Laatst bezocht: 12-08-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland   Deutsch   English   France


Naaktstrand Callantsoog
Foto's

De parkeerplaats bij Strandslag 13, Kiefteglop.Bij grote drukte wordt er ook geparkeerd in de berm.Strandslag 13: Kiefteglop. Bekijk hier het informatiebord.

Strandslag 13, Kiefteglop. (klik op de foto voor een vergroting van het infobord).
Ondanks dat Callantsoog het oudste en meest bekende naaktstrand van Nederland is, staat het naaktstrand niet op het infobord aangegeven. Sinds 2018 heeft de gemeente een extra onderbord geplaatst, waarop ook het naaktstrand op staat aangegeven.Het nieuwe uitzichtpunt bij de strandopgang.Het uitzicht vanaf het nieuwe uitzichtpunt.Strandopgang Kiefteglop, naar links voor het naaktstrand.Rechts van de strandopgang "Kiefteglop" staat het strandpaviljoen "Woest"en links staat het strandpaviljoen De StrandtentOm te voorkomen dat de naturisten niet ver genoeg doorlopen, heeft de gemeente Schagen het naaktstrand beter zichtbaar gemaakt, door het plaatsen van een bordje "naturistenstrand over 500 m". Gelukkig trekken de naturisten zich niks van het bordje aan en blijven recreŽren op het strandgedeelte dat al meer dan 30 jaar hiervoor geschikt is.Naaktrecreatie dichtbij de strandopgang.Het nieuwe strandpaviljoen Zilte Zucht. (het vroegere  Ja, Natuurlijk).
Helaas is om commerciŽle redenen naaktrecreatie op het terras niet meer toegestaan. 
Kijk hier voor oudere foto's van het strandpaviljoen "Ja, Natuurlijk"

Een liedje van de badgasten over de lang vervlogen tijden van het blote "Ja, Natuurlijk".Naaktrecreatie rondom het strandpaviljoen.

De zee en het strand bij laagwater. 

Strekdam:
Zwemmen in de buurt van deze strekdammen is levensgevaarlijk!
Deze zijn om de ongeveer 200 meter afstand aanwezig en zijn niet zichtbaar bij  hoogwater.Het officiŽle begin van het naaktstrand bij paal 14,50
Sinds 2017 staan er nieuwe borden bij het naaktstrand. Het naaktstrand is tevens hondenlosloopgebied geworden.Het nieuwe bord.Het naaktstrand met de duinen.

Het naaktstrand met de steile duinen.De steile duinen.Het naaktstrand.Strandkunst op paal 15,50Het naaktstrand kijkrichting Sint Maartenszee. Op de achtergrond is de Hondsbossche zeewering zichtbaar.

De kust versterking bij Petten in 2014. De Hondsbossche zeewering is aan de zeezijde grotendeels onder het zand verdwijnen. Voor de dijk is een nieuw strand ontstaan.Gezellige drukte in Callantsoog.


Het naaktstrand via Sint Maartenszee
Doordat de loopafstand naar het naaktstrand vrij groot is, wordt het naaktstrand vanaf deze zijde vooral bezocht door verblijfsrecreanten uit Sint Maartenszee en de directe omgeving. Bij de Strandslag 14, Sint Maartenszee is een redelijk grote fietsenstalling aanwezig. In het hoogseizoen is deze vaak overvol.Hier ook gratis parkeren.Het parkeerterrein ligt achter restaurant de Goudvis.Achter het (naakt)strand ligt het natuurgebied Zwanenwater. Een deel van het reservaat is rustgebied en afgesloten voor publiek. Ook vanaf de zijde van Callantsoog is het op meerdere plaatsen toegankelijk.Kies de route naar strandpaviljoen Noord.Strandslag 14:  Sint Maartenszee Noord. (klik op de foto voor het infobord)
Ook aan deze zijde heeft de gemeente een onderbord geplaatst, waarop het naaktstrand ook staat aangegeven.
Strandpaviljoen NoordOok aan deze zijde veel bloot al ruim voor het begin van het naaktstrand.Aan het begin van het strand staan er borden bij de strekdammen.Eindelijk op het naaktstrand. Vanaf deze zijde is ook een gedeelte van het textielstrand al hondenlosloopgebied.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend