Laatst bezocht: 27-07-2018Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Het Twiske


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 2,0 hectare
excl. bosschages.
parkeren op 220 meter bushalte op 35 min fietsen meenemen tot op strandje
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
drijflijn waterdiepte 1,00 meter toilet paviljoen op 800 meter
honden niet toegestaan sportvoorzieningen: Jeu de Boules baan afvalbakken


Algemeen
Recreatiegebied Het Twiske ligt ten noorden van Amsterdam, tussen Zaandam en Purmerend in de gemeente Oostzaan. Het gebied van 650 hectare bestaat uit plassen, sloten, weilanden en bosjes. De grootste plas, de Stootersplas met een oppervlakte van ongeveer 200 hectare is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van het Coentunneltracé.

In 1972 is het gebied ingericht als recreatiegebied met vele recreatieve voorzieningen, waaronder een aantal stranden. In de jaren 80 was naaktrecreatie in het hele gebied toegestaan, maar nu is er één aangewezen gedeelte. Tot 2010 werd het op Wezenlandstrand naakt gerecreëerd. In 2011 verhuisde het naturistenterrein naar het minder afgelegen en grotere Baaiegatstrand. Aanvankelijk lag het vrij open aan het doorgaande fietspad, maar door hoger wordende beplanting komt het steeds meer uit het zicht te liggen. Kijk op de route pagina voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje.

Het naaktstrandje is bij de ingang, een houten brug, met een bord aangegeven en is alleen vanaf deze zijde toegankelijk. Het terrein voor de brug hoort niet bij het naturisten gedeelte. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit ligweiden en heeft aan het water een zandstrand.

Op het naaktstrandje is een toiletvoorziening aanwezig. Ook heeft het twee Jeu de Boules banen en een volleybalveld.

Op 1 januari om 14:00u vindt traditioneel een Nieuwjaarsduik plaats.

Het zwemwater, een kleine voor boten afgebakende baai aan de Stootersplas, heeft een langzaam aflopende bodem, met een afgebakend gedeelte met een maximale waterdiepte van circa 1,00 meter. Buiten de drijflijn heeft het water een diepte van maximaal 1,50 meter. De bodem heeft een kleiige ondergrond en in het water bevinden zich veel waterplanten. Buiten de afgebakende zwemzone zijn er ook enkele (door bezoekers gemaakt) doorgangen in het riet naar de Stootersplas. Het water is hier vrijwel direct diep en er is weinig zicht op de zwemmers.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Het Twiske Baaiegat Naturistenstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Recente controle: in orde


Weer


Nieuws
01-01-2019 De Orkaan: Blotebillenduik 2019
01-01-2017 Blote billenduik 2017
01-01-2016 Warme nieuwjaarsduik in ‘t Twiske


Handige Links
Het Twiske
Twiske (Facebook)


 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend