Naaktstrandje Amsterdamse Bos


Laatst bezocht 24-09-2017


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.6 hectare
gratis parkeren op 350 m
bushalte op 10 minuten
geschikt voor mindervaliden
afvalbakken
honden niet toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Het Amsterdamse Bos (ongeveer 1000 hectare groot) is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd als een gebruiksbos voor alle Amsterdammers. Jaarlijks bezoeken ongeveer 6 miljoen mensen het bos. In het bos zijn vele recreatieve voorzieningen aanwezig. Op de gemeentelijke site van het Amsterdamse Bos staat een overzicht met wat er allemaal te doen is in het bos. Op de zogenaamde Zonneweide is naaktrecreatie toegestaan.

De zonneweide is een bijna 2 hectare grote open ruimte in het bos met slechts één toegangspad. Voor de ligging kijk op de route pagina. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en heeft geen zwemwater. Als natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups is een deel rondom de vrijstaande bomen ingezaaid met een bloemenmengsel. Dit deel wordt niet gemaaid en mag ook niet worden betreden.

Er zijn voldoende schaduwrijke plekken tegen de bosranden aan. Er is een watertappunt, verder geen voorzieningen aanwezig.

In het aanwijzingsbesluit onder punt 19, behorende bij de APV is bepaald dat naaktrecreatie toegestaan is van 1 mei tot 30 september op de Zonneweide. Omdat deze regelgeving strijdig is met de landelijke wetgeving (art. 430a Sr), kan er ook prima buiten deze periode naakt worden gerecreëerd op de Zonneweide. Verder heeft alleen de gemeenteraad (en dus niet het college van B&W), de bevoegdheid om gebieden aan te wijzen die geschikt zijn voor ongeklede recreatie.

Honden zijn in het echte strandseizoen niet toegestaan. (verboden van 1 mei tot 1 oktober).

Door seksuele overlast dreigde de zonneweide in 2014 te worden gesloten, gelukkig is in overleg met de NFN besloten om de zonneweide (voorlopig) open te houden. Het verzoek is om goed op het strandje te passen en bij ongewenst gedrag dit niet te gedogen, maar mensen hier op aan te spreken. Bij ongeregeldheden kan contact worden opgenomen met de Boswachterij op telefoonnummer 06-29081628.

Seksrecreanten worden verzocht om naar hun eigen plekje bij de Nieuwe Meer (Google Maps) te gaan.


Meer over dit naaktstrand


Weer

Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.