Naaktstrandje Geestmerambacht


Laatst bezocht 04-08-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1 hectare
gratis parkeren op 780 m
bushalte op 45 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1.4 meter diepte
toilet op het strandje
afvalbakken
honden niet toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Geestmerambacht is een recreatiegebied dichtbij Alkmaar met een oppervlakte van circa 220 hectare. In 2007 is de herinrichting van de recreatieplas, de Zomerdel, afgerond. In de komende jaren wordt het recreatiegebied flink uitgebreid, zodat uiteindelijk (in 2013) de totale oppervlakte van het recreatiegebied wordt verdubbeld. De nieuwe gebieden krijgen voornamelijk een natuurfunctie. Het bestaande recreatiegebied blijft het hart van het gebied, en is voornamelijk gericht op strandrecreatie.

Aan de oostzijde van de plas, bij baai 4, is een klein gebied ingericht voor naaktrecreatie. Dit gebied is met borden aangegeven.
Op het naaktstrandje is een klein zandstrandje. Ook is op het terrein is een toilet aanwezig. Verder zijn er geen voorzieningen.

Het zwemwater is voor een gedeelte met steenbestorting afgezet, en heeft hier een waterdiepte van maximaal ongeveer 0,80 meter; ideaal voor de kinderen, maar eigenlijk te ondiep om te zwemmen. Buiten dit gedeelte loopt de oever vrij steil af. De plas is circa 20 meter diep. Bij een drijvende steiger kunnen ervaren zwemmers te water.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Geestmerambacht Recreatieplas zwembaai 4 . Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.