Laatst bezocht: 09-06-2022

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Noord-Holland   Nederland      Deutsch   France


Naaktstrand Zandvoort
Foto's

 


P-Zuid, betaald parkeren. Het terrein is in 2011 door de gemeente Zandvoort overgenomen.Parkeren langs de Boulevard is iets dichterbij, maar erg duur.Strandopgang 1C. Links is het naaktstrand op ongeveer 600 meter afstand. Bekijk hier het infobord.Op een drukke stranddag wordt al ruim voor het officiŽle begin van het naaktstrand naakt gerecreŽerd. (ongeveer vanaf waar het bord staat waar op staat aangegeven dat het naaktstrand over 250 meter begint).De strandopgang bij strandpaal 67,75 (250 meter voor het naaktstrand).Hier gezien vanaf de zijde van het fietspad. Er is hier geen echte fietsenstalling.
Bekijk hier het infobord.Het begin van het naaktstrand, bij laagwater.Ligbedjes op het strand (nog van het oude strandpaviljoen Adam & Eva).De officiŽle watersportzone bevind zicht tussen paal  68.2 en 68.4, echter de kitesurfschool staat nu aan het begin van het naaktstrand bij het strandpaviljoen Bodhi Beach.Eťn van de vlaggen die de kite-zone afbaken. Als deze vlaggen er staan geldt er een zwemverbod in de kite-zone.De kitesurfschool North Sea Watersports op het naaktstrand, naast Bodhi Beach.Zicht op Zandvoort vanaf het naaktstrand.De strandopgang ter hoogte van paal 68,75. (strandzijde)Ter hoogte van paal 68,75, hier is geen echte fietsenstalling meer aanwezig.
Bekijk hier het infobord. Op dit bord staat de kite-zone onjuist aangegeven; deze ligt officieel tussen paal 68.2 en 68.4.

Gezicht op Zandvoort, vanaf de standopgang bij paal 68,75.Het prachtige duinlandschap ter hoogte van paal 68,75Het naaktstrand voorbij de strandpaviljoens, kijkrichting Zandvoort.De strandopgang ter hoogte van paal 69.De strandopgang ter hoogte van paal 69. Hier is geen fietsenstalling aanwezig.
Bekijk hier het infobord.Het naaktstrand voorbij de strandpaviljoens.Het einde van het naaktstrand bij paal 70; het begin van het strandreservaat Noordvoort (paal 70-73). Het strandgedeelte tot aan het naaktstrand van Noordwijk Langevelderslag (paal 73) is bijzonder geschikt voor naaktrecreatie, waardoor een lange naturistische strandwandeling van 6 km nog steeds mogelijk is. Let op: op het gedeelte van Noordvoort is zitten en liggen niet toegestaan, ook is zwemmen in zee hier verboden.Op 1 januari 2013 vond de eerste NFN Nieuwjaarsduik plaats op het strand van Zandvoort. Met 150 deelnemers een groot succes. Helaas was de editie van 2014 (voorlopig) de laatste georganiseerd door de NFN. Toch wordt er elk jaar nog gedoken door een groep enthousiaste naturisten.


 
Op 14 juni 2013 vond er een wereldrecord poging Skinny Dip plaats. Met slechts 153 deelnemers werd de minimaal benodigde 413 deelnemers lang niet gehaald
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend