Naaktstrandje Maasvlakte


Laatst bezocht 21-07-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
lengte 1000 meter
gratis parkeren op 100 m / 1400 m
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
honden toegestaan
strandpaviljoen op 280 m
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Maasvlakte is in de jaren 60 van de vorige eeuw aangelegd als vooruitgeschoven haven van Rotterdam. Aan de zeezijde ontstond in deze sterk industriële omgeving een prachtig natuurgebied met zandstranden en duinen, met ruimte voor strandrecreatie. Met de aanleg van de Tweede Maasvlakte in 2008, aan de zeezijde van de bestaande Maasvlakte, is het populaire Slufterstrand en het daarop gelegen naaktstrand verdwenen.

In 2012 is het Maasvlakte strand weer opengegaan, met ook een gedeelte voor naaktrecreatie. Wel is het teleurstellend dat het (officiële) naaktstrand, ondanks de uitbreiding van de stranden op de nieuwe Maasvlakte, gekrompen is van 2500 meter naar slechts 500 meter. Met ingang van 2023 wordt het naaktstrand uitgebreid met 500 meter in noordelijke richting.

Het nieuwe naaktstrand ligt tussen het textielstrand en het sportstrand in (zie het kaartje op de route pagina). Het naaktstrand is aangegeven met borden. Doordat veel textielrecreanten parkeren bij de eerste strandopgang, liggen bloot en textiel aan het begin van het naaktstrand door elkaar.

Op het sportstrand, dat door het extensieve gebruik zeer geschikt is voor naaktrecreatie, wordt tot aan de eerst volgende strandopgang (2,3 km noordelijker) ook naakt gerecreëerd. Op het sportstrand (en deels op het uitgebreide deel van het naaktstrand) zijn in 2022 13 windmolens geplaatst met een tiphoogte van ongeveer 200 meter. Omdat de windmolens aan de noordkant van het naaktstrand staan is er geen overlast van slagschaduw, wel moet er rekening worden gehouden met enige geluidsoverlast.

In 2024 wordt dichtbij de parkeerplaats, als vervanging van het bestaande Futureland, het 25 meter hoge Havenervaringscentrum (HEC) geopend. Vanaf het dakterras is er zicht op het naaktrand, waardoor het mogelijk is dat het naaktstrand op termijn naar een andere plek zal moeten verhuizen.

Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. Wel staat op het parkeerterrein een eenvoudige horeca voorziening (snackcontainer). Op het textielstrand staat een reddingspost van de Rotterdamse Reddingsbrigade op ongeveer 500 meter vanaf de zuidgrens van het naaktstrand. Bij overlast kan ook contact (06-1343821)worden opgenomen met de reddingsbrigade.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Tweede Maasvlakte. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

NieuwsKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.