Naaktstrandje Bredene


Laatst bezocht 07-08-2017


officieel naaktstrand
lengte 350 meter
gratis parkeren op 700 m
fietsenstalling op 280 m
niet geschikt voor mindervaliden
zandstrand
aflopende bodem
strekdammen
toilet op 180 m
douche op 180 m
afvalbakken
honden niet toegestaan
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


In 2002 heeft de gemeente Bredene, als eerste en voorlopig ook nog als enige, een gedeelte van het strand ingericht voor naaktrecreatie. Het aangewezen gedeelte ligt achter een beschermd duinenreservaat en biedt hierdoor voldoende privacy. Het huidige naaktstrand is eigenlijk veel te klein, want op topdagen weten meer dan 1000 naaktrecreanten het naaktstrand te vinden. In maart 2014 is het strand opgespoten, waardoor het veel breder is geworden en meer ruimte biedt aan de naaktrecreanten.

Naaktrecreatie is toegestaan vanaf het eerste weekend voor Pasen tot en met het tweede weekend van oktober. Anders dan in Nederland geldt hier geen gedoog beleid. Blijf binnen de aangewezen zone en let ook op de openstellingtijden.

Op het naaktstand verhuurt verhuurt Ensorbeach ligbedden, parasols en windschermen. Verder zijn op het naaktstrand geen voorzieningen aanwezig. Bij de strandopgang staat de strandbar Hippo beach bij Post De Duinpan. Hier zijn ook toiletten en een douche aanwezig.

Het naaktstrand heeft een eigen zwemwatermeetpunt: Bredene - De Duinpan.
Op het naaktstrand staat een reddingspost. Tijdens het badseizoen (juli en augustus) is hier dagelijks bad toezicht. Verder alleen in de weekenden met goed strandweer.
Zwemmen is alleen toegestaan in de aangegeven zwemzone Bredene Astrid (afgebakend met vlaggen) tussen de eerste twee strekdammen aan het begin van het naaktstrand en bij aanwezigheid van de strandwacht.Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.