Naaktstrandje Maarsseveense Plassen Gedoogd

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 19-09-2020


gedoogd naaktstrand
oppervlakte 1 hectare
gratis parkeren op 1450 m
bushalte op 15 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op 350 m
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Maarsseveense Plassen liggen tussen Utrecht en Maarssen. Deze plassen zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw ontstaan door zandwinning voor de Utrechtse wijk Overvecht. De Maarsseveense Plassen bestaan uit twee plassen met een oppervlakte van respectievelijk 20 en 70 hectare. Aan de noordwestzijde van de Grote Plas ligt het Strandbad Maarsseveense Plassen, met een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie. Voor dit gedeelte van de Maarsseveense Plassen moet entree worden betaald.

Het zogenaamde buitengebied aan de Grote Plas is vrij toegankelijk en heeft vele kleine recreatieveldjes aan het water. Op twee veldjes, verscholen in de bebossing aan de noordoostzijde, wordt naaktrecreatie al jaren lang gedoogd.In deze bebossing ligt ook nog een derde strandje dat alleen door textielrecreanten wordt gebruikt.

Het terrein bestaat uit een kleine ligweide in het bos, er is geen zandstrand aanwezig. De beide strandjes zijn ook via een onverhard voetpad door het bos met elkaar verbonden.
Op het terrein zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemmen is op deze locatie is gevaarlijk vanwege de zeer steile bodem. Het zwemwater is helder, en over het algemeen van goede kwaliteit. Het gedeelte van het zwemwater ter hoogte van het riet is 0,50 tot 1,6 meter diep, daarna wordt het water snel dieper. Er is geen afgebakend zwem gedeelte aanwezig.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Maarsseveense Plassen Zuidhoek op 350 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.