Naaktstrandje Wylerbergmeer

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 02-09-2020


gedoogd naaktstrand
oppervlakte 0.2 hectare
betaald parkeren op 800 m
gratis parkeren op 880 m
bushalte op 15 minuten / 20 minuten
niet geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op 250 m
toilet op 700 m
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
kiosk op 750 m
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Ten oosten van Nijmegen, vlak tegen de grens met Duitsland, ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Het is een klein recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijke stranddag. Er zijn twee toiletgebouwen en een kiosk. Op de textielzijde zijn ook zandstranden aanwezig met diverse speeltoestellen, bekijk hier het infobord. (het naaktstrandje staat hierop niet aangegeven, maar ligt achter het eilandje in de plas). Op de website van het recreatiegebied Wylerbergmeer is meer informatie te vinden. Voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje kijk op de route pagina.

Officieel heeft het Wylerbergmeer geen gedeelte voor naaktrecreatie, maar aan de oostzijde wordt al jarenlang naaktrecreatie gedoogd, op een min of verscholen ligweide in het bos. Een hoge heg schermt het naaktstrandje af van het achterliggende voetpad. Het voetpad is in 2016 verbreed en verhard en vormt nu een populair wandelrondje rondom de recreatieplas. Hoewel naaktrecreatie hier wordt gedoogd heeft de beheerder van het gebied bij de ingang (sinds 2019) een bord met gedragsregels geplaatst. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en geen zandstrand. Door de aanwezigheid van enkele hoge bomen zijn er voldoende schaduwrijke plekken, maar hierdoor is er in het voor- en najaar beperkt gelegenheid voor zonnen. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is bereikbaar via een 3 tal smalle openingen in het riet.
Het zwemwater gedeelte ter hoogte van het eiland is ongeveer maximaal 1,00 meter diep. Hier is ook een trapje aanwezig die het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Verder wordt het water snel diep en heeft geen afgebakend zwemgedeelte. Hierdoor is het minder geschikt voor ongeoefende zwemmers.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Wylerbergmeer op 250 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.