Naaktstrandje E3-strand
NFN voor dichte deur.Heropening naaktstrand E3 onbespreekbaar.

Samen met zo’n 25 gebruikers van het onlangs gesloten naaktstrand in Eersel wilde de Naturisten Federatie Nederland in gesprek komen met eigenaar Wouters van het E3-strand. Deze eigenaar liet ons echter weten dit gesprek niet op korte termijn te willen aangaan en laat daarmee de naaktrecreanten behoorlijk in hun hemd staan.

Naaktrecreatie is per 1 januari 2009 verboden op het E3 strand in Eersel. Dit besluit van de eigenaar kwam voor de Naturisten Federatie Nederland (NFN) als een donderslag bij heldere hemel. De organisatie die zich inzet voor behoud en uitbreiding van naaktrecreatiemogelijkheden in Nederland heeft nooit eerder een hulpkreet van de eigenaar van het Brabantse strand gehoord. En dat is jammer, want misschien had met behulp van expertise het tij nog gekeerd kunnen worden.

In Nederland recreëren zo’n 2 miljoen mensen regelmatig naakt. Op een drukke dag wisten 1.500 tot 2.000 van hen het E3 strand in Eersel te vinden. Vanaf dit jaar moeten deze naaktrecreanten een ander plekje zoeken om bloot van de zon te genieten.
Volgens de eigenaar van het recreatiegebied heeft aanhoudende seksuele overlast hem doen besluiten geen naaktrecreatie meer toe te staan. In plaats daarvan wordt het stuk strand straks gebruikt voor activiteiten die meer jeugd moeten trekken.

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) heeft op basis van de vele reacties van gebruikers inmiddels de overtuiging dat de aangevoerde seksuele overlast slechts een excuus naar de buitenwereld is om plannen uit te voeren die al langer op de
plank liggen. Daarover wilde de NFN graag praten met de heer Wouters van het E3 strand. Samen met vaste bezoekers van het strand nam de NFN het initiatief om de dialoog aan te gaan en uitgelegd te krijgen waarom het besluit zo plotseling
genomen is. De NFN vindt het jammer dat de heer Wouters niet bij hen heeft aangeklopt als de overlast op het naaktstrand zo groot was. Met hun kennis en ervaring hadden de partijen samen naar een oplossing kunnen zoeken. Nu zijn vele naaktrecreanten de dupe. En met de getallen die de heer Wouters noemt, kun je eigenlijk niet spreken van grote overlast. Seksuele overlast komt er sporadisch voor, en daar is wat aan te doen. De NFN heeft het vermoeden dat de eigenaar gewoon een andere uitbating voor ogen heeft en een reden heeft gezocht die door gebruikers en de pers geaccepteerd werd.
In de omgeving is geen alternatief voor het E3 strand. De NFN probeert nu samen met het SRE zo snel mogelijk een nieuwe plek te vinden waar de vele naaktrecreanten terecht kunnen.

Mocht de heer Wouters nog van gedachten veranderen, dan kan hij in ieder geval de hulp van de NFN inschakelen om herhaling van de overlast te voorkomen en zijn uitgebreide clientèle weer te benaderen. E3-Strand Open brief NFN


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.