Naaktstrandje Wijthmenerplas


Laatst bezocht 31-08-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 0.4 hectare
betaald parkeren op 730 m / 380 m
gratis parkeren op 380 m
bushalte op 10 minuten
fietsenstalling op 20 m
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1 meter diepte
toilet op 120 m
afvalbakken
honden niet toegestaan
kiosk op 950 m
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Wijthmenerplas, ten zuidoosten van Zwolle, is in de jaren 70 ontstaan door zandwinning voor de bouw van dijken en wegen. Na de zandwinning is de plas ingericht als recreatiegebied met stranden en wandelpaden. Ook wordt de plas veel bezocht door vissers en duikers. Sinds 2009 worden er, buiten de schoolvakantieperiode, ook (muziek)evenementen gehouden aan de westzijde van de plas. Het naaktstrand is dan via een alternatieve route bereikbaar.

Als gevolg van het streven van de gemeente Zwolle de plas jaarrond meer te benutten, is er sinds eind 2015 een waterkabelskibaan gevestigd.

Gelukkig is de baan, dankzij de duikvereniging, een stukje opgeschoven in westelijke richting, zodat deze iets verder van het naaktstrandje af is komen te liggen.

Lees hier meer over de perikelen rondom de komst van de waterkabelskibaan.

Op een klein gedeelte aan oostzijde van de plas (circa 0,5 hectare) is naaktrecreatie toegestaan. Kijk op de route pagina voor de ligging en de bereikbaarheid van het naaktstrandje. Dit gebied voor naaktrecreatie staat aangegeven met borden. Bekijkhier het infobord op het naaktstrandje. Het naaktstrandje is door een bosschage afgeschermd van het naastgelegen textielstrand.
Op het naaktstrandje is een klein zandstrand aanwezig, verder zijn er ligweiden met voldoende schaduwrijke plekken.

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem met een afgebakend gedeelte tot circa 1,0 meter diepte. De plas is circa 17 meter diep.
Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen, wel is een toiletgebouw aanwezig op 120 meter afstand vanaf het naaktstrandje.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Wijthmenerplas Oost. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.