Laatst bezocht:15-09-2019Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Berendonck
Foto's


Het naaktstrandje is nog maar pas ingezaaid en lijkt daardoor nog een beetje kaal.
Ook bevinden zich nog veel stenen op het naaktstrand, deze worden door een groep vrijwilligers zoveel mogelijk opgeruimd.
 
Voor foto's van het oude naaktstrand kijk hier.Gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Staddijk tegenover de Tennisvereniging Smash 70.Ga de tunnel onder de A73 door.Aan de andere zijde van de weg ligt het recreatiegebied Berendonck.
Volg het fietspad, zoals dit is aangegeven op de Route pagina.Ga links bij de eerste afslag. Dit is de weg naar de sauna.Op de rotonde bij de nieuwe sauna recht door.Het begin van het fietspad langs de A73.Het nieuwe betonpad langs de A73.Aan het einde rechts. Dit is het pad dat op het naaktstrand uitkomt.

Het naaktstrandje is met een laag hekwerk afgebakend. Net voor het naaktstrandje is er een fietsenstalling aanwezig. Er is alleen aan deze zijde een ingang.Fietsen worden van het terrein geweerd door een U-vormige toegang en moeten in de fietsenstalling worden geplaatst. Voor mindervaliden is er een poortje, waarvan een sleutel tegen betaling van een borg kan worden verkregen bij de beheerder van de Berendonk. Bekijk hier het bord met de gedragsregels en hier het waarschuwingsbord.Het veldje aan het begin, ongeveer het oude naaktstrandje, ligt vooral 's ochtends in de zon.De ligweide van de andere zijde gezien.Het naaktstrandje.Door de aarden wal, die is aangelegd om het zicht op de sauna te verminderen, is het bestaande zwem instapplekje komen te vervallen.Achter de aardenwal ligt aan de overkant de nieuwe sauna.

Het zandstrandje met het zwemwater. Let op: de bodem loopt eg steil af waardoor het water alleen geschikt is voor geoefende zwemmers. Er is geen met een drijflijn afgebakend zwemgedeelte aanwezig.Inmiddels staat er na veel aandringen van deze site een waarschuwingsbord.

Het naaktstrandje gezien vanaf de overkant.De andere zijde van het circa 30 meter lange zandstrandje.

In het heldere water zijn de dieptes dichtbij de kant goed zichtbaar.De onderbegroeiing bij de bomen verwijderd en geeft schaduwrijke plekken; ideaal op een hete zomerse dag.Het toiletgebouwtje (met mindervaliden toilet) op het naaktstrandje met een buiendouche.
De ligweide loopt hier erg steil af naar het zandstrandje.Door het lage hekwerk is het doorgaande onverharde pad afgesloten.Het alternatief is parkeren op de officiŽle parkeergelegenheid van de Berendonck.
De toegang tot de Berendonck (betaald parkeren).Parkeerplaats A.Langs het textielgedeelte naar het naaktstrandje (het asfaltpad is inmiddels vervangen door een betonpad.Volg het betonpad voorbij het hek. (kijkrichting tegengesteld aan looprichting).Volg het pad aan de oever van de plas.Bij de eerste afslag links. De volgende afslag rechts. Hier kom je op de eerst beschreven route uit.Op de twee andere landtongen is het gebied erg open geworden om naaktrecreatie hier te ontmoedigen. Ook zijn naaktrecreanten beboet en misschien komt de zaak voor de rechter. In het verleden heeft het Openbaar Ministerie vaak niet kunnen aantonen dat een gebied ongeschikt is voor naaktrecreatie.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend