Naaktstrandje Enode Nuenen

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 23-07-2021


gedoogd naaktstrand
oppervlakte 0.2 hectare
gratis parkeren op 370 m
bushalte op 10 minuten
fietsenstalling op 350 m
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op 200 m
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1.8 meter diepte
toilet op 140 m
douche op 300 m
afvalbakken
honden niet toegestaan
kiosk op 300 m
Swipe Swipe tabel om meer te zien

23-07-2021 Door een conflict met de vorige eigenaar heeft de gemeente het beheer overgenomen en is er vrije toegang. De naturisten hebben het oude plekje weer ingenomen en hopelijk blijft ook in 2024 naaktrecreatie hier behouden.

Algemeen


Het Strandbad Nuenen te Nuenen, net ten oosten van Eindhoven, is een kleine recreatie plas. Het ligt tegen de snelweg Eindhoven - Helmond aan. De zwemplas werd jaren lang door de gemeente verpacht aan Laco. Voor de toegang moest entreegeld worden betaald. Op een klein min of meer afgeschermd gedeelte van het terrein was naaktrecreatie toegestaan.

In 2017 kwam er een einde aan circa 20 jaar naaktrecreatie aan de zwemplas toen Laco het achterste gedeelte van de plas een andere bestemming gaf.

In 2021 heeft de gemeente Nuenen en de uitbater Laco geen overeenstemming kunnen bereiken over de exploitatie van de zwemplas. Sindsdien heeft de gemeente de zwemplas in eigen beheer en is er vrije toegang. Om de recreatieplas te kunnen bereiken is er een nieuw toegangspad aangelegd naast het strandpaviljoen. De toiletvoorzieningen en de douches op het terrein zijn gesloten.

Met deze veranderende situatie hebben de naturisten het oude plekje weer ingenomen. Op dit moment vindt hier weer naaktrecreatie plaats en wordt het gedoogd. Lees op de site van de gemeente de huisregels. (naaktrecreatie wordt hierin niet genoemd).

Het naaktstrandje ligt enigszins afgeschermd van het textielstrand. Het heeft een ligweide met langs het water een klein zandstrandje. Enkele bomen zorgen voor voldoende schaduwrijke plekken. Op het naaktstrandje zelf zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem en is daardoor ook geschikt voor ongeoefende zwemmers. Het zwemwater is afgebakend met een eerste drijflijn op circa 1,80 meter. Buiten de tweede drijflijn mag niet worden gezwommen. Er is geen badtoezicht.

De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Strandbad Nuenen, grote bad op 200 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrandWeer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.