Naaktstrandje Breskens Groede


Laatst bezocht 24-07-2019


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
lengte 430 meter
betaald parkeren op 170 m
bushalte op 35 minuten
fietsenstalling op het strandje
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
strekdammen
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Breskens ligt in Zeeuws-Vlaanderen, aan de monding van de Westerschelde. Voor de opening van de Westerscheldetunnel in 2003, was hier het autoveer Vlissingen-Breskens. Het veer wordt nu alleen gebruikt voor het overzetten van voetgangers en fietsers. Vanaf Breskens heeft men een prachtig uitzicht over de Westerschelde op het aan de overkant gelegen Vlissingen.

Zeeuws-Vlaanderen beschikt over circa 15 km Noordzeestrand. Deze stranden behoren tot de schoonste en groenste stranden van Nederland. Op een klein gedeelte van het strand, ongeveer 3 km zuidwestelijk van Breskens, is naaktrecreatie toegestaan. Doordat België maar één klein naaktstrand heeft bij Bredene trekt het ook veel Belgische bezoekers en is hierdoor één van de best bezochte naaktstranden. Kijk op de route pagina voor de bereikbaarheid van het naaktstrand.

Naaktrecreatie is officieel toegestaan tussen palenrij 20 en 23, dit gebied is met borden aangegeven.
Borden bij de strandopgang suggereren dat naaktrecreatie op de overige stranddelen verboden is, maar bij Cadzand wordt ook naakt gerecreëerd. Bovendien wordt bij grote drukte het stranddeel tussen palenrij 19 en 20 ook gebruikt door de naturisten.

Door de aanleg van het grootschalige project Waterdunen leek in 2009 het naaktstrand in gevaar te komen. De polder achter het naaktstrand wordt ingericht als natuurgebied met recreatieve voorzieningen met onder andere een hotel en ongeveer 400 recreatieverblijven. Gelukkig heeft, na veel protest van de naturisten, het project Waterdunen geen gevolgen gehad voor het naaktstrand. In de strandnota, die in 2011 is vastgesteld, is de locatie van het naaktstrand ongewijzigd gebleven. Deze site heeft nog wel een zienswijze ingediend voor vergroting van het naaktstrand. De aanleg van Waterdunen is in 2013 begonnen en duurt ongeveer 5 jaar. Bij het naaktstrand is een groot parkeerterrein aangelegd met ruimte voor circa 1000 auto's. Parkeren in de berm is niet toegestaan.

Op het naaktstrand staat het strandpaviljoen Van Houten strandbar. (Voorheen MagDat). Vanaf 2019 wordt het strandpaviljoen uitgebaat door strandpaviljoen Puur dat iets meer naar het zuiden staat. Ook hier kunnen de badhokjes die op het naaktstrand worden gehuurd via info@vanhoutenstrandbar.nl. Op het terras is bloot niet toegestaan. Aan de zuidwestzijde van het naaktstrand staat het strandpaviljoen Beachhouse 25 op ongeveer 125 meter afstand.

Door de versterking van de kust in 2009 zijn de lage duintjes op het strand verdwenen, maar deze komen geleidelijk aan terug, zodat er ook enige beschutting is bij harde wind. Het duingebied zelf is niet toegankelijk. Door het ophogen van het strand zijn de palenrijen voor een deel onder het zand verdwenen. Op het strand staan ook een aantal strandcabines.

Er is geen direct bad toezicht. Zwem niet te dicht bij de golfbreker palen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Nieuwesluis, overgang 't Poldertje. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Getij voor Breskens Groede (bron Getij.rws.nl)
Datumhoogwater t.o.v. NAPlaagwater  t.o.v. NAP
vandaag27-5-202405:03    +228 cm17:27    +205 cm11:30    -182 cm23:56    -204 cm
morgen28-5-202405:46    +218 cm18:12    +189 cm12:13    -172 cm    
overmorgen29-5-202406:36    +203 cm19:06    +170 cm00:45    -202 cm13:03    -160 cm
SwipeSwipe tabel om meer te zien


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.