Laatst bezocht: 04-08-2020Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Geestmerambacht


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,0 hectare
parkeren op 780 meter bushalte op 45 min goed toegankelijk voor mindervaliden
waterkwaliteit drijflijn waterdiepte 1,40 meter aflopende bodem zwemwater
zandstrand toilet strandpaviljoen op 1000 meter
honden niet toegestaan afvalbakken  


Algemeen
Geestmerambacht is een recreatiegebied dichtbij Alkmaar met een oppervlakte van circa 220 hectare. In 2007 is de herinrichting van de recreatieplas, de Zomerdel, afgerond. In de komende jaren wordt het recreatiegebied flink uitgebreid, zodat uiteindelijk (in 2013) de totale oppervlakte van het recreatiegebied wordt verdubbeld. De nieuwe gebieden krijgen voornamelijk een natuurfunctie. Het bestaande recreatiegebied blijft het hart van het gebied, en is voornamelijk gericht op strandrecreatie.

Aan de oostzijde van de plas, bij baai 4, is een klein gebied ingericht voor naaktrecreatie.
Dit gebied is met borden aangegeven.
Op het naaktstrandje is een klein zandstrandje. Ook is op het terrein is een toilet aanwezig. Verder zijn er geen voorzieningen.

Het zwemwater is voor een gedeelte met
steenbestorting afgezet, en heeft hier een waterdiepte van maximaal ongeveer 0,80 meter; ideaal voor de kinderen, maar eigenlijk te ondiep om te zwemmen. Buiten dit gedeelte loopt de oever vrij steil af. De plas is circa 20 meter diep. Bij een drijvende steiger kunnen ervaren zwemmers te water.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiƫle zwemwaterlocatie: Geestmerambacht Recreatieplas zwembaai 4 . Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerHandige Links
Geestmerambacht plattegrond.
Geestmerambacht

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend