Laatst bezocht: 02-09-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland

Naaktstrandje Wylerbergmeer (gedoogd!)


gedoog naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,2 hectare
betaald parkeren op 800 meter, vrij op 880 meter bushalte op 15/20  min fietsenstalling op 250 meter
niet toegankelijk voor mindervaliden waterkwaliteit kiosk op 750  meter
toilet op 700 meter douche op 700 meter honden niet toegestaan 
afvalbakken    Algemeen
Ten oosten van Nijmegen, vlak tegen de grens met Duitsland, ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Het is een klein recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijke stranddag. Er zijn twee toiletgebouwen en een kiosk. Op de textielzijde zijn ook zandstranden aanwezig met diverse speeltoestellen, bekijk hier het infobord. (het naaktstrandje staat hierop niet aangegeven, maar ligt achter het eilandje in de plas). Op de website van het recreatiegebied Wylerbergmeer is meer informatie te vinden. Voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje kijk op de routepagina.

Officieel heeft het Wylerbergmeer geen gedeelte voor naaktrecreatie, maar aan de oostzijde wordt al jarenlang naaktrecreatie gedoogd, op een min of verscholen ligweide in het bos. Een hoge heg schermt het naaktstrandje af van het achterliggende voetpad.
Het voetpad is in 2016 verbreed en verhard en vormt nu een populair wandelrondje rondom de recreatieplas. Hoewel naaktrecreatie hier wordt gedoogd heeft de beheerder van het gebied bij de ingang (sinds 2019) een bord met gedragsregels geplaatst.

Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide en geen zandstrand. Door de aanwezigheid van enkele hoge bomen zijn er voldoende schaduwrijke plekken, maar hierdoor is er in het voor- en najaar beperkt gelegenheid voor zonnen. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is bereikbaar via een 3 tal smalle openingen in het riet.
Het zwemwater gedeelte ter hoogte van het eiland is ongeveer maximaal 1,00 meter diep. Hier is ook een trapje aanwezig die het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Verder wordt het water snel diep en heeft geen afgebakend zwemgedeelte. Hierdoor is het minder geschikt voor ongeoefende zwemmers.

De dichtstbijzijnde officiƫle zwemwaterlocatie is Wylerbergmeer op 250 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerNieuws
25-09-2019 Werkzaamheden Wylerbergmeer 2019


Handige Links
Leisurelands Wylerbergmeer

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend