Naaktstrandje Lauwersmeer

opgeheven

Laatst bezocht 01-08-2009


opgeheven
oppervlakte 0 hectare
niet geschikt voor mindervaliden
honden niet toegestaan
  
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Rondom het Lauwersmeer gebied vindt al jaren op beperkte schaal naaktrecreatie plaats. Helaas is er tot op heden nog geen officieel gebied aangewezen voor naaktrecreatie.

In de Leeuwarder Courant van 12-7-2008 is bij een artikel over het Lauwersmeer gebied een kaartje geplaatst, met daarop getekend de locatie van een piepklein naaktstrandje.
Deze locatie ligt aan de zuidzijde van het Nieuwe Robbengat, vlakbij Landal Natuurdorp Suyderoogh (niet naturistisch).

Bij later contact met het Nationaal Park Lauwersmeer, is gebleken dat bij het artikel een foutief kaartje is geplaatst. Er hebben wel plannen bestaan voor een naturistenstrand, maar deze zijn door de gemeente Marne afgekeurd. De gemeente Marne heeft naaktrecreatie op deze locatie verboden.

Op de beoogde locatie is het met mooi weer, redelijk druk met wandelaars, zodat deze locatie op drukke dagen niet geschikt is voor naaktrecreatie. Indien het gebied opnieuw wordt ingericht en tevens wordt gemarkeerd met borden, kan dit toch een prima locatie worden voor naaktrecreatie.

Het naaktstrandje bestaat uit alleen een ligweide, er is geen zandstrand aanwezig. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is direct aan het begin circa 50 cm diep. Het eerste gedeelte heeft een geleidelijk aflopende bodem. Het gebied waar het sneller diep wordt, is aangegeven met een aantal stokken. Direct langs de kant, liggen stenen op de bodem, dus voorzichtig in het water stappen.


Meer over dit naaktstrandWeer


Kies taal:
english deutsch fran├žais 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.