Naaktstrandje Gaasperplas


Laatst bezocht 24-09-2017


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 0.5 hectare
gratis parkeren op 740 m / 1000 m
bushalte op 10 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
kiosk op 350 m
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Gaasperplas ligt tussen de bebouwing van Amsterdam Zuidoost en het riviertje de Gaasp in en heeft een oppervlak van 166 hectare. De plas is ontstaan door zandwinning voor de bouw van de Bijlmermeer. Aan de noordzijde ligt het Gaasperpark, waar in 1982 de Floriade werd gehouden, maar waarvan weinig bewaard is gebleven. Aan de zuidkant van de plas zijn recreatiestranden met zwemplaatsen.

Na ruim 40 jaar heeft de gemeente deambitie om het gebied op te knappen. In de nieuwe plannen komen er onder andere twee officiële zwemlocaties, door afgraving van het land, aan de noordzijde van de plas, waarvan één net noordelijk van het naaktstrand. De verwachting is dat in 2023 wordt begonnen met de werkzaamheden.

Het gedeelte voor naaktrecreatie (officieel sinds 2004) ligt aan de noordzijde. Kijk op de route pagina voor de ligging van het strandje. Op de borden op het terrein staat aangegeven dat naaktrecreatie is toegestaan vanaf 1 mei tot 1 oktober. Ook buiten deze periode is het terrein geschikt voor naaktrecreatie op grond van artikel 430a Sr.

Het naaktstrandje heeft alleen ligweiden en geen zandstrand. Op het terrein zijn voldoende schaduwrijke plekken te vinden.Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

In de eerste weekend van juni vindt hier hetAmsterdam Open Air festival plaats, waarbij het Gaaperpark en dus ook het naaktstrandje, circa twee weken niet toegankelijk zijn. Tijdens het festival mag op het oude naaktstrand aan de zuidoost oever naakt worden gerecreëerd.

Aan deze zijde van de plas is geen officiële zwemlocatie. De waterkwaliteit wordt hier dan ook niet gecontroleerd, maar uiteraard is zwemmen hier wel toegestaan. Langs de waterkant bevindt zich een houtenbeschoeiing met een instap waterdiepte van circa 1,0 meter. Verder uit de kant wordt het water snel diep, waardoor het water ongeschikt is voor ongeoefende zwemmers.

Kijk ook op de pagina van de beheerder.


Meer over dit naaktstrand


Weer

Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.