Naaktstrandje Oostplas Tilburg Goirle

opgeheven

Laatst bezocht 29-08-2009


opgeheven
lengte 45 meter
gratis parkeren op 750 m
bushalte op 20 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien

22-07-2020 Door de hogere waterstand is het kleine zandstrandje grotendeels verdwenen. Het het overgebleven gedeelte ligt nu aan het doorgaande pad en wordt niet meer afgeschermd door rietkragen, waardoor de locatie minder geschikt is voor naaktrecreatie.

Het (textiele) strandje aan de westzijde van de plas wordt per 1 augustus 2020 ook gesloten
Algemeen


Aan de zuidzijde van Tilburg, ten oosten van Goirle ligt de Oostplas. Dit zandwingat staat ook bekent onder de namen: De Nieuwe Ruischvoorn of Put van Heel.
Aan deze plas, dichtbij de woonwijk "De Hoge Wal" in Goirle liggen een aantal kleine strandjes. De strandjes aan de noordwest zijde worden gebruikt door textielrecreanten. Aan de zuidoostzijde van de plas ligt een klein strandje verscholen in de hoge rietvelden. Vanaf de woonwijk is er geen zicht op het strandje, zodat het strandje zich erg goed leent voor naturisme. Het naaktstrandje wordt niet druk bezocht.

Het strandje ligt verscholen in de rietvelden rondom de plas. Het natuurgebied is niet ingericht voor strandrecreatie. Het strandje bestaat eigenlijk alleen uit een smalle zandstrook, met veel puinsteen, aan het water. Tussen het riet zijn ook enkele plekken geschikt om te zonnen. Op het naaktstrandje en ook in de directe omgeving zijn geen voorzieningen aanwezig. Het strandje heeft geen gunstige zonligging, vooral in het voor en najaar, komt het naaktstrandje al snel in de schaduw te liggen. Aan de westzijde van het naaktstrandje, zijn ook enkele steigers (verscholen in het riet), die gebruikt kunnen worden om te zonnen.
De Oostplas is verpacht viswater, waardoor er in het gebied veel wordt gevist en het strandje mogelijk bezet is door vissers.

De Oostplas is geen officiële zwemplaats. Rondom de plas staan borden met de tekst: "Niet zwemmen en duiken. Koude onderstroming".
De oever, die stijl afloopt, bestaat uit stortsteen, waardoor het water erg moeilijk bereikbaar is. Waterschoenen zijn aanbevolen. Het water is erg diep, maar wel zeer helder. Wees gewaarschuwd als je hier toch gaat zwemmen!


Meer over dit naaktstrandWeer


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.