Naaktstrandje Ritthem

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 14-09-2020


gedoogd naaktstrand
oppervlakte 7.1 hectare
gratis parkeren op 500 m / 800 m
bushalte op 30 minuten
fietsenstalling op 100 m
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
honden toegestaan
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Op een gedeelte van het strand bij Ritthem, ongeveer 3 km oostelijk van Vlissingen, wordt al decennia naakt gerecreëerd. In 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen voorgesteld dit gedeelte van het strand bij Ritthem aan te wijzen als geschikt voor naaktrecreatie. Vooral door tegenwerking van het Dorpscomité Ritthem is het voorstel niet aangenomen door de gemeenteraad en werd naaktrecreatie in de hele gemeente Vlissingen verboden. Dankzij de inspanningen van de NFN heeft de gemeente Vlissingen op 26 april 2007 het verbod weer ingetrokken. Het naaktrecreatieverbod in de strandnota is gewijzigd in: “In de gemeente Vlissingen worden geen gebieden als geschikt voor naaktrecreatie aangewezen”.

Het Dorpscomité Ritthem heeft in maart 2011 de gemeente Vlissingen gevraagd deze site juridisch aan te pakken, omdat het naaktrecreatie promoot op het strand bij Ritthem terwijl dit hier verboden zou zijn.
Bij naderonderzoek van deze site blijkt, dat zowel de Gemeente Vlissingen als het Dorpscomité Ritthem zich (bewust?) beroepen op het verouderde naaktrecreatieverbod.
Uiteindelijk heeft de gemeente Vlissingen besloten om niet op te treden tegen naaktrecreanten op het strand bij Ritthem, omdat als een geverbaliseerde naaktrecreant naar de rechter stapt, de kans erg groot is dat deze in het gelijk wordt gesteld.

Het strand bij Ritthem bestaat uit twee afgescheiden strandgedeeltes: het strand bij de strekdam Fort Rammekens en het strand bij het caisson Rammekenshoek. Op het laatst genoemde strand wordt ter hoogte van het duingebied naakt gerecreëerd (oostzijde). Recreatie in het duingebied is niet toegestaan. Het oorlogsmonument vormt ongeveer de scheiding tussen het naakt- en het textielgedeelte.

Het strand ligt aan een soort baai, die bij laagwater grotendeels droog valt, waardoor het strand erg uitgestrekt is. Het droog vallende strandgedeelte bevat veel slib en losliggend puin.

Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. In het natuurgebied achter het naaktstrand is recreatie verboden. Geadviseerd wordt om op het strand waterschoenen te dragen in verband met de aanwezigheid van oesterschelpen, stenen en puin.

Op het naaktstrandje en ook in de directe nabijheid is geen bad toezicht aanwezig.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Strand bij slufter en caisson Rammekenshoek . Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Getij voor Ritthem (bron Getij.rws.nl)
Datumhoogwater t.o.v. NAPlaagwater  t.o.v. NAP
vandaag18-5-202411:57    +153 cm    05:32    -163 cm18:00    -134 cm
morgen19-5-202400:15    +143 cm12:44    +174 cm06:32    -174 cm18:51    -149 cm
overmorgen20-5-202400:58    +165 cm13:23    +191 cm07:17    -183 cm19:32    -162 cm
SwipeSwipe tabel om meer te zien


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.