Naaktstrandje Vrouwenpolder


Laatst bezocht 14-09-2020


officieel naaktstrand
tussen paal 8,6 en 10,9 en tussen duinovergang 73 en 75
met borden aangegeven
lengte 3250 meter
betaald parkeren op 1400 m
bushalte op 45 minuten
fietsenstalling op 1100 m / 700 m
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op 400 m
aflopende bodem
golfbreker palen
toilet op het strandje
douche op het strandje
afvalbakken
honden op beperkt gedeelte toegestaan, tot strandopgang 71
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Vrouwenpolder is een gezellige familiebadplaats in het noordwesten van Walcheren.
Het heeft twee supermarkten, diverse restaurants en horecagelegenheden. In de directe nabijheid liggen o.a. het bungalowpark Breezand en de camping Oranjezon.

Tussen de badplaats en het strand ligt het uitgestrekte natuurgebied Oranjezon, dat deel uit maakt van de Manteling van Walcheren. Het natuurgebied heeft meer als 100 jaar dienst gedaan als drinkwaterwingebied voor Walcheren. Het gebied, waar momenteel geen water meer wordt gewonnen, is grotendeels eigendom van Delta Nutsbedrijven en wordt beheerd door de Stichting Het Zeeuwse Landschap. Tegen een vergoeding van 1 euro kan bij automaat bij de ingang een wandelkaart worden verkregen. Ook is hier een kleine expositieruimte.

Aan het strand is op twee plaatsen naaktrecreatie toegestaan. Beide strandgedeeltes zijn het best bereikbaar via de parkeerplaats bij de camping Oranjezon. Ook is het naaktstrand vrij toegankelijk via strandopgang 76: Zandput aan de zijde van Breezand. Voor de strandopgang Oranjezon is geen entree verschuldigd. Net voor de strandopgang is een lange trap, waardoor het strand met een wandelwagen of een bolderkar minder goed bereikbaar is.

Het westelijke naaktstrand (richting Oostkapelle)

Vrijwel direct links van de strandopgang begint het naaktstrand. Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 8,6 (duinovergang 72) en 10,9. Het gebied staat op het strand met borden aangegeven.

Vanwege de natuurwaarde en de natuurbescherming is het verboden om in de duinen te recreëren. Er wordt streng gecontroleerd en overtreders lopen het risico op een bekeuring.

Net voor het naaktstrand staat het strandpaviljoen Aloha Beach, hier is op het terras geen bloot toegestaan. Op het naaktstrand is ook een toilet en een douche aanwezig. Vooral aan het begin zijn ook veel textielrecreanten die ook gebruik maken van het naaktstrand.

Op een gedeelte van het strand zijn golfbrekerpalen aanwezig. Het zwemmen dichtbij deze palen is gevaarlijk. Bij hoogwater zijn alleen de twee palen aan het uiteinde van de palenrij zichtbaar. Op het strand is geen direct badtoezicht aanwezig. Dichtbij de strandopgang staat een kleine strandpost met EHBO.

Het naaktstrand gaat aan de westzijde over in het naaktstrand Oostkapelle

Het oostelijke naaktstrand (richting Breezand).

Veel minder bekend is gebied ten oosten (rechts) van strandopgang Oranjezon. Eerst volgt hier een gedeelte textielstrand van circa 700 meter lengte, waarna het naaktstrand begint bij duinovergang 73. (op de infoborden staat dit verkeerd aangegeven).  Het naaktstrand loopt door tot duinovergang 75 en eindigt bij het kleine strandpaviljoen Aquarius.

Vanwege de natuurwaarde en de natuurbescherming is het verboden om in de duinen te recreëren. Er wordt streng gecontroleerd en overtreders lopen het risico op een bekeuring.

Op het terras van Aquarius is bloot niet toegestaan. Het strandpaviljoen is beperkt geopend, voornamelijk alleen in het weekend. Via de duinen is het strand alleen toegankelijk met een wandelkaart van de Stichting Zeeuws Landschap, te koop bij de automaat bij pompstation Oranjezon.

Op het strand is geen direct badtoezicht aanwezig. De dichtstbijzijnde strandpost staat bij de strandopgang Zandpunt; op 530 meter vanaf de oostgrens.

De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Breezand, overgang de Zandput op 400 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Getij voor Vrouwenpolder (bron Getij.rws.nl)
Datumhoogwater t.o.v. NAPlaagwater  t.o.v. NAP
vandaag19-5-202400:05    +122 cm12:32    +153 cm06:22    -154 cm18:43    -130 cm
morgen20-5-202400:46    +142 cm13:09    +168 cm07:06    -162 cm19:21    -141 cm
overmorgen21-5-202401:21    +160 cm13:43    +181 cm07:42    -167 cm19:56    -151 cm
SwipeSwipe tabel om meer te zien


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.