Laatst bezocht: 21-07-2020


Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrand Maasvlakte


officieel naaktstrand met borden aangegeven lengte 1000 meter
parkeren op circa 100 meter zandstrand waterkwaliteit
aflopende bodem zwemwater eenvoudige snackgelegenheid op eerste parkeerterrein op 250 meter reddingspost op 500  meter vanaf zuidgrens
afvalbakken honden aangelijnd toegestaan  


Algemeen
De Maasvlakte is in de jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd als vooruitgeschoven haven van Rotterdam. Aan de zeezijde ontstond in deze sterk industriële omgeving een prachtig natuurgebied met zandstranden en duinen, met ruimte voor strandrecreatie. Met de aanleg van de Tweede Maasvlakte in 2008, aan de zeezijde van de bestaande Maasvlakte, is het populaire Slufterstrand en het daarop gelegen naaktstrand verdwenen.

In 2012 is het Maasvlakte strand weer opengegaan, met ook een gedeelte voor naaktrecreatie. Wel is het teleurstellend dat het (officiële) naaktstrand, ondanks de uitbreiding van de stranden op de nieuwe Maasvlakte, gekrompen is van 2500 meter naar slechts 500 meter. Met ingang van 2023 wordt het naaktstrand uitgebreid met 500 meter in noordelijke richting.

Het nieuwe naaktstrand ligt tussen het textielstrand en het sportstrand in (zie het kaartje op de routepagina). Het naaktstrand is aangegeven met borden. Doordat veel textielrecreanten parkeren bij de eerste strandopgang, liggen bloot en textiel aan het begin van het naaktstrand door elkaar.

Op het sportstrand, dat door het extensieve gebruik zeer geschikt is voor naaktrecreatie, wordt tot aan de eerst volgende strandopgang (2,3 km noordelijker) ook naakt gerecreëerd. Op het sportstrand (en deels op het uitgebreide deel van het naaktstrand) zijn in 2022 13 windmolens geplaatst met een tiphoogte van ongeveer 200 meter. Omdat de windmolens aan de noordkant van het naaktstrand staan is er geen overlast van slagschaduw, wel moet er rekening worden gehouden met enige geluidsoverlast.

In 2024 wordt dichtbij de parkeerplaats, als vervanging van het bestaande Futureland, het 25 meter hoge Havenervaringscentrum (HEC) geopend. Vanaf het dakterras is er zicht op het naaktrand, waardoor het mogelijk is dat het naaktstrand op termijn naar een andere plek zal moeten verhuizen.

Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Wel staat op het parkeerterrein een eenvoudige horeca voorziening (snackcontainer). Op het textielstrand staat een reddingspost van de Rotterdamse Reddingsbrigade op ongeveer 500 meter vanaf de zuidgrens van het naaktstrand. Bij overlast kan ook contact (06-1343821) worden opgenomen met de reddingsbrigade.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Tweede Maasvlakte. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids
Nude Beach Reviews

WeerNieuws
18-06-2021 Jo en Ria vrezen het ergste: pal naast hun favoriete naaktstra...
16-06-2021 Impressie nieuw infocentrum Maasvlakte
26-07-2019 Hulpdiensten massaal naar Tweede Maasvlakte: ‘Mensen vallen ...Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend