Laatst bezocht: 04-08-2020Algemeen    Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland


Naaktstrandje Enkhuizen (Gedoogd!)


naaktstrand, gedoogd  lengte 250 meter parkeren op 260 meter
bushalte op 25 min waterkwaliteit, hier is geen officiŽle zwemplek aanwezig. honden aangelijnd toegestaan


Algemeen
Even ten noorden van Enkhuizen, aan de dijkweg naar Andijk, is een kleine landtong in het IJsselmeer, waarop naturisme al heel lang wordt gedoogd. Vroeger was het een druk bezocht strandje, maar door gebrek aan onderhoud is vrijwel het hele gebied dicht gegroeid.

Het gebied heeft een natuurbestemming en is niet ingericht voor strandrecreatie. Door de vele begroeiing met lage struiken, riet en bomen, kan maar een klein gedeelte worden gebruikt voor recreatie. Er is maar ťťn onverhard toegangspad naar het naaktstrandje.
Uiteraard is het naaktstrandje ook met de boot via het IJsselmeer bereikbaar.

Over het strandje loopt een pad tot aan het uiteinde van de landtong, met hieraan slechts enkele kleine plaatsen die als ligweide dienst kunnen doen. Op het naaktstrandje is geen zandstrand aanwezig. Er zijn geen voorzieningen op het naaktstrandje en ook niet in de directe omgeving. Door de begroeiing is het zwemwater (vrijwel) niet meer bereikbaar.

Op een naastgelegen weiland is nog wel ruimte voor naaktrecreatie, maar hier grazen ook paarden, dus op je spullen passen. Vanaf de dijk is er wel zicht op het naaktstrandje, maar gezien de grote afstand (circa 250 meter), is het gebied wel geschikt voor naaktrecreatie. Hier kan nog wel worden gezwommen.

Het zwemwater is door de oever van stortstenen vrij moeilijk te bereiken. Bovendien zijn de stortstenen aan de waterlijn erg glad door algenaangroei. De langzaam aflopende bodem van het zwemwater is van zand. De waterdiepte voor het naaktstandje is over een groot gedeelte niet dieper dan 1,0 meter. Er is geen afgebakend zwemgedeelte. Het zwemwater is geen officiŽle zwemplek, zodat de waterkwaliteit hier dan ook niet wordt gecontroleerd.Weer

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend