Laatst bezocht: 24-09-2017
Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Amsterdamse Bos


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,6 hectare
parkeren op 350 meter bushalte op 10 min fietsenstalling op het strandje
goed toegankelijk voor mindervaliden afvalbakken honden niet toegestaan

05-08-2019 Het naaktstrandje wordt dit najaar en komend voorjaar grondig opgeknapt. In verband met de werkzaamheden wordt het terrein naar verwachting vanaf half oktober 2019 tot en met mei 2020 afgesloten.
Lees verder op de site van het Amsterdamse Bos


Algemeen 
Het Amsterdamse Bos (ongeveer 1000 hectare groot) is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd als een gebruiksbos voor alle Amsterdammers. Jaarlijks bezoeken ongeveer 6 miljoen mensen het bos. In het bos zijn vele recreatieve voorzieningen aanwezig. Op de gemeentelijke site van het Amsterdamse Bos staat een overzicht met wat er allemaal te doen is in het bos. Op de zogenaamde Zonneweide is naaktrecreatie toegestaan. Kijk op de routepagina voor de bereikbaarheid,

De zonneweide is een bijna 2 hectare grote open ruimte in het bos met slechts één toegangspad. Voor de ligging kijk op de route pagina. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en heeft geen zwemwater. Er zijn voldoende schaduwrijke plekken. Sinds 2016 heeft de zonneweide een drinkwatertappunt.
Op het naaktstrandje zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Door seksuele overlast dreigde de zonneweide in 2014 te worden gesloten, gelukkig is in overleg met de NFN besloten om de zonneweide (voorlopig) open te houden. Het verzoek is om goed op het strandje te passen en bij ongewenst gedrag dit niet te gedogen, maar mensen hier op aan te spreken. Bij ongeregeldheden kan contact worden opgenomen met de Boswachterij op telefoonnummer 06-29081628.

Seksrecreanten worden verzocht om naar hun eigen plekje bij de Nieuwe Meer (Google Maps) te gaan.

Weer

Nieuws
 
04-06-2015: Het Parool Nudist moet hitsige types weghouden in Amsterdamse Bos

Handige links
Amsterdamsebos.nl

Zonneweide
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend