stuk aangenamer aan en de homoseksuelen blijven uit je buurt. Dus meiden alsjeblieft kom morgen ook en loop gerust weer wat rondjes, de heteroseksuelen doe je er een groot plezier mee :)


Hans Mandjes   03-08-2018 18:27

Ben vandaag tijdens míjn fietstocht een paar uren gaan pauzeren op het naakt strandje Spaarnwoude. Trof daar een serene sfeer met een vriendelijk gemêleerd gezelschap! Wat een weldadige koude douche is er, ideaal bij deze warmte!


   30-07-2018 14:10

Na vanmorgen de recreatieweide in het Amsterdamse bos te hebben bekeken, nu om 14.00 uur met mooi weer in Spaarnwoude. Helaas geen ander beeld.. Veel alleen gaande mannen.

Wellicht heb ik een verkeerde dag uit gekozen, maar ben wel blij dat ik hier eerst ben gaan kijken, voordat ik met mijn hele gezin ga.

Wellicht later nog een keertje kijken, maar voorlopig maar naar de stranden.


Jolanthe   06-07-2018 12:38

Afgelopen mooie weken weer eens een paar keer met mijn partner op het strandje geweest, de toiletten zijn weer toegankelijk wat fijn is, het meertje zag er prachtig uit maar blijkt toch weer blauwalg te bevatten men is druk bezig de doorstroming te bevorderen.
Er zijn nog steeds alleengaande mannen die binnen je comfortzone komen liggen en zich schaamteloos af liggen te trekken, heb besloten de stakkers er op aan te spreken toen ik dat gisteren deed en zei dat ik absoluut niet onder de indruk was van zijn geruk en dat ik het respectloos vond reageerde de man als volgt :” dit is een vrij strand :” vervolgens kleedde hij zich aan kwam naar ons toe om zijn excuses aan te bieden best stoer maar wat een stakker zeg, ik heb absoluut geen behoefte aan zo’n viezerik en voel me dan ook allerminst op mijn gemak het was de derde keer in twee weken, gatverdamme ❗️❗️❗️❗️
Ook ligt er een man met een hond die regelmatig, de hond dan, in het gras kakt en daar ook heel gelaten op reageert met de woorden, dat doet hij anders nooit maar de drollen gewoon laat liggen, te vies voor woorden


Fred C   17-06-2018 14:04

Begin deze maand even gebabbeld met de boswachters. Die bevestigden dat de werkzaamheden die op dit moment ter hoogte van het opslagterrein plaatsvinden tot doel hebben om de doorstroming en daarmee. op termijn, de zwemwaterkwaliteit te bevorderen. Laten we hopen dat dat lukt, zelfs zonder baggeren.

Het is in ieder geval verheugend om te zien dat de nieuwe directie serieus van plan lijkt om het recreatiebelang van Spaarnwoude weer voorop te stellen. Mede aan ons als bezoekers van het naaktrecreatiegedeelte om daar zorgvuldig mee om te gaan. Aan trollreacties op deze site kan ik verder weinig doen. Aan kwaadwillenden in de praktijk des te meer.


Marlow   07-06-2018 18:36

Ja er moet een speciale sexplek komen. Gewoon om even stoom af te blazen. Het is toch heerlijk om elkaar op te geilen. Het hoort dus niet op het terrein waar het nu gebeurt. Daar ben ik het mee eens.


Chicco   06-06-2018 22:46

Vandaag een kleine vos achter me gekregen, bezoekers moeten daarvoor oppassen. Hij kan bijten.is ook doorgegeven aan handhaving


Boom   01-06-2018 11:47

Ik was hier laatst op een zonnige dag, ik kwam terug bij mijn auto en iemand had met krijgt homo op een zijraam van mijn auto geschreven. Ik vind dit behoorlijk onbeschoft, en ordinair vanwege er ook gezinnen met kinderen op het parkeer terrein parkeren! Nog meer mensen hier last van gehad?

Verder vind ik het op dit naaktstranden behoorlijk irritant dat je als lustobject wordt aangezien, als redelijk jong bent dan gaan al die oude lelijke mensen om je heen liggen(opdringerig redelijk naast je liggen) en je de hele tijd aankijken. Verschrikkelijk irritant, ik kom om te zonnen en naakt te zijn en ik kom absoluut niet voor jullie! Dus stop aub met dit gedrag, als je jonge mensen met rust laat dan blijven ze ook komen. Als je ze de hele tijd lastig valt met die rare gedrag dan zullen deze mensen nooit meer komen. Als je wil kijken kijk je maar vanaf de andere kant van het veld!

Ik ga zelf altijd redelijk in de buurt van een stel liggen, als die er zijn tenminste. Dan voel ik me iets meer op m'n gemak, anders voel ik me bekeken.

Dus bij deze, laat vrouwen en jonge mensen met rust!


Debbie   31-05-2018 21:54

Oh homotje wordt weer gediscrimineerd.

Weet je wie er gediscrimineerd worden, dat zijn vrouwen en kinderen, omdat er veel kerels zijn die zich dusdanig gedragen, dat vrouwen en kinderen zich niet veilig voelen.

Wees blij dat het recreatieschap investeert en komt surveilleren en niet de boel sluit.


marco   05-05-2018 18:43

Waarom worden mannen bekeurd die sex met elkaar hebben maar hetero echtparen kunnen gewoon hun gang gaan en krijgen geen bekeuring.
Nou weet ik wel dat het niet de bedoeling is op de zonneweide om er te sexen maar daar waar naakt is gebeurd het toch wel.
Het lijkt wel of de Boa's er speciaal voor getraind zijn om te kijken of de heren die bij elkaar zitten niet met een erectie zitten.
Wat eigenlijk te zot voor woorden is.


John   18-04-2018 12:38

Tijdje niet geweest. Vorig jaar kwam regelmatig een boa kijken met de auto of fiets. Soms wel 3 a 4 x per middag. Was toch wel erg vaak.
Hopenlijk dit jaar wat minder.


Ron1971   06-04-2018 14:15

Het eerste zonnige en naakte dagje in 2018 is een feit!
Heerlijk genoten in de warme zon en 15 graden temperatuur, is prima vol te houden zelfs lekker...
Tussen de 6-10 genieters, dus ik was niet de enige 😀
Hopelijk een mooi seizoen!


Newbie42   30-07-2017 14:41

Onlangs voor het eerst op dit strandje geweest. Na het werk nog even naakt in het zonnetje relaxen. Ik was wel wat zenuwachtig na het lezen van alle verhalen. Ik heb echter niets onzedelijks gezien. Er waren vele gebruinde oudere heren en slechts één stel, dus de dames waren in de minderheid. Er werd wel wat rondgekeken door mannen maar dat vind ik niet storend.
Erg jammer dat er schijnbaar heren zijn die het nodig vinden om dames lastig te vallen met hun (asociale) gedrag, beetje meer afwisseling zou wel aardig zijn.


Jonge jongen   19-06-2017 11:25

.
Op 18-06-2017

Ben ik een kijkje gaan nemem op het naaktstrandje in Spaarnwoude daar aangekomen was het best druk met mannen en 2 stelletjes wat mij opviel is dat er een aantal mannen heen en weer lopen en je van dicht bij gaan staan bekijken en met zich zelf aan het spelen zijn beetje jammer en er liep ook een jonge gast rond die met iedereen gaat praten zelfs al heb je er geen zin in al met al vond ik het maar een rare sfeer weet niet of het altijd zo gaat daar maar vond het niet prettig.Fred C   08-06-2017 15:50

Volgens het Haarlems Dagblad is van de week een zwemverbod ingesteld. Dat moest er een keer van komen natuurlijk. Overigens vorige week een goed gesprek gehad met de 'boswachters' op het terrein.

Er zit op meerdere punten schot in het beleid van het recreatieschap, maar het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn gebaggerd gaat worden in de recreatieplas.

De problemen met de waterkwaliteit zullen dus voorlopig aanhouden en gaandeweg het seizoen vermoedelijk verergeren. Waarschuw dus svp medebezoekers die het water in willen en dan met name (ouders van) kleine kinderen.


Dennis   28-05-2017 19:54

Ik ben vrijdag en vandaag wat later op de dag lekker op spaarnwoude geweest. Voor mij als jonge knul toch altijd wat spannend. Vergeleken met vorig jaar was het nu wat beter en gemoedelijker. Vorig jaar veel last gehad van oudere mannen die maar blijven langs looen. Of bijna in je komen liggen. Nu gelukkig ook wat meer stellen en vrouwen alleen wat het naaktsrand goed doet ! Lekker genieten van de zon zonder seksuele bezigheden om je heen! :DMelanie   28-05-2017 00:59

zo we hebben een paar dagen met redelijk weer gehad en vandaag was het subtropisch,dus ik gehuld in een jurkje en slippertjes snel naar Spaarnwoude de toiletten zijn weer begaanbaar en zien er redelijk uit en hangt (schuur)papier dus top, niet meer naar zorgvrij.
het was er eerst nog redelijk was daar rond 11:00 en had een mooi plekje in het zonnetje en had me fiets neer geplant op een plek met schaduw mocht het me te heet worden dat ik kon opschuiven naar de schaduw.
boek mee en heerlijk ontspannen gelegen,en weinig klachten ja van een hele oude vent ging tegen me over zich aftrekken toen zei ik doe dat aan de overkant of op de golfbaan vinden ze veel leuker dan ik en heb hem niet meer gezien met zijn dikke buik voor de rest weet je dat mensen kijken en dat je bekeken wordt dus zal daar nooit over klagen dus ik denk dat ik zolang het duurt ik vaker lekker naar de naakt recreatie ga groetjes Melanie


Jeffrey   04-04-2017 21:02

Vandaag heerlijk voorjaarsweer (15graden, zon, licht windje) en voor eerste keer van het nieuwe jaar weer naar spaarnwoude geweest. Rond 1300uur waren er ongeveer 17andere personen aanwezig rond het meer en één ouder stel. Laat de lente maar zo doorgaan!


Fred C   23-10-2016 18:52

De desbetreffende zondag was er 1 stel die zich de welberuchte zeiksnor lieten laten welgevallen. Niks onwelvoeglijks vond plaats. De directeur van Recreatie NH heeft een schop onder zijn bips gehad. Komt goed.


Rogier   19-10-2016 00:21

Afgelopen zondag was het nog prachtig weer dus ik besloot voor de (waarschijnlijk) laatste keer dit jaar buiten bloot te zijn. Het was redelijk rustig en nog heerlijk van het warme weer genoten. Het was een redelijk zonnig jaar. Fijne plek, wel steeds vaker geklede alleenstaanden op zoek naar iets anders dan de zon, mannen die met zichzelf spelen en ook opvallend: stelletjes m/v die het naaktstrand ook hebben ontdekt voor seksuele activiteiten. Ondanks deze minpunten heb ik dit jaar lekker mijn billen gebruind in Spaarnwoude. Volgend jaar weer!


Jeroen   05-08-2016 20:09

Hoi jim.
Niks om je voor te schamen.eenmaal liggen.klaar.niks aan de hand.maar ik kan me voorstellen dat t wat onwennig is de eerste keer.
Ik ben geen vrouw.maar ik wil je best wegwijs maken
Groet


Jim   27-07-2016 23:11

Hi,

Is er misschien iemand die met mij naar het naakstrand zou willen, liefst vrouw. Heb geen bijbedoelingen oid, maar ben nog nooit geweest. Schaamte/Onzeker houden mij een beetje tegen.


Martin   21-07-2016 21:46

Vanmiddag geweest, prima locatie, lekker relaxed. Snel er weer heen!


Robert   20-07-2016 10:24

Gisteravond weer even heerlijk wezen ontspannen en genieten op dit strandje. Weinig geklede kijkers en een heerlijk relaxed sfeertje.....

Hopelijk komen er nog veel van dit soort dagen/avonden.


melanie   15-07-2016 17:13

ben er weer eens geweest en zowaar lekker rustig, ik lees dat er veel mastru beren lopen, ach ja zolang ze niet voor me staan en lastig vallen iedereen weet toch dat zulke locatie's een uitgeroepen kans is voor zulke mensen ik stoor mezelf er niet aan ik kom daar heerlijk als naturist en niet om enige vorm van seks vind het wel jammer dat er weinig vrouwen zijn of waren toen ik er was zat naast me een paar meter van me vandaan wel een stel maar die waren constant aan het kijken wat de lopende heren aan de overkant allemaal deden hahahaha vond hun comentaar wel leuk de man lag ook wel stiekem naar mij te gluren maar kijken mag en anders was ik wel thuis naakt op me balkon gaan liggen maar dat kan ik niet maken vond ik goh leuk strandje goede ligweide alleen het water ga ik niet in lijkt me vies maar je kan ook niet alles hebben ik hoop weer dat het weer beter wordt want dan ga ik zeker weer eens terug groetjes Melanie


Fred C   11-07-2016 06:02

Het wil maar niet echt zomeren dit jaar, maar gisteren voor het eerst sinds weken weer eens naar Spaarnwoude geweest. Ondanks de wind was het smiddags prima uit te houden. Het was redelijk druk met een ontspannen gemengd publiek.

Fred C

Toch iets over het kappen van het riet midden in de zomer. Regulier onderhoud daarvan hoort aan het begin van de herfst plaats te vinden. Dit mede vanwege het paai- en broedseizoen. Van de vissen kun je het uiteraard niet zijn, maar de vogels en hun kroost waren spoorloos verdwenen. Volgens mij is het ook domweg een overtreding van de flora- en faunawet. En dat door het NATUUR- en recreatieschap Spaarnwoude.

Bah.


Paulien   24-06-2016 18:51

Zijn net terug van wat een lekker begin van het weekend had moeten worden, hapje eten en van de avondzon genieten.
Maar al deze plannen werden verstoord door een vies mannentje met zijn telefoon die op ons gericht werd.
Toen mijn man er wat van zei kreeg hij als antwoord ik ben foto's van mijzelf aan het maken.
En dit is niet de eerste keer.
Er zijn ook nog mensen die van de zon genieten, en zitten niet op vieze mannetjes te wachten
Wij zijn toen maar naar huis gegaan om verdere escalatie te voorkomen.

Dus voor ons geen Spaarnwoude meer (helaas)vies mannetje bedankt.


rogier   22-06-2016 23:18

Vandaag lekker op het strandje geweest. Oase van rust redelijk met gemengd publiek. gebleven tot de zon om 20:45 achter de bomen verdween. Maar ajb fietser in je Rabopakje: als het te spannend voor je is, kun je beter doorfietsen ipv tot 2x toe komen gluren en naar je kruis grijpen.
Idd wel beetje open met geschoren riet. Ook riet moet soms worden bijgewerkt :-)Fred C   20-06-2016 14:09

Was er gisteren zelf niet maar begreep vanochtend van een kennis dat er gisteren aardig wat volk moet zijn geweest. Hoorde daarnaast dat het de afgelopen week zo spannend was, zie onderstaande Dan, dat er de nodige bezoekers op de bon zijn geslingerd. De traditionele midseizoenskap schijnt inmiddels ook te hebben plaatsgevonden waardoor het terrein er weer uitziet alsof ISIS is langs geweest.

Ik hoop morgen e.e.a. te kunnen verifieren. Ik hou mijn hart vast.

Vr.gr. Fred C


Dan   19-06-2016 23:53

Vandaag voor het eerst even langsgefietst. Het leek mij altijd al erg leuk om is te proberen maar ik durfde het niet zo goed. Er was niemand behalve ik en het was fijn om zoiets voor het eerst te doen. Toch best spannend.

Groetjes Dan 19 jaar oud.


chicco   11-05-2016 09:36

heerlijke plek met douche en toiletten. laten we het strandje schoon houden


Fred C   05-05-2016 20:04

Goed nieuws: per 1 mei j.l. is het sanitair (2 toiletten en de douche) weer beschikbaar! Hopelijk zijn we nu definitief van deze vervelende "bezuinigingsmaatregel"af.

Het weer was prima vandaag en belooft de komende dagen alleen nog maar beter te worden!

Vr.gr. Fred C


Robert   05-04-2016 18:25

Afgelopen zondag weer even lekker op dit strandje gelegen. Er waren al aardig wat bezoekers, het was heerlijk.

En nog niet zo veel kijkers........ ;-)


Jan   30-11-2015 16:02

Als gezin van eerste uur, toen nog het eerste terrein was waar uitsluitend brandnetels groeiden. Na goed gesprek "kregen" huidige terrein. Aan ingang kant van water zaten de gezinnen aan de overkant en achterin de seks zoekers. Was in die tijd totaal probleem loos. Later gebeurden veel ongelukken op snelweg door remmen van automobilisten die rukken de mannen erg interessant vonden. Wij zaten er de hele zomer en onze kinderen zaten altijd in zand te spelen of gingen met kano of opblaasboot er vandoor. Elkaar alles gunnen was toen nog normaal. Toiletgebouw? dan mocht je naar de boerderij. Totaal geen probleem, kwam je nog eens van je lig plek af. En water was kraakhelder en in midden meer dan 2 meter diep. Lekkere modder bodem waar heel wat van gebruikt is voor smijten naar elkaar.
Werd minder leuk toen de strook waar nu aan einde toiletgebouw staat kaal werd gemaakt en aan de andere kant van water die strook langs de sloot ook. Werd te open en de sfeer en saamhorigheid werd stuk minder.
Praat over periode van pakweg 1982? tot 1990 toen we gingen verhuizen. Heb als gezin er een geweldige tijd gehad en mensen uit de periode konden ons uit tekenen op grijze grondzeil direct links bij binnenkomst. Was een grote groep 6/7 gezinnen die daar dagelijks woonden. De boswachter kwam af en toe langs en kwam gezellig zijn lunch op eten bij ons. Ook af en toe politie en was altijd geweldig interessant voor de kinderen die altijd even in de wagen mochten zitten.
Af en toe aan einde van de dag wanneer de meeste mensen weg waren omdat we geen overlast wilden geven gingen de Barbecueën aan en zat er een grote groep mega te genieten. Daar waren de inspanningen voor geleverd en mochten we intens van genieten. Wanneer ik dan nu lees dat de seks hoogtij viert, daar hadden wij één remedie voor: seks geen enkel probleem maar wel uit het zicht. Zo niet dan werd er met zachte hand op getreden. Problemen zijn er om op te lossen met elkaar. Alleen zo blijft een naakt recreatie waarvoor die bedoeld is: GENIETEN!!


Marcel   28-08-2015 15:28

Ik kom er al jaren niet meer, niet vanwege de mensen die de liefde bedrijven daar stoor ik me niet aan maar die overdreven controle van Spaarnwoude, ik vind dat onrustig en heel vervelend. Ik lig daar voor me rustig en wil niet gecontroleerd worden want zo voelt het wel.
Ze kunnen beter boeven gaan vangen wat ze niet mogen natuurlijk, maar ik zou zeggen weg met die controle maakt het een stuk rustiger. Ik spreek natuurlijk voor mijzelf.

groet.


Peter   08-08-2015 12:56

Afgelopen weken bijna wel elke keer heen geweest echt heerlijk. Wat ik me nu alleen afvraag is kan ik ook heen als die festivals draaie zoals vandaag wil ik erg graan heen met dit mooie weer maar kan ik der komen met dutch vally om de hoek?


john   06-07-2015 10:03

Op zich een lekker strandje. Water is erg ondiep. Als je erop komt liggen de stellen en gezinnen eigelijk aan deze kant vd plas. Aan de andere kant de singles m/v die eventueel op zoek zijn naar wat spannende dingen. Ik heb het voor de rest nooit als storend ervaren.


john   06-07-2015 08:32

Op zich een lekker strandje. Water is erg ondiep. Als je erop komt liggen de stellen en gezinnen eigelijk aan deze kant vd plas. Aan de andere kant de singles m/v die eventueel op zoek zijn naar wat spannende dingen. Ik heb het voor de rest nooit als storend ervaren.


Whitetrash   05-07-2015 13:08

hi

wij willen hier eens gaan kijken, is het op dit moment nog een aanrader? normaal gingen wij naar zilverstrand

groetjesJeffrey   25-06-2015 21:09

Vandaag was er een heerlijk zonnetje en een bezoek gebracht aan Spaarnwoude van 1100 uur tot 1300 uur.
Een ruime weide rondom een vijvertje wat niet uitnodigend was om te zwemmen (stond bord met waarschuwing voor eventuele blauwalg).
Geluid van vogels, dalende vliegtuigen richting polderbaan en het gesuis van de snelweg dichtbij.
Er waren ongeveer 30 mannen aanwezig en 1 ouder stel.
Geen last gehad van opdringerige mannen, zag echter wel enkele die met hun orgaan aan het spelen waren.
Lijkt me ook wel een plek van kijken en bekeken worden gezien de vele mannen die langs liepen met een cockring.
Voor wie daar geen behoefte aan heeft kan toch een rustig plekje vinden rondom de vijver.   06-05-2015 11:41VormSPAARNWOUDE


Een ècht duurzaam Natuur & Recreatiegebied voor iedereen!


Dat laten we ons toch niet afpakken?!

Recreatieschap Spaarnwoude en de Gemeente Velsen willen van recreatiegebied Spaarnwoude een evenemententerrein maken. Het bestemmingsplan staat dan toe, dat er in de periode maart t/m oktober 32 evenementen van elk maximaal 70.000 bezoekers worden gehouden. Het gebied wordt gedurende deze periode belast met mogelijk 2,25 miljoen mensen! Dit treft behalve de natuur, alle Velsenaren zoals bewoners, ondernemers en recreanten. Het betekent:

•Spaarnwoude 210 dagen GESLOTEN in het hoogseizoen voor recreanten; Paardrijden, Golfen, Fietsen, Hardlopen, Vissen is dan niet mogelijk!


•Verkeer en geluidsoverlast;


•Slechte bereikbaarheid ondernemers in het gebied;


•Belasting voor dier- en plantsoorten;


•Verstoring broedseizoen beschermde vogelsoorten;


•Verminderd woongenot;


•Daling waarde woningen in het gebied;


•Toename criminaliteit/vandalisme;


•Herinrichting van het gebied (kap van bomen en struiken en dempen watergangen);


•Verstoring migratieroute vleermuizen.VormEcht Duurzaam Spaarnwoude en de Bewonersvereniging BNS
De bewonersvereniging tracht bovenstaande plannen tegen tehouden. Wij vinden de drie huidige evenementen Dancevalley, Dutch Valley en Latin Village genoeg! Het is belangrijk om nu massaal ons tegengeluid te laten horen, inspraak te organiseren en ons te verenigen! BNS vertegenwoordigt de bewoners. Echt Duurzaam Spaarnwoude mobiliseert en verenigt ook andere belanghebbende partijen (denk aan ondernemers, recreanten en natuurbeschermers). Ook bieden we aan om mee te denken met de Gemeente en het Recreatieschap, om te komen tot een passende en echt duurzame wijze het gebied te beheren.


Wat kun jij doen?

1.Kom naar de informatieavond van het recreatieschap en de gemeente op 12 mei aanstaande naar Villa Westend om 19;30 en laat ons horen
Robert   10-03-2015 13:20

Afgelopen zondag voor het eerst dit jaar weer even ruim een uurtje in het zonnetje gelegen op dit lekkere strandje.

Uit de wind was het best te doen, het was nog wel behoorlijk rustig.....


Ex-Assendelver   31-01-2015 20:40

Er zou meer contole op de naakt recreatie plaatsen moeten komen, om de mensen die op datingen uit zijn, te doen weren. Om zo de andere mensen hun netheid te kunnen recreren in hun blote lichaam.


Frank   08-12-2014 16:00

Ik ben er eind september voor de eerste keer geweest, en wat mij opviel was dat er na vieren pas seks activiteiten zijn. Vanaf 13:00 tot 15:00 was het redelijk druk, zonder (opvallende)dingen. Na 15:00 gingen de meeste mensen weer weg en werden bepaalde personen opvallend actief. Het rustigste was het tussen 10 en 12 uur, ik kom zeker nog een keer.


Jolanthe   20-09-2014 19:47

Seksrecreanten jammer genoeg te over op dit prachtige natuurstandje, cruisende mannen die zonder gene voor onze neus gingen zitten en niet met hun mobiele telefoon in hun hand zij zitten zich schaamteloos af te trekken.
Ook hebben wij het meerdere malen meegemaakt dat een stelletje zich aan de seks overgaf en een publiek van meerdere zichzelf aftrekkende mannen om zich heen creëerden.
De limit was vorige week toen er een vrouw haar "man" begon te pijpen en er vervolgens zo'n acht à negen mannen zichzelf bevredigend omheen gingen zitten, de man van het stel begon de vrouw heftig te vingeren waarna de vrouw weer doorging met de man te bevredigen, vervolgens kwam er een tweede man bij die klaarblijkelijk iets vroeg en hij werd ook bediend door mevrouw die hem begon te pijpen.
Het stikt er van de alleenstaande mannen die je constant begluren net hun geslacht in de hand.
Jammer van dit heerlijke natuurstrandje mij zie je er niet meer.

Jolanthe


sami020   09-08-2014 19:26

Vandaag voor het eerst in m'n leven een naaktstrandje bezocht en het voelde super lekker en fijn. Het is een prachtig stukje gebied wat daar ligt in de Spaarnwoude. Had ook een frisse duik genomen, heb echt genoten. Ik was wel de jongste en vond het dus wel een beetje eng om tussen de wat oudere mensen te liggen, maar jah ga het zeker vaker bezoeken.


Stel023   31-07-2014 16:28

Zijn net terug waarvan wij dachten een middag lekker zonnen en eten in Spaarnwoude,niet dus een stel 2 vrouwen en een man vonden het nodig om er een intieme middag van te maken voor onze neus zaten wij niet op te wachten en diversen mannen zitten maar met hun tel te spelen waarvan je niet weet of zij foto's zitten te maken en nee de douche en toilet doen het ook nog niet.
Kortom geen aanrader!!!!!!!!!!!


stelletje   16-07-2014 12:55

wij hebben een vraagje werkt de douche weer,horen het graag.


Rickey   11-07-2014 22:39

Vandaag voor het eerst geweest. Na mijn mening best druk.
Wat me opviel is dat er veel "oudere" mannen voor elkaar komen.
Was dit een moment opname of zit ik er naast? Nu zou ik er niet met mijn gezin naar toe gaan. Of is het bijv. op woensdag middag en in het weekend drukker met jonge gezinnen.


Jan   24-04-2014 11:00

ik ga ook lekker in de zon op de strandje, en als iemand wil kijken dan laat ze kijken heb geen probleem daarmee


Robert   22-04-2014 08:33

Afgelopen zondag weer even lekker wezen ontspannen op dit lekkere strandje. Een aantal bekende gezichten gezien en een aantal nieuwe, waaronder zelfs een stel uit Friesland....

Hopelijk volgen er nog veel van dit soort lekkere dagen, het was heerlijk om zo beschut van het zonnetje te genieten.


Henk   11-04-2014 17:59

Ik was vorige week even een paar uurtjes op het naaktstrand. Was wel weer even lekker om daar in de zon te liggen. Er lagen meerdere mensen en er liepen ook veel mannen rond die dat bloot toch wel erg indrukwekkend vonden want ze bleven lopen en kijken. Maar ja dat zijn we onderhand wel gewend daar.


Ronald k   27-03-2014 00:00

hallo Paulien,ga je toevallig ook weleens naar het naaktstrand van Zandvoort.


HJS   11-10-2013 12:20

Jammer dat het mooie weer voorbij is en we moeten wachten tot het volgende seizoen.Ik hoop dat we dan toch echt weer de toiletten mogen gebruiken want dat is echt een gemis.


Erik   25-07-2013 21:09

Vandaag maar eens hierheen gegaan. 't Staat goed aangegeven, pad bij de parkeerplaats in, na een klein stukje rechtsaf en dan loop je er zó tegenaan. Het was prachtig weer, niet echt druk. Jammer dat de sanitaire voorzieningen dicht zijn, maar goed. Aan de 'ingang' kant wat stelletjes en gezinnetjes, aan de andere kant van het water wat mannen alleen, maar niet onprettig. Erg relaxed, kom er zeker vaker.


Robert   17-07-2013 10:00

Hoi Paulien,

het is inderdaad erg jammer dat je nog steeds niet gewoon even naar het toilet kunt of een frisse douche kunt nemen.

Hopelijk zijn die hondeneigenaren inderdaad geen blijvers! Voorheen zag je eigenlijk nooit loslopende honden op dit strandje, misschien een idee voor het recreatieschap om daarop toe te zien.....

het houdt mij in ieder geval niet tegen om toch heen te gaan en te genieten.


Paulien   16-07-2013 14:11

Leuk en gezellig strand jammer dat de toiletten en de douche nog steeds gesloten zijn,en dat er steeds meer mensen komen die hun hond meenemen en los laten lopen dit tot grote ergernis van de anderen bezoekers en als je er wat van zegt moet je niet zeuren!


henk   06-06-2013 09:05

Toiletten nog steeds gesloten. De mensen plassen en poepen nu in de struiken. Als je daar een hele dag bent is het wel erg lastig.


patriek   29-05-2013 17:07

voor het eerst een kijkje genomen.
Zag er leuk uit, en kon daar lekker liggen.
Jammer was wel dat er zo nu en dan ook mannen rondlopen die zich masturberen.

zeker voor herhaling vatbaarTony Reukers   08-05-2013 15:06

Gisteren di 7 mei 2013 op de terugweg even gekeken hoe de situatie nu is en er een uurtje op het naaktstrand gelegen.
De toiletten zijn helaas nog steeds gesloten. Veder zien de grasvelden en strandje er goed onderhouden uit. Het was een mooie dag met 30 bezoekers, mannen en vrouwen, op dat moment. In de korte periode kwam 2x de auto van het recreatieschap controleren.
Het water wordt nog steeds gecontroleerd en het bord staat er nog. Info over de kwaliteit van het zwemwater op: http://www.zwemwater.nl/details/zwemplek/1901/algemeen


peter   28-07-2012 11:11

TOILETTEN GESLOTEN WEGENS BEZUINIGING. die gasten die in het bestuur zitten en daar voor gestemd hebben, moeten ze direkt verwijderen, wat een mafkikkers moeten dat zijn, om daar voor te stemmen, als het om zo iets belangrijkst gaat en waar hebben we het eigenlijk over. wat kost het onderhoud van heel recreatiegebied spaarnwoude wel niet, dan is dit toch wel een druppel, doe eens normaal zeg en moet je nodig, dan ff snel naar zorgvrij zeker op die afstand, wat een verstand hebben die bestuurders zeg. dan maar doen in het bos zeker, waar je geen stap in mag zetten en helemaal je behoefte niet mag doen, want dan krijg je direkt een prent van die eikels uit velsen, die met verrekijkers staan te kontroleren. wat een verschrikkelijk zooitje maken de mensen er toch van met al hun slimme ideen en regels, laten we eens normaal doen en eens het gezonde verstand gebruiken, want dit is echt belachelijk, om zoiets te bedenken voor zo een prachtige en belangrijke locatie met prima voorzieningen die al aanwezig zijn. gewoon direkt weer open stellen die toiletten, lijkt me wel het minste wat een normaal mens kan bedenken en zo niet, dan zouden die echt eens naar een dokter moeten. en laat anders iemand van hogere hand, die de mogelijkheden heeft eens echte aktie ondernemen, want dit is echt niet te geloven dat het gebeurd in een land waar hygiene op de eerste plaats staat en nu gewoon gestimuleerd word je behoefte maar lekker in het openbaar te doen. dat wilde ik ff kwijt, gr. peter.


ron   22-07-2012 15:35

Wil woensdagmiddag naar deze strand, ben wel getint ben ik niet de enige. Hoop van niet. Is het niet druk? Ben benieuwd doeiiiiiiiiiii


Karin   07-07-2012 17:58

Net terug van Spaarnwoude. Het was even zoeken, ik liep eerst de verkeerde kant op, maar gelukkig bood internet op mijn telefoon de oplossing.
Voor de volgende die hier voor het eerst heen gaat, je moet het fietspad in richting knooppunt 93.

Prima plek. Er waren wat stellen, mannen alleen en nog een andere vrouw alleen. Heerlijk van de zon genoten en wat gelezen.

Hier ga ik wel vaker komen.


Wally   31-05-2012 14:33

Als vaste bezoekers van dit unieke stukje natuur was ik het afgelopen pinksterweekend zeer teleurgesteld en met stomheid geslagen dat de toiletten niet meer open waren !! Het lijkt mij een goed plan om gezamenlijk te protesteren bij alles en iedereen die dit onsmakelijke idee verzonnen heeft. Handtekeningen actie tijdens komende mooie dagen? Wie heeft er een goed plan?


ronald   29-05-2012 23:31

Ik wil een keer naar dit strand. Maar ik hou niet van opdringerige mannen. Ik wil gewoon rustig kunnen liggen en zwemmen. Kan iemand mij vertellen of dat hier kan. Ik lees wel eens rare verhalen over naaktstranden


Hans Mandjes   28-05-2012 20:35

Vandaag, 27 mei 2012, heb ik het naaktrecreatieterrein in het recreatiegebied
Spaarnwoude bezocht. Er was een goede sfeer, gezinnen met kinderen,gemêleerd publiek, stilte. Een schande was de afsluiting van de toiletten
en de douche. Hierbij gaat het huidige bestuur voorbij aan het wettelijk voorschrift dat er gezorgd moet worden voor een goede hygiene en volksgezondheid. Ik heb zelf al protestmails verstuurd naar het bestuur van het recreatieschap Spaarnwoude (www.spaarnwoude.nl) en het overkoepelend orgaan recreatie NoordHolland
(www. recreatienoordholland.nl). Ook heb ik het protest doorgestuurd aan het Haarlems Dagblad. Ik roep alle gebruikers van dit toch mooie stukje natuur te reageren naar bovengenoemde adressen. (Nb. Zelf ben ik aktief in een politieke partij die het behoud van onze publieke voorzieningen hoog in het vaandel heeft staan).Henk   26-05-2012 18:20

Jammer dat de toiletten gesloten blijven en de douche het niet doet. Nu zie je veel mensen de bosjes even ingaan voor hun boodschap(je).
Maar ja het is niet anders.


mathijs   01-05-2012 22:12

Toilet gaat niet open in verband met bezuinigen. Geldt alleen voor de wc op dit terrein, alle andere wc blijven wel open. Verder zijn alle rietkragen verwijdert.


Floris   29-04-2012 20:11

Danny,

Er zijn geen echte regels voor een naaktstrand, en je bent dus nooit te jong of te oud. Het zal je wel opvallen als je daar bent dat het merendeel van de mensen (een stuk) ouder is dan wij. Je zou je daar niet door moeten laten ontmoedigen, want uiteindelijk doe je het voor jezelf. Als het toch een bezwaar voor je is kan je altijd contact opnemen met mij of iemand van de JNFN bijvoorbeeld, daar zijn veel jongeren lid.

Veel plezier,

Floris


danny   27-04-2012 23:50

hoi,

Ik ben 21 jaar en ben nog niet ´´de drempel´´ over gegaan om een naaktstrand te bezoeken.(wel geintresseerd)
wat kan ik ervan verwachten? ben ik er te jong voor?

grt


Robert   04-04-2012 12:33

Kan iemand mij uitleggen waarom we hier pas vanaf 1 mei in ons blootje mogen genieten....????


Robert   15-11-2011 13:47

Beste e,

mijn ervaring op dit strandje is dat als je kenbaar maakt dat je hier niet van gediend bent de persoon in kwestie meestal snel het hazepad kiest...... Jammer dat het af en toe nodig is, maar het hoeft geen probleem te zijn.

Zoals je al zei, een leuk strandje!


e   14-11-2011 09:50

leuk strandje , je wordt alleen steeds lastig gevallen door homo´s. komen bij je staan om een lul verhaal te beginnen en ondertussen bestuderen ze je grondig. of ze komen ineens van een andere plek vlak bij je zitten en zitten je aan te gapen.laatst ook nog lig lekker komt er weer zo´n viespeuk met een elastiekje om z´n ballen expres in m´n zicht met z´n benen wijd me een beetje aan te gapen. NIET RELAXED


marco   02-08-2011 00:14

op elke naaktrecreatie komen mensen met kinderen,hiervoor is geen ruimte voor andere praktijken zoals in kranten wordt beweerd,ook in Spaarnwoude is er daarom gelukkig toezicht,er zijn voldoende sociale contacten,dus de kans dat iemand wordt lastig gevallen is klein,maar kom op een nudist is geen sexist toch?
dat is voor later en op een andere locatie met vriendelijke groet Marco


Alain   04-06-2011 21:42

Mooi naakstrand zonder gluurders.
Iedereen is er naakt.
Het water is niet geschikt om te zwemmen.
Dit naaktstrand mag zeker meer jongeren aantrekken!
Misschien niet bekend bij de het grote publiek.
Speciaal van België gekomen om het te bezoeken.
Zeker een aanrader.Je gaay op die locatie automatisch uit de kleren.
Het spreekt voor zich.


Robert   27-07-2010 09:50

Hoi Ingrid,

het is geen probleem om hier als vrouw alleen heen te gaan. Er is een ontspannen sfeertje en genoeg sociale controle.

En als je wil kan je altijd zelf een praatje maken met deze of gene.

Veel plezier!!!


ingrid   24-07-2010 09:44

Het zal voor mij de 1e keer zijn om naar het naaktstrand te gaan. Mijn vraag..is het hier vrouwvriendelijk?
ik ben een vrouw van 42 jr


Robert   19-05-2010 08:41

afgelopen maandag weer even heerlijk van het zonnetje genoten op dit strandje! lekker dat het hier snel goed vertoeven is omdat je lekker uit de wind kunt liggen. jammer dat het nog zo rustig is....


Max   23-08-2009 15:08

Ik wil graag afspreken met jongens tot 30 (niet dik).


steef   21-08-2009 20:36

ik wil afspreken dames 40+
Ben jongen van 23 jaar 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend