Laatst bezocht: 19-09-2020Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Utrecht   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Maarsseveense Plassen


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,2 hectare
 
parkeren op 400 meter bushalte op 30 min fietsenstalling op 240 meter
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
drijflijn waterdiepte 1,60  meter snackcontainer op het strandje
strandpaviljoen op 1000 meter
toilet
honden niet toegestaan afvalbakken diverse speelvoorzieningen

Algemeen
De Maarsseveense Plassen liggen tussen Utrecht en Maarssen. Deze plassen zijn in de jaren 60 van de vorige eeuw ontstaan door zandwinning voor de Utrechtse wijk Overvecht. De Maarsseveense Plassen bestaan uit twee plassen met een oppervlakte van respectievelijk 20 en 70 hectare. Aan de noodwestzijde van de Grote Plas ligt het Strandbad Maarsseveense Plassen, met een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie. Voor dit gedeelte van de Maarsseveense Plassen moet entree worden betaald. Het zogenaamde buitengebied is vrij toegankelijk en op twee kleine strandjes wordt naaktrecreatie gedoogd.
Op deze pagina staat informatie over het naturistenterrein bij het strandbad.

Door de nieuwbouw van het Thermencomplex "SpaSereen" heeft het naaktstrand gedeelte nu een aparte ingang gekregen. Eerst moet wel een entreebewijs  worden gekocht bij de kassa aan de Westbroekse Binnenweg zijde. Een online ticket geeft niet direct toegang tot het naaktstrandje, maar moet aan de kassa worden omgewisseld voor een  barcode. Op dagen met minder goed strandweer is alleen de kassa aan de zuidzijde geopend. Daarna via het parkeerterrein van de sauna naar het naturisten gedeelte. Voor de toegangsprijzen en de openingstijden, zie verder op de site van het strandbad.

Het terrein bestaat uit zonneweiden, met veel beschutting door bomen. Ook is een klein zandstrandje aanwezig, met voor de kinderen een aantal speeltoestellen.
Op het terrein is een toiletgebouw en een snackcontainer aanwezig. Alleen met mooi zonnig weer is de snackcontainer geopend.

De Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen zet zich in voor het naturisme aan de plas.

Het zwemwater is te bereiken via steigers. Buiten het afgezet gedeelte is het verboden te zwemmen. Ook is een speciaal gedeelte zwemwater afgezet voor de kinderen.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiƫle zwemwaterlocatie: Maarsseveense Plassen Strandbad. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids
Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen

WeerNieuws
07-06-2011 Gewonde bij brand in sauna Maarssen.


Handige Links
Naturisten Vereniging Maarsseveense Plassen
Het Strandbad Maarsseveense Plassen
SpaSereen

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend