Naaktstrandje De Strook


Laatst bezocht --


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 0.39 hectare
gratis parkeren op 380 m
bushalte op 13 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1 meter diepte
afvalbakken
honden niet toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien

19-02-2024 Let op: Het naaktstrandje is nog niet officieel opengesteld

De gemeenteraad heef op 15 februari 2024 een gedeelte van het recreatiegebied de Strook aangewezen als geschikt voor naaktrecreatie. De verwachting is dat het naaktstrandje nog voor de zomer officieel open zal gaan.

Aanwijs naaktstrand de Strook

Algemeen


De Strook is een recreatiegebied aan de Vijfde Plas van de Loosdrechtse Plassen. Het plassengebied met een totale oppervlakte van circa 1200 hectare is ontstaan door veenafgraving. De plassen hebben een gemiddelde diepte van circa 2 meter.
Het smalle recreatiegebied met een breedte van 60 meter en een lengte van circa 1 km ligt op een soort eilandje. Aan de wegzijde is de toegang via een drietal bruggen over de afschermende sloot. De westzijde is het drukke gedeelte met een zandstrandje en ruimte om te parkeren. Centraal ligt het paviljoen De Strook met een kleine aanleghaven.

In augustug 2023 heeft Holland Men Camp (gesteund door de NFN) gevraagd om op de uiterste oostelijke punt naaktrecreatie toe te staan (zie ook het kaartje bij de route). Helaas heeft Het Plassenschap Loosdrecht e.o. (eigenaar) en ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemerenafwijzend gereageerd op deze aanvraag, vooral omdat men bang is voor seksuele overlast.

In de commissie vergadering Ruimte en Economie van 6 februari 2024 maakte de gemeenteraad gehakt van de bezwaren van B&W en bleek er een zeer ruime meerderheid te zijn voor het naaktstrandje. In de raadsvergadering van 15 februari 2024 stemde de gemeenteraad dan ook in met het aanwijzen van het naaktstrand voor een proefperiode van 2 jaar. Het Plassenschap Loosdrecht (eigenaar) zal ook nog moeten instemmen deze aanwijs.

Bij de voorjaars-snoeibeurt, enkele weken geleden, is er veel groen weggehaald, waardoor er op dit moment wat meer zicht van af de weg is op het beoogde naaktstrandje. De NFN zal betrokken worden bij de verdere inrichting en "aankleding" van het naaktstrandje. Het is de bedoeling dat het naaktstrandje nog voor de zomer opengaat.

Uiteraard geldt, zoals het College stelt als één van de afwijzingsargumenten:
Het naakt recreëren op De Strook is niet verboden Het gebeurt echter niet vaak omdat De Strook intensief gebruikt wordt door verschillende soorten recreanten.

Het naaktstrandje bestaat uit een ligweide aan het water en is door bosschages afgeschermd van het overige strandgedeelte. Er is geen zandstrandje. Vrijstaande bomen bieden voldoende schaduw op warme zomerse dagen. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig. Een toiletgebouw bevindt zich op circa 90 meter afstand aan de westzijde. Op circa 300 meter staat het paviljoen De Strook. Op mooie warme dagen staat er een snackwagen bij het zwemstrand.

Het zwemwater met een diepte van circa 1,80 meter is bereikbaar via een trapje. De zwemzone is afgeschermd met een drijflijn van het vaarwater.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Strand De Strook, Loosdrechtse plassen. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.