Naaktstrandje Wageningse uiterwaarden

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 18-07-2020


gedoogd naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 0.4 hectare
gratis parkeren op 1600 m / 1450 m
bushalte op 20 minuten
fietsenstalling op 550 m
geschikt voor mindervaliden
begrazing door schapen
zandstrand
aflopende bodem
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Wageningse uiterwaarden in het stoomgebied van de Rijn, zijn door de vele zandstrandjes erg populair. Het gebied eigendom van Staatsbosbeheer maakt deel uit van de Rijnvallei en heeft primair een natuurfunctie en is niet ingericht voor strandrecreatie. Het zwemmen in de rivier is niet toegestaan.
In de uiterwaarden grazen dieren. Laat deze dieren met rust en voer en aai de dieren niet. De uiterwaarden zijn vrij toegankelijk, maar het betreden is wel op eigen risico.

Op het meest westelijke strandje vindt al jaren naaktrecreatie plaats. Sinds medio 2023 is het gebied ook aangegeven met een officieel bord met de tekst "Gedoogd naaktstrand". Voor de ligging en de parkeer mogelijkheden kijk op de route pagina. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit weiland, met aan het water een klein zandstrandje. De breedte van het zandstrandje is erg afhankelijk van de waterstand in de rivier. Er zijn geen voorzieningen aanwezig.

Hier is geen officiële zwemlocatie. Het zwemmen in de rivieren is gevaarlijk en volgens de infoborden niet toegestaan. Tussen de kribben staat er vaak een verraderlijke stroming. Daarnaast maakt de zuiging van passerende schepen het zwemmen gevaarlijk. Dus wees gewaarschuwd en beperk het zwemmen tot alleen badderen!
Het water heeft binnen de kribben een langzaam afdalende bodem. Er is geen afgebakend zwemgedeelte.


Meer over dit naaktstrand


Weer

NieuwsKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.