Naaktstrandje Bussloo


Laatst bezocht 24-07-2022


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 5.9 hectare
betaald parkeren op 0 m
bushalte op 6 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1.4 meter diepte
toilet op het strandje
douche op het strandje
afvalbakken
honden niet toegestaan
kiosk op het strandje
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Het recreatiegebied Bussloo, ligt in de driehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen en heeft een totale oppervlakte van 300 hectare. Er zijn 8 stranden met een totale lengte van 2300 meter. Op het strand De Kuiter (ingang 5), aan de zuidwest zijde van de plas, is naaktrecreatie toegestaan. De toegang tot het gebied is gratis, wel wordt parkeergeld geheven. Kijk verder op de route pagina voor de bereikbaarheid.

In 2018 ontstond opschudding onder de bezoekers van het naaktstrand, omdat het zuidelijke deel, dat grenst aan de sauna, op termijn als parkeerterrein bij het saunacomplex zal worden getrokken. Medio 2020 wordt het plan door de gemeenteraad Voorst goedgekeurd, maar een groep bezoekers vormen de werkgroep "Behoud naturistenstrand Bussloo" (BNB) en verzetten zich tegen de inkrimping van het terrein. Onder dwang van bezwaar bij de Raad van State wordt er eind 2020 een akkoord gesloten met Leisurelands. De inkrimping wordt niet teruggedraaid, maar er wordt gecompenseerd door middel van een kwaliteitsverbetering van het terrein. De twee overgebleven zandstrandjes worden vergroot en er komt een nieuw zandstrandje noordelijk van de kiosk. Bekijk hier (pdf) de veranderingen.

De gemeente Voorst had plannen om het gebied een nieuwe impuls te geven met het Masterplan Bussloo. Voor het naaktstrand een rampzalig plan, omdat er een fietspad en een verbinding over het water naar de overzijde zou worden aangelegd. Na de vele bezwaren, van o.a ook de BNB, werden de plannen ingetrokken.

Inmiddels is de BNB een stichting (Stichting Bescherming Naturistengebied Bussloo) geworden en zet zich in voor het naturistenstrand en wordt samen met de NFN betrokken bij het jaarlijkse overleg met de gebiedseigenaar Leisurelands.

Het naaktstrand Bussloo is met zijn bijna 6 (voorheen 8) hectare het grootste, niet aan de kust gelegen naaktstrand van Nederland. Het naaktstrandje heeft voornamelijk ligweiden. Aan het water zijn drie kleine zandstranden. Op het zandstrand bij de kiosk staat een speeltoestel voor de kinderen. Op het terrein zijn een kiosk en toiletten aanwezig.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte, met een maximale diepte van 1,4 meter, de bodem loopt hier langzaam af.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: De Kuiter (naturistenstrand). Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.