Laatst bezocht: 07-09-2021
Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Amsterdamse Bos


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,6 hectare
parkeren op 350 meter bushalte op 10 min fietsenstalling op het strandje
goed toegankelijk voor mindervaliden afvalbakken honden niet toegestaan

Algemeen 
Het Amsterdamse Bos (ongeveer 1000 hectare groot) is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd als een gebruiksbos voor alle Amsterdammers. Jaarlijks bezoeken ongeveer 6 miljoen mensen het bos. In het bos zijn vele recreatieve voorzieningen aanwezig. Op de gemeentelijke site van het Amsterdamse Bos staat een overzicht met wat er allemaal te doen is in het bos. Op de zogenaamde Zonneweide is naaktrecreatie toegestaan. Kijk op de routepagina voor de bereikbaarheid,

De zonneweide is een bijna 2 hectare grote open ruimte in het bos met slechts één toegangspad. Voor de ligging kijk op de route pagina. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en heeft geen zwemwater. Als natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups is een deel rondom de vrijstaande bomen ingezaaid met een bloemenmengsel. Dit deel wordt niet gemaaid en mag ook niet worden betreden.

Er zijn voldoende schaduwrijke plekken tegen de bosranden aan. Er is een watertappunt, verder geen voorzieningen aanwezig.

In het  aanwijzingsbesluit onder punt 19, behorende bij de APV is bepaald dat naaktrecreatie toegestaan is van 1 mei tot 30 september op de Zonneweide. Omdat deze regelgeving strijdig is met de landelijke wetgeving (art. 430a Sr), kan er ook prima buiten deze periode naakt worden gerecreëerd op de Zonneweide. Verder heeft alleen de gemeenteraad (en dus niet het college van B&W), de bevoegdheid om gebieden aan te wijzen die geschikt zijn voor ongeklede recreatie.

Honden zijn in het echte strandseizoen niet toegestaan. (verboden van 1 mei tot 1 oktober).

Door seksuele overlast dreigde de zonneweide in 2014 te worden gesloten, gelukkig is in overleg met de NFN besloten om de zonneweide (voorlopig) open te houden. Het verzoek is om goed op het strandje te passen en bij ongewenst gedrag dit niet te gedogen, maar mensen hier op aan te spreken. Bij ongeregeldheden kan contact worden opgenomen met de Boswachterij op telefoonnummer 06-29081628.

Seksrecreanten worden verzocht om naar hun eigen plekje bij de Nieuwe Meer (Google Maps) te gaan.Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerHandige Links
Amsterdamsebos.nl
Zonneweide

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend