Naaktstrandje Maarsseveense Plassen


Laatst bezocht 19-09-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.2 hectare
gratis parkeren op 320 m
bushalte op 30 minuten
fietsenstalling op 160 m
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1.6 meter diepte
toilet op het strandje
afvalbakken
honden niet toegestaan
kiosk op het strandje
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Maarsseveense Plassen liggen tussen Utrecht en Maarssen. Deze plassen zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw ontstaan door zandwinning voor de Utrechtse wijk Overvecht. De Maarsseveense Plassen bestaan uit twee plassen met een oppervlakte van respectievelijk 20 en 70 hectare. Aan de noordwestzijde van de Grote Plas ligt het Strandbad Maarsseveense Plassen, met een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie. Voor dit gedeelte van de Maarsseveense Plassen moet entree worden betaald. Het zogenaamde buitengebied is vrij toegankelijk en op twee kleine strandjes wordt naaktrecreatie gedoogd. Op deze pagina staat informatie over het naturistenterrein bij het strandbad.

Door de nieuwbouw van het Thermencomplex "SpaSereen Maarsseveen" heeft het naaktstrand gedeelte nu een aparte ingang gekregen. Eerst moet wel een entreebewijs worden gekocht bij de kassa aan de Westbroekse Binnenweg zijde. Een online ticket geeft niet direct toegang tot het naaktstrandje, maar moet aan de kassa worden omgewisseld voor een barcode. Op dagen met minder goed strandweer is alleen de kassa aan de zuidzijde geopend. Daarna via het parkeerterrein van de sauna naar het naturisten gedeelte.
Voor de toegangsprijzen en de openingstijden, zie verder op de site van het strandbad.

Het terrein bestaat uit zonneweiden, met veel beschutting door bomen. Ook is een klein zandstrandje aanwezig, met voor de kinderen een aantal speeltoestellen.
Op het terrein is een toiletgebouw en een snackcontainer aanwezig. Alleen met mooi zonnig weer is de snackcontainer geopend.

De Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen zet zich in voor het naturisme aan de plas.


Het zwemwater is te bereiken via steigers. Buiten het afgezet gedeelte is het verboden te zwemmen. Ook is een speciaal gedeelte zwemwater afgezet voor de kinderen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Maarsseveense Plassen Strandbad. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.