Naaktstrandje De Potten Sneek


Laatst bezocht 31-07-2019


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.4 hectare
gratis parkeren op 440 m
bushalte op 35 minuten
fietsenstalling op 320 m
redelijk geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op 250 m
toilet op 560 m
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Het Pottengebied, op ongeveer 6 km oostelijk van Sneek, is het oudste recreatiegebied aan het Sneekermeer. Het grootste deel van het gebied is gericht op de watersport, met onder andere jachthavens, een camping, een vakantiepark en een paviljoen. Aan het eind van de Paviljoenwei, de enige toegangsweg tot het recreatiegebied, ligt het pontje naar het Starteiland. Voor de bereikbaarheid kijk op de route pagina.

Dagrecreatie vindt plaats rondom een voormalige zandwinplas, die in de jaren 80 van de vorige eeuw is omgebouwd tot een recreatiegebied. De plas heeft een open verbinding met het Sneekermeer, maar is niet toegankelijk voor boten. Tijdens de Sneekweek, die in de eerste week van augustus plaatsvindt, wordt een deel van het terrein gebruikt. Bij de ingang van het dagrecreatiegebied liggen de textielstranden met sanitaire voorzieningen. Aan deze zijde bevindt zich de officiële zwemwaterlocatie met zandstranden. Bekijk hier het infobord. (Het naaktstrandje staat niet op dit bord aangegeven, maar bevindt zicht aan de noordzijde; dit is de bovenkant van het kaartje).

Sinds 2017 heeft de plas een heel ander aanzien gekregen, door de komst van Waterskibaan-Sneek. In de plas is een 770 meter lange kabelwaterskibaan gesitueerd, waardoor vooral aan de textielzijde de zwemmogelijkheden flink beperkt zijn.
waterkabelskibaan
De definitieve vorm van de waterkabelskibaan. Bron:www.ruimtelijkeplannen.nl.

Aan de overzijde van de plas is op een gedeelte naaktrecreatie toegestaan. Het naaktstrandje bestaat uit twee afzonderlijke gedeeltes. Een grote zonneweide en een smal langgerekt gedeelte aan het water met twee bredere delen. Er is geen zandstrand aan deze kant van de plas.

Door dat in 2016 het waterpeil in het achterliggende natuurgebied de Postkar verhoogd werd, is er op het naaktstrandje flinke wateroverlast ontstaan. Om deze overlast tegen te gaan is de grote zonneweide opgehoogd en opnieuw ingericht. Door de kap van de grote bomen zijn er weinig schaduwrijke plekken overgebleven. Voor meer info kijk hier.

Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is alleen geschikt voor geoefende zwemmers, en is bereikbaar via een trap bij een drietal steigers. Zwemmers kunnen hier aan de kant niet staan, de plas is ongeveer 6 meter diep. Het zwemgebied is verder afgebakend voor boten.

De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Pottenstrand op 250 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.