Isabellagriend
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Isabellagriend
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Nude   23-10-2021 15:49

Zijn er nog vorderingen wat betreft een nieuw bestuur?


Mary   26-09-2021 14:53

Jullie zijn slecht geinformeerd en kletsen een hoop onzin. De gemeente heeft daar niets te vertellen want het terrein is eigendom van Limburgs Landschap en die bepaalt de regels en deze heeft een samenwerkings overeenkomst met stichting zoals je lezen kunt op de site.


naaktstrandbezoekers   26-09-2021 12:26

Het is een openbaar terrein . alleen de gemeente heeft er iets over te zeggen verder niemand


Johan   26-09-2021 10:41

Het verbaasd me toch altijd weer dat mensen van het bestuur openlijk zeggen, dat een review hier plaatsen geen waarde heeft, terwijl er op de eigen website van Isabelagriend geen mogelijkheid toe is. In plaats daarvan worden mensen aangemoedigd een mail te sturen naar bestuur. Het heeft er alle schijn van dat het bestuur de vuile was binnen wil houden.En dat is toch niet meer van deze tijd ? Iedeen moet gewoon open en bloot zich kunnen uiten wat hij of zij van Isabelagriend vind.Dat niet alle reviews positief zijn is normaal. Ook de reviews op de site van Blootgewoon zijn niet allemaal positief. Wellicht een aansporing voor het bestuur om daar iets mee te doen, in plaats van ,,onwelgevallige reviews onder het tapijt te willen vegen.


open internet   26-09-2021 06:59

Niks aantrekken van bezoeker, die meent dat hij authoriteit heeft terwijl dat zeker niet zo is. Dit is een gastenboek en plek voor reviews, van IEDEREEN. Ook als die negatief zijn en meneer "zon groet" toevallig niet aanstaan.
Het bestuur doet (deed) er in elk geval alles aan om alle slechte ervaringen van het internet te houden. Op hun eigen site vind je geen reviews.


Stellimburg   21-09-2021 21:15

Oké bezoeker,
Sorry wanneer ik het op de verkeer plaats drop. Dit zijn gewoon onze bevindingen / ervaringen van dit mooie gebied. Ik dacht dat iedereen het wel op prijs stelt dat ervaringen worden gedeeld. Zo hou je een objectieve waardevolle site. Het zal toch niet alleen de bedoeling zijn om alleen positieve zaken te melden..
En nee we hebben geen interesse in bestuursfunctie. Hebben al erg druk met werk en kids en sociaal leven. Je moet immers keuze maken. Zodra we meer tijd hebben zullen we er zeker over nadenken.
Groetjes van ons stellimburg


bezoeker   19-09-2021 17:29

Hallo stellimburg.
Zoals u hier schrijft benaderd het bestuur nooit iemand maar wel de paar nep bestuursleden.
Als jullie het allemaal zo goed weten en kunnen waarom geef je, je niet op als bestuurslid jullie zijn jong. En meld je klacht waar ze thuis hoort en niet hier, deze site heeft niets met de stichting te doen.

zon groet.


Stellimburg   19-09-2021 13:56

Ja word echt tijd voor vernieuwing en vooral jonger bestuur. Die paar die er nog zijn doen goed hun best. Dank hiervoor ziet er altijd netjes uit. Helaas lopen ze er wel rond als politie agenten, en dat is nou ook weer niet nodig. Zitten vast geroest of te wel erg ouderwets. Iedereen in zijn waarde laten is ook een kunst.
Wij zijn stel veertigers komen al jaren in Ool maar ook her en der op naaktstranden in Europa, zo gluurderige toezichthouders zie je echt nergens. Wij lagen gewoon in hoge gras achter de bootjes met parasol een stukje van het pad, komt opeens een van die bestuursleden het hoekje omkijken. Ik zeg ene en hij zegt ja ik ben Ad van stichting issabellagriend. Ik houd toezicht. Ik zeg ja en. U mag hier geen seks hebben. Ik zeg doen we dat dan, waarop hij zich omdraait en wegloopt.. Dat is wat ik bedoel. Wij komen niet voor seks daar. En al zou het zo zijn. Iedereen weet dat achter door langs Maas wel gesekst wordt. Ze doen maar ik hoef dat niet te zien dus ga er niet heen en lopen zeuren eroverZo simpel is dat. Wij liggen gewoon stukjes n pad af met parasol voor onze privacy normaal te zonnen en geen zin in pottekijkers..


Fleur   14-09-2021 18:49

Ik merk op dat er nieuwe bestuursleden nodig zijn voor het naaktstrand in Roermond. Wie neemt het bestuur daadwerkelijk over...?
Zonde om deze aanlegplaats over te slaan op onze vakantie naar het zuiden.


patrick   06-09-2021 15:22

Gisteren eindelijk voor eerste keer terug geweest. Vanaf het ogenblik dat ik op t naaktgedeelte was, mijn kleren uit. Zalig, 1.5 km in je blootje lopen. Dikke pluim voor alle mensen die de vuile troep van de overstoming hebben opgeruimd. Het zag er terug prachtig uit, en wat een mooi weertje


Hans   24-08-2021 21:46

Hoi Bezoeker.
O ik wist niet dat dit niet de site van de stichting was. Sorry.
Maar er varen wel degelijk andere mensen van Het bestuur zoals ze dat noemen aanwezig . Een oudere man / grijs met bril en petje die geheel gekleed ruimde rommel op ook hij gaf ook aan bestuurslid te zijn. Deze man was erg correct en vertelde ons zelfs de hele geschiedenis van het strandje en dat ze maar erg moeizaam nieuwe bestuursleden kunnen vinden.
Hebben hem het ook verteld en hij kende de kale man ook. Zei ja dat is ook een erg bemoeizuchtige mannetje maar hij bedoeld het goed. Ik kan er helaas niets aan doen. Negeer hem maar dat doen de meeste mensen hier.
Ja dat slaat toch eigenlijk nergens op.
Sorry dat ik lullig hiermee lastig val.
Hoop dat andere deze ervaring bespaart blijven.


bezoeker   24-08-2021 20:31

Hallo Hans.
Het is zeer vervelend dat jullie deze ervaring hebben gehad. Deze persoon hadden jullie meteen flink de wind van voren moeten geven. Deze persoon heeft niets met stichting te maken, en heb vandaag ook niemand van het bestuur op het terrein gezien. waarom meld je dat niet waar het thuis hoort. info@naturisme-isabellagriend.nl .Hier schrijven heeft nul,nul waarden, deze site is NIET van stichting.
zon groet


Hans   24-08-2021 18:23

Dag allemaal.
Wij vanmiddag met ons fietsgroepje 6 heren en 2 dames op terrein van issabellagriend beland. 1 van de heren was er al eens geweest. De overigen nog nooit. Wij fietsen gestald bij info punt en toen gaan wandelen Bij bordjes naakt gedeelte wij beetje giechelend ons uitgekleed en wandelingetje gemaakt. Zag er erg mooi en rustig uit. Wel hadden wij met zo een grote groep veel bekijks. Wij zijn helemaal gelopen tot het niet meer verder kon en toen maar weer terug. Een bijzondere ervaring met zijn allen maar wel leuk. Een min puntje daar dat we achtervolgt werden door zon gebruinde kale man met ontbloot bovenlijf. Verder droeg hij half lange spijkerbroek. Hij bleef ons maar volgen. Ook toen we even stil stonden. Raar toch. Frans een van de vrienden is naar hem toegelopen en vroeg waarom hij ons volgde.Hij vertelde dat hij toezichthouder was en hij vermoede dat wij seks gingen hebben daar. Nou wat een aanname. Toen Frans het ons vertelde was ik best boos . Wij groep vijftigers gaan daar van bil.Ben er nog boos om. Ik was de leuke wandeling ineens vergeten en ergerde me alleen maar aan die rare kerel. Ik weet niet of andere dat normaal vinden maar ik niet. Ik ga met mijn vrouw wel eens naar naaktstrand berendonk maar nog nooit zoiets meegemaakt. Wanneer dat Limburgse gastvrijheid is dan mag je dat van mij houden. Stelletje achterdochtige.
Ons zie je daar niet meer terug. Dat zulk personen daar rond lopen om interessant te zijn. Beneden ieders niveau.Jan   24-08-2021 17:02

Heerlijk gebied, mooie naaktwandeling kunnen doen. Je kan niet overal het water in (modderige bodem) maar in midden gedeelte is meer zand aanwezig.


Bert   17-08-2021 14:21

Zondag in Ool geweest. Zag er weer mooi uit. Chapeau voor de mensen die alles zo netjes hebben opgeruimd. Verder was het er gezellig druk en een leuke sfeer.
Heerlijk van het weertje genoten daar.
Zon groet Bert


Stel   06-08-2021 07:08

We komen hier al jaren.
Kan je er nu al weer liggen of is het terrein nog nier vrij gegeven. Word de komende week weer mooi weer


Colin   28-07-2021 17:50

Ik ben er op 23-7 geweest. Was daar de eerste keer.

Aan het begin zaten een paar mensen te praten. Ik was opzoek naar een zandstranden, maar niet gevonden.

Ben helemaal om het water gelopen totdat ik niet verder kon.
Het was natuurlijk niet de ideale situatie, zo net na de overstroming. Veel modder en zakte regelmatig tot mn enkels weg..

De enige plek die acceptabel was, lag aan het begin en het stukje loodrecht op de Maas.. verder vond ik het niet zo bijzonder.

Misschien als de troep is opgeruimd, dat er meer mensen zijn en dat het gezelliger is. (Of ik heb ergens iets gemist).


Ap   17-07-2021 22:05

Stefano,
Gebied is voorlopig gesloten ivm veiligheid en hoog water, zelfs de parkeerplaats staat blank, zie fotos op officiële site van de stichting, helaas voorlopig gesloten dus, maar zak wel snel drogen, weer word beter.


Stefano   17-07-2021 19:20

Beste allemaal, wat is de toestand bij het Isabellagriend? Ik vermoed dat daar ook veel waterschade is. Jammer genoeg voor al die mensen daar. Maar kan je nog naar het isabellagriend komen? Of is daar ook sprake van wateroverlast? Graag antwoord en heel etg bedankt!


Frank   13-07-2021 00:01

Hoi,
Ik was tot een paar jaar geleden een regelmatige bezoeker van deze fantastische plek. Als overtuigd naturist ben ik op vele plaatsen geweest maar Isabellagriend is wel mijn favoriete plek, wat een ruimte daar. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het er echt druk was en vaak midden in de zomer was het er door de week eerder vrij rustig. Als bi man van 50 vind ik de overlast van sexende mannen ook erg meevallen en dat komt volgens mij door het feit dat het nog een fikse wandeling vanaf de parking is. Je kunt het geen ontmoetingsplek voor homo´s noemen, het is geen plek waar je na het werk nog even de bosjes induikt. Als ik er met een vriendin lag dan lagen we ook meestal bij de bootjes en als we dan een rondje wandelden dan kon je wel eens een vreemd mannetje tegen komen maar dat kom je op elk naaktstrand tegen. Iedereen die het naaktstrand daar wat kent weet dat als je met je vriendin aan het einde gaat liggen er gluurders in de buurt komen zitten en ik heb ook wel koppeltjes gezien die daar naar op zoek waren. En laten we eerlijk zijn, naakt zijn geeft een bepaalde sexuele spanning en daarmee bedoel ik niet het gaan rondlopen met een erectie. Het is door de uitgestrektheid de ideale plek om met een vriend of vriendin af te spreken en de hele dag naakt te recreëren en als je zin hebt kun je tegen de avond nog even de bosjes induiken. Ik ben er vaak samen met een vriend als laatste vertrokken, daar is verder niets mis mee. Leven en laten leven.


Stelletje   11-07-2021 22:21

Hoi
Als eerste een groot compliment voor dit mooie gebied waar naakt recreatie is toegestaan. Wij bezochten het zondag j.l.
Heerlijk hele middag in het zonnetje gelegen en het gebied 1 x rond gelopen.
Enige negatieve deze dag waren die 2 mannen die ieder stelletje na liepen. We hebben het zelf ervaren en ze erna geobserveerd. Ze zijn gewoon puur daarvoor seks. Het zijn een grotere man en een kleinere beetje vollere jongeman,denk tussen 30 en 40. Ze lagen op het strandje waarde in waterkant gaan. Onze vraag is of meerdere mensen deze ervaring met deze mannen hebben en of er iets aan gedaan kan worden.
Ondanks deze vervelende bijzaak hebben we een erg mooie middag gehad.
Groeten Annet en ErwinBezoeker   27-06-2021 23:24

Ik heb ook hem gezien maar ik was twefijl over dat helaas


E&I   27-06-2021 11:32

Op 27-06-2021 een man aangesproken die heimelijk aan het filmen was. Hij droeg in zijn rechterhand een soort etui (zonnebril?) waaruit een kleine lens stak. Bij confronteren liep hij snel weg naar het textielstrand. Man, 45-50, 178-180cm, onopvallend type, zwart sluik haar, geen tattoos en natuurlijk ook zonder kleding.


Dieter   23-06-2021 17:18

Patrick, als ik het goed voor heb, mag je als buitenlander wel naar Nederland, als je er minder dan 12 uur bent. 'k Neem echter aan dat zoiets momenteel nog niet echt aangemoedigd wordt.


patrick   22-06-2021 16:23

ik zie dat er al mensen uit belgie komen, ik zou ook zo graag trg komen maar durf nog niet. ik dacht dat je NL als belg nog altijd niet officieel binnen mag.

grtjes, tot vlug hopelijk


Manuel   20-06-2021 13:59

Oeps, ik heb vergeten mijn naam in de laatste post van 18/06/2021 12:11 te zetten, sorry


Jack   19-06-2021 11:14

Slechte opmerkingen worden veroorzaakt door slecht gedrag dat zich voordoet om het gebied te behouden. Deze acties moeten worden voorkomen, niet verbieden opmerkingen zoals de administratie probeert


   18-06-2021 12:11

Ben ook een regelmatige bezoeker. Ik kom uit België. Ik kom alleen omdat ik vrijgezel ben. Ik vind hier mijn innerlijke rust en probeer altijd een afgelegen, schaduwrijk plekje te vinden om van de dag te genieten. Natuurlijk zijn er altijd verbeteringen en mensen die klagen. Ik denk dat het nergens perfect is. Ja, petje af voor degenen die het netjes houden. Dus laten we hopen dat deze plek nog lang bij ons zal blijven. Leven en laten leven.


Rob   18-06-2021 07:52

We komen al jaren op het naaktstrandje.
Isabellagriend.
En altijd samen met mijn vrouw .
We hebben daar nog nooit rare ervaringen mee gemaakt met andere bezoekers.
De mensen zijn er vriendelijk en hebben altijd tijd voor een praatje.
Bij vragen of opmerkingen kun je altijd terecht bij iemand van het bestuur.(onze complimenten voor de heren Ad en Frits die er alles aan doen om het te onderhouden)

Maar het lijkt er op dat iemand het strandje een slechte naam wil bezorgen.
Wij kunnen daarom die slechte reacties ook niet begrijpen die geplaats worden.

Soas   16-06-2021 11:23


Ik vind het heel vreemd. Er zijn mensen die seks hebben of spelen op het strand. Niemand houdt ze tegen, maar als ik een erectie krijg, zeggen ze dat dit verboden is, wetende dat ik de ervaringen niet heb


Stelmv   14-06-2021 17:17

Gisteren naar de opendag geweest. Hing een mooi en prettig sfeertje in de ochtend. Zijn maar een dagdeel geweest. Ik bezoek Isabellagriend vaker maar mijn partner niet.

Was de eerste keer voor haar en ze vond het een erg prettig en fijne plek om te zijn. We werden samen door iedereen vriendelijk begroet. Open dag liep ook als een trein zo te zien en viel me op dat er een gevarieerd publiek was.

Erg aangename ervaring dus. Vooral voor mijn partner omdat ze natuurlijk wat drempelvrees had. Ook gezien sommige reviews hier.

Het zou fijn zijn wanneer buiten de naam en bv een mailadres hier ook een ip adres van diegene staat die een commentaar in het gastenboek schrijft. Is wel zo transparant en voorkomt het voeren van een hetze. Als ik de reviews zo doorlees kom ik veel dezelfde spelfouten tegen met andere namen erbij. Groene petjes worden blauwe petjes en meer van dat...

Wie weet is Dotan hiet met z'n trollenleger ook actief ;-)

Mijn tip ga zelfs eens een kijkje nemen en geniet van de mooie ligweide


Hilbert   13-06-2021 20:53

Hoi bezoeker.
U bent zeker een van de bestuursleden, lees hier in reviews dat u vaker hier commentaar geeft op mensen kritiek hebben. Ben wel degelijk daar geweest en ik en ook nog enkele anderen hebben dit toch echt gezien. Vind het naar dat u mij zo beledigd. Maar zal me niet verlagen naar u niveau. Ik wens u en alle andere bezoeker een fijne zonnige zomer en geniet van die mooie omgeving.
H,Z
Bezoeker   13-06-2021 18:13

Hallo Hilbert.
Je moet hier geen leugens liggen te verkopen. Heb in de buurt van de party tent gelegen en deze mensen zijn er niet weggeweest, hebben ingepakt en zijn het terrein afgereden. Ga een sprookjes boek schrijven waar je je ongebreidelde fantasie kunt los laten maar vertel hier geen leugens. Jij bent geen naturist maar een fantast.
Echte naturist.
Hilbert   13-06-2021 13:00

Ha
Was even op openlag iets nieuws voor mij. Ben niet echt naturist maar heb wel interesse erin.
Wel raar dezelfde mensen die je hartelijk ontvangen en van alles en nog wat vertellen ook wat wel en niet thuis hoort op naaktstrand. Trof ik later toen ik rondliep om het gebied te verkennen al seksend met andere mannen aan. Ze knikten naar mij alsof ze wilden zeggen wil je mee doen. Ik ben snel doorgelopen. Dat is niet mijn idee van Naturise.


Stel   04-06-2021 17:12

Prachtig gebied, maar publiek bestaat voor 90% uit oudere mannen die veelal rondjes lopen op zoek naar, zo lijkt het, sex.

Vooral niet te ver doorlopen.


Ouderstel   02-06-2021 22:15

Wij nu dit jaar al 4 x op deze mooie locatie geweest. We wonen pas 7 maanden hier in de buurt. Eerder wonend in Zeeland. Voor ons is het echt een verademing. Wij kunnen ons dan ook helemaal niet vinden in de reactie van “Gezellig Stel”. Maar wij gaan wel gewoon liggen op grasveld tussen de bootjes. Daar helemaal geen last van gluurder of mensen lastig vallen..En de mensen die voorbij komen gaan vaak stukje verder liggen. Je moet immers niet overal iets achter zoeken. En ja als je helemaal op het eind gaat wandelen langs de Maas dan weet je dat daar mensen zijn die ook wel eens iets anders zoeken. Daar blijven wij netjes weg en merken dan ook niets van. Van vooraf tot en met tussen de bootjes kun je prima netjes en vertrouwd bloot zonnen ook gezinnen met kinderen, je kunt daar ook fijn het water in.
Wij hopen dat het zo blijft zoals nu.
Veel erg leuke mensen. Enige dat ons eerste 2 x stoorde was man van bestuur die zich best bazig gedroeg.wat wel en niet mag. Maar mijn man heeft hem gezegd dat hij het allemaal wel wist en zijn gezeur niet op prijs stelde. We komen al wel 30 jaar op diversen naaktstranden en zijn wel wat gewend.
Hier gaat het er erg netjes en fijn aan toe. Maak je niet zo druk over die andere mensen.
Groet Hans en Wilma


Gezellig stel   02-06-2021 13:09

Goedemiddag,

Gisteren samen met m’n vrouw voor het 2e maal dit mooie stukje limburg bezocht! Super locatie, schoon, mooie plekken om te liggen.
Het enige wat ons heel erg tegenviel was het publiek!
Hierdoor komen wij en niet meer recreëren.
Heel veel mannen die staan te gluren, op en neer blijven lopen, met zichzelf schaamteloos staan te spelen, heren op fietsen die rond om je blijven cirkelen.
Zelfs is mijn vrouw n stukje gaan wandelen en diverse malen aangesproken of ze Sex wou, en mannen die zonder schaamte hierbij ook nog hun geslachtsdeel vasthouden.
Vreselijk, wijzigen vertrokken!

Ik hoop dat er eens wordt opgetreden tegen dit soort volk!

Heel erg jammer


Gerard   31-05-2021 20:46

Aller eerst wil ik zeggen dat dit een erg goede en vooral eerlijke site is. Hier kan tenminste iedereen zijn bevindingen achterlaten. Zowel positief als negatief.
Dit kan van de 2 sites “ blootkompas Isabellagriend en Isabellagriend recensies - natuurgids” niet gezegd worden. Daar wordt iedere ook maar iets minder positief / verbeterpunten of kritiek op bestuur niet geplaatst. Deze 2 sites hebben totaal geen eerlijk beeld van naaktstrandje Ool. Pure censuur wat daar wordt toegepast. Denk dat daarom mensen hier hun stem willen laten horen .
Dat is groot compliment voor deze eerlijke site.
Vriendelijke groet Gerard vast bezoeker van het strandje.


Zongenieter   31-05-2021 17:12

Hallo Bezoeker 31-5-2021 16.56
Je moet je beklag niet hier doen want daar heeft niemand iets aan. Plaats deze waar ze thuis hoort:info@naturisme-isabellagriend.nl en met duidelijke informatie waar je het over hebt.

zongenieter


Bezoeker   31-05-2021 16:56

Ik rende weg en klaagde en ze deden niets Iedereen kent het verhaal van de man met de blauwe hoed Ik spreek uit ervaring


Zongenieter   31-05-2021 07:48

Hallo bezoeker.
Hallo onzin uitkramer en oproer kraaier dan moet je de jaarverslagen lezen als je daar toe in staat bent. Dank zij het werk van hun kunnen er ook mensen zoals jij er komen en je heb niet de moed om dat ze dit zelf per mail of in persoonlijk gesprek te zeggen.
Zongenieter.


Bezoeker   30-05-2021 21:32

Bezoeker
Hallo iederen
De bestuur van isabellagriend doen niks gewoon schoon maken zij hebben een slechte lid en zij kunnen niks doen


Ap   30-05-2021 00:02

Even ter info, ik wist het ook niet, deze site is niet de officiële site van het bestuur, tis een beetje omslachtig, maar meld je "klacht", of kritiek, ook via : info@naturisme-isabellagriend.nl want door alleen hier te "schrijven, kan het bestuur zeggen, wir haben es icht gewust 🤔🙈, en gebeurt er officieel zeker niets mee, vervelend, maar (voorlopig) noodzakelijk ? 🤔,


Ron   29-05-2021 21:11

Mooie dag op strandje.
Vervelend dat die oudere man met dat kleine fietsje
Weer erg aan het gluren en dominant aan het doen was.
Waarom doet niemand er iets aan ,hij is bestuurslid. Maar dit mag zo iemand toch niet doen.Dat is uitbuiten van situatie.
Het is zo fijn daar in Ool.
Laten we dat houden zo.
Groetjes Ron


Johan   23-05-2021 10:28

@ GL, maak je geen zorgen ik ken de terrein regels, ook de regel dat wanneer weersomstandigheden dat toelaten , naakt de regel is. Wellicht nieuwe bezoekers kennen die regel niet , ga er niet te krampachtig mee om. Ik loop ook altijd gekleed over het terrein naar de plek waar ik ga zitten, en pas dan ga ik naakt. Laten we alsjeblieft beetje flexibel zijn in deze dingen.


naaktloper   23-05-2021 01:07

juist kom er ook al enkele jaren ,heerlijk daar nooit last gehad van iets of iemand moet ook zo blijven lekker naakt rond wandelen praatje maken of ergens lekker liggen niks mis mee en als iemand zijn of haar broekje of bh aan wil houden prima, doe ook niet meteen alles uit als ik er ben loop eerst een stuk het terrein op en doe dan pas iets uit .


naaktstrandbezoekers   22-05-2021 22:17

@ Bas precies


Bas   22-05-2021 18:48

Ben al jaren vaste bezoeker. Gezellig , leuk en mooie omgeving.
Hoop dat jullie deze kritische noot ook durven te plaatsen.
Laatste jaren lijkt het alsof het er steeds strenger wordt.
Zo genaamde toezichthouder/ bestuur of hoe ze ook mogen heten hebben weinig om handen geloof ik en storen zich overal aan. Ik ken velen van hun best goed en denk dat het gezegde” de pot verwijt de ketel tot die zwart ziet” op de meeste van die toezichthouders / bestuur van toepassing is.
Meer wil ik er niet over kwijt
Gr Bas


naaktstrandbezoekers   22-05-2021 10:11

je moet nergens naakt gaan liggen , het mag . alleen als je op een prive terrein komt en het daar verplicht is moet het .

laat iedereen zich niet gek maken met al die berichten . alleen de politie en de boa mag je weg sturen en een verbaal geven als het nodig is ,


dus iedereen moet doen wat hij zelf wil en zicht niks van andere aan trekken . hebben veel het laatste 1.5 jaar ook niet gedaan


Ap   22-05-2021 00:48

Was vandaag (21-5) ff op strandje, lekker gewandeld, uit de wind was het echt heerlijk (19gr), ik had gedacht dat het drukker was, maar er waren maar 3 naaktlopers, toen ik terug wandelde, rond 15.00 kwam ik, tot 2 x toe geklede kopels tegen, waarvan ik de indruk kreeg dat ze niet wisten dat je er naakt mag recreëren, beide koppels zagen me op afstand en keerden om, of liepen van terrein af, 1 vrouw bleef wel nog even staan kijken, zouden er misschien meer of grotere borden moeten komen aan rand bij pad?
Groet,ap


Johan   21-05-2021 09:51

@ Sanne, wel heel ongastvrije reactie van je naar mensen die daar voor het eerst komen. Ik zie zo vaak stellen ( op andere strandjes ) waarvan de ene wel naakt gaat ,en de andere niet. En soms zijn ze aan het eind van de dag beiden naakt ,of niet. Of soms zie ik stellen die ik dan altijd maar ,, kat uit de boom kijkers noem,, die komen in badkleding op naakstrand zitten, en pas wanneer ze daar aan toe zijn, of zich op hun gemak voelen gaat de badkleding pas uit. Zoiets moet toch kunnen ? Iedereen heeft ooit een eerste keer op naakstrand, en iedereen is anders. Mijn indruk is dat er veel mis is op Isabella Griend, lees ook eens de reacties op Blootkompas Sanne, die liegen er niet om. Heel jammer zoveel mensen met een nare ervaring daar. Zonde van zo een mooi gebied, dat mensen jaar onheus bejegend worden, door iemand die dat al jaren lang doet.


Gert   20-05-2021 17:29

Hallo Sanne
Wat een onzin toch. Op deze manier sterft het naturisme/ nudisme uit.
Sommige mensen moeten ook wennen aan het idee en Emiel en zijn vrouw / vriend en vriendin komen er een gezellig kijkje nemen en de mannen gingen zo te lezen bloot en vrouwen in ondergoed. Wat toch ook al voor hun denk ik een stap is.
We zouden dit als naturisten alleen maar toe moeten juichen .Komen er eens stellen/ vrouwen want 97% is man alleen worden ze op vervelende manier weg gejaagd .notabene door bestuurslid.
En ik dacht dat we juist verjonging/ nieuwe mensen wilden werven. Op deze manier lukt dat dus nooit. We zullen ook met de tijd mee moeten gaan en niet op de oude stugge manier door modderen. Op andere naaktstrandjes in Nederland gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe.


Sanne   19-05-2021 23:24

@ Emiel

Bravo Emiel, wat een leuke picknick had kunnen worden op een warme zonnige dag heb je zelf verpest door je eigen zin door te drukken. Je vrouw had duidelijk aangegeven dat ze het naturistenstrand maar niets vond en dus hield ze daar haar kleren aan, ondanks dat ze het erg warm had.
Nu zat ze daar in haar eentje tussen de naturisten, te preuts om zich aan te passen en ongemakkelijk vanwege de genante situatie waarin jij haar bracht.

Vervolgens schuif je de schuld van de situatie op wat je denigrerend 'een oud mannetje' noemt en je vraagt jezelf af waarom je er niet 'gewoon' mag zonnen.
Welnu Emiel, 'gewoon' zonnen doe je op een naturistenstrand in je blootje. Als je dat niet wilt kun je op alle andere strandjes terecht.


Joppe   19-05-2021 19:55

Wat een rottige opmerkingen gl. Lekker symathiek naar nieuwe gasten.
Johan: +1


GL   19-05-2021 19:27

Hallo Emiel en Johan.
Als Emiel zich eerst op de juiste site had geïnformeerd betreffende de terreinregels hoefde hij hier deze vraag niet te stellen. En aan Johan deze heeft zich ook niet verdiept in de materie maar schreeuwt wel hard. Het bestuur kan alleen met de persoon spreken en voor de rest niets. Verdiep je eens de wettelijke mogelijkheden. Dan zul je er achter komen dat politie, handhaving en boa; s van de terreineigenaar niets kunnen als er geen heterdaad is. En als je het allemaal zoveel beter doet dan het huidige bestuur dat al 20 jaar vecht voor behoud van het terrein had je ze niet moeten laten hangen en je zelf plaats moeten nemen in het bestuur. Wel schreeuwen maar geen verantwoordelijkheid nemen.
zon groet.


Johan   19-05-2021 13:43

@ Emiel, Onbegrijpelijk dat het bestuur deze man de toegang niet ontzegt tot Isabella Griend terrein. Dit is al jaren bezig , en niet alleen hier, maar ook op Blootkompas veel klachten over deze persoon. Enige wat bestuur doet in deze is ontkennen dat deze man deel van bestuur uitmaakt. Bestuur ,waarom niet daadkrachtig optreden ? Dit speelt al jaren .Tot ergernis en frustratie van vele bezoekers.


Emiel   18-05-2021 22:48

Hallo wij waren een van de eerste mooie dagen dit jaar op het strandje samen met bevriend stel. We waren fietstochtje aan het rijden en de dames hadden het erg warm. We hadden picknick spullen bij onsmakelijk geen zwemspullen dus wist mijn vriend de oplossing toen we bij ool kwamen. Even afkoelen op het naaktstrandje. De dames vonden het eerst maar niets. Maar daar aangekomen en geïnstalleerd wij mannen naakt zoals meerde mensen daar, de vrouwen hielden hun bh en slip aan. Tot onze grote verbazing kwam een oud mannetje ons vertellen dat het niet de bedoeling was dat die vrouwen gekleed daar zaten. Wateren onzin zei mijn vriend waarop de man boos antwoordde dat hij hier toezicht hield op gluurders en sexers hij zat in het bestuur van de naturisten vereniging. We moesten best lachen maar de vrouwen vonden het minder leuk dus hebben we ons boeltje maar bij elkaar gepakt en zijn we aan het andere meertje gaan liggen( gekleed) . Mijn vraag: mag je er niet gewoon zonnen ? Wij mannen waren tenslotte naakt en de vrouwen in slip en bh. En wij kwamen met zijn vieren echt niet om te gluren.
Hoop dat mijn vraag hier beantwoord wordt. Kom graag nog eens terug. Bloot zonnen spreekt mij wel aan.
Groet Emiel


bezoeker   11-05-2021 10:17

Hallo Herman.
Mijn eerste vraag is: Jullie site, welke is dit? Die van naaktstrandje.nl? De stichting heeft geen gastenboek. Bovendien heb je de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt gelijk als Johan.

zon groet regelmatige bezoeker.


Herman   27-04-2021 13:20

Lees nu berichten op het gastenboek. Isabellagriend is super mooi naaktstrand en natuurgebied. Altijd netjes verzorgd.
Complimenten ervoor aan de stichting.
Moet alleen Johan wel gelijk geven met die merkwaardige opstelling van de stichting zoals hij schrijft.
Dat riekt wel erg naar censuur. laat gewoon iedereen eerlijk zijn verhaal kwijt kunnen op jullie site. Door meningen/ reacties niet te plaatsen word het alleen maar erger. Dat gebeurd overal. De ene keer is het negatief en de andere keer positief. Blijf gewoon objectief. Anders heeft de site en het gastenboek totaal geen toegevoegde waarde.
Reactie van een democraat.
Groeten Herman


Johan   26-04-2021 10:22

Wat een merkwaardige opstelling van de Stichting Naturisme Isabellagriend om het alleenrecht op informatie te willen. Ja er word heel nog wel eens negatief bericht over gedrag van diverse personen op Isabella griend. En dat zie ik ook op andere websites trouwens terug. Dus zal wel wat van kloppen. Een doofpot oplossing is niemand bij gebaat denk ik. Het staat iedereen vrij te publiceren over Isabella Griend


Bestuur Naturisme Isabellagrie   18-04-2021 08:08

Het bestuur van de Stichting Naturisme Isabellagriend voert het naturistisch beheer op dit terrein uit. Wij hebben sinds januari 2021 een vernieuwde website: “http://naturisme-isabellagriend.nl” met onze eigen informatie hierover en altijd al dit eigen e-mailadres: “info@naturisme-isabellagriend.nl”.
Voor informatie, vragen, klachten over het beheer en het terrein kunt u op de eerste plaats natuurlijk bij ons als bestuur via deze adressen terecht. Vaak vindt u op onze site al een antwoord op uw kwesties.

Bestuur Stichting Naturisme Isabellagriend.Joost   06-04-2021 21:51

Wat een goede sfeer (#NOT) daar aan de Maas, als er een kampcommandant rondloopt!


StelUitLimburg   06-04-2021 15:07

Ik heb een vraagje.
Mogen er honden op dit terrein?


Frank   03-04-2021 23:16

Hoi
Het staat buiten kijf dat Isabellagriend tot de mooiste naturisten gebieden van Nederland behoort en ook me meeste mensen zijn er erg prettig en leuk.
Toch wil ik even reageren op de reactie van Karin. Ik was er die dinsdag dag ook, heb hun volgens mij gespot. jongerstel valt al gauw op daar. Ik kom er wekelijks en ze had wel gelijk hoor. Man met groene pet is er bijna dagelijks. Is kale zon gebruinde man tussen 60/70 denk ik . En heeft ook wel eens foldertjes bij zich en loopt samen met andere mannen vaak zwerfvuil op te ruimen. Verder bemoeid bij zich met best veel dingen, misschien terecht of onterecht en zit altijd bij de anderen (tussen de bootjes) waar Je het in water kan. Die man is best brutaal/ autoritair. Het is erg flauw om de reactie van die mevrouw zo af te wuiven. Terwijl velen met mij weten om welke persoon het gaat. Of ze nou bestuursleden zijn of niet. Alle mensen die er vaker komen kennen hem , hij klets met iedereen
Evenals die 2 mannen tussen 30/40 geen bestuursleden overigens. 1 grote magere lange en 1 kleine iets vollere met kort zwart haar. Zij hangen met mooi weer er vaak middagen rond en lopen vooral stellen na. Die zijn er echt niet voor de zon. Maar staan wel geregeld te kletsen met bestuursleden en daar word dan niet tegen opgetreden. Ze komen er al jaren.
Het strandje is trouwens geweldig en ik laat me ook niet weg jagen door dergelijke mensen. Kom er reeds 8 jaar ben echte naturist niet meer en niet minder en laat daarom ook iedereen in zijn waarde. Hoop op veel mooie dagen zodat ik er nog vaak mag komen.
Zon groet van vaste bezoeker Frank


Bezoeker   03-04-2021 19:24

Hoi Karin.
Even voor de duidelijkheid. Die mensen die opruimde waren 2 bestuursleden. Die man met het groene petje hoort hier niet bij, en je kunt niemand zeggen waar hij/zij moet gaan zitten of liggen. En wat betreft vragen kun je bij die mensen terecht of per mail, bovendien kun je vrijwel alle vragen die hier gesteld worden lezen op hun website.

zon groet


Karin   03-04-2021 14:10

Hoi .
Wil toch even reageren.Dinsdag waren inderdaad mensen aan het afval ruimen met van die stokken. De oudere man met groen petje hoorde zeker en vast bij die groep.Zat bij hun daar in die groep en sprak meerdere mensen aan\toe. Hij is verder erg aardig hoor en voor zijn leeftijd nog mooi volslank figuur en zonnebank bruin.
Leek echt alsof hij we erg veel vanaf wist en vertelde ook over de%e website vandaar dat ik hier ben. Ook het ontstaan van het gebied en dat het moeilijk was mensen in het stichtingsbestuur te krijgen. Welk bestaat uit veelal mensen op hoge leeftijd. Zoumisschien handig zijn op mooie dagen daar informatie tentje in te richten waar men vragen kan stellen. Dit gebeurd op vele nudistenstranden in Nederland en ook in buitenland. Dan tref je als nieuweling ook de juiste mensen.
En wat we zo rond zagen waren de meeste oudere mensen niet roomser dan de paus. Vooral die oudere heertjes niet, waar je het niet van verwacht. Waren wij toch maar erg truttig jong stelletje tegenover. Wij kwamen echt alleen voor zon en mooi gebied.
Tot snelBezoeker   03-04-2021 13:00

Hallo Karin.
Om te beginnen het in het gehele gebied overal verboden. Deze man is geen bestuurslid al doet hij wel alsof. Alle informatie vinden jullie op de website van de stichting. Als iemand van het bestuur het was geweest had deze jullie ook een informatie blaadje gegeven en deze mensen kunnen zich legitimeren. Vermoedelijk hebben jullie ze gezien want die waren zwerfvuil aan het opruimen.

zon groet en nog vaak daar genieten.


Karin   03-04-2021 12:27

Hallo
Wij zijn een stel dat sinds kort in Herten woont. Afgelopen dinsdag zijn wij voor de eerste keer gaan kijken bij Isabellagriend. Wat een mooi gebied zeg, wel veel ouderen. Wij zijn. 30 tigers. Eenmaal aangekomen bij naturisme gedeelte kleden wij ons uit en zijn rond gelopen. Wat is het er groot . Helemaal tot het eind. Viel ons wel op dat daar alleen maar mannen waren. Dus wij weer terug naar iets drukker gedeelte tussen de 2 meertjes in. Hier lag groep oudere die elkaar blijkbaar goed kenden. Een oudere vriendelijke heer met groen petje kwam naar ons toegelopen en vroeg of we hier nieuw waren. Ja dus en na tijdje gekletst te hebben en hij ons tips gaf en zo zijn we bij dat groepje in de buurt gaan liggen. Hele middag heerlijk genoten van de zon.
Nu komt mijn vraag: wegzagen achter door nog al wat mensen de liefde bedrijven en die oudere man zei dat dit eigenlijk niet mag. Ook niet onze intentie hoor. Maar toen mijn man later alleen nog rondje liep zag hij diezelfde heer met groene pet en nog een paar mannen kijkend en jullie spelend met hun .... naar seksend stel. Nou onze vraag, de man die ons eerst vertelde het mag niet, deed het zelf daar. Is het nu toegestaan of niet? Wij zijn al op meerdere naaktstranden geweest hoor, op het ene mag het wel op het andere niet. Nou in ieder geval niet ons ding zo in het openbaar. Hoop graag antwoord te krijgen,
Groetjes uit Herten.


Gerard   24-03-2021 18:49

Ha vandaag weer voor het eerst in Ool geweest. Zonnig maar nog fris. Even naakt stukje gelopen en ik was niet de enige. Wat zag het er weer netjes uit. Erg weinig rommel. Mooi opgeruimd mannen. Verheug me alweer op het warme weertje.
Tot ziens
gerard


Jamal   10-03-2021 16:28

Dank u wel bezorger


bezoeker   10-03-2021 13:50

Hallo Jamal.
Je kunt gekleed tot op je plekje lopen maar je mag je uitkleden achter de bordjes die het terrein markeren, het is maar wat je zelf prettig vind.

zon groet


Jamal   10-03-2021 12:41

Ik zit meestal aan de achterkant van het strand, moet ik me uitkleden als ik binnenkom of als ik bij mijn plaats ben?


Jason   10-03-2021 11:05

Best
Niemand vertelt me ​​waar ik mijn opmerking of vraag moet plaatsen. Iedereen praat met wie wil, ik wil het iedereen vragen


Stichting bestuur   09-03-2021 12:51

Hallo Hilde.
Je hebt vragen betreffende het gekleed lopen op het terrein. Waarom stel je die vragen hier en niet per mail bij stichting naturisme met nauwkeurige beschrijving van de persoon, plaats en tijdstip. De persoon die je aangesproken heeft is niemand van het bestuur geweest bovendien kunnen deze zich legitimeren. Het mail adres staat op de website. hopende je hiermee van dienst te zijn geweest.
groet bestuur


Johan   09-03-2021 09:57

@ Hilde. De terrein regels op de website van Isabella griend zijn duidelijk. Bij geschikte weersomstandigheden
word men geacht daar bloot te verblijven op het terrein. Nu ken ik de weersomstandigheden van afgelopen zaterdag niet, maar wanneer het te koud is om uit de kleren te gaan mag het dus wel.Maar ik lees dat er al mensen naakt waren, dus was het blijkbaar geschikt weer al ? Beetje twijfel geval dit, want wat voor de een geschikt weer is ,is dat voor de ander niet. Maar laat duidelijk zijn ,midden in de zomer wanneer het snikheet is mag er dus duidelijk niet gekleed gewandeld worden. Hond moet ook aangelijnd volgens terrein regels.Of het openbaar gebied is , kan ik niet beoordelen. Maar laat ieder zich aan de terreinregels van de Vereniging houden. Dat voorkomt discussie en ergernis , van de mensen daar.


Hilde   08-03-2021 23:12

Hoi ben zaterdag gekleed met hond rond meertje gelopen. Enkele naaktlopers gezien wat ik geen probleem vind overigens. Maar tot mijn verbazing werd ik aangesproken dat ik er niet gekleed mag lopen. Dan ben je een gluurder zei hij.ik woon er in de buurt en loop er bijna dagelijks met de hond en deze is aangelijnd. Mijn vraag: is dat een probleem als ik daar wandel, in zomer loop ik naakt gedeelte ook wel eens bloot of toples maar meeste tijd gewoon gekleed. Het is toch gewoon openbaar gebied of niet?
Ben gewone vrouw van middelbare leeftijd en loop daar zonder bijbedoelingen. Deze plassen zijn toch gewoon openbaar.


Karin   07-03-2021 15:42

Wij waren gisteren voor het eerst daar in dat prachtige gebied. Was er wel nog beetje koud en drassig.toch uurtje bloot uit de winden de zon gelegen.alles lag er netjes bij geen rommel en zo. Verder een praatje gemaakt met enkele bloot lopende mannen. Overigens niet gemerkt van wat ik hieronder lees enige opdringerigheid. Denk dat er toch wel stuk of 10/12 mensen daar waren die ook genoten van het zonnetje. Wij komen zeker terug.

Herbert en Karin


bezoeker   01-03-2021 10:37

Beste Jason.
Als er iemand met een erectie loopt is dat niet respectvol naar andere bezoekers en moet je ergens gaan liggen tot het voorbij is. Zolang hij er niets mee doet en aan loopt te schorren kun je eigenlijk niets zeggen. Als het wel het geval is moet je deze persoon hierop aanspreken. Maar waarom plaats je bericht hier en waar het thuis hoort en dat is bij de stichting. Het mail adres staat op de website.

zon groet.


Jason   28-02-2021 22:02

Beste
Als ik iemand ziet wandelen met stijve. Overtreedt hij huisregels, of heb ik het recht hem te vragen zich aan de huisregels te houden?


Jeroen 25   25-02-2021 21:47

Twee dagen even bijgekleurd. Wel wat nieuwsgierige fietsers verder lekker rustig. Mooi groot gebied ook voor de zomer denk ik.


Zonnestraaltje   25-02-2021 15:26

Heerlijk dat de zon zich weer laat zien! Ik kijk er naar uit om weer te ontspannen in de natuur.


   26-01-2021 13:15

Rob. Ik ook zoek naar zelfde


rob   18-01-2021 01:02

fijn kan ik weer lekker komen wandelen in m,n blootje
ben wel als man alleen mar doe mijn rondje en verder niks wel een praatje met iemand als dat kan vind het fijn om naakt rond te lopen


   01-01-2021 11:38

Hallo allemaal,
Happy nude en healty 2021.

Groet Marc


Theo   27-12-2020 12:23

Gelukkig is er toch nog een nieuw bestuur gevonden! Hulde voor alle moeite die er is gedaan en alvast een aangenaam warm en zonnig 2021 gewenst.


Theo   10-11-2020 19:54

Waw, dat is een stimulerend bericht.


bezoeker   09-11-2020 19:13

Beste Theo
Er is heel veel ruchtbaarheid aan gegeven. Bestuursleden hebben met heel veel mensen op het terrein gesproken. Iedereen die zich aangemeld heeft voor de nieuwsbrief is uitvoerig geïnformeerd ( ±180 personen) En de facebookgroep ± 850 personen en een rapport wat je via de website kunt openen. Als je deze informatie tot je had genomen en dan nog vragen had dan moet je deze niet hier stellen maar richten aan het mail adres van stichting.
Dit is op de website te vinden. Ook met de NFN is uitvoperig kontact geweest zoals ik van bestuursleden vernomen heb.Wat weerhoud je ervan om je op te geven.
zon groet


Theo   08-11-2020 13:29

Op hun website staat dat de stichting volgende week opgeheven wordt omdat er geen nieuw bestuur te vinden is. Dat is begrijpelijk, maar ik vind het wel jammer dat er nauwelijks ruchtbaarheid aan is gegeven buiten de directe eigen gelederen, ook niet hier hier of bij de NFN.
Ik heb ook geen idee wat er daarna gebeurt. Ze schrijven zelf: "De gevolgen hiervan dient u zich voor de geest te halen". Wordt het strand per direct opgeheven?


Paul en Lisa   21-09-2020 19:55

Het bestuur wil dat hetro stellen geen seks mogen hebben. Het bestuur heeft last van de hetro's terwijl de homo's iets verder op volledig hun gang kunnen gaan. Het bestuur heb ik gewezen op de vervelende rukkers die zich los rukken op de hetro stellen die gewoon liggen te zonnen. Ook zijn sommige mannen heel vervelend die de hetro stellen stiekem aan het filmen zijn. Als reactie kreeg ik van het bestuur dat ik niet zo achterdochtig moest zijn....het bestuur wil het gebied seks vrij hebben, terecht natuurlijk. Een tip: pak dan alles aan, begin bij de filmers en rukkers. Het is een mooi natuurgebied.


casper   19-09-2020 20:59

Ik was er afgelopen maandag en vandaag als man alleen. Toch voel ik me een beetje opgelaten, gelukkig trof ik maandag een vriend en vandaag raakte ik aan de praat met een koppel (m/m). Alle 4 zijn we er voor recreeren zonder kleren, lekker geniet van de zon. Niet meer niet minder. Net als Marc en Francois en waarschijnlijk zoveel anderen vind ik in mijn blootje rondlopen heerlijk. Achteraf dacht ik had ik niet even mijn telnr moeten uitwisselen met het koppel zodat ik misschien volgende keer als groep (corona-proof) kan komen. Verder weer heerlijk genoten vandaag. Groetjes en voor de sexzoekers, grindr/tindr!


anoniem   17-09-2020 08:01

Ik ben gisteren (man alleen) ook geweest na een worsteling met mijn eigen stigma "als man alleen".

Ik heb me daar toch overheen gezet omdat ik niet ga wegblijven vanwege andere mannen die een ander idee hebben bij naturisme. Ik zal zulke mannen, mocht het voorkomen of mocht ik het zien, er ook op aanspreken. Ik denk dat, wanneer de alleenstaande man die naturisme niet koppelt aan het zoeken naar seks, wegblijft, het ook een verarming voor het hele naturisme gebeuren is.

Ik ben op het veldje gaan liggen in de buurt van de boten en heb nergens last van gehad, heb me veilig gevoeld en heb ook niets gemerkt van geroddel of andere zaken die me bewust maakte dat ik een man alleen was.

Een reden dat ik ook ben gegaan is dat de bestuurders af en toe een rondje maken over het terein. Dat vind ik een geruststellend idee. Het zijn mensen met een warm hart voor de omgeving die er alles aan doen om dingen in goede banen te leiden. Maar het begint ook bij elkaar aanspreken op ons gedrag waar dat nodig is.

Het is jammer dat het lijkt alsof alle labels tegen over elkaar komen te staan waardoor het voor iedereen, man alleen, vrouw alleen, stel, hetroseksueel, homoseksueel, moeilijk is om elkaar nog te zien als gewoon mensen die willen genieten, zonder kleren, liefst onder een lekker zonnetje.

We moeten elkaar in ieder geval altijd het voordeel van de twijfel blijven geven en het denken flexibel blijven houden. Wellicht als man makkelijk gezehgd dan als vrouw of stel. Het lijkt me meer dan vervelend en indringend als grenzen overschreden worden. Dat moet zeer onveilig aanvoelen.

Het is verder een prachtig gebied waar vooral de mogelijkheid tot een aardig stuk wandelen erg fijn is.

En bedankt voor de fijne welkom van de twee bestuursleden. Erg prettig hoe jullie de zaken aanpakken. Hopelijk vinden jullie snel nieuwe bestuursleden zodat er met vertrouwen naar de toekomst gekeken kan worden.

Marc   17-09-2020 07:10

Hoi Francois,

Ik snap wat je bedoeld. Ik loop ook graag rond genietend van de natuur. Maar er wordt al snel gedacht dat je dan op sex uit bent. Maar verder blijft het een prachtige plek om lekker naakt te genieten van de natuur. Ik blijf er zeker komen. Mvg Marc


francois   16-09-2020 14:29

wij zijn een stel dat er ook wel eens komt om lekker te zonnne maar als man loop ik ook veel rond kom er ook wel eens met de fiets en loop dan rond en ik weet dat wordt niet zo prettig gevonden maar ik heb er geen bedoelingen bij ik loop graag en geniet van de natuur mvg francois


Al   20-08-2020 19:38

Hallo Jongstel,
Jammer van jullie ervaringen. Kom eens op een drukbezochte zaterdag of zondag. Dan is het publiek diverser en is er meer sociale controle. Dat werkt! Zoals in een park als Flevonatuur is een openbaar naaktstrand als Isabellagriend helaas misschien nooit.
Groet


JongStel   15-08-2020 09:34

Hoi allemaal,

Isabellagriend is een prachtlocatie. Heerlijk rustig aan het water en zeker op de open plek (bij de boten) een fijne plek om te zonnen.

Maar...

Paar dingen vallen ons op. Wij zijn een jong stel van 30 en 31 jaar. We zijn verhuisd vanuit Flevoland naar Limburg (Sittard). We hebben veel vertoefd op Flevonatuur, maar zoeken nu dus een leuk dag-plekje dicht in de buurt. We zijn er donderdagmiddag even geweest. We hebben er wat rondgewandeld en even op de open plek gaan liggen.

Wat ons opviel was dat er maar heeeel weinig stellen aanwezig waren (en nee, voor de duidelijkheid, ik bedoel niet voor erotiek. Daar zijn wij niet naar op zoek!) 95% van de bezoekers zijn mannen van boven de 50. Stellen zagen wij maar 2.Wel zagen wij een man met een zogenoemde cockring om. (waarom doe je dat om op zo'n gebied, denk ik dan. Wat is daar de "bedoeling" van).

Kortom, wij waren aan het zoeken naar een plek waar wij lekker als jong stel konden vertoeven, maar wij voelden ons toch wel buiten de boot vallen (en zelfs bekeken). De kinderen mee nemen lijkt ons al sowieso niet echt geschikt daar. Niet zozeer dat ze dan erotiek zullen zien (want dat hebben wij gelukkig niet gezien), maar het is niet echt een plek waar gezinnen komen helaas.


Bezoeke   14-08-2020 09:59

Geen probleem
Ik loop soms met stijve


bubbles   14-08-2020 03:07

Ik ben travestiet en lig er regelematig. Wel eens waar niet helemaal naakt. meestal in bikini. Ik kom er niet voor sex maar gewoon om als vrouw in de zon te komen liggen. Ik geloof niet dat iemand er ooit een probleem mee heeft gehad. Sommige zullen me wel knettergek vinden en andere aantrekkelijk. Afin kijken mag en een mening hebben ook. Ik heb ook wel eens gebabbeld met een aardige man van het bestuur. De beroemde je moet naakt zijn man ben ik nog nooit tegen gekomen. en ik heb echt wel altijd minimaal een sting aan. Laat mensen in hun waarde dan krijg je het zelfde terug. En als ik als travestiet niet welkom mocht zijn heb ik dat nog nooit gehoord.Al   12-08-2020 15:19

Er zijn wel honderd schaduwplekken, maar als je in het weekend in de middag aankomt zijn ze wel allemaal bezet.
Een string is toch wel raar op een naaktstrand. dan kun je ook op een reguliere plek. Ik zag laatst een stel m+v aan de Oolderplas. Niks mis mee.
Insmeren helpt.


Ool   11-08-2020 17:54

Populatie is ongeveer 90% mannen, 10% vrouwen.
Gemiddelde leeftijd ca 45-50 jaar.
Je kan in de schaduw liggen als je wil, boompjes en struiken genoeg hiervoor.


Man25   11-08-2020 00:44

Wat is tegenwoordig de populatie aan mannen en vrouwen die er komen?

Groetjes
Man25


Piet   09-08-2020 10:40

Mag je als (hetero)man ook in string rondlopen en zwemmen? Ik lig graag volledig naakt te zonnen om streeploos bruin te worden maar bij de rest vind ik een string erg prettig om mijn ‘handel’ in het gareel te houden. En ben dan toch bijna bloot. Helemaal naakt lopen en zwemmen vind ik ook prima als dat moet. Schaam me niet namelijk. Ben er ooit op een ander naakstrand op gewezen door een dame toen ik in string lag te zonnen dat dat niet mocht. Ik zei toen dat ik al de hele dag naakt had gelegen en mijn ‘handel’ begon te verbranden. Ik moest maar beter smeren zei ze toen. Vandaar. Ik weet niet hoe hier het reglement is. Ik hoor het graag als iemand het weet.

Groetjes Pietpatrick   08-08-2020 14:29

hoi, ik zou graag eens willen afkomen.Is het met dit warme weer ook mogelijk om ergens in de schaduw te gaan liggen?

grtjes patrick


Dirk   07-08-2020 12:22

Enig idee wat de gemiddelde leeftijd is +\-
Ben zelf 33. Ben maak keer naar Vrouwenpolder geweest. Maar. Durf nu niet echt met de Corona.
Komt uit Belgisch limburgFilip   07-08-2020 03:59

Hallo Sascha,
Er is niets mis mee met het krijgen van een erectie, zolang je er maar niet mee gaat showen. Ik heb dat ook wel eens voor maar draai mij dan op mijn buik of bij het wandelen ga ik even het water in. Iedereen is volgens mij welkom op naaktstranden, zowel jong als oud, dus jij ook.
Mijn eerste keer was trouwens ook op isabellagriend, was leuke ervaring, beetje gewandeld, beetje gelegen, beetje gezwommen. Ik vind het er leuk vertoeven en blijf dus komen.
Wanneer wou je er naartoe?
GroetjesSascha   06-08-2020 22:38

Hallo ik ben een jongenman van 25jaar,
Ik ben erg benieuwd hoe het is om naar een naakt strand te gaan en of je er word bekeken als ik bijvoorbeeld een erectie krijg? Het is voor mij helemaal nieuw en spannend. Ben ik welkom als jongen alleen?... en wat gebeurt er als je een erectie krijg op zon strand? Hopelijk zijn er mensen die meer willen vertellen en me willen helpen om naar zon strand te kunnen gaan

Groetjess


Eric   06-08-2020 14:03

Gisteren voor de eerste keer geweest was heerlijk bevrijdend om de kleren uit te doen en naakt rond te lopen mmoie omgeving, lekker rustig van de zon genoten, zal zeker nog een keer gaan.


Al   06-08-2020 12:19

Hallo Filip,
Natuurlijk ben je als Belgisch Limburger welkom.
Nee je hoeft hier geen mondkapje te dragen. Het is in dit grote gebied ook heel eenvoudig om heel veel afstand te houden.


Filip   04-08-2020 23:01

Hallo, ben je er welkom als belgische limburger en moet je er een mondmasker dragen. Zou graag nog eens een bezoekje brengen.


Frank   30-07-2020 10:52

Hee mensen wil even melden. Ook ik heb best wel last ervaren van die man zonder haren op het oolerstrand. Heb hem ook hierop aangesproken. Hij zei dat ik als ik niet naar hem luisterde beter maar kon vertrekken. Hij was van het stichtings bestuur liet ook foldertje zien. Wanneer dat bestuursleden zijn.
Nou nou, zo jaag je echt mensen weg.
Verder vind ik het een super mooi gebied en de meest mensen zijn wel leuk.


Jos   25-07-2020 16:41

Hoi allemaal.
Ik was er voor eerste keer gisteren
Wat een geweldig mooi natuur gebied en veel leuke gelijkgestemde mensen.
Het weertje was perfect, heb genoten.
kom er zeker terug.
Groetjes Jos


J&N   06-07-2020 21:44

Schitterende locatie, goed vertoeven in de zon. Bij de boten gaan chillen en je hebt van niemand last. Tot snel weer.


J&N   06-07-2020 20:05

Schitterende locatie, goed vertoeven in de zon. Bij de boten gaan chillen en je hebt van niemand last. Tot snel weer.


Stel uit Brabant   05-07-2020 21:57

Wat een geweldig mooie omgeving. Wij hebben enorm genoten tijdens middagje zonnen, veel leuke en aardige mensen. Enige min puntje was die man die ons zo beetje verwelkomde. Eerst heel aardig en informatief, erna erg opdringerig / bemoeizuchtig
Maar las dat meerdere mensen er al kennis mee hebben gemaakt.
Wij komen zeker terug naar dit mooie stukje Limburg.


Alf Redo   30-06-2020 11:23

Het gebied rondom de Oolderplas wordt sterk vervuild door dagtoeristen die het allemaal niet uitmaakt dat de wereld een vuilnisbelt wordt:
https://www.1limburg.nl/feest-afval-drugs-en-condooms-langs-maas-net-ibiza-hier
De oplossing: het naaktstrand uitbreiden tot de hele plas, want daar ligt altijd bijzonder weinig rommel :-)naaktstrandbezoekers   28-06-2020 23:16

zijn er geen bezoekers die er meer komen om die man eens aan te spreken , ik zou de politie bellen , was je mag je niet zomaar een bestuurs;od noemen . na en paar keer vertrekt hij wel . bij ons moet hij zo iets niet flikken ,nergens MOET je naakt in het openbaar maar mag naakt


bezoeker   28-06-2020 18:24

Hallo Els
Helaas moet ik ook tegen jouw zeggen dat deze man geen bestuurslid is van stichting, ook al ruimt hij af en toe op. En je klacht hoort hier niet thuis maar deponeer die bij stichting via hun website. De stichting heeft met deze persoon niets van doen.

zon groet en prettige zon dagen.


Els   28-06-2020 18:09

Hallo ik brn Els.
Moet toch echt reageren op bericht van Mark en Bianca. Heb bijna dezelfde ervaring met die man.kom nu al zeker 2 jaar geregeld op deze erg mooie locatie. Maar die man is echt vest opdringerig en is zeker van " organisatie" of hoe gij dat wilt noemen. Zie hem smorgens ook vaker met afvalzak lopen. Volgens mij is hij hele dagen daar. Bemoeid zich overal mee. Beschuldigde mij van dat ik naakt rond pareerde om seks te zoeken. Nou zeg, ik liep gewoon bloot een rondje en deed natte oversteek. Zelf lgt hij hele dag mensen na te lopen en te bekijken bij bootjes. Maar wil echt niet negatief zijn gaat maar om 1 persoon, is de het mooiste naturisten plaatsje van nederland en belgie.


bezoeker   28-06-2020 13:11

Hallo Mark en Bianca.
Heel vervelend deze eerste ervaring, maar gezien jullie beschrijving is het geen bestuurslid van de Stichting Naturisme geweest. Deze vragen altijd of het bezoek de eerste keer is en over handige u dan een informatie blaadje en wensen jullie een prettige dag en gaan dan weg of maken nog een kort babbeltje. En lopen er zeker geen 10x langs als er geen reden toe is. Ze lopen wel een paar maal per dag een rondje voor toezicht
We betreuren het echter dat u hier het beklag doet en niet contact opneemt met ons via de website , wat alsnog kan.

Zon groet en hopelijk toch tot ziens.


Mark en Bianca   28-06-2020 12:47

Hoi wat is het een leuk gebied,wij waren hier vrijdag voor het eerst. Hadden wel vervelend begin.liepen gekleed over dat veldje tussen de bootjes toen er een iets oudere man ons aansprak. Hij was van de vereniging zei hij en we moesten ons uitkleden, niet gekleed rond loprn dat paste hier niet zei hij. Nou we dachten oke we waren toch van plan ergens te gaan liggen en ons uit te kleden. Maar dat toontje was niet prettig .ook bleef hij bij ons staan en terwijl ik me uitklede vond ik dat niet echt prettig. Hij keek naar mij en mijn man alsof hij ons keurde bah best intimiderend. Was trouwens oudere kale man hij lag zelf bij struikje waar je goed het water in kan. Wij zijn iets verder gaan liggen en erg leuke dag gehad.maar hij is wel 10 x in die middag voorbij gelopen. Lijkt wel gluuurder zei mijn man . Hij loopt erbij alsof hij de burgenmeester daar is. Verder veel leuke mensen daar hoor en komrn zeker terug


bezoeker   19-06-2020 21:35

Augustinus
Je bent de zoveelste op deze site die deze vraag stelt en het antwoord is kort. Het is nooit gesloten geweest. Kijk op de home page van deze site en op die van stichting naturisme isabellagriend. Heb sterk de indruk dat de meeste bezoekers van het gastenboek niet begrijpend lezen kunnen.
Zon Groet


augustinus   19-06-2020 20:02

Is de naakt strand open


Manuel   12-06-2020 13:46

Hallo naturisten. U kunt zonder problemen terugkomen om van de zon te genieten. Of zijn er nog beperkingen. dank u


rob   30-05-2020 14:20

ook eerste keer geweest nu mooi gebied allemaal vriendelijk en ook in voor een praatje kom zeker weer


EersteKeer_J25   27-05-2020 00:04

@Bezoeker
Dat is prettig om te horen. Omdat het voor me een nieuwe ervaring zou zijn, is mijn vermoeden dat ik spontane erecties ga krijgen. Maar zoals je aangeeft zou dat niet zo erg zijn. Las verder in dit gastenboek dat het gebruikelijk is om de erectie tijdelijk even te verbergen.


Bezoeker   26-05-2020 16:49

@EersteKeer_J25 zelf ben ik ook een man van 30 die vorig jaar voor de eerste keer alleen is gegaan. Je wordt er niet lastig gevallen door andere mannen en je kan gewoon jezelf zijn. Niemand kijk je vreemd aan. Zelfs niet als je bijvoorbeeld een erectie zou krijgen.


Ron   26-05-2020 08:50

Zaterdag 23-05 geweest. Alles is open en we hebben een heerlijke dag gehad. Ruimte genoeg voor iedereen.EersteKeer_J25   25-05-2020 10:46

Ik zou graag eens alleen naakt willen vertoeven in het mooie natuurgebied. Ik ben 'n man van 25 jaar, maar vroeg me af of er veel homoseksuele zijn? Zelf ben ik een hetero en zou het niet prettig vinden om lastig gevallen te worden door hen. Zou ik vreemd worden aangekeken als ik er alleen rondloopt als man?


Fred O   24-05-2020 14:19

Er stond tot ca 19 mei een wit rond bord met een rode rand op een hek voor de parkeerplaats. Dat betekent dat je er niet met de auto fietsend in mag, maar lopend wel. Het strand was verder niet gesloten. Dat bleek ook; er waren zat bezoekers, maar die hadden per stuk toch nog heel wat ruimte; geen anderhalve meter maar wel 25 meter.
De boten hadden natuurlijk helemaal nergens last van.
Ik vond het geen domme vraag want de officiële informatie was niet steeds hetzelfde als wat je ter plekke aantrof.


Geert   22-05-2020 20:31

Is strand nu gesloten of niet gesloten is onduidelijk ,evenals de parkeer mogenlijkheid


Henk   21-05-2020 22:12

@ bezoeker
1: Er bestaan geen domme vragen.
2: Sorry ik wist niet dat je boos wordt door een vraag.
We zijn niet allemaal zo geleerd als jij wijsneus.


bezoeker   21-05-2020 18:53

Hallo Henk
Ten eerste is het strand nooit dicht geweest. Het wel of niet parkeren bepaald de gemeente. Blijf op de hoogte door regelmatig op de website van de stichting te lezen en niet al die andere onzin. Twijfel je dan nog stuur een mail naar de stichting en stel hier geen domme vragen.

zon groet.


Henk   21-05-2020 11:17

Is het naaktstrand nu weer open of dicht.
Het is een beetje onduidelijk.
Is het strand gesloten in weekend en kun je er niet
parkeren.
Of is het door de weeks wel open en kun je er dan wel parkeren?


Manuel   20-05-2020 16:07

oooh Isabella Griend, wat mis ik je. Laat de corona-crisis snel voorbijgaan zodat ik weer naakt van de zon kan genieten. Tot ziens


Jon   08-05-2020 13:45

Beste
Is het strand gesloten in weekend of alleen parking


bezoeker   07-05-2020 21:44

Hallo Jan
Als je de website goed had gelezen en ook de bijbehoren links van de gemeente Roermond hoefde je deze vraag niet stellen. Het heeft te maken met rivm blijf thuis. Ook is parkeerplaats en straten er naar toe afgesloten tussen 10.00 uur en 17.00 uur in de weekeinde. Bovendien moet je zo'n vragen stellen bij de stichting. Het mail adres staat op home page en krijg uitvoerige en juiste informatie die hier nog wel eens ver te zoeken is.
Zon groet


Jan   07-05-2020 10:55

vraagje... op de website van de stichting wordt gevraagd om gedurende de corona crisis niet naar het naaktstrand te komen... Weet iemand hoe dit zit?


Zonnestraaltje   06-05-2020 13:08

Dag Jon,
Bedenk je het volgende: de meeste mensen kiezen er voor om naakt te recreëren om zelf te ontspannen. Zij zullen weinig bezig zijn met andere bezoekers en zeker ervaren naturisten letten weinig op andermans lichaam. Dat is mijn ervaring op naturistenterreinen en ook in de meeste sauna’s. Kortom: maak je er niet te druk om.
Groet, Zonnestraaltje


bezoeker   06-05-2020 09:06

Hallo Jon
Zoals de 2 onderstaande berichten kunt lezen krijg je geen problemen maar handel zoals de berichten zeggen en ga er niet mee paraderen maar sla een handdoek om.

Zon groeten


Jon   06-05-2020 00:56

Bedankt voor je nuttige opmerkingen, maar ik bedoel, als iemand dat zou opmerken, zou ik dan problemen krijgen?


Zonnestraaltje   05-05-2020 17:58

Beste Jon,

Zoals bezoeker onder mij al schrijft: ik zou me niet te druk maken om erecties. Het is een natuurlijk verschijnsel en het heeft niet per se met opwinding te maken, net zo min als stijve tepels bij vrouwen dat doen.
Bedek je penis met je handdoek, stap even het water in of draai je even weg van andere bezoekers: allemaal goed. Uiteindelijk draait naturisme om genieten van de de natuur in de meest natuurlijke context, namelijk het naakte lichaam.
Probeer het gerust eens, geniet van het water en de zon op je naakte huid. Maak je niet druk om een eventuele erectie. Probeer te ontspannen en focus op andere lichamelijke sensaties. Het fluiten van vogels, gras onder je voeten, wind in je haren, zon op je huid.

Hartelijke groet,
Zonnestraaltje (28, v)


bezoeker   05-05-2020 11:20

Hallo Jon.
Krijgen mannen last van een erectie en hoe wordt daar op gereageerd?
Als mannen voor het eerst kennismaken met het naturisme kunnen erecties best aan de orde zijn. De huidige maatschappij heeft ons geleerd dat we opgewonden moeten worden bij het zien van een naakte vrouw. Het is de taak van het naturisme om nieuwkomers te leren dat elkaars naakte lichaam heel gewoon is en geenszins automatisch hoeft te leiden tot het krijgen van een erectie. Naturisten zullen niet zo krampachtig reageren als een man een erectie heeft (een erectie is per slot van rekening natuurlijk en heel normaal), maar eerder de persoon in kwestie de gelegenheid geven zijn denkpatronen bij te stellen. Een erectie is overigens voor nieuwkomers van korte duur: het is inherent aan het doorbreken van de textilistische oude recreatievorm, zijn omgangsvormen met de andere sekse en het integreren in het - voor hen - nieuwe naturisme. Geadviseerd wordt, als je een erectie vervelend vindt, om een handdoek over de penis te gooien, een koude douche te nemen, het water in te gaan of om op de buik te gaan liggen. Maar zoals gezegd: naturisten zullen mannelijke nieuwkomers natuurlijk beoordelen en benaderen.


Jon   05-05-2020 00:27

Hallo allemaal Ik ben 28 Ik wil voor het eerst gaan en ben bang voor een erectie. Wordt dit als vervelend beschouwd als het gebeurt tijdens het lopen of liggen, wetende dat ik geen andere bedoelingen heb


W&D   03-05-2020 08:07

Het gebied is gewoon open auto ergens anders neer zetten stukje lopen of fietsen en dan lekker genieten van de rust. 26 en 27 april geweest heerlijk


Manuel   30-04-2020 14:35

Hallo naturisten. Wou dat alles snel voorbij is, zodat we de plaats opnieuw kunnen bezoeken en ervan kunnen genieten. Graag tot ziens.


bezoeker   17-04-2020 10:41

Hallo Genieten.

Het terrein is open maar de parkeerplaats en de straten er naar toe zijn afgesloten. Kijk regelmatig op de website van de stichting, hier word je van de juiste informatie voorzien.er word ook gehandhaafd.

zon groet


Genieten   17-04-2020 07:37

Vraagje, is de plas geopend, maw mogen we zonnen gezien de Corona crisis (uiteraard met de 1,5 mtr etc). We willen graag komen zonnen, maar t zou jammer zijn als we voor niets zouden afreizen. Bedankt


D   15-04-2020 16:34

Antwoord aan bezoeker: achterdoor op de westelijke oever (die aan de Maas grenst). Ik heb daar in het gras liggen zonnen, en ondanks dat dat verdord was ben ik die bewuste dag met 4 (!) teken thuisgekomen. Nogmaals voorzichtig dus!


bezoeker   11-04-2020 12:58

Hallo D.
Je omschrijving is nogal vaag. Waar op het terrein is dit, namelijk een groot gedeelte heeft weken onder water gestaan.
Waarom is mijn vorig bericht niet geplaatst.
zon groet.


bezoeker   09-04-2020 20:41

hallo D
Kun je iets duidelijker zijn over welk stuk het gaat. Want een groot gedeelte heeft weken onder water gestaan.


D   07-04-2020 18:32

Prachtig gebied, alleen zou ik jullie willen aanraden om er voorlopig niet heen te gaan, het wemelt er van de teken. Opgepast dus!


Nudist   22-03-2020 08:50

Hoi beste nudisten,

Hopenlijk kunnen we binnenkort weer genieten van de heerlijke natuur en de vrijheid naakt in de zon en is deze coronacrisis snel voorbij...
Hou jullie dan ook echt aan de regels en behoud de afstand van elkaar en voorkom onnodige risico’s zodat dit virus zich niet kan verspreiden...

Laat ons niet door het virus vellen en denk aan elkaar...

Dan kunnen we weer over een tijdje heerlijk genieten aan het water in Ool...

Tot snel...

Gr rbezoeker 13-10   13-10-2019 21:05

Vandaag een heerlijke zonnige herfstdag bij ool gehad.lekker weer en zon,toch telkens weer goed vertoeven daar .
Enigste minpuntje een enkele heer sie zich naakt buiten het afgebakende gedeelte richting ooldeplas liep, en daarop aangesproken en met het excuus kwam dat hij de borden niet had gezien. Laten we met zijn allen ervoor zorgen dat dit niet gebeurt , zodat de buurtbewoners geen reden tot klagen hebben .


van Leuven   01-10-2019 09:52

Vernieler en steler
Welke onverlaat doet steeds alles vernielen en pleegt diefstal maar is te laf om zijn ongenoegen over de gang van zaken op het terrein bij het bestuur kenbaar te maken.

bezoeker


   08-08-2019 14:50

Waarom moet je eigenlijk zo ver lopen bij elk naaktstrand overal heb je gaapers


R   06-08-2019 19:49

R uit K

Ik ben vandaag mijn groot strandlaken verloren met terug lopen naar de auto waarschijnlijk vanuit de poort onderlangs de maas richting de ingang van het strandje.
Er staan allemaal sterren en zonnetjes op en is oranje,zwart,geel gekleurd.
Graag bij een van de beheerders afgeven als iemand hem gevonden heeft.
Bvd.


Ton de Groot   05-08-2019 04:23

Mijn vrouw en ik hebben vandaag (zondag) genoten van een eerste bezoek aan het naaktstrand Isabellagriend. Vele bezoekers. Zo'n drukte hadden we niet verwacht. Allemaal vriendelijke mensen. Het is heerlijk vertoeven hier. We hebben genoten en komen zeker terug. Peter nog bedankt voor je info.


P & L   26-07-2019 21:53

Vandaag 26-07-2019 naar het naaktstrand Isabellagriend in herten geweest (37gr).
Ondanks de weinige voorzieningen is dit een toplocatie.
Gigantisch groot en heerlijke zwem en wandel mogelijkheden.
Zeer gezellige en gemoedelijke sfeer.bezoeker   25-07-2019 19:50

Beste Filip.
het terrein is van zoons opkomst tot zoons ondergang geopend. Buiten deze uren ben je strafbaar.Voor meer info bezoek de website van stichting naturisme isabellagriend, hier vind je ook de route en andere huisregels.
zo'n groet.


Filip   23-07-2019 23:41

Tot hoe laat mag je het terrein betreden of tot hoe laat is er volk of staat er geen uur op?


Peter   23-07-2019 18:01

Dag ton, als je op de parking door poortje loopt kan je rechtdoor lopen langs waterplas .aan het einde van deze plas kom je op vrrharde pad. Even links volgen.je vind dan aan de rechterkant de ingang van naaktgedeelte.


Ton de Groot   23-07-2019 00:50

Hallo beste mensen,
Mijn vrouw en ik willen deze week graag deze plek bezoeken. Zou iemand svp de juiste looproute vanaf het parkeerterrein willen vermelden. Ik lees in eerdere berichten dat deze namelijk niet duidel3is.


Bezoeker   30-06-2019 20:38

Hallo stel55
Als ik goed geinformeerd ben heeft het bestuur aan de overzijde waar ook de boten liggen op 2 plekken een soort trapje gemaakt zodat het water beter bereikbaar is.
m.v.gr.


stel55   30-06-2019 09:17

hallo bezoeker en R

denk dat jullie ons fout begrepen hebben , we bedoelen om in het water te gaan . mvg


Bezoeker   30-06-2019 08:33

Hallo stel55 en R.
Dit zal gelukkig ook nooit veranderen, het is vanaf het poortje bij de parkeerplaats een natuurgebied en word als zodanig beheerd. Heeft u echt problemen om het te bereiken praat dan eens met het bestuur van de stichting.

zon groet


R   30-06-2019 01:02

Hallo stel55, dat ligt er maar net aan wat je verwacht. Het is inderdaad een stukje lopen vanaf de parkeerplaats en ongelijk terrein. Maar voordat je daar bent is het grotendeels geasfalteerd. Neem aan dat dat niet veranderd is over de jaren.


stel55   29-06-2019 16:23

enkele jaren geleden ook geweest , de waterplas was moeilijk toegankelijk , nu wel ? mvg


Koppel   28-06-2019 07:42

Deze week samen met mijn vriendin genoten op dit strandje. Heerlijk rustig, lekker verkoeling gezocht in het water. Komen hier zeker nog terug. Het zag er allemaal netjes uit. Wel wat trekvogels en stokstaartjes, maar deze waren niet opdringerig


elseerlijk   26-06-2019 08:57

Zondag in de namiddag geweest.
Verrast door een drone. Zeer ongewenst.
Ga erheen voor mijn rust, te zonnen, te zijn. Niet om als lustobject te dienen van een of andere ...


R   25-06-2019 19:37

Afgelopen zondag voor het eerst geweest. Heerlijk rustig stukje natuur waar je lekker naakt kunt relaxen. Veel ruimte, je kunt een heerlijk stukje wandelen of zwemmen. Ik ga zeer zeker vaker komen.


E&B   17-06-2019 15:55

Gisteren voor het eerst hier geweest met mijn vriendin, we hebben geen ervaring met naturisme dus was eerst een beetje onwennig, maar even later wandelden we al rond alsof we niets anders gewend waren. Wat een heerlijk vrij gevoel! Ook een mooi gebied om lekker relax rond te wandelen. Hebben ook nog een half uurtje aan het water gelegen. Ook enkele vriendelijke mensen tegengekomen waar we mee konden babbelen. We komen hier zeker terug!


Bezoeker   30-05-2019 16:52

Hallo Julia Oortsma.
In de zomer op mooie dagen ligt het percentage ongeveer op 25 % schat ik. Als jij nu het initiatief neemt en komt met al je vriendinnen,familie, collega’s en of sportvereniging stijgt dit percentage snel. Ik heb gehoord dat het bestuur op zoek is naar bestuursleden v/m dat is misschien een aanzet om er meer vrouwen te krijgen.
Manuel   30-05-2019 13:02

Hallo Julia. er zijn niet veel vrouwen die van naturisme houden. Domage, dat de meerderheid van de mannen voor voyeurisme komt. Ik ben ook alleen in het leven en ik kom naar Isabellagreend omdat ik van naturisme en de natuur houd. Het is een prachtige plek. Ik hoop dat er in de toekomst meer vrouwen zullen zijn.


Julia oortsma   29-05-2019 17:52

Waarom 90% mannen hier?


Hans   03-05-2019 13:31

Ik wandel graag èn ik ben graag naakt. Isabellagriend is de ideale plek om dit te combineren. Je kunt rustig lopend vanaf de parkeerplaats een uurtje op en neer lopen. Daarbij dus op het naaktterrein heerlijk naakt. Mooie natuur en prima beheert, schoon en opgeruimd. Ik kom er geregeld om een stuk naakt te lopen. Een aanrader !


Jack   01-05-2019 09:52

Hee Dries en anderen,

Ik ben ook nog een student en bezoek het strand ook vaker. Je ziet er alle leeftijdsgroepen. Maar verjonging is juist goed. Wij hebben de toekomst toch? ;)

Groetjes!


Bezoeker   28-04-2019 21:10

Hallo Dries.
Het is niet gek , er komen meer jonge mensen. Als je maar met de juiste intentie komt, zon , rust, genieten van de natuur.
Groet


Dries   28-04-2019 15:26

Is het gek als je als jonge student alleen naar dit naaktstrand gaat?
Groetjes


Bezoeker   15-04-2019 09:06

Hallo Ap.
Het terrein is het gehele jaar te bezoeken.Ap   14-04-2019 18:24

Hallo,
Is het strandje het hele jaar toegankelijk?, wil er graag eens gaan kijken, bedankt, Ap


Dennis   18-02-2019 08:21

Gisteren was een heerlijke dag aan de Oolderplas. Voor mij de eerste dag weer en zo lekker vroeg in het jaar al.
Het was wat nat en nog onbegroeid, waardoor de normale wandelaar wat meer zicht had. Daar moet je even rekening mee houden.
Het was redelijk bezocht nog, waaronder een stelletje wat wel wat apart was. Zaten aan het water, de dame licht pikant gekleed en alleen de borsten bloot. Geen idee wat hun intenties waren, snel links laten liggen.
Ik ga snel weer als het weer het toelaat!


P en D   20-12-2018 19:49

Zo laat in oktober en nog zo heerlijk warm: cadeautje, want toch nog samen en voor het eerst naar het naaktstrand!
Aanrader: het natuurgebied is groot en behoorlijk ongerept, biedt daardoor voor de startende naaktrecreanten die wij zijn net dat beetje privacy, dat ons over de streep trok.
Geen afknapper: wij zagen inderdaad een heel aantal heren rondlopen en rondkijken. Dat vooraf wetend hebben we ons dus feitelijk willen laten bekijken? Het heeft ons er niet van weerhouden om te gaan. Gelukkig niet! En misschien zijn we herkend als nieuwkomers en inderdaad dus goed bekeken. Hopelijk waren wij het aankijken meer dan waard. Is toch niet anders dan op een gekleed strand? Was geen moment hinderlijk.
Conclusie: zo’n mooie ervaring op zaterdag dat wij er op zondag opnieuw waren en hopelijk snel weer.hay & car uit venlo   29-11-2018 12:18

wij komen er al jaren en vinden het prachtig daar.
wij hebben er ook al veel leuke mensen ontmoet waar we ook mee afspreken, we zijn ook al samen op vakantie geweest en met een man die nu onze vriend is beleven we leuke dingen zoals sauna en gezellige avonden.
daarom komen wij er graag en genieten alleen maar.


GP   09-10-2018 17:03

Na het hoge noorden (Meerwijck) stond met de Isabellagriend nu het diepe zuiden op het programma. Het was in een wat minder weekend waar het op deze zaterdag juist wel nog vrij goed weer zou moeten worden met een graad of 18. Het viel me dan ook tegen dat -toen ik in Ool aankwam - het wat regende. Ook de zon leek ver weg. Nou heb ik als nudist absoluut geen zon nodig, maar daar moet wel een redelijke temperatuur tegenover staan. En die was er absoluut niet.

Maar goed, ik had niet voor niets een uur gereden. Voordeel van deze omstandigheden was dat er helemaal niemand aanwezig was. Hierdoor had ik alle vrijheid om de natuur te fotograferen. Met eventueel ook de mogelijkheid om naakt te zijn. Dat ben ik met deze temperatuur van 13,5 graden echter maar even geweest. Het is eigenlijk geen moment droog geweest. De doorwaadbare plaats ben ik uiteraard ook niet overgestoken.

Liggend in bijna het precieze midden van Limburg is de Isabellagriend het enige openbare naaktstrand van deze provincie. Maar het is - naar mijn mening - wel meteen het mooiste gebied van Nederland om naakt te zijn. Je beleeft er echt de natuur. Men heeft er ook leuke paadjes aangelegd met namen als ‘The Middle of Nowhere’ en het ‘Pieterpad’. Een absolute aanrader!


Michel   21-09-2018 10:27

Hoi JOs
Je moet niet alle blootlopers over een kam scheren!
Je bent duidelijk niet goed geïnformeerd over het naakt zijn,
Op het terrein van issabellagriend/oolderplas komen de meesten om gewoon bloot van de natuur zon en rust te genieten en om met kennissen naakt samen te zijn.
De meesten kennen elkaar al jaren dus vraag ik me af wat valt er dan nog te zien of te laten zien zoals jij beweerd?
Dat jij bij andere gelegenheden wel naakt deel neemt is jou ding en wat ik zo opmaak uit jou verhaal ben jij een exhibitionist!
Laat gewoon ieder in zijn/haar eigen waarde en veroordeel niet zo snel
groet Michel een vervend blootloper.


Jos   21-09-2018 07:10

Laat on eerlijk zijn nudist,naturist,natuur is allemaal larie. We zijn gewoon voyeurs en exhibitionisten kijken en vooral naakt laten bekijken geeft een kick. Ik ga ook ieder jaar mee naakt fietsen door Brussel. Is zogezegd voor het milieu maar we doen het gewoon om ons poedelnaakt te kunnen laten bekijken en daar is niets mis mee. Groetjes Jos


rene   22-08-2018 19:59

Mooi en uitgebreid natuurgebied, heel prettig om er naakt te zijn. Heb mij helaas een beetje verkeken op de loopafstand. Volgende keer een vouwfietsje meeneme of er eentje huren. Mooie diversiteit aan mensen


Monique   08-08-2018 21:24

Hallo
Woe 25 juli ben ik voor het eerst op Isabellagriend ( oolderplas ) geweest
Ik ben een vrouw alleen en kom daar om te relaxen ( rust ) en van de natuur te genieten
Woon zelf in Noord-Holland
Was nieuwschierig
Ik heb 14 dgn in de buurt op een camping gestaan en daarvan heb ik 12 dgn heerlijk vertoeft op dit naakt strandje
Tt geen last gehad van ongewenste mensen en dingen die me niet bevielen
Heb me geen moment onveilig gevoelt
Heb juist het zeer gezellig gehad en mensen leren kennen die me een gezellige vakantie bezorgd hebben veel gelachen en gegeten .
Heb van de mensen die in het bestuur zitten juist zoveel respect dat ze elke dag de troep opruimen en juist de boel in de gaten houden mensen op dingen aanspreken
Dingen gezien beesten in de natuur waarvan ik het bestaan niet eens wist zo geweldig mooi en leerzaam

Weet je lieve mensen het is makkelijk om overal over te gaan zeiken en negatief over te Zijn maar ik denk dat het begint bij je zelf
Contact kan je zelf ook leggen dingen opruimen zoals troep die je zelf meeneemt .
Mannen die in struikjes staan oke maar ook ik weet dat je niet alles kan voorkomen en dat het overal gebeurt
Weet dat er mensen hier allert mee bezig zijn en er hard aan werken om het voor iedereen aangenaam te maken
Niet alles kan voorkomen worden en begrijp sommige dingen ook wel maar mijn ervaring was in iedergeval geweldig !!!!
Ik kom zeker volgend jaar weer ik boek juist mijn vakantie om er te kunnen zijn en te genieten van de rust ,gezelligheid van de mensen de mooie natuur en de leerzame momenten

Negativiteit is makkelijker maar positiviteit is mooier
Voor mij een dikke 10
respect voor de mannen die dit mogelijk maken ( A & M ) en de mensen die deze steunen
Jammer dat ik niet in de buurt woon 😉 I Love iT ❤️


Tim   07-08-2018 13:38

Hey

Ik kom er regelmatig ik vind het gewoon een mooie plaats waar je op je gemak kan liggen en genieten van de zon ik ben 25 mijn vriendin vind er niks aan dus ik kom altijd alleen ook Prima enige nadeel je word niet zo snel betrokken bij een babbeltje als dat je als koppel komt maar voor de rest vind ik het gewoon super
F en S   07-08-2018 11:08

Geweest op 06-08-2018, vanaf parkeerplaats begint eigenlijk al het "probleem". Nergens staat aangegeven welke richting je op moet, en ja uiteraard de verkeerde kant op gelopen. Dus ga niet linksaf dat is doodlopend. oke de goede kant opgelopen...dan is er een mogelijkheid of je loopt de hele tijd rechtdoor, of er moet toevallig iemand aankomen waar je aan kunt vragen waarheen voor het naturisten gedeelte, het blijkt dus dat je bij een aanleg plek voor bootjes rechts af moet. Vrij snel een plek gevonden aan de rechterkant. Rustig kunnen liggen totdat e.a kerel met een hond kwam aanlopen die de eenden opjaagde en nogal vervelend dichterbij kwam. Later nog een keer en die vent erop aangesproken..uiteraard direct een grote bek...stumpertje ( ja liep ook naakt ). Later viel het ons op dat er enorm veel mannen aan de overkant de bosjes indoken of zichzelf stonden te betasten ( erg kinderlijk gedrag...doe dat gewoon in privésfeer er lopen hier ook kl. kinderen ). Verder op de dag steeds meer alleenstaande mannen die duidelijk aan het zoeken en cruzen waren. Erg zonde dat dit er voor zorgt dat echte naturisten hier toch op worden aangekeken. Eigenlijk zijn het trieste vervelende mannetjes.
Conclusie :
* erg slecht aangeven
* enorm veel mannen die er duidelijk niet komen om
lekker naakt te zonnen
* Veel mooie plekken aan het water


bezoeker   07-08-2018 09:49

Hallo Peter
Ik snap niet waarom je hier je beklag doet en niet van
de aanwezige bestuursleden die bij de boomstam aan de botenkant aanwezig zijn. Hier klagen heeft geen zin.

Zon groet.


Peter   06-08-2018 20:30

Fantastisch mooi natuurgebied...
Alleen jammer dat er een persoon rondloopt die zich voordoet als een bestuurslid van de NFN, maar die te pas en onpas zich indringt in jouw vrije ruimte, zomaar “per ongeluk”...
Denkt ook bezoekers te mogen aanspreken op hun gedrag, maar gedraagt zich zelf als een gluurder, rijdt gekleed rond op zijn fiets..
Jammer van dit geweldig mooie terrein!


E&R   04-08-2018 15:08

Hoi allemaal,

Gisteren (vrijdag 03-08-2018) ben ik (35) met mijn man (37) voor het eerst naar dit naaktstrandje geweest. Normaal gaan wij met onze kids alleen in de zomer naar naturisten-campings in Frankrijk. De laatste jaren vooral La Sabliere. Wij zijn geen doorgewinterde naturisten. Wij vinden het gewoon prettig in de zomer op vakantie, bezoeken graag een sauna, maar daar houdt het dan wel een beetje op.

Dit jaar konden wij door verbouwing aan huis niet op vakantie. We besloten gisteren dan eens naar Isabellagriend te rijden. Voor ons slechts 20 minuutjes met de auto. We zochten een strandje waar wij lekker konden relaxen, maar waar we eventueel ook met de kinderen nog een keer terug konden komen.

Aangekomen zochten we een rustig schaduwplekje. Langs het water waren de meeste plekken al bezet door mannen alleen. We spraken een hele aardige meneer die ons vertelde dat aan de bocht van de u-vorm een ligweide is (daar bij de boten), maar dat dit vandaag niet uit te houden is. 36 graden en geen zuchtje wind. We besloten een plekje onder de bomen op te zoeken, maar ook daar was het snikheet. Het water konden we niet in, omdat er een bordje hing met blauwalg. We besloten daarom maar terug te gaan naar de auto en een ander keertje als het water wel toegankelijk is terug te keren.

Op weg terug naar de auto spraken we weer deze aardige meneer. Mijn man vertelde hem dat het ons te heet was en wij verkoeling gingen opzoeken aan de andere kant waar geen blauwalg was. Hij vertelde ons dat aan het begin van de u-vorm (begin van naturistisch gedeelte) het water wat stroomt en dat daar geen blauwalg te vinden was. Hij liet ons de plek zien. Net toen we inderdaad het water in wilden zag ik aan de overkant een man uit de bosjes komen met een erectie kijkend naar mij (ons) aan de overkant en de hand op zijn schacht.

Nu weet ik wel dat dit misschien een eenling was die de regels schendt, maar toch… De zin om hier te blijven was even verpest.

Conclusie:
- Heel mooi gebied, prachtige natuur.
- Een heel aardige meneer die ons een beetje wegwijs maakte.
- Geen gezinnen met kinderen te vinden.
- Zelf op mijzelf na maar 1 enkele andere vrouw gezien tegen wel ongeveer 30 mannen.
- Wij zijn dertigers, maar we voelden ons verreweg de allerjongsten daar. Ik schat dat iedereen buiten ons daar 50+ was.

Groetjes E en R.John   03-08-2018 16:29

prachtig gebied, heel groot en ook heel rustig. ideaal om rond te lopen, en af en toe even onder n boom aan t water te liggen.

heeft iemand mn blauwe hoed er toevallig wél kunnen vinden?


els   03-08-2018 15:57

Hoezo zijn er meer mannen naturist? Waardoor is de verhouding zo scheef? Los van de sexuele focus.W.j.   02-08-2018 22:50

Deze week ben ik voor het eerst naar een naaktstrand geweest. Op maandag heb ik dus mijn eerste naaktstrand ervaring gehad... Die avond was er niet heel veel volk. Het beviel me zo goed dat ik vanavond weer ben gegaan! Nu was het veel drukker en waren de mensen ook spraakzaam! Echt een positieve ervaring! Wel kon ik merken dat ik met mijn 21 jaar een beetje opviel, de rest was toch ouder...


Mike   31-07-2018 16:53

Vandaag tot 13.00u voor het eerst in Ool geweest (het werd me te warm met deze temperaturen).
Het is even een stukje lopen vanaf de parking maar het is een ruim gebied waar je terecht komt om te relaxen. Veel volk was er verspreid over het hele gebied. Zelf even een plekje in de schaduw gevonden en erna nog door het hele gebied gelopen voordat ik weer naar huis vertrok. Het meeste volk lag tussen de twee plassen in bij de boten. Uiteraard zijn er wat plekjes waar single mannen zich ophouden, nieuwsgierig als ik was ook even doorheen gelopen(ben hetero en geen behoefte aan mannensex ;).

Ik ben trouwens niet lastig gevallen of aangesproken, heb ook geen trekkende mannen gezien.


Tom   31-07-2018 08:39

Heerlijke dag / ochtend gehad gister. lekker rustig gelegen aan het begin van het terrein onder een boom. Geen last gehad van "opdringerige mannen". prima plekje om lekker in je blootje te liggen en te relaxen.
kom snel weer terug.

blote groet
Tom


Henk   30-07-2018 20:50

Hoi, wij zijn er nu 2 x geweest en het is er super relax, we komen zeker vaker. Goed bestuur die er alles aan doen om het aangenaam te houden. Top


Astrid   29-07-2018 19:03

Ik ben het helemaam eens met Bart,ik was er onlangs 2 x en heb nergens last van gehad.Ik ga er zeker terug .


Bart   29-07-2018 17:07

Helemaal mee eens. Keep up the good work!

Als naturist heb ik, hoewel dichterbij, geen zin om in Maastricht in een minder natuurlijke omgeving en sfeer naakt te creëren. Dus bestuursleden doe zo verder. En bezoekers laat u niet afschrikken door de negatieve berichten. Aan de botenkant is het zalig vertoeven en heerst er een gemoedelijke sfeer. Een wandeling rond de plas is een absolute aanrader.

Dus vrouwen, koppels en mannen wees welkom! Helaas waar er naakt is, zullen er wel altijd mensen met andere bedoeling zijn,

Dus mensen, geniet nog van deze zalige periode voor ons naturisten en tot in Issabellegriend.


Michel   28-07-2018 14:28

lieve bezoekers van Issabelagriend
Ik persoonlijk ben de negatieve berichten helemaal zat!
overal waar naakt gerecreëerd wordt is wel wat.
De stichting doet hun uiterste best om bepaalde zaken te weren maar hun zijn(kunnen) niet iedere dag overal zijn en ook hun hebben nog een privé leven
Dat er nu al berichten geplaatst worden om zelf actie te gaan ondernemen of dat het een vereniging zou moeten worden zijn getypt door personen die niet goed nadenken!
Het is algemeen bekent als men op de grote weide gaat liggen er totaal niets negatieve zaken gebeuren daar is een en al gezelligheid.
De mannen van de stichting doen alles op vrijwillige basis zoals het overhouden van het terrein de onkosten worden gedekt door giften van bezoekers.
Nu is het op issabellagriend vrijheid blijheid zou dit een vereniging worden komen er plichten en regels maar limburgs landschap wilt dit terrein als natuur gebied houden dat is een rede dat er ook geen voorzieningen zijn.
Wil je meer dan alleen genieten van de natuur en rust moet je naar een bloot camping gaan of elders waar je naakt mag.
Als vaste bezoeker van het terrein waarschuw ik de mensen die open en bloot sex bedrijven mochten deze niet mijn opmerking op prijs stellen wordt het verder gespeeld naar de mannen van de stichting zodat die verdere stappen gaan onder nemen met of zonder politie
Laten we met z,n allen het leuk en gezellig houden op issabellagriend zodat gemeente roermond niet gaat beslissen om het terrein op te heffen dan heeft niemand meer iets en kan je naar maastricht met een entree van 8euro en regels en wetten
denk na voorfat je negatieve berichten plaats ook de NFN en gemeente lezen mee!
lieve naakte groeten Michel


   27-07-2018 23:01

Fleur,

Pierre, Jo. Herkenbaar. Ben zelf opzoek naar een fkk-terrein, camping vereniging. Zonde omdat ik verder MOET fietsen dankzij deze ongein. Liever dit dan tijd dat er een echte vereniging komt i.p.v. di stichting zodat die seksuele ongein tot het verleden behoord.


Pierre   25-07-2018 19:40

Misschien moeten wij normale naturisten man vrouw Koppel met zijn Allen een vuist maken en samen als groep naar het strand gaan. Gewoon dag en tijd afspreken


Jo   25-07-2018 11:37

Ik ervaar ongeveer hetzelfde als Astrid uit Belgie.
Wel al naturist sinds 1990
Ook meestal alleen is idd maar alleen.
Als ik er als man alleen lig (mijn vrouw gaat niet altijd mee ), dan zijn er idd ook nog de mannen die denken dat ze je zo maar voor een sexpartijtje kunnen aanspreken.
Kan ik er gewoon niet rustig liggen met een goed boek ?
Als koppel ondervind ik(we)er geen last van zoals sommigen schrijven.
Mochten er dus vrouwen zijn die een NORMAAL gezelschap zoeken, ook om niet lastig te worden gevallen, laat het even weten.Th   24-07-2018 21:05

Door omstandigheden kunnen we niet meer komen
Ongeveer 25 jaar zijn we altijd bij mooi weer geweest
Altijd genoten van de omgeving en het zwemwater
Nooit last gehad van opdringerige types ook van de rondwandelingen rond het water en af en toe een praatje maken met de mensen daar was prettig
Jammer dat we niet meer kunnen komen en voor de mensen die er wel nog zijn geniet van deze mooie dagen


Anna   24-07-2018 18:54

Wij zijn ook naturisten mijn man en ik, we zijn vandaag geweest maar ook voor de laatste keer, erg jammer dat je werkelijk zo lastig wordt gevallen, is eigelijk misselijk makent om te zien dat je samen van de zon bent aan het genieten en dat er gewoon iemand langs ons zich staat af te trekken, heb hem vriendelijk verzocht weg te gaan, en dat was niet het enigste insident, een man bleef ons maar volgen en ons bespieden, kon me niet ontspannen, we zijn op een andere plek gaan liggen iet beschutter en daar kwam hij ook weer , ik werd echt kwaad en heb hem gevraagd wat hij in godsnaam bezielt, het lijkt wel dat dit een sex strand is want er lopen veel gleurders die zich zelf dan gaan bevredigen, echt niet meer normaal, weet niet of ze op mij of mijn man geil worden maar dat doet er niet toe, het is een mooie omgeving maar wordt verpest door deze types. Wij komen hier niet meer. Je wordt echt lastig gevallen en begleurd, het is niet zoals een sauna gewoon lekker genieten in je bloten kont in de natuur. ERG JAMMER, Maastricht daar in tegen is super relax en ontspannen daar rij ik graag een half uurtje langer voor en betaal de inkom graag.


pierre   24-07-2018 12:56

Jammer al deze negatieve berichten. Ik als puur naturist krap dus maar tien maal achter mijn oren om naar het Isdabellagriend te gaan. Het is maar weer wachten tot ik weer aan de zuid franse kust mag genieten zonder deze ellende zoals hier wordt omgschreven. Dank u allen voor deze eerlijke berichtgeving.


Michel   23-07-2018 15:48

Beste bezoekers van issabellagriend
Als u van de rust en natuur wilt genieten is dit een ultieme plaats.
Op de grote ligweide is er rust en kan met genieten van de natuur.
Mocht je gaan wandelen met dan wel op dagje het een of ander zou kunnen zien wat men liever niet ziet
Overal is wel wat waar naakt.recreatie is wandel maar eens in de duinen
Kortom gewoon genieten van de natuur en niet op alle slakken zout leggen zoals een cockring die ring is als versiering net als een ketting of armband
Ik zeg leven en laten leven lieve mensen


Bianca   21-07-2018 14:17

@ jack en bianca:

ring... Hoe bedoel je? cockring?


Jack en Bianca   21-07-2018 09:14

Vandaag 8:30 aangekomen 1 ring gespot verder houden wij het in de gaten nadat een goede vriendin lastig werd gevallen.


Jansen   20-07-2018 11:49

Jammer van die mannen die te dicht op je komen liggen, bi/homo of bischerige mannen die te veel intresse tonen in mijn vriend. Niet het naturisme wat wij zoeken. Ook 3 andere vrouwen gesproken die het bovenstaande herkennen, en er wonderbaarlijk niet alleen naar toegaan. Hiernaast tijdens een wandeling cockringen opgemerkt, mannen die ermee paraderen. Jammer!! mooie plaats. Tijd dat er een verenigsterren komst waar deze ongewenste zaken niet meer voorkomen. Heb ook vriendinnen met en zonder jonge kids. Die graag meegaan maar nu maar oppad naar een relaxtere plek.


Astrid   18-07-2018 13:50

OP 16/07/2018 voor het eerst kennis gemaakt met het naturisme ...ik vond het een geweldige ervaring en zou Graag meer willen komen...Ben zelf van Belgisch Limburg en vraag me af of er soms mensen uit de streek Maaseik/Maasmechelendat ook zouden willen om eventueel samen te kunnen gaan...omdat er al redelijk weinig vrouwen zijn..alleen is maar alleen he.


Bezoeker   14-07-2018 09:05

Beste July
Het terrein word beheerd door de Stichting Naturisme Isabellagriend. Deze doet het onderhoud, toezicht en informeren bezoekers.
In principe heeft Gemeente Roermond hier weinig in te brengen. De eigenaar is Stichting Limburgs Landschap.
Deze beheren het als natuurgebied.
Waarom stel je deze vragen hier en niet aan de bestuursleden van de Stichting Naturisme die bij mooi weer vrijwel altijd aanwezig zijn.
Deze zijn te vinden aan de botenkant, bijna iedere bezoeker kan je dit vertellen.

Zon groeten.july   14-07-2018 08:27

waar zijn de vrouwen?
waarom zijn de mannen oververtegenwoordigd?
Hoezo maakt Gemeente Roermond er geen vereniging van. Weet je wie er binnen is. Accommodatie wc douche erbij.


P&J   11-07-2018 22:48

Beste bezoekers,

Wij zijn een homostel, 34 jaar samen, 9 jaar getrouwd en volledig monogaam. We mogen ons graag in een sauna of op een naaktstrand begeven, puur en alleen om te kunnen genieten van het bloot en lekker vrij zijn in de natuur. Net als de meeste anderen hier.

We vinden het jammer om hier te moeten lezen dat sommige van jullie overlast van onze ‘soortgenoten’ ondervinden. Mannen die uitdagend rondlopen, of nog erger, mensen lastigvallen en publiekelijk masturberen of met elkaar seksen.

Hier nemen wij als getrouwd en ‘net’ homostel dan ook volledige afstand van.

Uit ervaring weten we dat 80% van die ‘vieze mannetjes’, zoals ze hier ook wel worden genoemd, geen homo maar hetero zijn en vaker ‘buiten de deur eten’ omdat ze thuis, bij vrouw en kinderen, niet aan hun trekken kunnen komen. Met nadruk willen we jullie er dan ook op wijzen dat niet elke homoseksueel van deze smerige praktijken houdt en een ‘vies mannetje’ is. Wat bij ons nogal denigrerend overkomt.

Onze ervaring is helaas, dat wij op een naaktstrand als twee homomannen, vaak worden ontweken als we een gezellig praatje willen aanknopen met de overige gasten die denken dat wij van hetzelfde kaliber zijn als die bewuste, op seks beluste, ‘vieze mannetjes’. Erg jammer!

Dus lieve mensen… niet te snel generaliseren. Ontwijk ons niet en als we gewoon een gezellig praatje met je willen maken, dat is dat niet om jullie te choqueren of te verleiden tot… maar ook wij hebben behoefte aan, en het recht op, een leuke middag naakt in de natuur.

Dit wilden we toch wel even in dit gastenboek kwijt, en we hopen jullie binnenkort ergens op een naaktstrand te mogen begroeten voor een gezellige babbel.Bezoeker   28-06-2018 18:55

Bezoeker
Wat ik niet begrijp is waarom u hier klaagt en zich niet wend tot de bestuursleden van de stichting die met mooi weer altijd aanwezig zijn.
Als u heeft gelegen op de plek in het struinpad aan het water dan was dat geen honden poep maar van zwanen, ganzen en eenden.
Waarom heeft u zelf deze mannen niet op een rustige manier aangesproken op hun gedrag?

Niet hier klagen maar de juiste weg bewandelen.

Bezoeker   28-06-2018 17:34

Vandaag de eerste keer met partner naar de naaktreacreatie plas geweest. Een mooie plas, schoon water maar een aantal kanttekeningen: ten eerste lag er veel hondenpoep. Op de tweede plaats meer kijkers dan iets anders. Tot driemaal toe door betreffende personen bekeken worden terwijl ze aan het mastruberen waren. Zeer onsmakelijk!.
Door dit gegeven was moeilijk om 100% te kunnen ontspannen.


M   26-06-2018 16:00

Een week of 2 geleden (vlgns. mij op wo. 13 juni 2018)een leuk koppel mogen aanschouwen.Ze waren samen op 1 scooter.
Het was erg rustig op het naaktstrand.
Zowel zij als hij genoten van elkaar en mijn aanwezigheid. Zou heel graag nog eens met jullie in contact komen.

Hoor heel graag wat van jullie.


Bezoeker   01-06-2018 14:10

Hallo stel55.
Er zijn zeker mensen die hun hondje meenemen, deze dient echter aangelijnd te blijven en uitwerpselen dienen te worden opgeruimd.


stel55   01-06-2018 11:54

hallo : zijn er nog die hun hondje meenemen op het naaktstrand ? mvg stel55


M&R   29-05-2018 20:57

Hallo allemaal. Wij zijn 30+ en zijn nu een paar keer geweest me de Kids. Wij vinden het een mooi gebied waar je heerlijk kunt zonnen en zwemmen. Voor ons was het top en gaan hier vaak komen.
Gr ons


J&N   24-05-2018 19:45

Hallo allemaal. Ook wij zijn bij mooi weer aan het genieten. En bijna weekend! Om belangstellende niet meteen af te schrikken, wij genieten van de rust, natuur en vrijheid. Wij hebben nog geen vreemde dingen zien gebeuren. We liggen dan in het open gedeelte. Wat op zich het meest prettigst voelt. Veel zon genot! Vergeet vooral je zonnebrandproducten niet. Gr van ons.


SenD   23-05-2018 22:31

Wij komen met regelmaat genieten op het naaktstrandje. Van opdringerige mannen hebben wij echt zelden of nooit last. Die hebben denken we vrij snel in de gaten of er wel of niet iets te "beleven" valt.


Lars en Sanne   12-05-2018 18:29

Vandaag 12-5-18 met mijn vriendin (24) en ik (22) voor het eerst bij Isabellagriend Oolderplas geweest, en het was ons goed bevallen. Wij lagen op het centrale open gedeelte vlak aan het water. Waar ook veel koppels lagen van jong tot oud. Ook single dames en heren lagen er. De omgeving is super, verder hebben we de hele dag lekker in de zon gelegen. Wij komen zeker vaker!


Johan   12-05-2018 09:01

Nee, dat hebbie mij niet horen zeggen dat jullie aso zijn. Als jullie daar gewoon liggen valt jullie niks te verwijten toch ?


SenM   12-05-2018 07:46

Johan, wat een onzin. als we er gewoon liggen, blijven de mannen maar langs ons heen lopen en kijken en masturberen, en dan zijn wij aso? iedereen heeft daar sex met mekaar. vooral de mannen onderling.


Bezoeker   16-04-2018 09:07

S en M.
Johan heeft volkomen gelijk. Door het gedrag van lieden zoals jullie zijn al diverse naturisten gebieden opgeheven. Als jullie zo graag een derde erbij hebben ga dan naar een parenclub, maar kom niet met je aso gedrag de zaak verzieken.
Johan   14-04-2018 19:02

Is toch bekend S en M , Naturisten en nudisten moeten niks hebben van mensen die de strandjes misbruiken voor andere doeleinden. En ja klopt het gebeurd vrijwel overal , swingers aktiviteiten, en gays die het als cruise gebied gebruiken. Uiteraard zijn de strandjes daar niet voor bedoeld. En bovendien nog altijd bij wet verboden.


Bezoeker   02-04-2018 16:41

Ik wil komend weekend eens een kijkje gaan nemen dan word het voor het eerst +20graden .
Benieuwd of er dan al meer genieters zijn !


Bezoeker   05-12-2017 14:33

Hallo Dieudonnee.
Hier is echte rust, tegen dergelijke personen als die er al zouden komen wordt onmiddellijk door het bestuur opgetreden, als het moet met behulp van de politie.
Als laatste opmerking nog. Sexrecreanten zijn niet welkom, ook hier word tegen opgetreden.


Dieudonnee   05-12-2017 09:25

Nimmer was ik op Isabellagriend. Komende zomer wil ik eens komen zonnen. Is er echte rust? Op sommige stranden wordt je tegenwoordig lastig gevallen door scheldende groepen jongeren. Vaak 'nieuwe' nederlanders. Heb je daar bij roermond ook last van?


Alain   08-08-2017 18:50

Dag Eddo,

Inderdaad Isabellegriend is een geschikte locatie voor het maken van natuurfoto's. Men kan er wandelen in de volle natuur in je blootje door aangeduide wandelpaden.
De rust die er heerst is overtreffend.

Groeten,

Alain


eddo   08-08-2017 13:45

hoi , weet iemand of het een geschikte locatie zou zijn voor een (niet erotische) fotoshoot die eventueel gebruikt wordt voor promotie van naakt-recreatie doch een ""open ontmoeting "" genoemd zou kunnen worden.
Dank voor reacties die de kans groter maken dat wij daar in dit restje van de zomer gebruik van kunnen maken. gr eddo fotograaf nutuur en cultuur. (BOP-Leiden)


paul   26-07-2017 06:27

hoi ik was laatste maandag om 10.00 uur was niet zo lekker weer maar dog wat zoon.was niemand daar,ik alleen eerst wat hard gelopen en dan een uur naakt ontspannen,was heerlijk,jammer alleen.ik kom zo snel mogelijk terug.


Tjipke Tasma (webmaster)   09-07-2017 09:53

Nog gemakkelijker, even bij de routebeschrijving kijk op mijn site.


Bezoeker   09-07-2017 09:37

Beste bezoeker.
Vanaf de ronde parkeerplaats door houten klaphek lopen en weg blijven volgen. Bij mij rijst altijd de vraag waarom dit gevraagd wordt. Op de website van de stichting naturisme isabellagriend staat dit exact. Tevens staan zijn hier de spelregels te lezen. Sex recreanten zijn niet welkom


henk   27-06-2017 08:17

Maandag vrij. Naar isabellagriend.Wat een schitterende lokatie. Midden in de natuur. Broek uit en genieten maar. Heb heel de dag lekker rond gewandeld. Bij de boten gelegen met mijn vrouw en mijn kameraad.
stralend weer gehad en met verschillende mensen een praatje gemaakt. Er hangt een fijne ontspannen sfeer.
We komen zeker weer snel terug.Gr. henk


Alain   18-06-2017 09:54

Na meer dan 10 jaar heb ik deze plas bezocht.
Uitstekende locatie voor een naakt wandeling.
De wandelpaden zijn heerlijk.In je blootje in de natuur.
Zelf woon ik in België en is dit strand is een aanrader. De voorzieningen moeten er niet echt zijn.
Je komt hier echt voor de natuur zonder slip aan.

Groeten,

AlainJ&N   14-06-2017 19:47

Wat een genot! Iedere keer meer 'aanspraak'. Tot snel (mooi) weer :D


renee   11-06-2017 11:28

Prachtige recreatie en mooi natuurgebied.Vriendelijke gasten overal en geen afval te vinden!Buitengewoon!!Zou fijn zijn als er hier en daar een paar zitbanken zouden staan voor de 60plussers. Ze zien me daar vlug weer terug.


Manuel   31-05-2017 19:48

Hallo, war am 26 Mai wieder mal vor Ort. Wie immer, habe ich den Tag genossen.
Finde nur schade, das das Gras ein wenig hoch ist auf mansche Stellen. Daeshalb, bei hohem Besuch, wenig Stellen frei. Oder ist es Absichtlicht gemacht, das nicht gemäht wird.
An sonsten, komme ich gerne immer wieder, wen es mir die Zeit erlaubt und das Wetter mit spielt.
Liebe Grüsse aus Belgien.


Thijs   22-05-2017 18:46

Vanmiddag even geweest. Ik was in de buurt en wilde even pauzeren.

Ongeveer een maand geleden was ik er ook, toen een mindere ervaring gehad.
Ik zat lekker in het voorjaarszonnetje en er bleef constant een man bij me langs paraderen om vervolgens naast me te komen zitten. Hij maakte een praatje en wilde me vervolgens strelen.
Dit is niet waarom ik hier kom. Misschien was ik net wat te ver de landtong op gefietst...

Vandaag was het een stuk drukker en had ik de grotere doorgang genomen bij de boten. Hier zaten zowel mannen als vrouwen lekker te genieten van het mooie weer. Na een poosje wilde ik weer verder gaan en besloot naakt terug te lopen langs het water naar de opgang in het begin.
Helaas bleek dit ook niet zo'n goede beslissing, hier liepen veel mannen die voornamelijk maar in een ding geïnteresseerd leken te zijn... Ik zit niet te wachten op opmerkingen over mijn penis (er zullen toch ongetwijfeld meer besneden mannen komen) en al zeker niet in combinatie met masturberende bewegingen.

Dus mijn conclusie is dat als je, als heteroman alleen, hier komt om te genieten van de natuur en de rust, je het beste de grotere doorgang bij de boten neemt. Zeker niet achterdoor de landtong op moet gaan. Je kunt dan heerlijk ongestoord genieten!


Hidden   21-05-2017 00:15

Ik heb 3 heerlijke dagen genoten op en aan het water...🐳
Wat een prachtige natuur...super relaxed...zonsondergang 🌞 🌘op het water...zwanen die over vliegen.✈️
Hopelijk krijgen we nog vele mooie dagen...😎
Misschien maandag weer lekker chillen....🍩🥃
Super leuk om met andere mensen te kunnen kletsen...👦👱🏼‍♀️

PS Bezoekers ruimen jullie ook de rommel zelf weer op zodat de natuur behouden blijft...Harry   17-05-2017 12:42

Jammer dat ik vandaag niet kan gaan. Een van de mooiste plekken in de buurt waar je lekker in je bloodje kan relaxen en genieten van zon, water en alles wat er om je heen gebeurt. Leuke mensen om een praatje mee te maken zijn er altijd. Ik hoop dat ik er nel weer kan zijn.


Eric   15-05-2017 00:41

@Franswilco

Bedankt voor je reactie. Dit soort teksten zijn misschien wel 'het laatste zetje' wat ik nodig heb.
De eerst volgende vrije dag boven de 25 graden ga ik naar het naaktstrand in Herten. Badlaken en goed boek mee , telefoon thuis en verstand op nul. Ik vind het nu al spannend maar aan de ander kant weet ik heel zeker dat dit is wat ik wil !!

Ik laat binnenkort weten hoe ik het ervaren heb in dit gastenboek !


Franswilco   14-05-2017 17:48

Hi Erik en Thomas, gewoon doen en je gevoel volgen. Laat je niet terughouden. Je krijgt er geen spijt van. Ik ben zelf ook altijd alleen gegaan vanaf mijn 18de (nu 34).Het voelt een beetje onwennig in het begin. Ik vond het spannend. Prettig spannend ook soms... Alsof iedereen op je let. Na 10 minuten kom je er achter dat niemand op je let en niemand het iets uitmaakt allemaal. Ik kom veel op stranden waar gekleed en ongekleed ook een beetje door elkaar is. Ook hier is er nooit een probleem. Nederlanders zijn wat dat betreft echt van het leven en laten leven.


Bezoeker   13-05-2017 18:46

De meeste naturisten terreinen en campings organiseren samen met de NFN op 11 juni open/kennismakingsdagen met het naturisme. Dit is misschien een goede gelegenheid voor de eerste stap.


Eric   13-05-2017 16:49

Hoi Thomas ,

Ik zit een beetje met hetzelfde dilemma. Het lijkt me heerlijk om eens naakt te zonnen in de vrije natuur. Maar ik ken niemand die dezelfde behoefte heeft en zie er erg tegenop om helemaal alleen te gaan.

Ik begrijp dat deze site niet bedoeld is om afspraakjes te plannen met andere dus dat gaan we niet doen natuurlijk.

Wat ik wel op prijs zou stellen is wat hulp van de ervaringsdeskundige. Zijn er sites of verenigingen waar je als beginneling een beetje geholpen wordt? Ik ben ontzettend bang dat ik geen aanspraak vind en als 'vies mannetje' aangekeken wordt.

Zelf ben ik op 33 jaar en nergens naar op zoek behalve iemand (een man of vrouw tussen 18 en 100 jaar) die me opweg helpt en een duwtje in de rug kan geven.


Bezoeker   18-04-2017 19:53

Hoi Thomas
Ik wil nog even op je antwoord reageren. Als je op het einde van het asfalt pad dat naar rechts buigt het onverharde pad afloopt/fietst dan kom je bij de tweede toegang en een vrij groot open terrein waar ook de boten liggen, hier leg je makkelijk contact voor een praatje en er is sociale controle. Vooral om dat je nog onzeker bent. Met websites en forums moet je voorzichtig zijn, want hier kom je ook personen tegen die geen naturist zijn maar andere bedoelingen hebben.
Hopende je vragen voldoende beantwoord te hebben.
Succes en geniet van de natuur rust en zon.


Thomas   18-04-2017 07:59

Hey,

Alvast bedankt voor de snelle reactie!
Indien het weer terug wat beter is zal ik de stap proberen te zetten en hopelijk eindelijk genieten van naakt buiten zijn.
Is het mogelijk om ter plaatse contact te zoeken met bezoekers, of word dit veleer niet geapprecieerd?
Het lijkt me veel leuker om hier met anderen van het zonnetje te genieten ipv hele dag alleen?
Zijn er plaatsen (websites, forums, ...) waar je andere naturisten kan ontmoeten om samen te gaan? Zonder seksuele bedoelingen weliswaar!

Alvast bedankt!


bezoeker   16-04-2017 19:21

Hoi Thomas.
Betreffende je uiterlijk hoef je je geen zorgen te maken. Naturisten hebben respect voor elkaar hoe je ook bent. Dit is een mooie plek en lees de reactie op naturismegids over ervaringen en beoordelingen.Je word niet vreemd aangekeken als je alleen bent. En tegen personen met andere bedoelingen moet je heel duidelijk aangeven dat je daar niet voor komt. Deze kom je jammer genoeg op elk terrein tegen.Kijk ook eens op site van de stichting naturisme isabellagriend.
Een prettig verblijf en veel zon.


Thomas   16-04-2017 15:56

hey,

Ik ben een jonge gast van 25 jaar en ben graag naakt (maar dan in persoonlijke omgeving).
En zou heel graag eens een naaktstrand bezoeken, maar ben zeer beschaamd over mijn lichaam.
In de zomer vind ik in T-shirt vaak al ongemakkelijk!
Daarom kan je waarschijnlijk begrijpen dat een naaktstrand voor mij een zeer grote stap zou zijn.
Graag zou ik deze schaamte willen overbruggen om toch te kunnen genieten van buitenshuis naakt zijn.
Doormiddel van veel zoekwerk op het internet lijkt het me dat naturisten/nudisten elkaar minder afrekenen op uiterlijk.
Is Isabellagriend een plaats waar ik voor de eerste keer uit de kleren zou kunnen gaan?
Of zou ik hier ervaringen kunnen opdoen waardoor ik zeker nooit meer in het "openbaar" naakt zou durven zijn?
Ook omdat ik niemand ken die aan naaktrecreatie doet, zou ik alleen hiernaar toe gaan.
Word ik hier misschien al vreemd door bekeken?
Graag wat feedback van eerdere gasten van dit naaktstrand.
groeten.


Bert   24-03-2017 09:34

Leuke plek


bezoeker   23-01-2017 21:26

Hallo Jo en pierre.
Het terrein is 365 dagen open van zonsopkomst tot zonsondergang. Dus lang in de zomer en kort in de winter.
Bij mooi weer komen met een aangename temperatuur er altijd mensen, ook in het voorjaar of najaar. Groepen komen hier niet. Je vraagstelling is nogal vaag, daarom wil ik er nog aan toe voegen dat sexrecreanten niet welkom zijn.


Jo   12-01-2017 15:26

Weet iemand wanneer de opening in 2017 is?


pierre   08-01-2017 09:27

mss een stomme vraag maar zijn er ook mensen/groepen die in het voorjaar hier ook naakt rondlopen?


Bart   24-10-2016 08:33

E&M,gewoon uit het zicht tegen een boom


E&M   25-09-2016 07:37

Stomme vraag....waar plassen jullie?


Chantal   15-09-2016 20:32

Begin juli ging ik op zoek, naar een naaktstrand, niet te ver, ik vond Isabella grienden.
Op een dag er naartoe gereden, en ik was verkocht, het is de hemel op aard, zo een mooie natuur, rusig.
Ik zat aan de boten, en ik heb er dadelijk vrienden gemaakt,
Iedere dag was ik er.
de laatste dagen, een ander plaatsje moeten zoeken, vanwege de blauwalg.
Ik wil mijn nieuwe Nederlandse vrienden, bedanken voor al die mooie dagen, jongens, jullie zijn super.
Van dat belgje,met de luchtmatras op hare rug op de bruine fiets.
Tot gauw XXX


Jeanke   15-09-2016 12:14

Ter overweging:
https://www.nfn.nl/nieuws/lezersverhaal/openhartige-brief-van-alleengaande-mannelijke-naaktstrandbezoeker/
Michel   14-09-2016 07:04

Hallo mede naaktlopers
Ik kom sinds 2013 bij isabellegriend en het bevalt me uitstekend daar
Mooie natuur het terrein wordt netjes bij gehouden door het beheer, zo ook de uitstekende takken en paadjes worden door gangbaar gemaakt.
Ik heb er reeds veel mensen leren kennen en maakt steeds nieuwe contacten
Inderdaad komen er veel mannen alleen maar uit ervaring zie dit op elke naaktstranden
Ik zelf heb geen problemen om naakte mannen te zien en ermee te praten zelfs niet als ze bij me komen liggen voor een praatje of samen te genieten van de zon en rust.
Oke er komen mannen met andere bedoelingen maar ook koppels en als je er geen aandacht aan besteed dan gebeurd er niks.
Soms neem ik me buurvrouw mee en dan gaan we bij de boten liggen wel is het zo als je als koppel in het hoge gras gaat liggen en mannen en stellen komen kijken of er wat te doen is, met dat gegeven in die drie jaar weet ik hoe en wat en zal nooit met me buurvrouw in het hoge gras liggen.
Als ik alleen ben lig ik langs de maas op mijn vast plekje
Verder wil ik het beheer nog een compliment geven hoe het terrein er bij ligt
Ik hoop hier nog jaren te mogen genieten van de zon de rust en de natuur en van de mede naaktlopers
Naakte groeten Michel (man met rode pet) ;-)


   09-09-2016 22:27

HALLO Leo
als je naar de website gaat van de stichting naturisme isabellagriend vindt je de juiste adres gegeven
s en de coördinaten.
Bezoeker


Martien   09-09-2016 21:47

Beste Leo je zoek het adres van dit strandje in Herten als even naar hoofd menu gaat en dan naar de P van Parkeren gaat staat het beschreven met zelfs de postcode om er bij uit te komen


Leo   09-09-2016 12:08

welk adres kan ik het beste op de navigatie invoeren als ik naar dit naakstrand ga en mijn auto wil parkeren ?


jeroen   08-09-2016 22:05

Erg leuk naaktstrand,voel me als man alleen niet om mijn gemak op het eerste deel en aan de "overkant", veel mannen met andere bedoelingen. Het open veld daarin tegen 'toppie. Vandaag ook weer geweest. Veelal 50+, Maar ook jonge dames en zelfs alleen.Chantal   08-09-2016 20:58

Mijn vakantie Kan niet meer stuk, sinds ik dit naaktsrand gevonden.
Alhoewel ik alleen kom, heb ik daar vele leuke mensen leren kennen, thnx Gerard , Jan, Bert XXX
Belg.


Peter   07-09-2016 11:39

Voorheen ging ik vaak naar de Maasplassen in Maastricht, maar de bereikbaarheid laat te wensen over.
Daarom wil ik dit strandje eens proberen. Ik lees namelijk veel positieve reacties. Heb echter een vraag. Zijn hier ook schaduwplekjes zodat je niet de hele tijd in de volle zon hoeft te liggen? Alvast bedankt voor de reacties


Casper   05-09-2016 18:44

Afgelopen woensdag geweest, heerlijk bloot gelopen, voelde me helemaal op mijn gemak. Ze gaan me daar vaker zien.


stelhelmond   26-08-2016 08:41

Afgelopen woensdag voor de eerste keer geweest. Vooraan beetje teveel mannen maar bij de bootjes met een woord: TOP! Gelijk aanspraak met anderen, sociale controle groot dus echt niet vervelend om samen te gaan zwemmen. Ons zullen ze zeer zeker meer gaan zien in Ool...
M&G


J&N   19-08-2016 12:11

We zijn er nu voor het eerst, en wat een oase van rust en vooral vrijheid. Dit is wat ons mens maakt. Volgend weekend vooralsnog meer zon, joepie!


Kpl   19-08-2016 00:08

Vandaag weer eens geweest. Fantastische plek. Veel mannen alleen, maar als je ze geen aandacht geeft geen last van. Prachtig natuurgebied. Wij hebben genoten en komn zeker terug.

M en m


koppel   13-08-2016 07:26

Vorige week zondag voor het eerst geweest.
Mooie natuurplek en lekker gelegen samen. Wel een heel stuk lopen van de parkeerplek.
Meteen vooraan wel "eea" gezien, maar dat vinden we niet erg.

Wel jammer dat er geen toiletten zijn. We vragen ons dan ook af hoe anderen daarmee omgaan.


rob   31-07-2016 23:32

Ik was er vandaag voor de eerste keer, fantastisch mooi gebied, lekker rustig, op het naaktgedeelte was niet veel volk, zo in de avond. Rond het water waren wel veel kleine muggen, dat was minder. Ik was alleen maar met een metgezel lijkt het me wel gezelliger, in je eentje is maar in je eentje.


P&L   31-07-2016 01:08

Vandaag zijn wij hier voor het eerst op het naaktstrand geweest.
Super mooi gebied, zijn op het voorste gedeelte geweest en daar veel opdringen mannen. Zijn niet meer verder door gelopen hierdoor. Als het op het hele naaktstrand zo is zien ons niet meer daar.
Jammer p&l


marcel   26-07-2016 17:10

hai mijn naam is marcel .ik ben vandaag even naar het strandje geweest .maar dan komt het ik loop naakt thuis of in een string .maar toen ik bij het begin van het strandje was hielt iets in me tegen .ik keek op mijn horloge en zag dat het al wat laat was ik moest nog wat doen .maar ik wist waar het was nu .maar toch houdt me iets tegen .ik dacht ben ik te lelijk .ik dacht was ik maar met iemand .maar ja dat ben ik niet .dus ga het toch nog eens proberen een keer .gr


bjorn   22-07-2016 18:27

@filip....?????

Vreemd verhaal moet ik zeggen, ga me afvragen wie de echte viezerik nu is. Als een man naar je kijkt is die meteen homo maar vervolgens ga je bij 2 dames in de buurt zitten die je ook nog omschrijft qua uiterlijk en leeftijd wat je wel leuk vind daarvan dichtbij je handdoekje gelegd doet mij toch de wenkbrauwen fronsen. Gelukkig kom je niet meer terug!
Groeten van een hetero man die geen moeite heeft met anders georienteerde mensen.


Chantal   21-07-2016 22:21

Ik wam vorige zondag hier voor het eerst, het beviel mij uitstekend, dus ook maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gekomen, ik heb hier fijne mensen keren kennen, het Is hier heet mooi, rustig en proper, iedereen neemt zijn afval mee, ze zijn hier ook eerlijk, ik vergat mijn sleutel op het autocontact, die zijn ze mij komen brengen. Hier kom ik nog terug


Wesley   21-07-2016 17:30

Eerste keer vandaag, heb totaal geen last gehad van vieze mannetjes. Mooi gebied, fijne mensen, vond het heerlijk om als jongere naakt te kunnen liggen zonder dat er oude viespeuken vanalles van me verwachten. Kan het aanraden.


Filip   19-07-2016 22:37

Vandaag voor de eerste maal op het strand geweest, eerst wat onwennig en mijn short aangehouden, kwam vooral door het overwegend mannen die me aanstaarden.
Daar waar de boten liggen mijn short dan toch maar uitgedaan en verder gewandeld. Voelde mij eigenlijk helemaal niet op mijn gemak, alweer door de vele mannen die vooral oog hadden voor mijn penis.
Dan maar eens aan de boten gaan wandelen en naar de boten gaan kijken, daar waren ook vrouwen en was ik meer op mijn gemak. volledig links zaten 2 mooie vrouwen en een man samen op een luchtmatras, daar niet ver van mijn badlaken gelegd en even van de zon genoten, hier voelde ik mij wel goed omdat het hier rustig was, maar omdat ik niet goed stil kan zitten, ben ik toch maar weer gaan wandelen terug richting de maas en zo achterdoor met de hoop mij daar ook op mijn gemak gaan te voelen, dit laatste was dus niet het geval alweer door die mannen die masturberend langs mij door liepen. Terug in de buurt van die twee vrouwen gaan zitten, eentje schat ik rond de 45, die man ook zo iets en de andere met het donkere haar ongeveer 30.
Het is een mooi stukje natuur, alleen ga ik er niet snel terugkomen owv die viespeuken, heb er zelfs 2 mekaar zien pijpen, daar kom ik niet voor, ik kom voor het zalig naakt zijn. Ze moesten die mannen die er wat anders zoeken met peperbolletjes op hun kloten schieten, het zou rap gedaan zijn.
Ik wil nog wel eens terugkomen maar dan liefst niet alleen maar in gezelschap.


John   14-07-2016 20:00

Ik kom hier nu al reeds 3 jaar met de boot, en diverse wandelingen samen met mijn vriendin gemaakt, maar niets storends meegemaakt. Is een geweldig mooi natuurgebied, zeker aan te bevelen. Ja en gluurders heb je op elk naaktstrand of gebied. Voor ons niet storend. Binnenkort gaan wij weer met de boot vakantie vieren daar. Geweldig mooi en rustig.


Gewoonstel   08-07-2016 19:49

Heerlijk dagje gehad,lekker gewandeld ook. Jammer was wel dat het slipje van mijn vriendin gejat is.


pierre   25-06-2016 07:31

gewoon doen, je bent niet de enige Mike25 die daar komt. en ook alleen is geen punt, je kunt aanspraak hebben/maken als je wilt maar ook rustig van het naakt zijn genieten


mike25   22-06-2016 14:34

Na een lange tijd te wikken en wegen ga ik binnenkort toch de stap zetten.
Enige ervaring met bloot rond lopen is in de sauna's....maar ik wil toch een stapje verder. Zo te zien is de isabellagriend een perfecte grote plaats voor beginners.
Is er doordeweeks met mooi weer, volk aanwezig? of lig je er zielsalleen?
En,,,,een jongen van 25 helemaal alleen,,, wordt die niet raar aangekeken?


Michael   05-06-2016 21:23

Hoi,

Vandaag de eerste keer op Isabellagriend geweest. 10 jaar geleden heb ik vaak naakt gerecreareerd in de omgeving van Nijmegen. Daarna woonde ik in Duitsland. Ik moet zeggen dat het op Isabellagriend als single heteroman goed vertoeven is. Als je je gewoon gedraagd zoals het eigenlijk hoort, is er niets aan de hand. Een vriendelijke groet,of een praatje kan overal. Ik ken locaties (rondom Nijmegen), waar je met enorm veel meer viespeuken wordt geconfronteerd (ongevraagd). Wat ook positief is, is dat er geen aangeklede jongeren komen (in ieder geval niet vandaag) die bijvoorbeeld met stenen gooien naar naakte bezoekers, dat was rond Nijmegen wel eens het geval.....

Heb er vandaag een hele ronde heen en terug gelopen, zonder de natte oversteek, ook omdat ik niet wist waar die was... En ja ook plekken gezien en gehoord waar andere dingen gebeuren.. Als je het niet opzoekt heb je er echter geen last van. Vooral duidelijk zijn als er iemand naar je toe komt!

Kom er zeker nog vaker hoor!

Groeten,

Michael


Koppel   13-05-2016 14:44

Jammer dat je hier als koppel omringd wordt door zielige constant glurende pikstrelende rukkers. Voor de rest een prachtig gebied.


Har   10-05-2016 11:53

Afgelopen weekend voor het eerst dit jaar weer genoten van de zon,water, natuur en de medegenieters.
Wij komen hier al jaren. Je treft er altijd wel iemand om een praatje mee te maken.
Wat betreft het sekstoerisme, als je het niet opzoekt merk je er niets van.
Een aanrader voor jong en oud.
Wij hopen er nog lang en veel te kunnen komen.


PvLeeuwen   07-05-2016 18:49

Zit op dit moment op het naturistengebied. Net even helemaal rond gelopen. Rondom voornamelijk veel ouderen en aan de overkant bi/homo-seksuelen. Verder geen last van en ik geniet lekker in mn blootje van de omgeving en de mensen alhier.


Jeanke   30-04-2016 15:48

Voor dat het seizone losbarst vindt ik het naturistenzwemmen (zwemmen, whirlpool, sauna's etc.) in Gennep bij PicaMare aanbevelenswaardig.
Nog tot half mei elke zaterdag van 17-21 u. voor Eur 7.25


JongStel   15-04-2016 05:59

Hallo, gisteren was onze eerste ervaring hier.. We hadden dit nog nooit eerder gedaan. Maar na deze eerste keer is er bij ons een nieuwe hobby ontstaan. Er waren redelijk veel mensen(mannen) in hun blootje die ook hun (hobby) uitvoerden. Het uitzicht was aangenaam en in alle leeftijden te zien(ongeveer vanaf 20 t/m 60 jaar). Deze zomer gaat het naaktstrand Isabellagriend ons nog vaker zien.


Tom   08-11-2015 19:00

Den schönen Sommer 2015 am Naakststrand Isabellagriend habe ich genossen. Das schöne Naturgebiet, die Landschaft und Ruhe fördert die Erholung und Gesundheit. Der lange Fussweg vom Parkplatz zum Naaktstrand ermöglicht die Trennung vom Alltag und die Freude auf schöne Stunden im Paradies.
Wandernde Männer haben mich nicht gestört. Mir gefällt die friedliche und entspannte Situation. Gewalt oder sexuelle Belästigung habe ich nicht erlebt. Ich freue mich auf eine neue Zeit in 2016.


Michel   28-10-2015 16:21

Hallo mede naaktlopers
Ik kom er geregeld en heb weinig of geen last van de z.g. homo's pas als ik zelf ga uitdagen dan kan je reacties krijgen maar als je ze negeert door hun niet aan te kijken of weg te draaien van hun heb ik nergens last van ik kom er heel graag en lig meestal helemaal achter door op andere plaatsen daar vind ik al helemaal niet dat mensen lastig gevallen worden door andere dan alleen kort gesprekje
Op de meeste naaktstranden heb je mensen die er meestal maar voor een ding zijn en associëren naakt lopen met seks
Wel is het zo als je daar als stel in het hoge gras gaat liggen heb je grote kans op zg kijkers
Als je geen opdringerige types bij je wilt hebben ga dan op het open stuk liggen waar de bootjes ook aangemeerd zijn.
Ik kom er regelmatig en zeer graag ik geniet van de rust en af en toe een gesprekje met mede naakt lopers
Ik kijk al uit naar de zomer van 2016 zodat we er weer kunnen genieten
Naakte groeten


Michel   28-10-2015 15:20

ik vraag me af waarom mijn berichten zijn verwijderd.
Er was niks negatiefs aan of seksuele uitingen
Ik kom vaak en ben er graag


gast   16-10-2015 20:50

Hallo Rene.
Ik weet niet waar je geweest bent, maar op de ronde parkeerplaats staat bij het klaphek al het eerste bordje. Van hieruit is er maar een pad wat er naar toe loopt. Als je 2 minuten tijd had genomen en op de site van stichting naturisme isabellagriend gekeken had, had je precies kunnen zien en lezen hoe je er kwam inclusief gps coördinaten.
gast.


Rene   13-09-2015 15:19

Vandaag proberen te vinden, maar waarschijnlijk verkeerde kant opgelopen. Staat slecht aangegeven. Jammer, had me verheugd op wat extra vitamientjes.


pierre   01-09-2015 19:44

vorige week, 26 augustus, voor het eerst hier naar toe geweest. het is ons 100% mee gevallen. we zijn niet lastig gevallen door wandelende mannen, naakte of met kleren aan.
men keek ons ook niet raar aan dat we de kleren nog aanhadden, die natuurlijk op de plaats van bestemming uit gingen!!
een aanrader van onze kant


Jean   23-08-2015 21:26

Inmiddels vele malen naar het naturisten"strand" geweest. Door de vele negatieve verhalen over mannen alleen vindt ik wel dat de sfeer minder is als dat hij kon zijn. Als man alleen van 60 wordt je gelijk ingedeeld bij de "vieze mannetjes" en is het erg moeilijk om in kontakt te komen met andere bezoekers.

Jammer, wat minder achterdocht zou het geheel nog aantrekkelijker maken.

En dan dit nog: voor de bezoekers van de westzijde van de Maas; parkeer je auto bij Marina Oolderhuuske (altijd plaats) en ga met het veerpontje over. Vanaf de aanlegplaats in Ool is het ong. 200 mtr. lopen naar de parkeerplaats, dat kan er makkelijk bij voor de meesten. Scheelt je een rit door Roermond en kernen Herten en Ool. Info pontje op: http://www.oolderhuuske.nl/552/Biej+Ool+Euver


Peter   10-08-2015 13:28

Hallo,

Laatst toch de grote stap genomen en voor het eerst een naaktstrand bezocht. Gelukkig waren al mijn angsten nergens voor nodig, integendeel juist! Ik heb geen mannen gezien/gehoord die op zoeken waren naar sex of alleen "trots" rondlopen met hun erectie. Er was juist een mix van man/vrouw in alle leeftijden en ondanks de drukte was het lekker stil en rustig.

Het is mij zeer goed bevallen en ga er zeker vaker heen!
Geert   01-08-2015 14:33

Hoi

Ik wil graag gaan
Maar weet niet goed wat ik me erbij
Moet voorstellen
Ik ben 25 zijn er meer van mijn leeftijd te vinden?
Zijn er maandag mensen daar?

Gr. Geert


Jean   18-07-2015 20:55

Vandaag voor het eerst geweest, prima bevallen.
Helemaal geen overlast in welke vorm dan ook.bobby   17-07-2015 13:20

Beste Har,

Klinkt allemaal positief en niets mis mee, behalve dan die zin over er liggen ook homo`s zijn helaas ook mensen. Maar maar, ikzelf lig ook altijd bij de boten, maar weet wat je ermee bedoelt maar niet iedere homo is zo hoe jij bedoelt. Zie daar ook vaker hetero stelletjes die aan het genieten zijn van zon en ...

Sorry wilde dit even kwijt.

Het is een heerlijk oord waar je fijn kunt genieten van zon water en omgeving.


har   08-07-2015 03:37

hallo beste bezoekers
ik kom er vaak ,hoe ik die berichtjes alle maal lees
negatief enkele pozetief
je kund je uit kleden op de plek war je bend ,maar hoeft niet kan ook je zwem pak aan houden de meiden of vrouwen ,ik ga op het eind waar de jacht boten liggen,dat is links af bij binnen komst en aan houden tot je op de grooste plaats aan komt,ik ga ook vaak naakt van de in gang naar binnen tot bestemming ,maar hoeft echt niet .ik lig mij wel het liefst tussen de mensen in ,en je kund er kontakt op bouwen ,die homo,s zijn ook helaas mensen maar liggen meestal tussen de struiken of af gelegen plaatsen ,wil je of jullie je veilig voellen, tussen de mensen in gaan liggen ,de spullen ja ,ben je met jullie 2tjes los je gewoon af
is zeker veillig
ik heb er van niemand last ,en is heerlijk toeven
grt harFrans   07-07-2015 20:57

Je kunt je op het strand uitkleden, sterker nog..volgens mij hoef je er niet eens verplicht naakt te gaan. Ik zie regelmatig bijvoorbeeld vrouwen die alleen topless gaan.

Je kunt er inderdaad prima naakt wandelen, ik denk dat wanneer je een rondje rond de plas loopt je wel op anderhalve kilometer zit.


juup   07-07-2015 14:04

hoi hoe moet ik me dat voorstellen frans moeten we ons van tevoren uit kleden of eerst op het strand is voor ons de eerste keer fkk strand.en he gelezen dat je daar ook naakt kunt wandelen is het daar dan zo groot?


Frans   06-07-2015 23:55

Ja hoor, het strand is vrij toegankelijk, en er staan groene bordjes met FKK om het naakt gedeelte af te bakenen. De kaart op deze site geeft het gebied ook redelijk precies aan.


jupp   06-07-2015 16:28

vraag is de toegang gratis en is het strand gekenmerktwaar het naakt strand begind.


Tjipke Tasma (webmaster)   03-07-2015 16:30

Kijk bij de route pagina. (bovenaan de pagina, onder de foto)


   03-07-2015 16:03

hallo,ik wil voor de eerste keer naar het naaktstrand van isabellagriend maar hoe kan ik dit vinden ?


van Leuven   03-07-2015 12:31

Hallo Geert.
Om je eerste vraag te beantwoorden, je kunt gekleed lopen tot een plek waar je wilt gaan zitten /liggen. Wat je waardevolle spullen betreft laat die zoveel mogelijk thuis of vraag iemand of hij/zij er op wilt passen of ze meenemen als je van plek weggaat.

zonnige groeten.


geert   03-07-2015 10:01

Hoi

ik wil graag naar het strandje maar het is voor mij de eerste keer. ik ben 25 en weet niet zo goed hoe het gaat als ik daar kom en durf ik dan wel? moet ik me meteen aan de grens van het naaktstrandje uitkleden of kan ik eerst een plekje zoeken en me dan uitkleden? en hoe doen jullie dat met kostbare spullen zoals sleutels en telefoon ofzo. kunnen jullie me tips geven?

alvast bedankt
groetjes geertgerard   30-06-2015 16:46

Hallo Peter.

Als je grindpad volgt tot de laatste toegang kom je bij het gedeelte waar ook de boten liggen. Hier zijn meerdere stellen en heb je van niemand last. Uiteraard komen ook hier mannen langs gewandeld waar je geen hinder van hebt. Een prettig verblijf en zonnige groeten.
Gerard.
Peter   30-06-2015 11:10

Hallo iedereen,

Ik ben Peter en 30 jaar oud, woon samen met mijn vriendin ergens in de provincie. Mijn vriendin heeft niets met nudisme, ik probeer het voor mijzelf steeds verder te ontdekken.

Nu wil ik het eens gaan ervaren of een naaktstrand iets voor mij is. Maar door onderstaande wisselende reacties begin ik toch te twijfelen.

Zijn er ook delen op het strand waar je als solo naakte man gewoon tussen andere mensen kunt liggen zonder de stempel "viespeuk" of "homo" te krijgen?
Als mijn vriendin wel mee zou durven, is het dan toegestaan/getolereerd dat zij haar zwemkleding aanhoudt?

Ik zoek uiteraard dan ergens een stekje op het strand waar dan geen aftrekkende mannen aanwezig zijn, want dan bevestigd dat toch weer het negatieve beeld wat mijn vriendin heeft mbt nudisme.

Gr. Peter


M   29-06-2015 12:12

Dit is vrijwel een van de mooiste plekken van roermond,ik kom er zowat dagelijks(gewoon als wandelaar en niet als nudist) om even te genieten van de vrije natuur, vind het zo zonde dat sommige mensen zich er niet op het gemak voelen en mede door sexueele homos wat gewoon sex hebben in het zicht van andere mensen. Vind dit niet kunnen, het heel gebied wordt verpest door zon mensen en ben bang dat hier oo it verboden gebied gaat worden voor alle mensen,mischien moeten ze er wat meer toezicht gaan plaatsen ook I.v.m. het afval wat er gedumpt wordt. Als ik me hier ooit vrijwillig voor kon aanmelden om op die punten te letten dan twijfelde ik geen minuut alleen al voor de mensen die hier wel komen met normale gedachtes,maar ja wie ben ik.veel plezier voor de normale mensen wat er komen
vriendelijke groet m


W&D   14-06-2015 14:49

Even een profiel schets van dat vies mannetje. Geblondeerd haar naar achter gekamt lijkt gespierd ongeveer 180 lang


W & D   14-06-2015 13:47

Lig je net lekker te zonnen samen kijk je op staat er weer zo'n vies mannetje voor ons weer weg moeten jagen. het word hier steeds triester met deze vieze mannetjes je kan niet meer rustig zonnen moet constant allert zijn


P   05-06-2015 13:16

Beste L.

Natuurlijk ben je de eerste keer onzeker. Hoort erbij. Geen reden om bij allerlei specialisten op consult te gaan alsof er iets met je mankeert. Bezoek in de plaats daarvan gewoon het strandje eens. Zoek, gekleed in een korte broek als je het anders te eng vind, een mooi plekje uit en ga daar liggen of zitten. Merk je dat een en ander te spannend wordt dan ga je even op je buik liggen "afkoelen". Succes.


P&M   30-05-2015 21:07

Beste L.van Galen
Met zulke vragen kunt u zich het beste richten tot een Seksuoloog of Psycholoog.
Deze hulpverleners kunnen u advies en voorlichting geven en gaan vaak ook uit van gedragsverandering.
Tot die tijd:blijf lekker thuis naakt rondlopen en let goed op uw kostbaar servies als u een vrouw mocht zien.

succes!
groetjes P&M
Gerard   30-05-2015 12:43

Hallo L van Galen.
Over al deze vragen kun je het beste contact opnemen met de stichting Naturisme Isabellagriend per mail- adres wat op deze side staat. De site van de NFN worden deze vragen ook allemaal beantwoord. Veel succes en een fijn verblijf op een van de stranden.


L van galen   30-05-2015 08:15

Goedendag
Ik heb een vraagje waar ik nergens antwoord op kan vinden, mss kunnen jullie mij iets vertellen.

Ik ben nieuwsgierig naar een naaktstrand of dat ik het zou durven om open bloot voor iedereen te gaan.
Thuis loop ik het liefst bloot en doe dat dan ook het vaakst.
Maar dan ben ik ook inder mijn eigen gezins leden en eigen omgeving.

Nou wil ik van de zomer gaan kijken bij een naakt strand of het iets voor mij is.
Maar ben bang voor het volgende
Moet ik gelijk helemaal bloot of kan ik ook het eerst rustig op bouwen?
Is er mogelijkheid om eerst vanaf de zijlijn te kijken hoe het er aan toe gaat op het naaktstrand?
En als ik het zo zeggen mag weet ik niet precies wat mijn jongeheer gaat doen, wat nouw als er een ( mooie ) vrouw langs loopt en ik krijg een erectie.
Is dat een zonde of is dat normaal.
En zoja wat doe ik er mee / aan?
Of word daar vreemd op gereageert.
Ik hoop dat jullie mij hier op kunnen antwoorden
U zult zich mss afvragen waarom ik dit strand heb uit gezocht?
De reden is dat we van de zomer bij jullie strand in de buurt op vakantie zijn.
Vr gr en alvast bedankt voor de eventuele reacties


jos   22-05-2015 12:37

Onlangs meegemaakt.Er stond een oudere wielertoerist met zijn verschrompeld ding uit zijn broek en maar trekken (geen beweging meer in te krijgen natuurlijk haha). politie bellen heeft geen zin. Ik heb een foto van hem genomen en op internet gesmeten hoop dat vele hem herkennen. Was gewoon walgelijk.
Ik ben ook een man alleen maar kom er gewoon om naakt van de zon en de natuur te genieten . En als ik er een naakte dame zie kijk ik de andere kant op uit respect.
Hoop inderdaad dat die viezerikjes er weg blijven (zijn vooral ouderen)
groetjes Jos


P &M   21-05-2015 11:06

Dag allen,

Jammer de negatieve berichten.
Wij als stel man en vrouw zien dit ook wel eens doch veelal is het puur genieten van de natuur en het naakt zijn.
We hebben verleden jaar ook eens een viezerik weggejaagd. No problem. Gewoon blijven doen met z'n allen en ze verdwijnen uiteindelijk vanzelf.

Tot gauw!
Groetjes
P&M


Tjipke Tasma (webmaster)   14-05-2015 14:38

Wat mooi G dat je ook meedoet aan de campagne "Seksrecreanten opgerot". Helaas heb je niet direct de politie gebeld, maar dat doe je de volgende keer wel hoop ik. Zo houden we onze naaktstranden schoon.G   14-05-2015 14:03

Zit je lekker te zonnen staat er in eens een viezerik voor je te trekken. Heb hem eens goed de waarheid gezecht..
Word steed ergerhiermetdat vies volk je hebt geen rust meer


W&D   12-05-2015 09:00

Gister weer eens samen geweest leek er wel drukker dan op de rijksweg zoveel lopende mannen en gluurders.
Ze waren zelfs zo brutaal dat ze vlak bij ons kwamen zitten en zich begonnen af te trekken eentje zelfs vlak voor mijn vrouw. dit was dus de laatste keer dat we hier komen dan de rit naar groede zeeland maar maken zeer mooi en rustig naaktstand zonder gluurende mannen.


G&C   10-04-2015 22:27

Vandaag samen met mijn vrouwtje voor het eerst op isabellagriend geweest, zeer mooi plaats om naakt te vertoeven waren vooral veel mannelijke naaktlopers,die constant voorbij wandelen , maar deze heren geven hun ogen de kost bij het zien van een naakte vrouw,daar hiervan niet zo vele exemplaren aanwezig waren, doch op enkele heren die wat komen vragen, heb je hier verder geen last van,wij komen hier zeker terug om lekken naakt te recreeren.
G&C uit belgieP&M   02-03-2015 23:47

Beste mede-naturisten
Wij hebben een kleine donatie gedaan aan de stichting.
Handig:je ontvangt de nieuwsbrief en we dragen mede bij
aan het voortbestaan van het naturisme.Doen!
Wij verheugen ons weer op de a.s. mooie zonnige periodes.
Tot gauw!
Groetjes P&M


Gerard   06-02-2015 15:00

Huub ik lees je vraag en kan hierop zeggen dat dit voor mannen en vrouwen niet gewenst is, gezien het groot aantal kinderen op dit deel bij mooi weer. Het kan toch niet zoveel moeite kosten om een broek aan te houden. En er zijn ook altijd volwassenen die zich hier aan storen. Een fijn verblijf en geef niemand de indruk dat je wilt provoceren.


Huub   06-02-2015 11:45

Hoi ik lees heer dat je zeker niet in je blote vanaf de parking mag wandelen naar het naaktstrand.
Nu is mijn vraag? Mag ik als man dat wel doen gewoon in een zwemstring en T-shirt?
Groetjes Huub


Nance   03-12-2014 15:32

Deze zomer veel plezier beleefd hier. Heerlijke plek en ik verlang naar de zomer van 2015. Ik ga weer veel naakt zijn op het strand!! xx Nance


mikeq   18-09-2014 17:27

Hallo mede naaktlopers
Ik kom er geregeld en heb weinig of geen last van de z.g. homo's pas als ik zelf ga uitdagen dan kan je reacties krijgen maar als je ze negeert door hun niet aan te kijken of weg te draaien van hun heb ik nergens last van ik kom er heel graag en lig meestal helemaal achter door op andere plaatsen daar vind ik al helemaal niet dat mensen lastig gevallen worden door andere dan alleen kort gesprekje
Op de meeste naaktstranden heb je mensen die er meestal maar voor een ding zijn en associëren naakt lopen met seks
Als ik seks wil kan ik het krijgen maar wil ik genieten van de zon en natuur dan heb ik dat ook
groet een vervend naakt loper


P & M   15-09-2014 11:15

Dag recreanten.
We zijn weer geweest. Heerlijk naakt in natuur.
Rustige sfeer. Veelal leuke mensen.
Groetjes
P & M


Nance   18-08-2014 18:07

@ jongen van 22:
Ja je moet er toch eens heen gaan. Liefs, Nance


Jo   06-08-2014 20:41

Gister voor de tweede maal naar de plassen geweest. Met dank aan het weer was het reuzeleuk. Hoewel al 36 nog geen overdadige naturistenervaring...daarom deze wellicht voor ervaren bezoekers domme vraag. Als ik kom blijf ik voor een ganse dag (kom uit BE). als de natuurlijke behoefte bovenkomt zijn er daar plekjes of hoe doen jullie dit?


henk   05-08-2014 08:49

4-8 2014
Fijn weer gehad. Met z,n drieën heel de dag van de zon kunnen genieten. Mijn zus was hier voor de eerste keer.
Ze vond het super.Wij (mijn vrouw de 2 hondjes en ik ) waren hier al vaker geweest.Vandaag was het wel heel rustig,ondanks het mooie weer.Heerlijk toch? Samen in je blootje rond wandelen en van de natuur genieten.Wat kan het leven mooi zijn.


@Nace   04-08-2014 18:03

goed om te horen... ik ben zelf 22 jaar en durf eigenlijk niet alleen te gaan als jonge zijnde. lijkt me erg mooi om eens naakt te recreëren en me bloot te geven aan alle andere mensen die ook bloot zijn. Misschien dat ik er toch eens heen moet gaan.


Peter   31-07-2014 21:35

Dag allen,

Jammer de soms negatieve berichten.
Tuurlijk zijn er mensen met een dubbele agenda maar die heb je overal.
Ik kom er al een hele tijd, ook samen met mijn vrouw. We hebben nergens last van. Genieten van de natuur en naakt recreëren.
De enige remedie tegen mogelijke viespeuken is: duidelijk zijn en opzouten!


P & M   31-07-2014 15:55

Vorige week zijn wij (stel) voor eerste maal geweest. Prachtig natuurgebied. Heerlijk naakt recreëren. Geen last gehad van vervelende mensen. Integendeel. Prima sfeer.
We gaan vaker!


Nance   24-07-2014 16:13

Ik ben vanochtend voor het eerst bij de plas geweest. best eng alleen, maar wat een mooie plek! om 8:00 was het nog heerlijk rustig. relatief veel mannen maar vanaf 10u zag ik gelukkig nog 2 vrouwen liggen zonnen van ongeveer mijn leeftijd (rond de 20j.). Ik heb maar een paar keer last gehad van gluurders toen ik een wandeling ging maken en ik zag een jongen die wel heel erg opgewonden was zo te zien aan zijn stijve toestand...verder een prachtige dag gehad. Ik ga hier echt wel vaker naar toe.


barry   19-07-2014 22:49

Kwam er zelf al paar jaar hadden vandaag besloten met hele gezin te gaan en was super ze hebben n Topdag gehad en ook de kids vermaakten zich prima n gewoon zwembad met ligweide willen ze niet meer na toe sinds vandaag heerlijke plek niet veel plaatsen in nederland waar je zo kan genieten


johan   17-07-2014 08:16

Nou wat een negatieve reacties weer.
Wij komen er al jaren en zijn nooit lastig gevallen of begluurd.
En we zijn toch ook pas begin 40.
Dit is een gezellig strand en wat goed onderhouden word door de stichting.
En dat er mensen rond lopen voor iets anders, dat klopt maar dat heb je op ieder naaktstrand.
Ik heb nooit iets gezien van sex.
Wat er heus wel eens zou gebeuren.
En als je zelf je eigen verstopt in het hoge gras dan denk ik ook... daar zullen ze niet voor de zon komen maar voor iets anders.
En dan zul je nog wel eens iemand dicht bij je kunnen krijgen die iets wil zien.
Dus als je zelf geen aanstoot geeft tot.
dan heb je nergens last van.

Kortom een geweldig gebied.
en we hopen er nog jaren van kunnen te genieten.

Groetjes John
bezoeker   05-07-2014 15:50

Zou als jongere zeker niet naar daar gaan mits je op zoek ben naar homo's die oenbaarlijk overal met elkaar spelen
Het is een plas waar de regels eens flink aangescherpt moeten worden


Vraag   02-07-2014 15:56

Hier dezelfde vraag als Boy21jaar


bezoeker   28-06-2014 22:06

Maak niet uit of je naakt naar de parking loopt
Zijn er heel wijnig die zig aan regels houden
Bestuurslid met boot lig naakt op plaats waar niet toegestaan
Je kan er seks hebben waar je wil schijnbaar waar ik zeker niet voor ben
Je kan er je boot leggen en naar huis gaan enkele dagen (Duitsers) steeds dezelfde
Dus zou zeggen als je ergens zin in heb doe het maar regels worden weinig nageleefd
Sorry das de situatie die daar heerst
Dus als je over bekeuring hebt ?
Er is hier nog heel veel te veranderen of het word gesloten


BOY21jaar   22-06-2014 19:53

Zijn er ook jongeren te vinden in dit gebied? Anders voel ik me zo bekeken bij al die ouderen..?


jos   22-06-2014 08:33

Dag Gerard
Ik zal er volgende keer zeker rekening mee houden hoor.
Dacht dat het gewoon was.
Ik wil absoluut niet uitdagen.
Met vriendelijke groeten
Jos


HAR   20-06-2014 04:01

HALLO IS HET ER LEUK DAAR
GROETJES


Gerard   16-06-2014 13:20

Hallo Jos.
In jou bericht lees ik dat je vanaf de parkeerplaats bloot naar het terrein loopt. Dit is verboden en ook ongewenst, bovendien kan je dit een fikse bekeuring opleveren. Dus ga pas bloot op de plaats waar dit is toegestaan. Dus achter de bordjes. De persoon op de parkeerplaats is geen gluurder, maar jij weet je schijnbaar niet te gedragen. En als je terugkomt hou je aan het bovenstaande of blijf anders weg.


jos   14-06-2014 08:32

Hoi ik ben er donderdag geweest.ik ben een hetro man van 45j.en een overtuigd blootloper (ook thuis) ik moet zeggen datik eerlijk gezegd geen enkele last heb gehad van andere mannen. Enkel een gluurder op de parking ik was al naakt vanop de parking.doen blijkbaar anderen pas van aan het terrein. Ik kom zeker terug.
Groetjes


Slachtoffer 3   11-06-2014 00:46


Vandaag voor de eerste keer met mijn vriendin naar de Griend geweest. De eerste keer dat we naar een dergelijk strand gaan. Inderdaad geen aanrader zoals het er nu bij ligt.

In eerste instantie leek het rustig en was het lekker genieten van de ochtendzon en de mooie rustige natuur.

Wij zijn echter jonge mensen en klaarblijkelijk trekt dat veel ongewenste aandacht. Na een half uurtje liggen komen er allerlei mannen vlak naast ons liggen cq. staan, wordt er ongewenst gegluurd en eentje komt ons zelfs letterlijk aanspreken. Wij komen om te zonnen en genieten en zijn geen lustobjecten voor vieze mannetjes!

Na ergens anders te zijn verhuisd, komen we vlak voor het vertrek naar huis, erachter dat weer een ander mannetje ons heeft lopen begluren en mogelijk zelfs foto's zat te maken. Hij was echter te snel er vandoor, toen we het bemerkten en ik erachter aan wilde.

En die fietster waar 'ww' naar verwijst fietst daar nog steeds de hele tijd rond.

Isabella Griend is een prachtige locatie, maar de aanwezige mannen maken het voor jonge mensen als ons gewoon kapot. Heel triest, vooral voor ons en de naaktrecreanten die net als ons, gewoon komen voor de vrijheid van de natuur.

Met vriendelijke groet,

Ps: loop zover mogelijk door vanaf de ingang, daar waar andere paartjes zijn. Daar zijn ook minder vieze mannen en hoef je je niet geintimideerd te voelen.


slachtoffer 2   08-06-2014 23:44

Hallo, ben hier voor eerste keer geweest en ook eerste keer naakt rondgelopen in het openbaar, heb er jammergenoeg geen goede ervaring mee opgedaan. De natuur hier is mooi, maar de naam nudistenstrand was beter homostrand geweest.
Volgens mij ben je enkel aan de boten veilig als man alleen. Werd op een moment door een zwarte man achterna gezeten, niet leuk dus, ben geen homo.
Bij gebrek aan vrouwen of koppels lijkt het dus meer op een ontmoetingsplaats voor homo's. Mij zie je hier dus nooit meer terug.


Slachtoffer   24-05-2014 17:58

Let op! Er zijn hier mensen actief die waardevolle spullen uit je tas vissen als je even je benen gaat strekken. Let goed op je spullen!! En doe zonodig aangifte.


Bert   14-05-2014 16:57

Het onderstaande bericht kan verwijderd worden, want deze was niet volledig ;)

Het dateert nog van eind maart dat ik hier was; het bewijs dat een strandseizoen zich niet laat meten in een vooraf vastgestelde periode. Na het dorp Herten kom je in Ool uit, waar het langs de Maas heerlijk toeven is met uitzicht op de skyline van Roermond. En dan nog de wetenschap dat zich hier in de buurt zo'n beetje het enige naaktstrand van Limburg bevindt.
Altijd spannend, het toegangspad naar het strand. Het deed me goed dat er ook twee (jonge) vrouwen lagen, maar het merendeel waren toch mannen die bijvoorbeeld een rondje om de plas liepen. Je hebt hier alle ruimte om een fijn plekje langs de waterkant te zoeken. Dan is het vervolgens heerlijk rustig; af en toe duikt er eens een watervogel op. Het viel me trouwens op dat er wel meer jonge mensen waren. En die waren ook nog eens heel aardig. Een plekje om te koesteren!


Bert   14-05-2014 14:17

Het dateert nog van eind maart dat ik hier was; het bewijs dat een strandseizoen zich niet laat meten in een vooraf vastgestelde periode. Na het dorp Herten kom je in Ool uit, waar het langs de Maas heerlijk toeven is met uitzicht


frans   20-04-2014 17:58

langs de maas? waar dan precies? nooit geweten.


tom   15-04-2014 12:38

ha heerlijk het word zomer, en dan gaan de kleren weer uit onder het wandelen, hier in venlo is heelaas geen naaktstrand, maar langs de maas kan je nog lekker naakt zonnen en een beetje naaktwandelen.


Laan   28-03-2014 08:38

Is het strand as zondag open en bereikbaar?


ww   16-03-2014 08:09

Weer eens lekker wezen zonnen afgelopen week, staat er opeens een sport fietser foto's van ons te maken en te gluren.
persoon heeft zwart wielerpak met oranje randen.
dus voor mijn vrouw hoeft het niet meer word dus weer betaald strandje in oostmaarland.


Robert   05-03-2014 10:23

het wordt weer lekker weer en dan kan er weer genoten worden van de natuur. Weet iemand tot hoe laat het terrein toegankelijk is in de avonduren?


Nudist   17-01-2014 15:36

Jammer, als het aan mij ligt maak wil ik hier nog wel eens een 'naakte' wandeling maken, ook al is het koud. Meer geïnteresseerde?


Tom   01-01-2014 10:21

alleen voor de nieuwjaarsduik denk ik


Nudist   27-12-2013 13:19

hey, zijn er ooit mensen die hier in de winter komen?


Lara   22-10-2013 07:40

Hoi, gaat er nog iemand naar het strand vandaag? Of is het seizoen al voorbij? Ik zag dat het nog lekker weer zou worden.


fluppe   03-08-2013 23:13

Hallo, komen hier ook vrouwen. Wand met alleen mannen voel ik mij niet zo op mijn gemak.


fre   31-07-2013 17:10

kan er in de buurt ergens wat drank of eten gekocht worden, supermarktje of snackhuisje?

ze geven heel warm weer en zo hoef ik niet alles van thuis mee te brengen
El   29-07-2013 22:53

Vandaag was ik voor het eerst op het strandje, alleen. Heerlijk rustig was het er! Ik zal hier zeker terugkomen. Voordeel is dat je gratis kunt parkeren. Klein nadeel is dat het nog een stevig wandelingetje is naar het naaktstrand. Vooral lastig als je nogal wat spulletjes bij je hebt. Veel mensen zijn het stukje vanaf het parkeerterrein met de fiets gekomen. Handig!


Jean-Pierre   18-07-2013 20:15

Vandaag heerlijk vertoeft in het gebied, alleen het was zo druk dat alle plekken in de schaduw bezet waren, waardoor je in de zon na 15 minuten half dood ging. Daarom om de 15 minuten even zwemmen of een stukje lopen door de "Struin-tuin" waar tevens veel schaduw was, en veel verkoeling te vinden was. Alleen minder dat er een man steeds op en neer liep om mensen weg te jagen die er vaker dan 1x liepen.

Morgen weer een dagje naakt zonnen dus!


andre steenbergen   07-07-2013 21:28

ik ben vandaag en gisteren heerlijk in de zon gelegen maar zal wel de laaste keer zijn om dat ik geen vervoer heb moet ik bijna 90 min lopen vanaf het station voor die dit lezen een hoop zon genot


Jean   01-07-2013 19:04

Hallo,
Ik wil er heel graag deze week een keer gaan kijken. Ik hou ervan op lekker in mijn blootje te wandelen. De beschrijving van deze plek nodigt nogal uit, vandaar. Nu ben ik een man van 51 en als ik op een naaktstrand alleen kom wordt er vaak argwanend gekeken. Ik heb geen bijbedoelingen. Alleen lekker rondlopen. Is er iets waar ik rekening mee moet houden of een plek waar ik niet moet komen. Wie reageert?


AF   30-05-2013 22:26

morgen 31-05 in de buurt dus maar even kijken heb veel positieve geluiden gehoord. hopelijk werkt het weer mee en kan ik een lekkere naakt wandeling maken. en weer wat nieuwe mensen ontmoeten.


Nico   09-05-2013 23:56

Geweldig naaktrecreatiegebied. Wat een heerlijke ongerepte natuur en wat kun je daar lekker naakt doorheen wandelen.
Ik kom hier zeker nog eens terug, misschien a.s. donderdag wel als het weer meewerkt.


Rob   06-05-2013 08:23

Ben een regelmatige bezoeker van sauna's. Ik ben echter vaak alleen 's avonds in de gelegenheid om zo'n sauna te bezoeken(i.v.m. werk). Nadeel hiervan is dat dit voor een paar uurtjes vaak heel duur is en dat vind ik dan toch een beetje jammer. Maar ik vind het heerlijk om naakt te zijn en zeker in de buitenlucht. Ik vroeg mij daarom af of het op het naaktstrand net zo relaxed is als in een sauna en of het ook nog toegankelijk is in de avonduren(natuurlijk wel als het licht is). Kan iemand mij hier een goed advies over geven?


Alan   13-04-2013 14:01

Morgen mooi weer is het Naaktstrand Isabellagriend al open?


louis   12-01-2013 21:51

hallo chris wij zouden het eveneens fijn vinden naturisten te leren kennen ; we zijn wel van limburg (belgiê) en zijn op vele naturistenplaatsen geweest gr van ons


broske   16-09-2012 21:38

Vandaag hier voor de eerste maal geweest.
Ik heb al op meerdere naturistenstranden geweest maar om een lange naturistische wandeling te maken, is het hier de meest geschikte plaats waar ik al geweest ben.
Ik kom hier zeker nog terug


Erwin   18-08-2012 19:50

Superdag gehad in deze superlocatie mooie natuur leuke mensen


e&e   01-05-2012 13:51

hoi allemaal,

gister op koninginnedag heerlijk vertoeft op isabellagriend, heerlijk van de natuur genoten wat is het er toch mooi, en om dan heerlijk dat voorjaars zonnetje op je blote lichaam te voelen.
zullen er nog vele malen van gaan genieten.Frenkie   27-02-2012 23:58

Hoi,Allemaal

Ik en mijn vrouw zijn er vorig jaar 3 keer geweest,onze eerste indruk ,omdat het voor ons pas de eerste zomer was ,was erg goed.
We hadden al gelijk een praatje gemaakt met een paartje wat er al langere tijd komt.wij hebben er geen rare dingen meegemaakt.dus kortom (Chris)miss komen we elkaar daar wel tegen wij zijn ook een echtpaartje van 52 -48


Bobra   13-11-2011 00:44

Job! Vorig jaar hetzelfde gehad! Hij bleef rondlopen. Als je dan iets vroeg! Werd hij boos,agressief en sloeg zelfs! Ben toen ook maar snel vertrokken, en heb er even geen zin meer in, jongeheer is verder heel bruin, rond de 30 en heeft een heel kort lintje, maakt ook ruzie met mensen op de boten.


hetrokoppel   11-10-2011 14:23

eind september voor 2e keer dit jaar daar geweest met partner, werden vriendelijk verzocht door iemand van de stichting isabella grind, om niet op de dijk te vertoeven. gisteren avond was er volgens hem, weer een en ander loos geweest op de dijk en dus zichtbaar voor boten.... "wellicht dat u er ook bij bent geweest?" nou nou, meneer van de stichting... dat vinden we een aantijging. taktvol? nee, niet bepaalt.


ben   18-07-2011 09:39

Beste Jop,

Ik was ook van plan 'n lange fietstocht te maken en dan in Roermond de Oolderplassen te bezoeken. Nu ik jouw ervaring daar lees ga ik 't zeker doen! Ik wil je uitnodigen om samen er naartoe te gaan. Samen sta je nl sterk, in alle opzichten.
De ontmoeting die jij had op 14 juli zal je niet in je kouwe kleren zijn gaan zitten.....(of had je er geen aan....hahahaha)Ik ken dit soort van mensen die 'ziek' zijn en zich tegen alles in onze maatschappij proberen te verzetten, simpelweg omdat ze door diezelfde maatschappij niet gehoord worden!

Ik weet nou eventjes niet hoe je in contact met mij kunt komen maar ik waag 't er maar op met één van mijn iemeeladressen: nardje1e@gmail.com

Ik ga er van uit dat jij ook te goeder trouw handelt: eerlijkheid duurt 't langst.

Groetjes Ben


jop   14-07-2011 16:53

Ervaring op dit natuurgebied,was voor mij minder leuk.na een flinke fiets tocht even door het natuur gebied en daar wat uitrusten dacht ik.Maar helaas,ik was bij het begin van het naturistenstrand en wilde daar wat uitrusten ikzat aan de waterkant na enigetij komt er een jonge man het terijn op lopen kijkt mijn richting op en vraagt waarom ik kijk?? mij totaal ondijdelijk hij wordt boos en agrasief komt op mij af lopen en vraagt mij wat ben jij voor een idioot ik begreep er totaal niets van daarna begon hij mijn fiets in elkaar te tappen en mij proberen te slaan ik ben toen maar weg gegaan hij volgde mij en schold mij voor alles uit.Een zeer onprettiggeervaring dus. IK wil u waarschuwen voor deze jonge man ongeveer 1.75 lang slank,bruine ogen zwart haar spits gezicht en ontzettend agrasief.Als iemand mij hier verder mee kan helpen graag.IK vind dit gebied mooi en wil er wel vaker verblijven maar ben er even van genezen.


Patrick   09-07-2011 01:41

Ik kom vaker op het terrein. De uitspattingen schijnen weer toe te nemen. De Stadswachten liepen over het terrein, namen de weg terug en er werd weer lustig op los geXXXXX. Een of twee dagen later was ik getuige van het feit dat een meneer opvallend bij een(Ik vermoed) echtpaar in de buurt lag, details zal ik maar achterwege laten. Nadat het koppel de plaat had gepoetst kwam een ander stel. Die kwamen al na 10 minuten terug en de bedoelde meneer volgde ze van het terrein af (07.07.11). Vorig jaar zag ik hoe een drietal (hetero)mannen stonden te mastXXX bij een groep mensen(gemengd).
Als men met elkaar in de struiken verdwijnt en uit het zicht van derden zijn plezier heeft zal het mij niet storen. Dat mensen die daar niet om vragen op zulk een wijze lastig gevallen worden is gewoon schandalig. Ik denk dat de politie maar eens met "lokkers" moet gaan werken. Al is het maar om met deze mensen een babbeltje te maken.


Chris   06-07-2011 21:12

Hallo

Ik en mijn vrouw doen sinds kort aan naaktzonnen, we zijn in spanje geweest en hebben daar iedere dag op het naaktstrand gelegen. Heb je daar veel last van de koeien in het water? verder lijkt het ons leuk om eens een keertje langs te komen.
Wij zouden ook graag in contact komen met mede naturisten om ervaringen uit te wisselen, graag leeftijdsgenoten (51 jr zijn wij )


Bert   07-06-2011 10:58

Was mijn 1de naaktwandeling op 04.06.11.Na lektuur site nfn.nl ken ik nu het verschil van nudisme en naturisme en heb, na jaren op montage en weinig tijd, een forenzenbaan met gewone werkweek. Toetreden bij een naturistenvereniging lijkt een goed idee, om tegen vereenzaming een kennissenkring op te bouwen. Voordien was er de tijd niet voor soziaal leven. Ken de Isabellagriend trouwens sinds jaren 80,van zeilen.


Frank   05-06-2011 16:29

Hoi , beste Naturisten
Vandaag voor de eerste keer samen met mijn vrouw geweest,het was er niet druk maar de mensen die we tegen kwamen waren zeer vriendelijk.
Onze eerste indruk was al meteen goed...


Peter   15-05-2011 14:31

hallo allenmaal op dit srand kom ik veel.
het is er heel mooi om tot rust te kommen en
mooibruin te worden.
allemaal leuken mensen daar om een praatje mee te maken ik zou het niet meer kunnen missen dit is een van de mooisten plekken in nederland .
ik hou er van.


Brabo   08-05-2011 19:20

Vandaag voor de eerste keer geweest en vond de natuur erg mooi, mensen zijn vriendelijk en de sfeer was erg relaxed. Alleen jammer dat in het westelijke deel, tijdens mijn wandeling, verschillende Gay mannen het blijkbaar nodig vonden om in het openbaar elkaar te moeten liggen bevredigen. Ik, en een hoop anderen zitten daar echt niet op te wachten. Deze gasten mogen wat dat betreft meer rekening houden met andere mensen die daar niet komen voor het sextourisme. Gay? Prima, geen probleem maar regels voor straight gelden ook voor gay personen. Beetje meer respect en zelfdiscipline is niet overbodig. Verder niets dan goeds over het strand.


Dirk   07-04-2011 18:06

Hallo, hier een berichtje van een enthousiaste bezoeker van Isabbellagriend: echte natuur, vriendelijke mensen, proper. Wel wat cruising aan een bepaalde zijde, maar zeker opzichtelijk en te vermijden. Heerlijk om een leuke dag door te brengen.
Groetjes.


lex   19-08-2010 16:57

kan ik man met iemand mee rijden liefs vrouw of koppel met of zonder kinderen dank je kom uit venlo


eerste keer   18-08-2010 20:15

een aantal jaren geleden es stiekum wezen kijken. afgelopen week echt bloot gegaan. ik heb het idee dat t.o.v. een aantal jaren geleden er veel minder grasveld is, tenminste aan de ingang, maar wel veel meer wildgroei van groen. da's jammer. buiten het wandelen langs het water wil ik ook op het gras kunnen liggen. verder is de inkijk vanaf het voetpad langs het dijkje vrij gemakkelijk. ik begin net pas met naakt recreëren en heb liever geen gluurders.


stel m/m   01-08-2010 19:34

Vandaag voor de eerste keer daar geweest. Wat een rust en ruimte, heerlijk. Zeker een aanrader maar het advies voor waterschoenen is zeker niet voor niets. Er liggen een hoop scherpe stenen op de bodem.


gevonny   26-07-2010 21:37

Tot nu toe prachtig zomerweer gehad en zowat iedere dag naar het naaktstrand.Aangezien het een prachtig natuurgebied betreft is het dubbel genieten daar, én van de zon én van de natuur.


   27-06-2010 16:05

stel 50+hebben al vaak van het strand herten gehoord woensdag gaan wij er heen groetjes m en h uit eindhoven


gevonny   23-06-2010 22:37

Vandaag (23 juni 2010)wat leuks daar, 2 ouderzwanen met jongen staken de dam over om naar de andere plas te gaan, was een koddig en amusant gezicht. Verder.......... het was bloedheet.


jan   21-04-2010 22:21

waar is het strand? ik zie alleen maar gras


john   12-08-2009 23:31

hoi wie wil met my x naar naaktstrand lykt me wel leuk of sms me ff 0643709506


marc   26-06-2009 01:57

ik ben er vandaag voor de eerste keer geweest,
allemaal aardige mensen.. in een hele mooie omgeving...


Har   01-03-2009 00:41

Leuke site.Met plezier rondgekeken. Ik was eigelijk op zoek naar miniatuurtjes voor mijn reclarium, maar kwam hier terecht. Geen minatuurtjes, wel leuk. Veel succes verder met de site. .. .. .. Groetjes, Har, .. .. .. http://www.reclarium.nl 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend