Naaktstrandje Isabellagriend


Laatst bezocht 19-08-2018


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 13 hectare
gratis parkeren op 670 m
bushalte op 30 minuten
fietsenstalling op het strandje
niet geschikt voor mindervaliden
begrazing door Galloways runderen
aflopende bodem
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Isabellagriend is een natuurgebied aan de Oolderplas ten zuidwesten van Roermond bij het dorpje Herten. Het maakt deel uit van het veel grotere natuurgebied Ooldergreend. De Oolderplas is een voormalige grindwinplas en staat in open verbinding met de Maas. Ook liggen hier twee kleinere plassen. Het gebied is eigendom van het Limburgs Landschap en is ingericht als natuurgebied met plaats voor recreatie. In het gebied vindt begrazing plaats door Galloway runderen. Stoor en voer deze dieren niet en blijf op minimaal 25 meter afstand. Het gebied is te voet en per fiets vrij toegankelijk, maar wel op eigen risico.

Het deel waar naaktrecreatie is toegestaan ligt niet aan de Oolderplas (154 ha) maar aan de veel kleinere Haaksstaartenplas (9,5 ha) en aan de noordoever van de Prinsenstaartenplas. Deze twee plassen staan ook in openverbinding met de Maas en zijn van elkaar gescheiden door een dwarsdam de zuidelijke grens van het naaktstrandje. Deze dwarsdam is het drukst bezochte deel van het naturistenterrein.

Aan deze plassen wordt al jaren naakt gerecreëerd (sinds 1994 officieel). Het gebied is  gemarkeerd met borden. Het terrein bestaat uit onregelmatig grasland, met vooral aan de waterkant bosschages en er is geen zandstrand aanwezig. Op het naaktstrand zijn geen voorzieningen aanwezig. Afval moet door de bezoekers mee naar huis worden genomen.
Door de uitgestrektheid van het terrein, is het zeer geschikt voor het maken van een naturistische wandeling. Aan de noordzijde van het U-vormige terrein is een doorwaadbare plaats (wel met waterschoenen, vanwege de aanwezige stenen op de bodem), zodat een rondje van circa 2 km rondom de Haaksstaartenplas kan worden gelopen. Voor de ultieme natuurbeleving zijn door de bosschages een drietal struinpaden aangelegd.

Het naaktstrand is ook per boot bereikbaar, aan de noordzijde van de Prinsenstaartenplas kan aan diverse steigers worden afgemeerd. Boten mogen hier maximaal 3 dagen blijven liggen.

Het water is niet ingericht als een officiële zwemplek en heeft dan ook geen afgebakend gedeelte. Het gedeelte aan de noordzijde (niet botenzijde) van de dwarsdam is het meest geschikt om te zwemmen. Hier is een aflopende bodem, maar het water wordt wel vrij snel diep. Op ongeveer 10 meter uit de kant wordt het water te diep om er te kunnen staan. Omdat aan de oever veel grind ligt is het dragen van waterschoenen aan te bevelen.

De Stichting Naturisme Isabellagriend heeft zich sinds 2001 ingezet voor het in stand houden en bevorderen van het naturisme op de Isabellagriend. Helaas is deze stichting eind 2021 opgeheven, bij gebrek aan nieuwe bestuursleden.

Ook is er een (besloten) Facebook pagina voor de bezoekers van de Isabellagriend / Oolderplas.


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.