Naaktstrandje Noord Aa
Vernieuwd.02-04-2016: Het nieuwe naaktstrand (vanaf 2017 in gebruik).

Bekijk hier enkele foto's van de aanleg van het nieuwe strandje.


bron: gemeente Zoetermeer.
Begin mei wordt begonnen met de aanleg van het nieuwe naaktstrand aan de zuidoost zijde van het recreatiegebied. Op de onderstaande foto is de locatie van het naaktstrand ingetekend. De dam zal gedeeltelijk worden verwijderd en ook de brug komt te vervallen.
Het naaktstrand wordt aan de landzijde afgeschermd door een aardenwal (ongeveer 1,70 meter hoog) met een smalle onderbreking voor het toegangspad. Op het naaktstrand komt een toiletgebouw met een douche. Verder komt er ook een fietsenstalling.
Het homostrandje (rechtsonder op de foto) wordt aan de waterzijde verkleind, waardoor het zijn (zwem)water verliest. Het homo strandje zal alleen vanaf de Aziëweg toegankelijk zijn. Bekijk hier het complete herinrichtingsplan van het recreatiegebied. Tot 2017 zal het huidige naaktstrand in gebruik blijven; onduidelijk is nog wanneer van het nieuwe naaktstrand gebruik kan worden gemaakt.


09-02-2016: Nieuw naaktstrand Zoetermeer voldoet aan wensen

18-11-2015: Nieuwe locatie naaktstrand Noord Aa

In overleg met gebruikers van het naaktstrandje wordt, de locatie van het naaktstrand nog iets gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Nu komt het naaktstrand te liggen aan de oostzijde van het kinderstrand. Het homo strandgedeelte blijft hierbij ongewijzigd.
Het is de bedoeling dat het nieuwe naaktstrand in het seizoen 2017 in gebruik wordt genomen.


bron: NFN

04-09-2015: Naturisten liever niet bij homo-ontmoetingsplek

29-07-2015: De gemeente Zoetermeer heeft vergevorderde plannen om het huidige (familie) naaktstrand te verplaatsen naar het einde van de strandzone aan de zuidoostzijde. Het is de bedoeling dat deze herinrichting plaatsvindt voor het volgende strandseizoen 2016.

Het naaktstrandje komt dan te liggen op de plaats waar zich nu het homostrandje bevindt. Ook het homostrandje blijft bestaan; dit wordt opgesplitst in twee strandgedeeltes. Aan de waterzijde komt dan het nieuwe naaktstrandje te liggen en aan de andere zijde, goed afgeschermd door bosschages en een hekwerk, komt de homo ontmoetingsplek te liggen.


Bron: Noordelijk Plassengebied (Noord AA) Inrichtingsschets Strandzone Zoetermeerse plas Juni 2015
De locatie van het nieuwe naaktstrand staat al vast, maar hoe moet het nieuwe naaktstrand worden ingericht? De NFN zoekt regelmatige bezoekers van het (familie) naaktstrandje die willen meedenken. Wil je invloed hebben op de inrichting, stuur dan een mailtje naar strand@nfn.nl

Op mooie warme dagen staat in het gebied de samenspraak wagen van de gemeente, waar je je ideeën ook kwijt kunt.


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.