Amsterdamse Bos
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Amsterdamse Bos
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Fred C   28-01-2023 18:35

Wat is dit toch triest. De casus van Spaarnwoude 2013 all over again. Maar dan in je blootje in de hoofdstad van ons land.

Ik ben er één keer geweest en vond het niks. Laat ik het zo zeggen: In elk geval qua stadsparken is Amsterdam Berlijn niet.

Wat ik mij afvraag: hoeveel politieke vrienden hebben wij naturisten nou werkelijk?

Die paar plekjes zonder textiel. In de hoofdstad van Nederland. Afijn.


Willem   17-01-2023 09:33

Dat zal mij wat worden met die vrouwen. Ik zie er naar uit.


Mieke   08-01-2023 09:08

Frits jammer dat het niet lukt, om gezamenlijk iets op te pakken.
Wij vrouwen hebben het plan, om met een aantal vrouwen op een mooie maart dag op de Zonneweide te gaan liggen.
Kijken dat ze ons dan ook gaan bekeuren. Je zult zien het hele jaar zie je niet om ons als vrouwen te beschermen, maar dan wel. Kunnen wij mooi aankaarten, dat wij ze het hele jaar niet zien en dat ze daar eens iets aan moeten doen.
Ons vertrouwen in de handhavers en boswachters is tot beneden het nulpunt gedaald.


Frits   24-12-2022 21:38

Wat jammer dat ik geen bijval heb gekregen op mijn oproep om gezamelijk actie te ondernemen richting gemeente Amsterdam. Zoals gezegd, alleen ga ik het ook niet doen dus laat ik het er bij. Dit betekent dat gemeente Amsterdam ongehinderd door zal gaan met het afschaffen en verbieden van naaktrecreatie.

Puur uit nieuwsgierigheid, wat gaan de vaste Zonneweiders komend voorjaar op de mooie dagen in maart doen. Kleren aanhouden, laten beboeten?


Mieke   18-12-2022 10:48

Ik zie dus nu, dat het Amsterdamse Bos de website heeft aangepast. Zodat er nu de tekst "gedurende de periode van 1 april tot 30 september" is toegevoegd aan "U mag alleen op naturistenterrein de Zonneweide naakt recreëren. Op overige plekken is dit verboden".

Tijdens het proces verander je dus de regels, zodat de man in de scootmobiel de maximale veroordeling krijgt. Walgelijk zich. De man moet ten koste van alles veroordeeld worden.


Kenneth   13-11-2022 17:54

@Anoniem: Dan zal de gemeente Amsterdam, desnoods bij de rechter, moeten aantonen dat de Zonneweide van 30 september tot 1 april absoluut ongeschikt is voor naaktrecreatie.Anoniem   13-11-2022 10:31

Frits deze week zijn de huisregels van het Amsterdamse Bos aangepast. "U mag alleen op naturistenterrein de Zonneweide naakt recreëren. Op overige plekken is dit verboden." Is ook aan toegevoegd "gedurende de periode van 1 april tot 30 september."
Als je deze regels overtreed bega je een strafbare overtreding, met een strafblad vanwege een zeden delict.
Je hebt gelijk, dat men het het naturisme steeds meer aan het bestrijden is.


Frits   12-11-2022 22:20

Zoals hier te lezen valt wanen veel bezoekers van de Zonneweide zich in een aflevering van Swiebertje. Die gemene Bromsnor beboet zomaar een arme man die geen vlieg kwaad doet.

Alhoewel uiterst laakbaar, de handhavers voeren slechts hun rol uit zoals die in het scenario van gemeente Amsterdam aan hen is toebedeeld. Net als in Swiebertje.
Hoe ziet dit scenario er uit? Daarvoor neem ik u mee naar de vorige afleveringen. In Serie 1 en 2 werd naaktrecreatie uitgebannen rond de Sloterplas en de Oeverlanden. Op laatstgenoemde plek is naaktrecreatie door de gemeente vervangen door een enorm cruising gebied voor seksrecreanten.

Dan de huidige serie.
Aflevering 1. De gemeente Amsterdam maakt huisregels voor het Amsterdamse Bos:
"U mag alleen op naturistenterrein de Zonneweide naakt recreëren. Op overige plekken is dit verboden"
Aflevering 2. In het voorjaar van 2022 installeert gemeente Amsterdam een nieuw toegangsbord voor de Zonneweide: "voor naaktrecreatie 1 april tot 30 september.
Aflevering 3. Op een zeer fraaie najaarsdag in oktober worden naaktrecreanten door gemeente Amsterdam gesommeerd zich aan te kleden en wordt naaktrecreatie beboet.

Er is weinig fantasie voor nodig wat de scenarioschrijvers van gemeente Amsterdam voor de volgende aflevering bedacht hebben, laat staan hoe deze spannende serie zal gaan aflopen.

Ik stel voor om gezamelijk actie te ondernemen richting gemeente Amsterdam en elkaar hier niet in de haren te vliegen. Niets doen betekent dat de gemeente verder gaat met de salamitacktiek en bromsnor op de mooie dagen in maart weer triomfantelijk met zijn bonnenboekje naar de Zonneweide komt.

Laat het zover niet komen. Stuur gezamelijk een raadsadres naar de gemeenteraad of benader leden van de raadscommissie om het onrechtmatige beleid op de agenda te krijgen. Ik wil me er voor inzetten, maar niet alleen. Als groep krijg je meer voor elkaar.


Boas   08-11-2022 07:44

Onderstaand anonieme bericht is door mij geplaatst waarbij onbedoeld mijn naam niet is vermeld. Bij deze dus, ik was het.

Boas.


   07-11-2022 17:38

Dit is inderdaad wel bizar. Ik vind dat mannetje met die scootmobiel wel vreemd maar het is nou niet iemand die zich aanstootgevend gedraagt. Ik heb, ook recent nog, vaak op de Zonneweide gelegen en dan was hij er ongeveer altijd ook. We waren heel wat keren de enige twee op de weide, elk aan “onze eigen zijde” van de weide dus ver van elkaar af maar ik heb me nooit onjuist bejegend of lastig gevallen gevoeld door hem of het zouden de rare geluiden die hij maakt naar me moeten zijn als ik op weg naar de waterkraan binnen gehoorsafstand van hem kom, maar dat doet hij bij anderen ook dus daar trek ik me maar niks van aan. Het feit dat hij het vertikte om de volkomen onterechte aanwijzing van de kennelijk incompetente handhaver op te volgen en zich aan te kleden wekt bij mij best wat respect op. Ik hoop en neem aan dat hij de boete succesvol weet aan te vechten en ongedaan weet te laten maken. Excuses van de handhavers zou gepast zijn maar daar zullen we maar niet op rekenen.


Mieke   03-11-2022 09:00

Jerry misschien is deze man wel erg geliefd bij vrouwen. Vandaar. Je heb een grote fantasie. Dus je zult ook wel kunnen bedenken waarom.
Ik ben het met de andere vrouwen eens, dat de boswachters het in het beschermen van vrouwen op de Zonneweide het behoorlijk heeft laten afweten.
Hier is trouwen ook aangegeven, dat de bepalingen op de Zonneweide geen rechtsgeldigheid hebben, zelfs door de beheerder van deze site.
Dus om juist deze man op onjuiste gronden te bekeuren is een schande.
Misschien zou je ook kunnen bedenken, je fantasie is tenslotte hiervoor groot genoeg, dat wij onderling contacten hebben, om te reageren.
Misschien is het ook wel handig, dat welke onjuiste gronden, dat allemaal zijn. Daar heb je meer aan.


Jerry   02-11-2022 17:16

Heeft hij een uitzondering op alle andere recreanten dan, als alle anderen wel hun kleding aandoen en hij niet ja dan vraag je er om, valt mij wel op dat bijna alleen maar vrouwen reageren op dit artikel terwijl ze er zgn niet komen dit ook weer waarschijnlijk om de zonneweide in een kwaad daglicht te zetten en er op kicken als door alle negatieve berichten de zonneweide dicht gaat, zit hier misschien de hondenbezitster achter die steeds onder een andere naam reacties geeft 1 ding ...ze is wel creatief met het vinden van voornamen


Joyce   02-11-2022 08:25

De laatste berichten hebben mij zeer verdrietig gemaakt. De man in de scootmobiel heeft mij bij een ernstige situatie zeer goed geholpen, zodat ik veilig was.
Dat zo'n man bekeurt wordt voor het bloot liggen op de Zonneweide vind ik grote schande.
Ik had toch al niet zoveel vertrouwen in de handhavers, boswachters en politie wat betreft het optreden op de Zonneweide. Ik heb op geen enkele manier een ondersteuning ervaren om mij veilig te voelen op de Zonneweide en dat heb ik wel van de man in de scootmobiel.
Het vertrouwen in de toezichthouders is tot beneden het nulpunt gedaald.

Schaam je!!!!!!!!!!!
Jara   01-11-2022 11:33

Het lijkt er op dat de handhavers en boswachters hun uiterste best doen om vrouwen te weren op de Zonneweide. Je ziet ze nooit. Maar iemand die er wel voor zorgt, dat wij er ook nog kunnen komen te bekeuren, omdat hij bloot ligt. Waar ben je mee bezig zeg. Ga fietsen.Mara   31-10-2022 20:18

Iemand die zich zo inzet om vrouwen en kinderen (Die zie je al helemaal niet) ook veilig kunnen recreëren op de Zonneweide, bekeuren omdat hij bloot ligt.
Dit vind ik ronduit schofterig. Nataly je zegt het al zij hebben de taak om ons daar veilig te kunnen laten recreëren. Deze taak verzaken ze volledig.
Als dank bekeuren ze de man, die zich daar wel voor inzet.
SCHANDE zeg ik jullie na.Frits   31-10-2022 19:11

Ongeveer anderhalf jaar geleden (Zonneweide 24 april '21) maakte ik in dit gastenboek melding van de trend in overheidsbeleid rond naaktrecreatie. Daar werd toen nogal lacherig op gereageerd.

Inmiddels gaat het saneren van naaktrecreatie in volle omvang door. Zoals op het strand van Zandvoort waar deze zomer handhavers op het strand recreanten sommeerden kleding aan te trekken op straffe van een boete. En dat op 10 meter afstand van het officiele naaktstrand waar naaktrecreanten worden weggetreiterd door een jongeren kitesurfkamp.

De handhavers op de Zonneweide doen hetzelfde als hun collega's in andere gemeenten. Hun handelen wordt niet ingegeven door eigenrichting of onkunde omtrent regelgeving en Nederlands recht, maar vindt zijn oorsprong op een veel hoger overheidsniveau.

Gemeentelijke juristen weten heus wel dat het plaatsen van het bord en het beboeten van naaktrecreanten in strijd is met de wet en OM en justitie er niet in mee gaan, doel is intimidatie en ontmoedigen van naaktrecreatie als onderdeel van de vernietiging van onze beschaving en tradities voor 2030.

Om dat doel te bereiken worden verschillende groepen tegen elkaar opgezet en tegen elkaar uitgespeeld. Op de Zonneweide lukt dat opmerkelijk goed!

Ga niet mee in dit scenario. Uiteindelijk houd je dan niets over. Laat je beboeten, houd contact met mede gedupeerden en hoop op een rechterlijke uitspraak. Zover zal het waarschijnlijk niet komen; de overheid zit er niet op te wachten om teruggefloten te worden.


Nataly   31-10-2022 10:41

Mirte helemaal met jouw eens. Het is een complete schande om de man in de scootmobiel te bekeuren.
Het is de enigste man, die er voor zorgt, dat wij er ook nog een beetje prettig kunnen recreëren.
De hele jaar zie je ze niet. Geen enkele bescherming van de handhavers, boswachters en politie ervaren. Wat wel hun taak zou moeten zijn.
Dat Willem en Yorn blij zijn met zijn bekeuring zegt heel veel over hen. Die komen op de Zonneweide voor andere dingen. Dat kunnen jullie zelf wel invullen.


Mirte   31-10-2022 08:38

De man in de scootmobiel is de enigste man, die als een vrouw lastig gevallen wordt. Deze mannen aanspreek. Voor niks liggen de vrouwen ook niet bij hem in de buurt.
Ik vind het een schande, dat men juist deze man gaat bekeuren. Het hele jaar zie je niet, laten ze zich er eens voor inzetten, dat vrouwen en kinderen ook prettig kunnen recreëren.


Eciruam   30-10-2022 22:19

Artikel 430A WVStrafrecht kent geen tijdsbepaling.De handhaver verstaat z'n vak niet en kan beter ergens het verkeer gaan regelen.
In verweer gaan,de rechter zal met het wetboek in de hand recht spreken en korte metten maken met de boete.Willen   30-10-2022 19:45

Net goed dat ze dat mannetje in het karretje hebben bekeurt.
Kunnen wij eindelijk prettig recreëren.


Yorn   30-10-2022 17:28

Vandaag heeft een handhaver mensen verzocht, die bloot lagen op de Zonneweide verzocht om zich aan te kleden. Zo niet dan volgde een bekeuring.
Er waren klachten van bezoekers binnen gekomen. Men mag van 1 april tot 30 september naakt recreëren.
Eén persoon gaf geen gehoor aan het verzoek en is bekeurd. Het was de man in het karretje en dat kan geen kwaad.


Mirte   16-10-2022 09:08

Het is naturistisch onwaardig hoe hier op hondenbezitster wordt gereageerd. Door zeer op de persoon te spelen. Je kunt het met iemand oneens zijn, maar dan voer je een discussie met argumenten en zeker niet met aantijgingen en kleineren.
In het naturisme gaat men uit van respect voor elkaar. Daar is hier absoluut geen sprake van.

Ik weet ook niet waar men zich zo druk over maak. Ik kwam van de week langs de Zonneweide. Ik zag drie mannen liggen, met hun broek naar beneden. Ik weet niet wat dat met naturisme te maken heeft. Volgens mij heet dat anders.

In de periode, dat honden op de Zonneweide mogen, komen er amper naturisten op de Zonneweide. Het lijkt er op, dat men anderen het gebruik van de Zonneweide misgunt.
Dat is naturisten onwaardig


Pjot   10-10-2022 11:00

Gymnofobie is een specifieke fobie voor naaktheid,[1] die aanzienlijk dieper gaat dan het normale schaamtegevoel. De naam is afkomstig van het Griekse γυμνός gumnós, naakt en φόβος phóbos, angst.

Lijders aan deze fobie ervaren sterke spanning of angst als ze andere mensen naakt zien, maar ook hun eigen naaktheid kan angstige reacties oproepen. Niet alleen de directe confrontatie met naaktheid (erotische films, naturisme etc.) veroorzaakt de angst, maar ook gedachten of dromen over naaktheid kunnen fobische symptomen tot gevolg hebben.

De fobie kan een uiting zijn van een bredere angst voor seksualiteit (erotofobie), maar kan ook samenhangen met een zekere onvrede met het eigen lichaam (vgl. dysmorfofobie). Soms roept naaktheid associaties op met onveiligheid of gebrek aan bescherming.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gymnofobie


Frits   07-10-2022 17:52

@Johan

Patati patata.

Hondenbezitster is non compos mentis en lijdt aan een ernstige vorm van gymnofobie. Hoe triest het voor dat mens ook wezen mag, wij lachen er elk jaar weer om wanneer de blaadjes van de bomen vallen.

In voornoemde APV is overigens nergens een verbod op naaktrecreatie genoemd, naar Nederlands recht is naaktrecreatie op daartoe aangewezen plaatsen inderdaad nooit beperkt tot een bepaalde periode.
Dat geldt ook voor niet aangewezen plaatsen.

Evenmin zijn in het Amsterdamse bos recreatieplekken zoals de Zonneweide of kinderbad etc. buiten het seizoen toegewezen als honden uitlaatgebied.


Johan   07-10-2022 12:39

@ Hondenbezitser , Wellicht is het U ontgaan dat de rechter al meerdere malen gehakt heeft gemaakt van gemeentes die buiten het zogenaamde ,, seizoen,, naaktrecreatie niet toestaan. Dus OOK in het Amsterdamse bos is naaktrecreatie het GEHELE jaar toegestaan op, de daarvoor aangewezen plek. Ongeacht wat men in de plaatselijke APV bepaald.


Hondenbezitster   01-10-2022 18:48

Vandaag heerlijk met de hond op de Zonneweide geweest. Dank Frits dat je mij er aan herinnerde, dat de Zonnewei per 1 oktober weer toegankelijk is voor honden.
Je vergeet alleen nog iets, dat per 30 september er geen naaktrecreatie is toegestaan op de Zonneweide volgens het toegangsbord en de APV van Amstelveen.
Je kunt er weer op 1 april terecht.


Frits   27-09-2022 22:37

Traditie.

Yep, nog vier nachtjes slapen en dan komt 'hondenbezitster' weer met haar bizarre einde-seizoens riedel.
Bier en zoutjes staan al klaar :)


Pieter   27-08-2022 20:36

I.v.m. de werkzaamheden rond de A9 zal de parkeerplaats Zonneweide de komende weken afgesloten zijn tot 9 september Als alternatief is de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij en Hoofdkantoor. Ook is het tunneltje onder de A9 volledig afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleidingsroute aangegeven.
Later zal er weer een afsluiting plaats vinden.


Johan   19-08-2022 13:57

@ Nataly, Nou dan hebben jullie het heel fout aangepakt. Had die zeiksnor moeten zijn die binnen no-time weg was , en niet de stellen. Hebben jullie dan met meerdere stellen niet een dusdanig overwicht over die zeiksnor ? Hem heel duidelijk maken dat gluren en grabbelen niet gewenst is , of tie wil opkrassen, wellicht met zachte dwang. Laat niet over je heen lopen. Maar bijt verbaal van je af.


Nataly   18-08-2022 10:03

Wij waren op de Zonneweide. Wij lagen met wat stellen bij elkaar. Dat ging goed.
Ik lees hier over de zeiksnor. Nu daar hebben wij ook kennis mee gemaakt. Hij kwam bij ons liggen. Op zijn manier dacht hij ons de vermaken, door gluren en grabbelen tussen zijn benen. Binnen korte tijd waren alle stellen weg.

Goed zeg! Nauw dus niet???


Boas   24-07-2022 13:49

Hi Marije,

Ik ben de laatste tijd wat meer gaan letten op wat er gebeurt als een (jonge) vrouw alleen op het veld ligt en ik moet toegeven dat ik wel begrijp wat je bedoelde in je vorige bericht. Ik heb geen idee wat dat soort opdringerige gasten met hun primitieve gedrag menen te bereiken. Het is wel triest dat dergelijk gedrag je ervan weerhoudt om op de Zonneweide te komen. Het is dan wel weer mooi dat jullie als groep steun aan elkaar hebben hoewel het bizar blijft dat dat nodig is.

Met zonnige groeten,

Boas.


Marije   24-07-2022 09:55

Boas wat goed dat je mij met respect wil behandelen. Zoals ik al schreef kom ik heel weinig op de Zonneweide.
Ik maak verder geen afspraken op de
Zonneweide, ondanks jouw mooie woorden. Ik vertrouw daar op dit moment maar één man.
Zoals iedereen kan zien zijn er op dit moment zeer weinig vrouwen op de Zonneweide. Als je als jonge vrouw op dit moment alleen ligt op de Zonneweide, zal je zeker door één of meerdere mannen onheus worden bejegend. Gelukkig niet alle mannen op de Zonneweide, maar één is al genoeg op een dag.
Daarom liggen wij ook bij elkaar, steunen elkaar en hebben het gezellig.


luudje65   23-07-2022 15:22

sparnwoude naaktterrein behoorlijk rustig laatste tijd heerlijk naakt zijn


Lex   20-07-2022 16:12

Vandaag voor het eerst de zonneweide bezocht. Als eerste, het is geen strand maar een groot grasveld aan de rand van het bos. Goed afgelegen. Her en der wat inhammen en schaduwplekken. Ruimte voor minstens 500 mensen. Vandaag lagen er 10 mensen, zo op het oog wat oudere (95%) mannelijke naturisten. Geen enkele last gehad van wie dan ook. Bij de entree een zoetwaterpunt met heerlijk koel drinkwater. Ergens nog een picknicktafel. Wij lagen op een groot kleed, beetje fruit en cider mee. Twee uurtjes om te kijken of het beviel. De volgende keer als we de billen willen bruinen gaan we gewoon weer hier heen.


Boas   11-07-2022 10:37

Hi Marije,

Ik vind het heel vervelend voor je dat je je bejaagd voelt op de Zonneweide. Ik zou je graag hetzelfde genoegen gunnen dat ikzelf heel regelmatig beleef op de Zonneweide. Natuurlijk heb ik wel in de gaten dat er mannen zijn die voor meer komen dan alleen zonnen maar ik dacht in m'n naiviteit dat die op andere mannen kwamen jagen. Ikzelf merk wel dat ik nu en dan begluurd wordt en ik wordt ook wel eens aangesproken maar dat gaat eigenlijk altijd heel gemoedelijk en gezellig. Er zijn vast wel mensen die, zoals jij aangeeft, geen respect hebben voor anderen maar volgens mij hebben de meesten dat wel en is jouw constatering dat "men" geen respect heeft te generaliserend. Wellicht spreek ik je eens op de Zonneweide, ik beloof je plechtig dat ik , net als de meeste van m'n mede zonaanbidders je met respect zal bejegenen en tot die tijd hoop ik toch dat je hier het plezier dat ik een ieder gun zal vinden.


Marije   05-07-2022 10:44

Frits wij hebben het als groep vrouwen best gezellig.
Verder is het op de Zonneweide jagen en gejaagd worden. Alleen willen de mannen wel jagen maar niet gejaagd worden. Troost voor jouw als je boven 40 jaar bent, dan tel je niet meer mee. Dus er is nog toekomst voor jouw.
Je kunt het ook nog anders zeggen. Men eist respect maar heeft geen respect voor mede bezoekers van de Zonneweide.
Je bent een prooi voor hun lusten.

Inderdaad in het Twiske is het anders.


Pjot   04-07-2022 10:23

Frits, mij valt het verschil ook op tussen het Twiske en het Amsterdamse bos. Hoe komt dat ??? Je vergeet nog het terrein bij de Gaasperplas, wat ik een te klein terrein vind, je zit daar op gehoorafstand van elkaar, wat ik niet fijn vind. Voor het Amsterdamse bos kom ik voor mijn rust, heerlijk een uurtje liggen in de zon.


Frits   02-07-2022 22:35

@Marije
Mens ga toch koken.
Voor niemand is de Zonneweide een geschikte plek om leuk te recreëren, mannen worden er trouwens nog meer begluurd. Ik nog jong en strak kan er van meepraten. Toch is het een prima plek om even een zonnig uurtje mee te pakken met een hapje en een drankje en een boek.

De enig overgebleven plek rond Amsterdam is Twiske waar je ook nog eens lekker kunt zwemmen en (bijna) iedereen leuk en gezellig is, jong, oud, man, vrouw. Een wereld van verschil!


Marije   02-07-2022 20:45

Ron als man heb je makkelijk praten. Voor een vrouw ligt het heel anders.
De benadering van sommige mannen van blote alleen liggen vrouwen is soms schokkend. Je moet continu op scherp liggen. Voor niets komen er zo weinig vrouwen op de Zonneweide. Op sommige dagen is er geen vrouw te vinden. Dit een teken, dat er iets goed mis is op de Zonneweide.
De groep vrouwen is daar gelukkig een gunstige uitzondering op.


Ron   01-07-2022 06:18

Hallo mensen het is weer zomer heerlijk om op de zonnweide naakt te liggen zonne meestal lig ik te zonne met me ogen dicht dan heb je ook niet zo snel door wat er alemaal om je heen gebeurt mensen die kijken naar andere is overal of je nauw in het zwembad of aan zee licht toevalig is hier dan iedereen naakt en voelen zich dan bekeken?tuurlijk lopen er mensen rond met andere gedachte maar dat is overal naakt is puur natuur lekker van de zon genietenik zelf kom er afentoe maar ziet u dingen gebeuren die niet door de beugel kan zeg er wat van kom voor je zelf op ga niet weg de persoon die zich misdraagt moet weg!! iedereen een mooi zonnige zommer geniet er van.


Hondenbezitster   30-06-2022 08:56

Beste Jos,

Je nodigt mij uit om eens op de Zonneweide komen liggen. Nou gezien de verhalen van vrouwen op deze site, zal ik daar geen gebruik van maken.
Dat er überhaupt nog vrouwen op de Zonneweide komen.
Wel een goed idee om als vrouwen bij elkaar te gaan liggen. Er is nog hoop.
Ik kom wel weer op de Zonneweide als de honden er weer op mogen. Die beschermt mij wel.


Pieter   28-06-2022 21:14

I.v.m. de werkzaamheden rond de A9 zal de parkeerplaats Zonneweide de komende weken meestal afgesloten zijn. Als alternatief is de grote parkeerplaats bij de Geitenboerderij en Hoofdkantoor.
Gezien alle negatieve berichten hier gepoosd, moet misschien de Boswachters er wat vaker komen kijken.
Marije   26-06-2022 08:54

Johan je wil niet weten hoe vrouwen soms benaderd wordt door mannen. Ik lig wel eens (Ik kom bijna nooit op de Zonneweide) bij een groep vrouwen, die inderdaad mannen aanspreken op hun gedrag. Verwijten ben je in de kerk geboren, bitches, heks en je komt hier toch voor de seks trut, zijn heel normaal. De reactie van Willem geeft dat ook aan en is op de Zonneweide geen uitzondering. De zeiksnor is bij ons berucht.
Het mooie is wel, dat je als groep vrouwen een stuk sterker staat, tegen deze oververhitte mannen.


Martijn   19-06-2022 09:44

Johan dat soort figuren zijn nogal agressief als ze op hun gedrag worden aanspreekt. Dat heeft vooral ook te maken, met dat deze figuren zelf vinden dat ze niks verkeerds doen. En hier is het ook al gezegd, dat deze figuren altijd wel een reden zien, dat de vrouw aanleiding heeft gegeven.
Dus politie bellen en aangifte doen of melding doen, dan wel een zeer goede signalement doorgeven.


Pjot   18-06-2022 20:24

Joyce en Mieke, het beste kunnen jullie gaan liggen rechts gelijk na de ingang. In de buurt van de persoon met de stretcher. Anders neem een klein windscherm mee en plaats dat tussen jullie en die geilneef in. Dan heeft hij geen uitzicht meer. Je mobieltje te voorschijn halen en foto's gaan nemen? of neemt de geilneef gelijk wraakt en gaat het zelfde doen met zijn mobiel (als hij die heeft)


Johan   18-06-2022 11:33

Joyce & Mieke , Snap echt niet dat jullie weg laten jagen daar, door een man die zich onzedelijk betast. Wat nodig is, is flink verbaal van je af te bijten, en NIET het hazenpad te kiezen. Want daar los je het probleem niet mee op .En is het stel of de vrouw die na jullie komt volgende slachtoffer. @ Willem , ja stellen die zelf eerst liggen te vozen, en dan mannelijke aandacht krijgen heb ik geen meelij mee, maar daar lijkt hier geen sprake van te zijn toch ?


Mieke   18-06-2022 08:40

Joyce het is steeds het zelfde verhaal met deze mannen. Ze moeten toch iets hebben om vrouwen met een hitsigheid lastig te vallen en goed te praten. Walgelijk.
Strek het je niet aan. Het ligt aan deze kromme gedachten van deze mannen.


Eciruam&Co.   17-06-2022 20:59

"Je geeft zelf aanleiding..."
Goed bezig Willem!
Hoe werkt dat in jouw wereld?
Ze droeg een kort rokje.
Ze droeg make-up.
Ze droeg geen hoofddoek.
Dus mocht de dame lastig gevallen worden!
Zo iets?
Willem moet nog veel leren. Sterkte Willem.Joyce   17-06-2022 19:53

Tuurlijk Willen. Als de man zich niet gedraagt (met zijn geval spelen), dan heeft de vrouw aanleiding gegeven. Dat is dacht ik niet meer in 2022. Lijkt wel als deze mannen nog in de Middeleeuwen leven.


willem .   17-06-2022 15:45

Het maakt niet uit wat ze doen . Je hebt niet het recht erbij te gaan zitten zonder toestemming en zeker al niet met je zak spelen de hele tijd.

Maar ja sommige hebben geen respect voor andere.


Willem   17-06-2022 09:56

Nauw nauw zeg. Zelf liggen vozen gisteren en dan commentaar leveren, op mannen, die daar op af komen. Je geeft zelf aanleiding.


Joyce   17-06-2022 07:45

Mieke wij zijn gisteren op de Zonneweide geweest. Zelfde verhaal. Kwam een man bij ons liggen gluren en ook in zijn kruis bezig.
Daarna kwam ook nog de zeiksnor. Die kennen wij al. Viespeuk. Wij zijn ook weg gegaan. Het is toch niet normaal, dat zulke mannen je plezier op de Zonneweide vergallen.


Mieke   15-06-2022 08:37

Afgelopen zondag 12 juli zijn wij op de Zonneweide geweest. Het was er behoorlijk druk. Maar een paar vrouwen. Er kwam een man naast ons liggen en het was gelijk raak. Hij zat steeds in zijn kruis te tasten en te grabbelen. Wij zijn weg gegaan. Die idioot kleedde zich ook gelijk aan en was verdwenen. Walgelijk. Wij hadden nog kunnen blijven, maar onze dag was al vergald. Geen handhaver gezien trouwens.
Oplossing voor het prikken van vliegen. Niet in het lange gras lopen en liggen liggen en ook niet in de stuiken lopen. Het was daar een komen en gaan.
Dus eigen schuld dikke bult.


Bas   13-06-2022 22:08

Vanmiddag was het erg rustig ondanks het lekkere weer. Wel heerlijk dat het weer kan!


Benny   04-06-2022 17:25

Vroeger nooit last gehad maar sinds dit jaar word ik lek gestoken door steekvliegen muggen enz enz. Sinds te beplanting onder de eikenbomen loopt en vliegt er van alles rond misschien hebben meer mensen die daar komen er last van het is niet echt fijn zo mochten er meer mensen last hebben evt de gemeente vragen of ze toch ook onder de boomen willen maaien


Ysf   16-05-2022 13:43

hallo, heb je hier een exact adres? omdat ik dit gebied niet ken. Vanaf nu bedankt.


Jos   15-05-2022 10:49

Hallo hondenbezitter
Hierbij wil ik je uitnodigen om een keer onze kant te laten zien, jij mag gewoon gekleed bij ons zitten. Dan bkan je net als wij genieten van het onthaasten de rust het ontspannen samen zijn en genieten van de zon
Natuurlijk moet je je honden thuis laten maar dat ga je niet erg vinden want als je deze site al opzoekt om je beklag te doen dan schuilt er toch stiekem een naturist in je
Kom gewoon en geniet net als wij
Agate   25-04-2022 09:01

Gisteren op de Zonneweide geweest. Was er best druk alleen bijna geen vrouw gezien. Een paar vrouwen lagen bij elkaar.
Er was een man met een loslopende hond. Die ook nog wat achter lied op de weide.
De hond rende diverse malen naar liggende mannen en ging er blaffende om heen rennen.
De hond was duidelijk niet onder controle.
Hou je hond dan aan de lijn zeg.


Pat   20-04-2022 10:55

Was er zojuist even, maar weer weggegaan. Ten eerste de parkeerplaats vol met busjes van “outlet” een of andere hondenuitlaat service. Loop je richting de weide. Tot 2x toe poep onder me schoenen want veel beesten van hun lopen dus blijkbaar los. Nee gadverdamme. Wat een vies bos; wij gaan de volgende keer zeker ergens richting zee.


Jan   27-03-2022 19:31

Ik ben vanmiddag tijdens het hardlopen even gestopt om lekker kwartier de eerste zonnestralen op te vangen; echt genieten!
Het was redelijk bezet met iets van 30 man, paar stelletjes en ook wat geklede mensen; helemaal goed!


Remko   27-03-2022 10:31

@ hondenbezitster
Sneu mensje! Jij bent vast moeders mooiste en ik denk ook vrijgezel
Verder geen woorden aan vuil maken haha


Tjipke Tasma(webmaster)   26-03-2022 20:33

Naaktrecreatie kan niet worden beperkt tot bepaalde periodes, hierover bestaat voldoende jurisprudentie. Zelfs bij de aanwijs van het naaktgebied heeft de gemeente nogal geblunderd en weinig van de wetgeving begrepen.

Ik blijf me verbazen over de ziekelijke belangstelling van de Hondenbezitster voor de Zonneweide.
Het getuigt van weinig fatsoen om de hond uit te laten (ook al is het officieel toegestaan) , als op de Zonneweide naakt wordt gerecreëerd.Hondenbezitster   26-03-2022 19:56

Het Amsterdamse Bos heeft een nieuw bord bij de toegang geplaatst. Tekst: Zonneweide voor naaktrecreatie 1 april tot 30 september.
Kennelijk gaan ze daar ook op handhaven. Dus ik zou maar oppassen.

Het Bos heeft de Zonneweide gereserveerd buiten het seizoen voor honden.
Misschien nog ter informatie van de heren. Ik ben absoluut niet geïnteresseerd in jullie. Meestal oude uitgezakte mannen, die op rellen uit zijn. Het ergste is de vet berg, die midden op het terrein ligt. Kennelijk is de ontwikkelingen van de laatste tijd jullie ontgaan.
Er is toch een andere kijk ontstaan hoe mannen naar vrouwen kijken.


Jan   22-03-2022 19:49

Het heeft volgens mij nog weinig zin om ons over “de hondenbezitster” druk te maken.
Zij heeft blijkbaar als dagtaak om de Zonneweide te controleren, terwijl dit een heel klein stukje is van het enorme Amsterdamse Bos, waar zij veel beter haar tijd in besteden.
Zij heeft blijkbaar zo’n enorme aversie tegen naakt recreatie, dat zij het blijkbaar als opdracht voelt om de Zonneweide weg te krijgen.
Wanneer dat zou gebeuren gaat zij zich vast en zeker weer druk maken om iets anders.
Zijn is zo bezeten dat alles in haar leven hier om draait en niet meer los kan laten. Ik zou het advies geven ga iets anders met uw invulling van uw dag doen I.p.v. constant hier reacties te plaatsen.
Het wordt net een grammofoonplaat die blijft hangen!


Henkster   22-03-2022 17:30

Toch apart dat Hondenbezitster zo geobsedeerd is met naaktrecreatie en blijft terugkomen om dwangmatig vervelend te doen.

Kilometers bos en paden waar ze kan zijn maar ze moet perse bij de blote mannen rondhangen en het veldje onder kakken.

Echt rare wereld dit.


Johan   20-03-2022 18:07

@ Hondenbezitster, Die discussie hebben we alzo vaak gehad, ook al verbied de APV naaktrecreatie tussen 1 oktober en 1 april, dat kun je als naaktrecreantie dus gewoon negeren. Naaktrecratie is daar hele jaar mogelijk.Even goed Artikel 430 a Wetboek van stafrecht lezen. Ook gemeente Amstelveen moet zich aan de wet houden.


Hondenbezitster   20-03-2022 09:13

Voor mensen, die volgens de APV van Amstelveen, niet eens bloot op de Zonneweide mogen liggen, pas op 1 april mag het, hebben jullie wel een hele grote mond. Ik hoor niets over, dat de honden op de Zonneweide bewust beleid is van het Amsterdamse Bos.


Boas   14-03-2022 16:34

Sinds voorjaar 2018 ben ik een frequente bezoeker van de Zonneweide en ik prijs mezelf en andere genieters van dit terrein heel gelukkig met deze locatie. De gemoedelijkheid en de ontspannen sfeer die daar heersen trekken mij telkens weer aan, ondanks de vreemde verhalen die soms de ronde doen. Ik voel me daar zeer op m’n gemak hoewel ik ook wel door heb door sommige mannen uitvoerig bekeken te worden als ik daar in m’n blootje lig maar daar heb ik totaal geen moeite mee. Ik doe dan ook geen moeite om mezelf te verbergen en eerlijk gezegd levert die aandacht ook wel gezellige gesprekken op. Van opdringerig gedrag is mij nooit iets gebleken. Sinds kort ben ik weer geregeld een aantal uurtjes aanwezig hoewel het nog stil en niet echt warm is. Wel jammer dat die stilte op dit moment nogal eens verstoord wordt door mensen met honden die inmiddels al de nodige gaten hebben lopen graven in het zojuist prachtig opgeknapte grasveld. Maar goed, ik zie de zomer al weer met blijdschap tegemoet. Voor mij geldt’ vrijheid, blijheid” .

Boas.Robert   01-03-2022 10:38

Hondenbezitster heeft goed reclame gemaakt voor de Zonneweide. Ik ben afgelopen zaterdag even geweest. Er lag één man bloot. Verder heel veel roedels honden en ze hebben ook veel achter gelaten en veel gaten gegraven. Ba


D.A.X.   16-02-2022 20:05

@Hondenbezitster: Ik geloof nooit dat hondenuitlaatplaatsen zó aan banden gelegd wordt als naaktrecreatie… Zet het aantal locaties even tegenover elkaar. Bovendien, is het écht zo’n grote moeite om de kak van je hond in een zakje te doen? Maar terug op m’n eerste punt: Ga nou niet doen alsof je in het nauw gedreven wordt…


Hondenbezitster   07-11-2021 08:58

Het honden uitlaten wordt in het Amsterdamse Bos steeds meer aan banden gelegd. Grote delen mogen geen honden komen, zeker in de zomer. Zoals de Zonneweide. Andere delen mogen de honden alleen maar aangelijnd komen.
In de winter mogen honden los lopen op de Zonneweide en dat is bewust beleid van het Amsterdamse Bos. Dus de Zonneweide is hard nodig om onze viervoeters uit te laten.
Als jullie daar bezwaren tegen hebben, zorg er dan voor, dat wij op meer plaatsen in het Amsterdamse Bos onze lieve viervoeters los kunnen uitlaten en mij zie je dan niet meer op de Zonneweide


Marije   28-10-2021 14:15

Ja Johan dat lijkt mij ook. Ontzettend smerig al die hondenpoep. En niemand ruimt het op. Alsof het Amsterdamse bos 1 groot toilet is.


Johan   18-10-2021 22:28

Het Amsterdamse bos in bijna 1000 hectare groot. Heel triest dat er dan mensen zijn die persee hun hond op de Zonneweide willen uitlaten, buiten het strand seizoen. Is gewoon smerig in een woord om daar je hond uit te laten, terwijl je weet dat het een zonneweide is. Werk aan de winkel voor Naturisten Federatie, om in overleg met gemeente ook in de winter de Zonneweide honden vrij te houden lijkt mij.


Kenneth   18-10-2021 11:32

Ik vroeg mij af of er hier bekend is welk soort honden 'Hondenbezitster' nu heeft. Google en Wikipedia leren mij namelijk dat er naast de bekende naaktkatten ook naakthonden bestaan en wellicht dat dat verklaard waarom ze zich zo aangetrokken voelt om precies op de Zonneweide haar honden te moeten uitlaten.


Jan   17-10-2021 08:48

De blaadjes vallen weer van de boom en de hondenbezitster heeft het daar blijkbaar moeilijk mee gezien haar reacties die sinds kort weer opduiken, nadat ze zich de hele zomer vermaakt heeft met haar honden.
Het Amsterdamse Bos bestaat uit meer dan alleen de Zonneweide dus snap werkelijk niet waarom zij zich over dit kleine stukje zo druk maakt.
U heeft buiten de Zonneweide om een enorm stuk bos tot uw beschikking waar u met uw roedel honden 24/7 kan lopen!Hondenbezitster   10-10-2021 08:28

Het verbaast mij helemaal niet, dat het college van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen de Naaktrecreatie op de Zonneweide schaart onder het hoofdstuk Seksinrichting, Sekswinkels en Straatprostitutie gezien de bezoekers,die op de Zonneweide komen.


Martin   07-10-2021 16:20

Jeetje wat een verschrikkelijk mens moet die
Hondenbezitsters zijn, krijg gelijk medelijden met die arme hond zoiets gun je zo'n arme beest toch niet, compleet gefrustreerd persoon, inderdaad elk jaar het zelfde verhaal wat een triest persoon niks anders voor te leven dan afgeven op de zonneweide zou zeggen ga eens praten met een .... om al het gif wat in je zit los te laten, en klopt Frits als zit je in de winter op zonneweide naakt recreëren is ook dan toegestaan zoiets speelde toen ook in Spaarnwoude


Hondenbezitster   07-10-2021 09:55

Wij zullen zien wat eventuele bekeuringen zullen opleveren. De Zonneweide ligt in de gemeente Amstelveen en de APV van Amstelveen is daar van toepassing.


Frits   06-10-2021 22:09

Daar gaan we weer.

Voor de nieuwkomers in dit gastenboek:
Elk jaar opnieuw rond deze tijd waarin de blaadjes van de bomen vallen komt deze trol 'Hondenbezitster' met dezelfde lariekoek. Naaktstrandjes werken nu eenmaal als een rode lap op een stier voor gedragsgestoorde personen.

Maar goed, nu ik hier toch ben, het Amsterdamse Bos is eigendom van de gemeente Amsterdam en valt onder diens jurisdictie.
Wellicht ten overvloede, gemeenten en andere beheersinstanties kunnen locaties niet bij voorbaat uitsluiten van naaktrecreatie of daar tijdslimieten aan toekennen. Jurisprudentie is daar helder over.
Dat gebeurt ook niet op de Zonneweide.

Interessant is overigens wel de APV van gemeente Amstelveen:

HOOFDSTUK 3. SEKSINRICHTINGEN, SEKSWINKELS, STRAATPROSTITUTIE EN DERGELIJKE

Artikel 3:18 Ongeklede openbare recreatie
Het college kan voor ongeklede openbare recreatie geschikte plaatsen aanwijzen, gelet op het bepaalde in artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht.

Gemeente Amstelveen stelt naaktrecreatie dus gelijk aan sekswinkels en prostitutie!

Een educated guess zegt me dat Hondenbezitster en dergelijke domicilie kiest te Amstelveen :)


Johan   06-10-2021 20:26

@ Hondenbezitster, Jammer dat gemeente Amstelveen denkt boven de wet te staan.Art 430a van Wetboek van Strafrecht geeft aan dat wanneer het een geschikte locatie voor naaktrecreatie is , dit niet gerelateerd is aan een bepaalde periode. Volstrekt onwettig, dus ook deze maand wanneer er nog mooie dagen zijn kun je daar naakt recreeren . Rechter zal eventueel opgelegde boetes vernietigen. Het gebeurd op meer plaatsen ik weet het , maar het mag dus niet worden verboden ,een bepaalde periode.


Hondenbezitster   01-10-2021 10:47

Honden mogen vandaag weer de Zonneweide op. Mooi. Na twee jaar mag het weer. Wij zullen vast droge voeten houden. Nu er vele beperkingen zijn voor honden in het Amsterdamse Bos, is het een welkome aanvulling, dat de Zonneweide open is.
Er mag nu niet meer naakt worden gerecreëerd van 30 september tot 1 april.
Zie: Aanwijzingsbesluiten burgemeester en wethouders behorend bij de algemene plaatselijke verordening gemeente Amstelveen.
APV Artikel 3:18 Lid 1


gerbe   25-09-2021 09:22

Het moet toch niet erger worden !!


Hanna   25-09-2021 09:06

Mieke ik heb daar ook ervaring mee. Een gezette man met kaal hoofd op een fiets wachtte mij op. Hij blokkeerde bijna het hele pad. Erg bedreigd. Er waren geen andere vrouwen op de Zonneweide. Ik heb de man in een scootmobiel gevraagd om mee te gaan. Dat heeft hij gedaan. De opwachtende man had dat kennelijk ook gezien, wand hij was al verdwenen.
De man op scootmobiel is heel vaak op de Zonneweide en daar liggen vaak ook vrouwen in de buurt.


Mieke   23-09-2021 18:50

De laatste tijd worden vrouwen bij het verlaten van de Zonneweide gestalkt.
Ga terug naar de Zonneweide en vraag een andere vrouw om even met je mee te gaan. Met zijn tweeën ben je sterker en je hebt een getuigen.
Altijd de Boswachters bellen om een klacht in te dienen. Telefoon nummer: 06-29081628.
Graag signalement ook doorgeven.


Bobby   09-06-2021 19:25

Vorige week was het hek open maar vandaag was het hek helemaal weg.

Er staan nu ook bordjes bij die ronde stukken lang gras om de grote bomen die zeggen dat je dat niet mag betreden omdat er speciale planten zijn ingezaaid als bestrijding tegen de processie-rupsen.

Ik vraag me wel af of die werkzaamheden goed waren voor het gras. De grond echt super hard en zanderig.


Aad   01-06-2021 12:46

Ik was er de laatste dag van Mei...........het is open

Groetjes Aad


Pjot   01-06-2021 11:33

Weet iemand wanneer het terrein weer toegankelijk is?


Frits   17-05-2021 20:51

@Mike e.a.

Cruisende mannen vormen geen enkel probleem voor de overheid, integendeel.
De enigen die daar last van hebben zijn trouwens de naturisten zelf. Anderen hebben er immers niets te zoeken.

Recent beleid rond naaktrecreatie in Amsterdam:

Aan de oost-zijde van het fietspad van de Oeverlanden werd een groot officieel cruising gebied met bebording aangewezen voor homoseksuele seksrecreanten. Tegelijk daarmee werd naaktrecreatie aan het water links daarvan op de beschutte strandjes van de Nieuwe Meer verboden, iets waarvoor geen enkele wettelijke basis is.

In 2008 liet het bestuur van stadsdeel Oud-Zuid weten dat homo-cruisen gedoogd is in het Vondelpark, mits men geen andere bezoekers lastig valt.
Datzelfde jaar plaatste het stadsdeel 40 borden aan en in het Vondelpark met 'Naaktrecreatie Verboden'. Eerst nadat het stadsdeel er op gewezen was dat er voor het verbieden van naaktrecreatie geen wettelijke basis bestaat en de bepaling illegaal is, werden de borden in 2009 afgeplakt.
Het stadsbestuur van Amsterdam had geen boodschap aan wet en regelgeving en verklaarde daarop bij monde van politiewoordvoerder Nabil Ou-Aissa: "Bij ons weten is naaktlopen verboden en wij delen dus ook gewoon een bekeuring uit".

De gemeente Amsterdam weigert bij elke sluiting van een naaktstrandje een alternatieve locatie aan te wijzen, al zijn er plekken ten overvloede, ook aan het water, die daar geschikt voor zijn. Het tegenovergestelde vindt plaats: verbod op naaktrecreatie overal in het Amsterdamse Bos terwijl daar geen wettelijke basis voor is!
Doel is het uitbannen van naaktrecreatie.

Indien de Gemeente Amsterdam het gebruik van een locatie niet welgevallig is, schroomt zij er niet voor dezelfde truuk opnieuw te gebruiken. Ook het Museumplein is inmiddels afgesloten door hekken omdat het gras ondertussen zo oud is dat het toe is aan vervanging.
Door langzaam groeiend gras? Het kan de Gemeente niet langzaam genoeg.


Christiaan   16-05-2021 09:28

Het zal nog wel een maand duren (half juni) voordat het terrein weer open gaat. Nu staat er nog een hek met een groot slot er op.


Willem   13-05-2021 17:06

Weet iemand of de hekken al weggehaald zijn en alles weer toegankelijk is


Bobby   09-05-2021 18:39

Ik was er vandaag langs gefietst en het hek zat op slot.

Anyway, als de gemeente meeleest staan we mooi voor aap met het commentaar nivo hier.


Mike   24-04-2021 19:23

Frits wat een verhaal. Ik denk zelf, dat overheden naaktrecreatie als probleem zien, doordat en veel cruisende mannen zijn en de mannen zich t.p.v. vrouwen niet weten te gedragen.
De makkelijkste weg is dan de hele boel op te heffen.


Frits   24-04-2021 08:21


@Mike (en andere Zonneweiders)

Dat is een beetje vragen naar de bekende weg; zal de knecht van Sinterklaas volgend jaar weer zwart zijn?

De overheid, in dit geval de gemeente Amsterdam, voert al decennia lang beleid om naturisme uit te bannen. Met de meest onzinnige argumenten zijn alle naaktrecreatie gebieden nu gesloten op Gaasperplas na.
Sloterplas, Oeverlanden etc. Allemaal geschikt voor naaktrecreatie en gelegen aan het water!
Voor het sluiten van de Zonneweide voerde de gemeente Amsterdam onder meer aan, de slechte staat van de picknicktafel en de lastig te bereiken vuilnisbak.
Bovendien verbiedt de gemeente naaktrecreatie in de rest van het bos, iets dat juridisch helemaal niet kan.
De juristen van de gemeente Amsterdam weten dat natuurlijk ook wel, het is slechts pure intimidatie. 'Wat gaan jullie naturisten daar aan doen? We beboeten met veel machtsvertoon en verpesten jullie dag. Dat we maanden later een eventuele rechtszaak verliezen, daar liggen wij echt niet wakker van'.

Gaasperplas is piepklein en overwoekerd door hoge bomen. In het water is puin gestort om te benadrukken dat het geen officiële zwemlocatie is. Tijdens de zomerse pillenslikkers-festivals is het wekenlang gesloten.

Wie het algemene gastenboek op deze site regelmatig leest zal bemerkt hebben dat uitbannen van naturisme landelijk beleid is. Middels de welbekende salami tactiek worden populaire naaktstrandjes stukje bij beetje verkocht aan bijvoorbeeld sauna-complexen of kaalgehaald en onaantrekkelijk gemaakt. De trukendoos is te groot om hier te bespreken.

Overheden doen dit om nationale tradities en onze westerse beschaving uit te wissen en plaats te maken voor een nieuwe samenleving waarin daar geen plaats meer voor is.

Bedenk goed dat bij de instelling van de dictatuur DDR ook het naturisme verboden werd. Eerst na vele protesten heeft de DDR het geaccepteerd en er het label 'antikapitalistisch' opgeplakt. Er is dus nog hoop.
Alleen als (Amsterdamse) naturisten samen een lobby vormen kunnen we iets betekenen. Onze stad is groot genoeg voor een naturistische stek ergens aan het water!Mike   22-04-2021 20:28

Gaat de Zonneweide op 1 mei open?


Ron   17-04-2021 08:27

Hoi bla bla bla komen nooit raves op de zonneweide daar zijn andere plekken voor aangewezen in het bos droom maar lekker verder!!fijne zomer.


Wouter   08-04-2021 22:25

Het Amsterdamse Bos heeft mij vandaag laten weten dat de Zonneweide naar verwachting in mei weer open zal gaan. Dat kan begin of eind mei zijn, dat is geheel afhankelijk van het weer en de ontwikkeling van de grasmat.


Christiaan   03-04-2021 09:27

Bobby zoals ik al schreef leest het Amsterdamse Bos mee. Is was gewerkt op de Zonneweide en ze hebben het hek per ongeluk niet afgesloten.
Daar kon door ons nu een mooi gebruik van gemaakt worden.
Helaas hebben ze jouw bijdrage gelezen en is het bouwhek weer dicht en zit er weer een groot slot op het hek.
Jammer


Bobby   31-03-2021 18:46

Ik was vandaag geweest en met het stralende zonnetje was het prima te doen. Er waren ook best wel een aantal mensen. Standaard publiek van oude mannetjes, 30+ mannen, paar randoms en wat stelletjes in het lange gras.

Er stond een bouwhek bij de ingang maar dat was open. Iemand heeft heel knufterig het 'naakt' op het bord weggekrast maar het was wel duidelijk als je even rondkijkt.

Het hele veld zit vol met verticale gaatjes maar daar heb je geen last van. Er waren een paar natterige plekken en aan de voorkant wat sporen van machines maar het meeste was goed. De tafel is ook weer mooi en heel.

Bij het onderhoud hebben ze achteraan het veld de halfcirkels om de bomen waar het lange gras en wilde planten stonden omgeploegd, volgens mij ook iets groter dan voorheen.

Wel nog erg kaal want veel bomen en planten missen nog (blaadjes), en ze hebben flink gesnoeid: je zag de autos op de weg rijden en je kan het veld beetje zien vanaf de paden eromheen en het is lastig discreet te plassen. Ik denk dat het wel bijtrekt als de lente losgaat.
Jordan   21-03-2021 09:16

Demis het zal wel even duren. Ondanks de drainage staan er toch plassen op de Zonneweide. Gevolg deel van het gras is niet opgekomen en een ander deel heeft nog onvoldoende een zode gevormd.
De Zonneweide zal waarschijnlijk pas op 1 juli open gaan.

Dan zijn er nog de corona maatregelen. Om een rave te organiseren zal het wel september worden.

Wat die oude mannen betreft. Het is een uitstervende ras.
Zoals Christiaan al schreef gaan raves goed samen met blootlopen.


Demis   17-03-2021 09:19

Jordan leuk zo'n rave. Wanneer is de eerste? Trek het je niet aan. De oude mannen zijn hun veldje aan het beschermen. Ze kunnen geen potten kijkers gebruiken, anders komen hun vrouwen achter dingen die ze zoal doen.


Patrick   15-03-2021 21:32

Crises? Nog nooit van gehoord.
En daar komt het aloude stokpaardje weer van jullie depressieve jongeren. Het klimaat gejank.

En wat maakt het eigenlijk verder uit dat er onder de jongeren amper naaktlopers zijn? Dat maakt het goed dat jullie jongeren elk stukje natuur in moeten pikken om jullie ding te mogen doen? Donder toch eens heel snel op en terug naar je zolderkamertje. Kan je weer lekker depressief nadenken over je mestprobleem, wat dat ook moge zijn.

Jullie jongeren denken dat jullie de wereld verbeteren.. Op dit moment zorgt jouw generatie alleen maar voor meer kloven. Maar waar gaat dit eigenlijk over? Het is een naturisten forum, geen "kijk mij eens een zielige , rave-nodig hebbende jongeren, forum".


Christiaan   15-03-2021 11:26

Lijkt mij niet zo'n probleem als er Raves op de Zonneweide worden gehouden, als ze de troep maar opruimen en dat er naaktrecreatie blijft. Blote rave lijkt mij leuk.


Gydo   15-03-2021 09:12

Misschien kunnen er blote Raves georganiseerd worden op de Zonneweide. Bereik je ook jongeren bij het naturisme.


sara   14-03-2021 16:44

speciaal voor jordan, zie link. de zonneweide blijft bestaan voor naaktrecreatie. er zijn genoeg alternatieven voor een rave.

https://www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2020/opknappen-zonneweide/


Jordan   14-03-2021 09:38

Wij ruimen na een Rave altijd op.
Bedenk dat er onder blootlopers amper jongeren zijn. Een uitstervende ras. Op de Zonneweide wordt de functie toch overbodig.
Wat ik hier zoal lees hoe de oude mannen zich gedragen, dan heb je wel erg veel boter op je hoofd, als je verwijten maakt naar jongeren. Zo gaan jongeren zeker niet bloot lopen.

Wat laten jullie ons als jongeren na. Behalve dan vrouwen lastig vallen.
Een klimaat crises, stikstof crises, populisme, mest probleem enz. en dan kritiek hebben op jongeren, die behoefte hebben aan een rave. Elke generatie heeft zijn eigen cultuur. De blootlopers zeggen respect voor anderen hebben, die is hier t.o.v. jongeren ver zoeken.

Wij gaan lekker dansen.


Carla   09-03-2021 16:24

Laat je niet gek maken door de zgn Jordan, het zal gewoon weer als gewoonlijk een honden bezitter zijn die weer de pest er in heeft dat hij of haar hondje niet op de plek kan uitlaten het Amsterdamse bos is ook zo klein....het is en blijft naakt recreatie jammer moet doggie toch ergens anders poepen


REne   08-03-2021 21:57

@Jordan,

Nee Jordan. Jullie "normale" mensen denken alles te moeten claimen. Je moest eens weten hoeveel natuur al gekapt is omdat er mensen als jij, die ofwel met een hond of zonder hond, juist die plekken gaan op lopen zoeken, en dan in het vervolg gaan klagen dat ze dingen zien die ze niet wilden zien. Het is de omgekeerde wereld hier momenteel in Nederland. Alles moet wijken voor de minderheid. We hadden in Groningen en Drenthe al zeer weinig plekken waar je ongestoord kon genieten van het naakt zijn. Maar dankzij honden bezitters, die uitgerekend die plekken moesten opzoeken om hun kut beest uit te laten en een rondje te lopen, terwijl er honderden plekken zijn die ze konden kiezen is er een enorme kaalslag geweest op die plekken waar je echt niemand tot last was als je daar naakt liep ( wat overigens mocht, omdat het officiele naaktloop gebieden waren).

En je zal wel een "jongere" zijn? Ik word moe van jullie jongeren. Overal moet maar "gechilld" kunnen worden. Complete natuurgebieden worden door jongeren helemaal naar de tering geholpen met de gigantische bende die achter gelaten wordt door jullie. Overal moet maar gefeest kunnen worden. Overal moet maar bier gezopen kunnen worden. Alles moet maar wijken voor "jolige" mensen . Ik word er schijt en schijtziek van.

Nu trouwens niet depressief worden he, door deze woorden. Ik weet dat jullie weining aan kunnen namelijk.


Peter   08-03-2021 15:41

Dan komen er ook reef-teefjes


ton   08-03-2021 08:24

raves in de natuur, ze zouden het moeten verbieden


Jordan   07-03-2021 09:31

Jullie naakt recreanten denken, dat jullie het alleen recht hebben op de Zonneweide. Er komen meestal maar een paar oude mannen.
De behoefte aan Raves onder jongeren is erg groot. De Zonneweide is daar mooi geschikt voor.
Jullie oude mannen moeten jongeren ook de ruimte geven om onze eigen cultuur te beleven.


Johan   23-02-2021 12:55

Denk nu niet dat er niets anders dan naakt recreatie zal plaats vinden op de Zonneweide.
Ik weet dat er in het college programme, van de gemeente Amsterdam staat, dat er een terrein gevonden moet worden voor raves te houden. Daar is een grote behoefte aan onder jongeren in de omgeving van Amsterdam.
Dus de aankondiging van Jordan kan wel eens waar zijn. Een dam in de sloot en het is opgelost.


Anoniem   22-02-2021 16:53

De Zonneweide heeft één ingang/toegang. Dat lijkt mij niet veilig voor een festival. Ergens anders op het terrein een tijdelijke brug bouwen zou permanent verwoesting aanbrengen op het terrein.

De ingang is trouwens weer toegankelijk na de waterleiding werkzaamheden.


Martin   22-02-2021 15:39

Op de website van blootgewoon.nl staat te lezen:

Festivalterrein
Bezoekers van de ligweide hadden het vermoeden dat het terrein in de toekomst als festivalterrein gebruikt gaat worden. Uiteraard zou het kunnen, want ook naaktstranden zijn soms (tijdelijk) gesloten vanwege festivals. Uit onze gesprekken met het Amsterdamse Bos was dit echter niet naar voren gekomen en navraag leverde een snelle en geruststellende reactie op: de Zonneweide ís en blijft een ligweide voor blootrecreatie!

Kijk voor info ook op de site van het Amsterdamse Bos.


Anoniem   22-02-2021 11:17

Zie je wel, dat er een verborgen agenda was. Nu komen er al Raves op de Zonneweide. Ben benieuwd wat er nog meer komt. Dus daarom moest de drainage aangebracht worden.


Jordan   21-02-2021 09:19

Het is de bedoeling van de gemeente Amsterdam om op de Zonneweide het komende jaar Raves toe te staan als de corona maatregelen worden versoepeld.
Ik kan niet wachten. Heerlijk dansen na al die beperkingen.


Anoniem   19-02-2021 14:11

Update: het gras is prachtig. Lijkt wel een golfbaan. Wel hier en daar een flinke plas water. Nog steeds.
De ingang is onbereikbaar, helemaal overhoop gehaald doordat er waterleiding gelegd is in de omgeving.
De vuilnisbak bij de ingang is verplaatst en de picknicktafel is weer compleet. Er ligt grind omheen.
Er staat alleen maar recreatie op het bord bij de ingang. Daar hoort naakt bij te staan maar dat is al verschillende keren weggehaald. Zouden ze dat ook renoveren?
Hopelijk tot snel op de Zonneweide! Het wordt lente


Sanne   26-01-2021 11:40

Martin je zult nog een tijd moeten wachten. De Zonneweide is nog gesloten. Gras is wel mooi groen.
Ze zijn bij de Zonneweide een grote waterleiding aan het aanleggen. De hele omgeving is afsloten en het gaat ook nog wel een tijdje duren.


Martin   25-01-2021 15:16

Ik mis de Zonneweide zo ontzettend. Vooral in deze tijd met corona. Was zo fijn geweest om ff naar mn favoriete plekje in t bos te gaan. Hopelijk snel weer open!


Pjot   16-01-2021 10:57

Dit zijn de 5 grootste ergernissen in het Amsterdamse bos

Door • Amstelveenz • vrijdag 15 januari 2021 om 10:27

Amstelveen - Volgens het nieuwe Bosplan 2020-2030 dat is opgesteld door gemeenten Amsterdam en Amstelveen kennen gebruikers van het Amsterdamse Bos vijf ergernissen.

Die 5 ergernissen zijn volgens het Bosplan

loslopende honden
drukte
vervuiling/zwerfafval
vliegtuigoverlast
Bereikbaarheid

Amsterdam en Amstelveen hebben een nieuw bosplan gepresenteerd, dat hier is in te zien. Het Bosplan, dat werd aangepast naar aanleiding van een enorme hoeveelheid reacties van gebruikers, wordt deze maand ter kennisname aangeboden aan de gemeenteraden van Amsterdam en Amstelveen en zal dan vervolgens politiek besproken worden.
Drukte

In het nieuwe bosplan wordt gerept over de toegenomen drukte in het bos waardoor bezoekers elkaar in de weg zitten, hetgeen zou leiden tot conflicten, irritaties en verkeersonveilieg situaties.
Hondenbeleid

Het hondenbeleid deed eerder al veel stof opwaaien; veel van de dagelijkse gebruikers van het bos zijn hondenbezitters (volgens het Bosplan komt een kwart van de bezoekers met hond naar het bos). Over aanpassing van de hondenvrijloopzones wordt nog overleg gevoerd met hondenbezitters en uitlaatservices.
Betaald parkeren

Ook wordt in het Bosplan aangegeven dat er onderzoek wordt gedaan naar betaald parkeren op parkeerplaatsen rond het bos om zo autogebruik richting het bos te ontmoedigen en meer inkomsten te genereren: daarbij wordt wel gekeken of parkeren een bepaalde periode (bijvoorbeeld) de eerste drie uur gratis kan blijven.
Natuurgebied

In het Amsterdamse Bos moet de komende tien jaar meer aandacht komen voor bescherming van de natuur, bereikbaarheid voor fiets en openbaar vervoer, natuureducatie en sport, zo vinden gemeenten Amstelveen en Amsterdam. 'Daardoor blijft het Bos in de eerste plaats een natuurgebied, waarvan bezoekers kunnen genieten. Omdat het Amsterdamse Bos eigendom is van Amsterdam, maar vooral op grondgebied ligt van Amstelveen, wordt de samenwerking tussen Amsterdam en Amstelveen verder versterkt.

https://www.amstelveenz.nl/nieuws/dit-zijn-de-5-grootste-ergernissen-in-het-amsterdamse-bos.html?fbclid=IwAR1b44AyqcO7Wp6qLAHQ5i8rcSd4joGxkmX8v_m0M-X29d9GT1DzED0MBhA


Pjot   03-10-2020 11:59

Ben van de week wezen kijken, alleen het hek stond er. Zag geen machines op het veld staan. Er is zand gestrooid en hopelijk gras opnieuw ingezaaid. Dat moet de tijd krijgen om te wortelen, daarom is het afgesloten ook voor de hondenliefsthebster.


Sarra   01-10-2020 11:06

Toch gek Jan, dat ik diverse keren die dag langs de zonneweide ben gekomen ook in de avond en ik heb niemand zien liggen.


Jan   23-09-2020 23:07

Hoi Sarra, ik was via die achterkant gegaan via de takken over het water...ik weet dat er meegelezen wordt, maar bij de volgende zondag is de weide al weer klaar!
Het ziet er inderdaad weer mooi uit


Sarra   22-09-2020 10:40

Zondag bij de Zonneweide geweest. Stond een enorm hek. Is dus afgesloten. Het lijkt er op dat de werkzaamheden zijn afgerond. Er moeten nog wat pellers, stenen en schaftwagen worden afgevoerd. Er zijn vuilnisbakken met gravel er om heen en een picknicktafel met ook gravel er om heen geplaatst. Het toegangspad heeft gras stenen gekregen. Wij kunnen nu de Zonneweide met droge voeten bereiken.
Toch gek dat wij daar niemand zagen liggen. ondanks verhaal van Jan.


Jan   21-09-2020 07:18

Gisteren einde middag even heerlijk gelegen in een laatste strookje zon; echt genieten!
Ik was compleet in mijn eentje ook wel bijzonder.
Picknick tafel staat en het ziet er weer mooi uit; nu alleen nog wat gras!


   08-09-2020 17:40

Gisteren tijdens hardlopen even langsgerend; het lijkt inderdaad of er een halve meter zand op is gestort. Komend jaar liggen we droog!
Verder is er toch nog wel plek achterin om nu te liggen, ik denk dat animo toch beperkt zal zijn


   08-09-2020 15:30

Gisteren tijdens hardlopen even langsgerend; het lijkt inderdaad of er een halve meter zand op is gestort. Komend jaar liggen we droog!
Verder is er toch nog wel plek achterin om nu te liggen, ik denk dat animo toch beperkt zal zijn


W   03-09-2020 08:28

Hoi Christiaan, goede actie zeg. Wij kunnen er dus toch mooi liggen.


Christiaan   02-09-2020 21:30

Beste mensen niet te veel over takkendammen zeggen. Het Bos leest ook mee. In de late namiddag heerlijk op een overgebleven stukje gras op de Zonneweide gelegen. Er ligt wel heel veel zand.


Jan   30-08-2020 16:23

Beste Anoniem, hoe kom ik bij de takkenbossen? Ik hoop volgende week nog wat zon te pakken!


Martijn   22-08-2020 17:54

Nee joch, die man in het karretje heeft er niets mee te maken. De plannen komen uit de koker van de directeuren. Het lijkt er op dat zij zich zelf in de voeten hebben geschoten.


John   22-08-2020 14:41

Die man in dat karretje bemoeit zich inderdaad overal mee. Maar lijkt mij sterk dat hij dit had gewild, hij kan er ook niet meer liggen


Robert   22-08-2020 08:19

Nauw ik stond ook voor dat grote hek. Veel stof en zandbergen, maar ik kon er niet lekker gaan liggen, waar ik mij ontzettend op had verheugd. Wie doet dat nauw zo midden in de zomer.
Dit alles is natuurlijk een plan van dat mannetje in het karretje. Die bemoeid zich toch al overal mee.


Michael   19-08-2020 08:15

Het was bekend dat het terrein gesloten zou worden vanaf 17 augustus. Maar het blijft wel gewoon een naakstrand. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen


Anoniem   18-08-2020 23:20

Johan maak je maar niet zo druk. Aan de achterkant liggen takkendammen in de sloot. Kun je gewoon de Zonneweide op. Blijft natuurlijk wel heel stom, dat het zo in het seizoen gesloten wordt. Maar wij kunnen er stiekum toch wel komen. Gelukkig kan dat mannetje in het karretje daar niet langs, heb je mooi geen last van, die lastpak.


Johan   18-08-2020 18:26

Welke idioot heeft dit gedaan. Sta ik voor een zwaar hek en rijden grote tractoren over de Zonneweide. Het is gesloten, zo midden in het seizoen. Zonder aankondiging. Het hek lijkt wel heel erg definitief met een bord verboden toegang. Dit mooie terrein zijn kwijt.


Styn   13-08-2020 08:41

Pracht idee om ergens anders in het Amsterdamse Bos te gaan liggen. Goede plek bij de kleine vijver. Ook nog water er bij.


Jelle   10-08-2020 19:40

Mara en Mirte het is inderdaad schandalig de Zonneweide in het hoogseizoen te sluiten. Wij gaan gewoon op een andere plek in het Amsterdamse Bos liggen. Wij hebben een goede argument wij kunnen niet op de Zonneweide terecht.


Mirte   10-08-2020 09:21

Mara met jouw eens. Hoe kan het dat je in het hoogseizoen de Zonneweide sluit. Ze vinden dus naaktrecreanten niet belangrijk. Ik ga nog een maal deze week. Het kan nog in deze mooie week.


Mara   05-08-2020 08:45

Ik vind het een schande, dat de Zonneweide in het hoog seizoen gesloten wordt. Ergens anders doen ze dat ook niet. Geeft wel aan hoe belangrijk het Amsterdamse Bos naaktrecreatie vindt.


Me   04-08-2020 11:39

Op zich goed nieuws dus. Dit jaar een keer een kort seizoen


Pjot   04-08-2020 10:07

Het naaktrecreatieterrein de Zonneweide in het Amsterdamse Bos is toe aan onderhoud. De werkzaamheden starten op maandag 17 augustus. Voorjaar 2021 gaat de weide weer open. Ook na de werkzaamheden blijft de Zonneweide een naaktrecreatieterrein.

https://www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2020/opknappen-zonneweide/


   26-06-2020 07:39

Hoi ik weet niet wat ze gaan doen maar laat die mensen lekker met rust lijkt wel Racisme tegen die mensen om dat ze naakt zonnen daar ze liggen niet voor je deur maar op een afgelegen plek de zonneweide moet zo blijven ik begrijp die mensen niet wel of met zonder hond niks te doen?loop lekker door of zoekt u problemen AFZ MAFFIA!!


Sarra   21-06-2020 08:55

Dacht ik toch, dat je in deze warme droge zomers het water juist vast moest houden. Nog een reden om deze werkzaamheden niet uit te voeren.


Ron   19-06-2020 23:00

Hoi Sarre ze doen maar het Amsterdamsebos word aangepakt de zonneweide ook omdat het water niet weg loopt en er een nieuwe boven laag opgelecht word dan moeten de mensen een jaar over slaan net als de corona tijd even jaartje wachten op feesten in bos daarna kunnen alen remmen weer los haha fijne zomer!!


Sarra   18-06-2020 09:17

Inderdaad er is een onderzoek. Vraag wie gaat het betalen als het KLM gebouw een culturele bestemming krijgt. De KLM zal het maximale bedrag willen hebben voor het terrein. Zeker nu er met de corona crisis de KLM in zwaar weer zit. De vraag is zelfs gaat de KLM zijn hoofdkantoor überhaupt wel verplaatsen.
Als het KLM gebouw een culturele bestemming krijgt is het een reden te meer om de bestemming van de Zonneweide te veranderen van recreatie naar cultuur voor de Culturele buiten activiteiten.


Pjot   14-06-2020 11:38

Sarra, KLM gaat in 2024 verhuizen naar Schiphol-Oost.
Maar het is nog niet zeker dat dan het KLM gebouw gesloopt wordt en er een woontoren komt.

https://www.amstelveenz.nl/nieuws/amstelveen-start-onderzoek-naar-monumentale-status-klm-gebouw.html
Amstelveen - Is het KLM-gebouw in Amstelveen een monument of niet? Gemeente Amstelveen heeft opdracht gegeven voor een officieel onderzoek, dat dat moet uitwijzen.

KLM heeft vorig jaar laten weten in 2024 te verhuizen naar Schiphol-Oost in de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente Amstelveen wil voorkomen dat beeldbepalende panden in Amstelveen verloren gaan of gesloopt worden voor nieuwbouw.

Daarom heeft de gemeente inmiddels formeel opdracht gegeven om de monumentenstatus van het KLM-hoofdkantoor te onderzoeken. De onafhankelijke adviesorganisatie Mooi Noord-Holland beoordeelt op dit moment de architectonische en cultuurhistorische waarde van het complex aan de Amsterdamseweg.

Herontwikkeling: 'niet alleen kijken naar wonen'
Krijgt het gebouw een monumentenstatus, dan heeft dat natuurlijk gevolgen voor een eventuele herontwikkeling. Wethouder Herbert Raat (VVD) laat in een persbericht van de gemeente al doorschemeren idat het niet per definitie een woonlocatie wordt als KLM weg is: 'Het KLM-hoofdkantoor is een markant gebouw en maakt onderdeel uit van de geschiedenis van Amstelveen. Veel inwoners hebben of kennen iemand die hier heeft gewerkt. De vliegmaatschappij maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van onze historie. Daarom laten we onderzoeken of het monumentale waarde heeft, zodat we het kunnen behouden als gemeentelijk monument. Het zou geweldig zijn als bij de herontwikkeling niet alleen naar wonen gekeken wordt, maar ook naar een culturele invulling die verbinding zoekt met ANNA en Museum Jan.'


Sarra   14-06-2020 08:19

Het KLM hoofdkantoor gaat verdwijnen. Hiervoor in de plaats komt een woontoren, met daarbij een nieuwe belangrijke toegang naar het Amsterdamse Bos. Er komt o.a. een nieuwe brug over de brede vaart. De Zonneweide zal een stuk beter bereikbaar worden ook voor evenementen. Er zullen bomen gekapt worden. Er komt betaalt parkeren.


Pjot   09-06-2020 17:13

https://amsterdamseboszolaten.petities.nl/

Onderteken de petitie en er verandert niets aan het Amstedamse bos (hoop ik).

De gemeenten Amsterdam en Amstelveen willen het Amsterdamse Bos op de schop nemen en helemaal verbouwen. Het idee is om de verschillende gebruikersgroepen (hondeneigenaren, sporters, feestvierders, ruiters) te gaan scheiden door voor iedere groep aparte gebieden aan te wijzen.


Pjot   08-06-2020 14:26

https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/publicatie/inspraak-en-participatie_onderweg-naar-100-jaar-amsterdamse-bos

Ik blijf het vreemd vinden dat publieksevenementen mag laten plaats vinden als er maar een ingang/uitgang is. Ken de wet niet op dit punt, maar als je kijkt op Google Maps naar het Land van Bosse, dan heb je daar meerdere uitgangen die makkelijk per auto/vrachtwagen te bereiken zijn en direct aansluiten op een openbare weg. Of wilt de gemeente Amstelveen alleen maar kleine evenementen op het terrein laten plaatsvinden? (bijv. dat er geen podia hoeven te worden gebouwd).


Sarra   08-06-2020 12:18

In de toekomst visie 2020 tot 2030
Onderweg naar 100 jaar Amsterdamse Bos

Staat op bladzijde 34:
(R)ecreatie1 Herinrichting van entrees

ƒ De Entree Noordelijke Poeloever. We
zien kansen om de toegankelijkheid
en bereikbaarheid van deze entree
te versterken door de ontwikkelingen aan beide kanten van de eigendomsgrens op elkaar af te stemmen.
Belangrijke ontwikkelingen in het
gebied zijn onder meer de herinrichting KLM-terrein en recreatieve
ontwikkeling Noordelijke Poeloever.
Aan boszijde valt naturistenterrein de
Zonneweide binnen het gebied.

Wat dit precies voor de Zonneweide inhoudt kan ik niet overzien. Het voetpad langs de Zonneweide is een monumentale laan. Daar mag niet zoveel mee gebeuren. De Zonneweide komt in activiteiten zone te liggen. Hier mag recreatie, sporttoernooien, evenementen en festivals plaatsvinden. De bezoekersdruk van de Zonneweide is laag. Voor de parkeerplaatsen zal betaald parkeren worden ingevoerd.


Sarra   07-06-2020 11:08

Pjot inderdaad er moet bij grotere evenementen een tweede vluchtweg zijn. Een brug is zo aangelegd. Die was er vroeger ook. Bij het Land van Bosse en de Arena zijn ook extra dammen aangelegd, dat is bij de Zonneweide ook zo mogelijk.
Door personeel van het Amsterdamse Bos wordt beweerd, dat de bestemming van de Zonneweide van recreatie naar cultuur gaat. Aan wat voor evenementen men dan denkt weet ik niet.
Bij de Zonneweide wordt 15 cm zeezand opgebracht. Dit is nauw niet bevordelijk voor de grasmat. Daarvoor moet je aarde opbrengen, zoals men bij de sportvelden en de ligweide heeft gedaan. Dit geeft een humus laag, die ook meer vocht vast houdt, zodat het in de droge zomers van nu geen dorre vlakte krijgt.
De werkzaamheden zijn er vooral op gericht om meer draagvermogen van de grond te verkrijgen en die heb je nauw net nodig als de bestemming van de Zonneweide naar cultuur gaat. Dit kan ook verklaren waarom men zoveel geld in de Zonneweide steekt.


Pjot   03-06-2020 20:33

Sarra, de zonneweide heeft maar een ingang/uitgang. Als op een terrein een evenement plaats vind, dan moet er een ook een tweede ingang/uitgang zijn. Er moeten meer vluchtwegen zijn, als de enige ingang/uitgang geblokkeerd is, dan is de enige manier om nu weg te komen, over de sloot heen springen. Ik zie een ambulance dat niet doen. Weet jij wat die andere activiteiten zijn ?
Waarom ligt een zandvlakte met grassprietjes niet lekker ? Op het strand liggen genoeg mensen in het zand.


Sarra   02-06-2020 10:17

Ron op 11 mei is de vergunning afgegeven om de drainage werkzaamheden op Zonneweide uit te voeren. Op 22 juni 2020 wordt de vergunning definitief. Kort daarop zullen de werkzaamheden beginnen en de Zonneweide voor een jaar gesloten worden. Je kunt bezwaar maken, dan kunnen de werkzaamheden nog niet beginnen. Voor de Zonneweide wil men de werkzaamheden niet uitstellen, tot na het hoogseizoen. Voor de sportvelden en de ligweides zou dit ondenkbaar zijn. Dit zegt wel iets over hoe het Amsterdamse Bos tegen de Zonneweide aankijkt. Dus geen belang aan toe kent. De werkzaamheden zijn het zelfde als op het Land van Bosse het festival terrein. Op de sportvelden en de ligweides kiest men voor een andere aanpak. De Zonneweide wordt een zandvlakte met daarin grassprietjes. Dus niet meer geschikt om er lekker met je handdoekje te gaan liggen. De werkzaamheden houden in dat de Zonneweide voor andere activiteiten gaat worden gebruikt.
Dus Ron niks mooie zomer. Het zal een dichte Zonneweide zijn en daarna voor een deel gesloten Zonneweide.


Ron   26-05-2020 15:01

Hoi ik vind het een leuk en mooi stukje gras waar je afgeschermd van de buitenwereld heerlijk naakt kan zonnen Margreet dat kan let daar niet op of het bordje er wel of niet hangt ik weet van me zelf dat je daar naakt kan zonnen en er zijn er nog enkele plekken in Amsterdam/Amstelveen waar je zo een mooie plek hebt waar je naakt kan zitten/liggen zonnen "zeldzaam"mensen geniet van de mooie plek iedereen is welkom ga er van uit dat de Zonneweide behouden blijft voor waar voor het bedoelt is en geen andere activiteiten!!daar zijn weer andere plekken bestemd voor waar meestal de festivals gehouden worden die zijn ook laast helemaal vernieuwd en ingericht fijne zomer!!


Jalte   24-05-2020 10:10

Pjot en zijn veel recreanten in het Amsterdamse Bos, die de Zonneweide niet gunstig gezind zijn. Dus zeker niet alleen een hondenbezitster. Reden de toegenomen preutsheid en dat op de Zonneweide een overschot is van een bepaalde type mannen.
Ik ben het Margreet eens, als je er voor zorgt, dat er meer gemêleerde bezoekers op de Zonneweide komen, de kans dat de Zonneweide een ander bestemming krijgt of helemaal gesloten wordt nihil wordt.


Pjot   17-05-2020 11:10

Jan, die gefrustreerde persoon is de hondebezitster. Zij geeft liever de ruimte aan haar honden dan dat er mensen op veld kunnen recreëren. Het bos is groot genoeg en heeft genoeg andere ruimtes voor honden. Amsterdamse bos is 1.000 hectares groot, 1/3 bos, 1/3 grasland en 1/3 water. Omdat het in de winter niet gebruikt wordt voor naaktrecreatie, mag het worden gebruikt door honden. Het liefst zou ik het dan afgesloten willen hebben en het een stilte gebied zou worden in de winter.


Jan   17-05-2020 05:15

Wat is de status van de zonneweide ?? Er wordt niet meer aangegeven dat het naaktrecretie betreft. Het woorddeel naakt is heel knullig verwijderd. Volgens mij niet door beheerder, maar door gefrustreerde recreant die het zich wil toe eigenen. NFN in kennis gesteld


Margreet   14-05-2020 09:42

Ron toen wij op de Zonneweide waren, was het bord gewoon aanwezig. Ik zou er voor zorgen als ik jouw was, dat vrouwen en kinderen niet lastig gevallen worden. Als er veel vrouwen en kinderen op de Zonneweide komen hebben de hondenbezitters geen enkele kans om het terrein gesloten te krijgen.
Je kunt je ook inzetten om in het hoogseizoen de Zonneweide open te houden en geen overbodige drainage uit voeren. De Zonneweide krijgt misschien de bestemming cultuur. Kun jij ook iets aan doen.


Ron   13-05-2020 11:46

Hoi ik begrijp de hondenbezister niet moet die mensen die daar graag naakt zonnen wijken voor jouw gedrag en Hond uitlaten? loop liever door als je er aan ergert niks te doen dan mensen lastig vallen en gek he dat dat bord er niet meer is zal wel door iemand vernield zijn die niet lekker in zijn vel zit en met zich zelf worsteld.naaktstrandje met open blijven!!Fijne dag!!


Jet   06-05-2020 08:31

Margreet heel herkenbaar, die zeiksnor. Die hele groep is walgelijk voor vrouwen en stellen. Trouwens ook kinderen en dat is nog walgelijker.


Margreet   05-05-2020 09:42

Ik Lees hier in het gastenboek over de zeiksnor. Wij zijn afgelopen tijd ook één maal op het strandje geweest. Deze zeiksnor werd door een paar mannen en een vrouw er op uit gestuurd om hinderlijk te gaan gluren bij stellen en vrouwen. Vlak langs ons lopen blijven staan en maar gluren. Walgelijk.


Harrie   20-04-2020 09:54

Ben afgelopen zondag voor het eerst op de Zonneweide geweest.
Ontspannen sfeer.
Ik vind het wel apart dat er niet wordt aangegeven dat naaktrecreatie is toegestaan.
Persoonlijk heb ik geen problemen met de mix gekleed/omgekleed, maar voor de helderheid zou het wel beter zijn om melding te maken van gelegenheid tot naaktcreatie.


Wouter   10-04-2020 22:39

Update van mijn bericht van een paar dagen geleden: de Zonneweide blijft ook na de werkzaamheden behouden voor naaktrecreatie! Zie het bericht hierover op de website van de NFN. Ook in de aanvraag omgevingsvergunning staat dat het huidige gebruik (naakt)recreatie is en dat het beoogde gebruik ongewijzigd zal blijven.


Wouter   07-04-2020 21:40

Advies aan iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van de Zonneweide als naaktrecreatiegebied: stuur een bericht aan gemeente@amstelveen.nl onder vermelding van zaaknummer Z20-018897. Dit is het nummer van de aanvraag omgevingsvergunning (o.a. het aanleggen van drainage) die de gemeente Amstelveen onlangs heeft ontvangen.
Zelf heb ik dat gedaan en een kopie van mijn brief aan de NFN gestuurd. Laten we samen in actie komen, want voordat we het weten is de Zonneweide omgetoverd in een evenemententerreinPeter   05-04-2020 19:01

Pjot, je kunt gewoon de Zonneweide opkomen


Ralf   05-04-2020 08:29

Pjot je bent op de goede weg. Nog even doorzoeken en jij komt er wel.


Pjot   04-04-2020 16:11

Omgevingsvergunning
Wonen en leefomgeving
12-02-2020
Gemeente Amstelveen - omgevingsvergunning ingetrokken - Zonneweide Amsterdamse Bos en parkeerplaats Oude Karselaan (tijdelijk overslagdepot) in Amstelveen.
https://geozet.koop.overheid.nl/overuwbuurt/onl/#/provincie/Noord-Holland/gemeente/Amstelveen/plaats/Amstelveen/postcode/1182JC/id/pcd-c668715ac121be31079fb2fc4be9e3aa/noord/62m/west/85m/zoomniveau/8

Kan geen nieuwe vergunningsaanvraag vinden op de webside Overheid.nl

Wie is afgelopen weekend op het veldje geweest en kon je er gewoon opkomen ?


Ralf   04-04-2020 10:36

De vergunning voor het draineren van de Zonneweide is ingetrokken, omdat het te nat was om het uit te voeren in de aangevraagde periode en dat de aanvoer route voor het zand is gewijzigd.
Er is nu een nieuwe vergunning aangevraagd ingediend. De werkzaamheden zullen in de periode van 1 mei 2020 tot 1 mei 2020 plaats vinden. De zoneweide is in deze periode afgesloten.
Voor de werkzaamheden heeft de Zonneweide de bestemming (Naakt)recreatie. Na de werkzaamheden zal volgens de aanvraag voor vergunning (naakt)recreatie blijven.
Hier wordt gezegd dat men de bestemming van de Zonneweide wil wijzigen van (naakt)recreatie naar cultuur.
Aangezien de aart van de werkzaamheden is dat zeer aannemelijk, dat deze wijziging in bestemming zal plaats vinden.
De drainage is voor de huidige bestemming naaktrecreatie absoluut niet noodzakelijk en gezien het aantal bezoekers ook geen prioriteit.
Op land van Bosse hebben in het verleden de zelfde werkzaamheden plaats gevonden (het verhogen van het draagvermogen van de grond), om dat terrein geschikt te maken voor cultuur. Vooral festivals. Aangezien men dit niet in de aanvraag voor de vergunning vermeld, kan men er van uit gaan, dat het Amsterdamse Bos bewust de bezoekers van de Zonneweide en omwonende zand in de ogen strooit, om bezwaren tegen te gaan.
De Zonneweide zal gesloten worden voor (naakt)recreatie en door de bestemming cultuur, zal er hinder ontstaan voor de omwonenden.
Er is bezwaar mogelijk tegen deze vergunningsaanvraag. In te dienen bij de gemeente Amstelveen.
Bij de toestemming van de vorige vergunning stond uitdrukkelijk, dat er niet in het broedseizoen gewerkt mocht worden op de Zonneweide, dat gaat men nu wel doen. Op grond hiervan kan men het bezwaar extra ondersteunen.


Anoniem   25-03-2020 15:21

@bert naar mijn weten zijn de beloofde werkzaamheden nog niet begonnen. Wel is het weer heerlijk genieten in het zonnetje op de Zonneweide vandaag!


Bert   16-03-2020 16:02

Weet iemand of de werkzaamheden al zijn afgerond?


Anoniem   04-03-2020 15:11

De tekst ‘voor naaktrecreatie’ is weer weggepoetst. Deze persoon is walgelijk bezig. Crimineel en asociaal. Wel of geen tekst, ik ga er toch naakt liggen


Hondebezitster   01-03-2020 09:19

Peter je moet toch eens op de borden bij de ingangen van het Amsterdamse Bos kijken. Dan zal het duidelijk worden, hoe het werkt in een voetgangersgebied.
Vind jij ook niet dat Anoniem wel erg veel weet over de Zonneweide, als je bedenkt dat hij er nooit komt. Dat geloof ik dus ook niet. Trouwens ik zie nergens naaktrecreatie.
Maakt mij niets uit of de bestemming van de Zonneweide Cultuur wordt. Als wij er met de honden maar op mogen. Ik ben wel bang dat ze net zoveel herrie gaan maken als op het land van Bosse. Voordeel is dat wij waarschijnlijk van de rukkende kerels af zijn.


gerbe   27-02-2020 11:53

Prima, kaf van het koren scheiden ! Ga naar Het Twiske !
gezellig en mooi !


Anoniem   24-02-2020 10:24

De bestemmingsplan van de Zonneweide wordt gewijzigd van recreatie naar cultuur. Dit verklaart waarom men de Zonneweide wil gaan draineren en zand op wil brengen. Dit is ook gebeurd met het land van Bosse. Waarschijnlijk zal er geen ruimte meer zijn voor naaktrecreatie.


SV21   05-02-2020 11:51

Ik zit met interesse deze discussie te volgen. Ik heb de beschreven personen inderdaad ook gezien al heb ik er gelukkig nooit last van gehad. Achterin op het terrein zijn bossages waar mannen zich terugtrekken wat natuurlijk geen probleem hoeft te zijn. Echter heb ik herhaaldelijk wel een dame gezien die opvallend bezig was, opvallende houdingen aannam, naast haar handdoekje plaste. Dat moet dan wel kunnen? Daar geldt hetzelfde voor, dat doe je niet.


Anoniem   03-02-2020 14:31

De tekst “voor naaktrecreatie” staat weer op het bord!


peter   14-01-2020 14:41

Hondenbezitster heeft ongelijk. Er zijn in het bos fiets- en voetpaden. Zij moet met haar hond naar het voetpad en daar waar fiets- en voetpad langs elkaar lopen moeten honden worden aangelijnd. Helaas houdt vrijwel niemand zich er aan en zou beter moeten worden gehandhaafd. Bovendien, haar bewering dat max 6km per uur geen probleem voor fietsers is, is lariekoek van iemand die nooit fietst. Ook bij die snelheid kan een loslopende hond ergerlijk, zelfs gevaarlijk zijn.


Anoniem   15-12-2019 21:35

Geachte mevrouw met hond, u suggereert dat ik ook een van de rukkers zou zijn, maar dat is een valse beschuldiging aangezien ik misschien 10 jaar geleden 1 x eens op de zonneweide ben geweest en toen hard hollend weg ben gegaan, omdat ik u zag en zo enorm schrok dat ik er nooit meer ben geweest. De radartoren zegt mij sowieso niets, maar blijkbaar ligt dat ook oo uw wandelroute met uw hond. U tippelt heel wat af, u bent toch niet stiekum een tippelaarster ??!!


Hondenbezitster   15-12-2019 10:32

Peter in het Amsterdamse Bos zijn geen fietspaden meer. Het hele Amsterdamse Bos is voetgangersgebied (Zie toegangsborden), waar fietsen zijn toegestaan. Voor een voetgangersgebied geldt een maximumsnelheid van 6 km per uur. Bij zo'n snelheid lijkt mij het geen problemen met honden. Trouwens in een voetgangers gebied mogen zich geen gemotoriseerde voertuigen bevinden en die zie ik toch regelmatig.
Peter ik heb geen hekel aan blote mensen, maar wel aan rukkende mannen en die zijn er veel op de Zonneweide en ook op de parkeerplaats bij de radartoren. Zie ook reacties van vooral vrouwen in dit gastenboek. Volgens mij is Anoniem één van die rukkers.


peter   05-11-2019 10:29

Hondenbezitster maakt zich wel erg druk over blote mensen. Als fietser in het bos maak ik mij eerder druk over hondenbezitters/-bezitsters die hun dieren lekker laten loslopen op de fietspaden wat verboden is en nogal gevaarlijk als je plots moet afremmen. Misschien kan daar eens op worden gehandhaafd door de boswachters?


Anoniem   27-10-2019 10:24

Hondenbezitster is dit geen goed alternatief dan? Wanneer ik Uw berichten hier zo gelezen hebt komt U als een verzuurde vrouw over die weinig plezier in het leven heeft en tevens een vreselijke doordrammer, maar goed blijkbaar heeft U voor Uw hond speciaal de Zonneweide voor hem gereserveerd .
Maar of Uw hond wel zo blij met U is betwijfel ik, want een hond wil ook wel eens wat anders dan een rondje Zonneweide.


Hondenbezitster   27-10-2019 08:46

Ja Anoniem, het zegt al genoeg, dat je met het alternatief komt. De parkeerplaats bij de radartoren.


Anoniem   26-10-2019 08:56

Hondenbezitster is dit nu werkelijk de enige plek waar U Uw hond uit kunt laten? U komt bij mij vreemd over te meer dat het Amsterdamse Bos zo groot is dat U volgens mij genoeg ruimte heeft om Uw hond ergens anders kunt uitlaten.
Ik zie bijvoorbeeld vaak mensen hun honden uitlaten bij de radartoren en dat hoeft U zich niet te ergeren aan naakte mensen en kunt U rustig genieten van Uw hond en aan de natuur !


Hondenbezitster   02-10-2019 09:39

Wij mogen met onze honden weer de Zonneweide op. Er is geen enkele bord meer dat aangeeft dat er naakt gerecreëerd mag worden. Misschien is het wel opgeheven.
Zeer goed idee om de Zonneweide een drainage aan te leggen. Kunnen wij met droge voeten in de winter vertoeven op de Zonneweide. Als de Zonneweide een andere functie krijgt geen enkele probleem, als ze maar ruimte voor ons laten.


Liza   20-09-2019 10:36

Marieke deze dikke man met gouden ketting en zijn vrienden zijn niet bepaalt vriendelijk voor vrouwen. Ik kom te weinig op de Zonneweide, om te kunnen bevestigen hoe ze zich verder gedragen. Als je bij de groep vrouwen en de man in scootmobiel gaat liggen heb je minder last.


Pjot   03-09-2019 09:48

"Daarna kwam de dikke man met gouden ketting zich er mee bemoeien." Dat persoon loopt vaak rond op het veld, samen met andere mannen en lopen luidruchtig te praten met een houding dat de directeur over zijn eigen terrein loopt. Heeft ook een ongezonde belangstelling voor spullen, als je niet bij je spullen bent dan kijkt hij langdurig naar wat er ligt, doet voor de rest niets.Om de uitdrukking te gebruiken: Kijken, kijken en niets kopen(wordt bedoelt dat hij niet aan je spullen zit), maar ik vind het een ongezonde belangstelling voor andermans/vrouw goederen.


Yaro   01-09-2019 09:47

De boswachters bekeuren bezoekers aan de Zonneweide, die met een bromscooter, snorscooter of motor komen.
Op grond van, dat je in een voetgangersgebied niet met een gemotoriseerde voertuig mag bevinden. Die man met het karretje bekeuren ze niet en die is ook gemotoriseerd. Het is een schande. Op de parkeerplaats bieden ze geen alternatief, omdat je daar geen snorscooter aan iets kunt bevestigen. Laat de bekeuring gewoon voor komen en neem voor bijstand contact op NFN. Naturisten worden hier gediscrimineerd. Aan jongeren, die verder het bos in gaan doen ze niets.


Hetty   29-08-2019 17:43

Paar keer geweest daar en echt een aanrader heerlijk plek genoeg ruimte en iedereen laat iedereen met rust heerlijk relaxen en het zonnetje op je blote huid te voelen waar vind je dit nog in Amsterdam / Amstelveen wel jammer dat er geen toilet voorzieningen zijn, misschien een idee op dit te plaatsen


Marieke   28-08-2019 09:20

Peter wat leuk zo'n positief verhaal. Zou je het nog positiever kunnen maken door te melden hoeveel vrouwen en kinderen er op zondag op de Zonneweide waren en waar ze lagen.
Ik kom bijna niet meer op de Zonneweide en dat heeft een reden. Manon het kan altijd nog erger. Een paar jaar geleden sprak ik een man zeer beleeft aan (Zoals het volgens Peter moet.)dat hij aan het rukken was. Daarna kwam de dikke man met gouden ketting zich er mee bemoeien. Er was niets aan de hand en dat moest toch kunnen.
Met zulke verziekte geesten op de Zonneweide, heb ik geen zin meer om daar nog te komen.


peter   26-08-2019 09:50

Maar weer eens een positieve reactie van iemand die daadwerkelijk op de zonneweide komt en het daar altijd naar zijn zin heeft. Het is er rustig, zelfs afgelopen zondag, je hebt er de ruimte. En in het geval dat iemand te opzichtig bij me komt liggen, doe ik mijn mond open en zeg beleefd dat ik met rust wil worden gelaten. Het leven kan zo gemakkelijk zijn, ook op de Zonneweide. Geniet er van.


Manon   18-08-2019 08:45

Ralf het lijkt er op dat die John de man is die bij mij lag. Ik ben van jouw verhaal niet vrolijker geworden. Als je als vrouw alleen niet lastig gevallen wil worden moet je dus bij de man in het karretje gaan liggen?

Wij krijgen dus een mooie droge Zonneweide, maar die moeten wij wel delen met andere activiteiten.


Ralf   15-08-2019 10:23

John je staat er gekleurd op. Goede actie Manon.

Het Amsterdamse Bos heeft de afgelopen jaren enorm moeten bezuinigen. Dat is ook te zien. Bruggen en paden zijn al jaren afgesloten.
Er is een nieuwe directeur gekomen. Zij heeft zich tot doel gesteld meer eigen middelen te genereren. Nu gaat men voor een enorm bedrag de Zonneweide opknappen. Voor naaktrecreatie is het niet nodig om dit te doen. Als de Zonneweide drassig is, is het slecht weer of winter. Dus niet nodig. De picknick tafel is stuk en bord beschadigd, deze moeten opgeknapt worden, maar is niet zo kostbaar.
Gezien het aantal bezoekers bezoekers op de Zonneweide (Een paar mannen, die ook nog vaak voor andere dingen komen, vrouwen zie er amper en kinderen al helemaal niet) kan het niet veel prioriteit hebben. De sportvelden een stukje verderop worden veel intensiveer gebruik ook in de winter en zijn ook drassig. Dus zou je dus dit een veel hogere prioriteit geven voor enorme investering.
Gezien de directeur meer middelden wil generen uit het Amsterdamse Bos, denk ik dat wij de Zonneweide moeten gaan delen met andere activiteiten, die meer middelen genereren. Naaktrecreatie kost alleen maar geld.

John jij hebt het over nummer noteren. Hier is in deze gastenboek al meerdere malen iets gezegd.
Een paar jaar geleden werd ik benaderd door de dikke man met gouden ketting. Wat hij en zijn vrienden en dat waren er vele volgens hem, met deze man gingen doen, was niet bepaalt fris en hielden ernstige bedreigingen in en dit vooral uit populistische overwegingen. Ik distantieer mij met klem hier van.

Manon deze man spreek mannen aan op schennis, zoals bij jouw. De meeste vrouwen liggen ook bij hem. Je ziet wat er dan met zo'n iemand gebeurd en dat is ook bewust de reden, dat niemand die man bij jouw aansprak. Ik kan mij ook voorstellen, dat de man, die ernstig wordt bedreigd wordt, nummers van de bedreigers noteert en doorgeeft.


Manon   10-08-2019 08:57

Gerbe dank voor jouw bericht en steun. Ik ken het Twiske en kom er met enige regelmaat, maar soms komt het even niet uit. Dan is de Zonneweide een alternatief, maar na deze ervaring niet echt meer.
Er heeft zich een man gemeld, die vanaf de ingang een foto van hem heeft gemaakt. Deze is nu aan de melding toegevoegd.


Gerbe   08-08-2019 17:18

Wat een treurnis daar met zulke laffe smerige kerels, nou ja kerels zijn het toch niet ! Manon, je zou eens moeten meemaken hoe heerlijk en keurig het er toe gaat in het Twiske. Hou toch op over dat Amsterdamse Bos, nooit meer komen !


Manon   08-08-2019 10:11

Volgens mij ben ik de vrouw die maandag alleen op de Zonneweide lag. Er kwam bij mij wel degelijk een man liggen, die veel met zijn geval aan het spelen was. Hij ging achter bomen liggen zodat niet iedereen het kon zien. Een paar mannen ging om hem en mij heen lopen gluren. Wat mij zeer teleurstelde was, dat niemand van de aanwezige mannen, deze viezerik tot de orde riep. Bij het verlaten van de Zonneweide kwam hij mij achterna. Hij was met een auto en ik heb zijn kenteken genoteerd. Uit privacy zal ik deze hier niet vermelden. Ik heb zijn signalement met kenteken doorgegeven. Nu ik iets lees van foto's, zou als iemand van hem foto's heeft gemaakt, deze met mij willen delen. Kunnen die bij de melding.


John   08-08-2019 00:41

Ralf welke redenen zouden dat dan moeten zijn. Ik heb die kerel ook al vaker nummerborden op de parkeerplaats op zien schrijven. Heeft niks met bashen te maken. Ik heb wel 2 met zichzelf spelende kerels gezien maar geen lag er bij een vrouw.

De koptekst is “Naaktrecreatieterrein Amsterdamse Bos krijgt opknapbeurt” hoe kunnen we dat verkeerd opvatten. Gebeurt ook nog is buiten de periode dat de weide open is.


Ralf   06-08-2019 21:26

John ik was aanwezig en heb deze man niets zien doen. Ik heb het vermoeden, dat jij hem aan om bekende redenen aan het bessen bent.
Ik heb wel een man bij een vrouw, die alleen lag, continu zien rukken. Samenplezier, dit is zeker een reden om de politie te bellen.

John juich nu niet te vroeg, dat opknappen kan wel eens een heel andere reden hebben.


samenplezier   05-08-2019 23:03

meteen politie bellen en zelf een foto van hem maken


John   05-08-2019 22:44

Ik word wel erg mee van die kerel met dat karretje. Ik zag hem vandaag foto’s maken van iemand die van het veld af liep. Ga je naar een naaktstrand en neemt er iemand foto’s van je. Weg privacy.

Nieuwtje over de zonneweide
https://amstelveensnieuwsblad.nl/lokaal/recreatie/naaktrecreatieterrein-amsterdamse-bos-krijgt-opknapbeurt-623121


Jelle   21-07-2019 08:46

Ja de Zonneweide heeft bij het Amsterdamse Bos geen prioriteit, wat betreft het opruimen van rupsen en iedereen kan bedenken waarom. Het erge is wel dat volgende jaar de plaag nog groter wordt.


Robin   20-07-2019 13:14

Op de site van het Amsterdamse Bos lees ik dat de zonneweide voorlopig dicht blijft vanwege het grote aantal nesten van de rupsen. Op andere plekken in het bos zijn de nesten inmiddels wel opgeruimd, ik hoop dat ze toch nog wel gaan besluiten om de nesten van de weide op te gaan ruimen maar het lijkt erop dat het zo blijft komende tijd.


Fred   18-07-2019 21:44

Was er van de week ff heerlijk het zonnetje ff pakken einde van de dag had ik nergens last van, maar de volgende dag zat mijn huid vol met jeuk bultjes dus er is nog zeker overlast van de rups


Robin   17-07-2019 15:21

Komende dagen wordt het weer warmer gelukkig. Is iemand nog geweest recent? Ben benieuwd hoe het met de overlast van de rupsen is gesteld en of de weide al weer te gebruiken is.


Ron   15-07-2019 08:42

Hoi is het al open het zonneweide?het is dit jaar wel heelerg gesteld met de rupsen en het weer zit niet mee dit jaar!!


Amsterdamse Bos   28-06-2019 12:44

Beste mensen,

Vanwege het grote aantal nesten van de eikenprocessierups rondom de Zonneweide moeten wij deze helaas sluiten. De kans op last van de haren is helaas te groot.
Via onze website, Facebook en informatiecentrum De Boswinkel houden we onze bezoekers op de hoogte van de situatie.

Met vriendelijke groet,

Organisatie Amsterdamse Bos


Tim   26-06-2019 08:27

Zelf heb ik er na een uurtje zonnen maandag ook last van bultjes overal. Volgens mij komt het inderdaad door de haartjes van de rupsen. De bomen zijn ook eiken daar. Zie de kaart https://maps.amsterdam.nl/eikenprocessierups/


Pjot   25-06-2019 21:49

Het kunnen ook de haartjes van de eikenprocessierups zijn. https://www.amsterdamsebos.nl/nieuws-0/2019/epr/
Over een paar weken is hopelijk de overlast dan over.


Henk   25-06-2019 15:54

Die kleine vliegjes zijn waarschijnlijk meurzen, ook wel knutten genoemd. Je voelt amper dat ze steken maar ze veroorzaken vervelende bulten. Normaal vind je ze alleen bij water. Flink met deet spuiten wil wel iets helpen maar ze zijn heel hardnekkig.


Pjot   25-06-2019 08:28

Heb ook erg van last van de jeuk. Na twee keer het veld bezocht te hebben, heb ik bulten overal op mijn lichaam. Ga voorlopig maar naar een andere plaats toe.


Peter   18-06-2019 10:15

Erg mooi onderhouden veld. Rustig, relaxed. Kom er vaak tegen de avond. Dan wel veel hele kleine vliegjes (vlooien?) die vervelend bijten en jeuk geven. Weet niet of anderen dezelfde ervaring hebben.


Lisette   30-05-2019 08:24

Gisteren op de Zonneweide geweest. Het was een mooie dag. Het was niet druk. Verder alleen maar mannen en het gras was gemaaid. Het was wel een beetje een hooiveldje.
Na een tijdje kwam de zeiksnor bij ons liggen. Wij kennen hem al en wisten wat er ging volgen. Wij zijn gelijk weggegaan. Wij hadden geen zin in dat irritante gedoe. Jammer dat wij deze mooie dag zo moesten afbreken.


Frits   17-04-2019 20:28

Gisteren en eergisteren weer eens naar de Zonneweide.

Fijn onthaal. Het bord 'Naaktrecreatie, verboden voor honden', was door een vandaal zodanig bekrast en overgespoten met verf dat juist het woord Naakt en de datum Verboden voor honden onzichtbaar zijn beklad. Wie de schoen past trekt hem aan, hondenbezitter/sters.

15 april lekker liggen zonnen met een glaasje sauvignon en een hapje, het geraas van de snelweg en de naderende vliegtuigen trotserend.
Af en toe een wolkje... en slechts één gluurder/vlaklangsloper na toch minstens drie kwartier. Type Geert Mak (grijs, oud, dik) zat op ongeveer 50 meter en was al sinds zijn aankomst uitermate geinteresseerd in mijn jonge en nog slanke lijf.

Uiteindelijk hakte hij de knoop door en liep achter mijn handoek langs en de struiken één meter daarachter. Toen ik mijn ogen opendeed voelde hij zich betrapt en deed net alsof hij iets in de vuilnisbak gooide, maar hij had helemaal niets in zijn hand!
Hilarisch! Het nieuwe 'Zwitzerlevengevoel!'

16 april, stralend weer. Op de hele weide niet meer dan vier/vijf mensen om 1 uur s'middags.
Na mijn lunch werd het drukker. Niet gezellig druk zoals op een normaal naturistenstrand, maar om mij heen, op een verder verlaten Zonneweide. 20 meter, 10, 5... vijf Geert Makjes en een blowende dikke dertiger die al vrij snel meer dood dan levend was. Twee Geert Makjes hielden het langer vol en hebben bijna een uur met hun piemel liggen spelen.

Eigenlijk een vreemde situatie. Aan de overzijde van het bos is een terrein, de Oeverlanden, aangewezen voor seksrecreanten.
Tot enkele jaren geleden was dit -na de sluiting van het naturisteneilandje in de Sloterplas - de enige plek in Amsterdam waar iedereen in z'n blootje kon zonnen en zwemmen.

In veel andere steden in Europa is in stadsparken naaktrecreatie mogelijk, maar in Nederland wordt door de overheid alles op dat gebied vernietigd.
Het is twee voor twaalf en hoogste tijd dat naturisten weer terreinen gaan aankopen om het recht op naaktrecreatie te behouden. Te beginnen in en rond Amsterdam. Daar is nu helemaal niets meer! Zonder ideologische of politieke bijbedoelingen.


Kees   31-03-2019 09:04

Gisteren op de eerste mooie dag dit jaar, voor het eerst dit jaar op het veldje geweest. Het gras zag er mooi groen uit. Wat opviel dat er geen borden met aanwijzingen van naaktrecreatie meer zijn. De prullenbakken zijn ook verdwenen.

Het was nog niet zo druk. Midden op het veldje lag een stel steeds te geilen. Dat stoorde nogal. Tegen mannen wordt wel opgetreden, maar dit mag dus wel.


Hondenbezitters   11-02-2019 10:42

Toch gek dat de boswachters half november de man in de scootmobiel, die er veel vaker komt, bekeurde, omdat hij bloot lag. Net goed. Mijn hond is trouwens een grote hond.


Ron   28-01-2019 08:59

Hoi het is echt leuk stukje grond waar je lekker kan zonnen laast zag ik een man 1,95 op een Mountainbike Giant/zwart/rood die zich vreemd gedroeg verder niks gezien.


Frits   20-12-2018 22:05

Hi Nudist,

Het verbodsbord heeft alleen betrekking op honden.
De gemeente heeft de Zonneweide aangewezen voor naaktrecreatie en dit zonder seizoensbeperking.

Ook op andere plaatsen in het bos geldt gedurende het zomerseizoen eenzelfde verbod voor honden, bijvoorbeeld rond het kinderzwembad.
De reden voor dit verbod is de onwenselijkheid dat recreanten in contact kunnen komen met uitwerpselen en urine van de honden.

Je hond uitlaten op zo'n speciale recreatieplek in het bos is uiterst antisociaal en ontoelaatbaar. Daarom wordt er ook geverbaliseerd en beboet.

Hondenbezitster vertoont een ziekelijke aversie tegen naaktrecreatie en heeft op de Zonneweide dus helemaal niets te zoeken. Desondanks bezoekt zij zeer regelmatig gekleed de Zonneweide om haar hond er uit te laten en daarmee de naaktrecreanten te treiteren. Dan ben je dus flink ziek.
Een gebiedsverbod voor dit afgezonderde stukje bos zou wellicht een goede oplossing zijn.


Nudist   17-12-2018 20:32

Beste Hondenbezitster,

De gemeente kan helemasl NIETS verbieden tussen een bepaalde periode. Als de zonneweide in Mei geschikt is voor naskt recreatie is dit het het hele jaar!

Bord doet daar niets aan af.

En kom je me weg pesten met je keffertje heb je een probleem!


Frits   05-12-2018 22:03

In Memoriam

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het afscheid van Bello op onze Zonneweide.

Bello was een naturist in hart en nieren, s'winters, weer of geen weer, altijd kwispelend en zijn klokkenspel vrolijk bungelend.
Wij wensen Hondenbezitster veel sterkte de komende moeilijke tijd in het nieuwe naturistenseizoen.

Gelegenheid tot afscheid nemen is op 30 april aanstaande vanaf 16.00 uur op de Zonneweide. We zullen je missen Bello.


Hondenbezitster   05-12-2018 09:53

Het beheer heeft het bord 1 april tot 1 oktober vervangen voor een bord 1 mei tot 1 oktober. Kunnen wij mooi een maand langer de Zonneweide op.

Frits jouw teksten zijn een naturist onwaardig. Zeker ook weer een zogenaamde naturist, die allen maar komt rukken op de Zonneweide.
Het lijkt mee beter, dat jij je eerst ter plaatse gaat oriënteren voordat jij iets schrijft.


Frits   02-12-2018 20:40

Steeds opnieuw schrijft hondenbezitster onzin en leugens in dit gastenboek.
Alleen het oude bordje 'Verboden voor honden' is onlangs vervangen door een nieuw bordje, zoals overal in het bos is gebeurd.
Het grote bord 'Zonneweide, Naaktrecreatie' staat er (uiteraard) nog gewoon.

Het moge zo zijn dat seksrecreanten de Zonneweide bezoeken, rukkende kerels heb ik er toch nog nooit gezien. Dat zal wel in de bosjes en op de parking gebeuren?

Hondenbezitster vertoont een ernstige gedragsstoornis ten aanzien van naaktrecreatie, wellicht door traumatische ervaringen in haar verleden, wie zal het zeggen?
Hondenbezitster zal zich toch moeten verzoenen met het feit dat vele anderen zich wel goed in hun vel voelen en lekker in hun blootje van de zon willen genieten.


Hondenbezitster   19-11-2018 20:51

De borden bij de ingang met naturistenterrein zijn weg gehaald. Er is een bord geplaatst verboden voor honden van 1 april tot 1 oktober.
Er mag nu niet meer naakt gerecreëerd worden op de Zonneweide. Zijn wij toch van die rukkende kerels af.


Rob   04-10-2018 22:44

Tja Frits vreemde mensen heb je overal denk ik, maar welke leuke (naakt)strandjes rond Amsterdam bedoe je dan? Gr Rob


Rob   01-10-2018 19:38

Hoi Frits, ik had geen idee en dacht het gesloten was voor ons, bedankt. Weet jij ook of je ergens in de buurt kan zwemmen? (naakt) gr Rob


Frits   01-10-2018 19:29

Naaktrecreatie is het hele jaar toegestaan op de daartoe aangewezen zonneweide met de restrictie dat van april tot oktober honden er niet mogen komen.

Hondenbezitster komt aan het begin en het eind van het seizoen steeds weer met haar onzinverhaal. Net als de vele gluurders en hordes homosexuele seksrecreanten die dagelijks de zonneweide bezoeken vertoont zij abnormaal en niet toelaatbaar gedrag ten aanzien van naaktrecreatie.

Al eerder in dit gastenboek verbaasde ik me over de aantrekkingskracht die openbare naaktstranden overal hebben op gedragsgestoorden.

Hondenbezitster heeft de ziekelijke drang om haar hond juist uit te willen laten op het naaktstrandje in het verder enorm grote bos waar dit natuurlijk ook kan.

Lichtpuntje is wel dat deze verknipte geesten juist voor de zonneweide kiezen zodat we geen last van ze hebben op de leukere naaktstrandjes rond Amsterdam


Rob   01-10-2018 16:32

Hoi, hondenbezitster
Het lijkt w erl of je blij bent dat het(naakt) seizoen is afgelopen miv 1 oktober. Je mag van mij ook naakt recreeren met de hond hoor. Of veroirzaken we overlast, in dat geval hoor ik het graag. Gr


Hondenbezitster   01-10-2018 10:11

Honden mogen vandaag weer de Zonneweide op. Mooi. Er mag nu niet meer naakt worden gerecreëerd.


Rob   16-09-2018 17:44

Vandaag weer bij de zonneweide geweest, ietsje drukker. Weet iemand waar je naakt kan zwemmen in de buurt? Gr Rob


Rob   15-09-2018 10:31

Vd week ook bij de oeverlanden geweest, daar is het niet leuk om als hetero te zonnen. Het lijkt wel een vleeskeuring. Heel veel homos die meer willen dan relaxed zonnen. Laatste keer geweest Jammer. Gr Rob


Rib   14-09-2018 21:04

Afgelopen donderdag op de zonneweide geweest voor 2de keer. 4 mannen en een iets ouder stel. Ik dacht dat hier een meertje was maar helaas. Mis wel de gezelligheid en contact. Geen last van opdringerige mannen gelukkig. Gr Rob
Henk   28-08-2018 12:09

Het zijn de "wielrenners" die de sfeer verpesten. Vaak zit er eentje in zijn geel met oranje shirt zogenaamd uit te rusten en ondertussen maar gluren. Af en toe net doen alsof hij zijn spieren aan het rekken is zodat hij toevallig alle kanten uit kan kijken. Bah. Walchelijk mannetjes zijn dat.


Peter   30-07-2018 11:37

Vanochtend deze recreatieweide bezocht.
Lekker weer,beetje bewolking en regelmatig zon.
Om 11.30 uur welgeteld 4 andere bezoekers. Allen mannen, 1 gekleed op de picknickbank.
Na 10 minuten waren er nog maar twee, helemaal aan de achterkant van de ligweide. De ene zocht duidelijk toenadering bij de andere.

Zojuist een nieuwe bezoeker. Iedereen ligt ergens anders, dus ook geen sprake van enige gezelligheid..

Zolang dit soort "naturisten recreatie gelegenheden" zo relatief afgelegen liggen, zal dit nooit tot ontwikkeling komen tot een gezinsrecreatie gebied.

Hoogzomer en vakantie. Waar zijn de rest van de naturisten?

Straks maar eens bij Twiske kijken.

Ook nieuw voor mij.

Fijne naturistische zomervakantie.
Yois   25-07-2018 11:27

Wij waren laast op de Zonneweide. Kwam de zeiksnor bij ons liggen. Wij kennen hem al en zijn een flink stuk verder op liggen. Kwam die imbisiel op twee meter van ons liggen. Wij zijn weg gegaan. Als je dit goed toeven noemt Brutus?


Styn   12-07-2018 09:56

Interessant wat jij allemaal beweert Brutus. Ik heb nog nooit een kind op de Zonneweide gezien. Ik zie vrouwen één of twee maal en daarna niet meer. Hoe verklaar jij het als het zo goed toeven is op de Zonneweide voor vrouwen en kinderen?
Ik zie wel een paar vrouwen, die in een groep bij elkaar liggen en veel vaker op de Zonneweide komen. Misschien kun jij hun eens vragen hier een reactie plaatsen, waarom zij wel vaker op de Zonneweide komen.


Brutus   05-07-2018 23:03

Hoi Styn, er is je eerder aangeraden een cursus begrijpend lezen te volgen, blijkbaar is het daar nog niet van gekomen. Niet erg, maar stop ondertussen met stemmingmaken. Ik heb in al die jaren dat ik op de Zonneweide kom, nog geen vervelende dingen gezien, geen mensen foto's zien maken, etc. Zowel voor homo's, hetero's, vrouwen, mannen, kinderen is het goed toeven op de Zonneweide. Als je vindt dat dat niet zo is, spreek overlastgevers dan aan. Of ga naar een locatie die je wel ok vindt.


Styn   05-07-2018 09:44

Brutus jij zegt dat de Zonneweide een slechte naam heeft, dat ben ik met jouw eens.

Ik mis wel voorstellen van jouw om de Zonneweide een betere naam te bezorgen. Behalve dan, dat je er hier niet over mag schrijven. Als je vrouw of kind bent is de gemoedelijkheid soms ver te zoeken op de Zonneweide. Het ligt dus aan tot welke groep je hoort. Voor cruisende homo's is het goed toeven op de Zonneweide.
Tot nu toe ervaar ik jouw bijdrage ook als niet meer als geneuzel.


Brutus   02-07-2018 22:04

Ik lig met enige regelmaat op de Zonneweide en herken van al het geneuzel in dit gastenboek niets. Ja, er wordt wel eens wat gerommeld in de bosjes. Als het openbaar gebeurt, zeg er iets van als het je stoort.
Door al die negatieve verhalen krijgt de Zonneweide een (nog) slechtere naam, terwijl het de laatste maanden juist rustig en gemoedelijk is.


Styn   01-07-2018 10:07

Frits ken je deze al. Zegt de ene psychopaat tegen de andere psychopaat ...........


Zon   30-06-2018 21:41

Zo te lezen zijn een aantal mensen afgelopen week het psychiatrisch opvang verlaten/ontsnapt om langs de zonneweide te gaan volgens goede bron is het al minder met verdwaalde mannen op fiets of ter been als je lekker licht te zonnen met je ogen dicht en niet zo op je houde en om je heen kijken van wie wat is er niks aan de hand


Frits   29-06-2018 21:28

Hi Styn, ik denk dat je veel baat zult hebben bij een cursus 'Begrijpend Lezen'.

Wat de Zonneweide betreft, dit is verreweg het minst leuke naturistenstrandje in de omgeving van Amsterdam. Het doet er vaak sterk denken aan de tuin van een psychiatrisch ziekenhuis.
Geheel in lijn dus met de bijdragen in het gastenboek.


Styn   29-06-2018 11:16

Frits het lijkt, dat jij het geen enkel probleem vindt, dat vrouwen bloot gefilmd worden. Wat denkt je, dat zo er nog vrouwen komen. Ik was er woensdag geen enkele vrouw gezien. Wel veel lopende..... mannen. Een probleem, voor veel vrouwen dus wel.


Frits   27-06-2018 08:11

Het blijft een merkwaardig fenomeen, dat openbare naturistenterreinen zo'n grote aantrekkingskracht hebben op verwarde mensen zoals Jelle.


Jelle   26-06-2018 21:39

Jammer Frits dat je niet hebt gezien, dat deze vrouwen werden gefilmd door een man met zijn telefoon. En nog jammerder is, dat jij deze man niet hebt aangesproken op zijn gedrag.

Waarschijnlijk was jij deze man. Ik weet niet of deze vrouwen zo gelukkig waren zoals jij suggereert.


Frits   26-06-2018 08:50

Heb er maandagmiddag liggen zonnen met een goed boek, dit keer waren er ook wat stellen en dames alleen. Iedereen heel rustig en stilletjes, gezellig is anders, maar geen last van gluurders of langslopers gehad. Als je jong en mooi gebruind bent wordt er heus wel af en toe gekeken, zie dat meer als compliment, toch?


Joris   25-06-2018 17:15

Was er ook afgelopen zaterdagmiddag. Heel rustig maar wel lekker in de zon gelegen. Wat kijkende mannen maar dat houd je toch. Als twintiger raak je er aan gewend


Yràn   25-06-2018 10:02

Ik was voor het eerst op het veldje. Er waren vele oude mannen, die steeds kwamen langs lopen gluren.

Een dikke man met een andere man maakten wel erg bond. Zij zaten op de picknicktafel te gluren met een verrekijker. Ik dacht dat op dit soort veldjes men respectvol met elkaar om ging. Daar heb ik niks van gemerkt.
Zal niet zo gauw meer op het veldje komen.


Bart   06-06-2018 21:26

Gydo en Martijn

Wij noemen deze man gewoon een Relnicht. Klopt wel. Daarom


Martijn   03-06-2018 09:33

Gydo, deze man is bijna dagelijks aanwezig. Heeft niet altijd, die string aan.
Ik herken wel het uitvragen en doorvertellen. Vandaar dat ze hem Lena Hooimeid noemen. (Niet zijn echte naam.)


Gydo   01-06-2018 00:16

Kom de man die altijd rond loopt met een zwarte string aan nog steeds op het veldje.

Hij legt je woorden in de mond over andere mannen en gaat daarna naar die mannen toe, om te vertellen wat ik over hen heb gezegd.
Het is trouwens een naakt terrein.
Om hem kom ik er niet meer.


Bert   19-04-2018 22:38

Hondenbezitster heeft gelijk qua website, honden zijn toegestaan tot 1 mei. Zolang mensen de uitwerpselen netjes opruimen (huisregels), prima.

Naaktrecreatie is het hele jaar toegestaan, dus daarin heeft ze geen gelijk. Daarlangs lijkt de Zonneweide de enige plaats waar zij met haar hondje terecht kan :-)


Pjot   19-04-2018 19:16

Voor de Zonneweide is het nu alleen van 1 mei tot 1 oktober is geopend voor naakt recreatie.

Hondenbezitster, je bent een heerlijke demagoog.

Het is precies omgekeerd.
Je mag op de zonneweide het hele jaar naakt recreëren en een bepaalde tijd met je hond er komen.
Als er bij de ingang een bord staat dat er per 1 april verboden is voor honden, is dat leidend, niet wat er op een website staat vermeld.


Hondenbezitster   14-04-2018 09:51

De Zonneweide heeft een zelfde beleid gekregen als andere ligweiden in het Amsterdamse Bos, zoals de Grote en Kleine Speelweide. Tot 1 mei zijn honden toegestaan. Zie de website van het Amsterdamse Bos over waar honden zijn toegestaan.

Voor de Zonneweide is het nu alleen van 1 mei tot 1 oktober is geopend voor naakt recreatie.

Ik zal deze maand nog gebruik maken van de Zonneweide.


Pjot   13-04-2018 19:02

Reed vanmorgen rond half elf langs het veldje, er liepen vijf honden rond en er zaten twee mensen op de bank. Dacht dat het verboden was voor honden vanaf 1 april.


Bert   07-04-2018 21:56

Het veldje is het hele jaar "open", tussen 1 oktober en 1 april zijn honden toegestaan. Er wordt nergens vermeld dat je er niet naakt mag zijn in die periode.
Het was er vandaag heerlijk, met redelijk wat mensen al.


Peter   07-04-2018 10:18

Vanaf wanneer is de zonne weide open voor de nudisten?


Emilio   30-03-2018 11:01

Op het bordje bij de ingang van de Zonneweide stond er eerst altijd "honden vanaf 1 april verboden", maar over 1 april is nu 1 mei geschreven. Betekent dit ook dat er ook pas vanaf 1 mei naakt gezond mag worden?


Pieter   26-02-2018 23:20

zijn der ook nudisme activiteiten binnendeurs waar in de wintertijd gebruik van gemaakt kunnen worden in/omstreeks amsterdam?


Johan   28-11-2017 13:28

Ik geloof dat de hondenbezitster toch gelijk heeft. Ik las op de site van het NFN dat de Zonneweide van april tot en met september geopend is.


Henk   24-11-2017 09:29

Aan Hondenbezitster bent u zon luiwames die niet even een stukje verder kan lopen en het lijkt of je staat te kwispelen om daar je hond uit te late?zal verboden moeten worden ik zeg hek plaatsen bij ingang alleen open bij natrusime maanden!!Honden graag ergens anders uitlaten!!


Ron   23-11-2017 14:06

Aan Hondenbezitster doet of dat het eengste stukje gras is waar je hond mag uitlaten? val de mensen niet lastig als ze graag naakt zonnen?Hoezo het hele jaar door in je dromen droom maar lekker oud is je hondje nu zal wel snel afgelopen zijn je hond uitlaten laat je zelf uit doe je kleren uit!!


Bert   24-10-2017 21:56

Hondenbezitster kletst maar wat. Er is eerder gevraagd om een linkje waar beschreven staat dat naturisme seizoensgebonden is, maar daar komt ze niet mee over de brug. Dat kan ze ook niet, want het is onzin.


Mieke   16-10-2017 21:46

Van middag even op de Zonneweide geweest. Wij willen gaan liggen en de zeiksnor, die wij van andere terreinen kennen, kwam onze richting op. Wij hebben ons niet eens meer uitgekleed en zijn via een omweg weer weggegaan. Ik zag hier ook nog andere vermeldingen van hem. Dus hij weet zich hier ook al niet te gedragen. Het is altijd het zelfde met die viezerik.Michael   05-10-2017 02:30

Is naakt recreëren niet heel t jaar door toegestaan op de Zonneweide dan?


Hondenbezitster   01-10-2017 09:07

Vandaag mogen de honden weer de Zonneweide op. Ik zal er veel komen. Men mag er nu niet meer naakt recreëren. Misschien volgende jaar wel het hele jaar.


Johan   14-09-2017 11:02

Herman, dit is het toppunt. Je ligt te vozen met een andere relnicht en dan nog verbaast zijn, dat er geen kinderen en weinig vrouwen komen op de Zonneweide.


Frits   11-09-2017 19:30

Ik ben dit jaar zo'n 15 keer met mooi weer op de zonneweide geweest, half uurtje fietsen vanuit Amsterdam.
Nooit iets raars megemaakt daar als jongeman, wel af en toe oudere mannen die speciaal langs komen lopen of een enkele keer net iets te dichtbij komen zitten en hun ogen niet van je af kunnen houden. Dat beschouw ik dan maar als compliment.
De meeste overlast komt van het altijd aanwezige verkeer op de naastgelegen snelweg en soms landingsbaan Schiphol.
Dat, samen met de locatie aan een schimmige parkeerplaats in een uithoek van het bos, het ontbreken van een zwemlocatie en sanitaire voorziening, maakt dat er beter geschikte plekken in het bos te vinden zijn voor naaktrecreatie.
Voor textielrecreanten zijn die voorzieningen overal aanwezig. Het is geen kwestie van geld maar van prioriteiten stellen en de enorme ruimte in het bos evenwichtig verdelen onder de verschillende doelgroepen.
De overheid, gesteund door MSM voert helaas al lange tijd het beleid om nationale en traditionele europese cultuur uit te wissen zoals het Sinterklaasfeest valt ook het natuturisme hieronder. Zie bedreiging naturistenterreinen in Duitsland.
Aan de mensen hier die naturisten dit kleine terrein niet gunnen: besef goed dat u met uw kleinburgelijke intollerantie ook uw eigen graf graaft.


Theo   10-09-2017 17:11

Harrie waarom begin jij niet jouw eigen e-mail adres bij de reactie te zetten.
Zo te zien heeft jouw reactie ook niet veel begedragen.


Harry   09-09-2017 14:48

Jezus wat een slappe lul verhalen op deze site, begrijp ook niet dat het email adres zichtbaar is voor een iedere, je zal zien als dat gebeurd dat er een stuk minder berichten komen van mensen die zo maar een stom verhaal plaatsen, onrustzoekers in mijn ogen die daar nog nooit geweest zijn en laat staan dat het naturisten zijn


Herman   08-09-2017 12:53

Als je daar licht te zonnen is het goedvertoeven Patrick wil niet zeggen dat iedereen daar licht een relnicht is en als je bij de dodo hoort, dan begrijp je stomweg bepaalde dingen niet als u daar nooit komt wat doe je hier dan!!


Harold   07-09-2017 19:28

Mooi dat er een onderzoek is gedaan door de dame M en het resultaat was dat er kinderen zouden lastig kunnen vallen als ze zich daar begeven op het veld zie nooit kinderen?dus ga niet vergelijken met volwassen die wel de dame zouden hebben lastig gevallen en ook dan kinderen zouden lastigvallen u heeft het niet echt mee gemaakt wel gehoord uit verschillende hoeken om daar met je kinderen wil gaan liggen/spelen voor kinderen is daar niet geschikte plaats is immers voor kinderen niks te doen liever een leeftijd grens op het veld!!


Patrick   04-09-2017 10:01

Ja als je tot de relnichten behoort, dan begrijp je bepaalde dingen niet. Dat is begrijpelijk.

Ik begrijp Marije heel goed. Ze heeft terdege onderzoek gedaan. Heeft de Zonneweide bezocht en gelijk een slechte ervaring. Kinderen zie je er helemaal niet. Ik heb ze in ieder geval nog nooit gezien. Ze heeft de Politie zelf geraadpleegd en die geeft een vernietigende oordeel. Je mag aannemen dat zij daar goed zicht op hebben.


Herman   04-09-2017 08:05

Hallo Patrick je hoeft alleen te houden van de zonneweide dan is het goedvertoeven daar ik begrijp ook de ouders niet om je kinderen daar bloot aan te stellen ze kunnen immers nog niet echt zelf beslissen of ze naakt willen zijn? rare mensen lopen/zitten overal!!


Patrick   02-09-2017 09:17

Als je aan de mores van de relnichten houdt is het goed toeven. Anders niet en zeker niet voor gezinnen met kinderen.


Herman   30-08-2017 20:38

Vervelend om te lezen dat u het niet bevalt dan gaat u op zoek naar een andere locatie hoop dat het u bevalt ik zelf zie wel eens een verdwaalde iemand zitten op de picknicktafel maar zie ze nooit opmerking maken tegen heren zie nooit dames voorbij komen die liggen meestal al op de zonneweide heerlijk te zonnen dan had u net de verkeerde aan de tafel niet iedereen is zo!! was afgelopen dagen goed op de zonneweide heerlijk zweer geen gekke dingen gezien.


Marije   30-08-2017 12:18

Herman ik heb op een mooie dag een kort bezoek aan de Zonneweide gebracht. Bij deingang zaten twee geklede mannen op de picknicktafel. De ene moest ccn opmerking mzaken, waardoor je niet echt wekplkom voelde. Er kwam eemman de Zonneweide op fietsen. Deze ken ik van de kinderbadjes. Hij staat daar te gluren en is bekent als pedo. Ik zag verder vooral oudere mannen en geen vrouwen en kinderen.
Ik heb contact gehad meht de Plolitie. Hun advies is om niet met een kind naar de Zonneweide te gaan, omdat daar nogal rare type s rond lopen. De politie merkte ook nog op, dat een pedo nooit zal zeggen, dat hij pedo is.
Ik heb de weblog van Boswachter Rust gesezen. Hij spreek van schennis en louche zaken op de Zonneweide.

Het spreekt voor zich, dat wij niet op de Zonneweide zullen komen. Wij stellen ons kind niet bloot eaan dit soort zaken en pedo,s


   24-08-2017 09:10

Zo genieten was het niet met een glurende man met dikke bril om ons heen lopend. Liep en lag ook steeds bij andere vrouwen te gluren. Wij zijn weggegaan. Ook steeds glurende geklede mannen op de picknicktafel gezien.


Harold   23-08-2017 18:44

Vandaag op de zonneweide geweest het was er gezellig druk 34 personen op het veld heb genoten van het weer (goed weer goede zweer op de zonneweide niks op aan te merken)


Herman   14-08-2017 10:37

Hallo Marije er is geen spraken van pedo's die zitten meer bij pierenbadjes niet op de zonneweide dus u kunt gerust komen geloof die mensen niet die dat hier plaatsen!!


Ronald   12-08-2017 10:29

Je hebt het helemaal begrepen.


..........   10-08-2017 22:52

Wat ook vervelend daar is dat al die pantser voertuigen over het veld rijden en parachutisten daar landen en schutters hoog in de bomen zitten en ook dat er vaak buitenaardse wezens te zien zijn met grote oren en een hele lange neus.enz enz enz.


Marije   10-08-2017 10:52

Wij waren van plan om met ons kind de Zonneweide te bezoeken, maar nu ik lees over pedo's op de Zonneweide zien wij er maar van af.


Ronald   09-08-2017 19:22

John dat krijg je als je liquidatie plannen maakt voor deze man. Ter informatie de mensen zijn bij de politie bekent


John   09-08-2017 15:58

Naar mijn idee is die kerel niet ziek. Gewoon een naturist in hart en nieren. Rijd in een elektrisch invalide wagentje en gebruik in zuurstof masker in de buurt van auto's en dergelijke.
Hij let goed op op de zonneweide, maar erbuiten ook. Zit hij nummerborden op te schrijven op de parkeerplaats en dat vind ik net iets te ver gaan


Roxane   08-08-2017 22:45

Herman ik weet wie jij bedoelt. Ik zit niet op de picknicktafel ik loop er alleen langs en dan zitten er vaak mannen op, die geen leuke opmerking maken en naar mij gluren.


   08-08-2017 19:35

Roxane ik bedoel rode invalide karretje met dak volgens mij zijn het mannen die hier schrijven over dikken bruine man die mensen aan spreekt op gedrag en de boel goed in de gaten houd heeft jullie zeker aangesproken Ad nu kunnen jullie niet meer aan je trekken komen hahaha


Herman   08-08-2017 12:11

Nee Roxane ja die man is het niet die ik bedoel iemand anders die net buiten de zonneweide of komen er meer in karretje die dingen zijn gewoon te koop op elke hoek en over de mannen bij picknick tafel zie je zelden ze gluren wel anders ga je daar niet zitten in je kleren


Ad   08-08-2017 08:17

Ik ben zondag op het veldje geweest. Er was wel degelijke een getinte jongen. Rond deze jongen zijn de hele middag vier mannen aan het rukken geweest. De getinte jongen fokte ze ook op. Kennelijk kwam hij om geld verdienen.
Bij dit soort figuren niet aanspreken maar gelijk de politie bellen, ook als ze met een verrekijker aan het gluren zijn. Dat soort type's luisteren toch niet als je ze aanspreekt en worden agressiefs.


Roxane   08-08-2017 08:08

Getver zijn er nu ook al pedo's op de Zonneweide. Veel mannen zijn al een plaag en nu dit ook nog. Vooral de geklede kerels, die op de picknick tafel vaak zitten gluren. Ik vindt het misselijk, dat je over iemands ziekte opmerkingen maakt. Het tegenwoordig zeer moeilijk om een voorziening te krijgen. Dus daar zal zeker iets aan de hand zijn. In Groningen zeggen ze spotters huizen branden licht. Daar bedoelen ze mee je kunt wel opmerkingen hebben over iemands ziekte, maar voordat je het weet zit je zelf in deze situatie.
De man is zeer goed voor vrouwen, gezien ook dat de meeste vrouwen daar in de buurt liggen.


   07-08-2017 19:55

Was deze week op de zonneweide er komt ook een man zo genaamde'loopt als een kieviet'in karretje die vrouwen aanspreekt en frank ik zie nooit jonge getinte jongetjes Ron Verrekijker als je dat heb gezien spreek je die man toch aan op zijn gedrag laat me niet lagen lijkt wel of jullie maar wat zeggen en de boel op hitsen er is niks aan de hand op de zonneweide!!


Frank   07-08-2017 09:54

Ralf dit is niet eerlijk om de dikke bruine man als enigste in verband te brengen met getinte jongetjes. Er zijn er meer die dat doen o.a. een man met een oude herenfiets en hij loopt steeds met een broekje aan in het rond doet het zelfde.
Over rotte appels gesproken.


Ron   06-08-2017 21:03

Ik weet het niet meer hahaha het is een pot nat?ik zelf heb gezien dat er een jonge een stelletje lastig viel en er vlak naast ging zitten en dat een man die persoon aansprak op zijn gedrag maar goed overal zitten rotte appels ze doen maar ik kom daar lekker om te zonnen ben nog nooit lastig gevallen op de zonneweide


Henk   05-08-2017 20:39

Ralf de bruine dikke man spreekt wel degelijk personen aan, maar op de manier die Wilma beschrijft en geloof dat de meeste mensen daar toch een ander idee over hebben en zeker het beheer van het Amsterdamse Bos.


Ralf   05-08-2017 09:41

Ron dit is pas grappig. De man gluurt met een verrekijker naar vrouwen, zeker om ze in de gaten te houden. De man geniet nogal met de verrekijker als mannen bezig zijn en kijkt graag naar getinte jongetjes en hoopt dat ze met hem de struiken in gaan om hem af te trekken.


Ron   04-08-2017 07:39

Het is een fijn veldje die bruine brede man doet het goed houd alles in de gaten als er iets is spreekt hij die persoon aan top dat die mensen er zijn!!verder vriendelijke mensen op zonneweide!!


Herman   03-08-2017 21:04

Was daar enkele dagen geleden het was er heerlijk zag een aantal mensen 3 dames apart en een aantal mannen apart ik lees hier over "mannen die voor dames/vrouwen komen? het zijn meer die mannen onder elkaar/voor elkaar komen maar het is volgens mij al minder aan het worden ik zeg zelf ook eerlijk dat ik wel eens kijk naar dames maar dat is normaal al lig je in je badpak zal ik ook kijken maar verder een prima veldje om te zonnen


Newbie42   01-08-2017 19:19

Enkele dagen geleden voor het eerst op de zonneweide geweest. Hoofdzakelijk oudere bruingezonde mannen gezien en slechts één ouder stel en een jongere man.
Het is toch schandalig dat een vrouw alleen zich hier niet durft te laten zien omdat een aantal heren zich a-sociaal gedragen. Omdat men naakt is wil dat niet zeggen dat je je als een vieze oude man moet gaan gedragen. Als hetero man van begin 40 schaam ik mij dood voor die types.
Wilma: heel goed dat jij je niet laat weerhouden. Jammer dat jij een heel hulpplan nodig hebt om bepaalde types te weren.

En voor de geboren Amstelveense: goed dat jij zo open-minded bent. Ik vrees dat een aantal struiken weghalen de perverts weghoudt. Lijkt mij een goed begin als alle goedbedoelenden (mannen die niet voor sexuele activiteiten op dit veld zijn) de primaten erop aanspreken!


Wilma   30-07-2017 10:06

Maartje je hebt makkelijk praten als je met een partner en wel eens op de Zonneweide komt. Als je als singel vrouw regelmatig op de Zonneweide komt maak je van alles mee.
Volgens jouw ben ik eigenlijk het grootste probleem door iets aan te kaarten en moet maar niet meer op de Zonneweide komen. Dat is een zelfde reactie als Gerrit als je ons gedrag niet bevalt dan moet jij niet op de Zonneweide komen.
Als je een man aanspreekt op zijn gedrag komt de man die hier beschreven wordt als dikke relnicht met zijn maat naar je toe om te vertellen dat het toch moet kunnen. Als je de boswachters belt komen ze zich er mee bemoeien en vertellen dat je aanleiding hebt gegeven.
Het beste is om 112 te bellen en gelijk aangifte te doen, dan schakel je die mannen uit.

Ik vraag Letta om contact en hoor verder niets en heb haar op de mooie zonnige dag ook niet gezien. Waarschijnlijk fake.Geborenengetogenamstelveense   26-07-2017 19:57

Per ongeluk kwam ik met mijn zoekopdrachr a'damse Bos terecht op dit forum. Ik ben een vrouw van 47 jaar, geen natiurist maar heb er ook totaal geen problemen mee, heteroseksueel maar niks tegen LHTB en ik loop iedere dag met m'n hond in het bos. Het is onzin om te denken dat hondenbezitters eronder lijden dat dit gebied van 1 april tot 1 oktober verboden is voor honden, het bos is immers groot genoeg. Maar het is in mijn ogen ook onzin om te blijven beweren dat het hier om een fijn naaktrecreatie terrein gaat. Ik heb er echt nog nooit 1 vrouw op zien lopen alleen maar mannen. Nou vind ik dat ook geen probleem lekker overzichtelijk ook niet beangstigend want ze zijn toch niet in mij geinteresseerd alhowel ik hier ook reacties lees van 'rukkende' mannen naast naakt recreerende vrouwen, nooit geweten dat die daar ook komen..Ik denk echter dat als je naaktrecreatie wil toestaan in de puurste zin dat je er niet voor moet kiezen om dit te regelen in zo'n afgelegen veldje, als iets schimmigs en vies wat het volgens mij niet is. Iets meer openheid maakt inderdaad ook dat je meer te kijk ligt maar niet alleen jij maar ook alle viespeuken. Wat is jullie idee?


John   26-07-2017 03:11

Was het eerst rond de waterkraan een grote modder bende, nu is het er netjes betegeld rondom de waterkraan. Naaktveld begint steeds beter te worden


   23-07-2017 07:22

Hallo ik ben Maartje 47 jaar en kom wel eens met mijn partner op de zonneweide het is er heerlijk daar om te zonnen ook goed dat er een drinkwater gekomen is ik zie bijna nooit vervelende mannen alleen maar leuke goede mensen daar met goede bedoelingen (om te zonnen) Wilma heeft het niet zo op de zonneweide als ik het zo lees val je er nauw niet je zelf er mee lastig om daar te komen ga liever ergens anders heen dan de zonneweide naar beneden te halen.en mensen als u wat ziet bel de boswachter of spreek deze persoon aan op zijn gedrag!!


Robert   22-07-2017 09:01

Dirk deze man is de dikke man met zwart krullend haar en staartje. Komt heel vaak en doet steeds het zelfde n.l. de hele dag rukken. De overige mannen moeten ook niets van hebben en gaan bij hem vandaan. Komt ook doordat hij een erg kleintje heeft en dat moet compenseren. Misschien is het een oplossing om aangifte te doen, dan is dat gedoe over. Zal wel voor zijn persoonlijke leven grote gevolgen hebben.
Ik heb gisteren toch twee dames gezien.


Dirk   22-07-2017 06:51

Gisteren ben ik voor het eerst op de Zonnewijde geweest. Het was heerlijk weer en er was alle ruimte om lekker rustig te liggen. Fijn was dat er een kraan met drinkwater aanwezig is.
Helaas waren er geen dames. Wel een kerel die zich een uur heeft liggen aftrekken.....


Wilma   16-07-2017 09:55

Letta wat goed, dat jij het zo naar jouw zin hebt op de Zonneweide. Gelukkig blijven er zo vrouwen op de Zonneweide.

Ik zou met jouw graag een afspraak willen maken op de Zonneweide. Ik wil graag van jouw horen wat jij doet om het zo naar jouw zin te hebben op de Zonneweide.
Ik stel voor de eerste mooie zonnige dag op de Zonneweide af te spreken.

Ik denk dat voor jouw geld, zoals de waard is vertrouwt zij zijn gasten.


Letta   12-07-2017 21:23

Zo Wilma de discriminatie druipt er af dus als je daar als man geniet van het zonnetje ben je volgens jou een relnicht of homo je hersens zijn echt niet volgroeid laat je nakijken waarschijnlijk ben je de zelfde schrijver alleen steeds onder andere namen het woord relnicht valt dan erg op, ben zelf een vrouw en ik kom daar geregeld en ik heb echt geen last van de zogenaamde viespeuken misschien een ander puntje ik ben lesbisch..... maar ben heel gelukkig en geniet van het leven of kom ik nou ook onder jou discriminatie stempel te vallen.ga lekker in je tuin zitten als je het daar zo negatief beschouwd en laat asjeblieft iedereen in zijn waarde
Trouwens het is een heerlijke plek om daar van het zonnetje te genieten nou maar weer wachten tot de volgende azijnzeiker iets negatief te melden heeft


Wilma   12-07-2017 10:05

Natuurlijk zijn er hondenbezitters, die de Zonneweide het hele jaar door willen gebruiken. Geef ze geen kans, door je te gedragen, zodat klachten bij het beheer geen hout snijd.

Geklede mannen, die gekleed rond lopen om te gluren zijn met een vee keuring bezig en zijn viespeuken. Een ware plaag.

Nu de picknicktafel weer bij de uitgang staat hebben ze ook nog eens een prachtige zitplaats om vrouwen lastig te vallen.

Ik zie wel heel veel singel mannen of het relnichten en homo's zijn weet ik niet, maar het zegt wel iets over de bezoekers aan de Zonneweide.

Ik zie ook wel eens jonge vrouwen, maar je ziet ze nooit meet terug, door negatieve ervaringen.


Ron   07-07-2017 20:01

Het is echt een stukje grond wat van het bos afgeschermd is zit water om heen (vind het ook raar dat het naakt strand heet er is geen zandkorrel te vinden zonneweide dus die plek moet vooral voor deze doel groep open blijven soms als ik de berichten lees zijn er veel honden bezitters die aasen op dat stukje grond voor hun hond?en hoe kan je er aan storen als je zelf niet gaat liggen daar soms heel soms komen er verdwaalde types met verkeerde bedoeling naar deze plek maar ja dat kan overal gebeuren ook op parkeerplaats rukkende mensen in auto!!


Susan   07-07-2017 14:18

Ik kom ook wel soms op de zonneweide vind het daar prima er is een klein aantal mensen die het verpesten ik zie hoe Sanne de zonneweide naar beneden haalt om te zeggen dat er alleen maar cruisende homos en relnichten komen? het is op een hand te tellen het zijn juist mannen in nette pak zonder tas of handdoek? lopen met handen in zak naar achteren kijken beetje om zich heen en gaan weer weg zijn mannen met vrouw en kinderen thuis dat zijn de grooste viespeuken!!kan zo iemands man zijn!!ik zelf vind dat Loco wel gelijk heeft!!verder zie ik veel mensen komen wat of leeftijd stelletjes man en vrouw maar ook jonge vrouwen die echt gebruik maken om lekker te zonnen en je zelf te zijn hoe je het lekkerst bij voelt om te zonnen!!


Jara   30-06-2017 19:12

Marcus zoveel vrouwen komen er al niet en het aantal bezoekende vrouwen is een stuk afgenomen. Wij vrouwen waren blij, dat de picknicktafel bij de uitgang was verdwenen. Het beheer heeft besloten om op de zelfde plek weer een tafel te plaatsen. Nu kunnen de geklede glurende heren op de tafel de laatste bezoeken vrouwen ook weg jagen.

Ik geloof dat geweld de oplossing niet is.Marcus   30-06-2017 02:57

Wat een mongolen!
Ik kom daar zelf nooit maar snap niet dat iemand daar zijn vrouw/zus whatever nog alleen naartoe laat gaan. Ik persoonlijk had met een groepje vrienden daar die groep rukkers op een niet vriendelijke manier weg geschopt


Wilma   24-06-2017 11:12

Robert met jouw eens dat je klachten van de omgeving moet voorkomen. Sanne heeft een slechte ervaring met naaktrecreatie. Zij schrijft niet alleen hier maar vertelt haar verhaal weer aan haar omgeving. Zo krijgt het naaktrecreatie en de Zonneweide een zeer slechte naam. Het maakt niet uit hoe vaak het voorkomt. Elke klacht is er één te veel en is voor het beheer weer een reden om de Zonneweide te sluiten voor naaktrecreatie.
Loco bij de kanovijver mag je wettelijk gezien niet naakt recreëren. Er is geen wettelijke basis voor het gekleed zijn op de Zonneweide. Ik vindt het niet netjes als je gekleed tussen naakte mensen gaat liggen, maar in het geval van Sanne is er sprake van een vrouw met twee kinderen bij de uitgang, wat is hier nou mis mee. Ik vind dat jij Sanne zeer onbeschoft behandelt en dat komt de naaktrecreatie niet ten goede.

Dit geld ook over de reacties op de hondenbezitster. De hondenuitlaters hebben een zeer groot netwerk in het bos. Elke klacht over naaktrecreatie wordt daar zeer uitgebreid uitgemeten en voor het naaktrecreatie geen goede zaak. Roodbroekje is een negatieve begrip onder honden bezitters en dat geld ook voor Gerrit, die hier een tijd geleden schreef.
Sommige hondenbezitters zijn er inderdaad op uit om het hele jaar door de Zonneweide te kunnen gebruiken. Geef ze dus geen aanleiding voor klachten.

Dus als wij de Zonneweide open willen houden voor naakt recreatie voorkom dan klachten van de omgeving.


Loco   22-06-2017 14:57

Sanne ik ga wel een keer als je er ook bent bij kanovijver in mijn nakie naast je liggen kijken wat je gaat doen mij weg sturen of bellen?en Yousef heb je niks te doen dan je zelf er mee lastig te vallen door daar te komen op de zonneweide je verzint weer van alles met je discriminatie?


Robert   21-06-2017 08:40

Ronald mooi dat jij zo heerlijk heb gelegen op de Zonneweide. Voor een vrouw was dat wel anders. Daar ging een rukkende man bij liggen en de vrouw vertrok. Bij de tweede vrouw deed hij het zelfde. De man in de scootmobiel, die Mike beschrijft, heeft hem aangesproken en de man vertrok, anders was de twee vrouw vertrokken. Ronald bij overheden is het in om naaktrecreatie terreinen te sluiten na klachten van omgeving en bezoekers.
Als ik de Zonneweide bezoek zie ik vooral oudere singel mannen. Gisteren b.v. waren er 80 bezoekers waarvan één vrouw. Het Beheer heeft twee jaar geleden geïnvesteerd in de Zonneweide er kwam een watertappunt en een picknicktafel (Die al weer is verdwenen.) Helaas zijn er niet meer vrouwen en kinderen op de Zonneweide gekomen. Zelf minder. Kijk het beheer kan ook tellen. Ze komen even op de Zonneweide zien geen of een enkele vrouw zien geen enkele kind en trekken hun conclusie. De singel mannen zijn alleen maar cruisende homo’s en relnichten en gaan zich af vragen kunnen wij niet iets anders met de Zonneweide doen zodat het voor een bredere publiek toegankelijk is. (Zie blog Boswachter.)
Gelukkig is er dan nog wel iemand die mannen corrigeert als ze zich niet gedragen, maar het is tot nu toe onvoldoende gebleken.
Ronald voor het Beheer is het niet belangrijk of jij heerlijk op de Zonneweide hebt gelegen. Voor hen is het belangrijk, dat vrouwen en kinderen heerlijk kunnen recreëren op de Zonneweide en dat is nu niet het geval. Dus voorkom vooral dat er geen klachten door de omgeving komen over de Zonneweide. (Zie verhaal Sanne.)Sanne   20-06-2017 22:14

Make was maar niet bang wij zullen niet meer op de Zonneweide komen. Met die rare rukkende figuren en relnichten daar heb ik het wel gezien.
Yousef ik ben het met jouw eens dat ze daar behoorlijk sektarisch zijn. Je mag op de Zonneweide bloot zijn maar dat maar dat hoeft niet. Toen wij door de Boswachters werden weggestuurd, waren er ook geklede mannen en die werden niet weggestuurd. Het is dus meten met twee maten.
De Zonneweide wordt niet gesloten door geschrijf hier, maar door gedrag van mannen.


Ronald   20-06-2017 08:02

Gisteren weer heerlijk gelegen op de zonneweide. En niets gemerkt van alle commotie zoals hier wordt gesuggereerd. Waarschijnlijk geschreven door mensen die er nog nooit zijn geweest maar gewoon willen dat het zo verdwijnt. Ophitsen is een fenomeen geworden in de huidige samenleving, in plaats van echt met elkaar samen te leven. Jammer.


Mike   16-06-2017 15:13

De gene die de boswachter belt is die met scootmobiel en ligbedje. De zonneweide is niet bedoelt voor cruisende relnichten, die hebben hun eigen plek aan de nieuwe meer, waar het is toegestaan.

De zonneweide is voor naturisten. Mensen die zich niet Willem uitkleden hebben de rest van het bos tot hun beschikking. Nergens voor nodig om dan op een naturisten veld te gaan zitten.


Yousef   15-06-2017 21:01

Sanne gedeelde gediscrimineerd is halve gediscrimineerd. Het verbaast mij zeer dat die relnichten ook bij jullie de boswachters bellen.
Ik ben het wel met jouw eens dat de boswachters het cruisen steunen.


Sanne   15-06-2017 19:35

Wij zijn van het voorjaar op de Zonneweide geweest. Wij zijn mijn twee zoontjes en ik. Ik ben geen naturist. Wij maakten gebruik van de picknicktafel en mijn zoontjes renden rond.
De groep die hier wordt beschreven had ook de boswachters en die kwamen en hebben ons weggestuurd.
Dus Yousef jullie zijn niet de enigste, die worden gediscrimineerd ook vrouwen en kinderen worden gediscrimineerd. Kennelijk is de Zonneweide alleen voor cruisende homo's en relnichten en daar werken de boswachters ook nog eens aan mee.Johan   15-06-2017 15:48

Tafel had ook niet zo vlak naast de ingang moeten staan maar beter een stukje verder op


Jara   14-06-2017 10:46

Ik weet niet waar jullie je druk om maken. Die picknicktafel was een ramp voor vrouwen. Deze nieuwe Nederlanders waren zeken niet de enigste, dit er gekleed op zaten. Er zaten regelmatig mannen meestal gekleed. Als je als vrouw er langs ging, hadden ze je met de ogen al uitgekleed en allerlei opmerking maken. Ik heb meerde vrouwen gesproken en allemaal zijn ze blij dat de tafel weg is.
De picknicktafel moest er juist voor zorgen dat er meer vrouwen en kinderen de Zonneweide gingen bezoeken, nauw het tegenstelde gebeurde juist er kwamen minder vrouwen.


Yousef   14-06-2017 10:18

Als er cruisende geklede homo's op de picknick zaten werd de boswachters niet gebeld. Toen wij er waren werd er wel gebeld en dit noemen wij discriminatie.

Wij worden er van beschuldig zonder enkel bewijs, dat wij de tafel in de fik hebben gestoken en dit allen omdat wij een kleurtje hebben. Als dit geen discriminatie is weet ik het niet meer.

Moet eens zijn als wij op de weide rond lopen, relnichten verdwijnen in de struiken in de hoop dat wij ze komen afstekken. Daar zijn wij wel goed voor.
Afgelopen zaterdag was daar nog een voorbeeld van met de dikke man. Ik wil nog wel meer voorbeelden geven, maar ik respecteer ook nog de privacy van de homo mannen.


Loco   13-06-2017 07:28

Hallo Yousef ga liever in je eigen achtertuin of balkon picknicken met je vriendjes en hoe wist je dat daar een picknicktafel stond had je al eerder lopen gluren? je mag blij zijn dat ik niet toevalig daar was had je vriendelijk aan gesproken en ga dan niet gelijk over op dat is Discriminatie wand dat is pure waanzin!! en van onze dienste gebruik maken als ik het zo lees maak jij misbruik van onze dienste? ezv.


Johan   12-06-2017 14:56

Dat is pure realiteit Yousef.

Veld is bedoeld voor naaktrecreatie. Verderop op is een gigantisch veld voor normale recreatie. Wij zeggen toch ook niet dat het discriminatie is dat wij daar niet in ons nakie mogen rondlopen


Yousef   12-06-2017 09:12

Dit is pure discriminatie, door ons te beschuldigen van de picknicktafel in de fik te hebben gestoken.

Het zijn natuurlijk de relnichten zelf, die de picknicktafel in de fik hebben gestoken en ondertussen wel van onze diensten gebruik maken.

Wij vonden de zogenaamde gemoedelijke, tolerante en iedereen in zijn waarde latende naturisten behoorlijk sektarisch, net als je niet even gebruik mag maken van de picknicktafel. Het terrein is van iedereen en je mag je ontkleden, maar dat hoeft niet. Dus waarom dan de boswachters bellen, gaan filmen, foto's maken en beschuldigen van gluren ezv.


Kees   20-05-2017 09:00

Als je de boswachters belt om barbecueënde jonge Marokkaanse jongens op de picknicktafel te verwijderen en de boswachters ze dan weg stuurt, komen ze terug met het resultaat, dat de picknicktafel is afgebrand.


Johan   18-05-2017 20:55

Ze hadden er een hele mooie picknick tafel neergezet. Maar die is inmiddels door iemand in de fik gestoken en way er van over was is weg gehaald.
De nieuwe waterkraan is wel reuze handig, alleen jammer dat het er omheen zo'n modderbende wordt


Pieter   28-03-2017 11:32

WAARSCHUWING!

De komende maand zal er in de omgeving van de Zonneweide veel parkeeroverlast zijn i.v.m. bezoekers aan het bloesempark. Er zijn ook stopverboden en parkeerverboden ingesteld. Het makkelijkste is om te parkeren op het landje van Bosse en dan een stuk naar de Zonneweide te lopen.


Marelle   28-03-2017 09:20

Edwin ik ben een jonge vrouw en kom regelmatig. Ik zie vaak bij mij rukkende mannen. Het zijn inderdaad meestal oudere mannen of jonge nieuwe Nederlanders.
Voor deze mannen heb ik geen enkele respect en deze mannen laten mij niet in mijn waarde. Dus spreek voor jouw zelf en niet voor mij.


Edwin   27-03-2017 00:40

Jammer dat er zo makkelijk besloten wordt. Ik, 27 jaar, vind het juist een heerlijke weide. Niks geen vieze oude mannetjes. Iedereen laat elkaar in zijn of haar waarde en je kunt er prima rustig liggen.


Bert   05-03-2017 00:08

De hondenbezitster blijkt toch nog wel eens rond te neuzen hier. Jammer dat je alleen op de berichten reageert die in jouw straatje passen, maar niet reageert op vragen. Ik ga er toch nog een keer een poging aan wagen :)

Hoe vaak ben je zelf op de Zonneweide (niet langslopend met je hond) dat je het verhaal van de man van Rijkswaterstaat kunt bevestigen? Begrijp me goed, niemand mag je lastig vallen, maar als dat eenmalig gebeurt dan lijkt het me een incident.
Ik kom er met enige regelmaat en kan niet ontkennen dat er ook dingen gebeuren die niets met naturisme te maken hebben, net als op andere openbare plekken. Ik kom er ook jongere mannen tegen, vrouwen zijn inderdaad in de minderheid. Of het feit dat er "alleen wat oude mannen komen" nou een reden is om het terrein te sluiten? Ik zou het bijna leeftijdsdiscriminatie noemen.

Al met al wordt er veel negatieve beeldvorming gecreëerd, ook door enkele bezoekers van het terrein (al valt dat niet te verifiëren) in dit gastenboek. Jammer als dit ertoe bijdraagt dat het terrein gesloten gaat worden.

Tot slot, als het terrein werkelijk gesloten is, dan zullen de "sexzoekers" ongetwijfeld verder zoeken. Grote kans dat je ze dan in andere delen van het bos tegenkomt i.p.v. dat je een vaste plek hebt waarbij je er op voorbereid kunt zijn. Nahja, dan kunnen we altijd het hele bos nog afsluiten.

Leven, laten leven en elkaar aanspreken op ongewenst gedrag (eventueel Politie inschakelen lijkt me persoonlijk de beste oplossing. Just my two cents.Hondenbezitters   26-02-2017 18:16

Kees ik vind het helemaal niet erg dat een derde met de been er vandoor gaat. Ik ben het eens met de man van Rijkswaterstaat, dat er alleen maar wat oude mannen op de Zonneweide komen en het zijn ook nog eens viespeuken, zoals Gerrit, die mij ook nog eens buiten de Zonneweide lastig viel.
Ik vind het dus niet erg dat er tijdelijk kantoren op de Zonneweide komen. Het scheelt een hoop viespeuken in die hoek.


Kees   16-02-2017 09:23

Gisteren de mooiste dag van het jaar tot nu toe heb ik het strandje bezocht om te kijken hoe het er voor stond.
Er lag op een groot gedeelte nog sneeuw. De bomen waren nog erg kaal. Er zijn bomen om gezaagd, die lijden aan de Essenziekte (Chalara fraxinea).
Ik zag wat honden en een man, die aan het meten was. Deze man bleek van Rijkswaterstaat te zijn. Hij was bezig met het zoeken van een plaats waar ze tijdelijke kantoren kunnen plaatsen voor de verbreding van de A9. Ze moeten volgend jaar geplaatst worden. Hem leek de Zonneweide zeer geschikt, omdat het dicht bij de snelweg A9 ligt en het terrein heel makkelijk af te sluiten is. Ik gaf aan dat het toch naaktrecreatie terrein is en het veel gebruikt wordt. Daar hadden ze na gekeken. Volgens hun komen er alleen wat oude mannen, bijna geen vrouwen en geen kinderen. Hiervoor vinden hun, dat het terrein niet open hoeft te blijven.
Het begint er op te lijken dat als er twee vechten om een been er een derde mee heen gaat.
Dit verklaart ook de bewering van boswachter Pieter Rust om een andere bestemming te vinden voor de Zonneweide.Pjot   06-12-2016 15:51

De hondenbezitster is blijkbaar met de staart tussen haar benen vertrokken en heeft een ander veld in het Amsterdamse bos gevonden voor haar viervoeter.


Bert   30-11-2016 23:52

Hondenbezitster blijft akelig stil.....


Pjot   05-10-2016 10:49

Beste Hondenbezitster,
Op de site van de Amsterdamse bos staat helemaal niets over een data.
http://www.amsterdamsebos.nl/natuur/natuurgebieden/zonneweide/
Kun je aangeven waar je de data heb gevonden ?
Hondenbezitster   04-10-2016 11:38

Bert op de site van het NFN staat geopend van april t/m september. Op de site van het Amsterdamse Bos staat naakt recreëren toegestaan van 1 april tot 1 oktober.

Het bord is niet helemaal duidelijk daarin, maar de data slaat ook op naakt recreëren.


Bert   04-10-2016 08:53

@hondenbezitster Hoezo mag er niet bloot gerecreëerd worden? Er staat op het bord bij de ingang en op de site van bosbeheer vermeld dat vanaf 1 oktober honden het terrein op mogen. Er is nergens een beperking van bloot recreëren te vinden. Honden op het terrein zijn geen probleem, zolang eigenaren de uitwerpselen netjes opruimen (dat is verplicht volgens de huisregels van het bos).


Sanne   02-10-2016 14:54

Hoi Jara,

Ik hoop met jouw, dat de Zonneweide weer open gaat voor naaktrecreatie volgend jaar. Ik ben het met eens, dat het lage vrouwen bezoek op de Zonneweide een reden kan zijn voor het Amsterdamse Bos op de Zonneweide definitief te sluiten voor naaktrecreatie.

Trouwens, dat gedrag van de mannen levert mij veel informatie op voor mijn studie. Misschien levert het wel een promotie onderzoek op. n.l. Mannetjes gedrag bij primaten.


Jara   02-10-2016 10:40

Hoi Sanne,

Ik heb de zelfde ervaring met de man met oude racefiets. Heel goed dat je hem hebt genegeerd. Maar toch door dit alles blijven vrouwen weg van de Zonneweide. Zeker als er ook nog mannen bij je gaan liggen en dan met hun piemel gaan spelen. Als er weer weinig vrouwen komen ziet het Amsterdamse Bos er weer een reden in om de Zonneweide te sluiten voor naaktrecreatie. Ik hoop dat het volgend jaar wel weer open gaat.


Sanne   02-10-2016 10:18

Ik ben dit jaar een paar maal op de Zonneweide geweest. Voor het laatst op de mooie dagen half september. Jammer dat het nu gesloten is voor naaktrecreatie. Over het algemeen rustig alleen weinig vrouwen. Dat er zo weinig vrouwen zijn vind ik wel een ding en wordt veroorzaakt door het gedrag van sommige mannen. Ik las hier over een man op een oude racefiets. De laatste x dat ik er was heb ook kennis met hem gemaakt. Inderdaad kloppen de verhalen. Hij is wel vijf maal in het uur water gaan halen en maar proberen in contact met je te komen. Gluren en zijn geval tonen. Hem volledig genegeerd. Later ging hij langs een andere vrouw lopen. Het lukte hem om met haar wel in contact te komen. Het leek er op dat zij het niet als prettig ervoer, maar hij bleef maar kleven. Het viel op dat hij in eens geen water meer hoefde halen. Hierna kwam nog een oude man bij mij liggen, die met zijn piemel ging spelen. Hem ook genegeerd, maar je gaat je er niet prettig bij voelen. Ron dit is een reden, dat je geen vrouwen op de Zonneweide heb gezien.Hondenbezitster   01-10-2016 08:39

Vandaag mogen de honden weer de Zonneweide op en mag je er niet bloot recreëren. Misschien mogen onze honden volgend jaar wel het hele jaar op de Zonneweide komen.


Ron   18-09-2016 07:36

Dit jaar ben ik zo'n 5 a 6 keer een paar uurtjes op dit mooie terrein geweest.

Hoewel ik er nog nooit een vrouw of stel heb gezien heb ik ook nog nooit last gehad van rukkende racefietsers, relnichten of glurende of opdringerige mannen.

Vanwege het gebrek aan (zwem)water en het monotone publiek (Heb er alleen maar mannen gezien tot nu toe...) zal dit terrein nooit mijn favoriet worden maar als ik bij redelijk mooi weer in de buurt ben toch een fijn plekje om even naakt van het weer te genieten.

Naakte Groetjes


B   09-09-2016 00:16

Vandaag voor het eerst van 13.00 tot 15.00 op de zonneweide geweest. Achter op het veld gelegen wel wat oudere heren aanwezig. Maar niemand gezien die met een stijve rond liep, of met zijn jongeheer bezig was. Wat een onzin wat hier door mensen wordt geschreven. Er waren ook wat stelletjes en dames alléén. Prachtige plek om te recreëren. Kom hier zeker terug.


Patrick   08-09-2016 21:30

Vandaag voor het eerst sinds jaren weer op het veldje geweest. Het was lekker druk. Geen relnichten gezien. Wel veel oude mannen, die ook nog eens aan hun piemel aan het trekken waren. Dit was vooral achterin. Daarom heb ik mij verplaatst. Ook toch een aantal (singel) vrouwen gezien.


Mike   27-08-2016 23:16

Woensdag voor het eerst hier geweest en wat een prachtige plek! Heerlijk om even tot rust te komen.
Vandaag weer even geweest maar er kwamen wel veel oude mannen om mijn heen liggen die met hun piemel begonnen te spelen. ik wist niet wat ik zag! Ben een stukje verderop gaan liggen en toch nog genoten van de heerlijke middag.Marco   25-08-2016 23:23

Haha volgens mij loopt hier één persoon alle gekke reacties te schrijven. Ik kom al jaren naar Zonneweide, niet vaak maar toch een paar keer per jaar. Overdag nooit iets geks gemerkt, vooral in het weekend lekker druk en toch altijd ook wat vrouwen. Je kan ook wat verder van iedereen gaan liggen, ruimte genoeg.


Pieter   21-08-2016 18:36

WAARSCHUWING!

Parkeerplaats Zonneweide is maandag 22 augustus en dinsdag 23 augustus 2016 afgesloten i.v.m. een zwaar transport.
De Zonneweide is dus op die dagen niet bereikbaar met de auto.


Oliver   21-08-2016 09:33

Er is een probleem Ronald. Het goede werk van de relnichten is onvoldoende bekent bij het Beheer van het Amsterdamse Bos. Door het creëren van veel onrust op de Zonneweide komen cruisende mannen niet toe aan het cruisen en het komen al helemaal niet toe aan het plegen van schennis. Ze spreken cruisende mannen ook aan met allerlei verschrikker verhalen en moeten opdrachten uitvoeren, hierdoor worden cruisende mannen bang en blijven weg. Ook worden groepsleden van de relnichten, die weigeren opdrachten uit te voeren onder druk gezet en blijven weg. Kortom als je niet houd aan de mores van vooral de dikke relnicht heb je een probleem.
Alleen het Beheer wel graag, dat er op de Zonneweide een gemêleerde bezoek komt. Echter door het goede optreden van de relnichten blijft het gemêleerde bezoek ook weg. Het probleem is, dat het Beheer zich vooral op het laatste focust en daardoor de goede daden van de relnichten niet ziet. Misschien is het ook wel zo, dat het Beheer het gedoe op de Zonneweide gewoon zat zijn en de boel sluiten en het teruggeven aan de hondenbezitters.Ronald   14-08-2016 11:32

Begrijp ik hier dat de Zonnewiede niet open blijft?
Ik hoop dat het gewoon een naturistenweide bljft. Ik ga regelmatig, en er hangt een prettige relaxte sfeer. Juist ontspannen, heerlijk om boek of krant te lezen.

Open houden voor naturisme alstublieft!!


Jelle   03-08-2016 18:25

Van middag was de politie opnames aan het maken op en rond de parkeerplaats Zonneweide.


Hondenbezitster   28-07-2016 10:32

Het is niet goed dat een man op de picknicktafel gaat zitten met een loslopende hond. Honden zijn van 1 april tot 1 oktober niet welkom op de Zonneweide. Ik begrijp dat en hou mij daar ook aan. Ik zou ook niet graag in uitwerpselen van honden gaan liggen plus het lijkt mij ook niet leuk om als je bloot op de Zonneweide ligt en een loslopende hond om heen rent.

Echter het lijkt er op dat dit het grootste probleem van de Zonneweide is. Nu zorgen honden er niet voor dat vrouwen en kinderen weg blijven. Dat zijn toch echt mannen zoals Gerrit, die mij zelfs buiten de Zonneweide lastig viel, die zich niet weten te gedragen. Zij zijn toch echt de oorzaak van, dat er plannen waren en zijn, om de Zonneweide te sluiten voor bloot recreëren. Nu vindt ik dat niet zo erg hoor, omdat ik dan altijd met mijn hond de Zonneweide op kan.Stelletje (m)   19-07-2016 17:45

Wat een aparte reacties hier en zeker om mensen te bestempelen die gewoon een vraag stellen, zullen zich zeker aangesproken voelen wat dan de reactie ook weer begrijpelijk maakt. Gezien de reacties al jarenlang over hetzelfde probleem overal lukt het niemand om de stranden/weides vriendelijk te maken zonder viezeriken. Ik denk dat iedereen te laf is en zal zeker het voorbeeld gaan geven mocht er eentje bij ons in de buurt komen. Voor de rest zijn wij superblij met deze locaties en genieten er enorm van.


Roel   18-07-2016 21:06

Herwig mooi betoog. Ben het helemaal met jouw eens. Jan, Paul, Diane en stelletje behoren tot de groep waar Gerrit ook toe behoort. De relnichten dus.
Zij willen dat hier geen kritiek op hun hier wordt geplaatst. Nauw is dat juist een mooi middel om hun gedrag aan te kaarten en anderen daarvan op de hoogte te stellen.
Ik ben er helemaal niet voor om allerlei berichten hier te verwijderen. Als wij daar aan toegeven gaan wij in de dictatuur van de relnichten leven.
Ik hoop dat de webmaster daar rekening mee houden, voordat hij besluit van alles te verwijder.


herwig   18-07-2016 12:53

@Jan
Waarom zou iemand die zich fatsoenlijk gedraagt maar moeten ophoepelen als hij zich stoort aan het losbandig gedrag van anderen? Het is deze pseudo-verdraagzaamheid die ervoor zorgt dat onze naaktstranden steeds vaker seksstranden worden en zo'n slechte naam krijgen dat de overheid zich genoodzaakt ziet om in te grijpen en de stranden te sluiten. Waarmee het vooroordeel van vele mensen bevestigd wordt dat naturisme eigenlijk niet meer is dan een seksuele perversie.


Jan   18-07-2016 10:21

Heb de webmaster een email gestuurd en gevraagd om dit gastenboek eens door te nemen en al de onzin reacties te verwijderen, zodat het weer een normaal gastenboek wordt, waar nette reacties in komen te staan.


Paul   18-07-2016 09:58

Hoi Diana en Jan, jullie hebben groot gelijk. Ik kom er ook geregeld en het is er heerlijk toeven. Ik heb de indruk dat veel mensen in dit gastenboek niet eens weten waar ze over schrijven maar alleen hysterisch meedoen. Jammer, want zonneweide is een prachtig stuk natuur waar je lekker naakt kunt liggen. Hopelijk blijft dat zo.


Diana   17-07-2016 22:23

Hoi Jan je hebt helemaal gelijk het is echt niet normaal wat hier allemaal geschreven word, ben een vrouw en ik kom er geregeld heb nog nooit daar wan toestanden mee gemaakt het is een zalige plek om in alle rust daar te genieten van de zon heerlijk gewoon.
Maar ik denk dat sommige mensen niks anders te doen hebben en indianen verhalen schrijven over dit stukje naaktrecreactie,heel vervelend dat dit gebeurd, zo blijven andere mensen weg daar. Mensen stop met die flauwekul schrijven en ga een beetje van het leven genieten en blijf weg bij dit gastenboek


Styn   17-07-2016 20:50

Jan de relnichten gaan hier gewoon door met rellen en het stel weet van niks. Er legt een schone taak voor jouw om dat allemaal aan te spreken.


Jan   17-07-2016 13:45

Wat een onverdraagzaamheid, hoe komt dat zo?
Het is een veld om van de zon te genieten, maar volgens mij komt men hier om op anderen te letten te roddelen en zelf niets tegen de mensen die overlast bezorgen durven zeggen, maar dat hier allemaal maar schrijven. Wanneer iemand dit leest is het haat en nijd onder elkaar. Er gebeuren de meest afschuwelijke dingen in de wereld en hier maakt men zich druk om een paar aanstootgevende mensen. Ga dan ergens anders heen, naar hou eens op met al dit zielige gedoe, neem aan dat u volwassen bent en niet een stel kleine kinderen.


Olivier   17-07-2016 11:18

Nauw breekt mijn klop zeg. Dat homo stel is helemaal geen contact personen, dat zijn gewoon relnichten, die met een charme offensief bezig zijn.


Willem   17-07-2016 09:48

Stelletje Jullie hoeven deze man niet aan te spreken. Het home stel, die jullie zagen zijn contact personen en hebben als taak deze types aan te spreken. Neem zelf niet te veel risico. Zij hadden de honden bezitter ook kunnen aanspreken, ze lopen daarvoor ook regelmatig rond. Ik heb niemand van het beheer gezien en ook geen boswachter.
Trouwens vrouwen hebben geen last van een honden bezitter die op een bank zit. Ze hebben wel last van viezeriken, die bij hun ligt te rukken


Stelletje (m)   17-07-2016 00:51

Inderdaad niet gezien dat die man masturbeerde, ik herken hem wel uit duizenden dus zal hem daar volgende keer zeker op aanspreken en desnoods verwijderen van deze plek. Overigens vond ik het ook apart als de beheerder aanwezig was dat deze de man die bij het bankje zat met kleding en een loslopende hond gedurende een drie kwartier niet heeft aangesproken. Het bord met verboden voor honden staat al 20 meter ervoor plus nog een keer bij het bankje zelf. Wat is dat voor een beheerder dan? Ik weet dat wij net nieuw zijn in deze scène maar zie al een hoop verbeteringen..


Gilles   16-07-2016 19:59

James ben het helemaal met jouw eens, dat door gedrag van zulke mannen komen vrouwen niet terug. Een goede waarneming van jouw. Ze gingen inderdaad niet samen weg, maar de man ging heel kort na de vrouw weg. Ze ontmoeten elkaar buiten het veldje. Van wegge privacy van beide zal ik daar niet over uitweiden. Maar in dit geval is de vrouw ook niet zo onschuldig en veroorzaak zo dat andere vrouwen ook lastig gevallen worden door viezeriken. Aanzuigende werking.


James   16-07-2016 12:51

@gilles ze gingen zeker niet samen, de man maakte gebaren of ze naast hem kwam liggen maar ze draaide om en ging een poosje later weg. Jammer, door zulke mannen komen vrouwen niet terug... Doordeweeks is het vaak heel rustig.


Gilles   16-07-2016 09:57

Stelletje toch de man naast jullie over de hoofd gezien, die lag te masturberen. Later is hij verhuist naar een blonde vrouw, die allen was. Daar heeft hij weer liggen masturberen en is daarna samen met deze vrouw van het veldje vertrokken.


Stelletje   15-07-2016 20:49

Vandaag hier samen als stel voor het eerst geweest.
Was niet zo druk en de sfeer was heel gemoedelijk. Er was nog een ander hetero stel aanwezig, een homostel en een aantal mannen alleen. Heerlijk was het, we komen zeker terug!


Merel   10-07-2016 21:34

Het is al tekent, dat dit jaar nog geen enkele vrouw hier een reactie heeft geplaatst. Wij zijn van middag even geweest. Het leek rustig, echter achterin lagen zeven relnichten op een rij. Wij zijn gelijk weggegaan. Hier hebben wij geen behoefte aan.


Arie   29-06-2016 10:28

Ja ja Jan door, die relnichten wordt de sfeer er voor ons homo's niet beter op en voor het Amsterdamse Bos een reden om ons mooie veldje te sluiten.


Arie   29-06-2016 10:24

Ja ja Jan door, die relnichten wordt de sfeer er voor ons homo's niet beter op en voor het Amsterdamse Bos een reden om ons mooie veldje te sluiten.


Jan   25-06-2016 11:20

Wanneer ik hier zo het e.e.a. lees lijkt me dat daar een vreemde sfeer hangt. Komt men nu daar om naakt te recreëren of komt men daar om de hele dag andere mensen te bespioneren en vervolgens alle kletskoek hier neer te schrijven.
Wanneer men last van iemand zou hebben, begrijp ik niet dat er wat van gezegd wordt op hrt veld zelf. En anders is er toch een beheer van het bos wat u kunt aanspreken?


Joerie   23-06-2016 11:26

Gisteren een spion gezien. Het was een geklede man met baard


Enneh   20-06-2016 00:10

Bart dat geloof ik graag, met haar zo veel meer mensen... maar ik heb niet zo veel met vrouwelijke mannen of mannelijke vrouwen 😃...


Bart   18-06-2016 16:44

Jammer Enneh, dat jij zo weinig komt. Conchita Wurst zou graag eens met jouw in contact komen. Ze kan niet wachten.


Enneh   17-06-2016 17:04

Hahaha True... Maar ik kom er bijna nooit maar als ik er ben zal zeker gaan aanspreken als ik ergens last van heb..


Bart   15-06-2016 17:45

Zo Enneh je krijgt het druk. Met Conchita Wurst op stap en minstens tien relnichten tot de orde roepen.
Mijn zegen heb je.


Gilles   15-06-2016 08:01

Enneh ga je gang. Sommige van die mannen hebben een grote stalen bord voor hun kop. De enige reden dat ze op het veldje zijn is om te rellen. Succes


Enneh   14-06-2016 21:59

Actie actie actie. De straten op en de lanen in. Stop het gezwicht van de relnicht. .

Maar even serieus.. Waarom spreken jullie de vervelende mannetjes niet gewoon aan.


Olivier   14-06-2016 07:57

Relnichten rot op. Jullie verzieken het voor ons.


Enneh   14-06-2016 00:15

Huh?

Euhmmm ik zeg jasje met lange mauwen aan de voorkant en leren riemen.

Koekoek


Gilles   13-06-2016 21:13

Relnicht bestelt schandknapen op het veldje. Gaat zijn opponent er bijna met de buit van door. Dan roepen dat homo's worden gediscrimineerd. Wij moeten dan in opperste extase de relnicht aanbidden en de opperleider als een blinde volgen in zijn rellen. Dit gedoe is nauw juist de reden dat het Bosplan nog steeds plannen heeft om het veldje te sluiten en dan hebben homo's ook geen plek meer om te recreëren. Dit gedoe doet de homo emancipatie zaak absoluut geen goed. Stop met dat gedoe of ga naar de overlanden, maar daar hebben ze ook geen zin in deze relnichten.


Ron   08-06-2016 08:04

Ha Enneh,

Prima. Ga je gang.


Robert   08-06-2016 07:54

Hoi John,

Die scootmobiel rijder niet gezien. Wel eens eerder gezien volgens mij. Staat veel bij vrouwen te gluren. Woont in de wijk Patrimonium in Amstelveen.Enneh   08-06-2016 00:14

I will rise like a phoenix. Maar bedankt het is vast met goede bedoelingen (en dat meen ik oprecht)


Ron   07-06-2016 21:46

Ha Enneh,

Voor dat je het weet ben jij de volgende slachtoffer van hem. Zeg dan niet, dat je niet gewaarschuwd bent.


john   07-06-2016 12:02

Gisteren even een uurtje geweest. Was redelijk druk.
Wel stond/zat er een man in een scootmobiel de hele tijd over het veld te kijken. Voor de rest geen last gehad van opdringerige mensen.


Enneh   05-06-2016 00:50

Echt ik ga stuk.. Een boze Conchita Wurst...


Ad   03-06-2016 07:46

Ja Kees en Ron,

Die man speelt alle mannen tegen elkaar uit.


Ron   30-05-2016 09:30

Ha Kees,

Dat mens probeert elke man te linken. Spreek uit ervaring. Ja Ja Ja


Kees   29-05-2016 11:42

Waarschuwing!!!
Er komt een vrouw op het veldje met vroeger lang zwart gekruld haar nu bruin wat korter gekruld haar. Dit is geen vrouw maar een man met borsten. Hij komt uit Koerdisch Irak. Hij papt met allerlei mannen aan. Als ze denkt dat je home bent presenteert hij zich als man, als ze denkt dat je hetero bent presenteert hij zich als vrouw.
Als je toehapt zal hij het contact binnen de korstte keren verbreken en je volledig negeren.
Denk nauw niet dat zal mij niet gebeuren. De ervaring over vele jaren is dat het hem al vele jaren lukt en heeft al vele slachtoffer gemaakt. Hij wil zo veel mogelijk mannen kwetsen. Hij is buiten veldje ook actief bij de Bosbaan, Oeverlanden en Sloterpark.


Patrick   28-05-2016 22:04

Er vandaag een heuse contactpersoon op de Zonneweide. Hulde


Enneh   20-05-2016 01:17

Beste Nico..

Eindelijk een reactie zonder drama en spoken.. Dus zal ik ook gewoon een reactie geven

Als je mijn posts leest heb ik enkel en alleen een revieuw achter gelaten over mijn ervaring. Tussen de regels door, waar ik het vuurtje af en toe een beetje por, lees je dat ik ,maar ook mijn zwager en zus, het ën prima plek vinden. Ik zou het jammer vinden dat het dicht zou gaan.

Wat betreft de sexuele escapades van mijn "collega" "homo's". Ook ik vind dat dit niet thuis hoort op deze plek. Maar dat vind ik voor alle openbare plekken. En nee ik ben geen heilige. Als ik iemand leuk zie kijk ik ook wat langer en zal een beetje flirten maar om nou als een rukkende malloot rond te lopen gaat mij ook te ver.

Dus voor de duidelijkheid. Ik ben nu in mijn totale leventje 2x daar geweest 5 jaar terug en vorig jaar een x. Vind het een prima plek maar het gedoe er om heen maakt dat ik een beetje opstandig ben..


Nico   19-05-2016 09:40

Hier gaat het om. De reden dat de boswachters de Zonneweide willen sluiten Enneh. Voor dit soort bezoekers is een ander plaats n.l. de Oeverlanden aan de Nieuwe meer. Zie ook opmerking webmaster. Dus oude homo's die om aandacht smeken, Enneh, Bart, de vier relnichten en alle mannen, die menen dat ze recht hebben op de Zonneweide als een rukveldje, val de goedwillende naturist niet lastig. Jullie hebben dus je eigen terrein en jullie zorgen er voor dat de goedwillende naturisten, straks geen terrein meer hebben. Ik hoorde vorige jaar een van, die figuren, zelfs zeggen, wat maakt ons het uit als de Zonneweide wordt gesloten, wij hebben zo een andere plek. Ja dus, maar de naturist niet.


Enneh   14-05-2016 22:01

Bart..

Ik denk dat Chicco een hele goede analyse maakt.. gillende geile nichten.. Met hier en daar een goed gevoel voor drama.Het is goed om te zien dat het gastenboek een mooie afspiegeling van de werkelijkheid is.


Bart   13-05-2016 20:57

Hoi Chicco,

Een opvallende analyse voor iemand, die voor het eerst op de Zonneweide is, zonder enige voorkennis. Hier kan Enneh nog een puntje aan zuigen, maar die is dan ook (55+).
Volgens mij waren er die dag toch ook behoorlijk wat vrouwen. Wat opviel, dat ze op een bepaalde deel van het terrein lagen.
De gestoorde man is later door een man weggestuurd en vrouwen zijn naar de uitgang begeleid. Dus er vindt toch ook sociale controle plaats. Ik wil het graag ook wat positiever maken.

De vier relnichten met aanhang plaatst hier onder verschillende namen reacties, dit allen maar om te rellen.


Enneh   13-05-2016 10:19

Hoi Berd...

Ik heb nooit gezegd dat ik vies ben van een goede soap.. Het is ook zeker niet beneden mijn stand.. Sommige mensen daarin tegen 😬

Wat betreft een onderzoek.. Ik ben benieuwd welke "insiders" jij daar voor gaat inzetten. Doe je dat met speciale codes of leg je ergens een enveloppe neer terwijl je in een grote regenjas achter een boom staat.. Dat zou namelijk wel passen in de samenzwering theorieën die je denkt dat er zijn.. Ik ben benieuwd. ..


Berd   13-05-2016 07:42

Enneh dat jij die soap toch volgt. Dit is toch beneden jouw stand.
Het wordt tijd dat Pieter van het HIC eens een onderzoekje naar jouw start.
Chicco kan hij ook die vier relnichten ook gelijk mee nemen.


chicco   12-05-2016 23:02

Was gisteren voor het eerst op deze strand, een hele hoop ouwe homo mannen (55+) die naar aandacht smeken. vooral die 4 die heel luidruchtig graag de aandacht willen opeisen. hier zit een hele dikke man erbij die heel luidruchtig praat. een soort van relnichten die het strandje beheersen daar. ik heb nog nooit zo n naaktstrand gezien met alleen maar mannen. Dames het is geen strand om je daar lekker bij te voelen. aan het einde kwam er een gestoorde man die gekleed was en in de bosjes bij de ingang aan zijn pik ging trekken als een vrouw langs loopt. hele vreemde sfeer op dit strand.
Enneh   12-05-2016 19:58

Ach Berdje toch... Lijkt mij lastig om als jou te moeten redeneren. Maar goed. Mijn analyse klopt nog steeds. Hoop wind... weinig inhoud.. -xx-


Berd   12-05-2016 09:47

Mooi van dat watertappunt. Helaas zag ik ook mannen hun hun behoefde er in doen. Mannen niet doen. Dit is drinkwater en moet hygiënisch blijven.

Als je niet bekent maakt, wie de contact personen zijn krijg veel geheimzinnigheid en de verhalen worden steeds wilder.
Enneh je bent ook niet gestikt in je eerste leugen. Dit dracht ook bij aan de soap. Trouwens de horrel pedo op oude racefiets is ook weer actief en valt vooral vrouwen lastig met allerlei verhalen over orgies, die zouden plaats vinden op de Zonneweide. Volgens mij vinden die vooral in zijn hoofd plaats.


Peter   12-05-2016 00:47

Inderdaad ja, best grappig dat geneuzel hier. Ik gok dat er één persoon achter een aantal namen hier zit. Blijkbaar heeft die verder niet veel te doen. Zag trouwens vandaag dat er een watertappunt geinstalleerd is. Eindelijk iets positiefs! Hulde aan de verantwoordelijken.


Enneh   11-05-2016 20:59

Hahaha de zon schijnt weer en het soapgeneuzel over spionnen.. bedreigingen.. enz. Gaat gewoon door...


   10-05-2016 12:49

Hi, is de Zonneweide de enige geoorloofde plek in Amsterdam om naakt te recreëren?


Jara   09-05-2016 10:31

Roy ik zal jouw en andere niet de naam en beschrijving van de eventuele contactpersoon geven.
Ik heb het gevoel bij jouw vraag een bedreiging en anders doet die dikke man, die mij lastig viel het wel.


Roy   08-05-2016 21:26

Dit is wel erg geheimzinnig met die contactpersonen. Er moeten er velen zijn, maar niemand weet wie het zijn. Het lijkt er nu op, dat het spionnen van de boswachters zijn.

Jara kun jij aangeven wie de contact persoon is, die jij heb gesproken. Dan weten wij ook wie het is en kunnen wij daarmee in gesprek.


A.N.M.   08-05-2016 08:37

Als contact persoon een schat aan informatie opgedaan voor het beheer en de boswachters.
Ik heb mij niet bekent gemaakt als contactpersoon, wat misschien een beetje laf was, maar zo leverde het veel meer betrouwbare informatie op.rob   28-04-2016 17:05

Hoi willy......ik had geen idee dat er er zoveel keuze was...mijn voorkeur gaat dan wel uit naar gemengde samenstelling. ..alleen mannen vind ik dan weer niet fijn dames van jong tot oud vindt ik dan gezelliger.Bedankt voor de info ik zal mij er eens in verdiepen. Gr Rob


Willy   27-04-2016 10:51

ffff...Rob

De behoefte aan e naakt recreëren in het bosplan is groot. Je kunt ook terecht bij de kleine vijver richting geitenboerderij, de voorheuvel ook bij de kleine vijver, het p vogeleiland nabij P grote kinderbad of het eiland bij b de Schotse Hooglanders.


   25-04-2016 11:01

Het is mij wel duidelijk dat er veel behoefte is om naakt te recreëren cq zonnebaden . Jammer dat het weer zo slecht is. Zijn er nog andere opties in Amsterdam? Gr Rob.


   25-04-2016 10:53

Het is mij wel duidelijk dat er veel behoefte is om naakt te recreëren cq zonnebaden . Jammer dat het weer zo slecht is. Zijn er nog andere opties in Amsterdam? Gr Rob.


   06-04-2016 21:00

Hoi nou dat begint al lekker dit jaar, wordt je al meteen gefilmd. Ik ga er ook niet meer naar toe. Heb een bootje gekocht beetje verdekt naakt zonnen op het nieuwe meer dan maar. Er zijn meerdere boten die dit doen. Geen gluurders maar wel aan de overkant van het "homobosje" niet slecht bedoeld maar ook daar wordt gegluurd. Gr rob


Valerie   03-04-2016 19:44

Oei dat klinkt niet goed, ik was van plan om ff lang te gaan, maar weinig zin om gefilmd te worden...


Roy   03-04-2016 10:56

De eerste mooie dag van het jaar naar de Zonneweide. Er is een picknick tafel geplaatst. Het begint er op te lijken, dat de tafel functioneert als tribune voor viespeuken en gluurders, die er gekleed op gaan zitten.

Er liep een geklede man rond de Zonneweide met een kleine camera aan zijn bril waarmee hij filmde. Hij was op de fiets en had een schippers pet op, die hij afzette voor dat hij de Zonneweide ging rond lopen. Je staat er gelijk gekleurd op zo aan het begin van het jaar.


Jara   07-10-2015 15:39

Deze zomer hadden wij als groep afgesproken op de Zonneweide. Ik was er als eerste. Voor dat ik het wist liep er een dikke man met geblondeerde haren om mij heen en ging staan gluren. Toen ik mij even terugtrok in de bosjes ging hij de uitweg versperren en naar zijn maten allerlei dingen roepen. Ik zal jullie de tekst besparen. Toen wij volledig waren is hij niet meer langs geweest. Durfde kennelijk niet meer. Een gevalletje van een homo, die zich geen raad weet met zijn biseksuele gevoelens. De coming out moet kennelijk nog plaats vinden.
Later sprak ons een man aan met de vraag om vaker te komen, omdat het zo gezellig was. Dus het kan ook anders. Deze man is waarschijnlijk één van de gezochte contact personen.


Andere Roy ( of Roy II)   01-10-2015 16:55

Hey!
Weet iemand tot wanneer naakt recreatie op het terrein is toegestaan?Ricardo   29-09-2015 10:07

Hoi Martijn maak je geen zorgen. Die man in de rode Canta is van de politie. Dus je komt niet in een porno film terecht.


Martijn   28-09-2015 09:27

Patrick niet alleen de man in rode Canta is aan het filmen, ook een man met elektrische handbike rolstoel is aan het filmen. Voor je weet ben je een onderdeel van een porno film.


Patrick   27-09-2015 08:45

Gisteren was er een rode Canta brommobiel op de Zonneweide. Eerst bij de uitgang gestaan. Later op het veldje zelf. Deze man was vanuit zijn Canta aan het filmen en later van achter en onder door de Canta aan het filmen.Pjot   04-09-2015 10:48

Beste Mirte,

Ik was afgelopen zondag ook een uurtje op de Zonneweide. Ik heb de man met de klapstoel niet gezien. Misschien zat hij aan de andere kant van het veld of we waren er op verschillende tijden.


Mirte   03-09-2015 10:16

Het ligt niet aan deze site, dat er plannen zijn om de Zonneweide te sluiten, maar aan mannen, die zich niet weten te gedragen op de Zonneweide en daar in de man met de groen fluoriderende fiets een voorbeeld van.


Mirte   02-09-2015 11:27

Hallo Paul,

Ik was zondag ook op de Zonneweide. Ik vond het ook rustig, maar er was toch een incident. Een man met een groen fluoriderende fiets kwam al schuivend bij ons liggen, zoals van ik kom niet gluren. Wat hij wel deed. Ik heb mijn rug naar hem toegekeerd, maar dat hielp niet. Wij zijn weggegaan. Hij lag wel heel rustig te gluren.

Volgens mij is de man, die op een klapstoel zit contact persoon voor NFN en de Amsterdamse Bos organisatie. Deze heeft niet ingegrepen, wat zijn taak volgens mij wel zou moeten zijn.


Roy   01-09-2015 20:14

Pjot ik heb ook niets vernomen van de contactpersonen. Niemand weet ook wie het zijn. In het blad UIT NFN stond dat er veel contactpersonen zijn. Ze zouden ook een sociale functie moeten verrichten en mensen die zich niet weten te gedragen aanspreken op hun gedrag. Hier heb ik ook niets van gezien.


Bord heb ik ook niet gezien. Wel is er nu een water tappunt geplaatst.


Ik weet wie Gerrit is. De man op de stretcher is niet Gerrit. Heet trouwens ook anders. Hij voldoet ook niet aan de beschrijvingen, die van Gerrit zijn gegeven. En volgens mij is hij niet vrouw onvriendelijk, zoals uit de reacties van Gerrit wel blijkt. Trouwens er zijn meer mannen die op een stretcher liggen.


Pjot   01-09-2015 13:29

Misschien komen er nog wat mooie dagen anders is het seizoen voorbij voor dit jaar.

Er zou een bord door de boswachters worden geplaatst met een telefoonnummer om overlast te melden. Nog niet gezien.Zie bericht "Organisatie Amsterdamse Bos 14-07-2015"

Van de website www.nfn.nl "NFN is op zoek naar vaste of potentiële bezoekers die als contactpersoon willen fungeren naar Amsterdamse Bos en NFN" (19 feb 2015), geen nieuws daarover verder gezien op de website.

De man op de stretcher heet Gerrit, denk ik en is wel bekend met deze website. Kijk naar de berichten uit 2014.

Ik kom alleen en zoek dan een rustig plekje op en heb van niemand last of de me aanspreekt. Ik laat iedereen met rust en hoop dat iedereen mij ook met rust laat, zodat we gezamenlijk kunnen genieten van de zonneweide.paul2   31-08-2015 10:01

Gisteren weer heerlijk in de zon gelegen. Wat is zonneweide een oase van rust. Ik kom er vaker. Daarom ben ik zo verbaasd over de negatieve reacties hier. Ik krijg zelfs de indruk dat veel ervan gewoon verzonnen zijn. Maar met welk doel? Om het veldje in een kwaad daglicht te stellen. Jammer. Misschien is het daarom een aanbeveling voor de gemeente om niet zonneweide maar deze rubriek te sluiten waar iedereen hysterisch tekeer kan gaan zoals zo vaak op internet. En laat ons verder genieten van de zonneweide.


Styn   30-08-2015 09:32

Als homo stel hoorden wij, dat er een mooi veldje in het Amsterdamse Bos is waar je in alle rust soortgenoten kunt ontmoeten.
Op een mooie zon over goten dag verlaten wij de stad. Wij komen langs lommerrijke lanen, bosschages, waterpartijen, groene weiden en verrassende doorkijkjes, kortom Engelse landschap stijl. Mevrouw Muller kan trots zijn op wat haar creatie na 80 jaar is geworden.
Gelukkig staan er dichtbij het veldje richtings aanwijsborden anders ben je er zo voorbij. Wij gaan een bospaadje in en na 100 meter openbaart zich in eens een zon over goten idyllisch rustig terrein.
Wij leggen ons neer op één van de glooiende helling vlak bij een afgewaaide grote tak. Het is nog goed te zien hoe de zomer storm heeft huis gehouden op het veldje.
Heerlijk die zomer zon op je naakte lijf.
Na een half uur gaat er toch iets schuren. Na een uur bekruipt ons zelfs een unheimisch gevoel, er lopen steeds een aantal mannen rond, die nogal badineerde opmerkingen maken. Je kunt zelf spreken van intimidatie. Het valt ook op dat er wel erg weinig vrouwen zijn en de vrouwen, die er zijn liggen op een klein deel van het veldje.
Wij besluiten, dat dit toch niet ons veldje wordt en gaan langs de lommerrijke lanen weer terug naar de grote stad met een ervaring rijker. Wij hebben kennis gemaakt met terror homo’s.Hans   26-08-2015 00:34

Naturisme kenmerkt zich door respekt voor mens, dier natuur en milieu. Sociale contacten, schone terreinen en de afwezigheid van (inderdaad) sexualiteit maakt het verblijf op de terreinen aangenaam. Degene die zich niet aan deze ongeschreven regels wil houden moet er door welwillenden op gewezen worden dat zijn/haar gedrag not done is. Helpt dit niet dan moeten zij z.s.m. verwijderd worden.


Enneh   17-08-2015 23:16

Zonder er verder op in te gaan Patrick ik heb ook werkelijk geen idee waar het over gaat..


Patrick   17-08-2015 13:52

Ik begrijp er niets meer van, maar dat zal wel aan mij liggen. Het is duidelijk dat het de sfeer niet ten goede komt en mensen met goede bedoelingen zijn de dupe.


Mark   17-08-2015 08:24

Als je vorige jaar bij een ernstige misdrijf betrokken bent Enneh dan moet je alsnog niet je gram halen.
Met jullie gedrag veroorzaken jullie, dat goed willende mensen geen gebruik meer kunnen maken van de Zonneweide,


Martijn   16-08-2015 19:27

Hallo Enneh en Bart jullie weten meer en dat is niet zuiver. Ik vind het erg egoïstisch om aan je eigen gerief te denken en dat daardoor de Zonneweide niet meer bruikbaar is voor goed willende mensen.


Bart   16-08-2015 08:02

Ja Enneh wat maakt het ons uit, dat ze het veldje willen sluiten. Wij hebben zo weer een nieuwe plek.


Daniele   15-08-2015 19:31

Ja Berd typisch weer zo'n gevalletje van een voor een karretje gespannen worden en niet weten welke. Er zijn dus genoeg mannen die het geen bal uit maakt of de Zonneweide gesloten wordt. Ik ervaar dat ook de laatste tijd als ik daar ben.


Enneh   15-08-2015 14:10

Laatste bericht hierover van mijn kant. Liquidatie in het naturistenforum gebied, mmmm, die zou het goed doen in de telegraaf.. Ik wil dat echt wegzetten in het land der fabels... Het maakt mij letterlijk geen bal uit wat jullie daar uitspoken en verzinnen aan indianenverhalen over bedreigingen, moord en doodslag... Ik heb op een heerlijke middag gehad op die male man na.ja het zou jammer zijn als deze plek sluit. Maar goed shit happens.. Er zijn genoeg plekken in Nederland.. nogmaals ik doe verder niet mee met rare roddel en gekke verhalen. Ik was enkel en alleen geïrriteerd over de bevooroordeelde houding van deze man..


Berd   15-08-2015 09:52

Enneh schiet mij maar lek als ik er nog iets van snap. Er zijn eergisteren geen mannen aangesproken door de man op scootmobiel. Dit stoort mij behoorlijk, want over de man in scootmobiel doen de wildste verhalen de ronde. Kijk als een man wordt aangespropen op schennis dan heeft hij niks gedaan en verkondigen dan hoe hij ten onrechte is aangesproken en verkondigt expres roddels, zodat er een gek opstaat, die de man liquideert. Voor vrouwen ligt dat meestal anders.
Met jouw beschuldigen draag jij daar ook aan bij. Ik ga er voor als nog van uit dat jullie door iemand zijn aangesproken. Wie dat is weet ik niet. Ik heb zo'n situatie eergisteren ook niet gezien. In de middag zijn er geen vrouwen geweest met twee mannen. Er lag een vrouw bij de man in scootmobiel en twee stellen. De ene stel lag bij het bosje bij de ingang en de andere in de goot achter in.

Wat mij wel opviel die dag dat de dikke man met gouden aan het gluren was met een verrekijker. Het concerteerde zich op twee posities je een kun je al raden, de tweede was een man in een klapstoel.

Als de vrijheid van het naturisme is dat je onbeperkt kunt rukken, dan is dat niet mijn naturisme.

Het is verder ook niet zo interessant hoe wij er over denken, maar het Amsterdamse Bos. Daar zijn veel mensen, die het veldje willen sluiten. Redenen zijn voldoende bekent. Zorg er voor dat het veldje netjes blijft en dan hebben zij geen reden meer om het veldje te sluiten.Enneh   14-08-2015 22:58

Ik heb nu al spijt dat ik gepost heb... Maar goed wie wat begin moet het ook afmaken. Nee ik ben niet de man op de fiets. Ik woon in Hilversum en hoewel ik dol ben op fietsen is dat mij iets te ver weg.. Daarnaast ben ik 27 en geen 40tiger.Mijn punt was dat ik het een leuke weide vind maar het als vervelend ervaar dat ik maar vooral mijn zus een heel verhaal kreeg over sexuele escapades die plaats vinden op de zonneweide. Hij vond het nogal vreemd dat mijn zwager en ik aan het "stoeien" waren..Wij zijn opgegroeid in een nudisten familie en elkaar klieren door bijvoorbeeld te tackelen of te donderjagen is voor ons niet anders dan wat ook op textiel stranden gebeurt. Ik heb de sociale controle op nudisten plaatsen altijd erg prettig ervaren en nog steeds. Maar vind het vervelend als iemand een mening vormt en oordeelt. Dat deed hij. Her zal allemaal met de beste bedoeling zijn en hij is vast heel aardig ik gaf alleen mijn ervaring over amsterdamse bos weer.Martin   14-08-2015 22:40

het is een pracht plek om daar naakt te recreëren alleen elke recreant word daar aangezien als sex toerist door de man met de witte pet heel vervelend en storend dat er continu iemand naar je zit te kijken nudisme moet een gevoel van vrijheid geven en zijn wat de vorige schrijver al schreef over die man (een nep nudist) Heel jammer dat het zo moet gaan daar


Ronald   14-08-2015 22:00

Dit is appel eitje voor de politie. Gezien er registratie apparatuur is geplaatst in het tunneltje naar de parkeerplaats Zonneweide hebben ze de kenteken van de zwarte bus zo gevonden.


Berd   14-08-2015 21:31

Enneh ik heb van middag gelijk de stoute schoenen aangetrokken. Wij hebben het over de zelfde man. Hij lag alleen op het veldje. Hij weet niets van deze site. Dus wil je vriendelijk zijn hem dat ook niet te vertellen, anders weet hij wie ik ben. Hij was zeer achterdochtig. Hij dacht dat ik bij jouw hoorde. Ik heb hem met jouw verhaal geconfronteerd wat er gisteren is gebeurt. Hij ontkent dat en ik kan dat bevestigen. Ik heb hem gisteren niet met een man en vrouw zien praten. Hij heeft ook niet zulke gesprekken.
Hij zij wel dat er zo iets afgelopen dinsdag heeft plaatsgevonden. Er kamen een man en een vrouw achter in liggen ver bij hem uit de buurt. Twee mannen hebben om de beurt met hun gepraat. De een is een man met oude race fiets en blauwe baseball pet. Deze man houdt zulke verhalen, die jij beschrijft. De andere man was een man op terreinfiets, fietspak en fietshelm. Kaal hoofd. Dit ben jij waarschijnlijk. Beidde heren zijn bekenden van de boswachters. Hij heeft deze groep geen schennis zien plegen. De man en vrouw zijn dit jaar vaker op het veldje geweest. Toen hebben ze wel schennis gepleegd en ze rijden in een zwarte bestelbus met geblindeerde ramen. Mijn vriend was toevallig die dag op het veldje. Ik heb hem die verhaal voor gelegd en hij bevestigd de gebeurtenis. Hij bevestigt ook dat er geen contact is geweest tussen deze groepje en de man in de scootmobiel. Gezien dat jij liegt over wat er gisteren is gebeurt. Jouw verhaal heeft niet plaat gevonden gisteren, geloof ik hem.
Deze man en vrouw zijn sekstoeristen en op deze site staat dat die niet welkom zijn op het veldje en ook niet op deze site. Ze kunnen De Nieuwe Meer bezoeken en dat geld ook voor jouw en de zoals ze hem nu noemen terrol pedo.
Hij zei ik moest de groeten doen aan Jeroen. Ik weet niet wat dit betekent.
Ik ben het met jouw eens dat schennis met vrouwen weinig gebeurt op het veldje. Wel mannen en dat ben jij aan het goed praten. Ik vindt dat deze mannen het maar bij De Nieuwe Meer moeten zoeken.Enneh   14-08-2015 14:14

We hebben het toch over de man die op de stretcher ligt...Wit hoedje grijze scootmobiel.. Aangifte van schennis...Google eerst de betekenis even. Maar denk niet het een forum moet worden waar we in discussie moeten gaan. Daar zijn andere plekken voor. Ik was verbaast over zijn relaas en daar heb ik een mening over. Niets meer niets monder.Berd   14-08-2015 11:50

Enneh ik weet niet waar je het vandaan haalt, omdat er zoveel verhalen rond gaan over die gast in de scootmobiel, heb ik gisteren de hele dag op hem gelet. Hij heeft met 5 mannen contact gehad. Hij heeft 10 mannen gegroet. Hij heeft met één vrouw contact gehad, die lag naast hem. Verder waren er twee andere vrouwen korte tijd en die heeft hij niet gesproken en ook niet gegroet. Dus hoe jij aan dit verhaal komt weet ik niet. Ik zal het bij hem navragen. Als jouw verhaal juist is, moet hij maar aangifte doen van schennis.


Enneh   14-08-2015 11:02

Gisterenmiddag samen met mijn zus en zwager op veldje gelegen.. Ook aangesproken door heer op scootmobiel. Heel relaas over sexuele escapades. Dit alles omdat mijn zwager en ik wat aan het donderjagen waren. Echt gast waar bemoei je mee... niet iedere vorm van lichamelijke contact is sexueel. .. gekke nep nudist. En ja er lopen veel "rukker" rond daar maar de meeste gaan even de bosjes in of liggen wat verder aan de kant...Verder een leuke middag gehad. Blijft een mooie plek...


Berd   11-08-2015 18:29

Het is mij duidelijk Jan. Helaas zijn er mensen die er voldoening in hebben ruzie te maken. Het komt de sfeer niet ten goede.
Paul goed dat je goede erveringen had.


paul   11-08-2015 18:15

Ik (man) heb de zonneweide (en voor het eerst naakt recreeren) een paar keer geprobeerd afgelopen week. Toen het nog zonnige dagen waren. Gelukkig heb ik geen vervelende ervaringen gehad. Een plekje gezocht op ruime afstand van andere mannen. Af toe een blik naar me, maar geen staren. Zelf werp je onwillekeurig toch ook af en toe een blik. Gelukkig ook niemand naar me toe gekomen, want voelde me wel erg zelfbewust, maar dat is misschien de nieuwigheid. Het is prettig om ongekleed in de zon te liggen, al moet ik het misschien vaker doen om echt te kunnen ontspannen. Als hetroman die op zich niet homofoob is voelde het toch wat apart op een veld vol mannen. Toch een stigma wat ik nog kwijt moet raken. Ik zou het wel als gemoedelijker ervaren als er meer vrouwen zouden zijn. Ach misschien op een andere dag. Zeker voor herhaling vatbaar Groet Paul


Jan   11-08-2015 14:08

Nou ja Amstelveen is toch een beetje deftig, vandaar dat ik zei dat zoiets vlakbij het keurige Amstelveen plaatsvindt. Maar goed ik blij mij verbazen over de onfrisse toestanden daar.
Er is al zo veel ruzie en dan moeten mensen daar elkaar ook nog naar het leven staan, ik kan dat eerlijk gezegd niet begrijpen.
Laten we gewoon normaal vriendelijk met elkaar omgaan, dan heb je een veel leuker leven.


Berd   11-08-2015 08:58

Ik ben het met jouw analyse eens Jan, dat er ruzie is op de Zonneweide. Ik zal het preciseren.
Er is een groep mannen Gerrit en wij (Het zijn allemaal mannen) hebben ruzie met de man in de scootmobiel. Zoals de web master al aan gaf zijn de groep mannen van Gerrit en wij sekstoeristen en zoals diverse mensen in het gastenboek al hebben aangegeven staat de man in de scootmobiel voor een nette Zonneweide zonder sekstoeristen, zodat de Zonneweide open blijft voor naaktrecreatie. Als dat zo door gaat moet hij dat nog met zijn leven bekopen. Als dat gebeurt weet zeker, dat de Zonneweide wordt gesloten. De web master geeft bij algemeen van de Zonneweide nog eens aan hoe hij er over denkt. Voor de sekstoeristen is er een alternatief n.l. de Nieuwe Meer. Voor de Naturisten is er in de omgeving van Amsterdam geen alternatief. Veel bezoekers van de Nieuwe Meer beschouwen de Zonneweide als dependance.

Je geeft aan dat dit alles plaats vindt in het keurige Amstelveen. Ik heb geen idee waar dit op slaat.

Danny geeft in zijn tweede reactie aan, dat hij geen lid is van de groep Gerrit en wij. Dit betwijfel ik. Omdat er een leven mee gemoeid is wil ik de web master vragen om het IP adres van Danny door te geven aan de politie.Jan   10-08-2015 11:28

Wanneer ik al deze berichten lees lijkt het eerder op een oorlog tussen twee groepen mensen, ik dacht dat de zonneweide er voor was om te genieten van het mooie weer. Als het allemaal waar is zou ik me wel twee keer bedenken om daar ooit naar toe te gaan. Ik weet wel andere plaatsen waar de mensen normaal met elkaar omgaan. En dat allemaal in het zogenaamde deftige resp. nette Amstelveen


Mirte   10-08-2015 10:16

Zet hem op Daniele. Ik steun je.


Daniele   10-08-2015 09:08

Hoi Denny,

Je heb je voor een karretje laten spannen en je wist niet eens voor welk karretje. Je heb het over de sfeer op de Zonneweide. De sfeer van de man in scootmobiel bevalt mij prima. Als je voor daar het plegen van schennis en gluren komt kan ik mij goed voorstellen, dat je zijn sfeer niet goed vindt. Hij is tenslotte de enigste kerel zoals jij zegt, die meestal mannen (maar die zijn ook het grootste probleem) aanspreekt op hun gedrag. Als dank daarvoor wil de wij rond Gerrit hem vermoorden. Ga naar gasten boeken van andere terreinen en je ziet waar mensen opstaan, die het terrein netjes willen houden met pek en veren worden overladen, maar ik heb nergens gelezen, dat men deze mensen wilde vermoorden. Jij zegt niets over de sfeer van Gerrit zijn wij creëren. Ik lees bij Gerrit wij zijn de baas en voor iedereen, die zich daar niet aan wil passen moet de Zonneweide maar verlaten. Des nooits gaan ze zo’n iemand vermoorden.
Jij zegt dat de man in scootmobiel ziek is. Ik vraag mij af wie hier nu echt ziek is en opgesloten moet worden. Ik hoop dat de politie die lui snel komt op halen.
Je zegt dat jij niet tot de wij van Gerrit behoort, maar je eerste geschrijf lijkt toch wel erg veel op dat van de man die ons aansprak en vertelde, dat ze de man in scootmobiel gingen liquideren. Zeker is dat jij met je geschrijf het vuurtje van de liquidatie plannen verder hebt opgestookt. Zet het recht, maar ja, maar ja, daar moet je een echte kerel voor zijn en dat heb ik bij jouw nog niet bespeurt. Ik bespeur bij jouw vooral ook dat jij ook de regels aan je laars lapt.Denny   09-08-2015 11:49

Hoi Daniele,

Het is natuurlijk van de gekke dat mensen met dat soort ideeën rond lopen ontoelaatbaar maar dat je suggereert dat ik 1 van die figuren bent die daar komt voor andere dingen dan recreëren dan zit je er echt naast en als dat gelijk de gedachten is als je iets meld dat verteld dan iets over de zweer die daar heerst
Ga voortaan weer lekker naar Zandvoort waar ik normale mensen om me heen heb


Daniele   09-08-2015 11:38

Hoi Denny,

Volgens mij mag je ook niet met een snorfiets in het Amsterdamse Bos rijden en zeker niet op de Zonneweide.


Daniele   09-08-2015 10:16

Hoi Denny,

Met die man in elektrische scootmobiel is niets mis. Het is goed dat er iemand wat toezicht houdt op de Zonneweide. Dit houdt rand figuren een beetje weg. Hij zorgt er voor dat er voor ons vrouwen ook nog een beetje fatsoenlijk toeven is.
Als je op de Zonneweide komt voor iets anders dan gewoon recreëren, dan kan ik voorstellen dat je zo reageert.
De boswachter Pieter Rust pleite er voor in zijn blog om de Zonneweide te sluiten, omdat allelie louche types actief zijn op de Zonneweide. Deze man zorgt er voor dat de Zonneweide te minste open blijft.
Van die louche types van de boswachter kan ik trouwens bevestigen. Er kwam een man naar ons toe, die behoorde tot de wij van Gerrit en vertelde dat hun de man in scootmobiel gingen liquideren. Dit soort plannen maken is een ernstige misdrijf. Dat de man dan van zo’n iemand de auto nummer noteert en door geeft aan de politie vind ik dan ook niet meer dan logisch. Zijn leven hangt er wel van af. Als die wij van groep Gerrit hun plannen gaan uitvoeren, dan weet de politie ten minste wie ze moeten hebben. Ik heb trouwens de man van in de scootmobiel ook vertelt van de plannen van de groep wij. Hij reageerde daar nogal nuchter over.Denny   09-08-2015 09:12

wat een viezerik is is die kerel met die elektrische scootmobiel volgens mij is die kerel daar 365 dagen per jaar zodra je het veld op komt lopen zit hij te gluren achter ze boekje zodra er een stel gaat zitten daar gaat hij een praatje maken als je met de auto komt schrijft hij de kentekens op volgens mij is deze man ziek en heeft acute hulp nodig hij denk dat het veld zijn eigendom is deze man verziekt de sfeer op dit mooie stukje naaktrecreactie


Cindy   09-08-2015 02:14

Hallo allemaal. Ik heb de berichten hier eens gelezen en vraag me af of het voor een vrouw alleen prettig vertoeven is op de Zonneweide. Zou graag eens komen zonnen maar dan wel als de "vervelende" dingen inmiddels tot het verleden behoren.


Pjot   07-08-2015 23:21

De man met de gouden ketting houdt wel van wandelen over het terrein, samen met iemand anders. Op een dag maakt hij verschillende wandelen. Tevens is hij luidruchtig.


Robert   06-08-2015 10:12

Een waarschuwing is zeker op zijn plaats Ralf. De laatste tijd lopen er een flink aantal figuren rond vaak ook nog gekleed, die het niet zo nauw nemen met de spullen van een ander. Dus nooit je spullen onbeheerd achter laten. ook al is het maar voor korte tijd.


Mark   05-08-2015 10:46

Ralf ik heb slechte ervaringen met die dikke kerel. Ik ging de bosjes in om te plassen en deze dikke kerel liep langs en daarna waren spullen verdwenen.


Ralf   03-08-2015 09:07

WAARSCHUWING!

Laat je spullen niet onbeheerd achter, zeker niet als je het veldje verlaat. Een dikke kerel met gouden ketting doorzoek je spullen bij afwezigheid.


j & t   27-07-2015 10:34

Ja hoor wij vielen in de prijzen wat betreft, die terror pedo op racefiets. Die man spoort niet zeg.

Wij zijn weg gegaan. Er was geen bord te vinden waar het telefoon nummer van de Boswachterij op stond anders hadden wij ze gebeld.


Hondenbezitster   19-07-2015 08:30

Ja Roy, dat verklaart veel. Het een gigantische seksist en viezerik. Van home beweging heb ik geen verstand.Roy   18-07-2015 11:12

Ik bezoek het veldje wel eens. Het verbaast mij niet van de man, die vorige inzender beschrijft. Dit is Gerrit, die hier in het gastenboek een aantal reacties heeft gegeven. Als je die leest wordt je alles duidelijk. Het is goed dat de webmaster hem de toegang heeft ontzegd. Dit doet de homo beweging ook geen goed.


Hondenbezitster   17-07-2015 08:04

Wat mij betreft kunnen de boswachters gelijk aan de gang. Op het fietspad langs de Zonneweide spreekt mij een man van 80 jaar kaal sterke bril blauwe kleine scootmobiel aan, "met mevrouw hebt mooie borsten mag ik ze aanraken". Ik ben niet de enige die dit is overkomen met hem.
Hij gaat om de hoek bij de ingang van de Zonneweide staan gluren. Hij wordt ook nog eens ondersteund door mannen op de Zonneweide. Dus het gedrag goed keuren. Als mijn hond per ongeluk op de Zonneweide komt dan is het orgel helemaal vals daar. Dus dan kunnen ze wel. Verder is hij te vinden bij het pad langs A9 benzine station.
Hier treden de boswachters niet tegen op, maar als je met de hond iets verkeert doet dan pakken ze je gelijk.Tjipke Tasma (webmaster)   14-07-2015 14:09

Bedankt Organisatie Amsterdamse Bos,

Ik zal het nummer ook op de site plaatsen, zodat bezoekers snel overlast kunnen melden.

Organisatie Amsterdamse Bos   14-07-2015 14:03

Beste bezoekers van de Zonneweide,

We gaan het telefoonnummer van de Boswachterij (06-29081628) op het nieuwe bord bij de Zonneweide plaatsen.

Bezoekers kunnen dat nummer bellen bij ongeregeldheden.

Veel plezier op de Zonneweide!

Met vriendelijke groet,

Organisatie Amsterdamse BosAnonymous   14-07-2015 09:06

Mooi veldje en lekker druk de laatste tijd. Wat minder vrouwen en dan ook nog alleen oudere.
De infiltratie in de groep mannen is gelukt. Levert een schat aan informatie op.


Milan   10-07-2015 03:23

Zijn er ook kinderen rond mijn leeftijd die daar komen? (12-16) jaar? Ik wil namelijk voor mijn eerste keer daar gaan om te kijken hoe het is. Na die verhalen van de racefietsende pedo te hebben gehoord ben ik best wel erg geschrokken. Kan iemand mij daar meer over vertellen of er wel kinderen komen en of het daar wel leuk is?Mirte   02-07-2015 09:21

Het was inderdaad druk vooral met mannen, die op jacht waren naar een prooi. Wij hadden de eer om ook zo'n prooi te zijn van, die afgekeurde wielrenner. Hij was eerst al geweest en kwam daarna terug en nestelde zich bijna tussen mijn benen terwijl er genoeg ruimte was op het terrein en maar net doen of hij niet gluurde. Ben anders gaan liggen. Hielp niets. Wij zijn weg gegaan. Wel nog politie gezien.


Roy   01-07-2015 16:16

Vandaag weer naar de Zonneweide geweest.
Geen last van andere mensen gehad.
En het leek er drukker als de vorige keer, wat denk ik goed nieuws is.
Volgende keer ga ik er weer heen!


Wern   01-07-2015 13:24

Wij komen al jaren op dit terrein. Lekker rustig en schoon. Wel eens een kijker maar als ze op afstand blijven geen probleem. Overdag vinden wij seks uit den boze maar als er in de avond eens wat mensen zijn die elkaar een aai geven zien wij daar niet een probleem in. Maar als andere mensen dat wel een probleem vinden dan zal iedereen zich moeten gedragen. Het is uiteindelijk een naakt recreëren en geen sexterrein.


marco   29-06-2015 23:33

zijn er mensen ook nog positief over het naakt recreëren in het Amsterdamse bos, zat er aan te denken om daar eens heen te gaan maar lees alleen maar overlast van een afgekeurde wielrenner die zijn leuter laat zien, is er dan niet een aantal man die deze man gewoon dusdanig van het terrein kan verwijderen.
ik ga graag naaktzonnen en niet om mijn lichaam te laten betasten of nog perverser want dat heeft niets te maken met nudisme


   28-06-2015 09:53

Ja hoor het was bij ons raak. Die gluiperd op de oude racefiets met blauwe baseball pet is echt gestoord. Hij spreekt je aan met rare verhalen over andere man. Die man is volledig de weg kwijt. Negeren en eventueel de politie bellen. Het is een gluurder puur sang.


rob   12-06-2015 22:13

Vandaag op t nieuwe meer weer heerlijk in de zon gelegen. Het lijkt of er ook steeds meer boten met naaktzonners bij komen. Erg gezellig met vele stelletjes. Ook rond het nieuwe meer op de kant meer topless of naakt. Dit geeft toch aan dat er behoefte aan is. Gr Rob.


rob   11-06-2015 15:58

Haha ok wilma....wat mij betreft geen enkel probleem. Ik heb ook nog getwijfeld om naar de zonneweide te gaan maar blijf wel mn bootje. Wellicht kom ik jullie daar tegen. Gr Rob


Wilma   11-06-2015 08:04

Hoi Rob,

Dank voor je steun. Wij komen wel in een bootje bij jouw liggen op de Nieuwe Meer. Wij hebben het wel gehad met die preutse types op de Zonneweide.


rob   10-06-2015 20:32

Ohoh Wilma....doe gewoon wat je wilt, je weet zelf je grenzen wel neem ik aan. Iedereen geeft wel eens een knuffel, moet gewoon kunnen. Wanneer je elkaar al niet mag aanraken. ....als je hier al over valt kom je zelf al tekort of heb je n probleem. Dus Wilma, laat ze maar lullen haha gr Rob.


LH   10-06-2015 20:03

Hi Wilma,

Als het om jullie eigen gedrag gaat dan is het dus een heel ander verhaal en ga je schelden. Trouwens die gluiperd op de racefiets was vandaag nog twee maal te zien. Iedereen moet zonder problemen naakt op het veldje kunnen recreëren, zonder dat ze door hitsige types worden lastig gevallen.


rob   10-06-2015 18:21

Wat n ellende zeg met die perverts...blijf toch maar naakt zonnen op mn boot. Wel wat saai met zn tweeen of alleen. Zou graag weer meer boten zien op t nw meer. Regelmatig lig ik naast n stelletj op de oever, fijn idee dat t gewoon zo kan. En dat niemand zich stoort aan de ander. Uiteraard kan iedereen opstappen. Gr Rob


jan   10-06-2015 16:25

Wat een oververhitte praatjes hier. Kom al vele jaren op de Zonneweide, maar - het zal wel aan mij liggen - ik vind het er meestal nogal saai. En die gluiperd op de racefiets heb ik ook nog nooit gezien. Het lijkt mij beter dat je er niet heen gaat als je je naakt niet op je gemak voelt.


Wilma   10-06-2015 09:25

Hoi LH,

Zeker zo'n relnicht, die een hekel heeft aan hetero stellen. Gebruik je echte naam eens zeg.


LH   10-06-2015 08:02

Hi Wilma,
Dit heeft niets met homo zijn te maken. Ik lag op grote afstand van jullie, maar kon duidelijk zien, dat er meer dan een kusje werd uitgewisseld. Jullie zijn indirect er de oorzaak van, dat de hitsige types het veldje opzoeken.Michel   09-06-2015 22:20

Ben hier een aantal jaar geleden 1 keer geweest. Niks gemerkt van viezeriken of iets degelijks.

Vond echter dat ik hier niet rustig kan liggen i.v.m. met continue laag overvliegende vliegtuigen. Ben daarom snel (na kwartiertje) weggegaan.


Als je alles op deze site leest begrijp ik niet waarom mensen nog naar dit naaktstrand gaan.
Wilma   09-06-2015 22:02

Hoi LH,

Zeker een homo, die vindt dat je nog geen kusje mag geven aan je vriend.


LH   09-06-2015 19:22

Hi Wilma,

Dit is een gotspe zeg. Jullie gedrag nodigde de viezeriken alleen maar uit. Je vraagt er om.Wilma   09-06-2015 16:37

Ja hoor dat hadden wij weer, die viezerik met oude racefiets en maar gluren en gedoe. Wij hebben foto’s van hem gemaakt. Deze geven wij aan de politie. Misschien publiceren. Marella en Daniel, die man met zwarte krullen kwam ook nog langs. Hij heeft ook een zwarte baard. Wat een engerd. Wij zijn gelijk weg gegaan. Kwam er tijdens weggaan nog een andere man gluren en hinderlijk rond lopen.


Marella en Daniel   07-06-2015 10:56

Wij bezochten vaor het eerst de Zonneweide. Haddenstukjes gelezen. Genoeg hitsige types gezien eerstal eenMarokaan gluren daarna een zwatekrullenbol gluren en met zin pipo bezig. Hebben onze broekjes aan gedaan maar hielp niks. Zijn weg gegaan zullen niet zo gauw weer terug komen geen veilige plek. Van nudisten niks gemerk. Waren ook maar twee andere vrouwen.


John   05-06-2015 18:09

is het een probleem als ik daar met mijn vriend ga liggen of gaan mensen dan meteen allerlei dingen denken


Pjot   04-06-2015 21:04

Van de website van Parool:
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4054319/2015/06/04/Nudist-moet-hitsige-types-weghouden-in-Amsterdamse-Bos.dhtml
ropische temperaturen in de stad? Vergeet Blijburg, kom naakt recreëren op de Zonneweide van het Amsterdamse Bos. Met het stijgende kwik roepen Naturisten Federatie Nederland (NFN) en het Amsterdamse Bos mensen op en masse de blootlocatie op te zoeken om hitsige types uit de buurt te houden.


Hoe meer naaktrecreanten de Zonneweide weten te vinden, hoe minder gerommel in de bosjes

Want de 'prachtige' vijf hectare midden in het bos verdient meer bezoekers, maar moet vooral worden verlost van zijn dubieuze reputatie: behalve naaktrecreanten weten ook seksrecreanten de weide te vinden. Het pijnpunt kwam in oktober aan het licht, toen boswachter Pieter Rust in zijn blog beschreef hoe hij twee mannen op een brug nabij de Zonneweide had betrapt 'in een houding waar je niet omheen kon'.

Eén van de mannen was op de vlucht geslagen, per fiets over de slingerpaden van het bos, maar de boswachtersauto was sneller. Hij had alleen maar van het uitzicht staan genieten, had de man verklaard. 'Aangezien de meldingen van schennis en andere louche zaken voornamelijk daar voorkomen, moeten we maar eens bepraten of het niet tijd wordt de Zonneweide een andere bestemming dan naaktrecreatie te geven,' besloot de boswachter zijn blog.

Daarop roerden de vaste bezoekers en de NFN zich - zo raken zij een mooie en schaarse plek voor naaktrecreatie in de regio Amsterdam kwijt door die 'openbaar seksende medemensen', zoals ene William op het blog reageerde. De gevoelige kwestie bereikte de leiding van het bos, die de afgelopen maanden om tafel ging met gebruikers van de weide en de NFN. 'Het zou zonde zijn als we om deze reden de weide verliezen,' zegt Bernd Huijser van de NFN.

Picknicktafel
'Het is een algemeen verschijnsel, cruisen gebeurt op zoveel plekken.' Manager van het bos Evert Middelbeek liet zich overtuigen: 'Het is een bijzondere naaktrecreatieplek, waar nu nog minimaal gebruik van wordt gemaakt.' Daar werd meteen de oplossing voor het probleem gevonden: hoe meer naaktrecreanten deze zomer de Zonneweide weten te vinden, hoe groter de sociale cohesie, hoe minder gerommel in de bosjes.

Via website en Facebook wijzen het bos en de NFN mensen nog eens extra op de verborgen locatie en de volgende editie van het naturistische kwartaalmagazine Uit! staat in het teken van de weide. Om het veld aantrekkelijker te maken ten opzichte van nabije naaktterreinen als de Gaasperplas en Spaarnwoude, krijgt het binnenkort een picknicktafel en een watertappunt. Huijser vindt het een goed begin, maar hoopt op meer. 'Het zou mooi zijn als er ook open water, een toilet en een volleybalnet komt - het kan wel wat aangekleder.'


Roy   04-06-2015 18:32

Ben er gisteren geweest en ik ben van plan er vaker heen te gaan.
Het was mijn eerste keer daar.
Aan een kant best spannend, maar het geeft ook een vrij gevoel.
Het was best rustig gistermiddag.
Bosbeheer (?) deed ook zijn ronde op het veldje. Ik denk trouwens dat ik ook 'de vieze man' voorbij heb zien komen ( op een racefiets?).
Hij reed een paar keer een rond. Steeds 1 rondje en dan verdween hij weer. Ik heb hem letterlijk dreigend aangestaard. Voordat ik de Zonneweide opging.
Uiteindelijk toch maar even gezond en die man genegeerd.
Ik hoop niet dat de Zonneweide door dat soort lui. Het is de enige plek in Amsterdam waar naaktrecreatie is toegestaan.j.e.   19-05-2015 11:32

Als je denk en blijft denken, dat je recht hebt op een rukveldje, dan kun je er op wachten, dat het veldje gesloten wordt.


rob   23-04-2015 18:08

Wat we ook kunnen doen is een foto maken van dit soort personen. Deze uitprinten en her en der ophangen. Ik denk dat je daar al een hoop mee oplost... tekst let op vieze man ofzo.


rob   23-04-2015 17:04

Waarom doen jullie mannen dan zelf niets tegen deze gluurder. Je kan hem toch gewoon verwijderen wanneer iemand misbruik maakt van de situatie. Ik begrijp dat dit incidenten zijn. Er lopen toch genoeg normale mannen rond. Gr Rob


Marije   15-04-2015 21:01

Hoi Lotte,

Het was vandaag met ons raak. Die man op de oude racefiets lag bij ons gluren. Het was erg druk, maar ik zag nog maar één andere vrouw op de Zonneweide. Waarom hij daar niet ging liggen snap ik niet. Deze vrouw was bloot, terwijl ik deels aangekleed was. Wij zijn verhuist. Een tijd daarna is hij weggegaan. Ik ben het met je eens, daar moeten die contactpersonen iets aan doen.

Wij waren ook getuige van hoe een groep mannen plannen aan het maken was. Wij zullen hier de politie van in kennis stellenLotte   12-04-2015 19:51

Vandaag laat in de middag even met mijn zoontje naar de Zonneweide. De eerste zonnestalen van het voorjaar mee nemen.
Het was er erg rustig. Drie mannen waren er aanwezig. Een plekje gezocht beetje bij de mannen vandaan. Wij lagen nog niet of die man met oude racefiets gaat op onze lip liggen. Op hele terrein was dus plek genoeg. Binnen de korstte keren was hij aan het loeren en later zijn geval tonen. Schande met mijn zoontje er bij.

Kunnen die contactpersonen, deze man niet met kop en kont van het terrein gooien. Advies aan andere vrouwen en kinderen als hij het bij jullie ook doet gelijk de politie bellen. Deze man is er de oorzaak van, dat er geen vrouwen en kinderen op de Zonneweide komen en dus de reden van het Amsterdamse Bos om de Zonneweide een andere bestemming te geven.Oscar   08-04-2015 10:43

Vanaf wanneer is het open voor nudisten?


Jeroen   20-03-2015 12:12

Beste Twigt u kunt de Zonneweide per auto bereiken. Parkeren op parkeerplaats Zonneweide in het Amsterdamse Bos daarna 350 meter lopen. Zie route beschrijving op deze site.

Houdt er rekening mee, dat u het tunneltje onder de A9 door moet, hier is allerlei registratie apparatuur geplaatst.

JeroenA.twigt   19-03-2015 10:44

Is de zonnewende in het amsterdamsebos met de auto bereikbaar?


rob   02-03-2015 12:16

Ja cor maar moet dit dan niet van onszelf af komen. Als we daar normaal willen recreëren? De vereniging zal niet gratis iemand neerzetten. Wellicht kunnen ee een soort van contributie betalen om dit te financieren. Alleen toegang met een pasje. Dan is niemand anoniem in geval van een calamiteit.


Cor   01-03-2015 12:23

Men kan wel contact personen werven, maar er moet vooral meer controle op de Zonneweide komen, om de mensen, die op dating uit zijn, te doen weren en zo de andere mensen in hun netheid en blote lichaam te laten recreëren.


rob   23-02-2015 08:49

Beste mensen zijn er op het nieuwe meer nog plekken waar jullie samenkomen met een boot? Lijkt ons wel gezellig wanneer we met meerdere boten samenkomen. Mijn vootkeur gaat niet uit naar het vaste land. Wellicht met n hapje en n drankje. Maken we onze eigen vereniging. Graag hoor ik van jullie.


rob   22-02-2015 15:36

Hoi carola je hebt gelijk om niet op de zonneweide naakt te gaan recreëren. Dit is ter ontspanning maar als er zoveel mannen zijn die zich misdragen is het vervelend. Mijn vrouw en ik zitten ook liever in de boot dan op vaste land. Op die manier heb je nergens last van. Maarja moet je helaas wel n bootje hebben.


Carola   17-02-2015 10:45

Beste Ferry,

Gelukkig ga jij er niet over, wie er iets in dit gastenboek plaatst, maar de webmaster. Mijn verhaal gaat over de Zonneweide en dus relevant. Het maakt niet uit of ik daar niet naakt recreëer.
Jouw reactie getuigd er van, dat bezoekers aan de Zonneweide weinig rekening houden met de overige bezoekers van het Amsterdamse Bos.
Je moet de honden bezitters niet de schuld geven van de sluiting van de Zonneweide. Het zijn vooral de bezoekende mannen, die het verpesten. Vandaar dat ik het eens ben met boswachter Rust.
Je wild mij over halen tot naakt recreatie. Nu wat ik hier zoal gelezen heb, hoe vrouwen op de Zonneweide worden behandeld en er bijna geen vrouw op de Zonneweide komt, zal je mij er niet zien voor naaktrecreatie. Ik kom er in de winter wel met mijn hond en dat is dan ook toegestaan.

Ik zag er afgelopen vrijdag al de eerste blote man op de Zonneweide liggen. Ik vroeg mij af, dat het wel mocht gezien de datum en de tekst op het toegangsbord, dat de Zonneweide per 1-1-2015 gesloten is.
Ter geruststelling van jouw Ferry ik heb geen enkele hinder ondervonden van deze man. Er zijn ook gewoon bezoekende mannen op de Zonneweide, die zich weten te gedragen.rob   15-02-2015 13:36

We zijn allemaal naakt geboren.....


Bert   14-02-2015 16:37

Gewoon broek aan.....


Ferry   12-02-2015 22:09

Beste Carola, wat een onzin verhaal dit verhaal hoort hier niet thuis op dit gastenboek, ik had het dus bij het juiste eind zeker een honden bezitter anders reageer je niet zo n manier wat een agressie alles is slecht in jou ogen zou zeggen geniet van het leven en pluk de dag want het leven is al zo kort ben een gelukkig iemand zonder hond.....hou van naakt recreatie en kan daar van genieten als het zonnetje weer schijnt heerlijk wat is het leven toch mooi.........


Carola   12-02-2015 10:34

Op de parkeerplaats Zonneweide rijden bezoekers als gekken rond. Honden worden omver gereden. Op de parkeerplaats en fietspad wordt je regelmatig met blote mannen en schennis plegende mannen geconfronteerd.
Ferry je zegt, dat het Amsterdamse Bos groot genoeg is, maar kennelijk is de Zonneweide te klein voor de vieze mannen.
Als mannen zich niet weten te gedragen dan moet je de honden bezitter niet de schuld geven, dat boswachter Rust de Zonneweide een andere bestemming wil geven.
Ik ben het met hem eens geef de Zonneweide een andere bestemming, nu mijn ervaring is dat mannen zich niet weten te gedragen en geen rekening willen houden met de overige bezoekers van het Amsterdamse Bos.
Een honden bezitters.rob   05-02-2015 19:05

Je hebt gelijk ferry. ...waar gaat t over wanneer je andere dingen wilt doen dan egaal bruin worden doe dat da elders. Mij gaat t er om dat de afdruk van mijn zwembroek weg gaat. Maar ik wil ook geen andere mensen kwetsen met mijn passie.


Ferry   03-02-2015 21:11

In welk jaar leven we eigenlijk het lijkt wel of het hier om een grote orgie plaats gaat natuurlijk gebeurd er soms iets maar dat gebeurd toch overal, kom er best wel vaak een heerlijke plek om tot rust te komen als je niets met naakt recreatie hebt, kom dan niet en maak het niet erger dan het is, ik denk inderdaad dat de honden bezitters jaloers zijn op deze plek en dat die het meeste klagen, zou zeggen het Amsterdamse bos is heel groot en van ons allen.


rob   02-02-2015 13:31

Regelmatig vragen dames en meiden of ze ook op de boot mogen zonnen. Zodoende hebben ze geen last van gluurders. Vanaf de kant geen last.....mijn vrouw en ik begrijpen de commotie wel met de naaktstranden.


rob   01-02-2015 17:29

Gewoon in je blootje in je boot zonnen. Heeft niemand er last van. Er liggen meerdere boten met mannen en vrouwen. Heel gemoedelijk. Bij het nieuwe meer. Super hoor. Als er vrouwen bijzijn is het erg gezellig maar dit hoeft natuurlijk niet....


LH   28-01-2015 15:01

Ja jammer dat de Zonneweide dicht gaat, maar zoals sommige mannen zich gedroegen is het ook vragen om.


ew   23-01-2015 00:51

Het zal echt jammer zijn als dit dicht gaat
Zo zie je maar de goede moeten onder de kwade lijden
Ik snap ook best dat er bijna geen vrouwen te vinden zijn
Als je die vieze mannetjes daar soms ziet
Ik ben zelf ook man
Maar ik ga daar al expres niet op mij buik zonnen je weet nooit welke man er opeens achter je gaat staan


Roxane   15-01-2015 11:49

Dag Beatrijs,
Dank voor je steun. Ik weet niet of als viespeuken hun vrouw gaan meenemen, dat de oplossing is. Een viespeuk blijft een viespeuk ook al is zijn vrouw er bij. Het zal zeker helpen.Beatrijs   11-01-2015 11:28

Ha die Roxane, ik ben het helemaal met je eens. Zelfde ervaringen gehad.

De oplossing is nog simpeler: Als elke getrouwde man, die de kat in het donker knijpt (Zie Weblog boswachter Rust.), zijn eigen vrouw of vriendin mee neemt, dan zal het er al heel anders uit zien.Roxane   05-01-2015 10:44

Beste Pablo,

Ik ben een paar maal op de Zonneweide geweest. Elke keer ben ik lastig gevallen door hitsige kerels.
Volgens jouw zal dat ook wel weer uit de duim gezogen zijn.
Ik wil dan wijzen op de commentaren van Gerrit. Dit zegt veel over hoe mannen op de Zonneweide over vrouwen denken.
Bij elke bezoek heb ik amper een andere vrouw gezien en helemaal geen kinderen. Dit zegt veel over de sfeer op de Zonneweide. Men voelt zich gewoon niet veilig .
In De Volkskrant zijn artikelen verschenen hoe vrouwen tegenwoordig het openbare naakt recreatie ervaren. De situatie op de Zonneweide is daar geen uitzondering op.

Je wilt dat men respect voor elkaar heeft. Moet ik respect hebben voor: dat een kerel in je nek ligt te rukken, je als lust object gebruikt en je als prooi ziet? En dit alles in 2015.

Pablo jij wilt heel graag dat de Zonneweide open blijft.
Als jij er nu voor zorgt, dat vrouwen en kinderen ook plezierig en ontspannen kunnen verblijven, dan zal er geen boswachter meer zijn, die voorstelt de Zonneweide te sluiten.pablo   22-12-2014 17:13

Nee he, zonneweide niet sluiten hoor. Het is er zo prachtig. Een aantal commentaren hier zijn volstrekt uit de duim gezogen. Een klein groepje opgewonden mensen zorgt er zo voor dat het veldje gesloten wordt voor naaktzonnen. En dat in 2014! Laat ons het mooie "veldje" houden. En respecteer elkaar een beetje.


Julian   09-11-2014 10:18

Hoi Patrick, bij de ingang van de Zonneweide staat een bord waar op staat Naturistenweide. Als ik jouw verhaal lees krijgt/heeft de Zonneweide een andere bestemming. Ik geloof dat het beheer daar nauw juist moeite mee heeft. Trouwens op dat zelfde bord staat nog steeds, dat het terrein per 1-1-’15 wordt gesloten.
Jouw verhaal lezende bekruipt mij een gevoel dat je als homo op de Zonneweide van alles kunt doen dat het daglicht niet kan verdragen, de gemeenteraad van Amsterdam houdt het terrein toch wel open. Ik denk dat Gerrit daar ook op doelt.
Ik ben bang, dat het geduld van de gemeenteraad van Amsterdam ook niet onbeperkt is. Dus het kan maar zo zijn dat de sluiting van de Zonneweide definitief wordt.Patrick   28-10-2014 09:39

Het zal nog wel niet zo’n vaart lopen met de sluiting van de Zonneweide. Uiteindelijk gaat de gemeenteraad van Amsterdam daar over. De raad heeft tot nu toe altijd de houding gehad, dat er een plaats moet zijn waar Homo’s elkaar in alle rust kunnen ontmoeten en ik heb geen reden om aan te nemen, dat er in deze houding van de raad verandering is gekomen.

Ik kan wel voorstellen, dat de boswachters gefrustreerd zijn na een de ervaring met de gewaarschuwde man, maar dit hoort ook een beetje bij het vak van boswachter.

De boswachter Rust heeft het ook over louche zaken die er plaats zouden vinden op de Zonneweide. Ik denk dat hij dan doelt op de groep wij van Gerrit. Trouwens het geschrijf van Gerrit bevordert het open houden van de Zonneweide nauw niet bepaalt.Kees   19-10-2014 09:42

Gisteren even op de Zonneweide. Op het toegangsbord staat ‘Per 1-1-’15 gesloten’. Dit begint wel erg serieus te worden.
Gerrit jij schreef, dat jullie er voor zouden zorgen, dat de Zonneweide niet gesloten zou worden. Nauw daar heb ik dan niets van gemerkt.Beatrijs   14-10-2014 08:19

Dat ziet er ernstig uit voor de Zonneweide. Het zou toch jammer zijn dat dit mooie terrein gesloten wordt.
Voor die man die voor de tweede maal in de fout gaat moet de boswachter Rust ook een tweede waarschuwing geven alleen niet in het Amsterdamse Bos maar bij hem thuis waar zijn vrouw dan bij is.

Het lijkt mij dat zijn vrouw ook recht heeft op wat haar man natuurlijk onbeschermd zoal uitspookt. Dit is gewoon een poging iemand bewust zwaar lichamelijk letsel toe brengen.Nico   13-10-2014 09:54

Beste mensen de boswachter Pieter Rust pleit op zijn weblog van de site van het Amsterdamse Bos er voor om de Zonneweide te sluiten voor naaktrecreatie. Zie: http://www.amsterdamsebos.nl/homepageartikelen/boswachters-weblog/

Ik kan mij heel goed voorstellen dat het Amsterdamse Bos tot sluiting wil overgaan, gezien de vele mannen, die het veldje zien als rukveldje en daar komen nu volgens de webmaster nu ook nog eens bedreigingen bij. Ik kan mij ook voorstellen dat boswachters tot bekeuringen overgaan, omdat als men een waarschuwing geeft na een zielig verhaal, de persoon twee dagen al weer in de fout gaat.

Zo te zien is de Zonneweide volgend jaar dicht voor naaktrecreatie.Tjipke Tasma (Webmaster)   05-10-2014 19:37

Beste Ricardo,

Mensen bedreigen is gewoon strafbaar, zo simpel is het. Dit soort lui zijn zeker niet welkom in mijn gastenboek.

Opvallend dat je net als Gerrit gebruikt maakt van een proxy-server.Ricardo   05-10-2014 09:56

Gerrit kleine en grote dictators in het verleden en heden zeggen het zelfde. Ik ben het volstrekt oneens met je, dat boswachters en politie niet welkom zijn op de Zonneweide. Als je daar alleen maar komt om naturitisch te recreëren dan zal je er geen enkel probleem mee hebben, dat er toezicht is van politie en boswachters. Als zoals de webmaster zegt: je een seksrecreant bent dan kan ik mij voorstellen, dat je er een problemen mee hebt dat er politie en boswachter komen controleren. Ik vind als homo, dat seksrecreanten niet op de Zonneweide thuis horen het lijdt er alleen maar toe, dat de Zonneweide wordt gesloten.

Ik heb er wel moeite mee, dat de webmaster jouw het woord ontneemt en dat alleen op bazig van het vermoeden een seksrecreant te zijn. De webmaster heeft daar geen harde bewijzen voor en de dreiging om jouw IP adres door te geven aan de politie vind ik volstrekt overdone. Ik ben voor het vrije woord, ook al ben ik het er verstrekt niet mee eens. Dus ik wil er bij de webmaster dan ook voor pleiten om jouw weer toe te laten. Al hoe wel ik jouw reactie al kan voorspellen.Arie   24-09-2014 14:58

Ha Hanna,

Je hebt helemaal gelijk. Het beste is om naar het A'damse bos te gaan. Jammer dat we de zomer achter ons laten.

Arie uit Maarssen


Beatrijs   19-09-2014 20:05

Ha die Hanna, dit is een goeie zeg. Dat geld zeker voor, die man op oude racefiets met baseball pet, die trouwens blauw is.


Hanna   19-09-2014 08:23

Karel op deze gastenboek is al heel veel gezegd over dat er zo weinig vrouwen op de Zonneweide zijn. Ik zou zeggen ga wat aan deze oorzaken doen.
Op deze site wil de webmaster niet dat men afspraken maakt.

Ik wil nog een oude vrouwelijke wijsheid aanhalen. Een man beschermt je uitstekend tegen andere mannen maar niet tegen zich zelf. Mijn ervaring op de Zonneweide is dat het daar zeker geld. De man die je beschermt wil daar wel voor beloont worden in vorm van seks met hem. Dus vrouwen wees altijd op je hoede voor een onbekende man, die zich opdringt.

Een vrouwelijke groet,

HannaKarel   18-09-2014 21:14

Ben er vanmiddag een uurtje geweest, ik vond het rustig.
Wel grappig om te constateren, dat er maar één vrouw was en de rest man (plm 20). Volgens NFN zijn er plm 2 miljoen Nederlanders, die naakt recreëren. Als deze middag de weerspiegeling van de Nederlandse bevolking is, dan zijn er maar 95.000 vrouwen en 1.905.000 mannen die naakt recreëren in Nederland.
Ik wil Beatrijs en al die dames best begeleiden op de Zonneweide.


Beatrijs   16-09-2014 20:21

Nog even de laatste zonnestralen pikken op het naaktstrandje voor dit jaar.
Komt die man op oude racefiets (Hij had zijn oude Baseball pet af gezet) naast je liggen zijn geval tonen langs lopen naast je liggen en bijna op je liggen en rare verhalen houden over andere man.
Dan komen er ook nog eens twee oude vieze mannen staan koekeloeren en steeds langs lopen.
Dit heet dus welkom zijn op Zonneweide voor vrouwen.

Wij zijn dus weg gegaan door dit gedoe.Tjipke Tasma (Webmaster)   13-09-2014 21:35

Beste Gerrit,

De zonneweide is bedoeld voor naaktrecreatie. Seksrecreanten (“wij”) zijn hier niet de baas. De politie en ook de boswachter zijn meer dan welkom op de zonneweide.

Gerrit, jouw ip adres is geblokkeerd en zal ook aan de politie worden overgedragen.
Ps. Dat je een proxy gebruikt daar heeft de politie echt geen enkele moeite mee.Gerrit   13-09-2014 09:58

Je zult respect moeten hebben voor dat wij de baas zijn op het veldje en anders gewoon niet komen.
Dat van de Boswachters regelen wij wel even.Roxane   03-09-2014 19:58

Gerrit je bent gewoon een seksist. Trouwens je zegt dat de boswachters niet meer op de Zonneweide komen. Ik heb ze desondanks toch gezien op de Zonneweide en daar ben ik blij om. Controle op de Zonneweide kan geen kwaad.


Gerrit   01-09-2014 08:43

Respect zeg. Jullie zullen moeten gewoon accepteren, dat wij de baas zijn op het veldje. Het lijkt mij voor jullie gemoedstoestands beter om niet op het veldje komen. Genoeg plek verder in het Bos. Je hoeft je dan verder ook niet te ergeren.


Co   31-08-2014 20:07

Zoals Olaf zegt: respect voor eenieder die naaktrecreatie liefhebt.


olaf   30-08-2014 20:29

als je naakt wil moet ieder dat zelf uitmaken niets is verplicht wel hoort niemand last van elkaar te hebben en zeker niet gaan uitmaken wie er wel of niet welkom is wenselijk is zeker enkele meters afstand te houden ik persoonlijk loop naar iemand toe die overlast veroorzaakt donderd me geen zak wie denk je wel wat je bent je diend ten alle tijden respect te tonen voor elkaar zeker voor vrouw en kind geen andere discussie mogelijk denk daar aan het zou wel eens heel anders uit kunnen pakken voor mensen met een iets te grote mond ieder mens heeft recht op het zijn mits gepast!


Gerrit   28-08-2014 09:05

Weer zo’n vrouwmens die het op het veldje niet bevalt. Als het je niet bevalt kom dan gewoon niet op het veltje. Op andere plekken in het bos is genoeg plaats.
Onze actie heeft al effect. De boswachters en politie komen al niet meer.   27-08-2014 20:29

Eindelijk mijn eigen stoute schoenen aangedaan en hier naar toe gegaan. Dankzij de goede sfeer zal ik er zeker vaker naar toe gaan (als hete weer en mijn baas het toelaat) groeten


Roxane   14-08-2014 09:15

Mooi zeg dat ik als vrouw welkom ben op het naaktstrandje in het bos. Mijn ervaring is dat je wel welkom bent als je de aanwezige heren maar welwillend bent om aan hun gerief te komen. Dus het geschrijf over dat je als vrouw welkom bent is inhoudsloos als er op het naaktstrandje zelf niets van blijkt door het gedrag van de aanwezige heren. Het geschrijf van Gerrit verergert het alleen nog maar.


Gerrit   01-08-2014 19:49

Kibbelen of niet. Wij zijn gewoon de baas op het veldje en als je dat niet bevalt moet er gewoon niet komen. Wie zeker niet welkom zijn de politie en de boswachters. Als jij ze ziet gewoon even vragen wat ze op het veldje komen doen.


Marc   29-07-2014 10:01

Ik kom al jaren en zeer vaak op de zonneweide. Laten we dit koesteren want het is het enige waar je lekker in je blootje kan zonnen in Amsterdam. Iedereen is welkom en gelukkig zie ik ook iedereen, man, vrouw, homo en hetero, jong/oud, dik en dun. Alle lagen van de bevolking. Koester dit!

En mensen zoals Gerrit, gewoon negeren, het zal wel een IQ dingetje zijn.

Groet,
Marc een super blije zonneweide bezoeker.


Thijmen   27-07-2014 08:43

Op de dag van nationaal rouw vanwege ramp met vlucht MH17 heb ik na veel afwegen (Is het gepast op de dag van nationale rouw in je blootje te genieten van de zon.) toch besloten om naar het naaktstrandje in het Amsterdamse Bos te gaan. Het was druk. Veel vooral mannen hadden toch ook besloten om op de dag van de nationale rouw in je blootje te gaan genieten van de zon.
Een groep mannen maakten het erg bont. Ze waren met veel lawaai en gejuich hun overwinningsfeestje aan het vieren. Walgelijk zeg. In het klein gedragen jullie je het zelfde als de Russische separatisten in Oekraïne. Verder zal ik er niet over uit weiden.

Met een zeer onsmakelijke gevoel heb ik het naaktstrandje verlaten om mij daarna over te geven aan de nationale rouw.pablo   18-07-2014 14:56

Een ander geluid van een groot voorstander van de zonneweide: mensen, wees eens blij met dit prachtige stukje natuur in het Amsterdamse bos. Kibbel niet zo; dat geeft een verkeerde indruk. Ik kom vaak 's ochtends vroeg of avonds laat, en het is er zo rustig; gewoon heerlijk. En nog nooit iets gemerkt van alle opwinding/ongein zoals op deze site vermeld. Het geeft een volkomen verkeerd beeld van het veldje. En het mag best eens worden gezegd dat het er allemaal keurig uitziet, mooi gemaaid, etc. Een beetje dankbaarheid voor zo'n voorziening lijkt me hier wel op zijn plaats. En laat al die mensen die zich constant ergeren gewoon lekker op hun eigen balkonnetje blijven. Leve de Zonneweide!! Ik hoop dat meer mensen dit ook vinden.


Gerrit   13-07-2014 08:39

Wij winnen toch.


Nico   06-07-2014 10:22

Bas ik ben het met jouw eens, dat vrouwen, jongeren, kinderen, ouderen, hetero's, homo's...welkom zijn op de Zonneweide. Ik wil er aan toe voegen dat seks recreanten zoals ook al ook deze site staat niet welkom zijn op de Zonneweide.
De groep, die jij en Mieke beschrijft vindt dat, zoals jij het zegt, je als homo recht heb om de Zonneweide als 'rukveldje' te bestempelen. Deze groep gaat zelfs nog verder. Men maakt plannen om hun opponent in deze uit de weg te ruimen.

Ik als iets oudere homo schaam mij daar diep voor dit gedrag en ze maken het in mijn ogen nog erger om zich te beroepen op dat ‘Homo’s gediscrimineerd worden’ zoals Mieke aangeeft. Dit gedrag doet de home emancipatie zaak absoluut geen goed.

Zoals Berd zegt en daar ben ik het volledig mee eens, dat je op deze manier het beheer van het Amsterdamse Bos wel heel veel argumenten geeft om de Zonneweide te sluiten voor naturistisch recreëren en de ongenuanceerde reacties van Gerrit maakt het alleen maar erger.

Beste mannen bedenk dat elke keer als jij weer aan het masterberen slaat op de Zonneweide, de dag dat de Zonneweide gesloten wordt voor naakt recreatie daardoor dichterbij komt.

Dit zou eeuwig zonde zijn als wij niet meer in ons blootje kunnen liggen op het veldje.Berd   26-06-2014 18:20

Gerrit tegen zoveel domheid heb ik geen argumenten meer.

Bas een mooi genuanceerd verhaal. Ik ben het met je eens.Berd   26-06-2014 08:39

Gerrit tegen zoveel domheid heb ik argumenten meer.

Bas een mooi genuanceerd verhaal. Helemaal mee eens.Gerrit   26-06-2014 08:14

Wij zijn de baas op het veldje. Wij bepalen wel of het veldje gesloten wordt.


Bas   26-06-2014 00:19

Gerrit en andere heren, met deze houding snij je jezelf alleen maar in de vingers... Helemaal eens met Berd, op deze manier is de kans groot dat de mooie Zonneweide wordt gesloten. Dat zou ontzettend zonde zijn!

Er is niet zoiets als 'jullie' regels, de Zonneweide is er voor iedereen. Ook voor vrouwen, jongeren, ouderen, hetero's, homo's... Iedereen moet zich er welkom voelen. Het is juist tof dat we zo dichtbij een veldje hebben waar je naakt kunt zonnen!

Het veld is groot zat, spreek anders gewoon met elkaar af dat jullie groep bijvoorbeeld in het deel bij de bomen gaat liggen. Dan hoef je je niet te storen aan andere (vrouwelijke) bezoekers. Er is ruimte genoeg en zo kan iedereen lekker van het zonnetje genieten.

En roepen dat je als homo wordt gediscrimineerd is natuurlijk bullshit... Dat je homo bent geeft je geen recht op een 'rukveldje'; doe dat gewoon zonder dat je anderen er mee lastigvalt. ;) Als jonge homo (durf het bijna niet te zeggen) schaam ik me echt voor dit soort gedrag.

Ben normaal ook niet van de uitgebreide reacties, maar dit moest me toch even van het hart. Ik hoop op een mooie lange zomer, met veel fijne bezoeken aan de Zonneweide! :-)

Grtjs,

Bas


Berd   25-06-2014 20:23

Gerrit ik dacht dat de Zonneweide een deel van het Amsterdamse Bos is en dat het hele bos eigendom is van de gemeente Amsterdam. Met jouw schrijven geef jij het beheer van het bos nog meer argumenten om de Zonneweide te sluiten.


Gerrit   24-06-2014 08:50

Het is ons veldje. Als je niet aan onze regels wilt aanpassen dan moet je niet op het veldje komen. Wij zorgen er wel voor dat het veldje open blijft.


Berd   22-06-2014 23:33

Hoi Mieke,

Dit is heel ernstig. Weet je het heel zeker. Ik ken de groep, die jij beschrijft een beetje, maar dat dit allemaal speelt is gewoon schokkend.

Als je naar de homepage van deze site gaat dan zie je dat er de laatste tijd heel veel naturistische recreatie terreinen in Nederland zijn gesloten. De beheerders gebruiken daar vaak drogredenen voor. Het is steeds het zelfde verhaal. Je ziet het aantal mannelijke seksrecreanten toe nemen en het aantal vrouwelijke bezoekers afnemen. De beheerders van de naturistische terreinen hebben er geen behoefte aan om masturberende mannen te faciliteren en sluiten daarom de boel.

Wat deze groep mannen allemaal doet, geeft het beheer van het Amsterdamse Bos een pracht gelegenheid om ook tot sluiting van de Zonneweide over te gaan.

Groet,

BerdMieke   22-06-2014 09:05

Ik reageer nooit op gastenboeken, maar nu moet mij toch echt iets van het hart.

Er opereert een groep mannen op de Zonneweide, die stelselmatig vrouwen treitert en intimideert met als enige reden dat ze als groep ruzie hebben met een man, die ze niet aan kunnen. De vrouwen en ook ik hebben daar niets mee te maken, maar als een soort vergelding leven zij zich uit op willigkeurige vrouwen. Als je ook maar iets tegen ze inwerpt roepen ze met groot volume, dat homo’s worden gediscrimineerd. Overigens maken ze ook veel kabaal. Dit lijkt typisch een geval van de pot verwijt de ketel dat het zwart ziet.
De zelfde groep is plannen aan het maken om iemand het leven te benemen. Dit mag kennelijk ook als je tot een bepaalde groep hoort.
Beste mannen (Het zijn alleen maar mannen.) stop hier mee jullie zijn gewoon bijzonder irritant.

Het leven van een weldenkend mens is een catastrofe.

Miekegidy   21-06-2014 18:24

Jammer dat er weinig vrouwlijk volk komt op de ligweide elke vrouw is welkom en is niet verplicht om naakt te creeren dus vrouwen kom gerust


Frans   18-06-2014 17:36

Hoi hoi, Nu het Muiderstrand-Ziverstrand-Almeerderstrand in de 'verbouw' is, toch op zoek naar een nieuwe locatie. Wel veel gras en bomen hier, maar toch een mooie plek. Vandaag even een uurtje na het werk gepakt en ik was vrijwel de enige daar. Trouwens, wel die canta gezien maar die was snel weer weg. Als het weer weer wat mooier is, kom ik er zeker terug. Hopelijk zijn er dan wat meer mensen, zo is het ook wat saai. Groeten Frans ijburger65@gmail.com


   16-06-2014 22:23

Ha Marella,

Echt zonde dat wij niet vrij kunnen voelen waar wij dat graag willen! Daar draait het om bij het naturisme. Vrij voelen! Heel veel plezier net het ontdekken van een nieuwe plek! Ik laat je weten als de vervelende vent is aangesproken en vertrokken.

Geniet deze zomer!


Gerrit   16-06-2014 16:44

Zo…..zo het vrouwvolk gaat zich roeren. Als het je niet bevalt op de Zonneweide, dan kom je toch niet.


Marella   14-06-2014 08:22

Beste mensen,

Jullie reacties doet mij erg goed. Na de reactie van meneer Gerrit ga je denken licht het nu toch aan mij. Jullie hebben mij weer de goede richting in gestuurd. Ik zal na alles niet meer zo gauw de Zonneweide bezoeken.
Gesteunde groet,

Marellakan-arie   13-06-2014 13:52

Marella,

Dank voor je reactie het is tijd om mensen aan te spreken en weg te sturen bij ongewenst gedrag. Ik snap dat je een andere kant bent op gegaan. De uitdaging volgende x is om met elkaar deze ongewenste gast aan te spreken.

Vraag daar gerust hulp bij. Samen staan we sterk. Heerlijk genieten!

Lieve groet Arie


Agate   12-06-2014 19:17

Hi Marella,

Ik kom regelmatig op de Zonneweide, maar mij was de vieze oude man in de scootmobiel bij de uitgang niet opgevallen. Ik ken er wel een andere man in een scootmobiel, die is wel OK. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat zo’n oude viespeuk je het recreëren op de Zonneweide gaat belemmeren.
Daar moet gewoon iets aan gedaan worden. Wij verzinnen wel wat.

Een vrouwelijke groet,

AgateNatalie   12-06-2014 01:04

Nauw Marella ik vind het erg dat jij door zo’n oude viespeuk de Zonneweide moest verlaten. Ik begrijp het wel je wild je bloedeigen kind ook niet zo’n vieze oude viespeuk blootstellen. Het blijft jammer. Misschien een volgende keer beter.

Je ondersteunende groeten,

NatalieLisette   11-06-2014 07:31

Hoi Marella,

Het is een schande dat jij en je kind door die glurende viespeuk niet kon recreëren op de Zonneweide.

Zo blijft er geen vrouwelijke bezoeker over op de Zonneweide.

Groet,

LisetteGerrit   10-06-2014 16:53

Poe……Poe wat een opgewonden standje. Goed dat je weg gaat als het je niet bevalt op de Zonneweide. Er zijn genoeg andere plekken in het Amsterdamse Bos waar je kunt recreëren.


Marella   10-06-2014 07:27

Meneer Gerrit,

Ik weet niet of u de man bent in de scootmobiel maar dat doet er ook niet toe. Uw reactie kwetst mij zeer. Ik was van plan om met mijn kind bloot te gaan recreëren. Dan staat daar een vieze oude man, die mijn kind en mijzelf met zijn ogen al aan het uitkleden was. Het ontbrak er nog maar aan dat hij aan het kwijlen was. Ik wachtte tot dat hij weg zou gaan. Dat deed hij niet en daarom heb ik uw raad opgevolgd om dan zelf maar weg te gaan. U zegt niets over de man in scootmobiel, die gekleed bij de uitgang stond te gluren. Kennelijk bent u een vrouwen en kinderen hater.Gerrit   09-06-2014 21:26

Mevrouw Marella,
U heb wel een erg grote mond voor iemand, die gekleed op de Zonneweide komt liggen. Volgens mij was u degene die naar die prachtige mannen lichamen kwam gluren. De Zonneweide is er om naakt te recreëren. U was gekleed en kon daarom ook een andere plek in het Amsterdamse Bos zoeken.

GerritMarella   09-06-2014 09:09

De Zonneweide met mijn kind als pleisterplaats gekozen. Staat er bij de uitgang een vieze oude man in een scootmobiel je aan te gapen al ben je een wonder. Meneer u bent gewoon erg hinderlijk zeker als ik mijn kind bij mij heb.


Bas   08-06-2014 21:39

Vandaag van 18-20 uur naar de Zonneweide geweest. Heerlijk in de zon gelegen. :)

Grootste publiek bestond rond deze tijd uit "oudere" heren, maar verder redelijk gemoedelijke sfeer hoor. Meer jongeren zou leuk zijn, maar kom zeker vaker kijken hier.

Grt!
Bas


Frank   05-06-2014 21:12

Ik wil in alle rust in mijn adams kostuum kunnen liggen en wil zeker geen gedoe met politie of boswachters. Ik ga wel naar een andere plaats waar niet zulke rare types rond rijden.


Pjot   04-06-2014 20:25

Dat is slecht nieuws. Ik kom er voor mijn rust en niet als figurant in een film op te treden. Frank, 112 bellen is dat een mogelijkheid of de boswachter(s) in te lichten ?


Frank   04-06-2014 08:14

Gisteren toch weer eens gaan kijken op de Zonneweide. Het was er zeer rustig. Er reed een rode Canta brommobiel rond. De man filmde van uit de brommobiel blote mensen. Geen wonder dat er geen vrouw te bekennen waren. Beste meneer ik stel het op geen enkele manier op prijs, dat u mij in adams kostuum filmt. Mocht ik op uw films voor komen, dan wil ik u dringend verzoeken deze te wissen. Soms was hij ook nog met een verrekijker aan het kijken. Mij zie je niet meer op de Zonneweide als er zulke figuren rond rijden.


Pieter   26-04-2014 18:29

Beste mensen de Zonneweide is vanaf heden weer goed bereikbaar met de auto. De werkzaamheden aan de Burgemeester Colijnweg zijn in een afrondende fase.

De parkeerplaats Zonneweide in het Amsterdamse Bos is weer met de auto bereikbaar.

Groeten,

PieterDaniele   26-04-2014 09:40

Gisteren weer naar de Zonneweide. Het was er redelijk rustig. Nu geen last gehad van vieze oude mannetjes. Nog met een deel van een andere stel gepraat. Een mooie dag.

Daniele


Henk   18-04-2014 16:53

Gisteren voor het eerst weer naar de Zonneweide geweest. Het was er erg rustig. Maar kort gelegen omdat de zon verstek lied gaan. Er verlieten twee mannen met de nodige kabaal de Zonneweide. Leuk met een stel gepraat.
Groet,
HenkSV21   09-04-2014 20:01

Ben nu regelmatig hier geweest en op zich een prima weide. Tot op heden behalve die dame dat alles heel duidelijk met ons wilde delen (dat op zich niet verkeerd is, maar niet heel netjes), dat mannetje in de scootmobiel (die hier vaak genoemd wordt maar waar ik nog nooit iets raars aan heb gezien) en een masturberende man nog nooit iets raars gezien en ik kom er nu 6 jaar.
Hoop dat het nog lang onze Zonneweide mag blijven.


Lisette   06-04-2014 20:08

Na omzwervingen door het Amsterdamse Bos kwamen wij min of meer per ongeluk voor het eerst op de Zonneweide.
Een mooie weide met vriendelijke mensen. Heel gezellig met een ander stel gepraat.
Niets raars gezien.
Wij komen zeker nog eens terug.Gerard   03-04-2014 08:56

Beste recreant in spe,
Breng een bezoekje aan de Zonneweide en beoordeel zelf wat je er van vind en op deze site staat ook al de nodige informatie.Recreant in Spe   02-04-2014 23:22

Beste recreanten,

Klopt het dat er op de weide bijna geen vrouwen komen!
Ik persoonlijk prefereer een mix van mannen en vrouwen!
Dit komt de sfeer ten goed is mijn ervaring! Ik zie een
Weide van alleen maar mannen ,hetero of homo, niet zo zitten!
Dit geeft me vaak toch een beetje een "unheimisch" gevoel!
Klopt het verder dat er soms "rare" figuren, de enkele dames "bespieden"? Of mannen die met elkaar in de weer gaan!
Ikzelf, een normale recreant , zit hier niet op te wachten,
En wil me er ook niet aan storen! Een gewoon praatje met iemand
Vrouw of man , is geen probleem en moet natuurlijk gewoon kunnen!


Alvast bedankt!

Gr,

Recreant is Spe!


Anoniem   02-04-2014 22:21

Hallo


Pieter   31-03-2014 20:42

Beste mensen de Zonneweide is de komende tijd met de auto zeer slecht te bereiken. De Burgermeester Colijnweg is in groot onderhoud en voor een grootdeel afgesloten. Op dit moment is de parkeerplaats Zonneweide nog vanaf Amstelveen te bereiken, maar de komende tijd kan dat ook niet meer. Dan is de parkeerplaats Zonneweide in het Amsterdamse Bos niet meer per auto bereikbaar.

Groeten,

PieterRonald   30-03-2014 18:48

Van middag voor het eerst eventjes een bezoekje aan de Zonneweide gebracht. Nauw ik vond het behoorlijk sfeerloos.
Geen vrouw gezien. Wel een oude vieze man in een scootmobiel, die gekleed de Zonneweide steeds rond reed en dan stil ging staan om mannen in het kruis te staren.
Ik ben gelijk weer weggegaan.
Mij zien ze er voorlopig niet meer.Daniele   30-03-2014 09:47

Eén van de eerste mooie dag dit voorjaar. Een prachtige dag om naar de Zonneweide te gaan.

Ik lag nog niet of er nestelen zich drie oude vieze mannetjes, de man met de oude racefiets was natuurlijk ook van de partei. Gluren en maar denken dat ze heel erg aantrekkelijk zijn. Ba, Ba, Ba.

IKON u denkt dat bloot zijn het zelfde is als vragen om deze toestanden. Deze bewering lijkt mij het zelfde als een vrouw wordt aangerand of verkracht, dan zal ze er wel omgevraagd hebben. Of ze vond het gewoon lekker.
Deze arme oude viezeriken hebben toch ook hun behoeftes.

Daniele


IKON   27-03-2014 23:34

Gasten,

Wanneer men niet met naakt, en evt. Obscene bewegingen geconfronteerd wil worden, ga dan aub niet naar een naaktstrand. Het feit dat hier slechts een aantal mogelijkheden zijn om naakt te recreëeren zijn, geeft aan dat er nog steeds een taboe rust op naaktrecreatie. Niets dient er te gebeuren tegen iemands wil. Wanneer echter een taboe rust op naaktrecreatie, zal dit niet als "normaal" beschouwd worden en blijft dit een bijzonder fenomeen welke op vlees belust volk aantrekt. Dat is helaas niet anders. Stoor je je? Trek een broekje aan en ga op twee vierkante meter op 1 van de overige 40 hectare grasveld liggen, zoek het dan niet op..


Kees   21-03-2014 10:23

Gelukkig Stan stoor jij niet zo aan de vieze oude mannetjes. Ik hoop dat het Beheer dat ook niet doet. Ik ben bang dat het de zelfde kant op gaat als de Delftse Hout n.l. de Zonneweide sluiten voor naturistisch recreëren.
   17-03-2014 18:19

Hi Hanna. Was jij dat dan? Als liefhebber van vrouwelijk schoon is zoiets niet zo erg om te bekijken, alleen is apart om zoiets te zien. Wij gaan al jaren naar nudistencampings en naaktstranden en dit is voor het eerst. :) Maar niemand gun je natuurlijk misbruik, laat dat duidelijk zijn.


Hanna   16-03-2014 08:36

SV21. Als je in je jeugd door oude mannen gebruikt bent, dan ga je aan decorum verlies lijden.


Stan   15-03-2014 22:48

Nou Gerard, sfeerloos is een groot woord hoor :-). Zo lang het rustig is en niemand er verder last van heeft, heb ik het ook niet.


SV21   14-03-2014 13:53

Ook ik ben de 13e weer eens gaan kijken hoe de weide er bijligt. Wat mij betreft primas. Wel trok (gek genoeg) een dame de aandacht die constant op een niet hele nette manier erbij lag. Ook moest ze zo nodig haar behoeftes doen en dat alles behalve op een discrete manier. Maar behalve dit was het voor 15 graden heel goed toeven. Tot snel maar weer (hopelijk).


Gerard   13-03-2014 08:14

Ja Stan, die vieze oude mannetjes. Het zijn er wel erg veel en maakt het op de Zonneweide sfeerloos.


Stan   12-03-2014 20:09

Vandaag in het vroege voorjaar aan het einde van de middag afgereisd naar de Zonneweide. Heerlijk om weer even vrij van de zon te genieten. Nog niet eerder geweest, maar prima plek. Wel beetje vieze oude mannetjes die -toen het rustiger werd- kennelijk toch een beetje opgewonden raakten.


Frank   29-09-2013 19:27

Ben van middag op het naaktstrandje geweest. Heel veel vliegtuigen, die heel veel herrie maakten. Ik lag nog niet of er kwamen van die lui langs kijken. Laat mij toch met rust zeg. Geen apen geluiden gehoord, kon ook bijna niet door al die vliegtuigen. Was niet prettig. Ik ben gelijk weg gegaan. Oosterpark is veel leuker.
FrankBerd   26-09-2013 19:39

Hoi Ron,

Dit bedoel ik nu. Jij geeft de voorbeelden van hoe die lui op macht uit zijn.

Groet,

BerdRon   25-09-2013 19:08

Als je van een bepaalde groep bent, moet je met deze lui eens zijn, hun opdrachten (bevelen) uitvoeren en tegen andere personen zijn. Val ons daar niet lastig mee, laat ons in alle rust ons ding doen.


Gerard   22-09-2013 10:06

Macht of geen macht maakt mij niet uit. Laat ons met rust en laat ons in alle rust ons ding doen.


Berd   21-09-2013 15:48

Die lui zijn alleen maar uit op de macht. Lees het boek Animal Farm van George Orwell en je weet hoe dat eindigt.


Karin   19-09-2013 08:38

Is er iemand die viespeuken op hun gedrag aanspreekt, krijgt hij deze populistische bullshit over zich heen. Schande.
Hulde aan deze man, die wel mensen aanspreekt.
Misschien is het wel zo dat viespeuken zich zelf geen viespeuken vinden.Toon   16-09-2013 09:25

Ha die Roel,

Inderdaad zeg val ons niet lastig met al die nonsens. Laat ons in alle NN2 rust onze ding doen.Roel   14-09-2013 14:41

Hallo Paul,

Je schrijft in het voorjaar, dat je niet zo op iemand moet letten, iemand aanspreken en niet hier klagen. Dit geld dus niet voor jouw zelf.
Paula heeft eens geschreven als je geen argumenten hebt, dan ga je schelden en kwetsen. Je schijnt een specialist te zijn, die in een oogopslag iemands handicap kan beoordelen. Ik vind het misselijk makende populisme waar de groeperingen, die jij noemt ook in ruime mate gebruik van maakten.
Voor WC bezoek heb je geen uren nodig om in de struiken te verblijven. Wat een dergelijk man (Het zijn altijd mannen behalve één, maar dat is ook een man) daar dan te zoeken heeft is mij onduidelijk. Soms gaan ze langs de sloot staan om overige bezoekers van het Amsterdamse Bos te choqueren. Dit heeft dus niets met wc bezoek te maken, maar alles met potlood venten. Als men hier mee door gaat, wordt binnen de korstte keren het terrein gesloten. Daar is op deze site ook al genoeg over gezegd.
Anderen hebben voorbeelden gegeven van het optreden van de man op stretcher en hoe hij is opgetreden. Het is zeer goed dat er iemand is die een beetje toezicht houdt. Kennelijk doe jij ook dingen, die gewoon strafbaar zijn en dan kan ik mij voorstellen, dat je een hekel hebt aan deze man. Je doet een aantal suggesties waar je alleen maar een vermoeden hebt en geen enkel bewijs. De verhalen zijn vaker veel sterker dan de werkelijkheid. Daar heb ik diverse voorbeelden van gezien en gehoord. Het is soms gewoon lachwekkend om het te volgen. Laat je niet alleen lijden door vooroordelen.
De laatste tijd opereren een aantal mannen op de Zonneweide als brulapen. Stop met dat apen gedrag zeg. Maak ons geen deelgenoot van jullie kinderlijke plannetjes, die soms wel erg absurd en bedreigend zijn. Gelukkig zijn zij meestal te laf om de plannetjes zelf uit te voeren. Wij komen er voor onze rust en betrek ons dus niet in deze nonsens. Laat ons in alle rust ons ding doen zeg. Bij deze groep liggen bijna ook geen andere mensen meer, dat zegt al genoeg.Paul   09-09-2013 10:09

Laatst op de Zonneweide geweest. Mooie locatie.

Iets viel me wel op, zeker na het lezen van dit gastenboek.

De man op de stretcher, die zich voortbeweegt met een invalidenkar, maar verder op geen enkele manier minder valide lijkt, heerst wel als een soort Kapo over het terrein.

Hij heeft zichzelf blijkbaar benoemd als opzichter en als het hem niet bevalt belt hij de politie of boswachters. Lijsten met nummerborden bijhouden en mensen controleren of ze (in zijn ogen, want hij is daartoe niet bevoegd) iets onaanvaardbaars doen, gaat mij veel te ver.

Hij kijkt echt heel nadrukkelijk als mensen in de bosjes naar de wc gaan of gewoon met elkaar staan te praten. Dit komt de sfeer zeker niet ten goede, en dat is ook voelbaar.

Ik zou graag mijn recht terugkrijgen zelf te reageren bij gedrag dat niet bevalt en mijn recht niet gecontroleerd te worden door een zelfbenoemd type dat politie belt en nummerborden opschrijft.

Als je graag mensen wil controleren, ga dan bij de boswachterij of politie werken (werken ja) dan mag je dat soort dingen doen. Zo niet gedraag je net als iedereen en niet als NSB er.


Karin   04-08-2013 09:42

Hallo Thijs,

Een tijdje geleden zijn wij lekker naar de Zonneweide geweest. Ik ben het met je eens, dat het gras keurig gemaaid is, werkelijk een plaatje. De vuilnisbakken zijn ook weer geplaatst.
Prima.
Op jouw opmerking over de hoeveelheid vrouwen op de Zonneweide, zal ik vertellen wat ons overkwam. Wij waren nog niet op de Zonneweide, of er komt die man met oude racefiets nu met een blauwe pet (vroeger verschoten rode pet) naast ons leggen. Eerst zijn geval tonen. Later steeds om ons heen lopen en maar proberen mij tussen de benen te kijken. Werkelijk een horzel.
Later kwamen wij hem op allerlei andere plaatsen, waar schaars geklede vrouwen en kinderen, in het Bosplan recreëren, tegen en maar gluren.
Door die horzel zijn wij weggegaan. Wij waren nog niet aangekleed of hij lag al weer bij een andere vrouw het zelfde te doen. Zie hier de reden, waarom er zo weinig vrouwen op de Zonneweide zijn.
Allerlei mensen hebben op deze site aangekondigd om met hem te gaan praten, maar zoals iemand al zei dat zijn helden op sokken. Dus helden ga nu eens tonen hoe heldhaftig jullie zijn en spreek deze man aan en wijs hem er op, dat zijn gedrag behoorlijk irritant is en dat hij vrouwen als een ding beschouwt waar je onbeperkt naar mag gluren. Deze man is een gluurder van het zuiverste water.
Hoe het komt dat er geen kinderen op de Zonneweide komen, is al genoeg gezegd op deze site.
Meleny heeft allerlei verhalen geschreven op deze site hoe je meer vrouwen en kinderen op de Zonneweide kunt krijgen.

Berd schrijft, dat de boswachters op deze site mee lezen. Nou dan kunnen ze mooi ook eens letten op deze man met oude racefiets.

Groet,

KarinThijs   02-08-2013 18:29

Het naaktstrandje in het Amsterdamse Bos is best een aardige locatie.
Waarom?
Wel, het gras is netjes, het is er schoon, genoeg zon en beschutting en de parkeerplaats is dichtbij.
Helaas wel een enorm overschot aan mannen (ik weet, ik ben zelf ook man). Op zich niet erg, want ze liggen allemaal achteraan tegen de bosrand aan. Maar toch, een meer gemengd gezelschap (gezinnen, echtparen, single dames) zou leuker zijn.
Soms heb ik het wel het idee dat men je aanstaart. Maar ach, boekje er bij en daar op focussen.
Van rare wantoestanden heb ik nog nooit iets meegekregen.


jaap   23-07-2013 11:09

Gisteren even geweest.. Maar inderdaad.. Was wel beetje zoals hieronder aangegeven.. Ik moet zeggen ik ben maar kort gebleven vond het niet super!


Berd   22-07-2013 20:52

Hallo Natalie,

De Boswachters kijken mee in dit gastenboek.

Ze weten wie de personen zijn, letten op ze en komen zeer regelmatig op de Zonneweide.

Dus maak je geen zorgen.

Was het prettig toeven op de Zonneweide?

Groet,

Berd


jaap-1234   22-07-2013 10:36

Ok bedankt voor jullie reacties ik ga vanmiddag ook eens kijken..


Natalie   22-07-2013 08:34

Moet de politie over deze personen niet worden gewaarschuwd?

Ik ga van middag wel lekker naar de Zonneweide, maar niet bij deze personen in de buurt liggen.

Heerlijk relaxen


Natalie   22-07-2013 08:23

Moet de politie over deze personen niet worden gewaarschuwd?

Ga van middag lekker naar de Zonneweide, maar dan niet bij deze personen in de buurt.
Heerlijk relaxen.Karel   21-07-2013 20:22

Deze personen gewoon negeren. Niet in de buurt gaan liggen. De weide is groot genoeg.
Probleemtje is wel, dat ze steeds verhuizen en rondlopen.

Groet,

K


Ad   20-07-2013 22:17

Deze personen zijn pure criminelen.


Berd   20-07-2013 10:00

Jaap deze personen komen nog steeds.jaap-1234   19-07-2013 15:09

Ik ben van plan om vanmiddag even te gaan.. Zijn er echter nog steeds "ongewenste" personen? Ik las daar over maar heeft iemand deze dit jaar al gezien..?


Jay   19-07-2013 14:22

Hoi allemaal,

Ik ben 24, man en wil voor het eerst naakt in de zon gaan liggen. Voor het kleurtje hoef ik het niet perse te doen(ben hindoestaans/surinaams) maar het lijkt mij gewoon een gevoel van vrijheid hebben. Lekker liggen met een boek erbij:)
Ik heb totaal geen ervaring met naaktrecreatie en ben bang dat ik misschien raar zou worden aangekeken omdat ik er jong uit zie en alleen als man zijnde kom. Dus ik twijfel nog. Komen er ook mensen van verschillende afkomsten? Niet dat het wat uit maakt, maar ben gewoon nieuwsgierig.

Groetjes,
Jay
Marc   07-07-2013 09:06

Gisteren voor het eerst geprobeerd naakt te zonnen op deze weide (ik wilde niks 'overslaan'). Qua drukte viel het reuze mee dus het was makkelijk een plekje te vinden om te gaan liggen.


Handdoek neerleggen, kleren uit en lekker liggen zonnen, ik vond het heerlijk. Eenmaal uitgezond ben ik weer weggegaan.

Het was voor mij een complete a-sexuele ervaring en daar ben ik blij mee.

Dit ga ik zeker vaker doen...ew   24-04-2013 23:38

ik ben het echt metje eens karin het is er lekker wel jammer dat er geen wc is voor mij als man maak dat niet uit maar voor een vrouw is het niet handig denk ik zo
zo nu nog wat lekker weer en dan ben ik er snel weer ik vindt het wel jammer dat je er niet zo veel aan spraak heb dus als je mij er daar zie spreek mij gerust aan ik ben te herkenen dat ik naakt ben hahaha

tot snelKarin   23-04-2013 21:12

Het afgelopen jaar zijn wij voor het eerst een paar maal op de Zonneweide geweest.
Een mooi rustig terrein met geen voorzieningen. Op een enkele dag was het er druk.
Op het zuidelijke deel van de Zonneweide liggen de meeste vrouwen en stellen.
Regelmatig hebben wij de Boswachters gezien en soms de Politie.

Sommige verhalen zijn erg herkenbaar, zoals de rond lopende oude mannen en de man met zijn oude racefiets.

De vuilnisbakken zijn op dit moment helemaal verdwenen. Jammer.

Groeten,

Karinpaul - 16-4-2013   16-04-2013 22:12

eindelijk....lente. weer naar het amsterdamse bos, naar de zonneweide. het is daar zo mooi, kom er vaak in de ochtend (heel) vroeg of in de avond na werk. lekker relaxen. het is er altijd zo rustig. laten we het deze zomer ook zo houden. niet zo op elkaar letten. en als je iets niet bevalt aan het gedrag van een ander, meteen op die persoon afstappen en het zeggen. niet alleen hier klagen. dan wordt het echt een prachtzomer.


rik   29-08-2012 00:48

ik wil graag eens hier heen
maar mijn vriendin wil ook wel maar haar vraag is komen er ook mensen van onze leeftijdrond de 35

groetjes rik


erik   10-08-2012 23:41

Hoi Stell
er komt van oud en soms ook jong maar niet zo veel ik denk dat ik vaak de jongste bent (35)
er komen ook best weel vaak kijkers maar ja dat kan je toch niet tegen houden wel jammer dat je er niet kan zwemen voor de rest iedereen doet zijn eigen ding
groetjes Erik


stell   10-08-2012 17:55

hoi, wij willen graag een naakt rustig zonnen.
Wij zijn benieuwd wat voor mensen hier komen voor normaal te zonnen en geen pottekijkers?

GR


Mark   04-08-2012 02:13

waarschijnlijk Politie en Boswachters


erik   03-08-2012 17:01

wie zijn p en b


erik   03-08-2012 13:49

lekker weer amsterdamsebos ik kom er nu aan


   01-08-2012 08:15

Hi jongens de P. en de B. komen ons halen.


erik   31-07-2012 22:50

Hoi willem
is goed

gr erik


Martijn   31-07-2012 20:10

Hoi jongens,

Stom, de B. kijken mee.

Groeten,

MartijnJohan   31-07-2012 07:54

Hoi jongens,

Dat werkt niet, de Boswachters bevelen geven. De Boswachters houden niet van bevelen. De Boswachters geven zelf opdrachten.

Groet,

JohanWillem   29-07-2012 20:35

Hoi Erik

Mooi je eerste naturistische ervaringen. Laat weten hoe het verder gaat.

Groet,

Willemerik   28-07-2012 18:26

vanmidag weer even geweest er was een man met een cockring vindt dat niet echt normaal
maar goed voor de rest was het rustig


erik   27-07-2012 18:02

hoi vandaag voor het eerst naakt recariatie gedaan
wat vindt ik dit leuk ik ga dit zeker weer doen als ik vrij ben en het is lekker weer


Vrouw 2   26-07-2012 20:51

Hoi Jan,

Ik neem de opmerking held op sokken terug. Ben benieuwd of het iets oplevert.

Groet,

Vrouw.Jan   26-07-2012 19:18

Geachte Vrouw 2,
U noemt mij een held op sokken, dat vind ik persoonlijk een nare opmerking. Aangezien ik nog werk ben ik niet zoals U in de gelegenhied om iedere dag naar de Zonneweide te gaan. Maar mocht ik daar zijn en ik zie die naar U zegt vervelende mannen dan zal ik er zeker op af stappen er er wat van zeggen. Maar nogmaals ik heb een volledige baan en daarom ben ik niet in de gelegenheid om iedere dag naar naar toe te gaan


Vrouw 2   26-07-2012 11:11

Hoi Jan,

De man met oude racefiets en rood verschoten baseball pet, was er gisteren weer. Natuurlijk weer het zelfde. Hij liep de hele wie rond. Dus je had hem zeker even aan kunnen spreken en kunnen zeggen, dat wij vrouwen hem niet moeten. Was zeker één van die mannetjes van de student. Ik geloof, dat je een held op sokken bent.

Groet,

VrouwStudent020   26-07-2012 08:23

Lopen steeds diverse oude vieze mannetje rond te gluren. Bij de ingang steeds ook van die oude mannetjes maar dan gekleed. Het is net apis kijken in Artis. Mij zie er niet meer. Twiske is veel leuker.


Vrouw 2   25-07-2012 09:14

Hoi Jan,

Prima idee. Ga je gang.

Groet,

Vrouw


Jan   25-07-2012 06:29

Is er dan werkelijk niemand, die iets tegen dezemensen zegt? Kunt u niet gewoon zeggen dat U het vervelend vindt wanneer deze mensen zo opdringerig zijn? Ik kan me niet voorstellen, dat U de enige bent, die er last van heeft, ga dan gezamenlijk er op af en zeg er wat van i.p.v. allerlei verhalen hier neer te zetten, dat schiet helemaal niet op.


Vrouw 2   24-07-2012 11:15

Had ik die vervelende kier, de man met oude racefiets en rood verschoten baseball pet, bij mij liggen. Wat een griezel zich en de dag daar voor ook zo’n griezel met licht groen fluoriderende moutain bike.


Vrouw   22-07-2012 10:44

Dag Meneny,

Dank voor het delen van je ervaring.

Groet


Meleny   22-07-2012 09:25

De voorgaande verhalen tonen wel aan dat het Amsterdamse Bos zich niet veel laat gelegen aan de Zonneweide.
Ik citeer een verhaal van Peter Breedveld een toon aangevende opiniërende naturistische journalist.


“op 03 07 2012 at 08:35 schreef Peter Breedveld:

De openbare naakt recreatieplekken zijn niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland in gevaar. Dat komt niet door de islamitische bevolking. Het heeft heel veel te maken met lieden die menen dat een naaktstrand dient om openlijk met elkaar seks te hebben. Op sommige plekken loopt dat de spuigaten uit. Openbare naakt recreatieplekken trekken helaas veel onguur en pervers volk.
Dat is één van de voornaamste redenen dat steeds meer gemeentes die plekken willen weg hebben. Daarnaast is het waar dat steeds meer burgers klagen over naakt recreatieplekken. Dat zijn niet alleen moslims. Ook veel niet-moslims hebben er geen behoefte aan met naakte mensen te worden geconfronteerd. Ik denk dat dit legitiem is.“


Het begint er op te lijken, dat de voorspellende woorden van Peter voor de Zonneweide wel erg snel werkelijkheid wordt.

Ja vrouw uit de vorige verhaal, de man met oude racefiets en rood verschoten baseball pet is een ware plaag voor elke vrouw in het Amsterdamse Bos en dan vooral op de Zonneweide. Ik heb de zelfde ervaring met hem.Vrouw   20-07-2012 19:58

Vandaag is de zon er weer na een lange tijd vasten. Hup naar de Zonneweide heerlijk in je blootje. Alleen toch jammer, dat de man met oude racefiets en rood verschoten baseball pet weer op mijn lip kwam liggen (Er was ruimte te over op de Zonneweide) en maar gluren en zijn geval tonen en nog meer. Je mag trouwens je geval ook wel eens wassen. Dat heeft je moeder je niet zo geleerd. Ik val absoluut niet op je en al helemaal niet op je geval.
Stukje verderop kwam ook nog een grijze krullenbol liggen en daar geld het zelfde voor. Laat mij gewoon met rust, dat gegluur.
Het gras was trouwens nog niet gemaaidWillem   19-07-2012 19:34

Het fietsenrek is al twee jaar geleden gemold. Verder het zelfde verhaal als de voorgaande verhalen. Dus het fietsenrek is nog steeds niet gemaakt.


Wim   18-07-2012 07:58

Een tijd geleden was de picknicktafel vernield. De picknicktafel werd weg gehaald. Ik had gevraagd om de picknicktafel weer terug te plaatsen. Het antwoordt van het Amsterdamse Bos was, dat de picknicktafel vooral door masturberende mannen werd gebruikt en men zag geen noodzaak om de masturberende mannen te faciliteren
De picknicktafel is wel gerepareerd, maar staat nu bij de Uitkijk en zal niet meer terug geplaatst worden.Piet   17-07-2012 19:15

Het klopt wel Meleny. Ik had contact met het bos over het legen van de vuilnisbakken. De vuilnismannen hadden moeite met masturberende mannen. Ze worden nu soms wel weer geleegd.
Het gras Karel wordt eind deze week of begin volgende week gemaaid. Het is nu te nat.Karel   17-07-2012 11:01

Het klopt wel wat Meleny schrijft. Ik nam contact op met het beheer, om te vragen of het gras gemaaid kon worden. Het antwoord was, dat ik nog blij mocht zijn, dat zij soms nog een grasmaaier konden vinden, die bij die masturberende mannen nog wilde maaien.


Meleny   16-07-2012 20:43

John de man, die een invalide man in een scootmobiel in elkaar slaat en berooft, plaatst op internet verhalen over zijn belevenissen bij de Gaasperplas en het Laakse strand als voyeur. Dit verklaart ook de verrekijker, die John bij zich had en mensen bespiede. Zie verhaal van Roos.

John is een gewoon een ordinere sekstoerist, die naar de Zonneweide kwam om verhalen op internet te kunnen zetten over zijn belevenissen als voyeur. Dit verkaart ook zijn antipathie tegen alles wat handhaaft.

Alle verhalen lezende, verbaast het mij dat de Zonneweide nog open is. Masturberende heren ga zo door, dan is de Zonneweide zo gesloten.Stelletje   10-07-2012 19:41

Wij waren met Pinksteren voor eerst sinds lange tijd weer eens op de Zonneweide. Het was er gezellig druk. Veel stellen en vrouwen.
Alleen jammer, dat er een aantal mannen al intimiderend, ruzie zoekend en badinerende opmerkingen makende, steeds rond liepen.
Mannen ga naar de dierentuin, misschien kunnen jullie je daar verhuren als gorilla, maar val ons niet lastig.Lars   05-07-2012 09:57

Wij waren met onze dochter van 12 jaar op de Zonneweide. Je mag blij zijn dat zij op die leeftijd nog mee wil naar een naturistenterrein.
Wij lagen nog maar net, of er kwam een oude man, met wit grijze haar en hij loop rond met zijn rechter arm op de rug en daar houdt hij zijn linker arm dan mee vast, vlak bij ons liggen. Binnen de kortste keren was hij aan het masturberen en daarbij onze dochter als lust object aan het gebruiken.
Ik ben zeer dicht bij hem gaan staan en hem strak aangekeken. De reden daarvoor was om niet te veel ophef te maken, dat is alleen maar in het nadeel van onze dochter. Hij hield daarna wel op met masturberen, maar ging wel op zeer korte afstand steeds om ons heen lopen.
Als Meleny schrijft, dat naar dit soort gedrag wetenschappelijk onderzoek is gedaan en dat de uitkomst o. a. is dat dit soort mannen totaal geen invoelingsvermogen hebben, dan is deze man daar een school voorbeeld van. Zo’n man heeft een enorme bord voor zijn kop.
Het ergste is nog dat deze man zijn auto bij ons in de wijk parkeert en dan de Zonneweide bezoekt. Wij en onze dochter worden op die manier steeds weer met hem geconfronteerd.Glen   01-07-2012 09:21

Ik was in oktober vorige jaar met mijn dochtertje op de Zonneweide aan het spelen en eikels aan het zoeken. De Zonneweide is dan gesloten voor naakt recreatie, maar er lagen nog wel enkele blote mensen.
Hier val ik niet over, maar ik val er wel over, dat één van de mannen heftig en landurig ging masturberen en duidelijk op mijn dochtertje aan het kicken was. Het was een jonge man met een kaal geschoren hoofd.

Ik heb het eerst genegeerd en ben wat verder van hem af gaan spelen en zoeken, maar hij bleef mijn dochtertje volgen.

Ik ben daarna weggegaan.

Deze man is ook nog vrijwilliger bij een scouting groep. Mooie boel. Ik weet niet hoe hij zich daar gedraagt, maar ik vrees het ergste, gezien mijn ervaring op de Zonneweide met hem.Roy   24-06-2012 12:11

Hi die Mark,

Ja onze schoolmeester komt nog steeds op de Zonneweide en wel meer dan ooit.

Tabee oude gabber,

RoyMark   20-06-2012 19:11

Ha die Roy,

Ja Roy, dat waren nog eens spannende tijden.
Zeg weet jij, of onze vroegere schoolmeester nog op de Zonneweide komt.

Toerledoky,

MarkRoy   20-06-2012 06:32

Hi die Mark,

Still alive and kicking.
Dat waren nog eens spannende tijden.

Tabee,

RoyMark   19-06-2012 19:48

Ik moet tot mijn spijt bekennen, dat ik als kind ook met vriendjes op de Zonneweide heb gespeeld en eigenlijk kwamen wij er om naar blote mensen te kijken.
Op een niet zonnige dag waren wij alleen op de Zonneweide. Er kwam een man met een lange jas de Zonneweide op en toen hij bij ons in de buurt was, deed hij zijn jas open en richtte een pistool op ons. Wij wisten niet hoe snel wij weg moesten gaan.
Deze man schijnt nog steeds op de Zonneweide te komen.

MarkKelly   17-06-2012 07:38

Hoi Jan,

Dank voor je steun.
Als ik dat zo van je hoor, ben ik blij dat ik geen naturist ben. Ik zou zeggen, zoek steun bij andere naturisten. Gezamenlijk sta je sterker. De naturisten op openbare naturisten terreinen hebben wel allemaal prachtige idealen, maar het zijn allemaal wel eenlingen. De gezamenlijkheid is ver te zoeken, maar deze tendens zie je in de gehele maatschappij.
Dus zet hem op, te beginnen met oude man met grijs haar grijze snor en waarschijnlijk van Indonesische / Mollukse afkomst.
En wat betreft kinderen, die komen kijken hoef je vaak niets te doen. Ze blijven even giebelen en verdwijnen weer. Als ze echt vervelend worden lijkt mij jouw aanpak uitstekend.Jan   16-06-2012 13:18

Dag Kelly,

Ik ben het geheel eens met je, en voor wat betreft de "gluurders" zal ik mij wat nuanceren, hiermee bedoel ik niet de kinderen die komen kijken uit nieuwsgierigheid. Kinderen doen dit meestal ook niet vanuit de bosjes maar lopen de weide op en ook voor mij is het dan een kleine moeite om even iets aan te trekken en uit te leggen wat de bedoeling is van deze weide. Inzake de Boswachters, het is niet altijd even makkelijk om iemand duidelijk te maken dat bepaald gedrag niet deugdelijk is. Ik ben al eens een exces mee moeten maken omdat ik een persoon wees op het feit dat ik zijn gedrag niet echt kon waarderen. En het is wellicht gemakzucht en dat spijt mij, maar ik ben daar voor mijn ontspanning. Maar in de toekomst zal ik mij bewuster gaan opstellen.....


Kelly   15-06-2012 21:08

Hoi Jan,

Een mooi theoretisch verhaal over naturisme en hoe jij het naturisme beleeft, maar wat heeft mijn zoontje daar aan. Wat is de vrijheid van het naturisme als naast elke naturist een politie agent moet staan, om haar/hem te beschermen.
Je noemt in één adem gluurders op naturisten terreinen en het gedrag van mijn zoontje. Nu is het volgens mij, het gedrag van volwassen vooral mannen, die gluren op naturisten terreinen, heel is anders, dan het gedrag van mijn zoontje, die uit kinderlijk nieuwsgierigheid naar blootte mensen komt kijken en dan ook nog zittend bij de ingang. Dus op afstand. Ik zie het ook als een taak van de naturisten om daar mee om te gaan.
Ik proef uit je verhaal wel, dat je het met mij eens bent, dat het gedrag van de oude man met grijs haar grijze snor en waarschijnlijk van Indonesische / Mollukse afkomst, niet te tolereren is.
Ik vind, dat jij je er wel erg gemakkelijk van af maakt, door te vermelden, dat je de boswachters kunt bellen. Meleny heeft het in haar verhaal er over, dat willen naturisten de terreinen open houden ze voor een deel hun eigen broek op moeten houden. Door de boswachters te bellen ben je er niet. Treed als naturist tegen deze mensen op. Ga het gesprek met ze aan en zeg dat ze met hun gedag niet welkom zijn op naturisten terreinen. Voor dat de boswachters er zijn, ben je al te laat.
Tot op heden ken ik maar één persoon, die op de Zonneweide corrigerend op treed. Helaas bent jij dat tot op heden nog niet. Op Zonneweide zijn de afgelopen jaar diverse incidenten met kinderen geweest. Dus er ligt nog een schone taak voor je en dan kunnen onze kinderen uit de Wijk weer veilig spelen in het Amsterdamse Bos.

Hoi Peter,
Dank voor je steun. Je wilt wel erg rigoureus te werk gaan. Ik hoor dergelijke verhalen en nog erger veel bij mij in de Wijk, maar het is volgens mij ook niet helemaal de oplossing.
Ik overweeg nog wel om alsnog aangifte te doen.Jan   15-06-2012 12:34

Voor mij is naturisme een gevoel van vrijheid, ongedwongen kunnen genieten van het weer en de natuur. Helaas is het inderdaad zo dat sommige mensen een andere kijk hebben op naturisme en het gebruiken voor exhibitionisme en hierin heel ver gaan, in mijn ogen veel te ver. Of nog erger seksuele fantasieën in het openbaar realiseren. Maar neem van mij aan dat dit geen naturisten zijn. Dit zijn gewoon ordinaire "viespeuken" die niet om kunnen gaan met de vrijheden verbonden aan het echte naturisme. Aan andere kant moet ik ook even vermelden dat de naturisten op bijvoorbeeld de Zonneweide in Amstelveen meer dan eens bespied worden door niet naturisten, wellicht omdat het toch een interessant issue is. In het geval van de kinderen kan ik maar een ding zeggen, jammer, erg jammer dat een oudere man op deze wijze kinderen bejegend. Ik kan alleen aanraden om bij een dergelijk geval direct de Boswachterij te bellen (020 5456 150) om een dergelijk persoon te laten verwijderen.


Peter   14-06-2012 20:44

HalloKelly,
Deze man dient opgesloten te worden na eerst met 2 bakstenen zijn gereedschap te pletten


Kelly   14-06-2012 08:05

Mijn zoontje kwam totaal overstuur uit het Amsterdamse Bos. Hij was met vriendjes gaan spelen in het bos en zat bij de ingang van de Zonneweide.

Er kwam een oude getinte man met grijs haar en grijze snor van de andere kant van het terrein op hun af lopen en ging al masturberend om hun heen lopen. Mijn zoontje en vriendjes zijn op de vlucht geslagen.

Als Meleny zegt, dat zo’n man dat doet om iemand bang te maken, is hij goed in zijn opzet geslaagd. Ik vind, dat zo iemand niet op de Zonneweide thuis hoort en opgesloten dient te worden.

Een zeer verontruste en boze ouder.Rick   05-06-2012 20:51

Hoi naakte zonaanbidders,


De oude grijze dikke man met een rood sportbroekje op een mountainbike heeft nu een wit sportbroekje aan en maakt nog steeds foto’s met zijn mobiel.

Groetjes,

RickMeleny   03-06-2012 18:35

Hoi Couple,

Ik vind het heel jammer, dat jullie zulke negatieve ervaringen hebben met het naturisme. Helaas komen de masturberende mannen steeds vaker voor op de naturisten terreinen.

Naar die masturberende mannen is wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het zijn mannen met een zeer beperkt invoelingsvermogen. De mannen zien niet wat hun gedrag voor gevolg heeft bij een ander.
Wel zien zij, dat als ze gaan masturberen bij iemand, dat deze bang wordt. Dit geeft hun het gevoel van macht. Zij kunnen iemand bang maken.

Wat is hier aan te doen?
Meer surveillance van politie en boswachters. Helaas hebben zij ook maar beperkte tijd. De vraag is moet je dan naast elke naturist een politie agent of boswachter plaatsen om haar/hem te beschermen. De kosten zouden gierend uit de hand lopen voor een beperkte doelgroep.
Wij naturisten zullen voor een deel onze eigen broek op moeten houden. Dus masturberende mannen of op seks uit zijnde mensen op hun gedrag aanspreken.

Als wij naturisten onze eigen broek niet ophouden zullen de overige bezoekers en omwonende van de recreatie gebieden steeds meer gaan klagen.


De reactie van beheerders is steeds vaker om te gaan bezuinigen op onderhoud van de naturisten terreinen, investeren al helemaal niet meer in de terreinen en tot slot sluiten ze de terreinen. Men vindt, dat men geen terrein open hoeft te houden voor een aantal masturberende mannen.

Als men het terrein aan een andere doelgroep toe wijst, verdient men ook nog meer. Ten slotte zijn naturisten maar een zeer beperkte doelgroep met steeds meer problemen.

Jullie als beginnende naturist hebben daar niet zo veel aan. Het is moeilijk om te gaan met mannen die zich alleen maar laten leiden door hun primaire biologische driften.

Een vrouw heeft een aantal jaren geleden een ingezonden brief geplaatst in het Amstelveens Nieuwsblad. Zij adviseerde het beheer van de Zonneweide om bij de Zonneweide een bordje te plaatsen met de test ‘De op dit terrein aanwezige mannen bezien u als prooi van hun seksuele lusten’.S   28-05-2012 11:18

Mooi bos, wat een rust! Heerlijk.. Je kan lekker in de schaduw of in de zon liggen en er is genoeg ruimte om zelf een mooie plek uit te kiezen..


Couple   16-05-2012 11:04

Al deze berichten lezend (ook de gastenboeken van de overige locaties) hebben wij als beginnend naturist onze twijfels over deze gebieden.

Dat mensen heimelijk friemelen, iets langer doen over het insmeren ;-)) ... daar hebben we absoluut geen moeite mee ...

Het zijn vooral de rondlopende masturberende heren, die je tot enkele meters benaderen, die een negatief effect hebben op ons.

Kennelijk zijn wij -nog- niet toe aan een naaktstrand ...


Paula   13-05-2012 19:35

Hoi Jeffrey,
De man, die je omschrijft wit/grijs haar, bril en met een golfstok, is de zelfde man, die mij kwam waarschuwen met de mededeling, dat hier blote mensen liepen en dat was niet goed voor kinderen. Hij bedoelde waarschijnlijk iets anders.
Het is duidelijk, dat deze man geen kinderen op de Zonneweide wil.
Dat dit zo maar kan?Jeffrey   13-05-2012 08:35

Ik was met mijn zoontjes aan het voetballen op de Zonneweide.

Binnen de kortste keren waren er diverse blote mannen aan het masturberen.

Een van de mannen was een man met wit/grijs haar bril en een golfstok.

Wij zijn daarna weggegaan, dat was waarschijnlijk ook de bedoeling.

De man op het bed niet gezien. Misschien was het dan anders gelopen.

Een bezorgde vader,

JeffreyDe Schoolmeester   03-05-2012 09:21

Hallo Rick,

Wist je ook, dat een zekere Shirley een foto heeft gemaakt vanaf de ingang van de Zonneweide met daarop blote mensen en op haar website heeft gezet met verhaal over de Zonneweide.

Veel zonplezier op de Zonneweide.

Groeten,

De SchoolmeesterRick   30-04-2012 20:04

Hoi naakte zonaanbidders,
Over foto’s maken gesproken.
Een oude grijze dikke man met een rood sportbroekje op een mountainbike maakt foto’s met zijn mobiel.
Een andere dikke man gaat achter de bosjes zitten of achter de bomen staan en maakt foto’s.

Groetjes,
RickMarijke   19-04-2012 10:38

Hoi Paula

Leuk dat je een goede tijd op de Zonneweide had. Zeker op de verjaardag van je zoontje is dat belangrijk.

Inderdaad lijkt de anonieme reactie veel op wat ik mee maakte op de Zonneweide. Je hebt gelijk met, als de geen argumenten hebt ga je schelden en kwetsen.Paula   18-04-2012 10:58

Mijn zoontje was 6 jaar geworden. Voor zijn verjaardag had hij een tent gekregen. Die moest natuurlijk gelijk met vriendjes uitgeprobeerd worden. Dus wij kozen voor het eerste beste veldje in het bosplan de Zonneweide.

Wij hadden de tent net opgezet of er kwam een man op ons af met de mededeling, dat hier blote mensen liepen en dat was niet goed voor kinderen. Mijn gevoel zei, dat deze man gewoon geen kinderen op de Zonneweide wilde hebben.
Aangezien wij dus niet welkom op de Zonneweide waren, begonnen wij de boel maar weer af te breken.

De man op de stretcher kleedde zich voor een deel aan en kwam naar ons toe en vroeg wat er aan de had was. Wij deden ons verhaal. Waarop hij zei, dat hij op dat moment de enige bezoeker op de Zonneweide was en hij zich absoluut niet aan ons stoorde wij waren welkom.
Wij hebben een leuke middag op de Zonneweide gehad.

Wat wel opviel was, dat er figuren bij de ingang kwamen kijken waarvan je het gevoel had, deze liever niet in het donker tegen te komen, laat staan je kinderen aan toe te vertrouwen.
De man op de stretcher lette op deze figuren, dat hebben wij als prettig ervaren. Een beetje toezicht kan geen kwaad.

De anonieme reactie lijkt veel op het verhaal van Marijke. Je hebt geen argumenten en dan ga je maar schelden en kwetsen en dat dan ook nog eens lekker anoniem. Uit het verhaal begrijp ik, dat de man op de stretcher contacten zou hebben met de politie. Ik zou niet weten wat daar op tegen is, behalve als je op de Zonneweide komt voor andere dingen en strafbare dingen doet.

De man, die ons een leuke middag bezorgde, verdient een roos.


   11-04-2012 21:41

Die man op dat bed is zelf een viespeuk die naar iedereen ligt te gluren. Blijkbaar is hij afgekeurd (waarom? hij kan toch zittend werk doen als hij de hele dag kan liggen zonnen?) en heeft niets anders te doen dan Polizei te spelen. Nogal gefrustreerd zielepietje.


Vanessa   08-04-2012 16:44

Hi Melany,

Misschien heb je gelijk, hoewel jouw idee dat de waarschuwende man dan misschien aan het filmen was ook niet erg geruststellend is.

Ik was/ben overigens in de veronderstelling dat John de man met de stretcher niet iets heeft aangedaan. Maar goed, ik was nog op de zonneweide toen dit gebeurde dus ben geen getuige geweest. Ik zou het erg vinden als de man met de stretcher aangevallen is... helemaal omdat hij zich blijkbaar niet goed kan verdedigen. Voor wat ik weet heeft John een lijst met nummerborden afgepakt, waarop hij bijhoud wie er naar de zonneweide gaat en zijn muts. Daarom heb ik ook een reactie geplaatst omdat de discussie zich tegen John keerde, wat ik een sympathieke man vond.

En ik kom vast nog wel eens op de zonneweide hoor, ik ben daar vaak geweest en nog nooit gedoe gezien tot deze bewuste zondag.

Groet, Vanessa


Meleny   30-03-2012 11:53

Hoi Vanessa,

Jammer dat je niet meer op de Zonneweide wil komen.

Ik was de bewuste zondag op de Zonneweide. Ik heb de man op de stretcher geen foto’s of films zien maken.

Om zeker te zijn heb ik de man op de stretcher op de vrouw af gevraagd of hij op, die bewuste zondag foto’s en/of films heeft gemaakt. Hij zegt, dat hij geen foto’s en films heeft gemaakt en zegt verder, dat hij überhaupt geen foto’s en films van mensen op de Zonneweide maakt.

Dus dit is geen reden om de Zonneweide niet meer te bezoeken.

John zegt, dat er een man kwam waarschuwen voor de man op de stretcher. Echter het kan zijn, dat deze waarschuwende man een verborgen agenda had. Gezien de voorgaande verhalen maak je niet bij iedereen populair. Dus het kan zijn, dat het deze man heel goed uit kwam, dat de man op de stretcher eens goed in elkaar werd geslagen. Dat doe je dan niet zelf maar je brengt iemand anders het hoofd op hol en je blijft zelf buiten schot.

Wat John daarna deed is totaal buiten proporties. Hij is niet nagegaan of het verhaal wel klopt. Hij is voor eigen rechter gaan spelen. Heeft de man op de stretcher, die invalide is en in een scootmobiel rijdt, opgewacht, bedreigd, geslagen en bestolen. Dit is diefstal met geweld en dan is een dergelijke iemand ook nog verbaasd, dat de boswachter daar tegen op treden.

Dus een roos voor de man op stretcher.Vanessa   23-10-2011 22:14

Wat een reacties. Ik was er die zondag dat John en de 'man met de stretcher' er ook waren. Ik ben het eens met John, ik vind het heel erg storend als iemand denkt dat hij mag filmen of foto's nemen van mensen zoals ik, die daar komen om te genieten van de zon. Anderen beschermen voor eventuele perverts is erg nobel, maar laat wel je film/foto apparatuur thuis. Voor mij de reden om niet meer naar de zonneweide te gaan. Iets met privacy, best belangrijk.


Marijke   29-09-2011 19:43

Ik heb ervaring met de man op de stretcher.

Deze zomer lag er een man naast mij te masturberen. De man op de stretcher vroeg hem om te stoppen met masturberen. Hij reageerde met, ik doe niets en je discrimineert homo’s. De man op de stretcher reageert met als je door gaat met je gedrag, dan moet je dat maar op het politie bureau vertellen.

Even later ging de man weg.

Kort daarna komt er een agressieve man naar de man op de stretcher en zegt dat hij de masturberende man niet had mogen aan spreken en hij discrimineert homo’s. De man op de stretcher zegt homo’s moeten zich ook aan de wet houden. De man is verder nog wel een kwartier doorgegaan met schelden en kwetsen, waar de man op de stretcher niet op reageerde, wat mij ook zeer juist leek. Ik vind dat de man op de stretcher zeer correct heeft gehandeld.

Alleen ik zit wel met een vraag. Mogen hetero mannen niet masturberen en homo mannen wel en hoe kan een masturberende man bij een vrouw zich homo noemen. Ik vind daar geen antwoord op.

Goed idee de man een roos te geven. Ik doe mee.   29-09-2011 08:20

Mijn verhaal komt overheen met die van Sandra. Ik was 4 jaar geleden voor het eerst op de Zonneweide. Ik had mij nog niet uitgekleed of daar ploften al twee mannen bij mij in de buurt neer. De één lied het alleen bij gluren. De ander je raad het al bogon gelijk met marturberen. Ik heb mij gelijk weer aangekleed. Ik moet van dit gedoe n.l. niets hebben. De man die aan het masterberen was kleedde zich ook aan en ik dacht ook, dat hij verdwenen was.
De man op de stresser kwam ook naar mij toe en vertelde, dat ik bij de uitgang werd opgewacht door deze man. Hij bood aan als ik bij het verlaten van de Zonneweide problemen ondervond, ik moest terug keren en hij zou dan met mij mee gaan.
Ik heb gevraagd om gelijk mee te gaan. Terwel wij aan het praten waren verdween de schennispleger dacht ik.
Dat was dus weer een misrekening de schennispleger stond op de toegangspad van de Zonneweide en versperde ons de weg.
De man met scootmobiel kan behoorlijk hard rijden, dat moet ik die dibiel van John na zeggen, want de schennispleger schrok zo dat hij op aan de kant ging.
Maar wij waren nog niet van hem af. Hij ging op de fiets op twee meter achter ons volgen.
Bij de kruising met de Colijnweg zei de man op scootmobiel net te doen of wij gaan oversteken, maar dan toch blijven staan. Dat hebben wij gedaan. De schennispleger schoot ons voorbij en gaf mij ondertussen nog een klap.
Volgen mij was dit een aanraking met een seksuele beboeling. Dus aanranding of gewoon geweldpleging.
Jullie kunnen begrijpen, dat ik behoorlijk ondaan was.
Ik ben nooit meer op de Zonneweide geweest en ga er ook nooit meer naar toe.
Goed om een aktie te beginnen om de man op de stresser een roos te geven.Sandra   28-09-2011 20:19

Ik wel mijn ervaring van de man op de stesser met jullie delen.

Vorige jaar was ik op de Zonneweide en ja haar er kwam een man liggen gluren en even later begon het maturberen. Ik had hier schoon genoeg van en ging mij aankleden. Voor ik het wist was de man verdwenen dacht ik. Om mij weer uit te kleden had ik geen zin meer in. Net voor dat ik vertrok kwam de man op de stesser naar mij toe, dat ik bij de uitgang door deze schennis plegende man werd op gewacht en hij bood aan met mij mee te gaan. Op dit aanbod ben ik ingegaan.

Hij heeft mij langs deze man gevoerd, die ons gelijk ging achtervolgen. Op het fietspad stond zijn bus, daar stapte hij in en achtervolgde ons in zijn bus op het fietspad. De man op de stesser heeft zijn scootmobiel dwars op het fietspad gezet, zodat deze man mij niet meer kon achtervolgen. Ik ben zo ontsnapt.

De man op de stesser heeft min of meer zijn leven voor mij in de waagschaal gesteld. Je weet nooit wat zo'n ideoot in een bus doet. Later heb ik begrepen is de man in de bus terug gekeerd. Prachtig om deze man een roos te geven. Dus meiden kom op het is een kanjer.


Meleny   28-09-2011 11:07

Hoi Roos
Een goede tekst is naar mijn hart.
Viespeuken vinden het natuurlijk nooit leuk, dat er toezicht is.
Die John moet zich dood schamen, een invalide man in een scootmobiel te slaan en dan ook nog zijn muts stelen. Ba, Ba, Ba,

Zullen wij je naam eer aan doen en deze held op de stresser een roos aanbieden.Roos   28-09-2011 07:41

Ik was zondag ook op de Zonneweide. Ik heb de man op de stresser gezien. Ik heb hem geen foto's zijn maken. Ik ken hem en heb gehoort en diverse malen zelf gezien, dat hij vrouwen, die in de problemen kwamen, hielp en in bescherming nam. Ik heb gehoort dat hij vindt, dat vrouwen en kinderen veilig moeten kunnen recreeren op de Zonneweide, zonder door allerlei op seks beluste mannen lastig gevallen te worden.

Ik heb het stel ook zien liggen. Jullie lagen minimaal op 200 meter van deze man. Ik begrijp dan niet waar u zich druk om maakt. Ik heb de man op de stresser twee maal zien verplaatsen, en dit leek mij redelijk, omdat hij in de schaduw kwam te liggen. Ik heb jullie stel ook meerdere malen zien verplaatsen en ik kon geen reden bedenken waarom dat was. Ik heb jij de man wel diverse malen met een verrekijker naar blootte mensen zien kijken. Op het laatst ging jij je verschansen achter een aarden wal, om dan er boven uit met de verrekijker te gluren. Ik heb hier het gevoel aan over gehouden, dat je de man een viespeuk bent, die mij met een verrekijker, tussen de benen probeert te kijken. Toen de man op de stresser de Zonneweide ging verlaten hadden jullie in eens heel veel haast en jij de man riep tegen een ander man, wij gaan hum opwachten en rammen hem helemaal in elkaar. Ik spreek Meleny na hulde aan de boswachters, dat ze tegen jullie optreden.
Ik zag jullie ook aardig wat bier innemen, jammer dat de boswachters geen blaas test hebben afgenomen. Ik vind het onverantwoord om met zoveel drank op te gaan rijden. Bij de uitrit van de parkeerplaats van de Zonneweide was die avond al een aanrijding geweest, dat hadden jullie ook kunnen zijn met al die drank.


Meleny   28-09-2011 00:08

meleny<
ik was zondag op de zonneweide< ik ben blij er er mensen zijn die opletten en er voor zorgen dat het voor ons vrouwen ook nog goed toeven is op de zonneweide< types zoals john< die een beetje de rambo gaan uithangen horen niet op de zonneweide> ik ben blij te horen< dat de boswachters daar tegen op treden> hulde> ik kom regelmatig op de zonneweide en zie gelukkig heel vaak de politie en boswachters> dit komt de veiligheid van ons vrouwen alleen maar ten goede> ook hulde aan de man op de stresser< dat hij voor onze veiligheid opkomt


john   26-09-2011 17:57

wij zijn een stel uit amsterdam zuid oost en hadden zondag zin om lekker naakt te recreeren op deze plek het was lekker weer en lekker rustig hier en daar wat mannen en ook wel stellen die van het mooie weer gebruik maakte op een gegeven ogenblik kwamen we in gesprek met wat mannen dat we op moesten passen voor de [heer] op de stretcher hij zou foto,s maken en je in de gaten houden mocht je te dicht bij elkaar gaan zitten laat staan ff te knuffelen geen [sex] dus hij zou gelijk de boswachterij bellen of de polite dit persoon die veel verkast om stellen of mannen in de gaten te houden ik john ergerde me hier wel aan vele mensen kozen dan ook t hazepad om weg te gaan toen wij vertrokken was degene snel die ons inhaalde ik maakte hem dr duidelijk op met verbaal geluid dat ik hier niet van gediend was hij reed met een rotgang richting de parking en schreef alle kentekenplaten op ik john dus zette t op een loopje en hield dit stumpertje aan inmiddels hadden wij e boswachterij al gebeld hij even dr na bleek ik heb heb zijn wolle muts van z.n kop getrokken en de boswachterij kwam me al tegemoet rijden of ik zijn muts terug wou geven anders zou de politie mij wel ff komen arresteren te gek voor woorden door iemand die open en bloot voyeurt op naaktstrand en veel mensen het plezier van naaktzonnen vergald bij de boswachterij en de politie is dit persoonbekent hij heeft ook aangifte gedaan tegen mij john dus maar ik ga dr zeker weer zonnen en aan iedereen die hier behoefte aan heeft en je dit persoon je probeert te stangen zou ik zeggen bel de boswachterij of politie met z,n allen kunnen we dit soort gasten weg krijgen lijkt me, onze middag was aardig verpest door dit rare typ en met mij meer mensen en boswachters pak eens degene die dit doet en niet mensen die daar komen zonnen voor reakties gaarne schrijven naar mokum1960@live.nl


Erik Baas   06-06-2011 18:30

Als je zaterdag 11 juni 2011 toch in Amsterdam bent, zou je ook best even mee kunnen doen met de World Naked Bike Ride ! Zie http://www.wnbr.nl/


j.kuijper   14-07-2010 17:12

Ik heb in mijn navigatie van mijn auto de Blekerskade ingetoetst. Komend van Amsterdam kom ik uit op de Oude Karselaan/Blekerskade. Vandaar uit is het nog zeker 20 minuten lopen. Als je maar 350 meter wilt lopen moet je de Blekerstraat benaderen via de Burgemeester Colijnweg, dan kom je uit bij de parkeerplaats zoals op de foto staat.
Voor het eerst hier geweest vandaag van 10.00 tot 12.00 uur. Toen ik kwam was er 1 persoon en toen ik weg ging ongeveer 14 personen. Lekker rustig en de politie kwam ook nog langs met een busje. Dus er is ook toezicht.Rick   07-06-2010 12:30

Hoi naakte zonaanbidders,

Zaterdag 5 juni nog lekker naakt in de zon gelegen hier. Was gezellig goed bezet, maar niet echt druk. Ook stellen, enkele zelfs met kind.

Vieze grijze man niet gezien.

groetjes,

Rick


Student020   15-04-2010 05:09

er loopt constant een vieze oude grijze man naar iedereen te staren en volgens mij ook af te trekken.

sowieso een beetje sfeerloos hier
ik ga veel liever naar de gaasperplas 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend