Naaktstrandje Hemelrijk


Laatst bezocht 06-07-2019


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.3 hectare
betaald parkeren op 1200 m
bushalte op 30 minuten
fietsenstalling op 930 m
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
toilet op het strandje
afvalbakken
honden niet toegestaan
kiosk op 700 m
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


06-01-2021: BillyBird is momenteel bezig met de ontwikkeling van een bungalowpark achter het naaktstrand, waardoor op termijn het naaktstrand vermoedelijk gaat verdwijnen. De ontwikkelingen gaan (gelukkig) erg langzaam, waardoor het naaktstrandje ook in het seizoen 2024 open gewoon open is.

Het BillyBird Park Hemelrijk ligt aan de zuidoost kant van Volkel, aan een circa 30 hectare grote voormalige zand- en grindwinningplas. Sinds 1986 is het gebied ingericht als recreatie plas. Aan de noordzijde van de plas zijn in der loop der jaren steeds meer attracties gebouwd, waardoor het accent niet alleen meer ligt op de strandrecreatie. Er is onder andere een binnenspeeltuin, trampolines, waterattracties, snelle bootjesglijbaan, poppentheater, strandbad, kinderkermis, touwenparcours en een helihaven.

Voor de toegang van het park is entree geld verschuldigd.Voor de entree prijzen en openingstijden, zie verder op dewebsite van het recreatie park.

Op een min of meer afgescheiden gedeelte is sinds 1993 ruimte voor naaktrecreatie. Het naaktstrandje ligt op ruime afstand van het drukke deel met de vele attracties. Op de website van het recreatie park is verder geen info te vinden over het naaktstrand.

Het naaktstrandje heeft een ligweide met een zandstrand. Op het naaktstrandje is een mobiel toilet aanwezig. Er zijn  weinig schaduwrijke plekken. Voor de kinderen is er een glijbaan. Verder zijn er geen voorzieningen aanwezig. Uiteraard kunnen de bezoekers van het naaktstrand (gekleed!) gebruik maken van alle faciliteiten van het recreatiepark.

Het zwemwater is zeer helder en heeft een opvallende blauwe kleur. Door de lage zuurgraad is het zwemwater niet gevoelig voor blauwalg. Aan de kant bevindt zich een vrij vlak onderwater plateau met een diepte van ongeveer 0,4 meter. De breedte varieert van enkele meters tot ongeveer 30 meter. Door het heldere water is dit plateau goed zichtbaar. Voorbij dit plateau wordt het zwemwater snel diep. Er is geen afgezet zwemgedeelte, waardoor het niet geschikt is voor kinderen en ongeoefende zwemmers. Aan dit deel van de plas is geen bad toezicht aanwezig. Bij eventuele calamiteiten bel 06-30519063.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Hemelrijk Zwemzone 2. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrandWeer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.