Naaktstrandje Wilhelminapolder

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 25-07-2018


gedoogd naaktstrand
lengte 200 meter
gratis parkeren op 340 m
niet geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op 2000 m
aflopende bodem
honden toegestaan
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


In de Wilhelminapolder, een ingepolderd gebied noordelijk van Goes, vindt aan de dijk op een aantal plaatsen strandrecreatie plaats. Aan de westzijde bij de Zandkreekdam  ligt de officiële zwemlocatie Katse Veer Badstrand en aan de oostzijde bij Het Sas ligt een populair strandje. Ongeveer halverwege de beide strandjes ligt een gebied waar (op beperkte schaal) aan de dijk naakt wordt gerecreëerd. In 2012 is de dijk versterkt en er is tevens een fietspad aangelegd, waardoor de oorspronkelijke locatie minder geschikt is geworden voor naakt recreatie. Nu wordt ongeveer 400 meter westelijk naakt gerecreëerd, waar het asfalt fietspad stopt en overgaat in het hobbelige dijktalud. Voor de route beschrijving kijk op de route pagina.

Het is geen officieel aangewezen naaktstrand, maar het gebied is door de afgelegen ligging zonder meer geschikt voor naakt recreatie. Het gebied ligt aan de Zandkreek, een ondiepe zijarm van de Oosterschelde en is niet ingericht voor strandrecreatie. Het grastalud van de dijk wordt als ligweide gebruikt en er is geen zandstrandje aanwezig.
Ook ontbreken verdere voorzieningen.

Met laagwater valt een groot gebied droog, waardoor er dan niet kan worden gezwommen. In verband met de aanwezige stenen wordt bij het zwemmen het dragen van waterschoenen aanbevolen.

De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Katse Veer Badstrand op 2000 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrandWeer


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.