Laatst bezocht: 24-09-2017Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France
 

Naaktstrandje Gaasperplas


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,5 hectare
parkeren op 800 / 900 meter bushalte /metro op 10 min fietsen meenemen tot op strandje
goed toegankelijk voor mindervaliden waterkwaliteit, geen officiŽle zwemplek honden aangelijnd toegestaan
afvalbakken    


Algemeen
De Gaasperplas ligt tussen de bebouwing van Amsterdam Zuidoost en het riviertje de Gaasp in en heeft een oppervlak van 166 hectare. De plas is ontstaan door zandwinning voor de bouw van de Bijlmermeer. Aan de zuidkant van de plas zijn recreatiestranden met zwemplaatsen.

Het gedeelte voor naaktrecreatie (officieel sinds 2004) ligt aan de noordzijde. Kijk op de route pagina voor de ligging van het strandje. Op de borden op het terrein staat aangegeven dat naaktrecreatie is toegestaan vanaf 1 mei tot 1 oktober. Buiten de genoemde periode is volgens de beheerder het terrein geschikt op basis van  art. 430a. WvSr.

Het naaktstrandje heeft alleen ligweiden en geen zandstrand. Op het terrein zijn voldoende schaduwrijke plekken te vinden. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig. Aan deze zijde van de plas is geen officiŽle zwemlocatie. De waterkwaliteit wordt hier dan ook niet gecontroleerd, maar uiteraard is zwemmen hier wel toegestaan.
Kijk ook op de pagina van de beheerder.Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerHandige Links
Groengebied-Amstelland.nl (plattegrond Gaasperplas)

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend