Naaktstrandje Callantsoog
Ja, natuurlijk zijn wij Woest.Naaktstrandje

31-07-2010: Het strandpaviljoen Ja, Natuurlijk is op dit moment nog niet opgebouwd. Als het aan de eigenaar ligt, gaat het strandpaviljoen dit jaar ook niet meer open.(ondanks dat volgens de Gemeente Zijpe, de eigenaar verplicht is het strandpaviljoen op te bouwen). Zondag(11-07) was er een kleine protestactie tegen de eigenaar van der Ploeg, die verweten wordt alleen met zijn eigen belangen bezig te zijn. Op de foto staan enkele van de vele ontevreden klanten.

Inmiddels heeft de eigenaar dit bord op het strand geplaatst:Naaktstrandje

De leuzen die bij de protestactie, op de onderbouw van het strandpaviljoen waren gekalkt, zijn met zwarte verf onleesbaar gemaakt. Helaas heeft dhr. van der Ploeg het niet nodig gevonden deze site op de hoogte te stellen, van het voornemen het strandpaviljoen dit jaar niet te openen.

Ook vorig jaar heeft de dhr. van der Ploeg mening naturist in de kou laten staan, door pas in juli de deuren te openen. De eigenaar, Thomas van der Ploeg, tevens raadslid van de gemeente Zijpe (VVD), doet er goed aan met onmiddellijke ingang zijn raadslid schap neer te leggen. De belangen van Thomas van der Ploeg en die van de gemeente Zijpe zijn duidelijk onverenigbaar.

Door een bericht op de site van de Schagenfm.nl, wordt duidelijk welk spelletje dhr. van der Ploeg speelt. Hij wil het strandpaviljoen "Ja, Natuurlijk" gebruiken om goedkoop een strandpaviljoen bij Voordijk te verkrijgen. Als zakenman niet al te fraai, maar als raadslid en fractievoorzitter van de VVD zeer verwerpelijk. Het heeft dhr. Van der Ploeg wel moeite gekost om alle leuzen op de onderbouw van zijn paviljoen over te schilderen. Hoezo “Van die actie heeft eigenaar Van der Ploeg zelf niets gemerkt”. Volgens het pachtcontract is heer van der Ploeg verplicht het paviljoen op te bouwen. Ik heb de gemeente Zijpe verzocht, het paviljoen met de meeste spoed te laten opbouwen.

Op 29-07 Verscheen er een artikel "Herrie op het naaktstrand" in Het Noordhollands Dagblad. Hieruit blijkt dat dhr. van der Ploeg nog steeds in onderhandeling is met de gemeente, dit in tegenspraak met het door hem geplaatste bord. Gaan de onderhandelingen over "het falen van de gemeente om volle stranden te trekken" en gierige klanten?

En of straks de klanten ooit nog terug komen? En blijft de naam "Ja, Natuurlijk"?, of wordt het "Ja, Natuurlijk zijn wij Woest"?

Heb je ook een reactie of meer info over het drama "Ja, Natuurlijk", plaats deze dan in het gastenboek of stuur een mailtje naar info@naaktstrandje.nl

Op 6-08-2010 heb ik van de gemeente Zijpe de volgende reactie ontvangen:

Geachte heer Tasma,

De problematiek is besproken met de heer V.d. Ploeg. De heer V.d. Ploeg stelt dat het grootste probleem ligt in de sanitaire voorzieningen. De gemeente probeert in goed overleg met de heer V.d. Ploeg uit deze impasse te komen. Opbouw dit jaar zit er (waarschijnlijk) niet meer in. Het seizoen is bijna voorbij. Het streven van de gemeente is dat er volgend jaar weer een voorziening/paviljoen op dit gedeelte van het strand aanwezig is. Wordt vervolgd.

Met vriendelijke groet, P. Morsch, wethouder.


Kijk ook op naturismegids.nl voor reacties van bezoekers.

Kijk hier voor oudere foto's van het strandpaviljoen Ja, Natuurlijk.


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.