Laatst bezocht: 10-09-2017

>

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland

Naaktstrandje Wylerbergmeer (gedoogd!)


gedoog naaktstrand oppervlakte 0,2 hectare betaald parkeren op 800 meter, vrij op 300 meter
bushalte op 15/20  min fietsenstalling op 250 meter niet toegankelijk voor mindervaliden
waterkwaliteit kiosk op 750  meter toilet op 700 meter
douche op 700 meter honden aangelijnd toegestaan afvalbakken

12-06-2019 Let op: Wylerbergmeer gesloten van 17 juni tot begin september 2019 i.v.m. met baggerwerkzaamheden. Volgens de plattegrond zou het naaktstrandje buiten de afsluiting vallen, maar kan er niet worden gezwommen.Algemeen
Ten oosten van Nijmegen, vlak tegen de grens met Duitsland, ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Het is een klein recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijke stranddag. Er zijn twee toiletgebouwen en een kiosk. Op de textielzijde zijn ook zandstranden aanwezig met diverse speeltoestellen, bekijk hier het infobord. (het naaktstrandje staat hierop niet aangegeven, maar ligt achter het eilandje in de plas). Op de website van het recreatiegebied Wylerbergmeer is meer informatie te vinden. Voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje kijk op de routepagina.

Officieel heeft het Wylerbergmeer geen gedeelte voor naaktrecreatie, maar aan de oostzijde wordt al jarenlang naaktrecreatie gedoogd, op een min of verscholen ligweide in het bos. Een hoge heg schermt het naaktstrandje af van het achterliggende voetpad.
Het voetpad is in 2016 verbreed en verhard en vormt nu een populair wandelrondje rondom de recreatieplas. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en geen zandstrand. Door de aanwezigheid van enkele hoge bomen zijn er voldoende schaduwrijke plekken, maar hierdoor is er in het voor- en najaar beperkt gelegenheid voor zonnen. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is bereikbaar via een 3 tal smalle openingen in het riet.
Het zwemwater gedeelte ter hoogte van het eiland is ongeveer maximaal 1,00 meter diep. Hier is ook een trapje aanwezig die het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Verder wordt het water snel diep en heeft geen afgebakend zwemgedeelte.  Hierdoor is het minder geschikt voor ongeoefende zwemmers.

De dichtstbijzijnde officiŽle zwemwaterlocatie is Wylerbergmeer op 250 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Zwemverbod (vanaf: 2019-06-16)
Verboden te zwemmen vanwege een onveilige situatie.
In verband met werkzaamheden zijn de stranden gesloten.


Weer


Handige Links
Leisurelands Wylerbergmeer (RGV)

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend