Naaktstrandje Cadzand-Bad
Nieuws05-02-2014: Het lijkt er op dat er door de plaatsing van strandslaaphuisjes op het (naakt)strand een eind komt aan meer dan 25 jaar gedoog naaktrecreatie op het strand bij Cadzand-Bad.

Op 12-02-2014 komt het voorstel van het college in de commissie Ruimte/AB (agenda punt 12).

20-07-2011/13: Op de site van de gemeente staat het volgende bericht:
Naaktrecreatie enkel toegestaan op aangeduide locaties in Sluis
Hierbij gaat de gemeente volledig voorbij aan de zienswijze van naaktstrandje.nl, waarin klip en klaar duidelijk is aangetoond dat het hier beschreven strandgedeelte geschikt is voor naaktrecreatie.

In de definitieve strandnota komt er geen uitbreiding van het naaktstrand bij Breskens.
Kijk verder op de pagina van het naaktstrand Breskens / Groede

07-05-2011: In de zomer van 2011 besloot de gemeente Sluis naaktrecreatie op dit strandgedeelte niet langer toe te staan. Zowel deze site als de ook de NFN hebben in hun zienswijze op de (concept)strandnota 2010 de gemeente Sluis gevraagd dit strandgedeelte aan te wijzen als geschikt voor naaktrecreatie. Naar verwachting zal de gemeente Sluis deze zomer de strandnota vaststellen.
Ondanks het verbod van de gemeente wordt er nog steeds door een grote groep naturisten naakt gerecreëerd.

Visie naaktstrandje.nl op het naaktverbod:
De gemeente Sluis heeft in de APV een gedeelte van het strand bij Breskens/Groede aangewezen als geschikt voor naaktrecreatie. Dit betekent niet dat de andere stranden niet geschikt voor naaktrecreatie zijn; in tegendeel.
Dit strand is, volgens deze site, meer geschikt voor naaktrecreatie dan het strand bij Breskens/Groede, waar naaktrecreatie plaatsvindt direct zichtbaar (op korte afstand) vanaf een (pas aangelegd!) doorgaand fietspad. Ook de ligging dichtbij een strandpaviljoen maakt het strand niet ongeschikt voor naaktrecreatie. Bij Breskens/Groede staat ook een strandpaviljoen op geringe afstand vanaf het naaktstrand.

Op de site van de Gemeente Sluis wordt gesproken over "Onjuiste melding gedoogbeleid op internetsite". Naaktrecreatie wordt op dit strandgedeelte al 20 jaar gedoogd, dus de informatie op de site van de gemeente Sluis is onjuist.

Ook heeft de gemeente niet de bevoegdheid gebieden aan te wijzen waar naaktrecreatie niet is toegestaan. Bij het verbaliserend optreden (indien de zaak voorkomt) zal de gemeente Sluis moeten aantonen, dat het hier beschreven strandgedeelte ongeschikt is voor naaktrecreatie. De rechtszaak tegen advocaat G. Spong heeft aangetoond dat dit erg moeilijk is.
Verder is het zeer kwalijk dat de gemeente deze site niet op de hoogte heeft gesteld van het gewijzigde beleid.


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.