Laatst bezocht: 8-8-2009Algemeen    Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland


Naaktstrandje Enkhuizen (Gedoogd!)


naaktstrand, gedoogd  lengte 250 meter parkeren op 260 meter
bushalte op 25 min waterkwaliteit, hier is geen officiŽle zwemplek aanwezig. honden aangelijnd toegestaan


Algemeen
Even ten noorden van Enkhuizen, aan de dijkweg naar Andijk, is een kleine landtong in het IJsselmeer, waarop naturisme al heel lang wordt gedoogd.

Het gebied heeft een natuurbestemming en is niet ingericht voor strandrecreatie. Door de vele begroeiing met lage struiken, riet en bomen, kan maar een klein gedeelte worden gebruikt voor recreatie. Er is maar ťťn onverhard toegangspad naar het naaktstrandje.
Uiteraard is het naaktstrandje ook met de boot via het IJsselmeer bereikbaar.

Over het strandje loopt een pad tot aan het uiteinde van de landtong, met hieraan slechts enkele kleine plaatsen die als ligweide dienst kunnen doen. Op het naaktstrandje is geen zandstrand aanwezig. Er zijn geen voorzieningen op het naaktstrandje en ook niet in de directe omgeving.

Het IJsselmeer is vanaf het naaktstrandje nauwelijks zichtbaar. Op een drietal plaatsen is zwemwater, door een kleine opening in de begroeiing bereikbaar. Het zwemwater is door de oever van stortstenen vrij moeilijk te bereiken. Bovendien zijn de stortstenen aan de waterlijn erg glad door algenaangroei. De langzaam aflopende bodem van het zwemwater is van zand. De waterdiepte voor het naaktstandje is over een groot gedeelte niet dieper dan 1,0 meter. Er is geen afgebakend zwemgedeelte. Het zwemwater is geen officiŽle zwemplek, zodat de waterkwaliteit hier dan ook niet wordt gecontroleerd.Weer
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend