Over de site

Hallo, welkom op mijn website naaktstrandje.nl. Ik ben Tjipke Tasma uit Leeuwarden en sinds 1981 een trouwe bezoeker van het naaktstrand in de Groene Ster bij Leeuwarden. Begin 2006 ben ik begonnen met een site over dit naaktstrand, onder de simpele naam strandje.nl. Gelijktijdig heb ik ook het domein voor deze site gekocht. Halverwege 2007 ben ik echt begonnen om de naaktstranden allemaal zelf te bezoeken. Ondertussen heb de meeste naaktstranden al diverse malen bezocht en wat mij opvalt hoeveel er toch steeds weer verandert. Naaktstranden worden (helaas) opgeheven, verplaatst of heringericht. Lees hier het interview met mij in bloot(pdf).

Met deze site wil ik de openbare naaktrecreatie promoten en er ook voor zorgen dat naaktrecreatie mogelijk blijft op zoveel mogelijk plaatsen. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat de naaktstranden vaak moeilijk te vinden zijn, ben ik als eerste in Nederland begonnen om de juiste locaties in Google Earth en Google Maps te zetten. Per provincie heb ik de naaktstranden vermeld. Ook andere naturistische activiteiten zijn op de provincie pagina te vinden. De informatie over een naaktstrand is verdeeld over 4 pagina's.
  • Algemeen
  • Route
  • Foto's
  • Gastenboek
En even, waarschijnlijk ten overvloede, dit is geen sekssite, maar gewoon een site voor mensen die graag, net als ik, in hun blootje recreëren.

strandje Het onderhouden van deze site kost geld.
Wil je mij een klein beetje helpen, doe dan al je bestellingen bij Bol.com via deze link. Ik ontvang dan een kleine commissie over al je aankopen.

Alle naaktstranden op de site zijn door mijn zelf bezocht. Op de pagina's staat ook aangeven wanneer ik het naaktstrand voor het laatst heb bezocht.
De meeste naaktstranden zijn officiële naaktstranden en staan ook op de site van de NFN. Veelal zijn deze naaktstranden duidelijk met borden aangegeven. Vooral aan de kust wordt vaak al ruim voor het officiële begin van het naaktstrand naakt gerecreëerd.

Op vele rustige stranden aan de kust, niet te dicht bij de strandovergangen, vindt naaktrecreatie plaats.

Route pagina


De juiste ligging van het naaktstrand heb ik m.b.v. een navigatie systeem bepaald.
Deze informatie heb ik op de route pagina verwerkt in een Google Maps plattegrond.
Ook staat hierbij steeds aangegeven waar kan worden geparkeerd. De naaktstranden zijn over het algemeen slecht bereikbaar per openbaarvervoer. De looptijd vanaf de dichtstbijzijnde bushalte naar het naaktstrand staat hierbij ook aangegeven. In het strandseizoen, zijn er vaak nog extra mogelijkheden.
Onder downloads kunnen de routes worden gedownload.

Foto pagina


Ook een belangrijk onderdeel van de site zijn de foto's. Ik probeer zoveel mogelijk de stranden te fotograferen met goed strandweer. Hier gaat het om de locatie zo goed mogelijk inbeeld te brengen, zonder de privacy van de bezoekers te schenden. Op de site staan dan ook geen duidelijk herkenbare mensen afgebeeld. De meeste stranden zijn gefotografeerd zonder dat er bezoekers aanwezig waren. Dit geeft helaas wel een wat minder gezellige indruk.

Gastenboek pagina


Doordat ik de naaktstranden vaak maar kort bezoek, wil ik geen oordeel geven over het naaktstrand. Speciaal hiervoor is bij elk naaktstrand een gastenboek aanwezig, zodat de bezoekers hun ervaring kunnen vermelden. Gebruik het gastenboek niet voor het maken van afspraakjes, hiervoor is het niet bedoeld.
Seksrecreanten, zijn niet welkom op de naaktstranden en ook niet in het gastenboek.

Gedoog stranden


Artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht luidt (sinds 21 mei 1986) als volgt:

"Hij die zich buiten een door de gemeenteraad als geschikt voor ongeklede openbare recreatie aangewezen plaats, ongekleed bevindt op of aan een voor het openbaar verkeer bestemde plaats, die voor ongeklede recreatie niet geschikt is, wordt gestraft met een geldboete van de eerste categorie."

Uit de behandeling van dit artikel in de Tweede Kamer is gebleken dat niet alleen op plaatsen die de gemeenteraad geschikt acht ongeklede recreatie mag plaatsvinden, maar dat in feite op alle voor het openbaar verkeer bestemde plaatsen waar dit geschikt is ongekleed mag worden gerecreëerd. De rechter maakt uit of er inderdaad sprake is van een geschikte plaats als in dit artikel is bedoeld. Slechts indien de aard van de plaats of de omstandigheden zo zijn, dat in redelijkheid niet meer kan worden gesproken van geschiktheid, blijft het feit een zekere mate van strafwaardigheid behouden.

Op de site staan ook een aantal stranden vermeld waar naaktrecreatie wordt gedoogd op grond van het bovenstaande wetsartikel 430a. Een aantal van deze gedoog naaktstranden heb ik via internet gevonden en een aantal is door bezoekers van de site aangemeld. Het gaat steeds om locaties waar al lang, door een redelijke groep serieuze naturisten van gebruik wordt gemaakt. Deze naaktstranden hebben over het algemeen geen enkele voorziening en meestal is hier ook geen officiële zwemplaats aanwezig.

Over het algemeen leidt naaktrecreatie op de niet aangewezen plaatsen tot weinig problemen.

Wil je veel meer weten over het wetsartikel 430a neem dan een kijkje op de speciaal door naturisten opgerichte website.

Weet je ook nog een naaktstrandje bij jouw in de buurt, stuur dan een mailtje naar info@naaktstrandje.nl


Zwemwater


Vrijwel alle naaktstranden beschikken over water waar kan worden gezwommen.
Over het algemeen is dit dichtbij een officiële zwemplaats. Volgens Europese richtlijnen wordt hier vanaf april tot en met september de kwaliteit van het zwemwater iedere twee weken onderzocht. Als blijkt dat het ongezond of gevaarlijk is om in het water te zwemmen, stelt de provincie een waarschuwing (negatief zwemadvies) in of zelfs een zwemverbod. Bij de meeste officiële zwemplaatsen, bij recreatieplassen, zijn in het water drijflijnen geplaatst. De drijflijnen zijn meestal aangebracht als scheiding tussen het ondiepe en het diepe water en om botsingen met andere watergebruikers te voorkomen.
Binnen de drijflijnen heeft het zwemwater meestal een geleidelijk aflopende bodem, zodat het zwemwater ook geschikt is voor ongeoefende zwemmers. De waterdiepte kan na de drijflijnen soms zeer snel toenemen. Soms mag alleen binnen de drijflijnen worden (naakt)gezwommen.

Op de pagina veilig zwemmen in je blootje staat de actuele zwemwaterkwaliteit vermeld van de dichtstbijzijnde officiële zwemlocatie. Ook staan op deze pagina veel zwemtips.Het kleinste naaktstrandje van Nederland, en het kantoor van deze site; mijn eigen tuin.


Tjipke Tasma,
info@naaktstrandje.nl


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.