Laatst bezocht: 14-08-2017

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland      Deutsch   France


Naaktstrand Zandvoort


officieel naaktstrand
tussen paal 68 en 71
met borden aangegeven lengte 3000 meter
betaald parkeren op 850 meter vanaf noordgrens bushalte op 30 min treinstation op 35 min
fietsenstalling op 150 meter niet toegankelijk voor mindervaliden geen badtoezicht, reddingspost op 1100 meter vanaf noordgrens
zandstrand info waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
5 paviljoens. afvalbakken honden niet toegestaan

Nieuws

14-09-2017:
In verband met de slechte weer gaat het technofeest ook op 17 september niet door.

09-09-2017:
Paviljoen baas Azzurro trekt flink van leer op de Facebook pagina van strandpaviljoen Adam en Eva.

09-09-2017:
Technofeest verplaatst naar 17 september. Mogelijk gaat het feest helemaal niet door als het weer dan ook tegenvalt.


02-09-2017:
Gemeente Zandvoort past juridische truc toe om technofeest mogelijk te maken.

De gemeente Zandvoort heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van een technofeest op het naaktstrand. In de oorspronkelijke aanvraag voor een evenementenvergunning was er sprake van 3 feesten en dit is (door de gemeente) teruggebracht tot dit jaar ťťn feest. Hierdoor lijkt het een incidenteel feest te zijn, waardoor er (mogelijk) geen omgevingsvergunning nodig is. Het houden van dergelijke feesten is namelijk strijdig met het vigerend bestemmingsplan Strand en Duin. Verder heeft de gemeente de aanvraag niet ter inzage gelegd, zodat belanghebbende niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen.

Ook komt naar voren dat het strandpaviljoen "paal 69",  dat sinds de overname niet voor reguliere strandbezoekers geopend is, niet voldoet aan de exploitatieplicht.

01-09-2017 Festival op naaktstrand Zandvoort mag doorgaan

26-08-2017: De nieuwe eigenaar van het voormalige strandpaviljoen "Paal 69" wil op zondag 10 september een technofeest organiseren op het naaktstrand. Deze nieuwe eigenaar die het paviljoen niet regulier geopend heeft voor de strandrecreanten wil kennelijk met feesten zijn geld verdienen.

Het moge duidelijk zijn dat het technofeest niet voor de doelgroep van het naaktstrand bestemd is.

Volgens een bericht op de Facebook pagina van Azzurro is alleen het strandpaviljoen "Adam & Eva" tegen het het technofeest. Het lijkt er op dat de overige strandpaviljoens doorgaan met het verder verzieken van het naaktstrand.

Zie ook: NFN protesteert tegen dancefeest op Zandvoortse naaktstrand


Algemeen
Op 18 juni 1975, besloot de gemeenteraad van Zandvoort op een strandgedeelte van 2500 meter aan de zuidzijde (tussen paal 68,5 en 71) van Zandvoort naaktrecreatie toe te staan. Later werd het naaktstrand 500 meter uitgebreid in de richting van Zandvoort. Het naaktstrand van Zandvoort is het meest bezochte naaktstrand van Nederland. Toch biedt het 3000 meter lange naaktstrand, voorbij de strandpaviljoens ook voldoende rust.

Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 68 en 71. Dit gebied is met borden aangegeven. Op drukke stranddagen wordt al ruim voor het officiŽle begin van het naaktstrand naakt gerecreŽerd. Aan het begin van het naaktstrand staan 5 strandpaviljoens op hoge zandbanketten. Het strand is ter plaatse van de strandpaviljoens erg smal bij hoogwater. Bij de strandpaviljoens zijn strandbedjes te huur. Alleen op het terras van strandpaviljoen "Adam & Eva" is nog naaktrecreatie toegestaan.

In 2011 is het circa 100 meter lange strandgedeelte tussen strandpaviljoen  "Paal 69" en "Azzurro",  aangewezen als officieel kitesurfgebied. Het strandpaviljoen "Azzurro"

Strandpaviljoen "Azzurro" heeft een eigen kiteschool. Als er wordt gekite geldt er in dit gebied een zwemverbod. Buiten het strandseizoen (1 oktober tot 15 april) is het gehele naaktstrand kitesurfgebied. 


Begin 2013 is tussen strandpaal 70 en 73 het project Noordvoort gerealiseerd. Op een aantal plekken is in de rechte met helmgras begroeide zeereep de verstuiving weer opgang gebracht, zodat er een natuurlijke, geleidelijke overgang ontstaat van zee naar duinen. Op het strand zelf is er niets veranderd, hier kan normaal worden gerecreŽerd.  Bij paal 72 is een uitzichtpunt gemaakt van het zand dat is vrijgekomen bij de vergraving van de bestaande duinenrij.

Aan de zuidzijde (paal 71) is een rustig strand gedeelte waar ook veel naaktrecreatie voorkomt. Voor de inkrimping van het naaktstrand van Noordwijk, Langevelderslag was dit gebied (op uitzondering van een 500 lange textielstrook) ook naaktstrand.
Een naturistische wandeling van Zandvoort naar de Langevelderslag kan nog steeds worden gemaakt.

Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht. De dichtstbijzijnde reddingspost staat op 1100 meter vanaf noordgrens.


Strandpaviljoens op het naaktstrand
 

Strandpaviljoen "Adam & Eva"

Het enige paviljoen in Zandvoort waar bloot ook heel gewoon is. De plek waar iedere naturist zich thuis zal voelen en voor ieder ander natuurlijk die kennis wil maken met de ongedwongen relaxte sfeer. Respect voor gekleed en ongekleed, rust, vriendelijkheid, aandacht voor omgeving en natuur zijn kernbegrippen voor dit paviljoen dat al bestaat sinds de oprichting van het naaktstrand in 1974.

Waan je weg van de druk van alle dag op steenworpafstand van het dorp en geniet van zee en zon. Elk bezoek voelt als een dagje vakantie, bij Adam en Eva natuurlijk!

Keuken is geopend vanaf 9.00 tot 20.30. We hebben een zeer gevarieerde kaart voor de kleine en grote eter. Je kunt de hele dag van de kaart bestellen. We verhuren comfortabele ligbedden met windscherm en parasol. Gratis WIFI.
 

Strandpaviljoen "Ajuma" 

Vanaf 2018 niet meer aanwezig op het naaktstrand.


Wie door de torii (Japanse poort) loopt is direct op een andere plek, de wereld van ultieme ontspanning. De nieuwste ontdekking op het strand is een paradijsje!
Een wit intiem paviljoen met uitnodigend lounge terras en wapperende gordijnen.

Geen bloot op het terras.
 
(voormalig)
Strandpaviljoen "Paal 69"

Het strandpaviljoen staat nog wel op het naaktstrand, maar is niet meer open voor reguliere gasten.

De eigenaar heeft het paviljoen voor eigen gebruik en er worden feesten gehouden.
 


 

Strandpaviljoen "Azzurro" 

Azzurro in:
Noordhollands Dagblad 9-8-2012
"Mensen mogen verderop naakt zonnebaden, maar
niet bij het terras. Ik vind dat gewoon niet prettig.......
Ik heb ook het idee dat naturisten niet meer echt van deze tijd zijn. De doelgroep vergrijst en ik verwacht dat het naaktstrand over een aantal jaar verdwijnt".
Geen bloot op het terras.

In 2015 had Azzurro het plan om naast het strandpaviljoen 5 huisjes te plaatsen, maar dit stuitte op verzet in de gemeenteraad. Na een minnelijke schikking met de gemeente, wordt van dit plan afgezien.
 

Strandpaviljoen "Fosfor"

Het strandpaviljoen South Beach heeft een nieuwe eigenaar gekregen en gaat vanaf 2015 verder onder de naam Fosfor.

De naam Fosfor is afgeleid van het fenomeen Zeevonk, waarbij de zee fosforescerend oplicht.

Geen bloot op het terras.

 


Nieuws
 29-08-2016: rtvnh: College: beperkte bouw van strandbungalows Zandvoort kan beginnen
 28-07-2015: AD: De naakte waarheid in strandpaviljoen Adam & Eva
 19-08-2012: Frontaal Naakt Blijf je met je preutse poten van ons naaktstrand af!

WeerHandige Links
 
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend