Naaktstrandje Zandvoort


Laatst bezocht 09-06-2022


officieel naaktstrand
tussen paal 68 en 70
met borden aangegeven
lengte 3000 meter
betaald parkeren op 850 m / 720 m
bushalte op 30 minuten
fietsenstalling op 500 m / 150 m / 270 m
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op 2200 m
aflopende bodem
afvalbakken
honden niet toegestaan
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Op 18 juni 1975, besloot de gemeenteraad van Zandvoort op een strandgedeelte van 2500 meter aan de zuidzijde (tussen paal 68,5 en 71) van Zandvoort, naaktrecreatie toe te staan. Later werd het naaktstrand 500 meter uitgebreid in de richting van Zandvoort. Het naaktstrand van Zandvoort is het meest bezochte naaktstrand van Nederland. Toch biedt het 2000 meter lange naaktstrand, voorbij de strandpaviljoens ook voldoende rust.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 68 en 70. Op drukke stranddagen wordt al ruim voor het officiële begin van het naaktstrand naakt gerecreëerd.Aan het begin van het naaktstrand staan de strandpaviljoens op hoge zandbanketten. Het strand is ter plaatse van de strandpaviljoens erg smal bij hoogwater. Bij de strandpaviljoens zijn strandbedjes te huur. Helaas is er na 32 jaar een einde gekomen aan het strandpaviljoen Adam & Eva; het laatste strandpaviljoen waar bloot op het terras nog was toegestaan.

De exploitanten op het naaktstrand doen er alles aan om een ander publiek aan te trekken dan de naaktrecreant. Zo staat er bijvoorbeeld aan het begin van het naaktstrand de kitesurfschool North Sea Watersports bij strandtent Bodhi beach. Momenteel geeft dit een onveilige en ongewenste situatie, omdat de aangewezen watersport zonne verder op ligt tussen paal 68.20 en 68.40. Tijdens het gebruik van de zone is zwemmen gevaarlijk en verboden. Aan het begin van het naaktstrand staat met grote letters "South Beach", een slechte vertaling van "naaktstrand". Ook willen de exploitanten hier festivals houden voor een geheel ander publiek dan waarvoor het naaktstrand bedoeld is. In 2017 ging het geplande festival door het slechte weer niet door. De poging van de NFN om het tij te keren, lijkt bij voorbaat al te stranden, omdat de belangen van de strandpaviljoenhouders vooropstaan en niet die van de naaktrecreant.

Eind 2018 is tussen paal 70 en 73, waaronder de laatste kilometer van het naaktstrand, een stuk strand met een lengte van 3 kilometer aangewezen als strandreservaat. Tot eind 2022 hoorde ditstrandreservaat Noordvoort gewoon bij het naaktstrand, al werd recreatie hier wel ontmoedigd. Met het inkorten van het naaktstrand, zijn er ook regels (artikel 5:51b Noordvoort) opgenomen in deAPV van Zandvoort. Zo zijn onder andere zitten en liggen op het strand niet toegestaan en mag hier niet in zee worden gezwommen. Het is de bedoeling dat wandelaars hier niet over het strand lopen, maar via het (vrijwel onbegaanbare) pad over de buitenste duinenrij het strandreservaat passeren. Bekijk hier enkele foto's van de het reservaat.

Het deel van Noordvoort, zuidelijk van paal 71 was voor de inkrimping van het naaktstrand van Noordwijk, Langevelderslag (op uitzondering van een 500 lange textielstrook) ook naaktstrand. Omdat het gebied van het strandreservaat erg rustig is en hierdoor geschikt is voor naaktrecreatie, kan nog een naturistische wandeling van Zandvoort naar de Langevelderslag worden gemaakt.

Op het naaktstrand is geen direct bad toezicht. De dichtstbijzijnde reddingspost staat op 1100 meter vanaf de noordgrens.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Zandvoort op 2200 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Getij voor Zandvoort (bron Getij.rws.nl)
Datumhoogwater t.o.v. NAPlaagwater  t.o.v. NAP
vandaag24-5-202404:52    +99 cm17:12    +96 cm00:48    -79 cm12:53    -75 cm
morgen25-5-202405:27    +104 cm17:48    +93 cm01:23    -81 cm13:40    -74 cm
overmorgen26-5-202406:03    +107 cm18:27    +88 cm01:58    -83 cm14:20    -73 cm
SwipeSwipe tabel om meer te zienDe strandpaviljoens op het naaktstrandBodhi Beach

Bodhi Beach is een intiem strandpaviljoen waar de vloer nog kraakt en de deuren piepen, waar iedereen welkom is. Bodhi ligt verscholen op het Zuidstrand van Zandvoort, weg van de drukte in een sfeer die je even doet vergeten dat je in Nederland bent.

Naaktstrandje

Naaktstrandje
Manii Beach

Manii is een nieuwe beach club op het zuidstrand van Zandvoort in een Aziatische sfeer. Het strandpaviljoen ligt tussen Bodhi Beach en Paal ‘69


Paal 69

Paal69 ligt aan het Zuiderstrand van Zandvoort, tussen de Amsterdamse duinen en de Noordzee. Dit afgelegen stukje paradijs heeft de sfeer van een tropisch eiland. Locals noemen deze magische plek Amsterdam Beach of South Beach.

Naaktstrandje

Naaktstrandje
Fosfor

De naam Fosfor is afgeleid van het fenomeen Zeevonk, waarbij de zee fosforescerend oplicht.

Meer over dit naaktstrand


Weer

NieuwsKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.