Naaktstrandje Canadameer Appelscha

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 30-07-2020


gedoogd naaktstrand
lengte 40 meter
gratis parkeren op 950 m
fietsenstalling op 600 m
niet geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op het strandje
aflopende bodem
honden niet toegestaan
kiosk op 1100 m
Swipe Swipe tabel om meer te zien

21-09-2010 De politie controleert met mooi weer regelmatig langs de plas. Naaktrecreanten worden verzocht om iets aan te trekken. Het lijkt dat hiermee een einde is gekomen aan het gedoogbeleid op het piepkleine naaktstrandje. Deze site is van mening dat het hier beschreven (weinig aantrekkelijke) strandgedeelte geschikt is voor ongeklede recreatie. Veel beter zou het zijn dat de gemeente Ooststellingwerf een aantrekkelijker gedeelte aan deze prachtige plas zou aanwijzen als geschikt voor naaktrecreatie

Algemeen


Aan de rand van het Drents-Friese Wold ten westen van Appelscha ligt de voormalige zandwinplas het Canadameer. De officiële benaming van de plas is het Aekingermeer. Aan de zuid westzijde van de plas wordt op een zeer beperkt gedeelte naaktrecreatie gedoogd.

Rondom de gehele plas ligt, vrijwel direct langs het water een voetpad. Op een klein gedeelte, dat niet direct zichtbaar is vanaf het voetpad, is enige ruimte voor naaktrecreatie. Ook vanaf de overzijde van de plas ligt het naaktstrandje enigszins verscholen achter een klein eilandje in de plas.

Het naaktstrandje is alleen zomers bij een droge periode toegankelijk; bij een hoge waterstand van de plas staat het gebied en ook het voetpad, namelijk regelmatig onderwater. De smalle oever wordt gebuikt als ligweide. Er is geen zandstrand aanwezig. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is zeer helder en heeft een langzaam aflopende bodem. Aan het begin is nog veel plantengroei aanwezig. Er is geen afgebakend zwemgedeelte. Het water is over een groot gedeelte slechts 1,0 meter diep. In het midden is de plas circa 40 meter diep.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Cannadameer. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrandWeer


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.