Naaktstrandje t Twiske (Baaiegatstrand)


Laatst bezocht 11-07-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.7 hectare
betaald parkeren op 740 m
bushalte op 35 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1 meter diepte
toilet op het strandje
volleybalveld
Jeu de Boules baan
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Recreatiegebied Het Twiske ligt ten noorden van Amsterdam, tussen Zaandam en Purmerend, in de gemeente Oostzaan. Het gebied van 650 hectare bestaat uit plassen, sloten, weilanden en bosjes. De grootste plas, de Stootersplas met een oppervlakte van ongeveer 200 hectare is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van het Coentunneltracé.

In 1972 is het gebied ingericht als recreatiegebied met vele recreatieve voorzieningen, waaronder een aantal stranden. In de jaren 80 was naaktrecreatie in het hele gebied toegestaan, maar nu is er één aangewezen gedeelte. Tot 2010 werd het op Wezenlandstrand naakt gerecreëerd. In 2011 verhuisde het naturistenterrein naar het minder afgelegen en grotere Baaiegatstrand. Aanvankelijk lag het vrij open aan het doorgaande fietspad, maar door de hoger wordende beplanting is het nu uit het zicht komen te liggen. Alleen bij de ingang is er nog enig zicht op het naaktstrandje. Kijk op de route pagina voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje.

Het naaktstrandje ligt op een eiland en is aan één zijde via een houten brug toegankelijk. Er staat geen specifiek naaktstrandbord, maar op het infobord bij de ingang staat het gebied wel aangegeven als naturistenterrein. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit ligweiden en heeft aan de baaizijde over ongeveer de helft van de lengte een zandstrand. Het zandstrand dat eerst over de gehele lengte liep is in 2020 ingekort. Aan de zijde van de Stootersplas bevindt zich een (nieuw) klein zandstrand. Honden zijn aangelijnd toegestaan op het achterste gedeelte, dat bereikbaar is door vanaf de ingang direct het pad langs het water aan de linkerzijde te nemen. Op het honden gedeelte is het zwemwater aan de Stootersplas via een zwemtrap bereikbaar.

Op het naaktstrandje is een toiletvoorziening aanwezig. Ook heeft het twee Jeu de Boules banen en een volleybalveld.

Op 1 januari om 14:00u vindt traditioneel eenNieuwjaarsduik plaats.

De baai is van de Stootersplas afgescheiden door een balkenconstructie. Het zwemwater aan de baai heeft een langzaam aflopende bodem met een afgebakend gedeelte met een maximale waterdiepte van 1,40 meter. Buiten de drijflijn wordt het water in de baai nauwelijks dieper, maar hier bevinden wel zich veel onderwaterplanten.

Bij het kleine zandstrandje en bij de beide zwemtrappen aan de Stootersplas loopt de bodem vrij steil af en wordt het zwemwater snel diep. Hier is het zwemwater alleen geschikt voor geoefende zwemmers.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Het Twiske Baaiegat Naturistenstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.