Laatst bezocht: 24-09-2017
Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Amsterdamse Bos


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,6 hectare
parkeren op 350 meter bushalte op 10 min fietsenstalling op het strandje
goed toegankelijk voor mindervaliden afvalbakken honden niet toegestaan

16-06-2020 Het naaktrecreatieterrein de Zonneweide in het Amsterdamse Bos is toe aan onderhoud. De exacte startdatum is nog niet bekend, maar naar verwachting starten de werkzaamheden tussen half juli en half augustus. Voorjaar 2021 gaat de weide weer open. Ook na de werkzaamheden blijft de Zonneweide een naaktrecreatieterrein. Lees hier meer.

05-05-2020 In het najaar van 2019 zou de aanleg van de drainage plaatsvinden. Echter door de natte omstandigheden is deze uitgesteld tot dit jaar. De gewijzigde aanvraag voor de vergunning voorziet in de aanleg van 1 mei 2020 tot 1 mei 2021. Op dit moment is de vergunning nog niet verleend, zodat de zonneweide nog gewoon open is. Deze site heeft de gemeente Amstelveen gevraagd de werkzaamheden buiten het hoofdseizoen uit te voeren.

Zodra er meer bekend is volgt hier meer info.  Zie ook op de site van de NFN.


Algemeen 
Het Amsterdamse Bos (ongeveer 1000 hectare groot) is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd als een gebruiksbos voor alle Amsterdammers. Jaarlijks bezoeken ongeveer 6 miljoen mensen het bos. In het bos zijn vele recreatieve voorzieningen aanwezig. Op de gemeentelijke site van het Amsterdamse Bos staat een overzicht met wat er allemaal te doen is in het bos. Op de zogenaamde Zonneweide is naaktrecreatie toegestaan. Kijk op de routepagina voor de bereikbaarheid,

De zonneweide is een bijna 2 hectare grote open ruimte in het bos met slechts één toegangspad. Voor de ligging kijk op de route pagina. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en heeft geen zwemwater. Er zijn voldoende schaduwrijke plekken. Sinds 2016 heeft de zonneweide een drinkwatertappunt.
Op het naaktstrandje zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Door seksuele overlast dreigde de zonneweide in 2014 te worden gesloten, gelukkig is in overleg met de NFN besloten om de zonneweide (voorlopig) open te houden. Het verzoek is om goed op het strandje te passen en bij ongewenst gedrag dit niet te gedogen, maar mensen hier op aan te spreken. Bij ongeregeldheden kan contact worden opgenomen met de Boswachterij op telefoonnummer 06-29081628.

Seksrecreanten worden verzocht om naar hun eigen plekje bij de Nieuwe Meer (Google Maps) te gaan.Weer


Nieuws
04-06-2015 Nudist moet hitsige types weghouden in Amsterdamse Bos.


Handige Links
Amsterdamsebos.nl
Zonneweide

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend