Naaktstrandje Brielse Maas


Laatst bezocht 21-07-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 1.5 hectare
gratis parkeren op 110 m
bushalte op 65 minuten
fietsenstalling op het strandje
geschikt voor mindervaliden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op 520 m
aflopende bodem
zwemwater afgebakend met drijflijn op 1.5 meter diepte
toilet op het strandje
volleybalveld
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


De Brielse Maas (ook wel Brielse Meer genoemd), ten noorden van Brielle, is een recreatiegebied van circa 800 hectare rondom een in 1950 afgesloten rivierarm. Het gebied met een lengte circa 10 km heeft op beide oevers recreatie mogelijkheden. Op de noordoever (Zoom Oost) is op een gedeelte naaktrecreatie toegestaan. Voor de bereikbaarheid kijk op de route pagina.

In 2011 leek er een einde te komen aan naturisme op deze mooie plek. Het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg had het voornemen om te bezuinigen op het onderhoud van het strandje door onder andere slechts 2 maal per jaar het gras te maaien. Door protesten van de bezoekers van het naaktstrandje, ondersteund door 549 handtekeningen, is dit voornemen teruggedraaid. De vaste bezoekers hebben zich verenigd in de Stichting Openbaar Naturistenterrein Brielse Meer (SONBM) en nemen een deel van het onderhoud over. In het voorjaar houdt de stichting een klusdag om onderhoudswerkzaamheden te verrichten. De SONBM heeft een eigen website en Facebook pagina met info over het naaktstrandje.
Het naaktstrandje heeft grote ligweide met twee kleine zandstrandjes aan het water. Er is een volleybalveldje en er tennistafel aanwezig. Verder zijn er geen voorzieningen aanwezig. Wel bevindt zich net voor het naaktstrandje een toiletgebouw.
Enkele vrijstaande bomen bieden voldoende schaduwrijke plekken. De aanlegsteigers zijn i.v.m. met de slechte staat waarin deze verkeerden gesloopt.

Het zwemwater is ongeveer 1,50 meter diep en heeft een afgebakend gedeelte.
Buiten dit gedeelte mag niet naakt worden gezwommen.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Brielse Meer WSV Nautica op 520 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.