Naaktstrandje Zilverstrand


Laatst bezocht 20-07-2021


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.5 hectare
gratis parkeren op 520 m
bushalte op 8 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1 meter diepte
toilet op het strandje
douche op het strandje
afvalbakken
honden niet toegestaan
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Sinds begin mei 2018 is het vernieuwde Zilverstrand open. In de herfst van 2013 sloot het Zilverstrand in verband met de verbreding van de A6. Aanvankelijk werden de naturisten naar het Laakse Strand doorverwezen, maar na veel gesteggel kregen de naturisten een tijdelijk plekje op een deel van het Almeerderstrand. Met de openstelling van het Zilverstrand is dit stranddeel niet meer beschikbaar voor naturisme, maar is het weer zoals voorheen het hondenstrand.

Het vernieuwde Zilverstrand is flink gekrompen en is ongeveer 3 keer zo klein geworden en meet nu anderhalve hectare. Vanaf het parkeerterrein volgt, net als vroeger, eerst het textielstrand en daarna het naaktstrandje. Het naaktstrandje loopt niet meer door tot aan de Hollandse Brug, maar hiernaar ligt nog een klein stukje textielstrand met ook een aanlegsteiger voor boten. Het volledige naaktstrandje ligt op een stuk gedempt Gooimeer, net voor het vroegere naaktstrandje. Het strand wordt niet of nauwelijks onderhouden door Staatsbosbeheer, waardoor het zandstrand erg begroeid is met gras en een onverzorgde indruk maakt.

Het onverharde pad is nu vervangen door een breed geasfalteerd voetpad, dat ter plaatse van het naaktstrandje de noordgrens vormt. De bosschages die de A6 enigszins aan het gezicht onttrokken zijn verdwenen en ook op het naaktstrandje zelf staan slechts enkele nog kleine bomen, die de eerste jaren weinig schaduw zullen geven. Het drukke wegverkeer geeft enige geluidsoverlast. Het gebied van het naaktstrandje staat goed met borden aangegeven, waarop ook de gedragsregels zijn vermeld.

Aan het water van het Gooimeer ligt een breed zandstrand. Aanvankelijk bevatte het zand nog veel stenen en bouwafval, maar na een grote schoonmaakactie van Staatsbosbeheer is het zand weer schoon. Verder is een deel van het naaktstrandje richting het voetpad begroeid met gras en riet. De ligweide heeft vlakke en glooiende delen. Direct aan de overkant van het voetpad is een toilet en douche aanwezig. De borden geven aan dat ook het voetpad op het naaktstrandje ligt, dus het toilet en vooral de douche is geschikt voor bloot bezoek.

Het zwemwater, varieert van 0,3 tot 2,0 meter diepte. Een gedeelte is afgezet met een drijflijn, het water loopt langzaam af en bij de drijflijn is de waterdiepte circa 1,0 meter.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Zilverstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

NieuwsKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.